فهرست مطالب

زیست شناسی تکوینی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، تابستان 1401)

فصلنامه زیست شناسی تکوینی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 55، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • آزاده کریمی انجیرکی، رامش احمدی*، حمیدرضا مهاجرانی صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    بین بیماری صرع و کاهش حافظه روزانه ، یادگیری و اختلال رفتاری ارتباط وجود دارد لذا در این تحقیق تاثیر منتول بر یادگیری و حافظه فضایی و بیان ژن گیرنده گابا در موش های صرعی مورد بررسی قرار گرفت .

    مواد و روش ها

    در این تحقیق 60 سر موش صحرایی به 6 گروه 10 تایی تقسیم شدند ، شامل گروه های کنترل ، اتانول ، mg/kg) 5/37(PTZ ، منتول (mg/kg 30) و ethanol+pTZ وMenthol+PTZ . کیندلینگ شیمیایی طی یک دوره 28 روزه با تزریق 14 نوبت PTZ بصورت یک روز در میان ایجاد شد ، یادگیری و حافظه فضایی با ماز آبی موریس مورد آزمایش قرار گرفت . سپس حیوانات بیهوش شده و مغز آنها برای بررسی بیان ژن GABBR2 جدا گردید ، برای آنالیز آماری داده ها، از آزمون ANOVA یکطرفه و دوطرفه و آزمون توکی در سطح معنی داری 05/0P< استفاده شد.

    یافته ها

    PTZ یادگیری و حافظه را کاهش داد و منتول توانست از این نقص جلوگیری کند و یادگیری و حافظه را افزایش دهد ، همچنین منتول توانست بیان ژن GABBR2 را در موشهای صرعی افزایش دهد.

    نتیجه گیری

    منتول توانست در موش های صرعی شده با پنتیلن تترازول ، بطور محسوسی از بروز صرع جلوگیری کرد . منتول یادگیری ، حافظه فضایی و بیان ژن گیرنده گابا را در موش های صرعی شده افزایش داد ، بنابراین احتمالا منتول می تواند یک انتخاب مناسب جهت درمان و کاهش اختلالات یادگیری و حافظه ناشی از صرع باشد.

    کلیدواژگان: صرع، منتول، یادگیری، حافظه فضایی، گابا
  • محمدجواد مهدوی*، رضوان کرمی برزآباد، ابوالفضل باغبانی آرانی صفحات 13-20
    به منظور بررسی اثر انواع و مقادیر مختلف محلول پاشی جاسمونات ها بر صفات عملکردی، فیزیولوژیک و کیفی دو رقم توت فرنگی قبل از برداشت میوه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در گلخانه هیدروپونیک صدرا دانشگاه شیراز در سال 1397 انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل دو نوع جاسمونات (جاسمونیک اسید و متیل جاسمونات) هر کدام در پنج غلظت (0، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی مولار) و (0، 25/0، 5/0، 1 و 5/1 میلی مولار) با چهار تکرار و در هر تکرار سه گلدان و در دو رقم توت فرنگی (سلوا و پاروس) اجرا گردید. تجزیه واریانس نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر کلیه صفات مورد بررسی به جز صفات وزن میوه و ویتامین ث معنی دار شد. نتایج نشان داد که محلول پاشی جاسمونات ها، سبب کاهش میزان کلروفیل و وزن خشک برگ در هر دو رقم توت فرنگی گردید در حالی که بیشترین تعداد میوه در رقم سلوا با محلول پاشی 2 میلی مولار جاسمونیک اسید حاصل شد. همچنین نتایج حاکی از آن بود که افزایش غلظت جاسمونات ها با کاهش میزان اسیدیته کل و افزایش آنتوسیانین میوه در هر دو رقم، سبب بهبود خواص کیفی توت فرنگی گردید. در مجموع رقم سلوا با تاثیرپذیری بیشتر از جاسمونات ها با تولید مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته کل معنی دار بیشتر و میزان اسیدیته کل کمتر نسبت به رقم پاروس، از لحاظ کیفی مطلوب تر می باشد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدانت، تعداد و وزن میوه، فیتوهورمون، خواص کیفی و دارویی
  • مهسا کاوسی*، فاطمه سلمانی زکریا صفحات 21-34

    امروزه به دلیل افزایش روزافزون جمعیت، سطح زیر کشت محصولات تغییر یافته ژنتیکی (GMO) در تمامی کشورها افزایش یافته است .در ایران سیستمی برای برچسب گذاری بر روی محصولات تراریخته وجود ندارد. غذای کودک که یکی از مهم-ترین ارکان رشد و تضمین کننده سلامت کودک است، از این قاعده مستثنی نیست. از این رو، در این پژوهش سعی شد که به کمک بررسی ژن کنترل داخلی Lectin و ژن شاخص تراریختگیCamv 35S Promoter ، محصولات تراریخته با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) شناسایی شوند.مواد و روش هابرای این منظور 25 نمونه سویا از مغازه ها و 25 نمونه غذای کودک از داروخانه های شهر تهران و یک غذای کودک خارجی با برچسب تراریختگی خریداری شد. DNAنمونه ها با کیت استخراج با برند TLAB استخراج شد. پس از بررسی غلظت و کیفیتDNA استخراج شده توسط دستگاه نانودراپ، نمونه ها به وسیله روش PCR مورد غربالگری قرار گرفتند.نتایجنتایج بررسی نمونه های سویا نشان داد که، 92% از نمونه ها دارای ژن داخلیLectin و 63% دارای ژن Camv 35S Promoter بودند. از 25 نمونه غذای کودک 93% ژن داخلیLectin و 52% ژن شاخص تراریختگی Camv 35S Promoter را داشتند. وجود ژن Camv 35S Promoter بیانگر تراریخته بودن محصول است.نتیجه گیریمی توان نتیجه گرفت که در نمونه های سویا میزان تراریختگی به صورت قابل توجهی زیاد است و در غذای کودک میزان تراریختگی در نمونه های ایرانی بیشتر از نمونه خارجی می باشد. در حالی که هیچ یک از نمونه های مورد بررسی در این تحقیق برچسب تراریختگی نداشتند.

    کلیدواژگان: تراریخته، برچسب گذاری، غذای کودک، ژن، Lectin ژن Camv 35S Promoter
  • مریم شریف شوشتری، احمد مجد*، مصطفی معین، غلامعلی کاردر صفحات 35-46

    گیاه زبان گنجشک با نام علمی Fraxinus excelsior متعلق به خانواده زیتون (Oleaceae) است که به طور معمول در پوشش گیاهی بیشتر استانهای ایران خصوصا استان تهران مشاهده می شود. با توجه به گزارشهای آلرژی زایی خانواده زیتون و همولوژی بین جنس ها و گونه های این تیره و درصد بالای حساسیت فصلی به گرده های زبان گنجشک، شناخت دقیق دانه های گرده اهمیت دارد.اهداف این پژوهش بر مبنای بررسی گرده های زبان گنجشک پایه نردر مراحل نموی است. ابتدا گل ها و غنچه ها در مراحل مختلف نمو برداشت شده، در FAA70 تثبیت و سپس درالکل 70% نگهداری شدند. نمونه ها پس از آماده سازی و قالب گیری در پارافین، با میکروتوم برش گیری گردید. رنگ آمیزی با پریودیک اسید شیف و نیز با هماتوکسیلین انجام شد.بررسی دقیق ساختار دانه گرده با میکروسکپ الکترونی نگاره صورت گرفت. نتایج نشان داد که در این گیاه بساک ها دارای چهارکیسه گرده بوده و تکوین گرده ها در بساک ناهمزمان است. دانه های گرده در زمان انتشار دو یاخته ای، دارای سه شکاف رویشی و با تزیینات رگه دار- شبکه ای شکل همراه با اوربیکولهایی بااندازه متفاوت در سطح مشاهده می شوند.تترادهای میکروسپوری از نوع تترا هدرال(هرمی)وکوبیک(چهارضلعی) است. سلول های لایه تاپی به صورت دو هسته ای درشت بوده و هر دو حالت ترشحی و آمیبی وجود دارد.شناخت دقیق سلول-بافت شناسی دانه های گرده می تواند در کاربردهای آیروبیولوژی و بررسی آلرژن ها به انجام تحقیقات دقیقتر در این زمینه کمک کند.

    کلیدواژگان: F.excelsior L، میکروسپورزایی، دانه گرده، Oleaceae
  • نفیسه یوسفی محمود* صفحات 47-59
    سرده Linaria با حدود 150 گونه بزرگترین سرده طایفه Antirrhineae است. این سرده به وضوح چالش های اساسی در مسیر رده بندی طبیعی دارد و بنابراین به تحقیقات جدی تر و کامل تر نیازمند است. هدف این رساله تلاش برای حل مشکلات موجود با استفاده دانش سازگان شناسی مولکولی است. در این پژوهش، تحلیل تبار زایشی نمایندگانی از سرده Linaria بر مبنای توالی های هسته ای ریبوزومی (ITS) ارایه شده است. از تحلیل بیشینه صرفه جویی و استنباط بیزی، درخت هایی حاصل شده است که تقریبا با هم همخوانی دارند. یافته های ما، نشان داد که Linaria-Nuttallanthus تک تبار است و از هفت بخشه Pelisserianae، Lectoplectron، Macrocentrum، Versicolores، Supinae، Diffusae و Linaria تشکیل شده است. بخشه Linaria توسعه یافته و گونه های بخشه Speciosae و تعدادی از اعضای بخشه Diffusae را در بر گرفته است. لازم است تا مفهوم جدیدی برای بخشه Diffusae با محدود کردن آن، تنها به گونه های یک ساله با دانه های بدون بال که سلول های پوسته دانه آن ها دیواره عمودی اندکی برجسته تا فرو رفته همراه با دیواره افقی محدب دارند و در سطح زگیل دار هستند، پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: بارهنگیان، Linaria، Nuttallanthus، توالی ریبوزومی هسته ای ITS
  • فرخنده رضانژاد*، الهام ابوالحسنی، محبوبه شیخ بهایی صفحات 61-70
    گذر از فاز رویشی به زایشی یک مرحله ی نموی مهم، تحت کنترل شدید ژنتیکی است. این تغییر فاز نیازمند فعالیت مجموعه ای از ژنها در مریستم راس شاخساره است که بیان سبب تبدیل مریستم رویشی به زایشی می شود. ژن APETALA1 (AP1) در پیشبرد مرحله ی گذر و نیز تعیین هویت مریستم گل نقش مهمی دارد. شناسایی و هم ساختی (هومولوژی) این ژن و پروتیین استنباطی (Deduced Protein) در گیاه منداب (Eruca sativa) بررسی شد. RNA کل از غنچه های گل منداب استخراج و cDNA ساخته شد. آغازگرهای اختصاصی براساس هم راستایی توالی ژن های هم ساخت AP1 در گیاهان هم خانواده، طراحی و برای واکنش RT-PCR استفاده گردیدند. قطعه مورد نظر به طول 782 نوکلیوتید بود که EvsAP1 نامیده و در پایگاه داده NCBI با شماره KX524132.1 ثبت شد. BLAST این توالی، نشان داد که نزدیک ترین توالی نوکلیوتیدی به EvsAP1 مربوط به گیاه تربچه (Raphanus sativus) و خردل سفید (Sinapis alba) با %87 شباهت است). پروتیین استنباطی ژن EvsAP1، دارای 256 آمینواسید است که %82 شباهت با توالی آمینواسیدی تربچه نشان می دهد. طول کامل پروتیین AP1 در اکثر توالی های پروتیینی ثبت شده از این ژن در سایت NCBI که متعلق به خانواده ی شب بو می باشند، 256 آمینو اسید است که تاییدی برای توالی مورد نظر است. مطالعات درخت فیلوژنی نشان داد که گیاهان هم خانواده Eruca sativa، همگی در شاخه های (کلادهای) مجاور قرار گرفته اند و با خردل سیاه (Brassica nigra) و تربچه (Raphanus sativus) شباهت بالاتری دارد بطوری که با تربچه در یک کلاد قرار دارند که تاییدی بر صحت توالی خوانده شده ژنAP1 در این گیاه می باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین استنباطی، خانواده شب بو، گل دهی، منداب، EvsAP1
  • سید محمدحسین نوری موگهی، مهناز آذرنیا، سید امیراحسان سمیعی، زهرا نادیا شریفی، شبنم موثقی، عطارد سادات مصطفوی نیا، پارسا نظری، مریم شیاسی* صفحات 71-77
    زمینه و هدف

    با توجه به افزایش مصرف مکمل‎های غذایی در دوران بارداری و اهمیت تاثیرات ناهنجاری زای برخی داروها بر تکامل دستگاه های حیاتی جنین، در این مطالعه برای ارتقاء سطح سلامت جنین و جلوگیری از بروز ناهنجاری های قلبی عروقی به عنوان بیشترین عامل مرگ و میر نوزادان، به بررسی اثرات تجویز L-Arginine و NAME-L بر تشکیل قلب جنین موش صحرایی پرداختیم.

    مواد و روش ها

    40 سر موش صحرایی ویستار 8 هفته با وزن 200-250 گرم، پس از مشاهده پلاک واژینال به پنج گروه تقسیم شدند. جز گروه کنترل بقیه گروه‎ها به ترتیب نرمال سالین ml/kg2، L- Arginine mg/kg200،mg/kg L-NAME 20 و مخلوط دو ماده L-Arginine و L-NAME را با دوزهای مشابه، در روزهای هشت تا یازده حاملگی داخل صفاقی دریافت کردند. در روز 18 حاملگی قلب جنین ها خارج و در فرمالین 10 درصد فیکس شد و پس از آماده ‎سازی بافتی و رنگ‎آمیزی (E&H) تغییرات بافتی با میکروسکوپ نوری الیمپوس مدل Cx31 ژاپن و نرم افزار Image tools III بررسی شدند.

    یافته ‎ها

    در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی‎ داری (p<0.05) در قطر سلول‎ها و هسته‎ها در گروه L-NAME مشاهده شد، همچنین گروه L-NAME با بی‎نظمی در ساختار عضله قلبی و صفحات بینابینی همراه بود و در گروه L-Arginine ماهیچه‎ سازی شدید و رگ زایی مشاهده شد.

    نتیجه‎ گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که مقادیر کمتر یا بیشتر از حد طبیعی نیتریک اکساید (NO) با اختلالات تکاملی در سیستم قلبی-عروقی همراه است، لذا تجویز داروها و مکمل‎ها خصوصا در دوران بارداری نیاز به دقت و بررسی بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: L-arginine، L-NAME، کاردیومیوسیت، موش صحرایی
|
  • Azadeh Karimi Anjiraki, Ramesh Ahmadi *, Hamid Reza Mohajerani Pages 1-11
    Background

    There is a relationship between epilepsy and decreased daily memory, learning and behavioral disorders, so in this study, the effect of menthol on learning and spatial memory and GABA receptor gene expression in epileptic rats was investigated.

    Materials and Methods

    In this study, 60 male rats were randomly divided into 6 groups of 10, including control , ethanol, pTZ (37.5 mg / kg), menthol (30 mg / kg) and ethanol + PTZ and Menthol + PTZ groups Chemical kindling was performed over a 28-day period with 14 injections of pentylenetetrazole every other day, then spatial learning and memory were tested by the Morris water maze .Then, the animals were anesthetized and their brains were isolated for GABBR2 gene expression. For statistical analysis of data, one-way and two-way ANOVA and Tukey test were used at a significant level of P <0.05. Delta CT test was used to express the gene.

    Finding

    PTZ decreased learning and memory and menthol was able to prevent this defect and increase learning and memory, also menthol was able to increase GABBR2 gene expression in epileptic rats.

    Conclusion

    Pretreatment with menthol significantly reduced the incidence of epilepsy in epileptic rats with pentylenetetrazole. Menthol increased learning, spatial memory, and GABA receptor gene expression in epileptic rats, Therefore, menthol may be a suitable choice for the treatment and reduction of learning and memory disorders caused by epilepsy.

    Keywords: epilepsy, menthol, Learning, spatial memory, GABA
  • Mohammad Javad Mahdavi Lasibi *, Rezvan Karami Borz Abad, Abolfazl Baghbani Arani Pages 13-20
    To investigate the effect of different types and amounts of jasmines on the quantitative and qualitative characteristics of two strawberry cultivars, a factorial experiment was conducted in a completely randomized design in Sadra Hydroponic Greenhouse of Shiraz University in 2018. Experimental treatments include two types of jasmonate (jasmonic acid and methyl jasmonate) each in five concentrations (0, 0.5, 1, 1.5, and 2 mM) and (0, 0.25, 0.5, 1, and 1.5 mM) with four replications and three pots in each replication and two strawberry cultivars (Selva and Parus). Analysis of variance showed that the effect of experimental treatments on all studied traits except fruit weight and vitamin C was significant. The results showed that foliar application of jasmonate reduced chlorophyll content and leaf dry weight in both strawberry cultivars, while the highest number of fruits in Selva cultivar was obtained by foliar application of 2 mM jasmonic acid. The results also showed that increasing the concentration of jasmonates by reducing the total acidity and increasing fruit anthocyanins in both cultivars, improved the quality properties of strawberries. In general, Selva cultivar is more effective than jasmonate by producing soluble solids and the ratio of soluble solids to total acidity is more significant and the amount of total acidity is lower than Parus cultivar, it is more desirable in terms of quality.
    Keywords: Antioxidant, Number, weight of fruit, phytohormones, Qualitative, medicinal properties
  • Mahsa Kavousi *, Fateme Salmani Zakaria Pages 21-34

    In most countries today the area under cultivation of transgenic crops has increased due to the increasing population.In Iran, there is no system for labeling transgenic products.Although baby food is one of the most important needs for growth and health of the baby, it is no exception.Therefore, in this study,we try to identify the transgenic products by PCR by examining the internal control gene Lectin and Camv 35S Promoter gene transcriptome.25 soybean samples were collected from shops and Twenty-five samples of baby food were collected from pharmacies in Tehran. Samples were extracted with TLAB brand tissue extraction kit. After analyzing the concentration and quality of DNA extracted by the nanodrop machine, the samples were screened by PCR.25 soybean samples were analyzed for 23 of the total samples (%92) for the presence of Lectin internal gene and 15 samples from all samples (%63) had Camv 35S Promoter gene.Of the 25 samples of baby food, 20 (%83) were positive for the presence of the inner gene,Lectin positive, and 13 (%52) were positive for Camv 35S Promoter gene transformation index. None of the products containing Camv 35S Promoter gene, indicating that the product was transgenic, were not labeled.It can be concluded that the rate of transgenicity in the samples tested is significantly higher.In baby foods, the transgenicity rate of Camv 35S Promoter gene was higher in Iranian samples than in foreign samples. In soybean samples, Camv 35S Promoter gene was present in Iranian products, while none of the samples tested had transgenic label

    Keywords: Transgenic, Labeling, Baby food, Lectin gene, Camv 35S Promoter gene
  • Maryam Sharifshoushtari, Ahmad Majd *, Mostafa Moin, Gholam Ali Kardar Pages 35-46

    Fraxinus excelsior is a common tree belongs to the Oleaceae family which is commonly found in the vegetation of most areas of Iran, especially Tehran province. According to the reports of allergenicity of olive family and homology between genera and species of this genus and high level of seasonal sensitivity to ash pollens, accurate knowledge of pollens is essential.In this research we investigated the pollen grains developmental characteristics of pure male flowers F. excelsior. The flowers and buds, in different developmental stages, were removed, fixed in FAA70, stored in 70% ethanol, and following dehydration and embedding in paraffin, the specimens were sliced by a rotary microtome. Staining was carried out with PAS and contrasted with Hematoxylin and prepared specimens were studied under a light microscope. Also, to be observed pollen structure was examined by SEM and FESEM electron microscopy.The results indicated that consist of two stamens and anthers were four pollen sacs and pollen tetrads types were tetragonal and cubic. Pollen grains, when shed had three colpes and Striped-mesh ornaments and/or be observed along with orbicules of different sizes on the surface. The pollen grains, in this plant, are spherical in polar view and fusiform in equatorial view; mature pollens are prolate, tricolporoidate with furrows disposed along polar axis. The disposition of the microspore in the tetrads is tetrahedral. The pollen grains are 2-celled when shed. Scrutiny cell and tissue of pollen grains can help in more thorough investigation on applications of aerobiology and identification of pollen allergens.

    Keywords: F.excelsior L, Microsporogenese, Pollen grain, Oleaceae
  • Nafiseh Yousefi Mahmood * Pages 47-59
    Linaria Mill.with 150 spp. constitutes the largest genus of the tribe Antirrhineae. This genus clearly has the main challenges in the normal classification and so needs to more serious and complete research. The goal of this research is trying to solve existing problem using molecular systematic tool. In this research, a phylogenetic analysis of representatives from Linaria has been presented based on nuclear ribosomal (ITS) sequences. From Maximum Parsimony and Bayesian analyses nearly congruent trees are produced. Our results indicate that Linaria-Nuttallanthus is monophyletic group and comprising of seven sections of Pelisserianae, Lectoplectron, Macrocentrum, Versicolores, Supinae, Diffusae and Linaria. Linaria is expanded to include sect. Speciosae and some members of sect. Diffusae. It is necessary to propose a new concept for sect. Diffusae by restricting it only to those annual species with wingless seeds that are covered by testa cells with slightly elevated to sunken anticlinal walls plus convex periclinal walls papillate on surface.
    Keywords: : Plantaginaceae, Linaria, Nuttallanthus, nr DNA ITS
  • Elahe Abulhassani, Mahbubeh Sheikh Bahaei Pages 61-70
    The transition from vegetative to reproductive phase is an important developmental under genetic control. This stage requires the activation of a set of genes in apical meristem, the expression of which transforms the meristem from vegetative to reproductive. The APETALA1 (AP1) gene plays an important role in transition phase and flower meristem identity. The identification and homology of this gene and its deduced protein in Eruca sativa was studied. Total RNA was extracted from flower buds and cDNA made. Specific primers were designed and then used for RT-PCR reaction. The results showed that the desired fragment of the gene contains 782 nucleotides (complete cds). This fragment was called EvsAP1 and recorded in the NCBI database (KX524132.1). BLAST of this sequence with other species, showed that Raphanus sativus and Brassica nigra have the highest similarity (87%) with EvsAP1. The deduced protein of the EvsAP1 gene contains 256 amino acids, which is 82% similar to Raphanus sativus. The total length of AP1 protein obtained from NCBI databases in most species of Brassicace is 256 amino acids confirming the sequence. Examination of location of the different species in the phylogenetic tree showed that all species of Brassicaceae place in clads close to Eruca sativa. The species has the highest similarity with Brassica nigra and Raphanus sativus so that the later and Eruca sativa located in one clade. These results confirm the accuracy of the obtained sequence for the AP1 gene in this specie.
    Keywords: deduced protein, Brassicaceae family, Flowering, Eruca sativa, EvsAP1
  • Seyed Mohammad Hossein Noori Mugahi, Mahnaz Azarnia, Amir Ehsan Samie, ZN Sharifi, SH Movassaghi, A Mostafavinia, P Nazari, Maryam Shiasi * Pages 71-77
    Backgrounds

    According to increased consumption of supplements during pregnancy and the teratogenic impact of some drugs on evolution the vital systems of embryos, in this study to improve the health of the fetus and prevention of cardiovascular abnormalities as the most common cause of infant mortality, we examined the effects of L-Arginine and L-NAME administration on fetal rat heart.

    Material & Methods

    Forty Wister rats, weighing 200-250gr with age of 8 weeks, were divided into 5 groups after observing the vaginal plug. Except the control group, the others were received 2ml/kg normal saline, 200mg/kg L-Arginine, 20mg/kg L-NAME and a mixture of the same doses of L-Arginine & L-NAME respectively on 8 to 11th gestational days via Intraperitoneal. The fetal Hearts were removed on 18th gestational days and were fixed in formalin 10 percent, after tissue preparation and staining method (H&E) histological changes were studied by Light microscopy Olympus Cx31 and software Image tools III.

    Results

    Despite of the control group, the significant decrease (p <0.05) in the diameter of cells and their nuclei were observed in L-NAME group , L-NAME group also was associated with irregularities in heart muscle structure and intercalated and in the L-Arginine group severe Myogenesis and Angiogenesis was observed.

    Conclusion

    Results of this study showed that Nitric oxide (NO) in amounts higher or lower than normal is associated with congenital heart diseases. Therefore, drugs and supplements should be used with caution especially during pregnancy.

    Keywords: L-NAME, L-arginine, Cardiomyocyte, Rat