فهرست مطالب

مدیریت فرهنگ سازمانی - پیاپی 65 (پاییز 1401)

مجله مدیریت فرهنگ سازمانی
پیاپی 65 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریا غفوری، مرجان فیاضی*، حمیدرضا یزدانی، میرعلی سید نقوی صفحات 453-486

    هدف از این پژوهش بررسی و مرور پیشینه تحقیق شامل تعاریف، مدل‏ها، و چارچوب‏های موجود در حوزه جامعه ‏پذیری سازمانی به منظور ارایه مدلی جامع و نظام ‏مند بود. بر این اساس پژوهش حاضر با استفاده از روش فراترکیب انجام شد و برای تحلیل داده ‏ها روش تحلیل محتوای کیفی و کمی به کار رفت. ابزار گردآوری داده ‏ها و اطلاعات در پژوهش حاضر روش کتابخانه‏ای و مبتنی بر بررسی اسناد و مدارک گذشته بود. جامعه مورد مطالعه این پژوهش همه مقاله‏ ها و پایان‏ نامه‏ های منتشرشده و مرتبط با موضوع پژوهش بود که پس از طراحی سوالات و جست وجو در پایگاه‏های داده و سپس تحلیل CASP در نهایت 107 پژوهش از میان مقالات انتشاریافته در بازه زمانی 1976 تا 2020 وارد مرحله تحلیل شدند.. براساس یافته های حاصل از پژوهش، شایستگی های بنیادی و وظیفه ای، دو مفهوم اصلی تشکیل دهنده مقوله شایستگی های عوامل جامعه پذیر کننده هستند. همچنین مراحل جامعه‏پذیری سازمانی به صورت آماده‏ سازی، استقبال و خوش ‏آمدگویی، اطلاع‏رسانی و آشناسازی، هدایت و راهنمایی، و ایجاد ارتباط بلند‏مدت بود. توازن و پیوستگی مفاهیم تشکیل دهنده مقوله سیستم‏های جامعه ‏پذیری هستند و نتایج جامع ه‏پذیری سازمانی شامل نتایج اولیه و ثانویه است. دستیابی به مدلی جامع در حوزه جامعه‏پذیری سازمانی از طریق روش فراترکیب از نوآوری‏های این پژوهش است.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوای کیفی و ‏کمی، جامعه‏پذیری سازمانی، فراترکیب، معماری منابع انسانی، .HRBSC
  • رضا اشگرف*، علی حمیدی زاده، حسن دانایی فرد صفحات 487-518
    در این نوشتار، نتایج بررسی راهبردهای کارآفرینان خط مشی در فضای خط مشی گذاری عمومی ایران، با استفاده از تکنیک دیماتل، ارایه شده است. هدف پژوهش، بر اساس مسیله اصلی پژوهش، شناسایی و کشف روابط علی و برآورد میزان تاثیر و تاثر و در نهایت ارایه یک نقشه شبکه ارتباطی از راهبردهایی بود که به زعم مشارکت کنندگان توسط کارآفرینان خط مشی در فضای خط مشی گذاری عمومی ایران به منظور ارایه نوآوری های سیاستی به کار گرفته می شود. روش تحقیق کاربردی از نوع توصیفی بود و انتخاب خبرگان به صورت نمونه گیری هدفمند یا قضاوتی به تعداد 20 نفر مبتنی بر راهبردهای بیشینه تنوع و گلوله برفی انجام گرفت. به این منظور ابتدا به بیان مبانی نظری و مفاهیم کارآفرینی خط مشی جهت شناسایی راهبردهای کارآفرینان خط مشی در پیشینه پژوهشی موضوع پرداخته شده است. سپس، به کمک تکنیک دیماتل، راهبردهای مستخرج از مصاحبه های خبرگان، به منظور کشف روابط علی، در ساختاری مبتنی بر نظریه گراف، اولویت بندی و نقشه شبکه ارتباطی آنان ترسیم شد. بر مبنای نتایج این پژوهش، ضمن ارایه الگوی شبکه ارتباطی راهبردهای کارآفرینان خط مشی در نظام خط مشی گذاری عمومی ایران، راهبردهای «مدیریت ارتباطی، بهره برداری از رسانه ها، و ترغیب و متقاعد کردن مخاطبان به کمک قدرت خطابه» تاثیرگذارترین و «تغییر بازیگران و نهاد ذی حق در رسیدگی به مسیله برای کنار زدن مخالفان» تاثیرپذیرترین راهبرد کارآفرینان خط مشی شناسایی شد.
    کلیدواژگان: خط مشی گذاری عمومی، دیماتل، راهبردهای کارآفرینان خط مشی، شبکه ارتباطی، کارآفرینی خط مشی
  • علی شریعت نژاد، سیده نسیم موسوی* صفحات 519-543
    فرهنگ سازمانی یکی از عوامل پرکشش شکل‏دهنده عملکرد فردی و سازمانی است که اگر درگیر مسایل مخرب و منفی شود، آثار زیان باری خواهد داشت. یکی از عارضه‏های منفی، که رنگ وبوی فرهنگی دارد و بر عملکرد فردی و سازمانی تاثیر بسیار می گذارد سایش اجتماعی است. سایش اجتماعی یک پدیده سازمانی با خوانش فرهنگی است که دلالت بر رفتارهای منفی در تعاملات و ارتباطات اجتماعی افراد یک سازمان دارد و به عنوان یک تهدید جدی برای اثربخشی آن شناخته می‏شود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی سایش اجتماعی در بطن فرهنگ سازمان های دولتی، با تکیه بر نظر خبرگان سازمانی، انجام پذیرفت. این پژوهش در زمره پژوهش های کیفی با رویکرد اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش مدیران منابع انسانی سازمان‏های دولتی و استادان دانشگاه در مقام خبرگان بودند که با استفاده از روش نمونه‏گیری گلوله برفی انتخاب شدند . ابزار گردآوری داده در پژوهش حاضر مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوایی و آزمون درون گذار میان کدگذار بررسی شد. داده‏های به دست آمده با استفاده از روش Grounded theory و روش کدگذاری و با بهره گیری از نرم افزار  Atlas.tiتحلیل و مدل سایش اجتماعی تدوین شد. نتایج پژوهش مشتمل بر شناسایی عوا مل علی، عوا مل میانجی، عوامل زمینه ای، پدیده محوری، استراتژی ها، و پیامدهای سایش اجتماعی است. مثلا، عوامل علی سایش اجتماعی به صورت فردی و سازمانی متشکل از مولفه هایی همچون پرخاشگری، حسادت، ابراز احساسات منفی، تخریب، زیر آب‏ زنی، شایعه پراکنی، مدیریت ناکارآمد، سیستم تنبیهی ناموثر ، فقدان اعتماد و احترام در سازمان، جو رقابتی و فضای تعارض آفرین است.
    کلیدواژگان: سایش، سایش اجتماعی، رفتارهای سایشی، گرندد تئوری
  • معصومه محترم* صفحات 545-564
    هدف از این پژوهش کیفی کاوشی پدیدارشناسانه به ادراک دانشجویان دکتری رشته های علوم انسانی دانشگاه شیراز از تصویر دانشگاه بود. به منظور فهم عمیق موضوع پژوهش از روش پژوهش پدیدارشناسی از نوع تفسیری استفاده شد. مشارکت کنندگان پژوهش شامل دانشجویان دکتری رشته‏های علوم انسانی دانشگاه شیراز در نیم سال اول سال تحصیلی 1399 1400 بودند که با استفاده از رویکرد نمونه‏گیری هدفمند از نوع گروه بارز با در نظر گرفتن بحث اشباع نظری انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های پژوهش از مصاحبه نیمه ساختمند استفاده شد. جهت اعتباریابی داده ها از معیارهای تاییدپذیری و قابل قبول بودن با استفاده از روش‏های هم سوسازی و خودبازبینی محقق طی فرایند جمع‏آوری و تحلیل داده‏ها و مطابقت مصاحبه‏ها و مبانی نظری و پژوهشی استفاده شد. به علاوه، به کمک روش تحلیل مضمون، کدها و مضامین استخراج و شبکه مضامین تصویر سازمانی دانشگاه ترسیم شد. نتیجه پژوهش نشان داد ادراک دانشجویان از تصویر دانشگاه (مضمون فراگیر) مشتمل بر 56 مضمون پایه، 19 مضمون سازمان‏دهنده سطح دوم، و 7 مضمون سازمان‏دهنده سطح اول یعنی سرمایه انسانی، فرایند یاددهی یادگیری، وجهه دانشگاه، نوع ساختار سازمانی، جو دانشگاه، خدمات و تسهیلات، و همچنین معماری و فضای سبز دانشگاه است. گفتنی است خروجی این کار می‏تواند به مدیران و برنامه‏ریزان توسعه دانشگاهی یاری کند تا با آگاهی از مولفه‏های تاثیرگذار بر تصویر دانشگاه به صورت آگاهانه‏تری به مدیریت تصویر دانشگاه و ایجاد تصویر سازمانی پایدارتر در ذهن دانشجویان بپردازند.
    کلیدواژگان: تصویر دانشگاه، تصویر درونی، دانشجو، مدیریت تصویر دانشگاه
  • الهام ابراهیمی* صفحات 565-589
    در سال های اخیر پژوهش درباره نسبت میان کار و زندگی توجه بسیاری از پژوهشگران را در رشته های مختلف علوم به خود جلب کرده است. تنوع دیدگاه ها در دانش رشته های گوناگون نشان دهنده ژرفای مفهوم مناسبات کار و زندگی و لزوم توجه به ابعاد گوناگون اثرگذار بر آن است. این پژوهش اکتشافی با هدف فهم تجربه کار و نسبت آن با زندگی از منظر کارکنان شاغل در سازمان های مردم نهاد انجام شد. پژوهش با رویکرد کیفی پدیدارشناسی و با روش هشت مرحله ای موستاکاس طرح ریزی شد. برای گردآوری داده ها، مصاحبه های داستان پار عمیق با 11 نفر از کارکنان موسسه محک به عنوان یک موسسه مردم نهاد انجام شد. برای تایید قابلیت اعتماد تحلیل ها از روش های توصیف پرمایه و بازتاب پذیری استفاده شد. در نتیجه تحلیل داده ها 11 تم با عناوین باور به غایتمندی زندگی، انتخاب حرفه به مثابه رسالت، زیست رسالت حرفه ای، کار پرمطالبه، مشغولیت مستمر ذهنی، ادراک هویت های متناقض، تثبیت و قوام ارزش ها، تجدید قوا در اثر پذیرش نقش مراقبتی، تسری حس رضایت به ساحت های مختلف زندگی، معنویت جاری در زندگی، و رواداری در کار و زندگی در قالب سه خوشه که سویه های منفی و مثبت و درهم تنیدگی کار و زندگی کارکنان را وصف می کردند حاصل شد. در نهایت، توصیف های بافتاری فردی، ساختاری فردی، و بافت ساختاری فردی و به عنوان جمع بندی یک توصیف ترکیبی بافت ساختاری با محوریت ساخت نوپدید «امتزاج کار و زندگی» به مثابه تجربه زیسته کارکنان ارایه شد.
    کلیدواژگان: امتزاج کار و زندگی، پدیدارشناسی، تجربه زیسته، سازمان های مردم نهاد، موستاکاس
  • اکبر اعتباریان، تکتم فرمان فرمایی، مهدیه کریمیان* صفحات 591-612

    هدف از این پژوهش شناسایی و تبیین عوامل موثر بر تعالی سازمان های فرهنگی هنری در ارتقای کیفیت خدمات آموزش های هنری است. این تحقیق پژوهشی کیفی است که با رویکرد مطالعه موردی بر حوزه هنری انقلاب اسلامی انجام شده است. جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان خبره و باتجربه حوزه هنری بود که از بین آن ها سیزده نفر بر اساس روش نمونه گیری هدفمند نظری در این پژوهش مشارکت کردند. پس از مصاحبه های نیمه ساختاریافته، برای کدگذاری از استراتژی شش مرحله ای کلارک و براون و برای تجزیه وتحلیل و تفسیر کدها از روش تحلیل تم استفاده شد. شصت عامل موثر بر تعالی سازمانی حوزه هنری در زمینه ارتقای کیفیت آموزش های هنری شناسایی شد که در قالب شش مقوله اصلی: اهداف و استراتژی ها، رهبری، عوامل محیطی، مدیریت منابع انسانی، منابع، زیرساخت ها و فعالیت های محوری دسته بندی شدند. بهره مندی از نتایج این تحقیق می تواند در تعالی سازمانی سایر سازمان های فرهنگی هنری کشور که خدمات آموزشی ارایه می دهند سودمند باشد.

    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، خدمات آموزش های هنری، سازمان های فرهنگی هنری، مدیریت عملکرد سازمانی، مدیریت کیفیت
  • مریم طهرانی*، سعید جعفری نیا، یاسمن قربانی صفحات 613-645
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی پیشایندها و پسایندهای مدیریت اثر سازمانی صورت گرفت. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ رویکرد از نوع تحقیقات آمیخته است. در بخش کیفی از روش فراترکیب استفاده شد. به این منظور مطالعات انجام شده در زمینه پیشایندها و پسایندهای مدیریت اثر سازمانی در بانک های اطلاعاتی معتبر طی سال های 1990 تا 2021 جمع آوری و بررسی شد که از میان آن ها 67 منبع برای تجزیه وتحلیل نهایی استفاده شدند. در بخش کمی به منظور غربال و تایید یافته های بخش کیفی از روش دلفی فازی بهره برده شد. جامعه آماری در بخش کمی شامل کارشناسان خبره و متخصص و مدیران باتجربه در شرکت کشت و صنعت روژین تاک بودند که 30 نفر از آن ها با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. بر اساس یافته های تحقیق پیشایندهای مدیریت اثر سازمانی در 3 مقوله اصلی فردی، سازمانی، و محیطی و پسایندها در 4 مقوله نتایج رفتاری، شغلی، عملکردی، و رشد و توسعه فردی شناسایی شدند. نتایج حاصل از این تحقیق می تواند از سوی مدیران جهت بهره برداری از جوانب مثبت مدیریت اثر سازمانی و اجتناب از ابعاد منفی آن در سازمان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پسایندها، پیشایندها، دلفی فازی، فراترکیب، مدیریت اثر سازمانی
  • عباس قائدامینی هارونی، رضا ابراهیم زاده دستجردی*، مهرداد صادقی ده چشمه صفحات 647-676
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد رفتارهای انحرافی در محیط کار انجام گرفت. روش پژوهش حاضر کیفی است و با استفاده از نوع فراترکیب انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل همه مقالات، پژوهش ها، و پایان نامه هایی بود که در حیطه موضوع پژوهش بین سال های 1391 1400 خورشیدی و 2006 2021 میلادی انجام شده اند. نمونه گیری به صورت هدفمند بود و مطابق با معیار 450 نمونه مطالعه مرتبط یافت شد که پس از بررسی 100 مطالعه به علت ناهماهنگی از نظر عنوان، 30 مقاله از نظر نامناسب بودن چکیده، و 20 مقاله از حیث ناهماهنگی محتوایی با موضوع مورد مطالعه حذف شدند و در نهایت مقالات به 300 مطالعه کاهش پیدا کرد. داده ها با استفاده از مدل استراوس و کوربین در سه مرحله کدگذاری باز و محوری و انتخابی تجزیه وتحلیل شد. نتیجه خروجی فاز کیفی کشف 333 مفهوم، 133 مقوله فرعی، و 16 مقوله اصلی بود؛ شامل شرایط علی (1. عوامل شغلی؛ 2. عوامل سازمانی؛ 3. عوامل فردی؛ 4. عوامل گروهی)، شرایط زمینه (1. عوامل اجتماعی؛ 2. عوامل فرهنگی؛ 3. عوامل قانونی و حقوقی)، شرایط مداخله گر (1. رفتارهای منفعت طلبانه؛ 2. رفتارهای سیاسی)، راهبردها (1. انحراف سازمانی؛ 2. انحراف گروهی؛ 3. انحراف فردی)، پیامدها (1. پیامدهای فردی؛ 2. پیامدهای سازمانی؛ 3. پیامدهای شغلی) که در قالب مدل مفهومی ارایه شد.
    کلیدواژگان: رفتارهای انحرافی در محیط کار، رفتار نابهنجار، مدل مفهومی
|
  • Pariya Ghafori, Marjan Fayyazi *, Hamidreza Yazdani, Mir Ali Seyyed Naghavi Pages 453-486

    The purpose of this study was to review and examine the literature– including the existing definitions, models, and frameworks – related to the organizational socialization arena in order to provide a comprehensive and systematic model. To this end, the study at hand was carried out using meta-synthesis method, and a mixture of qualitative and quantitative methods were used for data analysis. The information and data was collected through library research method based on the exploration of existing documents and evidences. The research population included all articles and theses published in relation to the research topic. After designing the questions, searching the databases, and running the CASP analysis, 107 research reports from among the articles published from 1976 to 2020 were allowed into the analysis phase. According to research results, the main concept forming the socializing capabilities of individuals was divided into fundamental and task-based capabilities. Moreover, the stages of organizational socialization were found to be preparing, welcoming, informing and familiarizing, guiding, and creating long-term relationships. The balance and relationship are the concepts that form the concept of socialization systems, and the organizational socialization results include primary and secondary outcomes. The attainment of a comprehensive model in the organizational socialization realm through meta-synthesis is among the innovations of this study.

    Keywords: Organizational Socialization, Human Resource Architecture, Meta-synthesis, Quantitative, Qualitative Content Analysis, HRBSC
  • Reza Eshgarf *, Ali Hamidizadeh, Hassan Danaee Fard Pages 487-518
    This article presents the results of the examination of the policy entrepreneurs’ strategies in the public policymaking atmosphere of Iran using DEMATEL technique. In line with the research topic, the purpose of this study was to identify and detect causal relations, estimate the effect size, and finally presentthe relational network of strategies that participants’ thought are used by policy entrepreneurs in the public policymaking atmosphere of Iran to offer policy innovations. The research method was descriptive, and 20 experts were selected through purposive/ judgmental sampling based on the maximum variation and snowball strategies. To this end, first the theoretical bases and concepts of policy entrepreneurship are expressed in order to identify the policy entrepreneurs’ strategies in the literature. Then, using DEMATEL technique, the strategies extracted from the experts’ interviews are prioritized in a structure based on the graph theory to identify the causal relations and then their relational network map is developed. Based on these steps, the relational network of policy entrepreneurs’ strategies in the public policymaking system of Iran is provided. Moreover, the most effective strategies are found to be “strategies of relational management, using the media, and persuading and convincing the audience through speech power,” while “changing the actors and stakeholders with the right to address the issue in order to remove the opponents” was found to be the most influenced strategy of the policy entrepreneurs.
    Keywords: relational network, policy entrepreneurship, policy entrepreneur’s strategies, Public Policy, DEMATEL
  • Ali Shariat Nezhad, Seyedeh Nasim Mousavi * Pages 519-543
    Organizational culture is one of the most prominent factors in the formation of individual and organizational performance. If it is contaminated with negative and destructive issues, it will have harmful consequences. One of the harmful consequences that has cultural traces and can have significant effects on the individual and organizational performance is social undermining. Social undermining is an organizational phenomenon that implies negative behaviors in the social interactions and communications among the individuals in an organization, and is known as a serious threat against the effectiveness of organization. Accordingly, the study at hand was carried out to provide a social undermining model within the public organizations’ culture based on the organizational experts’ opinion. This study is an exploratory qualitative research project. The statistical population was comprised of the human resource managers of public organizations and university professors functioning as the study experts who were selected through snowball sampling. Semi-structured interviews were used as data collection instrument whose reliability and validity were confirmed through content validity and intra- and inter-rater coding. The obtained results were analyzed using grounded theory and coding method as well as Atlas.ti software, and the social undermining model was then developed. The results of the study involved the identification of causal factors, intervening factors, contextual factors, axial phenomenon, strategies, and consequences of social undermining. For instance, the individual and social causal factors related to social undermining include wrath, envy, expression of negative feelings, character assassination, sell-out, rumor mongering, ineffective management, ineffective punishment system, lack of trust and respect in the organization, competitive atmosphere, and conflict-bearing atmosphere.
    Keywords: Abrasion, Social undermining, Abrasive Behaviors, Grounded theory
  • Massoumeh Mohtaram * Pages 545-564
    This study set out to conduct a phenomenological exploration of Shiraz university humanities PhD students’ perceptions about university image. In order to attain a profound understanding of the research topic, the interpretive phenomenology method was used. Participants of the study were PhD students of humanities at Shiraz University in the first semester of 2020-2021 educational year, who were selected through typical case purposive sampling and in the light of theoretical saturation. Semi-structured interviews were used to collect data. In order to validate the data, the verifiability and acceptability criteria were used through data alignment and researcher self-review during data collection and analysis processes as well as the comparison of the interviews with the theoretical bases of the study. In addition, via thematic analysis method, codes and themes were extracted and the thematic network of the organizational image of the university was drawn. The results of the study demonstrated that students’ perception of the university image (the comprehensive theme) entailed 56 basic themes, 19 secondary organizing themes, and 7 primary organizing themes, including human resources, teaching-learning process, university reputation, type of organizational structure, university milieu, services and facilities, and the architecture and green space of the university. It should be noted that the outcome of this work can inform university managers and university development planners about the factors effective on university image. This way, they can manage university image more consciously and can create a more sustainable organizational image in the students’ minds.
    Keywords: University Image, Internal Image, University Image Management, Student
  • Elham Ebrahimi * Pages 565-589
    In recent years, the relationship between life and work has grabbed the attention of many researchers in various scientific fields. The diversity of viewpoints in various scientific fields shows the depth of the work-life relationships and the necessity of paying attention to the various issues affecting them. This exploratory study was carried out to understand the work experience and its relationship with life from the viewpoint of the employees working in NGOs. The study was planned based on the qualitative approach of phenomenology and used Moustakas’ eight-step method in this regard. In order to collect data, story-like deep interviews were made with 11 employees of Mahak institute as an NGO. Reflexivity and thick data were used to confirm the credibility of the analyses. As a result of the analyses, 11 themes of belief in the purposefulness of life, treatment of job as a mission, living the professional mission, having a demanding work, constant mental engagement, perception of conflicting identities, consistency and stability of values, revival as a result of accepting the protective role, spread of satisfaction to various arenas of life, existence of spirituality in life, and tolerance in life and work were obtained in the form of three clusters that described positive, negative, and, synthesized strains of employees’ life and work. The contextual individual, structural individual, and contextual-structural individual descriptions were offered. To sum up, a mixed contextual-structural description based on the novel structure of “life-work synthesis” as the lived experience of employees was presented.
    Keywords: Work life synthesis, Non-government organizations, Lived Experience, phenomenology, Moustakas
  • Akbar Etebariyan, Toktam Farmanravaeie, Mahdieh Karimian * Pages 591-612

    The purpose of this study was to identify and explain the factors effective on the excellence of cultural-artistic organizations in the provision of art education services. This qualitative study was a case study of the Islamic Revolution Art Field Organization. The statistical population included the managers and experienced office clerks of the foregoing organization from among whom 13 individuals were selected based on theoretical purposive sampling. After transcribing the semi-structured interviews, the six-stage strategy of Braun and Clarke was used for coding and the thematic analysis method to analyze and interpret the codes. Sixty factors effective on the organizational excellence of the Art Field Organization in the art education service improvement arena were identified. These were classified as 6 main categories, including goals and strategies, leadership, environmental factors, human resource management, resources and infrastructure, and axial activities. The results of this study can help improve the organizational excellence of other artistic-cultural organizations of Iran that provide educational services.

    Keywords: Organizational Performance Management, Organizational excellence, Artistic Cultural Organizations, Art Education Services, quality management
  • Maryam Tehrani *, Saeed Jafarinia, Yasaman Ghorbani Pages 613-645
    The study at hand was carried out to identify the antecedents and consequences of organizational impact management. This study was applied in terms of purpose and mixed in terms of approach. In the qualitative phase, the meta-synthesis method was used. To this end, the studies on the antecedents and consequences of organizational impact management in valid datacenters between 1990 and 2021 were collected and examined. Out of these, 67 sources were adopted for the final analysis. To screen and confirm the findings of the qualitative phase, fuzzy Delphi method was used in the quantitative phase. The statistical population of the quantitative phase was comprised of the specialist clerks and experienced managers of Rojin Taak Agro-industries Co., from among whom 30 individuals were selected through purposive sampling. Based on the findings of the study, the antecedents of organizational impact management included three main categories, namely individual, organizational, and environmental categories. On the other hand, the consequences were classified into behavioral, professional, performance, and individual growth and development categories. The results of this study can be used by managers to enhance the positive aspects of organizational impact management and to avoid its negative aspects in the organization.
    Keywords: Organizational Impression Management, Antecedents, Consequences, Meta- synthesis, Fuzzy Delphi
  • Abbas Ghaedamini Harouni, Reza Ebrahimzadeh Dastjerdi *, Mehrdad Sadeghi De Cheshmeh Pages 647-676
    This study was carried out to identify the various aspects of deviant behaviors in workplace. To this end, we adopted the qualitative meta-synthesis research method. The statistical population of the study included all articles, studies, and theses related to our research topic and carried out in the periods 1391-1400 SH and 2006-2021 CE. After running criterion-based purposive sampling, 450 related studies were found. In the review phase, 100 studies were removed due to the title incompatibility, 30 articles because of the inappropriateness of abstract, and 20 articles due to the content incompatibility with the research topic. Thus, the number of examined studies reduced to 300. The data was analyzed using Strauss and Corbin model and coding in open, axial, and selective stages. The qualitative analysis phase led to the identification of 333 concepts, 133 secondary categories, and 16 primary categories. These were grouped in the form of causal conditions (professional, organizational, individual, and group factors), contextual conditions (social, cultural, and legal factors), intervening conditions (profiteering and political behaviors), strategies (organizational, group, and individual deviation), and consequences (individual, organizational, and professional consequences) in the conceptual model of the study.
    Keywords: Deviant behaviors in the workplace, abnormal behavior, Conceptual model