فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و سوم شماره 1 (فروردین 1401)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و سوم شماره 1 (فروردین 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرید قاضی زاده*، مهران نوروزی، صبا فانی صفحات 1-7
    پیش زمینه و هدف

    نوتروپنی تب دار یکی از عوارض شایع شیمی درمانی در کودکان مبتلا به بدخیمی است. در این مطالعه سعی شده است فاکتورهای موثر در پاسخ به درمان بیماران مبتلا به نوتروپنی تب دار موردبررسی قرار گیرد. با استفاده از این فاکتورها می توان تحلیل بهتری در مورد شدت عفونت بیماران داشت و در انتخاب آنتی بیوتیک مناسب کمک کننده خواهد بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی کودکان مبتلا به لوکمی لنفوبلاستیک حاد که در طی 10 سال گذشته تحت شیمی درمانی قرار گرفته و به دنبال آن به علت نوتروپنی تب دار بستری شده بودند وارد مطالعه شدند. بیماران منشا شناخته شده ای برای عفونت و تب نداشتند و همه بیماران با آنتی بیوتیک های یکسان درمان شده بودند.

    یافته ها

     میانگین سنی بیماران 84/3 ± 13/9 سال بود. میانگین مدت بستری بیماران 10 روز بود و 9 نفر (1/7درصد) از بیماران در ICU بستری شده بودند. 25 نفر (5/20درصد) از بیماران بستری فوت شده بودند. مقدار ESR بر تعداد روزهای تب دار اثر معنی دار داشت و با افزایش یک واحد ESR شانس ادامه تب برای بیشتر از 5 روز حدود 02/1 درصد افزایش نشان می داد. تعداد پلاکت در زمان بستری از عوامل موثر بر مرگ بیماران شناسایی شد و نسبت شانس به مرگ در افراد با مقدار پلاکت 50000 و کمتر، بیشتر از افراد با پلاکت بالای 50000 بود.

    نتیجه گیری

     CRP افزایش یافته و ترومبوسیتوپنی در بدو بستری ازجمله فاکتورهای پیش بینی پیش آگهی بد در بیماران مبتلا به نوتروپنی تب دار است.

    کلیدواژگان: نوتروپنی تب دار، لوسمی، پیش آگهی
  • داریوش مرادی فارسانی*، حمیدرضا شتابی، الهام ابوطالبی صفحات 8-18
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به شیوع بالا و اهمیت عوارض درد بعد از عمل و عارضه های داروهای مخدر که به طور مرسوم به کار می روند بر آن شدیم تا به مقایسه تاثیر پیشگیرانه تزریق وریدی سولفات منیزیم و پاراستامول و ترکیب آن ها برشدت درد بعد از عمل ویترکتومی عمیق بپردازیم.

    مواد و روش ها

     در این کارآزمایی بالینی 140 بیمار کاندید ویترکتومی عمیق در چهار گروه 35 نفره توزیع شدند. در گروه اول، 20 دقیقه قبل از اتمام عمل mg/kg5/7 سولفات منیزیم تزریق شد. در گروه دوم 15 mg/kg پاراستامول، در گروه سوم 10 mg/kg پاراستامول بعلاوه 5mg/kg سولفات منیزیم ظرف مدت ده دقیقه، و در گروه چهارم با حجم مشابه، نرمال سالین تزریق شد. بیماران ازنظر پارامترهای همودینامیک، شدت درد، میزان مسکن مصرفی، دفعات دریافت مسکن و بروز عوارض بعد عمل، بررسی و مقایسه شدند.

    یافته ها

    میانگین شدت درد بعد عمل در چهار گروه سولفات منیزیم، پاراستامول، سولفات منیزیم-پاراستامول و شاهد به ترتیب 0.9 ± 1.32، 0.34 ± 1.42، 0.38 ± 1.05 و 0.95 ± 1.72 بوده و تفاوت بین گروه ها معنی دار بود (0.003=P). تعداد دفعات دریافت پتیدین در گروه پاراستامول-سولفات منیزیم به طور معنی داری کمتر از دیگر گروه ها بود. (018/0=P). فاصله زمانی بین ورود به ریکاوری تا زمان دریافت مسکن در گروه سولفات منیزیم-پاراستامول، به طور معنی دار بیشتر از گروه های دیگر بود (0.001>P).

    بحث و نتیجه گیری

     استفاده از ترکیب سولفات منیزیم- پاراستامول منجر به کاهش شدت درد بعد عمل، طولانی تر شدن زمان درخواست مسکن و کاهش مصرف مسکن در طی 24 ساعت بعد عمل می گردد، بدون آنکه تاثیر سوء و زیان باری بر پارامترهای همودینامیک بیمار داشته باشد.

    کلیدواژگان: ویترکتومی، درد بعد عمل، پاراستامول، سولفات منیزیم
  • نجمه امامی، لیدا گروسی* صفحات 19-26
    پیش زمینه و هدف

    علی رغم شیوع بالا و اهمیت زیاد میوم رحمی، تاکنون اتیولوژی مشخصی برای آن به اثبات نرسیده است. این مطالعه باهدف بررسی عوامل مرتبط با بروز میوم رحمی در خانم های سنین باروری تهران در سال 94-93 انجام شده است.

    مواد و روش کار

     در این مطالعه مورد شاهدی، 160 نفر خانم مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان ولیعصر شهر تهران در سال 1393-1394 به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و چک لیست عوامل مرتبط با ابتلا به میوم استفاده شد. درنهایت داده ها در نرم افزار SPSS16 با آمار توصیفی و آزمون های Chi-Square و t-Test و رگرسیون لجستیک چند متغیره مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

     میانگین سنی خانم های شرکت کننده در این مطالعه 34.69±6.57 سال بود. بر اساس داده های این مطالعه سن، و تعداد روزهای قاعدگی، سطح سرمی ویتامین دی، سن منارک، فشارخون سیستولیک، سابقه خانوادگی، سابقه مصرف داروهای پیشگیری از بارداری هورمونی، کورتاژ، سابقه بارداری و ابتلا به هیپرتانسیون ارتباط مستقیم و طول مدت سیکل قاعدگی و سن منارک ارتباط معکوس با ابتلا به میوم رحمی داشتند (P-value<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

     برخی عوامل مرتبط با بروز میوم مانند سابقه خانوادگی و ویژگی های قاعدگی شخص قابل مداخله نیست، بااین وجود مداخلاتی مانند کاهش وزن، اجتناب از مصرف داروهای پیشگیری از بارداری هورمونی، مصرف ویتامین دی، کنترل فشارخون می تواند باعث کاهش احتمال ابتلا به میوم گردد.

    کلیدواژگان: میوم، فیبروم، لیومیوم، عوامل مرتبط، سن باروری
  • لیلا فخارزاده، یاسین تقی زاده، سامان حق دوست، سید مهدی قلعه گلاب عباسی، عباس باهوشیان نسب، ویدا رحیمی حسن اباد* صفحات 27-36
    پیش زمینه و هدف

    شاخص مرگ نوزادی، انعکاسی از وضعیت بهداشتی کشور است. بدون شک اولین قدم در راه ارتقاء سطح این شاخص، شناسایی عوامل مرتبط با مرگ ومیر نوزادان است. بر این اساس، پژوهش حاضر باهدف تعیین عوامل مرتبط با مرگ ومیر نوزادان شهر آبادان طی سال های 95 و 96 انجام شد.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی گذشته نگر است. طی این پژوهش کلیه نوزادان فوت شده طی سال های 95 و 96 (115 مورد) بررسی شدند و به تعداد نوزادان فوت شده، موالید زنده در بیمارستان های آبادان، به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. داده ها از مدارک بایگانی شده در بیمارستان های شهر آبادان، جمع آوری و وارد چک لیست نوزادی شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از SPSS نسخه 21 استفاده شد.

    یافته ها

    فراوانی علل اصلی مرگ نوزادی به ترتیب شامل: نارسی (6/49 درصد)، ناهنجاری های مادرزادی (27 درصد)، سندرم زجر تنفسی (8/20 درصد)، مرگ بدون علت (7/1 درصد)، صدمات حین زایمان و خونریزی مغزی (9/0 درصد) بود، که هیچ یک از این موارد در گروه موالید زنده مشاهده نشدند. میزان مرگ ومیر نوزادی در زمان های مختلف دوره نوزادی به ترتیب شامل: 43 نوزاد در 7-2 روز اول (4/37 درصد)، 26 نوزاد در 24-12 ساعت اول تولد (6/22 درصد)، 18 نوزاد در ساعت اول تولد (7/15 درصد)، 17 نوزاد در 1-12 ساعت اول تولد (8/14 درصد)، 6 نوزاد در هفته دوم (2/5 درصد)، 5 نوزاد در هفته سوم (3/4 درصد) بود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به اینکه علل عمده مرگ ومیر نوزادان در شهرستان آبادان، نارسی و ناهنجاری های مادرزادی است و با توجه به اینکه بین شیوه زایمان، سن، تحصیلات مادر و میزان مرگ ومیر نوزادان ارتباط مثبت و معنی داری یافت شد، بنابراین باید آموزش ها در رابطه با غربالگری های پیش و حین بارداری، تغذیه مناسب مادر و رعایت بهداشت بیش ازپیش در این موارد تقویت گردند.

    کلیدواژگان: مرگ ومیر، نوزادان، نارسی، آبادان
  • عزت نوری زاده* صفحات 37-44
    پیش زمینه و هدف

    باوجود شناخت انگل عامل لیشمانیوز در جهان، متاسفانه این بیماری همچنان در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یک بیماری بومی محسوب می شود و حتی با پیش بینی های انجام شده در حال گسترش است. این روند در ایران نیز مشاهده می شود. با توجه به این مهم، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آنتی بادی های مونوکلونال در تشخیص بیماری کالاآزار که نوع احشایی بیماری لشمانیوز است، است.

    مواد و روش کار

    اشکال پروماستیگوت لیشمانیا اینفانتوم در محیط کشت اختصاصی تهیه شد و سپس موش های BALB/c با این فرم ها ایمن سازی شدند، موشی که بهترین پاسخ را داد انتخاب شد و سلول های طحال آن با سلول های میلومای SP2/o ادغام شدند. پس از تشکیل سلول های هیبریدوما، سلول های تولیدکننده آنتی بادی اختصاصی به صورت تک کلون تهیه شدند.

    یافته ها

    در این مطالعه پنج کلون 3E6 FIII3، 3E6 FIII4،2C4 FII5،2C4 FII3،2C4 FII2 به دست آمد. در بین این ها منوکلن های 3E6 FIII4، 2C4 FII5 و 2C4 FII2 که بیشترین OD را داشتند جهت بررسی انتخاب شدند.

    بحث و نتیجه گیری

     اگرچه این آنتی بادی ها قادر به تمایز بین گونه های مختلف انگل لیشمانیا نیستند، اما به نظر می رسد می توان از آن ها برای بررسی بیشتر آنتی ژن های انگل لیشمانیا و همچنین برای تشخیص لیشمانیوز استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آنتی بادی های مونوکلونال، تشخیص لیشمانیوز، بیماری کالا آزار
  • فروزان عابد کانجو، ندا سلیمانی*، سید مسعود حسینی، جوزوپه زانوتی صفحات 45-53
    پیش زمینه و هدف

      هلیکوباکتر پیلوری باسیلی گرم منفی است که می تواند در لایه های موکوسی معده انسان کلونیزه شود. این ارگانیسم بر اساس طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی در بین فاکتورهای کارسینوژن کلاس 1 قرار دارد. گرچه مطالعات متعددی بر روی واکنش هلیکوباکترپیلوری و سلول های ایمنی انجام شده است، ولی بررسی واکنش تک تک فاکتورهای بیماری زا با این سلول ها می تواند جنبه های مبهم پاتوژنز این باکتری را مشخص کند. بررسی واکنش بین برخی فاکتورهای بیماری زای هلیکوباکتر پیلوری مانند CagA و VacA با سلول های ایمنی مهم است. از طرفی با بررسی نوع واکنش یک فاکتور که به عنوان کاندید واکسن نیز مطرح است می توان نوع رفتار تحریک سلول های ایمنی را در محیط آزمایشگاه قبل از تزریق آن به حیوان آزمایشگاهی ارزیابی نمود. فاکتور پروتیین نوترکیب FlgE2 از هلیکوباکتر پیلوری می تواند به عنوان یک کاندید مناسب که تاکنون بررسی نشده است مطرح باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ایمنولوژیکی FlgE2 بر میزان تولید TNF-alpha در سلول های ماکروفاژها در شرایط آزمایشگاهی به روش الایزا می باشد.

    مواد و روش کار

    در این پژوهش تجربی با کد اخلاق زیستی د SBU/1542/، پروتیین نوترکیب FlgE2 بیان و تخلیص گردید. ماکروفاژهای صفاقی موش استخراج گردید. به منظور ارزیابی اثرات پروتیین نوترکیب بر سلول های ماکروفاژ از غلظت های مختلف 4 و 20 و 40 و 80 میکروگرم در میلی لیتر استفاده شد. مایع رویی مواجهه جداسازی شد و به منظور ارزیابی اثرات سیتوکینی در تست الایزا استفاده گردید.

    یافته ها

     بر اساس آنالیز آماری بیشترین میزان ترشح در غلظت µg/ml 20 و پس ازآن در غلظت µg/ml 4 (P<0.0001) و سپس µg/ml 40)0.0017 P< (مشاهده شد. آنالیز آماری نشان می دهد که نتایج در غلظت µg/ml 4 و 20 و 40 در مقایسه با گروه کنترل دارای اختلاف معنادار و نزدیک به هم می باشد. بااین حال، مقدار TNF-α در غلظت 80 µg/ml تفاوت معناداری با گروه کنترل نداشت (P = 0.4028).

    بحث و نتیجه گیری

     این مطالعه نشان داد که پروتیین نوترکیب FlgE2 ازجمله فاکتورهای مهم در بیماری زایی هلیکوباکتر پیلوری می باشد و بررسی ساختار و عملکرد آن برای راهکارهای کاندید واکسن کارآمد بسیار مهم می باشد. این فاکتور پروتیینی به خوبی می تواند سیستم ایمنی را تحریک نموده و موجب فعال شدن ماکروفاژها گردد. درنتیجه بررسی اثرات این پروتیین به صورت جداگانه می تواند منجر به راه کارهای درمانی جدید و پیشگیری از عفونت های هلیکوباکتر پیلوری که نیمی از جمعیت جهان را درگیر خود کرده است، شود.

    کلیدواژگان: ماکروفاژ، TNF-a، هلیکوباکتر پیلوری، پروتئین نوترکیب F
  • زینب خزائی کوهپر، زهرا اسکندرپور، سید علی کامران، حدیثه بهشتی دافچاهی، سامان سیفی زاده سرابستانی، نجمه رنجی*، افشین صفایی اصل صفحات 54-61
    پیش‌ زمینه و هدف

    آلل‌های VNTR در ژن فنیل‌آلانین هیدروکسیلاز (PAH) برای تعیین ناقل و تشخیص پیش از تولد در خانواده‌های فنیل‌کتونوری مورداستفاده قرار می‌گیرد. هدف این مطالعه بررسی پیوستگی بین آلل‌های VNTR و جهش‌های ژن PAH در افراد مبتلا به فنیل‌کتونوری در استان گیلان بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 19 بیمار PKU غیر خویشاوند از بیمارستان کودکان 17 شهریور در رشت وارد مطالعه شدند. DNA ی ژنومی از نمونه خون بیماران PKU استخراج شد. تکثیر قطعات ژنی به روش PCR انجام و سپس تعیین توالی گردید.

    یافته‌ ها

    آنالیز ما نشان داد که بیماران PKU در استان گیلان دارای ژنوتیپ‌های VNTR3/VNTR3، VNTR3/VNTR7،ND/VNTR7، VNTR7/VNTR7 و VNTR8/VNTR8 در ژن PAH بودند. فراوانی آلل‌های VNTR3، VNTR7 و VNTR8 به ترتیب 05/21درصد، 94/28درصد و 4/47درصد بود. پیوستگی بین بعضی جهش‌های ژن PAH نظیر R400K، R261X، R261Q، IVS4+5G>T و IVS10-11G>A با آلل‌های VNTR در بیماران PKU مشاهده شد.

    بحث و نتیجه‌گیری

     آلل‌های VNTR3، VNTR7 و VNTR8 می‌توانند به‌عنوان مارکرهای مفیدی در تعیین ناقلین PKU در گیلان باشند. همچنین، تنوع ژنتیکی و تنوع جغرافیایی می‌تواند علت ارتباط جهش‌های مختلف با آلل‌های VNTR در ژن PAH در استان گیلان باشد.

    کلیدواژگان: IVS10-11G>A، جهش، ژن PAH، فنیل کتونوری، VNTR
  • معصومه ربیعی پور، حامد ولیپور، پویا اسلامپور، محمدرضا پاشائی* صفحات 62-69
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به نقش پلاکت ها در تشکیل ترومبوز، نشانگرهای فعال شدن پلاکت ممکن است قادر به پیش بینی پیش آگهی بیماری در بیماران مبتلا به ترومبوآمبولی حاد ریوی باشند.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه کوهورت آینده نگر، 40 بیمار موردمطالعه ازنظر شاخص های پلاکتی شامل میانگین حجم پلاکتی (MPV) و عرض توزیع پلاکتی (PDW) و همچنین برای نمره خطر شاخص شدت آمبولی ریوی (PESI) مورد ارزیابی قرار گرفتند. هدف اولیه بررسی ارتباط این پارامترها با مرگ ومیر ناشی از همه علل در بیمارستان موردمطالعه بود.

    یافته ها

    از 40 بیمار موردمطالعه، 13 نفر (5/32درصد) مرد و 27 نفر (5/67درصد) زن بودند. بیماران بر اساس میانه PESI به دو گروه، کمتر یا مساوی 100 (5/47درصد) و بیشتر از 100 (5/52درصد) طبقه بندی شده و سپس مورد آنالیز قرار گرفتند. 25 بیمار (5/62درصد) دارای ریسک فاکتورهای شناخته شده PTE بودند. 26 بیمار (65درصد) بدون پیامد بد و 14 بیمار (35درصد) دارای پیامد بد بودند. میانگین MPV و PDW در گروه کمتر یا مساوی 100 به ترتیب حدود 35 و 18 و در گروه بیشتر از 100 به ترتیب حدود 91 و 26 بود.

    بحث و نتیجه گیری

     نتایج معناداری در رابطه با ارتباط بین شاخص های پلاکتی با پروگنوز و شدت PTE دیده نشد. بررسی ارتباط شاخص های پلاکتی با نمره شدت ترومبوآمبولی ریوی با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون (اسپیرمن) نشان داد MPV ارتباط معکوس با شدت آمبولی دارد (r= - 0/16)، هرچند این اختلاف ازنظر آماری معنادار نبود (05/0 < p). شاخص PDW ارتباط مستقیم با شدت آمبولی داشت (r= 0/08).

    کلیدواژگان: ترومبو آمبولی ریوی، پهنای توزیع پلاکتی، حجم متوسط پلاکتی
|
  • Farid Ghazizadeh*, Mehran Noroozi, Saba Fani Pages 1-7
    Background & Aims

    Febrile Neutropenia (FN) is one of the common complications of chemotherapy in the children with malignancy. In this study, we investigated the effective factors in response to the treatment of patients with febrile neutropenia. By using these factors, it is possible to have a better analysis about the severity of infection of these patients and it will helpful in choosing the right antibiotic.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, children with acute lymphoblastic leukemia (ALL) who underwent chemotherapy during the last 10 years and were hospitalized due to febrile neutropenia were included in the study. The patients had no known source of infection and fever and all were treated with the same antibiotics.

    Results

    The mean age of the patients was 9.13 ± 3.84 years. The mean hospitalization period of the patients was 10 days, and 9 (7.1%) of the patients were admitted to the ICU. 25 (20.5%) of the hospitalized patients had died. The amount of ESR had a significant effect on the number of days with fever, and with an increase of one ESR unit, the chance of fever continuing for more than 5 days increased by 1.02%. The number of platelets at the time of hospitalization was identified as one of the factors affecting the death of patients, and the odds ratio of death in the patients with a platelet count of ≤50,000 was higher than that of people with a platelet count >50,000.

    Discussion

     Increased CRP and thrombocytopenia at the beginning of hospitalization are among the predictors of bad prognosis in the patients with febrile neutropenia.

    Keywords: Febrile Neutropenia, Leukemia, Prognosis
  • Darush Moradi Farsani*, Hamidreza Shetabi, Elham Aboutalebi Pages 8-18
    Background & Aims

    Due to the high prevalence and importance of postoperative pain and opioid complications, we aimed to compare the prophylactic effect of intravenous injection of magnesium sulfate and paracetamol and their combination on pain intensity after deep vitrectomy in this study.

    Materials & Methods

    In this clinical trial study, 140 candidates of deep vitrectomy randomly distributed in four groups of 35. in the first group, 7.5 mg/kg magnesium sulfate was injected 20 minutes before the operation. In the second group, 15 mg/kg paracetamol, in the third group 10 mg/kg paracetamol plus 5 mg/kg magnesium sulfate within ten minutes, and in the fourth group, normal saline with the same volume was injected. The patients were then examined and compared in terms of hemodynamic parameters, pain intensity, amount of palliatives consumed, frequency of receiving palliatives, and occurrence of postoperative complications.

    Results

    The mean postoperative pain intensity in the four groups of magnesium sulfate, paracetamol, magnesium sulfate-paracetamol, and control were 1.32 ± 0.9, 1.42 ± 0.34, 1.05 ± 0.38, and 1.72 ± 0.95, respectively, and the difference between the groups was significant (P = 0.003). The number of patients received pethidine were significantly lower in the combination group than the other groups (P = 0.018). The time interval between entering recovery and receiving analgesia in the group was significantly longer in the combination group than the other groups (P <0.001).

    Conclusion

    The use of magnesium sulfate-paracetamol combination reduces the postoperative pain intensity, prolongs the time of requesting analgesia, and reduces the use of analgesia within 24 hours after surgery, without any significant hemodynamic complication.

    Keywords: Vitrectomy, Postoperative Pain, Paracetamol, Magnesium Sulfate
  • Najmeh Emami, Lida Garrosi* Pages 19-26
    Background & Aims

    Despite the high prevalence and importance of uterine myoma, no specific etiology has been proven for it so far. The aim of this study was to investigate the factors associated with the incidence of uterine myoma in the women of reproductive age in Tehran, Iran, along 2014-2015 years.

    Materials & Methods

    In this case-control study, 160 women referred to the Gynecology Clinic of Valiasr Hospital in Tehran along 2014-2015 years were chosen to the study and randomly divided into case and control groups. A demographic information questionnaire and a checklist of factors related to myoma were used to collect data. Finally, the data were analyzed by descriptive statistics, chi-square, t-test, and multivariate logistic regression tests using SPSS16 software.

    Results

    The mean age of women participating in this study was 34.69±6.57 years. Based on the data of this study, age and number of menstrual days, serum vitamin D level, menarche age, systolic blood pressure, family history, history of taking hormonal contraceptives, curettage, pregnancy history, and hypertension were directly and the duration of the menstrual cycle and Menarche age were inversely related to uterine myoma (P-value <0.05).

    Conclusion

    Some factors related to the occurrence of myoma such as family history and menstrual characteristics are not intervenable. However, interventions such as weight loss, avoidance of hormonal contraceptives, vitamin D consumption, and control of blood pressure can reduce the possibility of myoma.

    Keywords: Myoma, Fibroma, Leiomyoma, Related Factors, Reproductive Age
  • Leila Fakharzadeh, Yasin Taghizadeh, Saman Haghdost, Seyed Mehdi Ghale Golab Abbasi, Abas Bahoshian Nasab, Vida Rahimi Hassanabad* Pages 27-36
    Background & Aims

    The infant mortality rate is a reflection of the health status of the country. Undoubtedly, the first step in improving the level of this indicator is to identify the factors related to infant mortality. Based on this, the present study was conducted to determine the factors related to infant mortality in Abadan, Iran, during 2016 and 2017.

    Materials & Methods

    The present study is a descriptive-retrospective study. All died neonates during the year 2016 and 2017 (115 newborns) were evaluated and same number of live newborns were selected by random stratified sampling method from Abadan hospitals. Data gathered from the documents archived in hospitals of Abadan, and registered in the checklist of infants. SPSS version 21 was used to analyze the data.

    Results

    The frequency of the main causes of neonatal death were: prematurity (49.6%), congenital anomalies (27%), respiratory distress syndrome (20.8%), death without cause (1.7%), and injuries during childbirth and cerebral hemorrhage (9.9%), respectively. None of these cases were observed in the group of live births. The infant mortality rates at different times of the neonatal period include: 43 infants in the first 2-7 days (37.4%), 26 infants in the first 12-24 hours of birth (22.6%), 18 infants in the first hour of birth (15.7%), 17 infants in the first 1-12 hours of birth (14.8%), 6 infants in the second week (5.2%), and 5 infants in the third week (4.3%).

    Conclusions

    Considering that the main causes of infant mortality in Abadan city are prematurity and congenital anomalies, and that there was a positive and significant relationship between the mode of delivery, age, mother's education and the infant mortality rate, education related to screenings before and during pregnancy, proper mother's nutrition and hygiene should be strengthened in these cases.

    Keywords: Mortality, Prematurity, Infants, Abadan
  • Ezzat Nourizadeh* Pages 37-44
    Background & Aims

    Despite the recognition of the parasite responsible for leishmaniasis in the world, unfortunately this disease is still considered as an endemic disease in many countries of the world and is spreading even with the predictions made. This trend is also observed in Iran. Considering this importance, the aim of this study is to investigate the effect of monoclonal antibodies in the diagnosis of Kalaazar disease, which is the visceral type of leishmaniasis.

    Materials & Methods

    Leishmania infantum promastigote forms were prepared in a special culture medium and then BALB/c mice were immunized with these forms. The mouse with the best response was selected and its spleen cells were merged with myeloma SP2/o cells. After the formation of hybridoma cells, specific antibody-producing cells were prepared as single clones.

    Results

    In this study, five clones 3E6 FIII3, 3E6 FIII4, 2C4 FII5, 2C4 FII3, and 2C4 FII2 were obtained. Among them, 3E6 FIII4, 2C4 FII5 and 2C4 FII2 monoclones which had the highest ODs were selected for investigation.

    Discussion

    Although these antibodies are not able to distinguish between different species of Leishmania parasite, but it seems that they can be used to further investigate Leishmania parasite antigens and also to diagnose Leishmaniasis.

    Keywords: Monoclonal Antibodies, Diagnosis of Leishmaniasis, Kala-azar Disease
  • Frozan Abidkanjo, Neda Soleimani*, Seyyed Masoud Hosseini, Giuseppe Zanotti Pages 45-53
    Background & Aims

    Helicobacter pylori is a gram-negative bacillus that can be colonized in the mucosal layers of the human stomach. According to the classification of the World Health Organization, this organism is among the class 1 carcinogens. Although numerous studies have been performed on the reaction between H. pylori and immune cells, however, the study of the reaction of individual pathogens with these cells can reveal obscure aspects of the pathogenesis of this bacterium. It is important to study the reaction between some pathogenic factors of H. pylori such as CagA and VacA with immune cells has begun. On the other hand, by examining the type of reaction of a factor that is considered also as a vaccine candidate, we can evaluate the type of immune cell stimulation behavior of the factor in vitro before injection of it into the laboratory animal. FlgE2 recombinant protein from H. pylori can be considered as a suitable candidate that has not been studied yet. The aim of this study was to evaluate the immunological effects of FlgE2 on the amount of TNF-alpha production in macrophage cells in laboratory conditions by ELISA method.

    Materials & Methods

    In this experimental study with the bioethical code of SBU/1542/D, FlgE2 recombinant protein was expressed and purified. Peritoneal macrophages of mice were extracted. Different concentrations of 4, 20, 40, and 80 μg/ml were used to evaluate the effects of recombinant protein on macrophage cells. Exposure supernatant was isolated and used to evaluate the effects of cytokines on ELISA.

    Results

    Based on statistical analysis, the highest secretion was observed at the concentration of 20 µg/ml and then at the concentration of 4 µg/ml (P<0.0001) and 40 µg/ml (P <0.0017). Statistical analysis shows that there was a significant and close difference at 4, 20, and 40 µg/ml, compared to the control group; however, the amount of TNF-α at the concentration of 80 µg/ml was not significantly different from control group (P = 0.4028).

    Conclusion

    This study showed that the recombinant FlgE2 protein is one of the important factors in the pathogenicity of H. pylori and its structure and function are very important for effective vaccine candidate strategies. This protein factor can stimulate the immune system and activate macrophages. As a result, investigation of the effects of this protein separately can lead to new treatment strategies and prevention of H. pylori infections, which has involved half of the world's population.

    Keywords: Macrophage, TNF-a, H. pylori, Recombinant FlgE2 Protein
  • Zeinab Khazaei Koohpar, Zahra Eskandarpour, Seyed Ali Kamran, Hadiseh Beheshti Dafchahi, Saman Seyfizadeh Sarabestani, Najmeh Ranji*, Afshin Safaei Asl Pages 54-61
    Background & Aims

    VNTR alleles in the phenylalanine hydroxylase (PAH) gene are used for carrier detection and prenatal diagnosis in phenylketonuria families. The aim of this study was to investigate linkage between VNTR alleles and the PAH gene mutations in PKU patients in Guilan province, Iran.

    Materials & Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 19 unrelated PKU patients from 17 Shahrivar children hospital in Rasht were enrolled. Genomic DNA was extracted from blood samples of PKU patients. Amplification of gene fragments was carried out by PCR method and underwent direct sequencing.

    Results

    Our analysis showed that PKU patients in Guilan province had VNTR3/VNTR3, VNTR3/VNTR7, ND/VNTR7, VNTR7/VNTR7, and VNTR8/VNTR8 genotypes in PAH gene. The frequencies of VNTR3, VNTR7, and VNTR8 alleles were 21.05%, 28.94%, and 47.4%, respectively. Length of one allele was not determined (ND) by frequency 0.03%. The linkage between was observed in some mutations of PAH gene such as R400K, R261X, R261Q, IVS4+5G>T و and IVS10-11G>A with VNTR allelels PKU patients.

    Conclusion

    VNTR3, VNTR7, and VNTR8 alleles can be considered as useful marker in determining PKU carriers in Guilan. Furthermore, Genetic heterogeneity and geographic variation may be the cause of correlation of different mutations with VNTR alleles in PAH gene in Guilan province.

    Keywords: IVS10-11G>A, Mutation, PAH Gene, Phenylketonuria, VNTR
  • Masoumeh Rabiepour, Hamed Valipour, Pouya Islampour, MohammadReza Pashaei* Pages 62-69
    Background & Aim

    Due to the role of platelets in thrombosis formation, platelet activation markers may be able to predict the prognosis in patients with acute pulmonary thromboembolism.

    Materials and Method

    In this prospective cohort study, 40 patients were evaluated for platelet parameters including mean platelet volume (MPV) and platelet distribution width (PDW) as well as for pulmonary embolism severity index (PESI) risk score. The primary goal was to evaluate the relationship of these parameters with all-cause mortality in the studied hospital.

    Results

    Out of 40 patients, 13 (32.5%) were male and 27 (67.5%) were female. The patients were classified based on the median PESI into two groups of ≥100 (47.5%) and <100 (52.5%) and then were analyzed. 25 patients (62.5%) had known risk factors for PTE. 26 patients (65%) had no bad outcome and 14 patients (35%) had bad outcome. The mean MPV and PDW were about 35 and 18 in the ≥100 group and about 91 and 26 in the <100 group, respectively.

    Conclusion

    There was no significant relationship between platelet indices with prognosis and severity of PTE. Evaluation of the relationship between platelet indices and pulmonary thromboembolism severity score using Pearson correlation coefficient (Spearman) test showed that MPV was inversely related to embolism severity (r = - 0.16), although this difference was not statistically significant (p<0.05). PDW index was directly related to the severity of embolism (r = 0.08).

    Keywords: Pulmonary Thromboembolism, Platelet Distribution Width, Medium Platelet Volume