فهرست مطالب

تغییرات اجتماعی - فرهنگی - سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 71، زمستان 1400)

نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 71، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/19
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا بنی اسدی، بهرام قدیمی*، کاوه خبیری، زهرا علیپور درویش، شهلا حجت صفحات 1-21

    مدارای اجتماعی یکی از مفاهیم حیاتی در علوم انسانی و عاملی در جهت تقویت و تسهیل تعامل بین افراد در سطوح مختلف در جامعه است. مقاله حاضر با استفاده از مبانی تیوریک مدارای اجتماعی در حوزه جامعه شناسی و با روش تحقیق ترکیبی به دنبال شناسایی و تدوین مدل جامعه شناختی مدارای اجتماعی تماشاگران لیگ برتر  فوتبال ایران است. پژوهش حاضر در دو مرحله انجام گرفته است که در مرحله کیفی از روش نظریه زمینه ای(استراوس و کوربین) و در مرحله کمی از روش پیمایش استفاده شده است. جامعه آماری تماشاگران لیگ برتر فوتبال ایران بود که تعداد نمونه کیفی پژوهش 17 و تعداد نمونه کمی 399 نفر انتخاب شدند. شیوه نمونه گیری در مرحله کیفی، گلوله برفی و در مرحله کمی، سهمیه ای بود. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از شیوه کدگذاری و در بخش کمی از رگرسیون چند متغیره استفاده شد. پس از ترکیب نتایج بخش کیفی و کمی پژوهش، مدل ترکیبی مدارای اجتماعی تماشاگران ارایه گردید که پیامدهایی همچون تعامل همدلانه و بهزیستی تماشاگران فوتبال را به دنبال خواهد داشت.

    کلیدواژگان: مدارای اجتماعی، تماشاگران فوتبال، تعامل، روش تحقیق ترکیبی
  • ناهید حسینی، سید محمد سیدمیرزایی*، باقر ساروخانی صفحات 22-41

    همزیستی های نوپدید یا همباشی، شیوه ای از زندگی مشترک بدون عقد و پیوند رسمی ازدواج است و در سال های اخیر در ایران مطرح شده و پژوهش های پراکنده ای در مورد آن صورت گرفته است. این تحقیق با هدف واکاوی رویکرد معنایی جوانان نسبت به همباشی و با روش کیفی از نوع تحلیل تماتیک انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته به صورت فردی و گروه های کانونی است. نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع تا اشباع داده به تعداد 28 نفر دختر و پسر ساکن در مناطق مختلف شهر تهران بوده است. تجزیه و تحلیل داده های متنی با تکنیک کدگذاری روش های کیفی انجام و اعتبار تحقیق با مثلث توافق کدگذاران و بر پایه رویه تحقیق برلکات مورد دقت قرار گرفت. دو رویکرد اصلی خوش بینانه و منفی نگر حاصل این واکاوی است که هر دو مبتنی بر نوعی از عقلانیت وبری است. به این معنا که افراد با رویکرد منفی نگر این پدیده را به دلیل مغایرت مذهبی، فرهنگی، قانونی، هنجاری و در نهایت غیرعقلانی بودن آن، بر اساس عقلانیت معطوف به ارزش، رد و کنش ناظر به ارزش ها را برمی گزینند. دسته دوم اگرچه بر اساس دلایلی همچون بازی نقش و گریز از مواجهه با مشکلات ازدواج و احتمالا تجربه تلخ طلاق آن را انتخابی عقلانی می دانند. منتهی عقلانیتی صوری  و ناظر به جنسیت است. اما استراتژی این گروه هوشمندانه و کنش موکول به بازتولید فرهنگی پدیده و فرهنگ سازی آن در جامعه است.

    کلیدواژگان: همباشی، عقلانیت، همزیستی، جوانان، ازدواج
  • محمدحسین خادمیان، علی پورقصاب امیری*، حسن سلیمانی صفحات 42-56

    اصولا تحریم در حقوق بین الملل به معنای ابزارها و شیوه هایی است که طی آن اقداماتی توسط تابع یا تابعان زیان دیده در حقوق بین الملل علیه دولت ناقض تعهد به کار گرفته می شود تا تابع اخیر دست از تداوم نقض های خود بردارد و یا سیاستی را اتخاذ نماید که همسو باسیاست های تابع تحریک کننده است. مهم ترین نوع تحریم از نظر اثرگذاری و گستره کاربرد در روابط بین الملل، تحریم های اقتصادی است. تحریم های پولی و بانکی نیز بخشی از تحریم های اقتصادی در حقوق بین الملل تلقی می شوند. اما اعمال تحریم به طور کلی و اعمال تحریم های پولی و بانکی به طور خاص پیامدهایی را به دنبال دارد که از آن جمله می توان به اثر منفی آن ها بر استیفای حق های بشری اشاره کرد. از این رو پرسش اساسی آن است که تحریم های پولی و بانکی چه تاثیری بر استیفای حق های بشری اتباع کشور هدف تحریم می گذارند؟ این پژوهش با روش مطالعه اسنادی و کتابخانه ای انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که، استفاده از تحریم های پولی و بانکی علیه برخی از کشورها با اهداف خاص، هر چند می تواند به تغییر رویه در رفتار برخی از دولت های هدف منجر گردد، ولی به واسطه محدودیت ها اعمال شده بر افراد و تابعان آن دولت و نقض اساسی برخی از حقوق بشر، واکنش منفی دولت ها، نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی و البته عموم مردم و ملل آزاده دنیا را به دنبال داشته و دارد و مقبولیت این تحریم ها را کاهش داده است.

    کلیدواژگان: تحریم های بین المللی، تحریم های پولی و بانکی، حقوق بشر، تغییرات اجتماعی
  • فرید سادات شریفی، کرامت الله راسخ*، علیرضا خدامی، مجیدرضا کریمی صفحات 57-85

    هدف پژوهش بررسی قدرت ایدیولوژیک در دوران قاجار در چارچوب رویکرد قدرت اجتماعی چهارگانه مایکل مان است. مایکل مان چهار منبع قدرت را از یکدیگر متمایز می کند: سیاسی، ایدیولوژیک، نظامی و اقتصادی. نوع پژوهش تاریخی و روش آن اسنادی است و با استفاده از شیوه ی تحلیلی مایکل مان و سنجش منابع قدرت اجتماعی با چهار شاخص قدرت انجام گرفته است. فرض اصلی پژوهش این است که منابع قدرت در عصر قاجار نیز چهارگانه است. قدرت ایدیولوژیک یکی از منابع مهم قدرت در عصر قاجار است و منابع چهارگانه قدرت و به تبع آن عاملیت اجتماعی این منابع قدرت، یعنی دربار، روحانیت، روسای ایلات و عشایر و تجار در ارتباط نزدیک و مستمر با یکدیگر قرار داشتند. یافته های پژوهش نشان داد، روحانیت به عنوان نماینده قدرت ایدیولوژیک هم در راستای کنترل و تنظیم حوزه فعالیت و اجرای شعایر مذهبی و هم منافع مشترک با دیگر منابع قدرت اجتماعی، همچون دربار و تجار در تقابل و همپوشانی قرار گرفت. تقابل و همپوشانی روحانیت و دربار، در حمایت مالی و سیاسی و امنیتی از سوی دربار و مشروعیت بخشی از جانب روحانیت و تقابل و همپوشانی روحانیت و تجار، در حمایت اجتماعی از تجار از طرف روحانیت و حمایت مالی از سوی تجار بود. نتیجه نهایی همپوشانی و به دنبال آن همکاری عاملیت اجتماعی دو منبع قدرت اقتصادی و ایدیولوژیک، تجار و روحانیت، در تقابل با قدرت سیاسی به انقلاب مشروطه و جنبش تنباکو منجر شد.

    کلیدواژگان: منابع قدرت اجتماعی، مایکل مان، قدرت ایدئولوژیک، دوره قاجار، روحانیت
  • ذوالفقار شاکر، علی جعفری* صفحات 86-101

    این پژوهش به منظور بررسی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش دانشجویان دانشگاه خوارزمی به استفاده از شبکه های مجازی انجام شده است. روش تحقیق حاضر از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش دانشجویان دانشگاه خوارزمی واحد تهران به تعداد6 هزار نفر بوده است که با استفاده از فرمول کوکران 350 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفته است. جهت تحلیل ارتباط بین متغیرهای پژوهش و معناداری آن ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که متغیر تعهد اجتماعی نسبت به سایر مولفه های عوامل اجتماعی از رتبه بالاتری معادل متوسط تا زیاد در گرایش دانشجویان به شبکه های مجازی تاثیر دارد. همچنین نتایج به دست آمده نشان داد که عوامل اجتماعی در گرایش دانشجویان به شبکه های مجازی تاثیر داشته است. از طرفی از بین مولفه های اجتماعی، عوامل تعهد، سرمایه و کنش اجتماعی در میزان گرایش دانشجویان به استفاده از شبکه های مجازی تاثیر قابل توجهی دارند. بنابراین پیشنهاد می شود جهت استفاده بهینه از شبکه های مجازی و مهار تبعات ناشی از رسوخ آن در زندگی اجتماعی، به فرهنگ سازی استفاده کارآمد از آنها توجه شود.

    کلیدواژگان: شبکه های مجازی، فصای مجازی، دانشجویان دانشگاه خوارزمی، سبک زندگی
  • حشمت قبادی* صفحات 102-123

    رابطه بین دو جنس در همه جوامع وجود دارد اما در هر فرهنگی به شیوه ای خاص نمود می یابد و نحوه مواجهه و برخورد با آن نیز متفاوت است. این پدیده از بدو پیدایش تاکنون تغییرات کمی و کیفی زیادی یافته و به شکل های مختلف باز تولید شده است و در آینده می تواند تغییراتی در نهاد خانواده ایجاد کند. پژوهش حاضر مبتنی بر پارادایم کیفی و روش تحلیل تماتیک  است، تکنیک اصلی گردآوری داده های مصاحبه و انتخاب نمونه ها به روش هدفمند و با استفاده از معیار اشباع نظری صورت گرفت.  تحلیل داده ها منجر به یافتن چند مضمون اصلی در خصوص گرایش دختران به جنس مخالف شد که در سنخ شناسی کلی مبتنی بر هدف، سه هدف شناسایی گردید. برخی از دختران با هدف کسب شناخت، عده ای با هدف ازدواج و برخی برای تنوع و کسب لذت به این روابط گرایش پیدا می کنند. یافته های پژوهش نشان داد که در حوزه فردی، نیازهای عاطفی، جنسی، تنوع و سرگرمی و ازدواج و در حوزه اجتماعی، فشار گروه همسالان، مصرف رسانه ای، کیفیت روابط والد- فرزند و در حوزه فرهنگی، استحاله ارزشی و از بین رفتن قبح رابطه، زمینه های گرایش آن ها به رابطه با جنس مخالف است.

    کلیدواژگان: رابطه با جنس مخالف، جوانان، دختران، مصرف رسانه ای، گروه همسالان
  • سیده نسرین موسوی، محمدرضا شاد منامن* صفحات 124-133

    هدف از این پژوهش بررسی و تحلیل مضامین اجتماعی- فرهنگی به تاسی از آموزه های نهج البلاغه طی پانزده سال گذشته (از سال 1380 تا سال 1395) است. نگارنده در این پژوهش به دنبال این سوال است که میزان توجه نویسندگان به مضامین اجتماعی- فرهنگی تا چه حد بوده و به کدام مفاهیم حوزه اجتماعی- فرهنگی بیش تر پرداخته اند؛ مقالات نوشته شده در این خصوص بر اساس فهرست مقالات فارسی و کتاب شناسی نهج البلاغه شناسایی، بازیابی و طبقه بندی شد. سپس با استفاده از روش کیفی از نوع تحلیل محتوا، مفاهیم و آموزه های اجتماعی نهج البلاغه از مقالات استخراج و بعد از استنتاج آماری مفاهیم، یافته های تحلیلی ارایه شد. یافته های پژوهش بیانگر این است که از میان مفاهیم استخراج شده مفهوم عدالت، زمامداری، مردم داری و مدارا، حق گرایی، انتقاد اجتماعی و شکوه از مردم، به عنوان مهم ترین مضامین اجتماعی- فرهنگی نهج البلاغه مورد توجه نویسندگان در این بازه زمانی بوده که دلایل کمی و کیفی توجه به این مفهوم، ارایه شده است.

    کلیدواژگان: آموزه های نهج البلاغه، مضامین اجتماعی- فرهنگی، تحلیل محتوا
  • فریبا موقوفه یی، علیرضا محسنی تبریزی* صفحات 134-154
    در مقاله حاضر به بررسی قومیت، مذهب، صور مشارکت در بین مذاهب شیعه و سنی کردهای  شهر کرمانشاه در سال 1397 پرداخته شده است. از روش تحقیق پیمایشی و بر اساس قواعد آماری حجم نمونه، 384 نفر از شهروندان شیعه و سنی شهر کرمانشاه به عنوان نمونه آماری و از روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته متشکل از گویه هایی در مقیاس 5 گزینه ای طیف لیکرت با پایایی 95/0 و اعتبار محتوایی قابل قبول استفاده گردید. در تدوین چارچوب نظری متغیرهای مورد مطالعه؛ از نظریه های لرنر- آیزن و فیش باین- هومنز و محسنی تبریزی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد؛ وضعیت صور مشارکت در بین کردنشینان کرمانشاه 5/62% می باشد. همچنین نتایج حاصل از آزمون تی تست مستقل نشان داد؛ پیروان مذهب شیعه دارای مشارکت روانی، مشارکت فرهنگی و مشارکت سیاسی بالاتری بودند. اما پیروان مذهب سنی دارای مشارکت اقتصادی و اجتماعی بالاتری نسبت به پیروان مذهب شیعه بودند.
    کلیدواژگان: صور مشارکت، قومیت کرد، مذهب شیعه، مذهب سنی، کرمانشاه
  • داود یوسفی جناقرد، کیهان آزادی هیر*، مهدی همایونفر صفحات 155-169
    در حال حاضر نارضایتی مالی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در بازار بورس است که موجب خروج سرمایه های کلانی از بورس شده است و نیازمند بررسی دقیق و شناسایی عوامل تاثیرگذار و موثر بر آن می باشد. از این رو تحقیق حاضر به ارایه الگوی مفهومی از عوامل تاثیر گذاری بر نارضایتی مالی مدیران در شرکت های درمانده می پردازد. این تحقیق از نظر داده ترکیبی، از نوع روش توصیفی بوده و از نوع مدل سازی می باشد. در مرحله اول برای گردآوری داده های مفهومی، نگارش مبانی نظری ومتغیرها پژوهش از روش کتابخانه ‍ای و در مرحله دوم از مصاحبه (روش دلفی) از طریق نمونه غیر تصادفی هدفمند و در دسترس از 30 نفر از مدیران ارشد (مدیرعامل) شرکت های نمونه برای شناسایی عوامل موثر بر نارضایتی مالی تا جای ادامه پیدا خواهد کرد تا موجب غنای نظری محقق، محقق گردد. برای شناسایی شرکت های درمانده مالی  از معیار Z آلتمن استفاده گردید که در نهایت 50 شرکت درمانده مالی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1388- 1397 شناسایی شد.که نهایتا مدل مفهومی از عوامل تاثیر گذاری بر نارضایتی مدیران مالی با 7 مولفه و 54 شاخص  ارایه شده است.
    کلیدواژگان: الگوی مفهومی، نارضایتی مالی مدیران، شرکت های درمانده مالی
|
  • Mohammadreza Baniasadi, Bahram Ghadimi *, Kaveh Khabiri, Zahra Alipourdarvish, Shahla Hajjat Pages 1-21

    Social tolerance is one of the vital concepts in the humanities and a factor in strengthening and facilitating interaction between individuals at different levels in society.  The present article seeks to identify and develop a sociological model of social tolerance for spectators of the Iranian Football Premier League by using the theoretical foundations of social tolerance in the field of sociology and by a combined research method.  The present research has been done in two stages, in the qualitative stage the grounded theory method (Strauss and Corbin) and in the quantitative stage the survey method has been used.  The statistical population of the spectators of the Iranian Football Premier League was 17 quality qualitative samples and 399 quantitative samples were selected.  The sampling method was snowball in the qualitative stage and quota in the quantitative stage.  Coding method was used to analyze the data in the qualitative part and multivariate regression was used in the quantitative part.  After combining the results of qualitative and quantitative research, a combined model of spectator social tolerance was presented, which will have consequences such as empathetic interaction and well-being of football spectators.

    Keywords: Social Tolerance, football spectators, interaction, Combined Research method
  • Nahid Hosseini, Seyed Mohamad Seyed Mirzaei *, Bagher Saokhani Pages 22-41

    Emerging cohabitation or cohabitation is a way of life without marriage and formal marriage, and in recent years in Iran and scattered research has been done about it. The aim of this study was to investigate the semantic approach of young people towards companionship and  is done with a qualitative method of thematic analysis. Data collection tools are semi-structured interviews with individuals and focus groups. The analysis of textual data was performed by the technique of coding qualitative methods and the validity of the research was examined in accordance with the agreement of the coders and based on the Berlakat research procedure. The two main approaches, positive and negative, are the result of this analysis, both of which are based on a kind of Weberian rationality. In other words, people with a negative approach to this phenomenon due to religious, cultural, legal, normative and ultimately irrational contradictions, based on value-oriented rationality, choose the rejection and action of values. The second group, however, considers it a rational choice for reasons such as role-playing and avoiding the problems of marriage and possibly the bitter experience of divorce. It is the culmination of a formal and gender-oriented rationality. But the strategy of this intelligent group and action depends on the cultural reproduction of the phenomenon and its culture in society.

    Keywords: cohabitation, Rationality, Coexistence, Youth, marriage
  • Mohammad Hossain Khademeyan, Ali Pour Ghassab Amiri *, Hassan Soleimani Pages 42-56

    In principle, a sanction in international law means methods in which actions are taken by an injured party or subjects in international law against a government in breach of its obligations until the latter function ceases to continue its violations or adopts a policy that is in line with the policies of the provocative function. The most important type of sanctions in terms of their effectiveness and scope of application in international relations is economic sanctions. Monetary and banking sanctions are also considered part of economic sanctions in international law. But the imposition of sanctions in general and the imposition of monetary and banking sanctions in particular have consequences, including their negative impact on the realization of human rights. The fundamental question, then, is what effect do monetary and banking sanctions have on the enjoyment of the human rights of the citizens of the target country? This research has been done by documentary and library study method. The results show that the use of monetary and banking sanctions against some countries for specific purposes, although it can lead to a change in the behavior of some target states, but due to the restrictions imposed on individuals and subjects of that state and The fundamental violation of some human rights has been followed by the negative reaction of governments, governmental and non-governmental institutions and organizations, and of course the general public and free nations of the world, and has reduced the acceptance of these sanctions.

    Keywords: International Sanctions, monetary, banking sanctions, Human Rights, social change
  • Farid Sadatsharifi, Keramatollah Rasekh *, Alireza Khoddami, Majidreza Karimi Pages 57-85

    The aim of this study is to examine ideological power in the Qajar era as part of Michael Mann's quadruple social power approach. Michael Mann distinguishes four sources of power: political, ideological, military and economic. The art of the research is Historical and its method are documentary which is carried out with Michael Mann's analytical method and measuring the sources of social power with four indicators of power. The four sources of power and consequently the social impact of these sources of power, namely the court, the clergy, the chiefs of the tribes and nomads and the merchants, were in close and constant contact with one another.The results of the research show that clergy, as the representative of ideological power, came into conflict and overlapped with other sources of social power, such as the court and merchants, both in order to control and regulate the sphere of activity and implementation of religious rites and common interests. Confrontation and overlap between the court and the clergy, in financial, political and security support from the court and the legitimacy of part of the clergy and the clergy and the merchants was in the social support of the merchants by the clergy and the financial support of the merchants. The end result of the overlap, followed by the cooperation of the social agents of the two sources of economic and ideological power, the merchants and the clergy, in opposition to political power, led to the Constitutional Revolution and the tobacco movement.

    Keywords: Sources of social power, Michael Mann, Ideological power, Qajar period, clergy
  • Zolfaghar Shaker, Ali Jafari * Pages 86-101

    This study was conducted to investigate the social factors affecting the tendency of Kharazmi University students to use virtual networks. This study method Survey. The population of University students in Tehran Unit Award 6 thousand people using a sample of 350 people Was chosen as an example. Data collected by questionnaire Was developed by the researchers. To analyze the relationship between variables and Its significance and Pearson's correlation coefficient was used. Results Indicates that the variable component of social commitment than other factors A community of a higher rank in the medium to high tendency of students to network Virtual implications. The results also showed that factors Students tend to virtual social networks has had an impact. The social component, of commitment, investment and social action in the Students tend to use virtual networks have a significant impact. Therefore it is recommended for optimal use of virtual networks and harness Consequences of its penetration into the social life, the culture of efficient use They should be considered.

    Keywords: virtual networks, virtual spaces, students Kharazmi, lifestyle
  • Heshmat Ghobadi * Pages 102-123

    A mutual relationship between male and female gender is common in all communities, but its representation in every culture is specific with various exposure, or treatment. From its emergence to present, this phenomenon has burdened so many qualitative and quantitative changes and reprodsced in various forms; also it will couse changes in family institution in the fature.  Research methodology is based on qualitative technique. Main data gathering tools is a questionnaire. Samples were selected objectively by means of the oretical saturation criterion,  Data analysis resulted in finding some implications in regard to girls’ inclination toward opposite gender. In comprehensive objective- based typology, main reasons of girls’ inclination toward this relationship are including: opposite gender recognition, marriage, diversityism, pleasure. Research results showed that in personal context, emotional and sexual needs, pleasure, entertainment and marriage, and in social context, peer pressure, media consumption, the quality of child- parent relationship, in cultural context, transvaluation, obliteration of abomirable act are among main factor effective on relationship to opposite gender.

    Keywords: Relationship to Opposite Gender, Youth, girls, media consumption, Peers
  • Seyedeh Nasrin Mosavi, Mohamadreza Shadmanamen * Pages 124-133

    The purpose of this study is to study and analyze socio-cultural themes based on the teachings of Nahj al-Balaghah during the last fifteen years (from 2001 to 2016). In this research, the author seeks to ask how much the authors pay attention to socio-cultural themes and which concepts in the socio-cultural field they pay more attention to. The articles written in this regard were identified, retrieved and classified based on the list of Persian articles and the bibliography of Nahj al-Balaghah. Then, using a qualitative method of content analysis, the concepts and social teachings of Nahj al-Balaghah were extracted from the articles and after statistical inference of the concepts, analytical findings were presented.Findings indicate that among the extracted concepts, the concepts of justice, governance, democracy and tolerance, rightism, social criticism and glory of the people, as the most important socio-cultural themes of Nahj al-Balagheh have been considered by the authors in this period when quantitative and qualitative reasons. Attention to this concept has been provided.

    Keywords: Nahj al-Balaghah teachings, socio-cultural themes, Content Analysis
  • Fariba Mowghofehi, Alireza Mohsenitabrizi * Pages 134-154
    The present article investigated the ethnicity, religion and participation forms among Shia and Sunni Kurdish followers of Kermanshah city in 2017. Through survey research method and according to the statistical rules for determining the sample group, 384 Shia and Sunni Kurdish religious people were chosen in stratified ratio sampling way as the sample case of study. The data was collected through researcher-made questionnaire consisting of items with 5 Likert scales which had 0.95 approval reliability and accepted contents validity. The Lerner, Eisen and Fieshbine-Homans and also Moseni Tabrizi teories were applied to codify research`s theoretical framework for the variables. The obtained results revealed that the status of participation forms among Kurdish people in Kermanshah was 5.62 percent. The results of independent t-test also proved that Shia Kurdish followers had higher levels of psychological, cultural and political participation. But, Sunni religious followers, in contrast to Shia followers, had upper level of economical and social participation.
    Keywords: Participation Forms, Kurdish Ethnicity, Shia religion, Sunni Religion, Kermanshah city
  • Davood Yousefi Jenaghard, Keyhan Azadi Hir *, Mehdi Homayonfar Pages 155-169
    Currently, financial dissatisfaction is one of the most important and influential factors in the stock market, which has led to the outflow of large investments from the stock market and requires careful study and identification of factors affecting it. Therefore, the present study provides a conceptual model of factors affecting the financial dissatisfaction of managers in helpless companies. This research is a descriptive method in terms of combined data and modeling. In the first stage for collecting conceptual data, writing theoretical foundations and variables, research by library method and in the second stage of interview (Delphi method) through a non-random sample targeted and available from 30 senior managers (CEO) of the company. Sample studies to identify the factors affecting financial dissatisfaction will continue until the researcher's theoretical enrichment. Altman Z criterion was used to identify financially helpless companies. Finally, 50 financially helpless companies listed on the Tehran Stock Exchange were identified in the period 2009-20018. Finally, a conceptual model of factors affecting the dissatisfaction of financial managers with 7 components and 54 indicators are provided.
    Keywords: conceptual model, financial dissatisfaction of managers, helpless companies