فهرست مطالب

نشریه زن در توسعه و سیاست
سال بیستم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نازنین بشیری منش*، نسرین قدمیاری، حدیث احمدی صفحات 343-363

    حضور مدیران زن در ترکیب هیات مدیره به دلیل سبک تصمیم گیری خاص و دقت نظر بالا در ایفای مسیولیت های خود تاثیر مثبت و قابل توجهی بر بهبود عملکرد و افزایش ارزش شرکت ها دارد. به طوری که حضور زنان منجر به تقویت بعد نظارتی هیات مدیره شده و رفتارهای فرصت طلبانه را کاهش داده و عملکرد و کارایی هیات مدیره را بهبود می بخشد. بر این اساس هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر حضور زنان در هیات مدیره بر مسیولیت اجتماعی شرکت ها می باشد. به منظور اندازه گیری مسیولیت اجتماعی شرکت ها از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش شامل 129 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1392 تا 1399 است. متغیر مستقل پژوهش تعداد زنان در ترکیب هیات مدیره و متغیر وابسته مسیولیت اجتماعی شرکت است. مسیولیت اجتماعی به دو بعد داخلی و دو بعد خارجی تفکیک شده است. ابعاد داخلی شامل میزان افشای اطلاعات مربوط به روابط کارکنان و افشای اطلاعات مربوط به تولید، و ابعاد خارجی مشتمل بر میزان افشای اطلاعات مربوط به مشارکت اجتماعی و افشای اطلاعات مربوط به محیط زیست می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که حضور مدیران زن در هیات مدیره تاثیر مستقیم و معناداری بر ایفای مسیولیت اجتماعی داخلی و خارجی شرکت ها و میزان افشای عملکرد اجتماعی دارد. درنتیجه حضور زنان به عنوان یکی از سازوکار های حاکمیت شرکتی منجر به ایفای بهتر مسیولیت اجتماعی و افزایش میزان افشای اطلاعات گردد.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: هیات مدیره، مدیران زن، مسئولیت اجتماعی شرکت، عملکرد اجتماعی شرکت
  • کمال جوانمرد*، علیرضا صنعت خواه صفحات 365-388

    مطالعه زمینه های ورزش همگانی به دلیل موضوع پیشگیری از آسیب های فیزیولوژیکی، به ویژه فقر حرکتی و مشکلات روانی و آسیب های اجتماعی، بین جامعه دانشجویان دختر ضروری است. به همین دلیل، مطالعه ای با رویکرد کیفی و با بهره گیری از روش داده بنیاد انجام شد. هدف مطالعه تبیین کیفی زمینه ها و شرایط اجتماعی موثر مشارکت دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور کرمان در ورزش همگانی در سال 1399 بوده و مشارکت کنندگان در پژوهش 31 نفر از دانشجویان دختر مشغول به تحصیل در این دانشگاه بودند که با روش نمونه گیری هدفمند در دسترس انتخاب شدند. در این مطالعه، از مصاحبه نیمه ساختاریافته به منزله ابزار گردآوری داده ها استفاده شده است. برای رسیدن به معیار قابلیت اعتماد، از سه روش کنترل یا اعتباریابی توسط اعضا، مقایسه های تحلیلی و استفاده از تکنیک ممیزی بهره گرفته شده است. داده ها طبق رویه مبتنی بر نظریه زمینه ای در سه مرحله کدگذاری باز، انتخابی و گزینشی (محوری)، تجزیه وتحلیل شده اند. پس از تحلیل یافته های پژوهش، مقوله های بحران اقتصادی، حمایت اجتماعی و سرمایه اجتماعی به عنوان مهم ترین شاخص و شرایط علی، مدیریت شخص بر بدن، انتظارات فرهنگی، زیرساخت های ورزشی به عنوان شرایط و مولفه های مداخله گر، سبک زندگی سالم به منزله مهم ترین شرایط زمینه ای، ایجاد زیرساخت ها، امنیت محیطی، انگیزه مسیولان به منزله عمل تعامل ها در ورزش همگانی مشخص شده است. نتیجه این پژوهش ناظر بر این بود که مشارکت دختران در فعالیت های ورزشی و ورزش همگانی تحت تاثیر بستر فرهنگی و اجتماعی موجود شکل می گیرد و با ایجاد انگیزش اجتماعی و فرهنگی و ارتقای سطح آگاهی جامعه از فواید این ورزش، میزان مشارکت افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: جامعه شناسی ورزش، توسعه ورزش همگانی، مشارکت، دانشجویان دختر، سرمایه اجتماعی
  • حبیب الله صادقی، علی عزیزی*، رسول صادقی صفحات 389-413

    جنسیت به منزله یکی از عوامل مهم حفاظت از محیط ‏زیست به رسمیت شناخته‏ شده است. با وجود این، هنوز ادغام جنسیتی در برنامه‏ ریزی ‏ها و سیاست‏گذاری ‏ها به ‏منزله یک گزینه فرعی و هدردادن بودجه در نظر گرفته می‏شود. تحقیق حاضر، با بهره ‏گیری از داده ‏های مجمع جهانی اقتصاد و دانشگاه ییل و با استفاده از روش‏ خوشه ‏بندی میانگین کا و رگرسیون حداقل مربعات معمولی در چارچوب نظریه متابولیسم جمعیت طی سال‏های 2014 تا 2020، به ارزیابی تاثیر ابعاد چهارگانه شکاف جنسیتی بر عمل کرد ‏محیط زیستی کشورهای منتخب جهان می‏پردازد. نتایج خوشه ‏بندی فضایی نشان داد کشورهای جنوبی و میانی قاره افریقا و جنوب آسیا در خوشه 1 با پایین‏ترین مقادیر فرصت و مشارکت اقتصادی، بهداشت و بقا، دست یابی تحصیلی و توانمندسازی سیاسی قرار دارند. ازاین‏رو، ابتدا باید ابعاد دست یابی تحصیلی و بهداشت و بقا را مدنظر قرار دهند. خوشه 2 با مقادیر متوسط در امریکای جنوبی، آسیای شرقی، خاورمیانه و اروپای شرقی برای رسیدن به عضویت در خوشه 3 و همچنین خود خوشه 3 در کشورهای اروپای غربی، امریکای شمالی و استرالیا برای حفاظت بیشتر از محیط‏زیست باید بر دو بعد فرصت و مشارکت اقتصادی و توانمندسازی سیاسی زنان تاکید کنند. علاوه بر این، نتایج رگرسیون حداقل مربعات معمولی چند متغیره نشان داد که ابعاد شکاف جنسیتی 41درصد از نوسانات عمل کرد محیط‏زیستی کشورهای منتخب را تبیین می‏کند؛ بنابراین، می‏توان گفت که عمل کرد ضعیف محیط زیستی‏ در کشورهای آسیایی، افریقایی و امریکای جنوبی ناشی از شکاف جنسیتی است. علاوه بر این، دو بعد دست یابی تحصیلی و توانمندسازی سیاسی زنان مهم‏ترین مولفه‏ های اثرگذار بر عمل کرد محیط‏زیست اند.

    کلیدواژگان: خوشه‏بندی فضایی، رگرسیون حداقل مربعات معمولی، شاخص عمل کرد محیط‏زیست، شکاف جنسیتی، متابولیسم جمعیت
  • منوچهر علی نژاد*، سیده زینب موسوی، مهربان پارسامهر صفحات 415-440
    در ایران، توسعه و ترویج کارآفرینی یکی از نیازهای جدی جامعه است و ساختار خانوادگی، نگرش سنتی و کلیشه های جنسیتی، که توصیف کننده ساختارهای اجتماعی کشورها است، به شدت بر فرایند توسعه کارآفرینی زنان اثرگذار است. بنابراین، ضروری است که در بررسی این فرایند عوامل ذکرشده در نظر گرفته شود. هدف از این جستار واکاوی رفتارهای موفقیت آمیز کارآفرینانه زنان در شهر یزد است. تحقیق حاضر کیفی است و جامعه مطالعه شده را زنان کارآفرین در شهر یزد تشکیل می دهند. در نمونه تحقیق، 15 زن کارآفرین، که از نظر سن، تحصیلات، نوع حرفه و وضعیت تاهل متفاوت بودند، به روش نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شدند. برای تحلیل مصاحبه ها از تکنیک تحلیل مضمون استفاده شد که از نتایج تحلیل ها، سه مضمون اصلی به دست آمد: مضمون اصلی تعامل سازنده با حصارهای ذهنی و اجتماعی شامل 21 مفهوم و 5 مضمون فرعی (غلبه ایدیولوژی جنسیتی مرد سالارانه، حمایت نکردن ساختاری، کلیشه باور نداشتن به توانایی زن، دید اقتصادی به کار زن، کوته نگری اجتماعی)، مضمون ارتقابخشی به خویشتن شامل 21 مفهوم و 4 مضمون فرعی (همسو شدن با هنجارهای اجتماعی، اثبات قابلیت های فردی، غلبه بر خودمحدودسازی، رعایت هنجارهای جنسیتی) و مضمون اصلی اثبات گری بازتابی با 9 مفهوم و 2 مضمون فرعی (میل به خوداثباتی و خودباوری کنشی).
    کلیدواژگان: حصارهای ذهنی، خوداثباتی، زنان، کارآفرینی، کلیشه های جنسیتی، یزد
  • علی اکبر عنابستانی*، شکوفه معمل وند، مهدی جوانشیری صفحات 441-467

    با آنکه اندیشمندان توسعه همیشه بر تعالی انسان از همه جنبه ها اتفاق نظر داشته اند، در بسیاری از کشورها مسیله جنسیت معیاری برای نابرابری های اجتماعی فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و غیره شده و همین امر خود چالش و معضلی جدی در مسیر دست یابی به توسعه پایدار است. در این میان، روستاها بیشتر، به دلیل فضای جنسیت زدگی، زنان و توانمندی آن ها را در عرصه های گوناگون نادیده می گیرند. این در حالی است که مشارکت زنان هم پای مردان می تواند روند دست یابی به توسعه را تسهیل کند. ازاین رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی رویکردهای جنسیتی بر توسعه پایدار در روستاهای پیرامون کلانشهر کرج انجام شده است. روش تحقیق در پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی و نوع آن از نظر هدف کاربردی است. برای جمع آوری اطلاعات از روش های اسنادی و میدانی استفاده شده است. جامعه آماری ده روستای واقع در بخش مرکزی شهرستان کرج و از مجموع 3 هزار و 987 خانوار ساکن در سکونت گاه های روستایی پیراشهری، با فرمول کوکران، حجم نمونه 228 خانوار برآورد و این افراد با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای آزمودن مدل مفهومی پژوهش و بررسی تاثیر ابعاد پژوهش بر توسعه پایدار از تکنیک حداقل مربعات جزیی و از نرم افزار Smart PLS استفاده شد. با توجه به نتایج، ضرایب t بین متغیرهای اصلی پژوهش، بالای 58/2 بوده؛ یعنی رابطه معنادار و مستقیم است. بدین ترتیب، ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و نهادی بر توسعه پایدار تاثیر مثبت و معناداری دارد. مقدار R2 نشان می دهد 7/96درصد توسعه پایدار با دست یابی به ابعاد چهارگانه تبیین شده و بعد اقتصادی با ضریب 88/0 تاثیر بیشتری نسبت به سایر ابعاد بر توسعه پایدار روستایی داشته است. همچنین، نتایج آزمون T با دو گروه مستقل نشان داد که در منطقه مطالعه شده، نوع جنسیت فقط در شاخص اقتصادی و توسعه پایدار تاثیرگذار نبوده است، ولی در سه شاخص اجتماعی، زیست محیطی و نهادی نوع جنسیت تاثیرگذاری معناداری داشته است. لذا کلیه ابعاد ذکرشده از جهت اهمیت و ضرورت، نیازمند برنامه ریزی مدون و نیز اقدام برای ارتقا بوده و بی توجهی به هریک از آن ها می تواند روند بهبود توسعه پایدار روستایی و نیز نقش مثبت رویکرد جنسیت در آن را با چالش و مشکلاتی عدیده مواجه کند.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار روستایی، رویکردهای جنسیتی، زنان، سکونت گاه های پیراشهری، مدل PSI
  • احمدرضا اصغرپور ماسوله*، فریبا فیروزی، غلامرضا صدیق اورعی صفحات 469-500
    فرایند شغل یابی و نگه داشت موقعیت شغلی متاثر از عناصر متعدد از جمله جنس است. زنان، و به ویژه زنانی که سرپرست خانواده اند، با دغدغه های فراوان در فرایند جست وجو و حفظ موقعیت شغلی مواجه اند. این پژوهش، که مشارکت کنندگان آن زنان سرپرست خانوار مددجوی کمیته امدادند، تلاش نموده، با بهره مندی از روش نظریه زمینه ای، ادراکی از فرایند کاریابی و تجربه زیسته این گروه از زنان در فرایند شغل یابی ارایه کند. یافته های تحقیق نشان می دهد موقعیت های شغلی زنان مطالعه شده در عمده موارد به شکلی فرساینده و متزلزل است که کمتر می توان آن را روشن گر آینده مددجو دانست. در زندگی این زنان چالش هایی که در این فرایند بروز و ظهور می کند بیش از نقاط قوت احتمالی است. آنان به دلیل فعالیت شغلی بیش از سنین بازنشستگی مرسوم دچار فرسایش جسمی و روحی می شوند و وضعیت جسمی شان در آینده در معرض خطر قرار می گیرد. به علاوه، این زنان در محیط کار با چالش هایی مواجه می شوند که ویژه زنان است و محیط کاری را برای آنان ناایمن می کند. این ناامنی ایشان را برای پذیرش موقعیت شغلی مردد می کند. درنتیجه، تاکید بر آموزش هایی با محوریت مهارت آموزی پایدار به منزله یکی از راهبردهای اثربخش بر بهبود اوضاع ایشان گزارش می شود.
    کلیدواژگان: زنان خودسرپرست، شغل یابی زنان سرپرست خانوار، کاریابی، کمیته امداد امام خمینی، مشهد
  • عفت برنا، حسین افراسیابی*، احمد کلاته ساداتی، مهدی کرمانی صفحات 501-527

    با وجود افزایش چشمگیر زنان در آموزش عالی، شکاف درخور توجهی در فعالیت‏های اجتماعی اقتصادی زنان به عنوان مظاهر موفقیت در زندگی امروزین همچنان وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر، فهم موانع و تسهیل‏ کننده ‏های موفقیت زنان است. در قالب مطالعه ای کیفی با رویکرد داده ‏بنیاد با زنان 30 تا 40 ساله ساکن در شهر مشهد مصاحبه ‏های نیمه ساختاریافته انجام شد. بر پایه نمونه‏ گیری نظری و هدفمند، مصاحبه ‏ها تا دست یابی به اشباع نظری ادامه یافت و درنهایت با 25 نفر مصاحبه شد. داده ‏ها پس از انتقال به نرم‏افزار تحلیل کیفی مکس‏کیودی‏ای با شیوه کدگذاری داده‏ بنیاد برساخت گرا تحلیل شد. یافته ‏ها در قالب هشت مقوله بازنمایی شد که عبارت اند از: «جامعه ‏پذیری تک ‏بعدی و محدود‏سازی بیرونی»، «محدودیت چشم ‏انداز شغلی»، «نبود حمایت مالی و خانوادگی»، «کمبود آموزش‏های مهارت‏ محور»، «فشار نقش خانه ‏داری»، «تمرکز بر توانمندی های شخصی»، «دسترسی به تحصیلات دانشگاهی» و «فرصت فضای مجازی». مقوله مرکزی با عنوان «محدودیت و دوگانگی‏ نقش» نام گرفت. یافته‏ ها حاکی از این‏ است که نظام‏ های درهم ‏تنیده اجتماعی فرهنگی که هویت افراد را شکل می‏دهد زنان را درگیر چرخه‏ای از یادگیری در رابطه با تاثیرات نظام‏ مند کرده‏ است؛ به طوری که مشارکت‏ کنندگان ساختارهای معناسازی مورد نیاز برای پالایش تاثیرات تبعیض ‏آمیز را توسعه می‏دهند. می‏توان گفت که نظام اجتماعی توانسته فرصت‏ های جدیدی برای زنان فراهم کند، اما وزن مولفه‏ های اجتماعی جنسیتی همچنان بالاست و این فرصت‏ها تحقق پیدا نکرده ‏اند.

    کلیدواژگان: جنسیت، زنان، تسهیل‏کننده‏ها، فرصت‏ها، موانع، موفقیت
|
  • Nazanin Bashirimanesh *, Nasrin Ghadamyari, Hadis Ahmadi Pages 343-363

    The presence of female managers at management board s has a remarkable and positive effect on the functions and an increase on company's values.Not only because of their special methods on making decisions but also their highly consideration about their responsibilities. So that female managers boost the supervision aspects of boards and help to lower opportunistic behaviour and improve the function and performance of boards as well. So the main goal of this research is investigating the effect of female managers ' performance at boards on comanys' social responsibilities. In order to measuring companies 'social responsibilities content analysis method has been used. sample of 129 companies listed in the Tehran Stock Exchange was tested during the period 2013-2021.The independent variable is the number women at board combination and the dependent variable is company 's social responsibilities. The conclusions reveal that the presence of female managers at management boards has a meaningful and direct relationship on companies' domestic and international responsibilities.

    Keywords: board, Female managers, Corporate social responsibility, corporate social performance
  • Kamal Javanmard *, Alireza Sanatkhah Pages 365-388

    It is necessary to study the   grounds of public sports in order to prevent physiological injuries, especially poor mobility and psychological problems and social harm among the female students. Following data collection, this study was conducted with a qualitative approach to explain the effective social conditions and contexts of the female students of Payam Noor University in Kerman participating in public sports in 2019. The participants in the research were 31 female students studying in this university, who were targeted  using a convenience sampling method. Semi-structured interviews have been used as  a data collection tool. To achieve the criterion of reliability, three methods have been used: control or validation by members, analytical comparisons, and the use of audit techniques. The collected data have been analyzed consistent with grounded theory, in three stages of open, selective and selective (pivotal) coding. After analyzing the research findings, the categories of economic crisis, social support and social capital as the most important indicators were found. Causal conditions, personal management of the body / cultural expectations / sports infrastructure as intervening conditions, and healthy lifestyle as the most important background were recognized. Building infrastructure / environmental security / motivation of officials as action-interactions and control of violence in society have been identified as the most important consequences of participation in public sports. The result indicates that women's participation in sports and public sports activities is formed under the influence of the cultural and social context in society and would increase by the raise of society’s awareness of its benefits.

    Keywords: Sociology of sport, development of public sports, participation, female students, Social capital
  • HabibAllah Sadeghi, Ali Azizi *, Rasoul Sadeghi Pages 389-413

    Gender is recognized as an important factor in protecting the environment. Nevertheless, gender mainstreaming is still considered a secondary option and waste of funds. This study evaluates the impact of the gender gap on the environmental performance of selected countries in the world using the World Economic Forum data and the clustering k-mean and ordinary least squares regression methods in the framework of demographic metabolism theory during 2014-2020. The results of spatial clustering showed that countries of South and Central Africa and South Asia are in cluster 1 with the lowest values of economic participation and opportunity, health and survival, educational attainment, and political empowerment. Therefore, they must first consider the dimensions of educational attainment and health and survival. Cluster 2 with moderate values ​​in South America, East Asia, Middle East, and Eastern Europe in order to achieve membership in Cluster 3 as well as Cluster 3 itself in Western Europe, North America, and Australia need to further protect the environment and hence, must emphasize the economic participation-opportunity and political empowerment of women. In addition, the results of multivariate ordinary least squares regression showed that the dimensions of the gender gap explain 41% of the fluctuations in environmental performance. Thus, it can be said that the instability of environmental performance in Asian, African and South American countries is due to the gender gap. In addition, the two dimensions of women's educational attainment and political empowerment are the most important components influencing environmental performance.

    Keywords: Gender Gap, environmental performance, Demographic metabolism, spatial clustering, Ordinary least squares regression
  • Manouchehr Alinejad *, Seyedeh Zynab Mosavi, Mehraban Parsamehr Pages 415-440
    In Iran, the development and promotion of entrepreneurship is one of the serious needs of society and family structure, traditional attitudes and gender stereotypes that describe the social structures of countries have a strong impact on the process of women entrepreneurship development. The purpose of this study is to investigate the successful entrepreneurial behaviors of women in Yazd. In this qualitative study, the focused  population are women entrepreneurs in Yazd. Selected by purposive and theoretical sampling, the sample of this study included 15 women entrepreneurs, who were different in terms of age, education, type of profession and marital status. The content analysis technique was used to analyze the interviews. From the results of the analysis, three main themes were obtained. The main theme of constructive interaction with mental and social barriers includes 21 concepts and 5 sub-themes (domination of patriarchal gender ideology, lack of structural support, stereotype of disbelief in women's ability, economic view of women's work, social short-sightedness). The theme of self-improvement was obtained from 21 concepts and 4 sub-themes (aligning with social norms, proving individual abilities, overcoming self-limitation, observing gender norms). The main themes of reflection positivity were extracted from 9 concepts and 2 sub-themes, positive self-affirmation and action self-belief.
    Keywords: Women, Entrepreneurship, Gender Clinics, Mental Barriers, Self-proop, Yazd
  • Aliakbar Anabestani *, Shokofeh Moamelvand, Mahdi Javanshiri Pages 441-467

    The development thinkers have always agreed on human excellence in all aspects, yet in many countries the issue of gender has become a basis for socio-cultural, economic, political, etc. In inequalities, and this   leads to a serious challenge and dilemma in achieving sustainable development. Rural areas, because of the  dominant sexism, women and their empowerment in various fields, are ignored whereas their participation as well as men’s can facilitate the process of achieving development. Therefore, the present study was conducted to investigate gender approaches to sustainable development in villages around the metropolis of Karaj. The research method in the present study is descriptive-analytical and its type is applied in terms of purpose. Documentary and field methods have been used to collect data. Statistically, it covers the population of 10 villages located in the central part of Karaj city and out of a total of 3987 households living in rural suburb settlements. According to the Cochran's formula, the sample size of 228 households was estimated, and these individuals were selected by random sampling method. To test the conceptual model of the research and to investigate the effect of research dimensions on sustainable development, the partial least squares technique and Smart PLS software were used. According to the results, the coefficients of t between the main variables of the study are above 2.58, and there is a significant and direct relationship. Thus, economic, social, environmental and institutional dimensions have a positive and significant effect on sustainable development. The value of R2 shows that 96.7% of sustainable development is explained by achieving four dimensions, and the economic dimension with a coefficient of 0.88 has a greater effect on other dimensions in a sustainable rural development. Also, the results of t-test with two independent nodes showed that in the study area, gender type was not effective only in economic and sustainable development indicators, but rather was in three indicators of social, environmental and institutional. Therefore, all of these dimensions, in terms of importance and necessity, require well-planned planning and action to improve, neglecting of which can improve the process of improving sustainable rural development and could challenge the positive role of gender approach in it.

    Keywords: Gender Approaches, Women, Sustainable Rural Development, PSI Model, Suburb settlements
  • Ahmadreza Asgharpourmasouleh *, Fariba Firouzi, Gholamreza Sedighouraee Pages 469-500
    Finding and maintaining a job position is influenced by several factors, including gender. Women, especially women who are heads of households, face many concerns in finding and maintaining a job position. This study has focused on participants who are female heads of households and seek help from the Relief Committee and tries to provide a perceptual image of the job search process and the lived experience of this group of women by using the grounded theory method. Findings show that the job opportunities of the women studied in most cases are so eroding and shaky that they can be considered less illuminating for the future of the client. In these women's lives, the challenges that arise in this process outweigh the potential strengths. They suffer from physical and mental exhaustion due to occupational activity beyond the typical retirement ages, and their physical condition will be threatened in the future. In addition, these women face challenges in the workplace that are related to their gender, which makes the workplace unsafe for them. This insecurity makes them reluctant to accept a job position. As a result, the emphasis on sustainable training is one of the effective strategies to improve their situation.
    Keywords: Female-headed households, single women, Job Search, Imam Khomeini Relief Committee, Mashhad
  • Effat Borna, Hossein Afrasiabi *, Ahmad Kalate Sadati, Mahdi Kermani Pages 501-527

    Despite dramatic increases of women in higher education, a significant gap remains in women's socio-economic activities, a manifestation of success in life today. This study aims to investigate the barriers and facilitators of success for women. We used a grounded theory approach and semi-structured interviews to conduct a qualitative study with women between 30 and 40 years. Using theoretical and purposive sampling, we continued the interviews until achieving theoretical saturation, and finally, 25 people were interviewed. After transposing data into MAXQDA qualitative data analysis software, they were analyzed using constructivist grounded theory coding methods. The findings emerged in eight categories: (1) one-dimensional socialization and external limitations, (2) restrictions on career prospects, (3) lack of financial and family support, (4) lack of skill-based training, (5) role pressure of housekeeping (6) access to university education (7) focus on personal empowerment and (8) cyberspace opportunities. “Constraints and role duality” was considered the core category. The findings suggest that the intersectional socio-cultural systems that shape individuals' identities involve women in a cycle of learning about systemic influences so that participants develop the semantic structures needed to filter out discriminatory effects. It should be noted that the social system has been able to provide new opportunities for women; however, the weight of gender social components is still high, and these opportunities have not been realized

    Keywords: Success, Women, Barriers, Opportunities, facilitators