فهرست مطالب

فناوری اطلاعات و ارتباطات انتظامی - پیاپی 10 (تابستان 1401)

نشریه فناوری اطلاعات و ارتباطات انتظامی
پیاپی 10 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • طیبه ورمزیار، محمدابراهیم شیری*، پریسا رحمانی صفحات 1-12

    کیفیت سرویس منابع شبکه را با تعیین اولویت ها برای نوع خاصی از داده ها تنظیم و کنترل می کند. الگوریتم های خوشه بندی زیادی برای خوشه بندی حجم کار ابری استفاده می شود که اکثر آن ها ایستا هستند. در واقع با توجه کمبود الگوریتمی پویا در مواجه با بانک های اطلاعاتی عظیم که به صورت بلادرنگ و با توجه به شرایط موجود خوشه بندی نماید، دیده می شوند. سرعت و دقت جزیی از مهمترین عواملیست که روش پیشنهادی می بایست شامل باشد. جهت رفع این چالش، یکی از مهمترین مولفه های کیفیت سرویس یعنی استفاده از منابع می باشد. در این مقاله استفاده از الگوریتم Chameleon پیشنهاد شده است که خوشه بندی را بر اساس جفت مولفه شباهت همسایگی و قابلیت خوشه بندی پویا انجام می دهد. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) به جهت فعالیت در عرصه نظم و امنیت با حجم بسیار گسترده ای از اطلاعات در حوزه های گوناگون اجتماعی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی در ارتباط است. لذا استخراج الگوهای دقیق و پویای خوشه بندی از بانک های اطلاعاتی عظیم این سازمان می تواند تا حد بسیار زیادی بهبود کیفیت سرویس را در مواجهه با این اطلاعات به همراه داشته باشد. علم داده کاوی و استفاده از تکنیک های خوشه بندی آن جهت تحلیل اطلاعات امری ضروری است. تحلیل درست ، موقعیت یابی درست و دریافت صحیح اطلاعات در هر لحظه ، اقدامات درست را در پی خواهد داشت. لذا پویایی در خوشه بندی و اطلاع از وضعیت درست در هر لحظه می تواند افزایش امنیت را نیز به دنبال داشته باشد. با مقایسه الگوریتم Chameleon با الگوریتم گاوسی 36 درصد بهبود در زمان مشاهده می شود. همچنین مصرف منابع الگوریتم Chameleon ، 50 درصد کاهش نسبت به الگوریتم گاوسی داشته است. پس می توان نتیجه گرفت که روش ارایه شده توانسته است با توجه به کاهش استفاده از منابع، خوشه بندی پویا را در کمترین زمان داشته باشد.

    کلیدواژگان: محاسبات ابری، خوشه بندی، الگوریتم K-Means، Chameleon
  • کیوان ناوی*، ندا قریشی، رضا صباغی ندوشن، محمداسماعیل دوست صفحات 13-25

    در این مقاله طراحی های نوین سریع و کم مصرف برای شبکه های میان ارتباطی با استفاده از منطق چند مقداری در مد ولتاژ ارایه شده است. در مقایسه با شبکه های میان ارتباطی امروزی، در طراحی های ارایه شده دو و سه عنصر پردازشی می توانند در یک زمان و بر روی یک خط با هم به تبادل داده بپردازند. در طراحی های ارایه شده از عناصر ساده مانند MOSCAPs استفاده شده است و در نتیجه از اشغال فضای بسیار کم در تراشه بهره می برد. طراحی های نوین ارایه شده با استفاده از تکنولوژی 180 nm CMOS و 65 nm CMOS شبیه سازی شده و نتایج نشان دهنده افزایش سرعت ارتباطات و کاهش چشمگیر توان مصرفی در مقایسه با بهترین طراحی موجود در مد جریان می باشد. براساس مشخصات زیرآستانه تکنولوژی 180 نانومتر درمقایسه با تکنولوژی 65 نانومتر، میانگین تاخیر ساختارهای پیشنهادی در 180 نانومتر نسبت به تکنولوژی 65 نانومتر کمتر می باشد. با توجه به نتایج شبیه سازی تاخیر و مصرف توان درشبکه میان ارتباطی با دو عنصر پردازشی با استفاده از سیم در مقایسه با ارتباط آنها با استفاده از MOSCAP در تکنولوژی 65nm نشان می دهد که تاخیر از مقدار6-10×500.0126 به مقدار 12-10×159.9667 و همچنین مصرف توان از مقدار9-10×3.422 به مقدار 15-10× 178.1493کاهش یافته است. بدلیل قابلیت ارتباط همزمان از طریق رمز گذاری سطوح ولتاژ در طراحی جدید نیاز به نصف طول سیم در مقایسه با اتصال عناصر پردازشی با سیم می باشد.نتایج این تحقیق می تواند در ارتقا امنیت سامانه های فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجهیزات سازمانی و تجاری نسل آینده سیستم های امنیتی مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: منطق چند مقداری، شبکه میان ارتباطی، MOSCAP، شبکه های کامپیوتری، شبکه های میان-ارتباطی چند مرحله ای
  • داود ملکی *، علیرضا منصوری، احسان آریانیان صفحات 27-46

    با گسترش صنایع و ظهور فناوری های نوین که منابع رایانشی بیشتری را طلب می کنند، ابررایانه به کانون توجه و بستری برای خدمات محاسباتی با کارایی بالا تبدیل شده است. هر چند شاخص های متعددی برای آزمون و ارزیابی ابررایانه ها ارایه شده است، اما دسته بندی یکپارچه و جامعی از این شاخص ها ارایه نشده است که توسعه دهنده، طراح، یا کاربر بتواند با استفاده از آنها به راحتی با امتیازدهی به ابررایانه ها آنها را مقایسه نموده و گزینه مناسب را انتخاب کند. این مقاله یک دستهبندی یکپارچه سلسله مراتبی از ویژگی های ابررایانه ها را به همراه روال امتیازدهی و رتبه بندی آنها را ارایه می دهد به نحوی که با استفاده از آنها فرآیند ارزیابی و انتخاب را برای توسعه دهندگان ابررایانه ها تسهیل می کند. علاوه بر آن، در این مقاله به عنوان مطالعه موردی، با استفاده از روال و چارچوب پیشنهاد شده مقایسه ای بین برخی از ابررایانه های تجاری و تحقیقاتی شامل ابررایانه ایده آل فوکاکو، ابررایانه شریف، ابررایانه شرکت آرامکو و ابررایانه ITU ارایه می گردد. نتایج رتبه بندی نشان می دهد که ابررایانه آرامکو، ابررایانه ITU و ابررایانه شریف به ترتیب حایز 65.9%، 57.6% و 48.2% از امتیازات ابررایانه ایده آل می-باشند. همچنین درصد میزان پوشش نیازهای یک مشتری با ابررایانه ها و درصد میزان پوشش شاخص دسته بندی شده به تفکیک برای ابررایانه ها مشخص می گردد. در این مقاله روش پیشنهادی با روش Top500 مقایسه شده است که نشان می دهد این روش رتبه بندی، مقایسه و انتخاب ابررایانه مناسب در حوزه های مختلف نظیر سیستم های نظارتی و امنیتی را با در نظر گرفتن جوانب مختلف طراحی و پیاده سازی، تسهیل می کند.

    کلیدواژگان: پردازش با کارآیی بالا، رتبه بندی، روش انتخاب، دسته بندی، ابررایانه
  • مریم شکوهی صفحات 47-58

    سامانه ی هوشمند تشخیص و شناسایی علایم راهنمایی و رانندگی با دریافت تصاویر از دوربین نصب شده بر روی خودرو، علایم ترافیکی موجود در مسیر خود را تشخیص داده و به راننده هشدار می دهد. این سامانه ها می توانند در خودروهای خودران و هوشمند نیز استفاده شوند و معمولا دو بخش اصلی دارند: تشخیص علامت از سایر قسمت های تصویر و دیگری تشخیص و شناسایی نوع علایم ترافیکی. در این مقاله با استفاده از قدرت شبکه های کانولوشنی به شناسایی علایم ترافیکی پرداخته شده است. در واقع طراحی سامانه ی شناسایی علایم راهنمایی و رانندگی با مشکلات زیادی همراه است. ممکن است تصاویر گرفته شده به دلایل مختلف دارای نویز می باشند. شدت و ضعف نور محیط رنگ تصاویر را تغییر می دهند. یا ممکن است علایم کاملا مشابه استاندارد تعریف شده نباشند و از همه مهم تر اغلب کارهای انجام شده بر روی علایم ترافیکی کشورهای خارجی انجام گرفته است. در این مقاله جهت شناسایی و تشخیص هر یک از علایم ترافیکی سامانه ای ارایه گردیده است تا بتواند بر روی دیتاست های بومی و داخلی کار کرده و "قدرت" و "سرعت" تشخیص را که دو فاکتور مهم در خودروهای هوشمند تلقی می گردند را مهیا کند. نتایج عملکرد این سامانه نشان می دهد که دقت تشخیص علایم بر روی داده های آموزشی 99% و داده های تست 99% بوده و از خصوصیات بارز این سامانه نسبت به کارهای مشابه، سرعت بالای تشخیص علایم در هر نوع آب و هوا و شرایط نور و وجود نویز می باشد.

    کلیدواژگان: سامانه ی تشخیص علائم ترافیکی، یادگیری عمیق، شبکه عصبی کانولوشن، شبکه عصبی، خودروهای هوشمند، تخلفات و تصادفات جاده ای
  • پرشین صمدینیا، کامبیز رهبر *، علی برومندنیا صفحات 59-70

    ادغام تصاویر؛ مجموعه عملیاتی است که با استفاده از ترکیب دو یا چند تصویر ورودی ؛تصویری بهتر و با اطلاعات مفید تر، در راستای کاربردی ویژه به دست می آید. در این مقاله، روشی نوین در فرایند همجوشی چند کانونی بر اساس نقشه عمق ارایه می گردد. ترکیب نقشه عمق و جداسازی مناطق متمرکز ازمناطق غیر متمرکز با استفاده از ساختار شبکه عمیق کانولوشن موجب بهبود عملکرد ادغام خواهد گردید. در این روش تصویر های ورودی از شبکه عصبی عمیق عبور داده شده و سپس براساس قانون همجوشی با تصویر های بدست آمده از نقشه عمق ترکیب می گردند. در راستای ارتقا و تصمیم گیری نهایی ؛ جهت دسته بندی بهترپیکسل های نزدیک مرزها از وزن دهی تصاویر براساس نقشه عمق در ادغام تصاویر استفاده می گردد تا تصویر همجوشی نهایی چندکانونی بدست آید. نتایج آزمایشگاهی نشان دهنده نتایج بهتری در مقایسه با روش های سرآمد این حوزه می باشد.

    کلیدواژگان: همجوشی چندکانونی تصاویر، شبکه عمیق کانولوشن، جداسازی، نقشه عمق
  • بهنام میرابی*، غلامرضا شاهمحمدی صفحات 71-84
    هدف

    همکاری و هماهنگی بسیاری از سازمان های امدادی در برنامه ریزی برای تاب آوری و بهبود عملکرد زنجیره تامین در فرآیند مدیریت بحران (بلایای طبیعی) مهم است. تاب آوری و چالاکی با استفاده از فناوری های نوین همچون زنجیره بلوکی باعث ایجاد مزیت در سازمان های امدادی می شود. بسیاری از امدادطلبان به دلیل هماهنگی و همکاری ضعیف از خدمات شایسته محروم اندلذا نیاز به یک زنجیره تامین پایدار و چالاک مبتنی بر زنجیره بلوکی در زمان بحران، برای غلبه بر چالش ها ضروری است.

    روش شناسی پژوهش

    در این پژوهش با استفاده از روش دیمتل فازی، متغیرهای اساسی و مهم مربوط به فناوری زنجیره بلوکی و متغیرهای موثر در زنجیره تامین مدیریت بحران و روابط بین آنها شناسایی شد. بعد از تایید خبرگان نمودارهای علی و معلولی و حالت-جریان با استفاده از روش پویایی سیستم رسم شد.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده شامل 22 متغیر مربوط به تاب آوری زنجیره تامین در زمان بحران با رویکرد استفاده از زنجیره بلوکی می باشد، "خودکارسازی و هوشمندی"،تاثیرگذارترین و "اعتماد و سرمایه اجتماعی"، تاثیرپذیرترین مولفه می باشد. همچنین نمودار علی و معلولی مرتبط با متغیرها رسم و برخی از حلقه های تقویت کننده و تعدیل کننده فرآیند مدیریت بحران استخراج شد که نشان دهنده ارتباط متغیرها در زمان استفاده از فناوری زنجیره بلوکی می باشد.

    نتیجه گیری

    عناصر ذاتی زنجیره بلوکی بر عناصر کلیدی مدیریت بحران موثر بوده و باعث ارتقاء 4 توانمندی (توانایی پشتیبانی و بازیابی اطلاعات، توانایی پیش بینی نیازها و پیشگیری از توزیع ناعادلانه کالا و خدمات، توانایی پاسخگویی بهتر و توانایی یادگیری سازمان های خدماتی) می شود، که نشانگر تاثیر مثبت فناوری زنجیره بلوکی بر فرآیند مدیریت بحران و تاب آوری زنجیره تامین است.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، زنجیره بلوکی، زنجیره تامین، شبکه های مشارکتی، تاب آوری
  • مهدیه معاذاللهی، سوده حسینی صفحات 85-104

    امروزه اینترنت اشیا (IOT) بعنوان یک شبکه جهانی رو به رشد، مستعد حملات مختلف است و یکی از حملات خطرناک لایه شبکه، حملات سایبری است. حفظ امنیت در برابر حملات سایبری مختلف درون شبکه‌ای به عنوان یکی از چالش‌های مهم IoT به شمار می رود. سیستم تشخیص نفوذ (IDS) یکی از روش های اصلی و تاثیرگذار دفاعی برای مقابله با حملات در IOT است و نقش مهمی برای شناسایی و جلوگیری از حملات سایبری در شبکه‌های IoT، ایفا می‌کند. حملات مختلف رفتار خاص خود را دارند و شناسایی حملات با استفاده از روش ترکیبی عملکردی مناسب در شناسایی انواع حملات جدید به دست می‌آورد. در این مقاله، یک روش ترکیبی جدید برای شناسایی حمله و ناهنجاری مبتنی بر الگوریتم‌های یادگیری ماشین (جنگل تصادفی (RF)، شبکه عصبی پرسبترون(MLP)، درختان تصمیم تقویت شده با گرادیان (GBT) و K_نزدیک‌ترین همسایه (K-NN)) در اینترنت اشیا پیشنهاد شده است. برخلاف کارهای موجود که بر طبقه‌بندی‌کننده‌های مفرد متمرکز شده‌اند، در این مقاله از الگوریتم‌های مجموعه‌ای Boosting و Bagging برای افزایش عملکرد سیستم تشخیص نفوذ (IDS) استفاده می‌شود. فرآیند یادگیری و آزمایش‌ها بر روی مجموعه داده UNSW_NB15 و NLS_KDD انجام‌ شده است. نتایج نشان می‌دهد که الگوریتم‌های جنگل تصادفی به ترتیب با دقت (973/0 و 95/0) و Bagging با دقت(998/0 و997/0) به طور موثر حملات سایبری را شناسایی می‌کند و الگوریتم مجموعه‌ایBagging از نظر دقت، دقت تشخیص، یادآوری و امتیاز F1 بهتر از مدل‌های قابل مقایسه است

    کلیدواژگان: اشیا (IOT)، حملات سایبری، الگوریتم جنگل تصادفی (RF)، سیستم تشخیص نفوذ (IDS)، انتخاب ویژگی
  • بهنام درستکاریاقوتی، جواد یاوند حسنی * صفحات 105-115

    سیستم های مخابراتی برد کوتاه مبتنی بر فناوری فراپهن باند دارای ویژگی های منحصر به فرد بوده که در این مقاله با توجه رویکرد هوشمند سازی در پلیس، تعدادی از کاربردها برای اجرا در پلیس معرفی شده است. شبکه های حسگر بی سیم در مرزها، انتقال اطلاعات با نرخ بالا، حمل و نقل هوشمند، تشخیص اهداف زنده پشت دیوار، موقعیت یابی و مکان یابی از جمله مواردی هستند که می توانند در آینده نزدیک در تجهیزات نوین پلیسی مورد استفاده قرار گیرند. طراحی بخش پیشانی گیرنده فراپهن باند دارای الزاماتی بوده و در این مقاله نکات مربوط به عدد نویز، توان مصرفی، خطینگی، بهره، شبکه تطبیق ورودی و مدار حفاظت الکترواستاتیک جهت طراحی تقویت کننده کم نویز بررسی شده است. همچنین یک تقویت کننده کم نویزی انتخاب و مدار دیودی برای حفاظت الکترواستاتیک به آن اعمال و نتایج شبیه سازی در نرم افزار کیدنس نشان می دهد که به ازای اضافه شدن خازن پارازیتیک معادل مدار حفاظت الکترواستاتیک، تغییرات تطبیق ورودی و عدد نویز کمتر از 10 درصد می باشد.

    کلیدواژگان: فراپهن باند، حفاظت الکترواستاتیک، پلیس هوشمند، مخابرات برد کوتاه
  • محمدحسن نجفی راد، مصطفی یارقلی*، احمد دولتخواه صفحات 117-127

    استفاده از تجهیزات رادیویی یکپارچه هوشمند با کارایی بالا یکی ازالزامات پلیس هوشمند است و در این راستا لازم است در طراحی بخش های مختلف فرستنده و گیرنده رادیویی الزامات عملیاتی مد نظر قرار گیرد. در بخش فرستنده، تقویت کننده توان بخشی است که ویژگی هایی همچون توان مصرفی، توان خروجی و بازده افزوده مطلوب از جمله موارد قابل توجه در طراحی است. این مقاله به طراحی تقویت کننده توان (PA) کلاس E با راندمان بالا برای ارتباطات رادیویی می پردازد. بدین منظور از ساختار کسکود که متشکل از یک تقویت کننده به عنوان سوییچ جهت تقویت سیگنال و یک تقویت کننده برای افزایش قابلیت اطمینان استفاده شده است. در این مدار یک ترانزیستور در ناحیه ترایود به عنوان سوییچ و ترانزیستور دیگر در ناحیه ترایود یا اشباع قرار می گیرند. در این مقاله یک تقویت کننده توان کلاس E به صورت کسکود با یک مدار راه انداز و یک مدار جبران ساز برای افزایش توان خروجی و بازده توان افزوده پیشنهاد شده است. مدل ارایه شده در این مقاله در تکنولوژی CMOS nm 180 برای سیستم های LTE مناسب است. در این مقاله توان خروجی و بازده افزوده تقویت کننده توان مورد نظر توسط تغییر ساختار آن بهبود یافته است. تقویت کننده توان مورد نظر دارای فرکانس کاریGHz 6/2، توان خروجی dBm4/31، حداکثر بازده افزوده 5/55% می باشد. مدارهای طراحی شده با نرم افزار کیدنس شبیه-سازی شده است.

    کلیدواژگان: تقویت کننده توان، کلاس E، ارتباطات رادیویی
  • ندا عاملی، مژده مهدوی *، محسن معدنی صفحات 129-140

    شبکه‌های حسگر متشکل از صدها هزار گره، بطور معمول به عنوان شبکه‌های کم توان و پراتلاف شناخته می‌شوند. در این شبکه‌ها، گره‌ها توسط لینک‌هایی که معمولا امکان پشتیبانی نرخ داده‌ بالا را ندارند و به خاطر پایین بودن نرخ تحویل بسته، از پایداری پایینی برخوردار هستند، به هم متصل می‌شوند. با توجه به اینکه پروتکلهای مسیریابی نقش اساسی در کارایی شبکه‌های حسگر دارند، طراحی پروتکل‌های موردنیاز ازلحاظ انرژی یک ضرورت است تا با کمک آن‌ها نه تنها انرژی مصرفی کل شبکه کاهش یابد، بلکه بار انرژی مصرفی نیز در میان گره‌های شبکه، متعادل و یکنواخت توزیع شود تا عمر مفید شبکه افزایش یابد. در چنین شبکه‌هایی پروتکل‌های مسیریابی مسیول به حداقل رساندن مشکلات موجود هستند. هدف این مقاله، به حداقل رساندن انرژی مصرفی با یافتن بهترین مسیر در بین کلیه مسیرهای شبکه در ارسال داده، می‌باشد. برای رسیدن به این هدف از الگوریتم بهینه‌سازی ازدحام ذرات استفاده شده است. این الگوریتم، همگرایی در حرکت ذرات به سمت بهترین مسیر را به خوبی نشان می‌دهد و بهترین نتایج را با حداکثر تعداد ذرات، با محدوده سرعت‌های مختلف برای حرکت ذرات، به ارمغان می‌آورد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد که با افزایش تعداد ذرات، تابع هزینه بطور متوسط 58 درصد کمتر شده و در نتیجه انرژی کمتری برای رسیدن به ریشه نیاز خواهد بود. همچنین با افزایش بازه سرعت، تابع هزینه بطور متوسط 43 درصد کاهش پیدا می‌کند. کاهش مصرف انرژی در الگوریتم پیشنهادی بطور متوسط 43 درصد می‌باشد.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیاء، شبکه های کم توان و پر اتلاف، پروتکل مسیریابی، الگوریتم ازدحام ذرات
|
  • tayebeh varmeziar, mohamad ebrahim shiri *, parisa rahmani Pages 1-12

    QoS (Quality of Service) controls network resources by setting priorities for a specific type of configuration. There are many clustering algorithms for cloud workload clustering, most of which are static. In fact, according to a dynamic algorithm, in the face of huge databases that are seen in real-time and according to the existing conditions of clustering. Speed ​​and accuracy are some of the most important factors that the proposed method should include. To solve this challenge, one of the most important components of service quality is the use of resources. In this article, it is proposed to use the Chameleon algorithm, which performs clustering based on pairs of neighborhood similarity components and dynamic clustering capability. The Administration Command of the Islamic Republic of Iran (Farja) is in contact with a large amount of information in various social, security, economic and cultural fields in order to operate in the field of order and security. The results of accurate and dynamic clustering patterns from the huge databases of this organization can greatly improve the quality of dealing with this information. The science of data mining and the use of its clustering techniques is essential for information analysis. Correct analysis, correct positioning, and correct receiving of information at any moment will lead to the correct result. Well, dynamism in clustering and knowing the correct situation at any moment can also lead to security. By comparing the Chameleon algorithm with the Gaussian algorithm, 36% improvement in time can be observed. Also, the resource consumption of Chameleon algorithm has decreased by 50% compared to Gaussian algorithm. Therefore, it can be concluded that the proposed method has the dynamic cluster in the shortest time due to reducing the use of resources

    Keywords: cloud computing, Clustering, Chameleon, Gaussian Algorithm
  • Keivan Navi*, Neda Ghoreishi, Reza Sabbaghi Nadoushan, Mohammad Esmaeildoust Pages 13-25

    In this research we present the novel designs for high speed interconnection networks. Despite classical interconnection networks, in these design two and three processing elements can communicate in the same time on the same line. The designs comprise simple elements like MOSCAPs. It enjoys very high speed and consumes low chip area. Even if in the first glance it seems complicated to be realized in real VLSI but using MOSCAPs results in simple realization of the overall circuit as well as achieving very high speed. The simulation results confirm that the voltage mode MVL interconnection network has achieved simultaneous data transfer, and the static power consumption and delay has been improved. According to the subthreshold characteristics of 180 nm technology compare to 65nm, the mean delay of the proposed structures in 180 nm is lower than 65 nm.The results show that the delay and power consumption in interconnection networks with two processing elements using wires compared to DC-2 approach in 65 nm technology are decreased respectively from 500.0126×10-6 to 159.9667 ×10-12 and 3.422×10-9 to 178.1493×10-15 . Due to the capability of simultaneous communication by defined voltage levels, , there is significant improvement on the performance characteristics, such as transmission delay and power consumption.The results of this study can be used to enhance the security of information and communication technology systems, organization and business equipment of future generations of security systems.

    Keywords: Multiple-Valued Logic, Interconnection Network, MOSCAP, Computer Networks, Multistage interconnection network
  • Davood Maleki *, Alireza Mansouri, ehsan arianyan Pages 27-46

    With the expansion of industries and of new technologies that require more computing resources, supercomputer has attracted much attention as a platform for high performance computing services. Although various features and indicators for Testing and evaluation of supercomputers have been proposed, however, a comprehensive classification of these features has not been provided so that the developer, designer, or user can easily compare and select supercomputers by scoring. Therefore, selecting a supercomputer solution to meet the requirements is a complicated problem. This paper presents a new feature-based and integrated taxonomy (Hierarchical Supercomputer Performance Indicators Taxonomy), and their scoring and ranking routine which facilitates the process of supercomputer evaluation and selection. Also, this paper provides a case study and using the proposed framework presents a comparison between some commercial and research supercomputers including Fukaku's ideal supercomputer, Sharif supercomputer, Aramco supercomputer and ITU supercomputer. The ranking results show that Aramco supercomputer, ITU supercomputer and Sharif supercomputer have 65.9%, 57.6% and 48.2% of ideal supercomputer points, respectively. Also, the percentage of coverage of a customer's needs with supercomputers and the percentage of index coverage categorized separately for supercomputers are determined. In this article, the proposed method has been compared with the Top500 method, which shows that this method facilitates the ranking, comparison and selection of the appropriate supercomputer in various fields such as military and law enforcement systems by considering various aspects of design and implementation.

    Keywords: High Performance Computing, ranking, Selection Method, Taxonomy, Supercomputer
  • Maryam Shokoohi Pages 47-58

    The intelligent system for detecting and recognition traffic signs detects traffic signs on its way and warns the driver by receiving images from the camera installed on the vehicle. These systems can also be used in self-driving and smart vehicles and usually have two main parts: sign recognition from other parts of the image and the other detecting and recognizing the type of traffic signs. In this article, traffic signs are identified using the power of convolutional networks. In fact, designing a system for detecting traffic signs is associated with many problems: Images taken may be noisy for a variety of reasons. Intensity and dimming of ambient light change the color of images. Or the signs may not be exactly the same as the standard defined, and most importantly most of the work has been done on foreign traffic signs. In this paper, a system is provided to detecting and recognition any of the traffic signs so that it can work on native and domestic datasets and consider the "power" and "speed" of detection, which are two important factors in smart vehicles. The performance results of this system show that the accuracy of traffic sign detection on training data and test data is 99% and one of the salient features of this system compared to similar tasks is the high speed of traffic sign detection in any type of weather and Light conditions and the presence of noise.

    Keywords: Traffic sign detection system, deep learning, Convulsive neural network, neural network, Smart vehicles, road accidents
  • pershin samadinia, kambiz rahbar, Ali Broumandnia Pages 59-70

    Image fusion is a set of operation which is done by combination of two or more input images and the result is a better image with more useful information, in a specific application direction. Images can be taken from the same source with different parameters or from completely different sources. In this paper a novel multi focus image fusion method based on depth map and focused regions is proposed. The combination of depth map with segmented focused from de-focused areas by means of deep convolutional neural networks will improve the fusion performance. In the presented research, the input images are passed through a deep neural networks and then merged with the images obtained from the depth map in accordance with the strategy of image fusion. Our approach can yield much fewer ringing results. Comparative experimental results based on various real images demonstrate that our approach outperforms the state of the art methods.

    Keywords: Multi-Focus Image Fusion, Deep Convolutional Neural Networks, segmentation, Depth map
  • behnam mirabi*, Gholamreza Shahmohammadi Pages 71-84
    The Objective

    Various natural and human disturbances can widely cause stoppage or disruption in the activity and cooperation of companies and aid organizations, supply chain resilient and agile during a crisis is one of the most important issues that occupy the minds of senior managers related to crisis management. Resilience and agility using technologies such as blockchain creates an advantage in relief organizations. Many of the aid seekers are deprived of proper services due to poor coordination and cooperation, therefore, the need for a stable and agile supply chain based on blockchain in times of crisis is necessary to overcome the challenges.

    Research methodology

    In this research, using the fuzzy DEMATEL method, basic and important variables Related to block chain technology and effective variables in crisis management supply chain and relationships between them were identified. After expert approval, cause and effect diagrams and state-flow diagrams were drawn using the system dynamics method.

    Findings

    The obtained results include 22 variables related to the resilience of the supply chain in times of crisis and the block chain. The cause and effect diagram related to the variables was drawn and some strengthening and moderating loops of the crisis management process were extracted.

    Conclusion

    The inherent elements of the blockchain are effective on the key elements of crisis management, and it improves the ability to support and retrieve information, the ability to predict needs and prevent unfair distribution of goods and services, the ability to respond better and the ability to learn service organizations.

    Keywords: crisis management, Block chain, Supply Chain, cooperative networks, Resilience
  • mahdeye maazallahi, soodeh hosseini Pages 85-104

    Today, the Internet of Things (IOT) as a growing global network is susceptible to various attacks, and one of the dangerous attacks of the network layer is cyber attacks. Maintaining security against various cyber attacks within the network is considered as one of the important challenges of IoT. Intrusion detection system (IDS) is one of the main and effective defense methods to deal with attacks in IOT and plays an important role to identify and prevent cyber attacks in IoT networks. Different attacks have their own behavior, and attack detection using the combined method achieves a suitable performance in detecting new types of attacks. In this paper, a new hybrid method for attack and anomaly detection based on machine learning algorithms (Random Forest (RF), Perceptron Neural Network (MLP), Gradient Boosted Decision Trees (GBT) and K-Nearest Neighbor (K-NN)) is presented. It is proposed in the Internet of Things. Unlike the existing works that focus on single classifiers, this paper uses ensemble boosting and bagging algorithms to enhance the performance of intrusion detection system (IDS). The learning process and experiments have been performed on UNSW_NB15 and NLS_KDD datasets. The results show that random forest algorithms with accuracy (0.973 and 0.95) and Bagging with accuracy (0.998 and 0.997) effectively detect cyber attacks, and the ensemble algorithm of Bagging in terms of accuracy, recognition accuracy, recall and score. The F1 is better than comparable models.

    Keywords: Internet of Things (IOT), cyber attacks, random forest algorithm (RF), intrusion detection system (IDS), feature selection
  • Behnam Dorostkar yaghouti, javad yavandhasani * Pages 105-115

    Short-range telecommunication systems based on ultra wide band technology have unique features. In this article, according to the smart police approach, some applications for implementation in the police are introduced. Wireless sensor networks at borders, high-speed data transmission, intelligent transportation, live target detection behind the wall, and positioning are items that can be used in modern police equipment shortly. The design of the front of the ultra wide band receiver has requirements. In this article, the points related to noise figure, power consumption, linearity, gain, input matching network, and Electrostatic discharge circuit have been studied for designing low noise amplifiers. Also, a low-noise amplifier is selected, and a diode circuit is applied to it for Electrostatic discharge. The simulation results in Cadence software show that for the addition of a parasitic capacitor equivalent to an ESD circuit, the variation of the input matching and noise figure is less than 10%.

    Keywords: ultra-wideband, Electrostatic discharge, Smart Police, Short-range telecommunications
  • Mohammad Hasan Najafi Rad, Mostafa Yargholi*, Ahmad Dolatkhah Pages 117-127

    The use of smart radio equipment with high performance is one of the requirements of the smart police, and in this regard, it is necessary to consider operational requirements in the design of different parts of the radio transmitter and receiver. In the transmitter section, the power amplifier has some features such as power consumption, output power, and power added efficiency which are significant items in the design. This paper deals with the design of high- performance Class-E power amplifiers for the Radio communication systems. For this purpose, a cascade structure consisting of an amplifier is used as a switch to amplify the signal and an amplifier to increase reliability. In this circuit, one transistor is biased in the triode region as a switch and the other transistor is biased in the triode or saturation region. In this paper, a cascade class E power amplifier with a driver circuit and a compensator circuit is proposed to increase the output power and power added efficiency (PAE). The presented PA in this paper is appropriate for Radio communication. In this paper, the output power and PAE is improved by changing the structure of the PA. The PA has 2.6 GHz operating frequency, output power of 31.4 dBm, maximum PAE of 55.5%. The designed circuits are simulated with Cadence software.

    Keywords: power amplifiers Class-E, Radio communication
  • Neda Ameli, Mojdeh Mahdavi *, Mohsen Maadani Pages 129-140

    Sensor networks consisting of hundreds of thousands of nodes are usually referred to as low-power and lossy networks (LLNs). In these networks, nodes are interconnected by low data-rate lossy links, which have low stability due to low packet delivery rates. Since routing protocols play an important role in the performance of sensor networks, the required protocols must be designed to address energy-related issues. This helps not only to reduce the energy consumption of the overall network but also to evenly distribute the energy load among the network nodes to increase the lifetime of the network. In such networks, the routing protocol for low-power and lossy network (RPL) can minimize the existing issues and improve performance. This paper aims at minimizing energy consumption by specifying the best path in the network for data transmission. To achieve this aim, the particle swarm optimization (PSO) algorithm is used. This algorithm shows a good convergence for the movement of particles towards the best path and presents the best solution with the maximum number of particles in different particle velocity ranges. The results of this study show that as the number of particles increases, the cost function decreases by 58% on average, and thus, lower energy is required to reach the root. Moreover, with increasing velocity range, the cost function decreases by 43% on average. The proposed algorithm shows a 43% decrease in energy consumption on average.

    Keywords: Internet of Things, Low-Power, Lossy Networks, Routing Protocol, Particle Swarm Optimization