فهرست مطالب

مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی - پیاپی 21 (بهار 1401)

مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 21 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رحمان کشاورز افشار، علی حسین کشاورزی*، شهلا سهرابی صفحات 7-32

    امروزه خلق، ذخیره و مدیریت دانش در سازمان ها به راهبردی ارزش آفرین تبدیل شده است و مدیریت بهینه آن می تواند به رشد و توسعه راهبردی سازمان کمک کند. هدف این پژوهش طراحی الگوی بومی مدیریت دانش با قابلیت انطباق در سازمان های دولتی ایران است. در بخش کیفی شناسایی مولفه ها با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مراجعه به خبرگان به روش غیر تصادفی هدفمند گلوله برفی انجام شد و در بخش کمی، با مرور یک نمونه 321 نفره به روش تصادفی چند مرحله ای از واحدهای مدیریت منابع انسانی چهار وزارتخانه کشور، امور اقتصادی و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، و آموزش و پرورش، مهم ترین مولفه های موثر بر بلوغ مدیریت دانش اولویت بندی شد. مولفه های پژوهش در الگوی نظام مند با پنج متغیر: 1. درون داد، شامل: قابلیت فردی، شایستگی رفتاری، راهبرد و قوانین و مقررات دولتی؛ 2. فرآیند، شامل: رهبری و حمایت مدیریت ارشد، فناوری سازمانی و فرایند سازمانی؛ 3. برون داد، شامل: فرهنگ دانش محور و ساختار منعطف؛ 4. پیامد، شامل: سودآوری، کیفیت، بهره وری، رشد و 5.بازخورد، شامل: ارزیابی درونی، بیرونی، بازنگری و اصلاح است. در بخش کمی، از طریق الگوی معادلات ساختاری و نرم افزار SMARTPLS الگوی پژوهش برازش و آزمون شد و ضرایب مسیر همگی دارای تاثیر مثبت و معنی دار بودند. یافته های پژوهش، طرح الگوی بومی برای استقرار مدیریت دانش را آشکار کرد. نتایج این پژوهش می تواند توسط سازمان های دولتی ایران در جهت زمینه سازی استقرار موفقیت آمیز مدیریت دانش و کسب مزیت رقابتی مورد بهره برداری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، سازمان های دولتی ایران، بلوغ مدیریت دانش، الگوی بومی
  • زهره سادات گتمیری*، مرتضی خاکزار بفروئی، علیرضا آخوندی صفحات 33-69

    طی دو دهه اخیر، به ویژه پس از وقوع حوادث 11 سپتامبر 2001، حوزه تحقیقاتی بازی امنیتی در مرکز توجه محققین قرار گرفته و انتشار تولیدات علمی در این زمینه، از رشد صعودی چشمگیری برخوردار بوده است. تحقیق حاضر، با هدف بررسی وضعیت و ترسیم نقشه تولیدات علمی در حوزه بازی امنیتی، به ویژه در حوزه موضوعی مهندسی، به منظور ایجاد بینش نسبت به این حوزه موضوعی برای انجام تحقیقات توسعه‏ای و جدید انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، مقالات علمی منتشر شده به زبان انگلیسی در پایگاه داده علمی اسکوپوس بوده است. در این تحقیق، برای اولین بار در زمینه مرور نظام مند ادبیات بازی امنیتی، از رویکرد تحلیل کتاب شناختی استفاده شده و به همین منظور، نرم‏افزارهای Bibexcel و Gephi به کار گرفته شده است. نتایج تحلیل موضوعی شبکه هم-استنادی مراجع پر استناد نشان می‏دهد که مسیله تخصیص بهینه منابع دفاعی به زیر ساخت‏ها و امنیت اطلاعات و ارتباطات، به ترتیب، حوزه‏های موضوعی اصلی است که در مقالات مورد بررسی، به آنها پرداخته شده است. این امر حاکی از آن است که در حال حاضر، با توجه به گستره وسیع انواع دارایی‏های راهبردی در معرض انواع مختلف تهدیدها، ظرفیت زیادی برای پرداختن به موضوع بازی امنیتی در حوزه مهندسی وجود دارد. در انتها نیز، با بررسی محتوایی مقالات خوشه اول، پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده در مسیله تخصیص بهینه منابع دفاعی با رویکرد بازی امنیتی در حوزه موضوعی مهندسی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: بازی امنیتی، تخصیص بهینه منابع دفاعی، تحلیل کتاب شناختی، اسکوپوس
  • ابراهیم سلطانی*، محمدصادق ملامیرزایی، حسن شکوه صفحات 75-102

    با توجه به روند صعودی انرژی بری کشورهای در حال توسعه به خصوص کشورهای صادر کننده انرژی، افزایش بهره وری انرژی و کاهش شدت مصرف انرژی بیش از پیش مورد توجه سیاست گذاران کلان کشور قرار گرفته است. با توجه به اینکه ضرورت پایه ریزی راهبردهای اقتصاد دانش بنیان و کاهش شدت انرژی هر دو در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ذکر شده اند، در این مقاله به بررسی تاثیر شاخص های اقتصاد دانش بنیان و عملکرد اقتصاد مقاومتی بر شدت مصرف انرژی در کشورهای منتخب صادرکننده نفت طی دوره زمانی سال های 2000 تا 2019 پرداخته شده است. تخمین الگوی رگرسیونی با استفاده از الگو داده های تابلویی با استناد به مقاله پایولو (2013) و تعریف بانک جهانی و شاخص های اقتصاد مقاومتی صورت پذیرفته است و نتایج نشان از تاثیر منفی نسبت هزینه های تحقیق و توسعه به تولید ناخالص داخلی و تعداد استفاده کنندگان اینترنت بر شدت مصرف انرژی دارد. همچنین متغیر درجه باز بودن اقتصادی که شاخصی هم برای اقتصاد مقاومتی و هم برای اقتصاد دانش بنیان است، منجر به کاهش شدت مصرف انرژی در گروه کشورهای منتخب تحقیق دارد. متغیرهای تمرکز کالاهای صادراتی و وارداتی و همچنین صادرات با فناوری بالا که از متغیرهای اقتصاد مقاومتی است، دارای تاثیر منفی و معنی دار بر شدت مصرف انرژی در کشورهای منتخب تحقیق دارد. همچنین در نهایت مطابق با انتظار تاثیر متغیرهای هزینه های دولت به تولید ناخالص داخلی که نشان از اندازه دولت دارد و متغیر شاخص فلاکت بر شدت مصرف انرژی تاثیر مثبت و معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: اقتصاد دانش بنیان، مصرف انرژی، عملکرد اقتصاد مقاومتی، هزینه های تحقیق و توسعه، کشورهای صادر کننده نفت
  • ابوذر سیفی کلستان*، محمود بیرانوند، عبدالمجید کرامت زاده صفحات 103-131

    علوم شناختی به عنوان یکی از چهار رکن اصلی علوم همگرا به طور شتابناکی در حال رشد و گسترش است و سیاست گذاری و هدایت راهبردی این رشته نیازمند یک دید و اشراف کل نگر و کلان نسبت به وضعیت ایران در این حوزه ی علمی است. بر این اساس مطالعه ی روند پیشرفت کشورهای اسلامی منتخب غرب آسیا و آمریکا می تواند دید و اشراف کل نگرانه ای نسبت به وضعیت موجود و پیش روی کشورهای اسلامی و به خصوص ایران در اختیار قراردهد. برای این منظور روند تولیدات علوم شناختی در چهار کشور اسلامی منتخب، آمریکا و رژیم صهیونیستی مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش از حیث روش شناسی یک پژوهش آمیخته ی درهم تنیده ی تک فازی است که از داده ها و روش های کیفی و کمی به صورت همزمان و موازی استفاده می کند. در این پژوهش از روش ها و فنون روند پژوهی مشتمل بر فنون وب کاوی، علم سنجی و گوگل ترندز استفاده شد. داده های وب کاوی از شبکه ی متخصصین حرفه ای لینکداین استخراج شد و داده های علم سنجی از 1000 مقاله ی علوم شناختی منتشر شده در پایگاه ساینس دایرکت به دست آمد. نتایج پژوهش به صورت تفسیری، توصیفی و همچنین کمی ارایه شده است که حاکی از شکاف علمی زیاد بین کشورهای اسلامی و کشورهای پیشرو در زمینه ی علوم شناختی است. همچنین مقایسه ی نتایج حاصل از وب کاوی و نتایج حاصل از گوگل ترندز حاکی از تمرکز کشور های اسلامی بر حوزه ی روانشناسی شناختی و علوم رفتاری است و بالعکس تولیدات پژوهشی علوم شناختی در هوش مصنوعی و روباتیک در کشورهای اسلامی در سطح پایینی قرار دارد که نیازمند سیاست گذاری و برنامه ریزی راهبردی در این ابعاد است.

    کلیدواژگان: روند، روندپژوهی، علوم و فناوری های هم گرا، علوم شناختی، علم سنجی
  • عبادالله اکبری، صمد عالی*، یعقوب علوی متین، مرتضی محمودزاده صفحات 133-159

    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر عواملی است که به عنوان پیشایندهای عملکرد صادرات در کشورهای در حال توسعه، باعث افزایش عملکرد آنها و تقویت بنیه اقتصادی کشور می شود. عوامل اصلی پیشایندهای عملکرد صادرات مشوق های صادراتی شامل اطلاعات، مالی، علمی فنی و توان مدیریتی شرکت های کارآفرین (هوش تجاری، دانش بازرگانی و تعهد صادراتی) است که منجر به توانایی مدیر جهت راهبردهای بین المللی سازی شرکت در راستای افزایش عمکرد صادرات شده است. یافته های تحقیق بیانگر نرمال بودن و معنی داری داده ها و برخورداری از روایی لازم بوده و همچنین ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی نیز بالاتر از 7/0 را نشان داد. نتایج حاصل از این تحقیق براساس تحلیل آماری از طریق آزمون های رگرسیون چند متغیره تمام فرضیه های تحقیق مورد تایید قرار گرفته است و ضرایب R به دست آمده برای کشور ترکیه در اغلب موارد بزرگ تر از ایران است که راهبرد اصلی آن به کارگیری اصولی مشوق های صادراتی دولت ترکیه و کسب مهارت های لازم مدیریتی شرکت های صادرکننده ترک در بین المللی سازی شرکت است که منتج به افزایش عملکرد صادرات ترکیه در طی سال های اخیر شده است که بخش عمده ای از آنها مربوط به تولیدات کارخانه ای، محصولات کشاورزی خام و فرآوری شده است.

    کلیدواژگان: ایران و ترکیه، پیشایندهای عملکرد صادرات، شرکت های تولیدی صادراتی کارآفرین، تولیدات صنعتی
  • احسان فلاحی * صفحات 161-189

    راهبرد دفاعی- امنیتی روسیه در طول سه دهه گذشته مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده است. از آنجایی که روسیه به لحاظ نظامی و جغرافیای سیاسی قدرتی تاثیرگذار در نظام بین الملل است، بنابراین راهبردهای دفاعی- امنیتی آن در دوره های مختلف آثار قابل توجهی بر محیط پیرامونی داشته است. در بازه زمانی 1991 تا 2021 سه الگوی راهبردی مختلف در کنش دفاعی- امنیتی روس ها به چشم می خورد. مقاله پیش رو ضمن بررسی این الگوها تلاش دارد تا با استفاده از مدل سوآت و در چارچوب ریالیسم تدافعی و تهاجمی به این پرسش پاسخ دهد که سیر تحولات در راهبرد دفاعی- امنیتی روسیه چگونه بوده است؟ برای پاسخ به این پرسش از اسناد بالادستی روسیه استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که راهبرد دفاعی- امنیتی روسیه به تدریج از حالت تدافعی در دهه 1990 فاصله گرفته است و پس از طی مراحلی از سال 2010 به بعد به سمت تهاجمی شدن پیش رفته است. ترجمان وضعیت مذکور در قالب مدل سوآت حرکت از الگوی راهبردی انطباقی (ا.دبلیو) در دهه 1990 به سمت الگوی اقتضایی (اس.تی) در دهه 2000 و سپس الگوی آفندی (اس.ا) در دهه 2010 بوده است. این پژوهش با روش کیفی و رویکرد توصیفی- تحلیلی تدوین شده است. داده های این پژوهش به روش کتابخانه ای و از سناد بالادستی روسیه جمع آوری شده است.

    کلیدواژگان: روسیه، راهبرد دفاعی، سوات، امنیت، الگوهای راهبردی
  • حسین آزادی نژاد، فتح الله کلانتری * صفحات 191-222

    در منظومه فکری امام خمینی (ره)، اخلاق و معنویت بالاترین جایگاه را دارد. در اوج و قله نظام فکری ایشان در عرصه های مختلف، مسایل اخلاقی و معنوی است. بر همین اساس مقام معظم رهبری در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی برای نیل به تمدن اسلامی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را که تصویر کلان از گذشته، حال و آینده ی انقلاب اسلامی است، صادر کردند؛ یکی از توصیه های مهم، معنویت و اخلاق است که طبق مطالعات انجام شده، پایه و اساس مدیریت جهادی است. به همین دلیل هدف اصلی این تحقیق تبیین مدیریت جهادی شهید شوشتری در جنوب شرق کشور با تاکید بر معنویت و اخلاق مبتنی بر بیانیه گام دوم است. این تحقیق از نوع کاربردی، توسعه ای و روش آن تاریخی و تحلیلی است. حجم نمونه آماری تحقیق 74 نفر است. روش گردآوری اطلاعات، به صورت میدانی و کتابخانه ای است که با تحلیل عمیق مبانی نظری و سپس در قالب پرسشنامه با استفاده از رویکرد آمیخته نسبت به استانداردسازی و بومی سازی این عوامل بر اساس بیانیه گام دوم اقدام شده است. بر اساس نتایج تحقیق، تعداد 24 عامل موثر و نقش آفرین در راستای مدیریت جهادی با تاکید بر معنویت و اخلاق احصاء شد.

    کلیدواژگان: مدیریت جهادی، معنویت و اخلاق، انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی
  • مهدی ناظمی اردکانی، سید محمدعلی موسوی * صفحات 223-246

    زندگی در شهر، آثاری بر زندگی فردی و جمعی انسان ها می گذارد. چند وجهی بودن این اثرات و نیز فرایندها و جریانات موجود در درون اجتماعات شهری، متفکران بسیاری را از علوم مختلف به خود مشغول داشته است. به دلیل افزایش جمعیت و افزایش و توسعه شهرنشینی و گسترش مشکلات نظام شهری، مخصوصا شهرهای بزرگ در کشورها، در دوران جدید پژوهش های متعددی با هدف شناسایی و کاهش آسیب ها و مسایل شهری انجام شده اند. هدف این پژوهش، فراترکیب پژوهش های کیفی انجام شده در کشور با عناوین و موضوعات آسیب های شهری به منظور فراهم آوردن نگرشی نظام مند و کشف موضوع ها و استعاره های جدید و اساسی بوده است. روش تحقیق این پژوهش، کیفی و از نظر هدف «کاربردی» است. در این پژوهش، با استفاده از روش فراترکیب (روش هفت مرحله ای سندلوسکی و بارسو)، به انتخاب مقاله ها و پژوهش های کیفی مرتبط با موضوع آسیب های شهری پرداخته شد. بر اساس تجزیه و تحلیل و فراترکیب پژوهش های منتخب، مولفه های اصلی حوزه آسیب های شهری در ایران در چهار مقوله اصلی شناسایی شد. این چهار مقوله عبارتند از: آسیب های اقتصادی، آسیب های اجتماعی، آسیب های فرهنگی و آسیب های کالبدی. بیشترین فراوانی در این طبقات را بیکاری و فقر، اعتیاد و ناامنی، مسایل جنسی و آلودگی های زیست محیطی به خود اختصاص داده اند. در این پژوهش ها، از عواملی مانند سیاست نامتوازن دولت ها در قبال شهر، حکمرانی نامطلوب برای زیست شهری، تفاوت در کیفیت زندگی، تضاد بین زندگی شهری و روستایی، جابجایی های جمعیتی، کیفیت زیرساخت های کالبدی، کیفیت اقتصاد شهری و نابرابری های اجتماعی در مناطق مرکزی و حاشیه ای به عنوان علل ظهور و بروز آسیب های شهری نام برده شده است.

    کلیدواژگان: شهر، آسیب های شهری، فراترکیب
  • سید مهدی فرحی*، محمد علی اکبری، سید مهرداد رسولی، بهزاد قاسمی صفحات 247-278

    توسعه قابلیت های دانش یکی از منابع رقابتی برای خلق ارزش مشتری در سازمان های نوآور دفاعی است که در بستر معماری منابع انسانی تجلی می یابد. هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر معماری منابع انسانی بر خلق ارزش مشتری در یک سازمان دفاعی است. ما تلاش کردیم یک چارچوب معماری منابع انسانی متشکل از اقدامات منابع انسانی، زمینه اجتماعی و یادگیری سازمانی را برای دستیابی به خلق ارزش مشتری معرفی کنیم. جامعه آماری تحقیق یکی از سازمان های زیرمجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که مدیران و کارشناسان سازمان به عنوان واحد تحلیل آماری انتخاب شدند. بر اساس بررسی تحقیقات گذشته، عوامل مربوط به متغیرهای تحقیق استخراج و سازه های مدل تحقیق با استفاده از تکنیک های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی شناسایی و تایید شدند. سپس روابط فرض شده با استفاده از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری بررسی شدند. نتایج حاصله نشان می دهند که اقدامات منابع انسانی بر خلق ارزش مشتری اثرگذار است و نوع عضویت کارکنان این رابطه را تعدیل می کند. همچنین زمینه اجتماعی و یادگیری سازمانی این اثرگذاری را تقویت می کنند. سایر یافته ها حاکی از آن است که روابط در نظر گرفته شده در مدل تحقیق تایید شدند. مدیران ارشد سازمان مورد مطالعه به طور اخص و سایر مدیران سازمان های دفاعی به طور عام می توانند از مدل پیشنهادی به عنوان یک سناریو از نقشه راه منابع انسانی برای دستیابی به خلق ارزش مشتری با توجه ماموریت اصلی و اهداف کلان سازمان خود بهره برداری کنند.

    کلیدواژگان: معماری منابع انسانی، اقدامات منابع انسانی، یادگیری سازمانی، زمینه اجتماعی، خلق ارزش مشتری
  • عنایت الله ملکی تبار، مسعود موحدی، مهدی غضنفری، محسن مرادیان صفحات 279-296

    انقلاب اسلامی بیش از آنکه انقلابی سیاسی و سرنگون کننده رژیمی شاهنشاهی باشد، انقلابی فرهنگی بود که مفاهیم و نسبت ها را مبتنی بر جهان بینی الهی بازتعریف کرد و جامعه و رژیم سیاسی نوینی خلق کرد که نظیر آن را در جغرافیای سیاسی امروز جهان نمی توان یافت. هدف اصلی در این تحقیق شناسایی و اولویت بندی ابعاد حکومت داری از منظر امام خمینی(ره) است. بدین منظور در این تحقیق که از حیث ماهیت از نوع توسعه ای است، مبتنی بر روش تحلیل مضمون با استفاده از نظرات 30 تن از خبرگان، ابعاد مکتب حکومتی امام خمینی(ره) شناسایی و رتبه بندی شد. نتایج تحقیق نشان می دهد پاسداری از ارزش های اسلام، ترویج اسلام ناب محمدی، گذر از بین تحجر و انفعال، ترویج اسلام و صدور انقلاب، دشمن شناسی، سازندگی در جامعه، در هم تنیده شدن معنویت و اخلاق با سیاست و گسترش عدالت اجتماعی تشکیل دهنده ابعاد مذکور است و مولفه پاسداری از ارزش های اسلامی مهم ترین بعد و گسترش عدالت اجتماعی کم اهمیت ترین در میان ابعاد شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: امام خمینی، مکتب حکومتی، حکومت داری، اولویت بندی
|
  • Rahman Keshavarz Afshar, Ali Hossein Keshavarzi, Shahla Sohrabi Pages 7-32

    Nowadays, knowledge creation, storage and management in organizations have become a value-creating strategy and its optimal management can help the strategic growth and development of the organization. The purpose of this study is to design an indigenous model of knowledge management with adaptability in Iranian public organizations. In the qualitative part, the components were identified using library studies and referring to experts in a non-random purposeful snowball method. Economics and finance, Islamic culture and guidance, and education were prioritized as the most important components influencing knowledge management maturity. Components of research in a system model with five variables: 1. Input including: individual capability, behavioral competence, strategy and public rules and regulations; 2. Process includes: leadership and support of senior management, organizational technology and organizational process; 3. Outputs include: knowledge-based culture and flexible structure; 4. Outcome includes: profitability, quality, productivity, growth and 5. Feedback includes: internal evaluation, external evaluation, review and correction. In the quantitative part, the research model was fitted and tested through the structural equation model and SMARTPLS software and the path coefficients all had a positive and significant effect. The research findings revealed the design of an indigenous model for the establishment of knowledge management. The results of this research can be used by Iranian public organizations to pave the way for the successful establishment of knowledge management and gain a competitive advantage

    Keywords: Knowledge management, Iranian public organizations, Indigenous Model
  • ZOHREHSADAT GATMIRY, Morteza Khakzar Bafruei, Alireza Akhondy Pages 33-69

    Over the past two decades, especially after the events of September 11, 2001, the security game research area has been at the center of attention of researchers, and the scientific publications in this area have grown increasingly. The present study is done to examine the situation and science mapping of publications in security game research area, especially in the field of engineering,  and furthermore, intends to create an insight into this field for future research. The statistical population of this study is the journal papers written in English that have been published in the Scopus Scientific Database. In this study, for the first time in the field of systematic reviewing the security game literature, a bibliometric analysis approach has been used, adopting Bibexcel and Gephi software. Analytical results of the subject of co-citation network of highly cited references show that the problem of optimization of defensive resource allocation to the infrastructures and information and communication security are the main subject areas, which have been addressed in the examined papers. This suggests that, given the wide range of different types of strategic assets exposed to different types of threats, there is now much potential to address the security game in the field of engineering. Finally, after reviewing the content of the first cluster’s papers, which deals with the allocation optimization of defensive resources based on game theory approach, some suggestions for future research on the problem in the field of engineering are presented.

    Keywords: Security Game, Defensive Resource Allocation Optimization, Bibliometric Analysis, Scopus
  • Ebrahim Soltani*, Mohamad Sadegh Haji Mola Mirzaee, Hasan Shokouh Pages 75-102

    Due to the upward trend in energy consumption in developing countries, especially energy exporting countries, increasing energy efficiency and reducing the intensity of energy consumption has been more than ever considered by major policymakers. Given that the need to establish knowledge-based economy strategies and reduce energy intensity are both mentioned in the general policies of the resistance economy, this article examines the impact of knowledge-based economy strategies and the performance of the resistance economy on energy intensity in selected exporting countries. Oil has been refined for the period 2000 to 2019. The model is estimated using the panel data model and the results show a negative impact of the ratio of research and development costs to GDP and the number of Internet users on the intensity of energy consumption. Also, the variable of degree of economic openness, which is an indicator for both the resistance economy and the knowledge-based economy, leads to a reduction in the intensity of energy consumption in the group of selected research countries. The variables of concentration of export and import goods as well as high-tech exports, which are variables of resistance economy, have a negative and significant effect on the intensity of energy consumption in selected research countries. Which has the size of a government and the variable of misery index has a positive and significant effect on energy intensity.

    Keywords: Knowledge-based Economy, Energy Consumption, performance of resistance economy, research, development costs, oil exporting countries
  • Abouzar Seifi Kalestan*, Mahmoud Beiranvand, Abdolmajid Keramat Zadeh Pages 103-131

    Cognitive science as one of the four main pillars of converging sciences is growing and rapidly expanding, and policy-making for and strategic directing of this field require a holistic view of the situation. Accordingly, the study of the progress of the selected countries in west Asia and the United States can provide a holistic view and insight of the current situation and the progress of Islamic countries, especially Iran. For this purpose, the process of scientific production in four selected Islamic countries and the United States is explored. methodology of the research is mixed method that uses both qualitative and quantitative data and methods in parallel to confirm the results. In this study, research methods and techniques including web mining, Scientometrics and Google Trends were used. The geographical scope of this study includes four influential Islamic countries in West Asia and the United States. Web mining data was extracted from LinkedIn, and Scientometrics data were obtained from 1,000 articles published on the ScienceDirect database. The results of the research are interpretive, descriptive and also quantitative, which indicates a large scientific gap between Islamic countries and leading countries in the field of cognitive science. Also, the comparison of the results of web analysis and Google Trends shows the focus of Islamic countries on the field of cognitive psychology and behavioral sciences. Conversely, cognitive science research products in artificial intelligence and robotics in Islamic countries are at a low level that need serious policies and strategies

    Keywords: trend, Trend research, Converging sciences, Cognitive Science
  • Eballah Akbari, Samad Aali *, Yagoub Alavimatin, Mortaza Mahmodzadeh Pages 133-159

    The purpose of this study was to investigate the impact of those factors as antecedents that contribute to the increase in performance of exports in developing countries and strengthen the country's economic basis. The main factors of export performance antecedents encompass export incentives including information, financial, scientific, technical and managerial capabilities of entrepreneurial companies (business intelligence, business knowledge and export commitment) that lead to the manager's ability to internationalize the company to increase export performance, were examined. Findings indicated the normality and significance of the data and the necessary validity, as well as Cronbach's alpha coefficient and combined reliability was higher than 0.7. The results of the present study was approved by statistical analysis through multivariate regression tests of all research hypotheses and the R coefficients obtained for Turkey are often larger than Iran, whose main strategy is to apply the principles of export incentives of the Turkish government and acquisition of necessary management skills of Turkish exporting companies in the internationalization of the company, which has resulted in increased Turkish export performance in recent years. As such, most of them are related to factory products, raw and processed agricultural products.

    Keywords: Iran, Turkey, Export Performance Antecedents, Manufacturing Entrepreneurial Companies, Industrial Products
  • Ehsan Fallahi * Pages 161-189

    Russia has had Asymmetric Security Strategy During the past three decades, the Evolution in Russia Security Strategy Seems more than usual. Russians have experienced three different Models of Security Strategy From 1991 until 2021. this article reviews the mentioned models by applying the combined analysis framework of realism theory and SWOT Strategic models. Therefore, research was carried out to answer the following question. How was been the developments of Russia's Security Strategy? We use the strategic document of the Russian Federation to answer the question. The result indicates that Russia's security strategy was defensive in the 1990 decade but after passing the stages in 2000 decades, it became Offensive after 2010. According to the SWOT method, Our findings fall into three categories: First OW Strategy in the 1990s, Second ST strategy in 2000 and third SO Strategy in 2010s. This study used qualitative techniques to analyze.

  • Hossein Azadinejad, Fatahollah Kalantari * Pages 191-222

    In Imam Khomeini's system of thought, morality and spirituality have the highest place. At the peak of his intellectual system in various fields are moral and spiritual issues. Accordingly, on the eve of the fortieth anniversary of the Islamic Revolution, in order to achieve Islamic civilization, the Supreme Leader issued a statement on the second step of the Islamic Revolution, which is a big picture of the past, present and future of the Islamic Revolution; One of the important recommendations is spirituality and ethics, which according to studies, is the basis of jihadi management. For this reason, the main purpose of this study is to explain the jihadi management of Shahid Shoushtari in the southeast of the country by emphasizing spirituality and ethics based on the second step statement. This research is of applied, developmental type and its method is historical and analytical. The statistical sample size of the research is 74 people. The method of data collection is field and library, which is done by in-depth analysis of theoretical foundations and then in the form of a questionnaire using a mixed approach to standardization and localization of these factors based on the second step statement. Based on the results of the research, 24 effective and role-creating factors in the direction of jihadi management with emphasis on spirituality and ethics were counted.

    Keywords: jihadi management, Spirituality, Ethics, Islamic Revolution, Islamic civilization
  • Mehdi Nazemi, Seyyed Mohammad Ali Mousavi * Pages 223-246

    Living in cities affects the individual and collective life of human beings. The multifaceted nature of these effects, as well as the processes and currents within urban communities, have preoccupied many thinkers from various branches of science. Due to the population growth and the development of urbanization and the increase of the problems of the urban system, especially big cities, in the modern era numerous studies have been conducted with the aim of identifying and reducing urban issues and harms. This study aims to conduct a meta-synthesis of qualitative research done on urban harms in Iran, so as to provide a systematic approach and discover new and fundamental topics. The research method of this research is qualitative and ‘applied’ in terms of purpose. In this study, using the meta-synthesis method (Sandelowski and Barroso’s seven-step method), articles and qualitative research related to urban harms were selected. Based on the analyses and meta-synthesis of the selected studies, the main components of urban harms in Iran were identified in four main categories. These four categories are economic harms, social harms, cultural harms and physical harms. Within these categories, unemployment and poverty, addiction and insecurity, sexual issues and environmental pollution are the most prevalent items. In these studies, factors such as unbalanced policies of governments towards the city, unfavorable governance for urban life, differences in quality of life, conflict between urban and rural life, population displacements, quality of physical infrastructures, quality of urban economy and social inequalities in central and marginal regions have been cited as the causes of the emergence of urban harm

    Keywords: : city, urban harms, Meta-synthesis
  • Seyed Mahdi Farahi *, Mohammad Aliakbari, Seyed Mehrdad Rasouli, Behzad Ghasemi Pages 247-278

    The development of knowledge capabilities is one of the competitive resources for customer value creation in innovative defense organizations that is manifested in the context of human resource architecture. The main purpose of this study is to investigate the impact of human resource architecture on customer value creation in a defensive organization. We attempted to introduce a human resource architecture framework consisting of human resources practices, social context, and organizational learning to achieve customer value creation. The statistical population of the study is one of the subsidiaries of the Ministry of Defence and Armed Forces Logistics that the managers and experts of the organization were selected as the statistical analysis unit. Based on the review of previous studies, the sub-factors related to the research variables were extracted and the constructs of the research model were identified and confirmed using exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis techniques. Then, the hypothesized relationships were investigated using the structural equation modeling technique. The obtained results show that human resource practices affect customer value creation and the type of employee membership moderates this relationship. Social context and organizational learning also reinforce this impact. Other findings indicate that the relationships considered in the research model were confirmed. top managers of the organization in particular, and other managers of defensive organizations in general, can utilize the proposed model as a scenario of human resources roadmap to achieve customer value creation according to the main mission and goals of their organization

    Keywords: Human Resource Architecture, Human Resource Practices, Organizational learning, Social Context, Customer Value Creation
  • Enayatollah Malekitabar *, Masoud Movahedi, Mehdi Ghazanfari, Mohsen Moradian Pages 279-296

    Rather than being a political revolution and overthrowing an imperial regime, the Islamic Revolution was a cultural revolution that redefined concepts and relations based on worldview and divine ideology and created a new society and political regime that could not be fostered in the political geography or world today. The main purpose of this study is to identify and prioritize the dimensions of governance from the perspective of Imam Khomeini. For this purpose, using the opinions of 30 experts, the dimensions identified in the analysis of extracted themes related to Imam Khomeini's government school using a questionnaire and its distribution among experts and extracting the results based on statistical software and testing hypotheses Relevant ranked. The results show that the protection of Islamic values, the promotion of pure Muhammadan Islam, the transition from petrification and passivity, the promotion of Islam and the export of revolution, hostility, construction in society, the intertwining of spirituality and morality with politics and the expansion of social justice Dimensions are mentioned and the component of protection of Islamic values ​​is the most important dimension and the expansion of social justice is the least important among the identified dimensions.

    Keywords: Imam Khomeini, government Intellectual system, Governance, Prioritization