فهرست مطالب

تحقیقات مدیریت آموزشی - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، تابستان 1401)

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسماعیل هاشمی پورپتکوئی، عباس خورشیدی*، کامران محمدخانی، امیرحسین محمد داودی، فتاح ناظم صفحات 15-32

    پژوهش حاضر با هدف ابعاد الگوی اثربخشی آموزش های ضمن خدمت مدیران دوره ابتدایی آموزش و پرورش استان هرمزگان انجام شده است. پژوهش از نوع کیفی بود. جامعه آماری شامل صاحبنظران و خبرگان حوزه آموزش اعم از اساتید دانشگاه ها و مدیران آموزش و پرورش بودند. تعداد 29 نفر با روش نمونه گیری هدفمند گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی بررسی اسناد ملی و بین المللی مرتبط با موضوع و همچنین مصاحبه اکتشافی نیمه ساختار یافته بود. طبقه بندی داده ها با روش داده بنیاد و کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) انجام شد. در بخش کیفی برای تعیین اعتبار درونی (قابلیت اعتبار) یافته ها، علاوه بر اینکه داده ها با مطالعه مبانی نظری، پیشینه تحقیق، منابع، مصاحبه با افراد کانونی انتخاب و تایید شدند، نظرات و رهنمودهای گروهی از خبرگان نیز لحاظ شد و قبل از کدگذاری، جرح و تعدیل نهایی به عمل آمد. برای تایید دقت و صحت داده ها، در مورد اعتبار مطالعه از شیوه بررسی به وسیله اعضای پژوهش استفاده گردید. یافته های پژوهش بیانگر آن بود که ابعاد الگوی اثربخشی آموزش های ضمن خدمت مدیران دوره ابتدایی آموزش و پرورش استان هرمزگان ابعادی چون فراگیرنده، محتوا، آمادگی، مدرس، تمرین، ارزشیابی، محیط، الزامات اجرایی، ارزشیابی نتایج و سازمان و مدیریت بودند. نتایج کلی پژوهش نشان داد که ابعادی چون فراگیرنده، محتوا، آمادگی، مدرس، تمرین، ارزشیابی، محیط، الزامات اجرایی، ارزشابی نتایج و سازمان و مدیریت بر آموزش های ضمن خدمت مدیران تاثیر گذاشت.

    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، نظام آموزشی، مدیران دوره ابتدایی
  • فاطمه صغری سینا*، سید جلال ساداتی تیله بنی صفحات 33-54

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی شایسته‎سالاری در رابطه‎ی بین عدالت سازمانی و یادگیری سازمانی کارکنان بانک تجارت استان مازندران بود. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان بانک تجارت استان مازندران به تعداد 489 نفر بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به تفکیک جنسیت 215 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های عدالت سازمانی گرینبرگ(1990)، یادگیری سازمانی نیف (2001)، شایسته سالاری مصلحی (1391) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، آزمون همبستگی پیرسون، آزمون بوت استرپینگ و آزمون شمول واریانس) استفاده گردید. نتایج نشان داد بین عدالت سازمانی و یادگیری سازمانی با نقش میانجی شایسته سالاری در کارکنان بانک تجارت استان مازندران رابطه وجود دارد. همچنین براساس نتایج پژوهش بین عدالت سازمانی و شایسته‎سالاری, شایسته‎سالاری و یادگیری سازمانی در کارکنان بانک تجارت استان مازندران رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: شایسته‎سالاری، عدالت سازمانی، یادگیری سازمانی، بانک تجارت
  • اصغر پورصالحی* صفحات 55-76
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر کاهش اهمال کاری تحصیلی بر اساس آموزش مهارت های هیجانی- اجتماعی و مدیریت استرس در دانش آموزان دبیرستانی بود.

    روش تحقیق

    نیمه آزمایشی، طرح پیش آزمون، پس آزمون، گروه کنترل و پیگیری بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان دبیرستان های منطقه 15 آموزش و پرورش تهران در سال تحصیلی 99-98 بود. در این پژوهش تعداد 45 دانش آموز با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزارهای ارزیابی، پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی (سواری، 2011) و سلامت عمومی(28)GHQ- (گلدبرگ، 1972) بودند. داده ها به شیوه تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد آموزش مهارت های هیجانی- اجتماعی و مدیریت استرس بر اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی تاثیر معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر بیانگر آن بودند آموزش مهارت های هیجانی- اجتماعی و مدیریت استرس می تواند به عنوان یک آموزش کارآمد جهت کاهش اهمال کاری تحصیلی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هیجانی- اجتماعی، مدیریت استرس، اهمال کاری
  • سیروس مرادخواه، فاروق یزدان ستا*، مریم رسولیان صفحات 77-104

    هدف از انجام این پژوهش پیش بینی عملکرد شغلی معلمان ابتدایی بر اساس سبک مدیریت مدیران و باتوجه به نقش واسطه ای رضایت شغلی بود. جامعه ی آماری شامل کلیه ی معلمان ابتدایی شهر(633 نفر) و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری خوشه ای 239 نفر به دست آمد. به منظور جمع آوری داده ها پرسش نامه های رضایت شغلی، سبک مدیریت و عملکرد شغلی مورد استفاده قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از آزمون های توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که سبک مدیریت تاثیر معنی داری بر عملکرد شغلی معلمان داشته است. از بین سبک های مدیریت فقط سبک انسان مدار تاثیر معنی داری بر عملکرد شغلی و رضایت شغلی معلمان داشته. از بین مولفه های رضایت شغلی، ماهیت کار تاثیر معنی داری بر عملکرد شغلی معلمان دارد. با توجه به مقدار t به دست آمده در مدل کلی نتیجه گیری می شود که همه ی مسیرها درحد 01/. معنی دار است. از طرفی با توجه به آنکه ضریب مسیر به دست آمده در مدل مستقیم معنادار شد اما در مدل میانجی معناداری خود را از دست داد می توان نتیجه گرفت که متغیر رضایت شغلی تاثیر سبک مدیریت بر عملکرد شغلی را به طور کامل میانجیگری می کند.

    کلیدواژگان: سبک مدیریت، عملکرد شغلی، رضایت شغلی
  • زهرا فیروزی لاکتراشانی* صفحات 105-123

     هدف این پژوهش طراحی الگوی نظام آموزشی مبتنی بر توسعه نگرش کارآفرینانه هنر آموزان هنرستان های شهر تهران بود و این سوال را مطرح کرد که چه عواملی در طراحی الگوی نظام آموزشی مبتنی بر توسعه نگرش کارآفرینانه اثر دارد؟.بنابراین روش این تحقیق از نظر هدف کاربردی است وبه روش اکتشافی انجام شده است در این پژوهش نحوه گردآوری داده ها به روش آمیخته (کیفی-کمی) استفاده شد وابزار گردآوری داده ها مصاحبه با خبرگان باانجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته وپرسشنامه می باشد جامعه آماری(دربخش کیفی) شامل24 نفر از اساتید خبره و متخصصان این حوزه بودند. (در بخش کمی) جامعه آماری تحقیق شامل کلیه مدیران، معاونین ومربیان هنرستان های شهر تهران است که تعداد 1480 نفر بوده است. نمونه آماری نیز با توجه فرمول کوکران انتخاب شد که بر این اساس تعداد 305 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. دراین پژوهش تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده ،به دو روش توصیفی واستنباطی از طریق نرم افزار SPSS Smart PLS و,انجام شد .نتایج پژوهش نشان داد مولفه های: آموزش کارآفرینانه، روحیه کارآفرینی (ویژگی های روانشناختی هنرجویان)، مشاوره تحصیلی و شغلی، سبک رهبری و مدیریت هنرستان ها، ارتباط با صنعت و تجارت، محتوای آموزش کارآفرینی، توسعه مهارت های کارآفرینی در فراگیران، فضا و تجهیزات آموزشی، و در نهایت روش های آموزش کارآفرینی؛ به عنوان مولفه ها و شاخص های نظام آموزشی مبتنی بر توسعه نگرش کارآفرینانه هنر آموزان هنرستان های شهر تهران مورد تایید قرار گرفت و آزمون های برازش الگو ، نشان از اعتبار الگو داشت .

    کلیدواژگان: نظام آموزشی، نگرش کارآفرینانه، توسعه نگرش کارآفرینانه
  • مریم تقوایی یزدی* صفحات 125-157

    پژوهش حاضر در راستای ارایه مدلی مبتنی بر تاثیر برنامه های چندرسانه ای و یادگیری الکترونیکی بر کیفیت تدریس اعضای هیات علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران انجام شده است. جامعه آماری کلیه اعضای هیات علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به تعداد 1532 نفر که از بین 14 شهر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعیین گردید. دانشگاه ها به پنج دسته (جامع، بسیار بزرگ، بزرگ، متوسط وکوچک) تقسیم شدند. با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه 210 نفر انتخاب شد. روش پژوهش از نوع پیمایشی و ابزار اندازه گیری شامل دو پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش برنامه های چند رسانه ای و یادگیری الکترونیکی با 38 سوال و کیفیت تدریس با 40 سوال بوده است. روایی صوری و محتوایی ابزار به تایید کارشناسان و متخصصان رسید؛ از روایی سازه نیز استفاده گردید و ضریب پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 93/0 محاسبه شد و جهت آنالیز از نرم افزار 22 SPSS وLISREL 8.5 استفاده گردید. نتایج نشان داد که مولفه های برنامه های چندرسانه ای، مولفه های یادگیری الکترونیکی و ابعاد کیفیت تدریس اعضای هیات علمی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در سطحی بالاتر از متوسط است و تمامی مقادیر همبستگی پیرسون بین متغیرهای مستقل برنامه های چندرسانه ای و یادگیری الکترونیکی و مولفه های آنها با متغیر وابسته کیفیت تدریس و ابعاد آن معنی دار و جهت این ارتباط ها مثبت بوده و درجه تناسب مدل نیز در سطح مناسب و تطبیق بالای 90 درصد بوده است و مدل ارایه شده از نظر متخصصان دارای برازش نسبتا مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: برنامه های چندرسانه ای، یادگیری الکترونیکی، کیفیت تدریس، اعضای هیات علمی
  • آتنا مسن آبادی، سید احمد هاشمی، عباس قلتاش، علیرضا چناری صفحات 159-178

    هدف اصلی این پژوهش شناسایی و اولویت بندی امکان‌ها در توسعه رویکرد شناختی در آموزش ابتدایی می‌باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اکتشافی انجام شده است. جامعه آماری مدیران مدارس استان تهران تشکیل می‌دهند. جامعه آماری حدودا 3384 نفر بوده است که حجم نمونه براساس جدول مورگان 367 نفر است و روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شده است. که پس از جمع آوری پرسشنامه‌ها تعداد 348 پرسشنامه جمع آوری گردید. به طور کلی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم‌افزار SPSS22، و لیزرل انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و به منظور امکان ها در توسعه رویکرد شناختی در آموزش ابتدایی نتایج نشان داد که بالاترین میانگین رتبه (88/4) به هوش هیجانی اختصاص دارد و بدین معناست که مهم‌ترین عامل موثر در توسعه رویکرد شناختی است. همچنین در راستای امکان ها در توسعه رویکرد شناختی در آموزش ابتدایی بعد از شاخص نیکویی بزارش مدل از GOF استفاده کردیم، نشان از برازش کلی بسیار قوی مدل کلی تحقیق است. همچنین میزان تناسب الگوی توسعه رویکرد شناختی در آموزش ابتدایی نشان داد که بر اساس تحقیقات انجام شده و مبانی نظری موجود تناسب الگوی یافت شده مورد تایید می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش ابتدایی، توسعه رویکرد شناختی، نظام آموزشی کشور، مدارس ابتدایی
  • جلال ریزانه صفحات 179-201

    موفقیت بیش از پیش دولت مردمی، حصول اطمینان از وجود کارکنانی شایسته و اثر بخش(مطلوب) در سیستم دولتی کشور است. وجود چنین کارکنانی می‌تواند دولت مردمی را در انجام رسالت خویش و اجرای عدالت، به شکل مطلوب یاری نماید. آینده پژوهی علم مطالعه نظام مند آینده های ممکن، محتمل، و مطلوب است. تصویرپردازی تلاشی است خلاقانه برای تجسم، شناخت، و ساخت هدفمند آینده های ممکن، محتمل، و مطلوب با تکیه بر واقعیات بیرونی، که هدف اصلی آن دادن هشدار، یا ایجاد وضعیتی مطلوب است. هدف این پژوهش، کشف تصویر کلیدی ترین شایستگی‌های مورد نیاز برای توسعه منابع انسانی دولت مردمی تا افق 1404 می‌باشد. از آنجا که کاوش در دنیای ذهنی و تجارب افراد و استخراج نگرش آن‌ها مستلزم بهره‌گیری از روش‌های کیفی پژوهش است از روش گراندد تیوری برای انجام تحقیق بهره‌گیری شد. برای جمع آوری داده‌ها از مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته استفاده شد که پس از رسیدن به اشباع نظری، با انجام مصاحبه با 35 نفر از مسیولان واجد شرایط، داده‌های لازم گردآوری و تحلیل شد. مجموعه داده‌های جمع آوری شده پس از طی فرایند مقایسه‌ی مستمر داده‌ها و کدگذاری‌های باز، محوری و انتخابی، در قالب 393 کد اولیه، 31 مفهوم، 11 مقوله و 5 طبقه، » تصویر شایستگی های منابع انسانی دولت مردمی در افق 1404« سازمان‌دهی شدند. این تصویر با توجه به شرایط محتمل در سال های آینده، مجموعه ویژگی‌های شخصیتی، نگرشی، رفتاری، مهارت‌ها و شایستگی‌های مدیر و کارمند جهادی را که می‌کوشد به گونه ای اثربخش در دولت مردمی فعالیت کند تبیین می نماید.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی دولت مردمی، تصویر پردازی، آینده پژوهی
|
  • Abass Khorshidi *, Amir Hossein Mohammad Davoudi, Fattah Nazem Pages 15-32

    The present study was conducted with the aim of measuring the effectiveness of in-service training model for primary school principals in Hormozgan province. The research was qualitative. The statistical population included experts in the field of education, including university professors and directors of education. A total of 29 people were selected as the sample by targeted snowball sampling method. The data collection tools in the qualitative section were a review of relevant national and international documents as well as a semi-structured exploratory interview. Data classification was performed by data base and coding methods (open, axial and selective). In the qualitative part to determine the internal validity (validity) of the findings, in addition to the data were selected and confirmed by studying the theoretical foundations, research background, sources, interviews with focal people, the opinions and guidelines of a group of experts were taken into account. The final adjustment was made. In order to confirm the accuracy of the data, the validity of the study was used by the research members. Findings of the study indicated that the dimensions of the effectiveness model of in-service training for primary school principals in Hormozgan province were dimensions such as learner, content, readiness, teacher, practice, evaluation, environment, executive requirements, evaluation of results and organization and management. The general results of the research showed that dimensions such as learner, content, readiness, teacher, practice, evaluation, environment, executive requirements, evaluation of results and organization and management affected the in-service training of managers.

    Keywords: In-Service Training, Educational System, elementary school principals
  • Fatemehsoghra Sina *, Syad Jalal Sadati Tile Bani Pages 33-54

    The purpose of this study was to investigate the role of mediation of meritocracy in the relationship between organizational justice and organizational learning in Mazandaran Tejarat Bank employees. This research is applied in terms of purpose and in terms of data collection, it is descriptive and correlational. The statistical population of this research includes all employees of Mazandaran Tejarat Bank, there were 489 people. Sample size using krejcie – Morgan tables, 215 people were selected by stratified random sampling method based on gender. The data gathering tool was Greenberg's Organizational Justice Questionnaire (1990), Organizational Learning Questionnaire (2001), and Moslehie meritocracy (2012). Descriptive statistics and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation test, bootstrapping test and inclusion variance test) were used to analyze the data. The results showed that there is a relationship between organizational justice and organizational learning in Mazandaran Tejarat Bank employees with the mediating role of meritocracy. According to the results of the research, there is a relationship between organizational justices and meritocracy, meritocracy and organizational learning in Mazandaran Tejarat Bank employees.

    Keywords: Meritocracy, Organizational Justice, organizational learning, Tejarat bank
  • Asgar Poursalehi * Pages 55-76
    Introduction

    The aim of this study was to reduce Academic Procrastination based on teaching social-emotional skills and stress management in high school students.

    Method

    quasi-experimental, pre-test design, post-test, control group and follow-up. The statistical population included high school students in Tehran's 15th district of education in the academic year of 1998-99. In this study, 45 students were selected by multi-stage cluster sampling method and randomly assigned to experimental and control groups. Assessment tools were Academic Procrastination Questionnaire (Riding, 2011) and General Health) 28 (GHQ- (Goldberg, 1972). Data were analyzed by repeated measures analysis of variance and Bonferroni post hoc test.

    Results

    It showed that teaching social-emotional skills and stress management has a significant effect on academic procrastination of high school students.

    Conclusion

    The findings of the present study showed that emotional-social skills training and stress management can be used as an effective training to reduce academic procrastination.Keywords: Emotional-social, Stress management, Academic procrastination, Students.

    Keywords: Emotional-social, Stress management, Procrastination
  • Sirous Moradkhah, Farogh Yazdanseta *, Maryam Rasoulian Pages 77-104

    The purpose of this study was to predict the job performance of primary school teachers based on the management style of principals by considering the mediating role of job satisfaction. The statistical population included all primary school teachers in Saghez city (633 people) by using of Cochran's formula and cluster sampling method sample size was equal to 239 person. Job satisfaction, management style and job performance questionnaires were used to collect data. Descriptive and inferential tests (Structural equation modeling) were used to analyze the data. The results showed that management style had a significant effect on teachers' job performance. Among management styles, only humanistic style had a significant effect on job performance and job satisfaction of teachers. Among the components of job satisfaction, the nature of work had a significant effect on teachers' job performance. Considering the T value of the general model, it is concluded that all paths were significant in 0.01 level. On the other hand, considering that the path coefficient obtained was significant in the direct model but lost its significance in the mediation model, it can be concluded that the job satisfaction variable completely mediates the effect of management style on job performance.

    Keywords: management style, job performance, Job Satisfaction
  • Zahra Firouzi Lucterashani * Pages 105-123

    The purpose of this research was to design an educational system model based on the development of entrepreneurial attitude of art students in conservatories in Tehran and raised the question, what factors are effective in designing an educational system model based on the development of entrepreneurial attitude? Therefore, the method of this research is practical in terms of its purpose and An exploratory method has been carried out in this research, the method of data collection is a mixed method (qualitative-quantitative) and the data collection tool is interviews with experts by conducting semi-structured interviews and questionnaires. The statistical population (in the qualitative section) includes 24 expert professors and specialists. This was the field. (in the quantitative part) the statistical population of the research includes all managers, assistants and teachers of conservatories in Tehran which was 1480 people. The statistical sample was also selected according to Cochran's formula, based on which 305 people were selected as a sample. In this research, the analysis of the collected data was done in two descriptive and inferential methods through SPSS Smart PLS software. The results of the research showed the components: entrepreneurial education, entrepreneurial spirit (psychological characteristics of students), academic and career counseling, style Leadership and management of conservatories, communication with industry and business, content of entrepreneurship education, development of entrepreneurship skills in learners, educational space and equipment, and finally entrepreneurship education methods; T

    Keywords: Educational System, entrepreneurial attitude, development of entrepreneurial attitude
  • Maryamt Taghvaeeyazdi * Pages 125-157

    The present study was conducted to provide a model based on the effect of multimedia programs and e-learning on the teaching quality of faculty members of Islamic Azad University of Mazandaran province. The statistical population of all faculty members of the Islamic Azad University of Mazandaran province was 1532 people who were determined from 14 cities by stratified random sampling. Universities were divided into five categories (comprehensive, very large, large, medium and small). Using Cochran's formula, a sample size of 210 people was selected. The research method was survey and measurement tools included two researcher-made questionnaires in two sections of multimedia programs and e-learning with 38 questions and teaching quality with 40 questions. The face and content validity of the tool was approved by experts and specialists; Structural validity was also used and its reliability coefficient was calculated using Cronbach's alpha coefficient of 0.93 and SPSS 22 software and LISREL 8.5 were used for analysis. The results showed that the components of multimedia programs, components of e-learning and dimensions of teaching quality of faculty members in Islamic Azad University of Mazandaran are above average and all Pearson correlation values ​​between independent variables of programs Multimedia and e-learning and their components with the dependent variable of teaching quality and its dimensions are significant and the direction of these relationships is positive and the degree of fit of the model is at the appropriate level and adaptation is over 90% and the model presented by Expert opinion has a relatively good fit.

    Keywords: Multimedia programs, E-learning, teaching quality, Faculty members
  • atena masnabadi, S.Ahmad Hashemi, Abbas Gholtash, Alireza Chenari Pages 159-178

    The main purpose of this study is to identify and prioritize the possibilities of developing a cognitive approach in primary education. This research has been done in terms of applied purpose and in terms the experimental method. The statistical population consists of school principals in Tehran province. The statistical population was about 3384 people, the sample size according to the Morgan table is 367 people and a multi-stage cluster sampling method was used. After collecting the questionnaires, 348 questionnaires were collected. In general, SPSS22 and LISREL software was used for data analysis. In order to analyze the data and in order to develop the cognitive approach in elementary education, the results showed that the highest average rank (4.88) belongs to emotional intelligence, which means that the most important factor in development It is the cognitive approach. We also used GOF in order to develop the cognitive approach in elementary education after the goodness index of the model, indicating a very strong overall fit of the overall research model. Also, the appropriateness of the pattern of development of the cognitive approach in primary education showed that based on the research done and the existing theoretical foundations, the suitability of the found pattern is approved.

    Keywords: primary education, cognitive approach development, educational system, primary schools
  • jalal rizaneh Pages 179-201

    success of the people's government is to ensure the existence of competent and effective (desirable) employees in the country's government system. The presence of such employees can help the people's government in fulfilling its mission and in the administration of justice. Futuristic science is the systematic study of possible, probable, and desirable futures. Imagery is a creative effort to visualize, recognize, and purposefully build possible, probable, and desirable futures based on external facts, whose main purpose is to warn, or create a favorable situation. The purpose of this research is to discover the image of the most key competencies required for the development of human resources of the people's government until the horizon of 1404.Since exploring the mental world and experiences of people and extracting their attitudes requires the use of qualitative research methods, the grounded theory method was used to conduct the research. Semi-structured interviews were used to collect data, and after reaching theoretical saturation, necessary data were collected and analyzed by conducting interviews with 35 qualified officials. data set collected after the process of continuous data comparison and open, central and selective coding, in the form of 393 primary codes, 31 concepts, 11 categories and 5 classes, "image of human resources competencies of the popular government in the horizon of 1404" organization became. Considering the possible conditions in the coming years, this picture explains the set of personality, attitude, behavior, skills and competencies of the jihadi manager and employee who tries to work effectively in the people's government.

    Keywords: Development of human resources of the people, s government, Imagination, Future research