فهرست مطالب

طب کار - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 47، تابستان 1401)

نشریه طب کار
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 47، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طاهره بلوچی بیدختی، رسول سلیمانی مقدم* صفحات 1-11
    مقدمه

    کرونا ویروس خانواده بزرگی از ویروس ها اند که ممکن باعث عفونت های تنفسی شوند. اخیرا همه گیری بیماری کرونا ویروس جدید (کووید-19) منجر به ایجاد اضطراب زیادی در سراسر جهان شده است. با توجه به اینکه کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی اولین کسانی اند که در خط اول مبارزه و در معرض آلودگی با ویروس کووید-19 هستند، هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان اضطراب پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی شهر بیرجند در همه گیری کووید-19    می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی270 نفر از پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی، به صورت سرشماری در سال 1400وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس اضطراب کرونا ویروس (CDAS) بود. تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی صورت گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره علایم روانی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی (65/20)، بالاتر از پرسنل اورژانس بیمارستانی (78/17) بود. همچنین میانگین نمره علایم جسمانی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی (09/16)، بالاتر از پرسنل اورژانس بیمارستانی (73/17) به دست آمد. بین پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی ازنظر میانگین اضطراب تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0 >P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه ارایه شده و تلفات ناشی از این بیماری در کارکنان مراقبت های بهداشتی-درمانی به دلیل قرارگیری در خط اول مقابله با بیماری کووید-19پیشنهاد می شود سیاستگزاران سلامت اقدامات لازم را جهت کاهش اضطراب کادر درمانی بیندیشند.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، اورژانس، اضطراب، کووید19
  • سولماز تابع افشار، سحر طوفان*، آرش ثقفی اصل صفحات 12-22
    مقدمه

    عوامل مختلفی بر سلامت و رفاه کارکنان در محیط کار تاثیر می گذارند . این پژوهش باهدف بررسی شیوع سندرم ساختمان بیمار و نقش عوامل و پارامترهای متاثر از معماری ساختمان راه و شهرسازی ارومیه (آسایش حرارتی،کیفیت هوای داخلی، سروصدا، روشنایی، طراحی چیدمان - ارگونومی و سبک طراحی (دکوراسیون))، از طریق بررسی علایم موجود در بین کارکنان، به جهت دستیابی به راهکارهای کاهشی در اقدامات آتی صورت پذیرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی به شکل مقطعی در تابستان 1400، در بین 123 نفر از کارکنان انجام شد. علایم، عوامل و پارامترهای تعیین شده از طریق پرسشنامه ای که پایایی آن توسط آلفای کرونباخ تایید شده بود، بررسی گردید. سپس داده ها در نرم افزار SPSS-25  با روش های مختلف آماری تجزیه وتحلیل گردید.

    یافته ها

    یافته نشان داد که بیشترین شکایت از علایمی همچون خستگی، سردرد، حواس پرتی و عدم تمرکز، درد عضلانی، مشکلات شنوایی و استرس بوده و افراد از ازدحام زیاد، کمبود فضای کاری برای هر فرد و سروصدا شاکی بودند. همچنین پارامتر های ناشی از طراحی چیدمان- ارگونومی و سروصدا مهم ترین عوامل کاهش کیفیت محیط داخلی و در نتیجه ظهور سندرم شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی ها وجود سندرم در ساختمان راه و شهرسازی را تایید کرد که جانمایی نامناسب کاربری های پرازدحام و سرویس های بهداشتی، فقدان حریم گفتاری و عدم اختصاص فضا و ابعاد کافی برای کارکنان، از مهم ترین دلایل بالا بودن شکایات کارکنان بودند.

    کلیدواژگان: سندرم ساختمان بیمار، کیفیت محیط داخلی، محیط های کاری، ارزیابی معماری، عوامل فیزیکی، چیدمان ارگونومیک
  • ساناز محی پور، داود افشاری، مریم نوراللهی درآباد*، غلامعباس شیرالی صفحات 23-33
    مقدمه

    اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار، شایع ترین و پرهزینه ترین معضل شغلی قابل پیشگیری است که کارکنان بخش های اداری از ناراحتی مرتبط به آن رنج می برند. هدف مطالعه حاضر الف) بررسی شیوع کمردرد و ب) ارزیابی پیوسته پوسچر کمر کارکنان اداری با استفاده از تکنیک های عینی بود.

    روش بررسی

      در مطالعه ی مقطعی حاضر 36 کارمند اداری یکی از دانشگاه های علوم پزشکی شرکت کردند.  شیوع کمردرد با استفاده از پرسشنامه نوردیک تعیین شد. زوایای پوسچر کمر با استفاده از دستگاه شیب سنج اندازه گیری شد..

    نتایج

    بیش از نیمی از افراد موردپژوهش کمردرد را گزارش کردند. بین سن، سابقه کار، ساعت کاری و جنسیت با اختلالات اسکلتی- عضلانی رابطه معناداری وجود داشت (05/0<p). میانگین حداکثر زاویه خمش کمر 72/13±41/35 بود و میانگین حداکثر زاویه انحراف کمر در صفحه فرونتال 2/3±86/9 بود. میانگین زوایای انحراف ناحیه کمر برای تمامی صدک ها و صفحات موردبررسی بین مردان و زنان تفاوت معنی دار داشته است؛ به طوری که در زنان بیش از مردان بوده است (05/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که پوسچرهای نامناسب و استاتیک کمر در بین کارکنان اداری وجود دارد که می توانند به عنوان عوامل خطر برای ایجاد کمردرد در نظر گرفته شوند. این یافته ها می تواند به توسعه دستورالعمل هایی در مورد اولویت بندی مداخلات ارگونومیک برای کاهش شیوع LBP در میان کارکنان اداری کمک کند.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی- عضلانی، کمردرد، کارکنان اداری، روش های عینی و ذهنی
  • داوود افشاری، سمیرا کرد*، سیده مریم طاهری، سید محمود لطیفی صفحات 34-43
    مقدمه و اهمیت موضوع

    حمل دستی بار شامل فعالیت هایی است که در آن ها هل دادن، کشیدن، بلند کردن، پایین آوردن، حمل کردن و نگه داشتن بار صورت می گیرد، که بلند کردن بار رایج ترین آن ها است. هدف این مطالعه بررسی قابلیت اطمینان  روش KIM-LHC در شناسایی وظایف بلند کردن دستی بار پرخطر بود.

    مواد و روش‏ها

      این مطالعه مقطعی بر روی کارگران مرد سالم که سابقه حمل دستی بار داشتند در محیط آزمایشگاهی انجام شد. حجم نمونه با توجه به مطالعات پیشین 15 نفر تعیین گردید. از افراد خواسته شد 25 وظیفه باربرداری را با 4 بار تکرار و به صورت تصادفی انجام دهند. برای تعیین زاویه خمش تنه از یک شیب سنج الکترونیکی استفاده شد و با استفاده از اطلاعات پوسچری و آنتروپومتری افراد، بارهای فشاری وارد بر مهره  L5/S1از طریق نرم افزار 3DSSPP محاسبه شد. همچنین، هم زمان وظایف با استفاده از روش KIM-LHC ارزیابی شدند و امتیازات نهایی و سطوح اقدامات لازم برای آن ها تعیین گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS.20 و با استفاده از آزمون Chi-square تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

     نتایج تخمین نیروی فشاری برای وظایف باربرداری نشان داد، 92% از وظایف دارای سطح خطر پایین (کمتر از 3400 نیوتن) و 8% وظایف سطح خطر متوسط (3400 تا 6800 نیوتن)  بودند. درحالی که نتایج روش KIM-LHC نشان داد 28% وظایف دارای سطح خطر پایین، 64% سطح  متوسط و 8% دارای سطح خطر بالابودند.

    نتیجه‏ گیری

     نتایج این مطالعه نشان داد که بین سطوح ریسک حاصل از روش KIM-LHC  و نیروی فشاری تخمین زده شده برای برخی از وظایف باربرداری طراحی شده ارتباط معناداری وجود ندارد. بنابراین احتمال وجود خطا در تخمین سطح ریسک برخی از وظایف باربرداری به روش KIM-LHC وجود دارد و می بایست مطالعات بیومکانیکی بیشتری ازلحاظ کینتیکی و کینماتیکی انجام شود.

    کلیدواژگان: نیروی فشاری، KIM-LHC، بلند کردن بار
  • محمدحسین گودرزی، علی مهداد*، محسن گلپرور صفحات 44-58
    مقدمه

    بازنشستگی، مرحله ای از زندگی انسان است که بازنشستگان از دوران بازنشستگی خود، رضایت چندانی ندارند، بررسی مسایل دوران پس از بازنشستگی و نقش اشتغال مجدد آن ها بر میزان سلامت روانی و جسمانی شان، دارای اهمیت خاصی است. بنابراین، پژوهش حاضر باهدف مقایسه اثربخشی آموزش مقابله با استرس شغلی با شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر ادراک تعارض کار- خانواده و رضایت از زندگی بازنشستگان شاغل انجام گردید.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر، پژوهش نیمه آزمایشی سه گروهی (دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل) و سه مرحله ای است و جامعه آماری کلیه بازنشستگان 45 تا 65 سال شاغل عضو کانون های بازنشستگی شهر اصفهان در زمستان 1400 بودند که با استفاده از نمونه گیری در دسترس 45 نفر از آنان انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه قرار داده شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه تعارض کار - خانواده (کارلسون و همکاران، 2000) و پرسشنامه رضایت از زندگی (دینر و همکاران، 1985) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از روش تحلیل کواریانس و نرم افزار Spss24 استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که در تعارض کار- خانواده  در مرحله پس آزمون بین دو گروه آزمایش با گروه کنترل تفاوت معنادار (05/0>p) و در مرحله پیگیری نیز فقط بین گروه آموزش بسته مقابله با استرس با گروه کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. در رضایت از زندگی نیز در مرحله پس آزمون و پیگیری بین دو گروه آزمایش با گروه کنترل تفاوت معنادار وجود دارد (05/0>p). به علاوه، نتایج آزمون تعقیبی بونفرنی نشان داد که میزان اثربخشی آموزش مقابله با استرس شغلی نسبت به شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بیشتر است.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر، حمایتی تجربی برای هردو آموزش در جهت کاهش ادراک تعارض کار- خانواده و افزایش رضایت از زندگی در بازنشستگان شاغل فراهم می نماید و با توجه به نتایج آزمون تعقیبی بونفرنی، آموزش مقابله با استرس شغلی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش مقابله با استرس شغلی، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، ادراک تعارض کار- خانواده، رضایت از زندگی، بازنشستگان شاغل
  • مهناز صلحی، زهرا مجیدی، آرمین پیکری* صفحات 59-66
    مقدمه

    در سال های اخیر یکی از مهم ترین مسایل و مشکلات در سیستم های اداری و ازجمله مخاطرات شغلی که توجه پژوهشگران را به خود جلب کرده است بحث سلامت عمومی و فرسودگی شغلی افراد یک سازمان است. با توجه به اثرات منفی ثبت شده از فرسودگی شغلی، این سندرم بر روی عملکردهای شغلی از قبیل کیفیت کار، سلامت عمومی و رضایت شغلی می تواند تاثیرگذار باشد. یکی از عمدترین پیامدهای اجتناب ناپذیر استرس شغلی، فرسودگی شغلی است که روی کیفیت مراقبت های انجام شده توسط بهورزان تاثیرگذار خواهد بود. هدف این مطالعه تعیین ارتباط بین فرسودگی شغلی و سلامت عمومی در بهورزان شاغل در مرکز بهداشت شهرستان اراک می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه که به صورت توصیفی_تحلیلی انجام شد، تعداد 110 نفر از بهورزان شاغل در مرکز بهداشت شهرستان اراک موردبررسی قرار گرفتند. تعداد نمونه ها با استفاده سرشماری انجام شد و کلیه بهورزان شاغل در مرکز بهداشت اراک انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه 22 سوالی فرسودگی شغلی ماسلاچ  و پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی بود. داده های این پژوهش با استفاده از داده های توصیفی و آزمون هایی آماری واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون توسط نرم افزار   ,spss22مورد آنالیز قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس یافته های این مطالعه بین سلامت عمومی و فرسودگی شغلی رابطه معناداری وجود داشت، بدین معنا افرادی که دارای سلامت عمومی بالاتری بودند میزان فرسودگی شغلی پایین تری را تجربه کردند. وضعیت فرسودگی شغلی در بین بهورزان موردمطالعه در سطح متوسط بود. نمره فرسودگی شغلی بهورزان زن و مرد تقریبا یکسان بوده و تفاوت معنی داری بین آن ها وجود نداشت. با استفاده از آزمون کندل، پیرسون و اسپیرمن بین سلامت عمومی و خستگی عاطفی و مسخ شخصیت رابطه مستقیم معنادار آماری و بین سلامت عمومی و عدم کفایت شخصی رابطه معکوس معنادار آماری مشاهده وجود داشت.

    نتیجه گیری

     با توجه به محرز شدن رابطه بین فرسودگی شغلی و سلامت عمومی لازم است مدیران مرکز بهداشت شهرستان اراک  برنامه هایی را جهت ارتقا و بهبود انگیزه شغلی، روابط انسانی و احساس خودکارامدی اجرا نمایند. ارتقاء سلامت عمومی و کاهش میزان فرسودگی شغلی بهورزان باید در اولویت مدیران مجموعه دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، فرسودگی شغلی، بهورزان
  • محمدحسین دهقانی*، علی اصغر خوشرو صفحات 67-76
    مقدمه

    در بیماران تحت عمل جراحی کمر که عمل جراحی آن ها به صورت پرون انجام می شود، بررسی عوارض اکستوباسیون در تغییر وضعیت بیماران از حالت پرون به سوپاین نیاز به بررسی دارد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه اکستوباسیون بیماران در وضعیت پرون در برابر سوپاین در شاغلین تحت عمل جراحی دیسک کمر می باشد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر، مطالعه کار آزمایی بالینی یک سوکور می باشد که 60 بیمار کاندید عمل جراحی الکتیو دیسک کمر، وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند (هر گروه 30 نفر). تمام بیماران ابتدا در وضعیت پرون تحت عمل جراحی قرار گرفتند. بعد از پایان جراحی و قطع گازهای بیهوشی (زمان T0)،  بیماران به دو گروه پرون و سوپاین تقسیم گردیدند. از زمان T0  تا زمان اکستوباسیون؛ ضربان قلب، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، فشار متوسط شریانی، میزان  Spo2، شدت سرفه و عوارض ثانویه پس از اکستوباسیون نظیر لارنگواسپاسم و نگه داشتن نفس درهر دو گروه اندازه گیری و ثبت شد.

    نتایج

    دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک (سن، جنس، قد و وزن) اختلاف معنی داری نداشتند (0.05<P). نتایج نشان داد که در تمامی متغیرهای موردبررسی، گروه سوپاین از مقادیر بالاتری در مقایسه با گروه پرون برخوردار بود. اختلاف معنی دار از نظر فشار اکسیژن بین دو گروه وجود داشت و موقعیت گروه پرون مناسب تر از سوپاین بود (0.02=P). بروز سرفه نیز در گروه سوپاین شیوع بالاتری از از گروه پرون داشت و اختلاف مشاهده شده معنی دار بود (P=0.001).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، حفظ حالت پرون بعد از جراحی دیسک کمر جهت اکستوباسیون سبب می شود تا بیمار کمتر تحت تاثیر تغییر موقعیت قرار گیرد و از نظر سرفه و میزان فشار اکسیژن در موقعیت مناسب تری باشد. پیشنهاد می شود اکستوباسیون بیماران تحت عمل در موقعیت پرون، در همان وضعیت انجام شود تا بیمار کمتر تحت تاثیر عوارض جابجایی موقعیت از پرون به سوپاین قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اکستوباسیون، دیسک کمر، پرون، سوپاین، عوارض، سرفه، فشار خون، ضربان قلب
  • محمدکاظم امیربیگی تفتی، محمود باغبانیان*، فرزانه جعفری نجف ابادی صفحات 77-83
    مقدمه

    هپاتیت B و C جزو بیماری های چالش برانگیز در حوزه سلامت به خصوص در کشورهای درحال توسعه است. در شهر یزد در مرکز ایران میزان بروز هپاتیت B کمتر از 8/0 درصد و هپاتیت C مزمن کمتر از 5/0درصد می باشد. در بین رانندگان وسایل نقلیه سنگین، ریسک فاکتورهایی وجود دارند که احتمال عفونت با هپاتیت B و C را افزایش می دهند. پرداختن به این قضیه ازاین جهت اهمیت دارد که عوارض بلندمدت هپاتیت مانند سیروز و انسفالوپاتی می توانند باعث بروز تصادفات رانندگی شوند. هدف این مطالعه بررسی میزان شیوع هپاتیت B و C در رانندگان وسایل نقلیه سنگین می باشد.

    روش مطالعه

    در این مطالعه مقطعی توصیفی 516 راننده وسیله نقلیه سنگین در سال 1398، ازنظر HBS Ag و HCV Ab موردبررسی قرار گرفتند. برای همه بیمارانی که نتایج مثبت داشتند، تست های عملکرد کبد، معاینه بالینی و سونوگرافی شکم انجام شد.

    نتایج

    هشت راننده (6/1درصد) تست مثبت ازنظر HBS Ag و هفت راننده (4/1 درصد) تست مثبت ازنظر HCV Ab داشتند. ارتباط قابل توجهی بین تعداد سفرها در ماه و ابتلا به هپاتیت B وجود داشت (048/0P-value =) رانندگانی که سفرهای بیشتری داشتند در ریسک بالاتری از ابتلا به هپاتیت B بودند. هیچ کدام از بیماران مبتلابه سیروز نبودند.

    نتیجه گیری

    شیوع هپاتیت B و C در بین رانندگان وسایل نقلیه سنگین به ترتیب 6/1 درصد و 4/1درصد بود.یافته ها نشان می دهد که شیوع هپاتیت B و C در رانندگان وسایل نقلیه سنگین، نسبت به جمعیت کلی ایران بیشتر است (14 0/0P-value=). عوارض بالقوه هپاتیت، مانند سیروز و انسفالوپاتی می توانند باعث حوادث جاده ای شوند و به همین دلیل پیشگیری، تشخیص به موقع و درمان بیماری در این قشر جامعه حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: هپاتیت B، هپاتیتC، رانندگان ماشین های سنگین
|
  • Tahereh Baloochi Beydokhti, Rasool Solaimani Moghaddam* Pages 1-11
    Introduction

    Coronavirus is a large family of viruses that may cause respiratory infections. Recently, a new coronavirus epidemic (COVID-19) has caused great anxiety worldwide. Given that pre-hospital and hospital emergency staffs are the first group of frontliners to be exposed to and fight COVID-19 infection, this study aimed to investigate the anxiety of pre-hospital and hospital emergency staff in Birjand during the COVID-19 pandemic.

    Materials and Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 270 pre-hospital and hospital emergency personnel were included in the census method in 2021. Data collection tools included a demographics form and the Coronavirus Anxiety Scale (CDAS). Data analysis was performed in SPSS software version 21 using descriptive and inferential statistical tests.

    Results

    The mean score of psychological symptoms of pre-hospital emergency personnel (20.65%) was higher than hospital emergency personnel (17.78%). Also, the mean score of physical symptoms of pre-hospital emergency personnel (16.09%) was greater than that of hospital emergency personnel (17.73). There was a significant difference between pre-hospital and hospital emergency personnel regarding the mean anxiety score (P <0.001).

    Conclusion

    Considering these results and the associated morbidity rate in healthcare providers caused by their presence in the first line of treatment against the COVID-19 infection, health policymakers are suggested to take the necessary steps to reduce the anxiety of the medical staff.

    Keywords: Coronavirus, Emergency, Anxiety, Covid 19
  • Solmaz Tabe Afshar, Sahar Toofan*, Arash Saghafi Asl Pages 12-22
    Introduction

    Various factors affect the employees' health and well-being in the workplace. The present study aimed to examine the outbreak of Sick Building Syndrome (SBS) and the role of factors and parameters affected by the architecture design of Urmia Roads and Urban Development building (e.g., thermal comfort, Indoor Air Quality (IAQ), noise, lighting, layout design-ergonomics, and design style (decoration)) by examining symptoms seen in employees, to achieve reduction strategies in future actions.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical research was done with a Cross-sequential study among 123 employees in the summer of 2021. Specified symptoms, factors, and parameters were examined through the questionnaire, and its reliability was confirmed using Cronbach's alpha. In the next step, the data were analyzed using different statistical methods through SPSS-25 software. 

    Results

    Results indicated that some symptoms, including fatigue, headache, distraction, lack of concentration, muscle pain, hearing problems, high blood pressure, and stress, made up more complaints, and individuals complained about overcrowding, lack of workspace for each person, and noise. Moreover, the parameters caused by Layout-ergonomics and noise were identified as the most important reasons that reduced Indoor Environmental Quality (IEQ (and the subsequent advent of SBS. 

    Conclusion

    The obtained findings confirmed the presence of syndrome in Roads and Urban Development Building, so that improper layout of overcrowding uses and toilets, lack of speech privacy, and inadequate space and dimensions for employees, were the most important, were the most important reasons for employees' complaints.

    Keywords: Sick Building Syndrome, Indoor Environmental Quality, Workplaces, Architectural Assessment, Physical Factors, Ergonomic layout
  • Sanaz Mohipour, Davood Afshari, Maryam Nourollahi-Darabad*, Shirali Pages 23-33
    Introduction

    Work-related musculoskeletal disorders are the most common and costly preventable occupational problem that office workers suffer from the discomfort associated with these disorders. The aims of this study were to a) investigate the prevalence of low back pain (LBP) and b) continuously assess the trunk postures of office workers.

    Materials and Methods

    Thirty-six office workers of a medical university participated in this cross-sectional study. Thirty-six office workers of a medical university participated in this cross-sectional study. The prevalence of LBP was determined using the Nordic Musculoskeletal Questionnaire. Work trunk postures were measured using an inclinometer.

    Results

    More than half of the subjects reported LBP. There was a significant relationship between LBP with age, work experience, working hours, and gender (p <0.05). The mean maximum trunk flexion angle was 35.41±13.72, and the mean maximum angle of lateral bend in the frontal plane was 9.86±3.2. The mean trunk angles for all percentiles and plates studied were significantly different between men and women; It was more in women than men (p <0.05).

    Conclusion

      The results of this study showed that there are awkward and static postures lumbar among office workers that can be considered risk factors for developing LBP. The findings can help to establish guidelines regarding prioritizing ergonomic interventions to reduce the prevalence of LBP among office workers.

    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Back Pain, Office Staff, Subjective, objective methods
  • Davood Afshari, Samira Kord*, Seyedeh Maryyam Taheri, Seyed Mahmood Latifi Pages 34-43
    Introduction

    Manual Material handling includes activities in which pushing, pulling, lifting, lowering, carrying, and holding the load, the most common of which is lifting. This study aimed to evaluate the reliability of the KIM-LHC method to identify high-risk manual load lifting tasks.

    Material and Methods

    This cross-sectional study was performed on healthy male workers with a history of manual material handling in a laboratory setting. The sample size was determined according to previous studies of 15 people. The participants were required to perform 25 tasks with four iterations randomly. An inclinometer device was used to determine the forward bending angle at the waist. Compression loads exerted on L5/S1 were estimated using 3DSSPP software using participants' postural and anthropometric information. Also, the tasks were evaluated using the KIM-LHC method, and their final scores and levels of MSD risks were determined. Data were analyzed using SPSS.20 software and the Chi-square test.

    Results

    The results of compression load estimation for lifting tasks showed that 92% of the tasks had a low-risk level (less than 3400 N), and 8% of the tasks had a medium-risk level (3400 to 6800 N). While the results of the KIM-LHC method showed that 28% of tasks had a low-risk level, 64% had a medium level, and 8% had a high-risk level. 

    Conclusion

    The results of this study showed no correlation between the risk levels of the KIM-LHC method and the estimated compression load for some designed lifting tasks. Therefore, there is a possibility of error in estimating the risk level of some lifting tasks by the KIM-LHC method, and more biomechanical studies should be performed on kinetics and kinematics.

    Keywords: Compressive force, KIM-LHC, lifting load
  • MohammadHossein Goudarzi, Ali Mehdad*, Mohsen Golparvar Pages 44-58
    Background

    Retirement is a stage in life in which retirees are less satisfied with their retirement. It is essential to study the issues of the post-retirement period and the role of their re-employment on mental and physical health. Therefore, the present study aimed to compare the effectiveness of coping with job stress training with mindfulness-based cognitive therapy on the perception of work-family conflict and the life satisfaction of employed retirees.

    Materials and Methods

    The study is quasi-experimental with three groups and three stages. The statistical population was all retirees aged 45 to 65 who were members of Isfahan Retirement Centers in the winter of 1400. Using convenience sampling, 45 persons were selected and randomly assigned to three groups. The work-family conflict (Carlson et al., 2000) and the life satisfaction questionnaires (Diener et al., 1985) were used to collect data. Data were analyzed by analysis of covariance and SPSS 24 software.  

    Results

    The results showed a significant difference in the work-family conflict in the post-test stage between the experimental and control groups (p <0.05). In the follow-up stage, there is a significant difference only between the coping with job stress group and the control group. Moreover, there is a significant difference in life satisfaction between the experimental and control groups in the post-test and follow-up stages (p <0.05). The results of Bonferroni’s post hoc test showed that the effect of coping with job stress training is more significant than mindfulness-based cognitive therapy.

    Conclusion

    The study provides empirical support for both training to reduce work-family conflict and increase life satisfaction in employed retirees. According to Bonferroni’s post hoc test results, coping with job stress training is recommended.

    Keywords: coping with job stress training, mindfulness-based cognitive therapy, perception of work-family conflict, life satisfaction, employed retirees
  • Mahnaz Solhi, Zahra Majidi, Armin Paykari* Pages 59-66
    Introduction

    Work environments have harmful physical, social, and workplace psychological factors that can affect people's health and disrupt other areas of people's lives. Workplace human resources spend at least a third of their lives at work, and the pressures and stresses of work can jeopardize their health and, consequently, threaten organizational interests and goals. Decreasing the performance of the individual, the amount of productivity of the organization also decreases. In recent years, one of the most critical issues and problems in administrative systems, including occupational hazards that have attracted the attention of researchers, is the issue of public health and burnout of individuals in an organization. Due to the recorded adverse effects of burnout, this syndrome can affect job performance, such as quality of work, general health, and job satisfaction. One of the main inevitable consequences of job stress is burnout, affecting the quality of care provided by health workers. This study aimed to determine the relationship between burnout and general health in health workers in Arak health centers.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, 110 health workers working in the Arak health center were studied. The number of samples was done using census, and all health workers working in Arak Health Center were selected. Data collection tools in this study were a 22-item Maslach burnout questionnaire and a 28-item general health questionnaire. The data of this study were analyzed using descriptive data and one-way ANOVA, and Pearson correlation coefficient by SPSS22 software.

    Results

    According to the findings of this study, there was a significant relationship between general health and burnout, meaning that people with higher general health experienced lower rates of burnout. The status of burnout was moderate among the health workers studied. The burnout scores of male and female health workers were almost the same, and there was no significant difference between them. There was a statistically significant direct relationship between general health and emotional fatigue and depersonalization using Kendall, Pearson, and Spearman test. A statistically significant inverse relationship was observed between general health and personal inadequacy.

    Conclusion

    Considering the relationship between burnout and public health, the Arak city health center managers must implement programs to promote and improve job motivation, human relations, and a sense of self-efficacy. Promoting general health and reducing the burnout rate of health workers should be a priority for the University of Medical Sciences managers.

    Keywords: General health, burnout, Health Worker
  • MohammadHossein Dehghani*, Asghar Khoshrou Pages 67-76
    Introduction

    This study compared the extubation of patients in prone versus supine positions in patients undergoing lumbar disc surgery.

    Methods

    In this single-blind clinical trial, 60 patients who were candidates for elective lumbar disc surgery were selected and randomly assigned into two groups of 30 patients. All patients primarily underwent surgery in the prone position. After surgery and discontinuation of anesthesia gases (T0), patients were assigned into two groups, prone and supine. From T0 to extubation time, heart rate, systolic and diastolic blood pressure, mean arterial pressure, Spo2, cough severity, and secondary complications after extubation such as laryngospasm and shortness of breath were measured and recorded in both groups. 

    Results

    The results showed that in all the variables under study, the supine group had higher values than the prone group. There was a significant difference in oxygen pressure between the two groups, and the prone group had a more suitable status than the supine group (P=0.02). The incidence of cough was higher in the supine group compared to the prone group, and the observed difference was significant (P=0.001).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, maintaining the prone position after lumbar disc surgery for extubation causes the patient to be less affected by the change of position and is in a superior status in terms of coughing and oxygen pressure.

    Keywords: Extubation, lumbar disc, prone, supine, complications, cough, blood pressure, heart rate
  • Mohammadkazem Amirbeigy, Mahmud Baghbanian*, Farzane Jafari Najafabadi Pages 77-83
    Introduction

    Hepatitis B and C are major health problems in many countries, especially developing areas. The frequency of hepatitis B is less than 0.8%, and chronic hepatitis C is less than 0.5% in the general population of Yazd in the center of Iran. Large vehicle drivers have some risk factors for acquiring hepatitis B and C infection. This is important because viral hepatitis complications, including cirrhosis and encephalopathy, may lead to road accidents. This study aims to determine the frequency of hepatitis B and C in large vehicle drivers.

    Material and Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 516 inter-province large vehicle drivers were tested for HBS Ag and HCV Ab in 2018. Liver function tests, physical examination, and abdominal sonography were done for all subjects with positive HBS Ag and/or anti- HCV.

    Results

    Eight drivers (1.6%) had HBS Ag, and 7 cases (1.4%) had HCV Ab. There was a significant relation between hepatitis B and journey numbers in the month (P-value=0.048); when the drivers have more journeys, they are at higher risk for hepatitis B. None of the patients had cirrhosis.

    Conclusion

    The hepatitis B and C frequency among large vehicle drivers was 1.6% and 1.4%, respectively. Our findings indicate that hepatitis B and C frequency is significantly higher than in the general Iranian population (P-value=0.014 (.  Hepatitis complication such as Cirrhosis and hepatic encephalopathy cause traffic accidents. So prevention, diagnosis, and treatment of viral hepatitis are important in this group.

    Keywords: Hepatitis C, Hepatitis B, Driver