فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال هفدهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرضا ایروانی، عبدالرضا محمدی، رضا جهانفر صفحات 9-40
    زمینه و هدف

    منویات مقام معظم رهبری در حوزه نیروی انتظامی هنگامی برآورده می شود که در قاموس علم و روش شناسی پیشرفته، استخراج و در اختیار مردم و به ویژه فرماندهان و کارشناسان قرار گیرد. پژوهش حاضر به منظور تدوین الگوی اندیشه دفاعی و امنیتی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) </sup>با محوریت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر رویکرد، از نوع کیفی و اکتشافی است. در این راستا، کلیه بیانات و مکتوبات مقام معظم فرماندهی کل قوا در نرم افزار حدیث ولایت از سال 1368 تا 1396 بر اساس روش داده بنیاد مطالعه شد. همچنین خبرگان این تحقیق نیز به تعداد 8 نفر (4 نفر استادان مرتبط با طرح و 4 نفر از متخصصان مطالعات راهبردی در دانشگاه افسری امام علی (ع)</sup> و دافوس آجا) می باشند که روایی مطالعه را در حین اجرا و پس از آن کنترل و تایید کرده اند. در خصوص پایایی هم از فن توافق درون موضوعی استفاده شده است.

    یافته ها

     794 مفهوم و کد به دست آمد که در قالب 16 مقوله و 52 بعد در قالب پارادایم نظریه داده بنیاد مطابق نظریه پیاده سازی شد. برابر یافته ها این پژوهش، «برقراری و حفظ آرامش و امنیت اجتماعی (ملی) و نظم ارزشی در جامعه» به عنوان مقوله محوری اندیشه دفاعی و امنیتی ایشان است که تمام مقولات دیگر در پیوند با آن معنا و مفهوم پیدا می کنند.

    نتیجه گیری

     پیاده سازی الگوی شناسایی شده در این مطالعه می تواند به برپایی تمدن نوین اسلامی، کارآمدی مطلوب جامعه و قدرت و اقتدار ملی کشور کمک نماید.

    کلیدواژگان: نظریه داده بنیاد، اندیشه دفاعی و امنیتی، امنیت ملی، آیت الله سید علی خامنه ای (مدظله العالی)، نیروی انتظامی
  • ابراهیم داودی دهاقانی، محمد همتی جوانمرد صفحات 41-63
    زمینه و هدف

    تغییرات مداوم محیط و پیدایش شیوه های جدید نیل به اهداف سازمانی، این نیاز را برای سازمان هایی که ساختاری پویا با رقیبانی قدرتمند و چالشی دارند، ایجاد کرده که به فکر تدوین راهبردهای متناسب با محیط باشند. پژوهش حاضر به دنبال تعیین موقعیت حال حاضر پلیس آگاهی با توجه به محیط داخلی و خارجی و تعیین و تدوین راهبردهای پلیس آگاهی در فرایند جرم یابی است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، کیفی است. مشارکت کنندگان در این تحقیق، مدیران عالی و میانی از سراسر کشور و دارای سابقه کاری مرتبط با پلیس آگاهی بودند که به صورت هدفمند، 16 نفر از آن ها انتخاب و نظرات آن ها با تشکیل دو گروه کانونی جمع آوری شد. از مشارکت کنندگان خواسته شده نسبت به تعیین امتیاز و رتبه برای عوامل شناسایی شده اقدام کنند؛ عواملی که امتیاز کمتری کسب کردند، حذف شد. همچنین از تکنیک تحلیل SWOT  برای تقاطع عوامل داخلی و خارجی و استخراج راهبردها استفاده شد. اعتبار پژوهش از طریق ارایه نتایج به کارشناسان مرتبط و نظرات گروه های کانونی ارزیابی و تایید شد.

    یافته ها

    تعداد 14 راهبرد از تقاطع نقاط قوت و ضعف با نقاط تهدید و فرصت به دست آمد. یافته های تحقیق نشان می دهد پلیس آگاهی با توجه به نظرات کارشناسان در موقعیت رقابتی خفیف بوده و لازم است با احتراز از تهدیدات از نقاط قوت استفاده کند.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش، راهبردهای قوت - تهدید شامل «اصلاح قوانین از طریق تعامل با نظام قانون گذاری و قضایی، ایجاد ساختارهای ویژه رسیدگی به جرایم فضای مجازی، بهره گیری از تحلیل های اطلاعاتی برای مقابله با جرایم سازمان یافته و باندی و تکمیل بانک های اثر انگشت و چهره» در بین راهبردهای پلیس آگاهی در فرایند جرم یابی، اهمیت بیشتری دارند.

    کلیدواژگان: پلیس آگاهی، راهبرد، جرم یابی، فرماندهی انتظامی، تحلیل سوات
  • اکبر کنعانی، علیرضا یاوری صفحات 65-91
    زمینه و هدف

    یکی از مسایلی که همواره فکر فرماندهان را در اجرای ماموریت های انتظامی به خود معطوف داشته، مسیله طرح ریزی، کنترل عملیات و تصمیم گیری در شرایط متغیر، ناپایدار و مبهم صحنه عملیات در آینده، با توجه به ظهور فناوری ها و تهدیدات نوین، شگردها و عناوین جدید مجرمانه است. سریع تر شدن شتاب عملیاتی و افزایش قدرت کنش، واکنش و پادکنش که در اثر توسعه فناوری ها صورت گرفته است، اهمیت تصمیم گیری در شرایط دشوار را مبتنی بر سامانه پیشرفته و هوشمند فرماندهی و کنترل انتظامی، بیش ازپیش نمایان و ضروری می سازد. ازاین رو، هدف این پژوهش، طراحی الگوی فرماندهی و کنترل انتظامی هوشمند است.

    روش

    این تحقیق از نوع کاربردی و از منظر روش شناسی، پژوهشی کیفی است. جامعه آماری پژوهش، صاحب نظران و فعالان حوزه فرماندهی و کنترل و مدیران ارشد انتظامی بودند که با چهارده نفر از خبرگانی که در حال حاضر به عنوان معاون عملیات و یا رییس مرکز فرماندهی و کنترل در فرماندهی کل انتظامی و یا استان ها خدمت می کنند مصاحبه شد و از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری برای کنترل تعداد مشارکت کنندگان استفاده شد.

    یافته ها

    در این پژوهش 148 مقوله فرعی و 38 مقوله اصلی و 5 مولفه (تشخیص، تحلیل، تدبیر، ترویج و تاثیر) استخراج شد.

    نتیجه گیری

    مرحله تشخیص الگوی فرماندهی و کنترل مبتنی بر زیرساخت های ارتباطی، سامانه های خبری و پایش تصویری است، مرحله تحلیل مبتنی بر تجزیه وتحلیل اطلاعات، پیش بینی به موقع و تصمیم سازی به موقع می باشد، مرحله تدبیر مبتنی بر تشکیل جلسات مدیریت بحران، طرح ریزی عملیاتی و مدیریت عملیات است، مرحله ترویج مبتنی بر اشتراک گذاری اطلاعات، ایجاد تحرک و آگاهی وضعیتی در پلیس های تخصصی است و مرحله تاثیر مبتنی بر بهبود مستمر بر عملکرد هر کدام از مراحل قبلی است.

    کلیدواژگان: فرماندهی و کنترل، سامانه فرماندهی و کنترل، نظام فرماندهی و کنترل، هوشمندسازی
  • حیدر سهرابی، محمدعلی صانعی پور صفحات 93-142
    زمینه و هدف

    در کاهش آسیب های شغلی، پیشگیری بر درمان مقدم بوده و با از بین بردن شرایط و انگیزه ها قابل مهار است. با درک این مهم، هدف اصلی تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر پیشگیری از آسیب های شغلی کارکنان فرماندهی انتظامی ج.ا.ا بر مبنای آیات و روایات می باشد.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا، کیفی مبتنی بر تحلیل مضمون است. جامعه آماری مشتمل بر قرآن کریم، تفاسیر و کتاب های معتبر روایی است. روش نمونه گیری هدفمند بود، و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش «تحلیل مضمون» استفاده شد.

    یافته ها

    عوامل موثر بر پیشگیری از آسیب های شغلی کارکنان فرماندهی انتظامی ج.ا.ا مبتنی بر آیات قرآن کریم شامل 22 مضمون در ذیل مضامین اصلی انذار و تبشیر و از منظر روایات شامل 42 مضمون در ذیل ابعاد اعتقادی، معرفتی، رفتاری و نظارتی (خودنظارتی و دیگر نظارتی) است.

    نتیجه گیری

    عوامل شناسایی شده موثر بر پیشگیری از آسیب های شغلی کارکنان از منظر آموزه های قرآن کریم و روایات معصومان (ع)، مجموعا مشتمل بر 64 مورد بود. این مولفه ها به دلیل دربرداشتن مبانی نظری قوی اعتقادی و شناخت از ابعاد وجودی انسان و توجه ویژه به نوع آسیب های روحی - روانی انسان و راه های پیشگیری و درمان اصولی، در صورت کاربست صحیح و نهادینه شدن در نهاد افراد می تواند به کاهش آسیب های شغلی کارکنان فرماندهی انتظامی ج.ا.ا منجر شود و راهگشای سازمان در مواجهه با چالش ها و معضل های ماموریتی پیش رو در این زمینه باشد.

    کلیدواژگان: آسیب های شغلی، کارکنان، فرماندهی انتظامی، قرآن، روایات
  • احمد سوری، اصحاب حبیب زاده، مرتضی نجفی علمی، سید عزیز رفعتی اصل، عبدالله دیانتی صفحات 143-178
    زمینه و هدف

    با توجه به تاثیر ویژگی های شخصیتی در گرایش به ارتکاب جرایم خشن، یکی از راهبردهای موثر در مقابله با مجرمان و کشف جرایم خشن، شناخت و تحلیل شخصیت جنایی مجرمان می باشد؛ ازاین رو، هدف از پژوهش حاضر ارایه الگوی تحلیل شخصیت جنایی مجرمان در کشف جرایم خشن است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع داده آمیخته (کیفی - کمی) است. در بخش کیفی، از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 17 نفر از خبرگان روان شناسی و جرم شناسی مرتبط با موضوع، به صورت هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری استفاده شد. در بخش کمی نیز جامعه آماری شامل نخبگان و کنشگران عرصه کشف جرایم خشن به تعداد 81 نفر است که به صورت تمام شمار، انتخاب و پرسش نامه بین آن ها توزیع شد. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای کیفی و در بخش کمی نیز از آزمون های تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری و لیزرل استفاده شد.

    یافته ها

     تحلیل یافته های بخش کیفی نشان داد، الگوی شناسایی شده شامل چهار بعد برون گرایی با سه مولفه، ناسازگاری با دو مولفه، روان رنجوری با سه مولفه و روان پریشی خویی با چهار مولفه است. یافته های کمی نیز نشان داد که بعد ناسازگاری با بیشترین میزان، موثرترین بعد اثرگذار در شخصیت جنایی مجرمان خشن است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیرگذاری ابعاد و مولفه های شناسایی شده بر شخصیت جنایی مجرمان در ارتکاب جرایم خشن، توجه و تمرکز بر ابعاد و ویژگی های شخصیت جنایی مجرمان در برنامه های مداخله ای پیشگیرانه و اقدامات عملیاتی کشف جرایم خشن مورد تاکید است.

    کلیدواژگان: الگو، شخصیت جنایی، مجرمان، جرائم خشن، کشف جرم
  • تقی بختیاری، احمدعلی گودرزی، اسماعیل داودی صفحات 179-202
    زمینه و هدف

    اشراف اطلاعاتی فرماندهان از نیازهای اساسی و عوامل موفقیت برای پیش‌بینی آسیب‌ها و تهدیدات امنیتی و اخذ تصمیم مناسب توسط آنان است، این مهم در تامین امنیت پایدار مرزی از نقش بسزایی برخوردار است. پژوهش حاضر درصدد طراحی الگو اشراف اطلاعاتی فرماندهان در کنترل تردد گروهک‌های تروریستی در هنگ مرزی پاوه است.

    روش‌

     این پژوهش ازنظر نوع، کاربردی و روش انجام آن ترکیبی است. جامعه مشارکت کننده بخش کیفی شامل فرماندهان و مدیران مرزبانی استان کرمانشاه و هنگ مرزی پاوه بودند که با روش هدفمند و براساس اصل اشباع نظری 15 نفر از آن ها انتخاب شدند. در بخش کمی، جامعه آماری 100 نفر است که حجم نمونه 81 نفر با استفاده جدول مورگان تعیین شد. روایی کیفی پژوهش از طریق دو نیمه کردن نتایج مصاحبه‌ها و کنترل آن و کار مستمر محقق با داده‌ها و روایی کمی تحقیق با بهره‌گیری از نظر خبرگان و پایایی آن براساس آلفای کرونباخ (871/.) تایید شد. تحلیل داده‌ها به روش تحلیل محتوای کیفی و تحلیل عاملی اکتشافی به‌وسیله نرم‌افزارهای Maxqda و SPSS و AMOS انجام شده است.

    یافته‌ها

    یافته ها نشان داد که درمجموع سه مقوله اصلی اشراف اطلاعات موضوعی، محیطی و فردی و 9 مقوله فرعی: 1- اطلاعاتی، 2- اقتصادی،  3- سیاسی، 4- سازمانی، 5- نیازهای فیزیکی مرز، 6- امکانات و تجهیزات، 7- ویژگی‌های محیطی، 8- نیروی انسانی و 9- معضلات اجتماعی مرزنشینان در قالب 54 گویه الگو اشراف اطلاعاتی فرماندهان در کنترل تردد گروهک‌های تروریستی را تبیین می‌کند.

    نتیجه‌گیری

     توجه به ابعاد اشراف اطلاعات موضوعی، محیطی و فردی از اصول مهمی است که موفقیت یگان‌های انتظامی را در تامین امنیت مرزی تضمین می‌کند.

    کلیدواژگان: اطلاعات، اشراف اطلاعاتی، گروهک های تروریستی، کنترل تردد مرزی، شهرستان پاوه
  • جواد منظمی تبار، رضا دوستدار، محمد سمیعیانی، محمدرضا رفیعی دولت آبادی، علیرضا منظمی تبار صفحات 203-226
    زمینه و هدف

    قانون اساسی و قانون تشکیل نیروی انتظامی،پلیس را به عنوان ضابط مسیول اجرا بخشی از وظایف قوه قضاییه در قبال جرم و پیشگیری از آن معرفی کرده است. ازآنجایی که کیفیت تعامل و همکاری بین دو سازمان از شروط و ضرورت های اولیه پیشگیری از جرم است، این تحقیق با هدف آسیب شناسی تعامل دستگاه قضایی با نیروی انتظامی در پیشگیری از جرم انجام شده است.

    روش

    این تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بوده و جامعه آماری آن320 نفر، شامل کلیه مسیولان و کارشناسان خبره و مطلع پلیس پیشگیری و معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه می باشند که از بین آنها با استفاده از جدول مورگان 175 نفربه عنوان حجم نمونه به روش تصادفی طبقه‎ای متناسب با حجم انتخاب شدند. برای حصول روایی صوری و محتوایی سوال ها از نظر 15 نفر از خبرگان بهره گرفته و برای سنجش پایایی پرسشنامه از روش باز آزمایی استفاده شد و همبستگی بین نمرات حاصل از دوبار اجرای آزمون 86/0 به دست آمد.

    یافته ها

    اجرای ماموریت مشترک پیشگیری از جرم توسط نیروی انتظامی و دستگاه قضایی با سطح همبستگی بالا و معناداری تابعی از استنباط هر دو نهاد از مفهوم پیشگیری است. همچنین نتایج آزمون های آماری نشان داد کارکنان دو دستگاه نگرش واحدی از مفهوم پیشگیری از جرم ندارند و دانش و نگرش پیشگیری از جرم در دو سازمان یکسان نیست.

    نتیجه گیری

     در سطح شناختی و فرهنگ سازمانی موانع جدی برای تحقق ماموریت پیشگیری از جرم وجود دارد که از مصادیق آن می توان به نداشتن سند همکاری و برنامه مشترک بین دو سازمان اشاره کرد.

    کلیدواژگان: تعامل، قوه قضائیه، نیروی انتظامی، پیشگیری از جرم، آسیب شناسی
|
  • Mohammadreza Irwani, Abdolreza Mohammadi, reza Jahanfar Pages 9-40
    Background and aim

    The requirements of the Supreme Leader in the field of the police force will be fulfilled when it is extracted and placed in the hands of people, especially commanders and experts, in the dictionary of advanced science and methodology. The current research was conducted in order to formulate the model of defense and security thinking of the Supreme Leader with the focus on the Islamic Republic of Iran's police force.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and qualitative and exploratory in terms of approach. In this regard, all the statements and letters of the Supreme Commander of the General Forces in the Hadith Velayat software from 1368 to 1396 were studied based on the grounded method. Also, the experts of this research are 8 people (4 professors related to the project and 4 strategic studies specialists at Imam Ali and Dafos Army University) who control and confirm the validity of the study during its implementation and after it. In terms of reliability, intra-subject agreement technique has been used.

    Results

    794 concepts and codes were obtained, which were implemented in the form of 16 categories and 52 dimensions in the form of the paradigm of the database theory according to the theory. According to the findings of this research, "Establishment and maintenance of peace and social (national) security and value order in society" is the central category of his defense and security thought, and all other categories find meaning and meaning in connection with it.

    Conclusion

    The implementation of the model identified in this study can help to establish the modern Islamic civilization, the desired efficiency of the society and the national power and authority of the country.

    Keywords: Grounded Theory, defense, security thought, National Security, Ayatollah Seyed Ali Khamenei, police force
  • Ebrahim Davoodi, Mohammad Hemmati Javanmard Pages 41-63
    Background and Aim

    Constant changes in the environment and the emergence of new ways of achieving organizational goals, have created the need for organizations that have a dynamic structure with strong competitors and challenges, to think about developing strategies appropriate to the environment. The present study seeks to determine the current position of the CID police according to the internal and external environment and to determine and formulate strategies of the CID police in the criminalization process.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and qualitative in terms of method. Participants in this study were senior and middle managers from all over the country and had experience in police-related knowledge. Sixteen of them were purposefully selected and their opinions were collected by forming two focus groups. Participants are asked to determine the score and rank for the identified factors; Factors that scored lower were eliminated. SWOT analysis technique was also used to intersect internal and external factors and extract strategies. The validity of the research was assessed and confirmed by presenting the results to relevant experts and the opinions of the focus groups.

    Results

    Fourteen strategies were obtained by intersecting strengths and weaknesses with threats and opportunities. Findings of the study show that the intelligence police are mild in a competitive position according to experts and need to use their strengths to avoid threats.

    Conclusion

    Based on the research findings, strength-threat strategies include "reforming laws through interaction with the legislative and judicial system, creating special structures for investigating cybercrime, using information analysis to deal with organized and gang crime, and completing effect banks." Fingerprints are more important among policing strategies in the crime detection process.

    Keywords: Criminal Investigation Police, Strategy, Crime Detection, Police Command, SWOT analysis
  • Akbar Kanani, alireza yavari Pages 65-91
    Background and aim

    One of the issues that have always focused the minds of commanders in the implementation of law enforcement missions is the issue of planning, controlling operations and making decisions in the changing, unstable and ambiguous conditions of the future operations scene, considering the emergence of new technologies and threats, methods and the new titles are criminal. The quickening of the operational acceleration and the increase in the power of action, reaction and counteraction, which has taken place as a result of the development of technologies, makes the importance of decision-making in difficult situations based on an advanced and intelligent system of police command and control more visible and necessary. Therefore, the purpose of this research is to design a smart police command and control model.

    Method

    This research is of an applied type and from a methodological point of view, it is a qualitative research. The statistical community of the research was experts and activists in the field of command and control and senior police managers who were interviewed with fourteen experts who are currently serving as the deputy operations or the head of the command and control center in the general police command or the provinces. Purposive sampling was used until theoretical saturation was reached to control the number of participants.

    Results

    In this research, 148 sub-categories, 38 main categories and 5 components (diagnosis, analysis, planning, promotion and influence) were extracted.

    Conclusion

    the detection stage of the command and control pattern is based on communication infrastructures, news systems and video surveillance, the analysis stage is based on information analysis, timely forecasting and timely decision-making, the planning stage is based on holding crisis management meetings, operational planning and operation management is, the promotion stage is based on sharing information, creating mobility and situational awareness in specialized police, and the impact stage is based on continuous improvement of the performance of each of the previous stages.

    Keywords: Command, Control, command, control system, intelligentization
  • Heydar Sohrabi, MohammadAli Sanei Pour Pages 93-142
    Background and aim

    In reducing occupational damages, prevention comes before treatment and can be prevented by eliminating conditions and motivations. With the understanding of this importance, the main goal of the current research is to identify the effective factors in preventing the occupational injuries of the employees of the Iran police command based on verses and narrations.

    Method

    The current research is applied in terms of purpose and qualitative based on thematic analysis. The statistical community includes the Holy Quran, commentaries and authentic narrative books. The sampling method was purposive, and the "thematic analysis" method was used to analyze the data.

    Results

    Factors effective on the prevention of occupational injuries of employees of the police command of based on the verses of the Holy Quran, including 22 themes under the main themes of warning and tidings, and from the perspective of traditions, including 42 themes under the dimensions of belief, knowledge, behavior and supervision. Self-monitoring and other monitoring.

    Conclusion

    The identified factors effective in preventing occupational damages of employees from the perspective of the teachings of the Holy Quran and the traditions of the innocents Imams, included a total of 64 cases. These components, due to the inclusion of strong theoretical bases of belief and knowledge of the dimensions of human existence and special attention to the type of mental-psychological injuries of humans and the ways of prevention and treatment, if applied correctly and institutionalized in the organization of individuals, can reduce the occupational injuries of command staff. To lead law enforcement and to be the pioneer of the organization in facing the challenges and problems of the leading mission in this field.

    Keywords: occupational damages, employees, Police Command, Quran, hadiths
  • ahmad souri, ashab hbibzadh, muortaza najafi almi, Seyyed Aziz Rafati Asl, Abdolah Diyanti Pages 143-178
    Background and aim

    Considering the effect of personality traits on the tendency to commit violent crimes, one of the effective strategies in dealing with criminals and discovering violent crimes is to recognize and analyze the criminal personality of criminals; Therefore, the aim of the current research is to present a model of criminal personality analysis of criminals in the detection of violent crimes.

    Method

    The current research is applied in terms of purpose and mixed (qualitative-quantitative) in terms of data type. In the qualitative part, a semi-structured interview with 17 psychology and criminology experts related to the subject was used purposefully until theoretical saturation was reached. In the quantitative part, the statistical community includes elites and activists in the field of violent crime detection in the number of 81 people, who were selected and questionnaires were distributed among them. To analyze the data in the qualitative part, the qualitative content analysis method was used, and in the quantitative part, confirmatory factor analysis, structural equations and Lisrel tests were used.

    Results

    The analysis of the findings of the qualitative section showed that the identified pattern includes four dimensions of extroversion with three components, incompatibility with two components, neuroticism with three components and psychoticism with four components. Quantitative findings also showed that the inconsistency dimension with the highest amount is the most effective dimension affecting the criminal personality of violent criminals.

    Conclusion

    Considering the impact of the identified dimensions and components on the criminal personality of criminals in committing violent crimes, attention and focus on the dimensions and characteristics of the criminal personality of criminals in preventive intervention programs and operational measures to detect violent crimes is emphasized.

    Keywords: Model, Criminal profiling, criminals, violent crimes, Crime Detection
  • Taghi Bakhtiari, AhmadAli Godarzi, Esmaiel davodi Pages 179-202
    Background and aim

    Commanders' intelligence is one of the basic needs and success factors for predicting damage and security threats and making appropriate decisions by them, this important role plays a significant role in ensuring stable border security. The present research aims to design the model of intelligence elites of the commanders in controlling the movement of terrorist groups in the border regiment of Paveh.

    Method

    This research is applied in terms of its type and method. The participating community of the qualitative part included the commanders and managers of the border guard of Kermanshah province and the Paveh border regiment, and 15 of them were selected by a targeted method and based on the principle of theoretical saturation. In the quantitative part, the statistical population is 100 people, the sample size of 81 people was determined using Morgan's table. The qualitative validity of the research was confirmed by dividing the results of the interviews and its control and the continuous work of the researcher with the data, and the quantitative validity of the research was confirmed by using the opinions of experts and its reliability based on Cronbach's alpha (.871). Data analysis was done by qualitative content analysis and exploratory factor analysis using Maxqda, SPSS and AMOS software.

    Results

    The findings showed that in total, three main categories of thematic, environmental and individual information elites and nine sub-categories: 1-‌ Informational, 2-- Economic, 3- Political, 4- Organizational, 5- Physical needs of the border, 6- Facilities and equipment, 7- Environmental characteristics, 8- Manpower, and 9- ‌ Social problems of border dwellers in the form of 54 items, explains the intelligence elites of the commanders in controlling the traffic of terrorist groups.

    Conclusion

    Paying attention to the dimensions of thematic, environmental and individual intelligence is one of the important principles that guarantee the success of law enforcement units in providing border security.

    Keywords: Intelligence, Intelligence Dominance, terrorist groups, border traffic control, Paveh city
  • Javad Monazami Tabar, Reza Doustdar, Mohammad Samieiani, MohammadReza Rafiei Dolatabadi, Alireza Monazami Tabar Pages 203-226
    Background and aim

    The constitution and the law on the formation of the police force have introduced the police as officers responsible for the implementation of part of the duties of the judiciary in relation to crime and its prevention. Since the quality of interaction and cooperation between two organizations is one of the first conditions and necessities of crime prevention, this research was conducted with the aim of analyzing the interaction between the police and the judiciary in crime prevention.

    Method

    This descriptive research is a survey type and its statistical population was 320 people, including all officials and expert experts and informants of the prevention police and the deputy of crime prevention of the judiciary, of which 175 people were selected using Morgan's table as the sample size. They were randomly selected according to the volume according to the method. In order to obtain formal and content validity of the questionnaire questions, the opinion of 15 experts related to the subject was used. Also, to measure the reliability of the questionnaire, the retest method was used and the correlation between the scores obtained from the test twice was calculated as 0.86.

    Results

    The implementation of the joint mission of crime prevention by the police force and the judicial system with a high level of correlation and significance is a function of the inference of both institutions from the concept of prevention. Also, the results of the statistical tests showed that the employees of the two organizations do not have a single attitude towards the concept of crime prevention, and the knowledge and attitude of crime prevention are not the same in the two organizations.

    Conclusion

    At the cognitive level and organizational culture, there are serious obstacles to the realization of the crime prevention mission, examples of which are the lack of a cooperation document and joint program between the two organizations.

    Keywords: interaction, judiciary, police force, Crime Prevention, Pathology