فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:20 Issue: 8, Aug 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/06/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 613-626

    تشخیص پیش از تولد بیماری های ارثی به طور قابل توجهی رویکرد متخصصان ژنتیک پزشکی در کمک به خانواده های مبتلا به اختلالات ژنتیکی را تغییر داده است. با این حال، خطر سقط جنین و ترس از روش های تشخیصی تهاجمی ممکن است بسیاری از زوج ها را از پیگیری تشخیص قبل از تولد منصرف کند. با کشف DNA آزاد جنینی در پلاسمای مادر، تشخیص قبل از تولد وارد دوره جدیدی از پیشرفت شده است. DNA آزاد در طی روندهای فیزیولوژیکی طبیعی، از طریق آپوپتوز، مرگ سلولی برنامه ریزی شده، و یا نکروز آزاد می شود. DNA آزاد را می توان در پلاسما و سایر مایعات بدن یافت. اگرچه تشخیص پیش از تولد بر اساس DNA آزاد جنینی مزیت غیرتهاجمی بودن را دارد، اما هنوز نسبتا گران است و به دستگاه های پیشرفته و تجزیه و تحلیل جامع داده ها نیاز دارد. نتایج امیدوارکننده روش های تشخیص پیش از تولد غیرتهاجمی در اختلالات کروموزومی شایع، راه را برای توسعه سنجش های پیچیده تر مانند بررسی اختلالات    تک ژنی هموار کرده است. مقادیر نسبی جهش و مقادیر نسبی هاپلوتیپ رایج ترین روش هایی هستند که برای تشخیص غیرتهاجمی پیش از تولد اختلالات تک ژنی به انجام رسیده اند. با این حال، هر آزمایش دارای مزایا و معایب خاص خود است. مقادیر نسبی جهش بر اساس روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) دیجیتال قطره ای است که شامل ویژگی های کمی سنجش زمان واقعی PCR می شود. مقادیر نسبی هاپلوتیپ بر اساس توالی یابی نسل جدید است که شامل تجزیه و تحلیل ژنوم مادر و پدر و به دنبال آن تعیین توالی DNA آزاد جنینی در پلاسمای مادر می گردد. PCR تقویت همزمان در دمای دناتوراسیون پایین تر، روش دیگری است که بر پایه تشکیل هتروداپلکس بین آلل ها برای تقویت انتخابی جهش های پدری کاربرد دارد. در این مقاله مروری، ما رایج ترین روش های تشخیص غیرتهاجمی پیش از تولد را شرح داده و کاربردهای آن ها را در تشخیص اختلالات ژنتیکی با الگوهای وراثتی مختلف مقایسه کرده ایم.

    کلیدواژگان: DNA آزاد، تشخیص قبل از تولد، تشخیص غیر تهاجمی قبل از تولد، نقایص تک ژنی، تکنیک های غیرتهاجمی
  • صفحات 627-642

    مایع آمنیوتیک (AF) محلولی شفاف و زردرنگ است که طی بارداری اطراف جنین را احاطه کرده است. کیسه ی آمنیوتیک از دو لایه ی آمنیون و کریون تشکیل شده است. نیروهای اسمزی و هیدروستاتیک باعث رد شدن پلاسمای مادر از پوست رویان شده و AF را ایجاد می کند. وقتی کلیه های جنین شروع به کار می کند، ادرار جنین وارد AF می شود. AF باعث می شود که جنین در داخل رحم رشد کند، آن را در برابر آسیب حمایت می کند، فشار و درجه حرارت ثابت را برای جنین حفظ می کند و مواد شیمیایی بدن جنین را با مادر مبادله می کند. در ابتدا AF از آب و الکترولیت تشکیل شده است اما بعد از هفته دوازدهم تا چهاردهم این مایع دارای کربوهیدرات، پروتیین، لیپید، فسفولیپید، اوره، هورمون و برخی ترکیبات بیوشیمیایی است. ظاهر AF با درجه ی کدورت و مقدار پوسته های ورنیکس مشخص می شود. حجم AF با رشد جنین افزایش می یابد. ظاهر و حجم AF به سن حاملگی بستگی دارد. در AF علاوه بر سلول های متمایز، سلول های بنیادی نیز یافت می شوند. این سلول ها مارکرهای سلول مخصوص جنین را بیان می کنند و دارای ظرفیت خود همانند سازی بالا و فعالیت تلومراز هستند. سلول های بنیادی مایع آمنیوتیک توانایی تمایز به سلول های استخوانی، قلبی، عضلانی اسکلتی، ریه، نورون، کلیه، استخوان، غضروف، تخمدان و سلول های کبدی را در شرایط آزمایشگاهی دارند. آنها امید بزرگی در پزشکی بازساختی برای بازسازی بافت ها و اندام های مصنوعی در شرایط in vivo هستند. هدف از این مقاله بررسی مختصر سیر تکاملی و عملکرد مایع آمنیوتیک و کاربرد سلول های بنیادی آن در سلول درمانی است.

    کلیدواژگان: مایع آمنیوتیک، سلول های بنیادی، تمایز، بازسازی، مهندسی بافت
  • صفحات 643-650
    مقدمه

    میواینوزیتول یک واسطه درون سلولی است که در جنبه های مختلف تولید مثل در زنان نقش دارد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر میواینوزیتول بر پیامدهای لقاح آزمایشگاهی (IVF)/تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) در زنان نابارور انجام شد.

    مواد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده دوسوکور بر روی 70 زن نابارور مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری بیمارستان بعثت سنندج برای IVF/ICSI از مهر 1397 تا بهمن 1397 انجام شد. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه مداخله (36 نفر) و کنترل (34 نفر) تقسیم شدند. گروه کنترل 200 میکروگرم اسید فولیک دو بار در روز و گروه مداخله 2000 میلی گرم میواینوزیتول به همراه 200 میکروگرم اسیدفولیک دو بار در روز به مدت دو ماه در   سیکل های IVF/ICSI دریافت کردند. تعداد تخمک ها، کیفیت جنین و نتیجه IVF/ICSI مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین تعداد تخمک ها در گروه کنترل (36/3 ± 83/6) کمتر از گروه مداخله (86/3 ± 67/9) بود (04/0 =p)، و تعداد تخمک های میوز II در گروه کنترل (50/2 ± 43/5) کمتر از گروه مداخله (71/3 ± 53/7) بود (04/0 =p). درصد بارداری بالینی در گروه کنترل (33/23%) کمتر از گروه مداخله (66/56%) بود (04/0 =p). درصد تولد زنده در گروه شاهد و مداخله به ترتیب 10 و 66/26 درصد بود (04/0 =p).

    نتیجه گیری

    تجویز میواینوزیتول با افزایش تعداد تخمک های کل و میوز II در زنان نابارور که تحت IVF/ICSI قرار می گیرند، ممکن است بارداری بالینی و نرخ تولد زنده را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: ناباروری، لقاح آزمایشگاهی، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، میواینوزیتول
  • صفحات 651-662
    مقدمه

    سیکلوفسفامید (CP) یک عامل ضدسرطان است، اما تجویز مزمن آن باعث ایجاد سمیت در تخمدان می شود.

    هدف

    ما اثرات عصاره آبی (AE) و عصاره متانولی (ME) گونه تاج خروس سبز (A. hybridus) را بر سمیت تخمدان ناشی از CP در موش های صحرایی بررسی کردیم.

    مواد و روش ها

    40 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار (10 هفته، 170-200 گرم) به 8 گروه (هر کدام 5 =n) به شرح زیر تقسیم شدند: 1) کنترل سالم؛    2) CP + آب مقطر (ml/kg/d10)؛ 3) (mL/kg/d 10) 80  CP+3%-tween؛ 4) CP + کلومیفن سیترات (mg/kg/d 2)؛ 5، 6) CP به اضافه عصاره آبی A. hybridus (55 و 110 mg/kg/d) و 7، 8) CP به اضافه عصاره متانولی A. hybridus (55 و 110 mg/kg/d). پس از 28 روز درمان، چرخه استروس، وزن تخمدان و رحم و همچنین سطح استرادیول و بافت شناسی تخمدان بررسی شد.

    نتایج

    پس از 28 روز قرار گرفتن در معرض CP سمیت تخمدانی ایجاد شد. به طور خاص، CP چرخه استروس را مختل کرد، وزن تخمدان و رحم را کاهش داد (04/0 = p)، سطح 17-β استرادیول را کاهش داد (04/0 = p)، و باعث آسیب شدید تخمدان شد. به صورت واضح، A. hybridus به طور معنی داری باعث افزایش (03/0 = p) وزن تخمدان (AE و ME در تمام دوزها) و وزن رحم (ME در 110 میلی گرم/کیلوگرم/روز)، در مقایسه با موش های تحت درمان با CP گردید. علاوه بر این، سطح 17-β استرادیول به طور قابل توجهی (02/0 = p) در موش هایی که کلومیفن سیترات و A. hybridus دریافت کردند   (mg/kg/d 55 ME؛ mg/kg/d 110 AE) افزایش یافت. در نهایت، تخمدان های موش هایی که عصاره های گیاهی دریافت کردند، جسم زرد و فولیکول های طبیعی زیادی داشتند و فولیکول های کیستیک نداشتند.

    نتیجه گیری

    A. hybridus از اثرات مخرب CP بر عملکرد تخمدان جلوگیری کرد که می تواند از استفاده سنتی آن به عنوان تقویت کننده باروری حمایت کند.

    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، تاج خروس سبز، سمیت، استرادیول، موش صحرایی
  • صفحات 663-670
    مقدمه

    CPR یک عامل مهم برای پیش بینی پیامدهای نامطلوب نوزادی در جنین های با وزن متناسب برای سن حاملگی است.

    هدف

    کشف ارتباط بین سطح CPR و پیامدهای نامطلوب نوزادی در جنین های با وزن متناسب سن حاملگی (AGA).

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 150 زن باردار کم خطر و کاندید سزارین انتخابی در سن حاملگی 39 هفته انجام شد.  CPRو MCA PI در شرکت کنندگان نیم ساعت قبل از سزارین محاسبه شد. عوارض پس از زایمان در نوزادان متولد شده شامل: نمره آپگار نوزاد کمتر از 7 در دقیقه 5، بستری درNICU ، 14/7 PH ≤ شریان بند ناف و مایع آغشته به مکونیوم به عنوان پیامد نامطلوب تعریف شدند.

    نتایج

    میانگین سنی شرکت کنندگان 91/4 ± 53/31 سال بود. میانگین CPR گزارش شده برابر 64/0 ± 83/1 بود. تجزیه و تحلیل آماری Chi-square نشان داد که MCA PI و CPR پایین به طور قابل توجهی با کاهش PH شریان بندناف، کاهش نمره آپگار در دقیقه 5 و پذیرش در NICU مرتبط است   (001/0 > p). همچنین ارتباط معنی داری بین شاخص ضربانی شریان نافی با PH بند ناف شریانی، نمره آپگار در دقیقه 5، بستری در NICU و آغشتگی مایع آمنیون به مکونیوم وجود نداشت. آزمون Mamm-whitney نشان داد که وزن پایین جنین حتی در رنج نرمال با کاهش نسبت CPR و MCA PI مرتبط است (001/0 > p). ارتباط معنی دار آماری بین شاخص مایع آمنیوتیک (AFI) باCPR ، MCA PI و PI شریان نافی وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    CPR یک فاکتور پیش بینی کننده در پیامدهای نامطلوب نوزادی حتی در حاملگی های کم خطر و متناسب برای سن حاملگی (AGA) می باشد.

    کلیدواژگان: خون بندناف، سونوگرافی داپلر رنگی، سن حاملگی
  • صفحات 671-682
    مقدمه

    تخمین زده می شود که 5-1% زوجین از سقط مکرر رنج می برند. تحقیقات اخیر تاثیر پلی مورفیسم های ژنی را در سقط مکرر را نشان داده است.

    هدف

    هدف از این مطالعه، ارزیابی تاثیر سه پلی مورفیسم ژنی (rs1048943 از ژن CYP1A1، rs28371725 از ژن CYP2D6 و rs7830 از ژن NOS3) در سقط مکرر است. به منظور بررسی ارتباط این پلی مورفیسم ها با بیماری و در صورت امکان، استفاده از آنها به عنوان فاکتورهای غربال گری می باشد.

    مواد و روش ها

    نمونه های خون مورد از 136 زن دارای حداقل دو سقط مکرر و نمونه های خون کنترل از 136 زن بدون سابقه سقط و حداقل یک بارداری موفق از جمعیت ایرانی-آذری جمع آوری گشت. این مطالعه بین سال های 2020-2018 انجام گرفت. به منظور ژنوتایپینگ هر یک از این پلی مورفیسم ها در هریک از نمونه های DNA ژنومی استخراج شده، از روش ARMS-PCR استفاده شد. متعاقب این مرحله، بررسی های آماری جهت حصول نتیجه ی ارتباط یا عدم ارتباط پلی مورفیسم های مذکور با سقط مکرر انجام گرفت.

    نتایج

    از بین این سه پلی مورفیسم، فقط rs1048943 از ژن CYP1A1 ارتباط معنی داری با سقط مکرر در زنان ایرانی-آذری نشان داد.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما پیشنهاد می کند که پلی مورفیسم rs1048943 از ژن CYP1A1 می تواند با ریسک پایین ابتلا به بیماری در ارتباط باشد. مطالعات دیگر در جمعیت های دیگر و یا در همین جمعیت با اندازه نمونه بزرگتر (مورد و شاهد) و همچنین آنالیزهای ژنومیکس عملکردی یا مطالعات اپی ژنتیکی به منظور تایید نتایج ما مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: سقط مکرر، پلی مورفیسم، CYP1A1، CYP2D6، NOS3
  • صفحات 683-690
    مقدمه

    میزان سقط جنین پس از بارداری ناشی از فناوری کمک باروری (ART) حدود 20% است که حدود نیمی از آن بیوشیمیایی است. ارتباط بین تعداد و کیفیت تخمک ها، سطح استرادیول و سقط زودرس تاکنون کاملا مشخص نیست.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثرات پارامترهای بالینی و آزمایشگاهی بر سقط زودرس در سیکل های ART انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی 480 زن کاندید ART و مراجعه کننده به مرکز تحقیقات درمانی ناباروری یزد، ایران طی اسفند 1396 تا اسفند 1399 که تحت انتقال جنین تازه قرار گرفته بودند و آزمایش سرم بتای گنادوتروپین جفتی انسانی مثبت بود وارد مطالعه شدند. سطح AMH، کیفیت جنین، تعداد تخمک، سطح پروژسترون و استرادیول و سن مادر از پرونده های آنها استخراج شد.

    نتایج

    تفاوت معنی داری بین سن، میانگین سطح استرادیول و پروژسترون در روز تریگر، تعداد تخمک های MII، کیفیت جنین در گروه های حاملگی بالینی مثبت و سقط زودرس وجود نداشت. به ترتیب (20/0، 34/0، 07/0، 42/0، 19/0 = p) تفاوت آماری معنی داری بین سه گروه AMH مشاهده نشد (20/0 = p) اما پس از ارزیابی با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک, میزان حاملگی های بالینی منفی در گروه AMH زیر 1 بیشتر بود، اگرچه از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    ما هیچ ارتباطی بین سقط زودرس و سطح AMH، کیفیت جنین، تعداد تخمک، سطح پروژسترون و استرادیول و سن مادر پیدا نکردیم.

    کلیدواژگان: سقط، حاملگی، انتقال جنین، روش های کمک باروری، آنتی مولرین هورمون
  • صفحات 691-700
    مقدمه

    اعتقاد بر این است که آندومتریوز با اختلال عملکرد سلول های لنفوسیتی و سمیت سلولی سلول های کشنده طبیعی (NK)، تحریک شده ناشی از تولید اینترلوکین-2 (IL-2) مرتبط است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی فعالیت لنفوسیت های T و سلول های NK در سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMCs) زنان مبتلا به آندومتریوز انجام شد.

    مواد و روش ها

    PBMCs از نمونه های خون وریدی محیطی 14 زن مبتلا به آندومتریوز و بدون آندومتریوز (7 نفر برای هر گروه) تهیه شد. سپس،    PBMC ها به مدت 4 روز به طور همزمان کشت شدند و با IL-2 نوترکیب برای فعالیت سیتوتوکسیک به سمت سلول های هدف (سلول های Daudi و K562) تیمار شدند. فعالیت سمیت سلولی با استفاده از روش آزادسازی کرومیوم 51 قبل و بعد از تحریک تعیین شد. اندازه گیری فلوسیتومتری برای بررسی بیان لنفوسیت های T و سلول های NK قبل و بعد از درمان با IL-2 استفاده شد.

    نتایج

    غلظت +CD3+CD28 (هم تحریکی) در گروه آندومتریوز (38/5 ± 62/65) در مقایسه با همتای خود (22/4 ± 24/50) (04/0 = p) قبل از تحریک   به طور معنی داری کمتر بود. با این حال، تفاوت معنی داری در سایر لنفوسیت های T و سلول های NK مشاهده نشد. همچنین مشخص شد که افزایش قابل توجهی در +CD3-CD28 پس از درمان با IL-2 تنها در افراد سالم وجود دارد در حالیکه این افزایش در زنان مبتلا به آندومتریوز وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    افزایش بیان CD160 و کاهش CD28 در مهار فعال سازی سلول های NK و پاسخ سلول های T در زنان مبتلا به آندومتریوز نقش دارد.


    کلیدواژگان: CD28، CD160، سیتوتوکسیک، آندومتریوز، PBMC
|
  • Mohamad Mahdi Mortazavipour, Reza Mahdian, Shirin Shahbazi* Pages 613-626

    Prenatal diagnosis of hereditary diseases has substantially altered the way medical geneticists are helping families affected by genetic disorders. However, the risk of miscarriage and fear of invasive diagnostic procedures may discourage many couples from seeking prenatal diagnosis. With the discovery of maternal plasma cell-free fetal DNA, prenatal diagnosis has entered a new era of progress. Cell-free DNA is released during normal physiological functions as well as through the cell death programs of apoptosis and necrosis. It can be found in the plasma and other body fluids. Although this method has the advantage of being noninvasive, it is still rather expensive and requires advanced hardware and comprehensive data analysis. Promising implications of noninvasive prenatal diagnosis methods for the diagnosis of common trisomy disorders have paved the way for the development of more complicated assays of single-gene disorders. Relative mutation dosage and relative haplotype dosage are the most widely implemented assays for noninvasive prenatal diagnosis of single-gene disorders. However, each assay has its own advantages and disadvantages. Relative mutation dosage is based on the droplet digital polymerase chain reaction (PCR) technique which includes quantification features of real-time PCR assays. Relative haplotype dosage is based on next-generation sequencing that includes analysis of the maternal and paternal genome followed by sequencing of maternal plasma cell-free DNA. Co-amplification at a lower denaturation temperature PCR is another approach that is based on forming heteroduplexes between alleles to selectively amplify paternal mutations. In this review, we have described the most common noninvasive prenatal diagnosis approaches and compared their applications in genetic disorder diagnosis with different inheritance patterns.

    Keywords: Cell-free nucleic acids, Prenatal diagnosis, Noninvasive prenatal testing, Single-gene diseases, Non-invasive techniques
  • Hoda Shamsnajafabadi, Zahra-Soheila Soheili* Pages 627-642

    Amniotic fluid (AF) is a clear yellow fluid that surrounds the fetus during pregnancy. The amniotic sac consists of 2 layers: the amnion and the chorion. Osmotic and hydrostatic forces cause the maternal plasma to pass through the fetal skin and generate the AF. AF allows the fetus to grow inside the uterus, supports it from injuries, retains consistent pressure and temperature, and enables the exchange of body chemicals with the mother. At first, it consists of water and electrolytes but after the 12-14th wk the liquid also contains carbohydrates, proteins, lipids, phospholipids, urea, hormones, and some biochemical products. AF appearance is characterized by the grade of cloudiness and the number of flakes of the vernix. The volume of AF increases with the fetus's growth. Its appearance depends on the gestational age. In addition to differentiated cells, stem cells are also found within the AF. These cells express embryonic-specific cell markers and bear high self-renewal capacity and telomerase activity. AF stem cells possess the potential to differentiate into osteogenic, cardiac, skeletal muscle, lung, neuronal, kidney, bone, cartilage, ovarian and hepatic cells in vitro. They represent a great promise in regenerative medicine for the reconstruction of bio-artificial tissues and organs in vivo. The purpose of this paper was to briefly review the development and function of AF and the application of its stem cells in cell therapy.

    Keywords: Amniotic fluid, Stem cells, Differentiation, Regeneration, Tissue engineering
  • Fariba Seyedoshohadaei, Shahin Abbasi*, Masomeh Rezaie, Azra Allahvaisi, Mohammad Jafar Rezaie, Nasrin Soufizade, Khaled Rahmani Pages 643-650
    Background

    Myo-inositol is an intracellular mediator which is involved in various aspects of reproduction in women.

    Objective

    This study aimed to evaluate the impact of Myo-inositol on the outcomes of in vitro fertilization (IVF)/intracytoplasmic sperm injection (ICSI) cycles in infertile women.

    Materials and Methods

    This double-blind randomized controlled trial was conducted on 70 infertile women referred to the Infertility Treatment Center, Besat hospital, Sanandaj, Iran from May 2019 to September 2019 for IVF/ICSI cycles. The participants were randomly divided into 2 intervention (n = 36) and control (n = 34) groups. The intervention group received 2000 mg of Myo-inositol and 200 mcg folic acid twice a day for 2 months and the control group received 200 mcg of folic acid twice a day for 2 months in the IVF/ICSI cycles (from the third day of cycle until the end of the second month). Finally, the number of oocytes, the quality of embryos, and the IVF/ICSI outcomes were compared between the 2 groups.

    Results

    The mean numbers of oocytes, MII oocytes, and 2 pronuclear embryos were significantly higher in the intervention group than the control group. Also, the clinical pregnancy and live birth rates in the intervention group were significantly higher than in the controls (p = 0.04).

    Conclusion

    The administration of Myo-inositol may increase clinical pregnancy and live birth rates by increasing the number of total and meiosis II oocytes in infertile women undergoing IVF/ICSI.

    Keywords: Infertility, In vitro fertilization, Intracytoplasmic sperm injection, Myo-inositol
  • Pierre Watcho*, Prechmy Carole Nsamou Ngueyong, Patrick Brice Defo Deeh, Georges Romeo Bonsou Fozin, Esther Ngadjui, Modeste Wankeu-Nya, Pierre Kamtchouing Pages 651-662
    Background

    Cyclophosphamide (CP) is an anticancer agent, but its chronic administration induces ovarian toxicity.

    Objective

    We evaluated the effects of aqueous extract (AE) and methanol extract (ME) of Amaranthus hybridus (A. hybridus) on CP-induced ovarian toxicity in rats.

    Materials and Methods

    40 female Wistar rats (10 wk, 170-200 gr) were distributed into 8 groups (n = 5/each) as follows: 1) healthy control; 2) CP+distilled water (10 ml/kg/d); 3) CP+3%-tween 80 (10 mL/kg/d); 4) CP+clomiphene citrate (2 mg/kg/d); 5, 6) CP+AE of A. hybridus (55 and 110 mg/kg/d); and 7, 8) CP+ME of A. hybridus (55 and 110 mg/kg/d). After 28 days of treatment, estrus cyclicity, ovarian and uterine weights as well as estradiol levels and ovarian histology were determined.

    Results

    CP induced ovarian toxicity after 28 days of exposure. More specifically, CP disturbed the estrus cycle, decreased ovary and uterus weights (p = 0.04), and the 17-β estradiol level (p = 0.04), and induced severe ovarian damages. Remarkably, A. hybridus significantly increased (p = 0.03) the ovarian weight (AE and ME at all doses) and uterus weight (ME at 110 mg/kg/d), compared with the CP-treated rats. Moreover, the 17-β estradiol level was significantly elevated (p = 0.02) in rats given clomiphene citrate and A. hybridus (AE 110 mg/kg/d; ME 55 mg/kg/d). Finally, the ovaries of rats given plant extracts had many corpus luteum and normal follicles, and no cystic follicles.

    Conclusion

    A. hybridus prevented the detrimental effects of CP on ovarian function, which could support its traditional use as a fertility enhancer.

    Keywords: Cyclophosphamide, Amaranthus hybridus, Toxicity, Estradiol, Rat
  • Fatemeh Golshahi, Behrokh Sahebdel, Mahboobeh Shirazi, Fatemeh Rahimi Sharbaf, Hossein Rezaei Aliabadi, Mona Taghavipour, Seyede Houra Mousavi Vahed, Tayebeh Sedighi Darijani, Maria Nezamnia* Pages 663-670
    Background

    The cerebroplacental ratio (CPR) is an important factor for predicting adverse neonatal outcomes in appropriate-for-gestational-age fetuses.

    Objective

    To evaluate whether there is an association between the CPR level and adverse neonatal outcomes in appropriate-for-gestational-age fetuses.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study included 150 low-risk pregnant women candidates for elective cesarean sections at the gestational age of 39 wk. CPR and middle cerebral artery pulsatility index (MCA PI) were calculated in participants just before cesarian section. Postnatal complications were defined as an adverse neonatal outcome such as an Apgar score of the neonate ≤ 7 at 5 min, neonatal intensive care unit (NICU) admission, cord arterial pH ≤ 7/14, and meconium stained liquor.

    Results

    The mean age of participants was 31.53 ± 4.91 yr old. The mean CPR was reported as 1.83 ± 0.64. The Chi-square test analysis revealed that a low MCA PI and a low CPR were significantly associated with decreased cord arterial pH, decreased Apgar score at 5 min, and NICU admission (p < 0.001). There was no significant association between umbilical artery PI with arterial cord pH, Apgar score at 5 min, NICU admission, or meconium stained liquor. The Mann-Whitney test showed that a lower fetal weight appropriate for the women’s gestational age was significantly associated with a decreased CPR and MCA PI (p < 0.005). There was no significant association between amniotic fluid index and CPR, umbilical artery PI, or MCA PI.

    Conclusion

    The CPR is a significant factor in predicting adverse neonatal outcomes and ultimately neonatal mortality and morbidity of low risk, appropriate-for-gestational-age fetuses.

    Keywords: Umbilical cord blood, Color Doppler ultrasonography, Gestational age
  • Mahsa Yousefian, Abdolhamid Angaji*, Elham Siasi, Seyed Ali Rahmani, Shamsi Abbasalizadeh Khiaban Pages 671-682
    Background

    It is estimated that 1-5% of couples suffer from recurrent pregnancy loss (RPL). Recent studies have shown the effects of gene polymorphisms in RPL.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate 3 gene polymorphisms including rs1048943 of CYP1A1, rs28371725 of CYP2D6, and rs7830 of NOS3 in idiopathic RPL to identify their association with RPL.

    Materials and Methods

    Blood samples were collected from 136 women with at least 2 consecutive idiopathic miscarriages (case group) and 136 women with no history of miscarriage and at least one successful pregnancy (control group) from the Iranian Azeri population. This study was carried out between April 2018-April 2020. Amplification-refractory mutation system polymerase chain reaction was used for the rs7830, rs1048943 and rs28371725 polymorphisms in order to genotype each extracted genomic DNA sample. After that, Chi-square, Fisher’s exact test and logistic regression were used to investigate whether each of these polymorphisms is associated with RPL.

    Results

    Among these polymorphisms, only rs1048943 of CYP1A1 showed a statistically significant association with RPL in the Iranian Azeri women studied.

    Conclusion

    Our results suggest that CYP1A1 gene polymorphisms might be associated with a reduced risk of RPL. Further studies in other populations and in the same population with a larger sample size, as well as functional genomics analyses such as gene expression analyses or epigenetic studies are required to validate our results.

    Keywords: Recurrent pregnancy loss, Polymorphism, CYP1A1, CYP2D6, NOS3
  • Fatemeh Emami, Maryam Eftekhar*, Samane Jalaliani Pages 683-690
    Background

    The miscarriage rate after pregnancy resulting from assisted reproductive technology (ART) is about 20%, roughly half of which is biochemical. The correlations between the number and quality of oocytes, estradiol level and early pregnancy loss have not been fully clarified.

    Objective

    This study aimed to examine the clinical and laboratory parameter effects on early abortion in ART cycles.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 408 women who were ART candidates and were referred to the Yazd Infertility and Research Center, Yazd, Iran during March 2017 to March 2020 participated. Women who had a fresh embryo transferred and who had a positive beta human chorionic gonadotropin serum test were included in the study. The Anti-Müllerian hormone (AMH) level, embryo quality, oocyte number, progesterone level, estradiol level, and maternal age were extracted from the medical records.

    Results

    No significant difference was observed in the age, mean estradiol and progesterone levels on trigger day, number of MII oocytes, and embryo quality between the groups (p = 0.19, 0.42, 0.07, 0.34 and 0.20, respectively). No statistically significant difference was found between the 3 groups of AMH level (p = 0.20). After evaluation using logistic regression, the rate of negative clinical pregnancies was higher in the group with AMH < 1 ng/ml. However, this was not found to be statistically significant.

    Conclusion

    We did not find any correlation between early abortion and AMH levels, embryo quality, oocyte number, progesterone level, estradiol level, or maternal age.

    Keywords: Abortion, Pregnancy, Embryo transfer, Assisted reproductive techniques, Anti-Müllerian hormone
  • Raden Muharam*, Arleni Bustami, Indra Gusti Mansur, Teuku Zulkifli Jacoeb, Jerome Giustiniani, Valerie Schiavon, Armand Bensussan Pages 691-700
    Background

    Endometriosis is believed to be associated with dysfunction of the lymphocyte population and cytotoxicity of natural killer (NK) cells, induced by the production of interleukin-2 (IL-2).

    Objective

    This study aimed to investigate T lymphocytes and NK cell activity in the peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) of women with endometriosis.

    Materials and Methods

    PBMCs were obtained from the peripheral venous blood samples of 14 women with and without endometriosis (n = 7 for each group). Then, the PBMCs were co-cultured for 4 days and were treated with recombinant IL-2 for cytotoxic activity toward target cells (Daudi and K562 cells). The cytotoxicity activity was determined using the 51 chromium release assay before and after stimulation. Flow cytometry measurement was used to examine the expression of T lymphocytes and NK cells before and after being treated with IL-2.

    Results

    The concentration of CD3+CD28+ (co-stimulatory) was significantly lower in the endometriosis group (65.62 ± 5.38) compared to in its counterpart (50.24 ± 4.22) (p = 0.04) before stimulation. However, no significant differences were observed in any other T lymphocytes and NK cells. It was also found that there was a significant increase of CD3-CD28+ after treatment with IL-2 only in the healthy control but not in women with endometriosis.

    Conclusion

    Increased expression of CD160 and decreased CD28 play a role in inhibiting NK cell activation and T cell response in women with endometriosis.

    Keywords: CD28, CD160, Cytotoxic, Endometriosis, PBMC