فهرست مطالب

مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش - سال یازدهم شماره 2 (تابستان 1401)

نشریه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش
سال یازدهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید امیدی، فریده اشرف گنجوئی*، محمدرضا اسماعیلی صفحات 1-13

    هدف این پژوهش تدوین راهبردهای میزبانی مسابقات ورزشی ارتش های جهان (سیزم) در جمهوری اسلامی ایران بود. روش پژوهش، از نوع کیفی بود. این پژوهش، توصیفی و در حوزه مطالعات راهبردی قرار دارد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه افراد فعال در تربیت بدنی ارتش جمهوری اسلامی ایران، و متخصصین فعال در تربیت بدنی آجا و همچنین ورزشکاران و مربیانی که سابقه حضور در مسابقات سیزم را داشتند، انتخاب شدند. نمونه آماری بصورت هدفمند از میان جامعه، انتخاب شد و تا حد اشباع نظری مصاحبه ادامه پیدا کرد (12 مصاحبه باز). ابزار مورد استفاده در این پژوهش مصاحبه و تبادل نظر با نخبگان، مطالعات کتابخانه ای بود. برای دستیابی به اهداف تحقیق با استفاده از روش دلفی فهرستی از نقاط قوت، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای اخذ میزبانی و برگزاری مسابقات ارتش های جهان در ایران تهیه و در سه مرحله با نظر متخصصان فهرست تهیه شده نهایی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که موقعیت راهبردی کشور در زمینه میزبانی مسابقات سیزم در وضعیت so یا رقابتی قرار داشت. همچنین 9 راهبرد کلی در زمینه میزبانی سیزم در کشور توسط شورای راهبردی پژوهش تدوین گردید.

    کلیدواژگان: راهبرد، مسابقات ورزشی، ارتش، سیزم
  • رضا آرین شکیب*، سید نعمت خلیفه، مهدی کهندل، سید مح الدین بهاری صفحات 15-26

    هدف تحقیق حاضر اولویت بندی عوامل موثر در بازاریابی کمینی محصولات ورزشی بود. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات آمیخته (کیفی-کمی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان بازاریابی و اساتید مدیریت ورزشی که در زمیته تحقیق مقاله یا تالیفاتی داشتند می باشند و در بخش کمی مصرف کنندگان محصولات ورزشی بود. نمونه آماری در بخش کیفی 11 نفر از خبرگان تا رسیدن به حد اشباع نظری با بهره گیری از تکنیک های هدفمند نظری و گلوله برفی انتخاب شد و در بخش کمی برای هر گویه بین 5 تا 10 نمونه لازم بود، بنابراین تعداد 308 نفر نمونه آماری را تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختارمند و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. پایایی مصاحبه ها با روش مطالعه توافق درون موضوعی 85/0 بدست آمد. روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی) استفاده شد. در نهایت شش عامل یه ترتیب اخلاق کسب و کار، خلاقیت و نوآوری، حقوق شهروندی، فایده گرایی، تبلیغات غافلگیرانه و قوانین و مقرارت بر بازاریابی کمینی محصولات ورزشی تاثیر دارد. از اینرو تازگی و طراحی جذاب در تبلیغات، عدم تبیض اجتماعی، توجه به تعهدات شهروندی، ایجاد و تقویت عدات اجتماعی، ماندگاری تبلیغات، افزایش اشتیاق به اشتراک گذاشتن تبلیغات در مخاطبین، فایده گرایی فرهنگی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: بازاریابی کمینی، محصولات ورزشی، معادلات ساختاری
  • کاظم چراغ بیرجندی*، مهلا مویدی مقدم صفحات 27-36

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل استراتژی های خلق تاب آوری کسب وکارهای ورزشی در شرایط کرونا بود. رویکرد پژوهش حاضر کیفی بوده و برای طراحی الگو از تحلیل تم و برای جمع آوری داده ها از مصاحبه اکتشافی استفاده شده است. جامعه آماری صاحبان کسب وکارهای ورزشی (باشگاه های ورزشی)تشکیل می دهد. با توجه به اهمیت موضوع پژوهش از نمونه گیری زنجیر های)گلوله برفی(استفاده شده است و تعداد نمونه برای مصاحبه از 10 نفر تشکیل شده است. برای تعیین روایی پژوهش از مقبولیت، قابلیت انتقال و تاییدپذیری استفاده شد و پایایی آن با روش توافق بین دو کدگذار 88/0 تعیین شد. نتایج نشان داد برای تاب آوری کسب وکارهای ورزشی استراتژی های از قبیل، نوآوری و یادگیری مستمر، شبکه سازی، بازاریابی، مدیریت بحران، مهارت های رفتاری و تفکر استراتژیک و کارآفرینانه موثر هستند. که این عوامل در دو بعد کلان، توانمندسازی و ظرفیت سازی کارآفرینانه قابل بررسی می باشد. لذا پیشنهاد می شود صاحبان باشگاه های ورزشی برای اینکه بتوانند در شرایط کرونا، دوام آورده و حتی به سودآوری برسند با برآیند عوامل فوق به توسعه کسبو کاری خویش اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، کسب وکارهای ورزشی، باشگاه های ورزشی، توانمندسازی، ظرفیت سازی کارآفرینانه
  • نحله نظری جهرمی*، مسعود نادریان جهرمی، حسین دست برحق صفحات 37-52
    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل توسعه مدیریت کوانتومی در سازمان های ورزشی با رویکرد گراندد تیوری است.این کار با انجام پژوهش کیفی از نوع گراندد تیوری که شیوه آن اکتشافی است، انجام شد. در این تحقیق از طریق بررسی ادبیات و مصاحبه اکتشافی نسبت به شناسایی مولفه های توسعه مدیریت کوانتومی در سازمان های ورزشی، از روش برخاسته از داده ها و به شیوه تحلیل محتوا (کدگذاری واحد تحلیل، مقوله ها و واحد ثبت) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای انجام مصاحبه میدانی، جامعه آماری پژوهش را اساتید مدیریت ورزشی، مدیران سازمان های ورزشی(وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون های ورزشی)، شامل می شود که به صورت هدفمند(گلوله برفی) برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب گردید(16 مصاحبه با 14 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که صفات ویژه کوانتومی، خط مشی سازمان، زیرساخت ها، عوامل درون سازمانی، عوامل برون سازمانی و توانمندی مالی از ابعاد اصلی مدل مفهومی مولفه های توسعه مدیریت کوانتومی در سازمان های ورزشی می باشد.
    کلیدواژگان: رویکرد گراندد تئوری، سازمان های ورزشی، مدیریت کوانتومی
  • رحیم شیرازی نژاد*، احمد ترک فر، محمدصادق افروزه، حمیدرضا صفری جعفرلو، مریم قدسی صفحات 53-65

    پژوهش حاضر با نیازسنجی توسعه برونسپاری فعالیتهای بازاریابی ورزشی در ورزش دانشگاهی طراحی گردید. پژوهش از جمله تحقیقات آمیخته می-باشد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل تمامی خبرگان آگاه بود. بر اساس برآوردهای به عمل آمده تعداد آنان حدود 190 نفر بود. در بخش کیفی، روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود. بدین منظور تعداد 12 نخبه و صاحب نظر به عنوان نمونه پژوهش در بخش کیفی انتخاب شدند. با توجه به جدول حجم نمونه مورگان تعداد 123 نفر نیز به عنوان نمونه در بخش کمی تحقیق مورد استفاده قرار گرفتند. در بخش کمی به منظور تعیین نمونه های پژوهش از روش نمونه گیری دردسترس استفاده گردید. بدین صورت پس از پخش و جمع آوری پرسسشنامه ها تعداد 108 پرسشنامه مورد تحلیل قرار گرفت.ابزار گردآوری پژوهش حاضر شامل پرسشنامه و مصاحبه می باشد. در قسمت تجزیه و تحلیل کمی، از روش معادلات ساختاری با رویکرد پیالاس استفاده شده است. نتایج کیفی پژوهش نشان داد که 41 ویژگی از طریق مصاحبه های انجام شده استخراج گردید که این ویژگی ها در 6 دسته نیاز شامل ملاحظات استراتژیکی، زیرساخت های فنی، فرآیندهای مدیریتی، کیفیت فنی ورزش دانشگاهی، تسهیل قانون و ویژگی های انگیزشی دسته بندی گردیدند. نتایج پژوهش نشان داد که در میان نیازهای مربوط توسعه برونسپاری فعالیت های بازاریابی ورزشی در ورزش دانشگاهی، فرآیندهای مدیریتی با میزان تاثیر 952/0 مهمترین نیاز مشخص گردیده است. همچنین نتایج پژوهش حاضر مشخص نمودند که نیاز زیرساخت های فنی با میزان تاثیر 938/0 و همچنین نیاز ملاحظات استراتژیکی با میزان تاثیر 931/0 از نیازهای مهم توسعه برون سپاری فعالیت های بازاریابی ورزشی در ورزش دانشگاهی می باشد.

    کلیدواژگان: ورزش دانشگاهی، بازاریابی، برون سپاری، قرارداد
  • علی علمی، شیوا آزادفدا*، رضا شجیع، احد رضایان قیه باشی صفحات 67-82

    هدف از این پژوهش مطالعه کیفی مدیریت منابع انسانی سبز در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی است. جامعه آماری متخصصین، کارشناسان دارای سابقه تدریس دانشگاهی وفعالان حوزه مدیریت منابع انسانی سبز، کارشناسان فدارسیون ها و هییت های ورزشی، کارکنان و مسیولین ادارات ورزش و جوانان، سیاست گذاران و مشاوران ورزشی بودند. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری غیر احتمالی، با انتخاب هدفمند و با حداکثر تنوع یا ناهمگونی استفاده شد. اندازه نمونه در این پژوهش بر مبنای شاخص اشباع نظری برابر با 20 نفر بود. ابزار اندازه گیری مصاحبه باز بود و بر مبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزنینشی تحلیل شد. نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل مصاحبه های کیفی نشان داد که تدوین مدل مدیریت منابع انسانی سبز در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران از 102 کد باز تشکیل شده است و همچنین 12 مقوله محوری تشکیل شده است. در نهایت می توان گفت توجه مدیران وزارت ورزش و جوانان به مقوله مدیریت منابع انسانی سبز میتواند در بهبود سازمان و پایداری هرچه بیشتر آن کمک نماید.

    کلیدواژگان: : منابع انسانی سبز، وزارت ورزش و جوانان، مدیریت
  • محبوبه نقوی*، امیررضا خادم صفحات 83-95

    هدف از پژوهش؛ بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی و بازاریابی کارآفرینانه بر درآمدزایی اماکن و فضاهای ورزشی استان تهران در شرایط کرونا بود. پژوهش با توجه به اهداف تحقیق،کاربردی و برحسب روش، توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش، مدیران باشگاه های تندرستی، بدنسازی، باشگاه های ورزشی آماتور، استخرها و اماکن و فضاهای ورزشی استان تهران می باشند. که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها، در بعد سرمایه اجتماعی پرسشنامه های استاندارد ناپید و گاشل (1998)، در بعد بازاریابی کارآفرینانه پرسشنامه های استاندارد بچر و همکاران (2012) و در بعد درآمدزایی پرسش نامه محقق ساخته می باشد. روایی پرسشنامه محقق ساخته درآمدزایی بر اساس دیدگاه گروهی از متخصصان اقتصادی و بازاریابی ورزشی تایید و پایایی پرسشنامه بر مبنای ضریب آلفای کرونباخ محاسبه (853/=α0) گزارش شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و توصیف اطلاعات از نرم افزار 22 Spss و نرم افزار Smart PLS استفاده شده است. نتایج نشان داد؛ مقدار t بدست آمده در تمامی سازه های مورد مطالعه بالاتر از 96/1 می باشد. لذا مولفه های سرمایه اجتماعی و بازاریابی کارآفرینانه از اهمیت لازم بر درآمدزایی اماکن و فضاهای ورزشی برخوردار هستند. با توجه به نتایج پژوهش؛ در شرایط بحران کرونا استفاده از فناوری های نوین می تواند نقش مهمی در جهت شناسایی دقیق تر نیازهای مشتریان ایفا نماید. همچنین استفاده از نرم افزارهای ارتباط با مشتری متناسب با نیاز اماکن و فضاهای ورزشی، ایجاد پایگاه دادهای برای حفظ اطلاعات، استفاده از کانال های ارتباط الکترونیک با مشتریان، از جمله وب سایت و ایمیل و آموزش کارکنان برای استفاده مناسب از فناوری های نوین جهت ارایه خدمات مناسب و درآمدزایی در اماکن و فضاهای ورزشی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، درآمدزایی، سرمایه اجتماعی، کارآفرینی، کرونا
|
  • HAMID OMIDI, Farideh Ashraf Ganjouei, *, Esmaili, Mohammad Reza Pages 1-13

    The purpose of this study was to Compilation of hosting strategies for World Armies Sports Competitions (CISM) in the Islamic Republic of Iran. The research method was qualitative. This research is descriptive and is in the field of strategic studies. The statistical population of the study included all individuals active in physical training of the Army of the Islamic Republic of Iran, and active specialists in physical training of AJA, as well as athletes and coaches who had a history of participating in seismic competitions. The statistical sample was purposefully selected from the community and continued until the theoretical saturation of the interview (12 open interviews). The tools used in this study were interviews and discussions with elites, library studies. To achieve the objectives of the research using the Delphi method, a list of strengths, weaknesses, opportunities and threats of hosting and hosting World Army competitions in Iran was prepared and finalized in three stages with the opinion of experts. The results of this study showed that the strategic position of the country in hosting seismic competitions was in a so or competitive situation. Also, 9 general strategies in the field of seismic hosting in the country were developed by the Strategic Research Council.

    Keywords: strategy, sports competitions, army, system
  • Reza Arian Shakib *, Seyed Nemat Khalife, Mehdi Kohandel, Mohialdin Bahari Pages 15-26

    The aim of this study was to prioritize the effective factors in the marketing of sports products. The present study was a mixed research (qualitative-quantitative). The statistical population in the qualitative section included marketing experts and sports management professors who had articles or writings in the field of research, and in the quantitative section were consumers of sports products. Statistical sample was selected in the qualitative section of 11 experts until the theoretical saturation was reached using theoretical targeted techniques and snowballs. In the quantitative section, between 5 and 10 samples were required for each item, so 308 samples. Formed statistics. The data collection tool was a semi-structured interview in the qualitative part and a researcher-made questionnaire in the quantitative part. The reliability of the interviews was 0.85 by intra-subject agreement study. Content validity in terms of experts and construct validity (exploratory factor analysis) was used. Finally, six factors, namely business ethics, creativity and innovation, citizenship rights, utilitarianism, surprise advertising, and rules and regulations, influence the marketing of sports products. Therefore, novelty and attractive design in advertising, non-social discrimination, attention to citizenship obligations, creating and strengthening social norms, sustainability of advertising, increasing the desire to share advertising in the audience, cultural utilitarianism are suggested.

    Keywords: ambiguous marketing, sports products, Structural Equations
  • Pages 27-36

    The purpose of this study was to present a model of strategies for creating resilience of sports businesses in corona. The approach of the present study is qualitative and theme analysis was used to design the model and exploratory interview was used to collect data. The statistical population consists of sports business owners (sports clubs). Due to the importance of the research topic, sampling of snowball chains has been used and the number of samples for interviewing is 10. To determine the validity of the study, acceptability, transferability and verifiability were used and its reliability was determined by agreement between the two coders as 0.88.The results show that strategies such as, innovation and continuous learning, for the resilience of sports businesses. Networking, marketing, crisis management, behavioral skills, and strategic and entrepreneurial thinking are effective, which can be examined in two macro dimensions: empowerment and entrepreneurial capacity building, so it is recommended that sports club owners be able to Coronas will survive and even become profitable as a result of the above factors will see the business boom.

    Keywords: resilience, Sports Businesses, Sports Clubs, Crisis Management, empowerment
  • Pages 37-52
    Abstractthe purpose of this study was to present a quantum management model in sport organizations with a grounded theory approach. This was done by conducting a grounded theory qualitative research method. In this research, through literature review and exploratory interviews to identify the components of quantum management development in sports organizations, the data extraction method and content analysis method (analysis unit coding, categories and registration unit) were analyzed. For conducting field interviews, the statistical population of the study consisted of sport management professors, managers of sport organizations (Ministry of Sport and Youth, Sport Federations), who were selected purposefully (snowball) for qualitative interviews on the subject of the research. (16 interviews with 14 individuals continued to theoretical saturation). The results showed that quantum specific traits, organization policy, infrastructures, intra-organizational factors, intra-organizational factors and financial empowerment are the main dimensions of conceptual model of quantum management components development in sport organizations.
    Keywords: Grounded Theory Approach, Sports organizations, quantum management
  • Pages 53-65


    The present study was designed and implemented to assess the development of outsourcing of sports marketing activities in university sports. The present research is a mixed research carried out in qualitative and quantitative methods. The statistical population of the present study in the qualitative section included all experts familiar with the field of university sports and marketing across the country in public, free, Payam-e-Noor and applied science universities. These included some academic experts, instructors from academic teams, faculty members familiar with the field of research, as well as physical education directors from the country's universities. It is estimated that there were about 190 of them. In the qualitative part, the sampling method was targeted. For this purpose, 12 elites and experts were selected as the research sample in the qualitative section. According to Morgan's sample size chart, 123 people were used as a sample in the quantitative research section. In a small section, in order to determine the research samples, the available sampling method was used. Thus, after broadcasting and collecting questionnaires, 108 questionnaires were analyzed.The data gathering tool was a questionnaire and interview. In the quantitative analysis section, Structural Equation Method with Python approach is used. The qualitative research results showed that 41 characteristics were extracted through interviews, and these characteristics were classified into 6 categories including strategic considerations, technical infrastructure, management processes, academic quality of academic sport, facilitation of law and motivational characteristics. The results of the research showed that among the needs related to the development of outsourcing of sports marketing activities in academic sport, management processes with the impact of 95.2% of the most important needs have been identified. Also, the results of this study showed that the need for technical infrastructure with the impact of 0.938 and also the need for strategic considerations with the impact of 0.931 of the important needs of outsourcing the development of sports marketing activities in academic sport.

    Keywords: Sport of Academic, Marketing, outsourcing, Con
  • Ali Elmi, Shiva Azadfada *, Reza Shajie, Ahad Rezayannqyebashi Pages 67-82

    The purpose of this study is to identify the effective factors of green human resource management in the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran. The method of the present research is qualitative and exploratory. The statistical population included university professors in the field of sports marketing and managers of domestic sports brands. The statistical population consisted of experts, experts with university teaching experience and activists in the field of green human resource management, experts of sports federations and boards, staff and officials of sports and youth departments, policy makers and sports consultants. Sampling method was used as non-probability sampling, with purposeful selection and with maximum variability or heterogeneity. The sample size in this study was equal to 20 people based on the theoretical saturation index. The interview measurement tool was open and was analyzed based on three stages of open, axial and selective coding. The results obtained from the analysis of qualitative interviews showed that the development of a green human resource management model in the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran consists of 102 open codes and also consists of 12 core categories. Finally, it can be said that the attention of the managers of the Ministry of Sports and Youth to the issue of green human resource management can help improve the organization and its sustainability as much as possible.

    Keywords: Green Human Resources, Ministry of Sports, Youth, Management
  • Mhboubeh Naghavi *, Amir Reza Khadem Pages 83-95

    Purpose of the research; Investigating the effect of social capital and entrepreneurial marketing on revenue generation of sports venues and spaces in Tehran province was in corona. The research is applied according to the research objectives and descriptive-analytical in terms of method. The statistical population of the study is the managers of health clubs, bodybuilding, amateur sports clubs, swimming pools and sports places and spaces in Tehran province. Which have been selected by available sampling method. Data collection tool, in the social capital dimension of the invisible standard questionnaire and Gashl (1998), In the dimension of entrepreneurial marketing and standard questionnaires of Becherer et al. (2012), And in the income generation dimension, a researcher-made questionnaire is made. The validity of the researcher-made questionnaire in terms of revenue generation based on the views of a group of economists and sports marketing experts has been confirmed and the reliability of the questionnaire has been reported based on Cronbach's alpha coefficient (α0 = 0.853). In order to analyze the data and describe the information, Spss22 software and Smart PLS software were used. The results showed; The value of t obtained in all studied structures is higher than 1.96. Therefore, the components of social capital and entrepreneurial marketing are of great importance on the revenue generation of sports venues and spaces. According to the research results; In times of corona crisis, the use of new technologies can play an important role in more accurately identifying customer needs.

    Keywords: sports venues, monetization, Social capital, entrepreneurship, Corona