فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 110، مهر و آبان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 291-302
    مقدمه

    رضایت جنسی به عنوان یکی از نیازهای بنیادین، نقشی تعیین کننده در سلامت انسان دارد و درصورت عدم ارضای آن، پیامدهای جسمی و روانی حاصل از آن در سلامت فرد اخلال ایجاد میکند. در این میان کمبود میل جنسی در زنان متاهل، اختلالی شایع است که تاثیر جدی بر بهزیستی آنها دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تجربه زیسته زنان متاهل مبتلا به اختلال کمبود میل جنسی در روابط دراز مدت، با در نظر گرفتن عوامل فرهنگی است.

    روش کار

    این پژوهش کیفی با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. داده ها از طریق اجرای بیست مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری و از طریق روش کلایزی تحلیل شد. شرکت کنندگان از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. میانگین نمره مقیاس کامل شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI)6/22 و میانگین پرسشنامه تعارضات زناشویی (MCQ-R) 11/107 بود. این مطالعه در سال 1399-1398 در کلینیک تخصصی جنسی رهیاب مشهد انجام گردید.

    نتایج

    چهار مقوله اصلی به دست آمده از داده های پژوهش حاضر عبارتند از: 1) روزمرگی پایان ناپذیر، 2) وضعیت جنسی زدایی شده 3) ردپای زخم های گذشته و 4) معرفی نابجای تعایم مذهبی

    نتیجه گیری

    تعارضات فردی در کنار به حاشیه رانده شدن اولویت عشق ورزی در زندگی زناشویی از عوامل مهم در کاهش میل جنسی زنان متاهل در روابط دراز مدت است. طراحی و اجرای کارگاه هایی برای زوجین به منظور ایجاد فضایی در جهت زنده نگه داشتن رابطه و توجه به درمان فردی زنان مبتلا، گام هایی مهم در جهت کاهش رنج این گروه از زنان است.

    کلیدواژگان: اختلال کمبود میل جنسی، تاهل، زنان، مطالعه کیفی
  • صفحات 303-312
    مقدمه

    اختلال اضطراب منتشر، جزء شایعترین اختلالات اضطرابی است و درمان آن بسیار اهمیت دارد. درمان شناختی-رفتاری مبتنی بر مدل داگاس بر عوامل سبب ساز این اختلال تمرکز دارد. درنتیجه پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر این درمان بر جهت گیری منفی نسبت به مشکل و حل مسیله بیماران مبتلا به اختلال اضطراب منتشر انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه در سال 2020، ابتدا تعداد 30نفر از مبتلایان به GAD به روش خوشه ای چندمرحله ای از کلینیک های روانشناختی شهر اصفهان انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش 12 جلسه 90 دقیقه ای درمان شناختی-رفتاری مبتنی بر مدل داگاس را دریافت کردند. بعلت ریزش نمونه، تعداد 24 آزمودنی (12نفر گروه آزمایش و 12نفر گروه کنترل)، در مرحله پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه های جهت گیری منفی نسبت به مشکل و حل مسیله را پر کردند.

    یافته ها:

     نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیر(مانکوا) نشان داد که بین دو گروه آزمایش و کنترل به طور کلی در متغیرهای جهت گیری منفی نسبت به مشکل و حل مسیله تفاوت معناداری وجود دارد (P<0/01).

     نتیجه گیری: 

     درمان شناختی-رفتاری مبتنی بر مدل داگاس بر بهبود جهت گیری منفی نسبت به مشکل و حل مسیله بیماران مبتلا به این اختلال موثر است

    کلیدواژگان: اختلال اضطراب منتشر، حل مسئله، درمان شناختی-رفتاری، مدل داگاس
  • صفحات 313-322

    مقدمه:

     این پژوهش با هدف تحلیل نقش سرمایه روان شناختی در میانجی گری ارتباط ویژگی های شخصیتی چهارگانه تاریک با خلاقیت در بین هنرمندان انجام شده است. 

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی- همبستگی را کلیه دنبال کنندگان کانال پیام رسان تلگرام اتحادیه هنرمندان استان خراسان رضوی تشکیل می دهد که در آن 260 هنرمند مورد مطالعه قرار گرفتند. به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه خلاقیت تورنس، پرسشنامه سرمایه روانشناختی مک گی و مقیاس صفات چهارگانه تاریک شخصیت یوسفی و ایمانزاد بود که یافته های پایا و معتبری ارایه کردند. در این تحقیق از طرح تحلیل مسیر استفاده شده است. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی، مدل سازی معادلات ساختاری (SEM)، نرم افزار SPSS و نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین ویژگی های شخصیتی چهارتایی تاریک و خلاقیت با واسطه سرمایه روان شناختی در بین هنرمندان همبستگی معکوس معنادار وجود دارد. همچنین یک همبستگی معکوس معنادار بین ویژگی های شخصیتی چهارتایی تاریک هنرمندان و خلاقیت وجود دارد. علاوه بر این، یک همبستگی معکوس عمیق بین ویژگی های شخصیتی چهارگانه تاریک و سرمایه روانی هنرمندان وجود دارد. همچنین بین سرمایه روانشناختی و خلاقیت در هنرمندان رابطه مستقیم وجود دارد. 

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد هنرمندان دارای سرمایه روان شناختی دارای ویژگی های شخصیتی چهارگانه جزیی هستند و ارضای تکانشی آنی را به تاخیر می اندازند. آن ها تحمل می کنند و خود کارآمد تلاش می کنند تا تولید و خلق کنند.

    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، شخصیت چهارگانه تاریک، خلاقیت، هنرمند
  • صفحات 323-331
    مقدمه

    این مطالعه با هدف بررسی روایی، پایایی و ساختار عاملی نسخه کودک و والدین پرسشنامه ناتوانی عملکردی (FDI) در کودکان مبتلا به درد مزمن و والدین آنها انجام شد.   

    روش کار

    در این مطالعه در سال 2018- 2017 تعداد 112 جفت کودک (12-7 ساله) و والدین شان به روش نمونه گیری در دسترس از بیمارستان های کودک شهر تهران انتخاب شدند. و پرسش نامه FDI به همراه پرسش نامه های KIDScreen، CBCL، YSR و VAS روی آنها اجرا شد. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی برای به دست آوردن یافته ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.   

    یافته ها

    نتایج پایایی FDI نشان داد که آلفای کرونباخ نسخه کودک و والد به ترتیب 89/0 و 90/0 بوده که نشان دهنده ضرایب آلفای بالا است. همچنین بسیاری از نسخه های فرزند و والدین همبستگی دو برابری به دست آمده را در محدوده قابل قبول و معنی داری (53/0 تا 93/0) اجرا می کنند. همچنین روایی همگرا و واگرا نسخه والد نشان داد که نسخه والد با خرده مقیاس های کیفیت زندگی (0.08- تا 0.20-) و با خرده مقیاس های CBCL (0.30 تا 0.35) و همچنین مقیاس شباهت بصری (0.30) همبستگی منفی دارد. 15/0) همبستگی مثبت و معناداری دارد. تحلیل عاملی اکتشافی چهار عامل را در نسخه کودک و سه عامل را در نسخه والدین شناسایی کرد و در تحلیل عاملی تاییدی برازش این عوامل جدید تایید شد.

    نتیجه گیری: 

    پرسشنامه ناتوانی عملکردی دارای ویژگی های روان سنجی مناسبی در جمعیت کودکان مبتلا به درد مزمن و والدین آنها است.

    کلیدواژگان: اعتبار، پایایی، درد مزمن، ناتوانی عملکردی
  • صفحات 333-340
    مقدمه

    لکنت رشدی یک اختلال عصبی است که معمولا به صورت یک مشکل حرکتی ظاهر می شود. با این حال، نظریه های شناختی معتقدند که توانایی های شناختی ضعیف منشا لکنت هستند. این مطالعه با هدف مقایسه حافظه کاری دیداری و شنیداری در بزرگسالان با و بدون لکنت انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش در کلینیک گفتار درمانی بیمارستان ابن سینا و مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 2020-2019 انجام شد. در این مطالعه، بزرگسالانی که لکنت دارند (AWS) (60=N) و بزرگسالان بدون لکنت (AWNS) (60=N)، بین 17 تا 37 سال، بدون سابقه ذهنی و حسی، زبانی، شنوایی، گفتاری، نقایص حرکتی و روانپزشکی به کار گرفته شدند. آزمون N-Back توانایی های حافظه کاری بصری شرکت کنندگان را ارزیابی کرد. همچنین برای ارزیابی توانایی های حافظه فعال شنوایی از آزمون وکسلر (Digit span) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که بین گروه ها در تکلیف نام گذاری رقم تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0 >p). اما تفاوت معنی داری بین دو گروه در حین تکلیف 2 Back مشاهده شد (02/0=P). تجزیه و تحلیل نشان داد که AWS هشدارهای کاذب بیشتری به دلیل اضطراب داشت در حالی که به دلیل افزایش تقاضای توجه پاسخ می داد. از سوی دیگر، می تواند نشانه ای از کمبود حافظه فعال در طول یک کار دشوار باشد.

    نتیجه گیری: 

    بزرگسالان مبتلا به لکنت نسبت به بزرگسالان عادی عملکرد ضعیفی دارند، حتی اگر عملکرد آنها هنوز در محدوده طبیعی باشد.

    کلیدواژگان: حافظه کاری دیداری، حافظه کاری شنیداری، لکنت رشدی
  • صفحات 341-347
    مقدمه

    آثار برخی از مشکلات از جمله سرطان در دوران کودکی و نوجوانی در طول زندگی باقی می ماند. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی بازی درمانی گروهی بر اساس نظریه انتخاب بر کارکردهای اجرایی کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه بر روی 30 بیمار 9 تا 18 ساله سرطانی بستری در بیمارستان دکتر شیخ مشهد در سال 1399 انجام شد و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند.). گروه آزمایش هشت جلسه شصت دقیقه ای بازی درمانی گروهی بر اساس تیوری انتخاب دریافت کردند و گروه کنترل از اتاق بازی استفاده کردند. هر دو گروه پرسشنامه رتبه بندی رفتار عملکردی اجرایی (BRIEF) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از مدل ترکیبی ANOVA و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     یافته ها نشان داد که مداخله به دلیل تاثیر متقابل زمان و گروه بندی تاثیر معنی داری بر جابجایی، کنترل هیجان، شروع (001/0=P) و نظارت (04/0=P) دارد که نشان دهنده اثربخشی است. مربع اتای جزیی (ƞ) آنها به ترتیب 0.42، 0.46، 0.62 و 0.13 بود و بازداری (P=0.59)، حافظه کاری (P=0.59)، پلان (P=0.59) و سازماندهی (P=0.29) انجام دادند. تغییر قابل توجهی نداشته باشد

    نتیجه گیری: 

    با توجه به یافته ها، بازی درمانی گروهی مبتنی بر تیوری انتخاب می تواند به عنوان مداخله ای موثر برای بهبود شیفت، کنترل هیجانی، شروع و نظارت در کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بازی درمانی، سرطان، واقعیت درمانی
  • صفحات 349-354
    مقدمه

    ظهور COVID-19 منجر به ترس و اضطراب در بین مردم در سراسر جهان شده است. این مطالعه با هدف بررسی نقش سلامت معنوی و تاب آوری در آسیب پذیری روانی کارکنان در دو اوج کرونا در ایران انجام شد.

    روش  کار:

     این مطالعه توصیفی از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری بر اساس جدول مورگان شامل کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و حجم نمونه 123 نفر می باشد. نمونه ها به صورت تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه های تاب آوری کانر و دیویدسون، چک لیست علایم-90 (SCL-90)، سلامت معنوی پولوتزین و الیسون در اوج اول (مارس تا پایان آوریل 2020) و اوج سوم (اکتبر 2020) تکمیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از میانگین، انحراف معیار و آزمون t با نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که میزان آسیب پذیری روان شناختی افراد در دو اوج کرونا تفاوت معناداری دارد (001/0 <p). همچنین بین میزان آسیب پذیری روانی افراد و سلامت معنوی در دو اوج کرونا تفاوت قابل توجهی وجود دارد (001/0 <p).

    نتیجه گیری

    افزایش تاب آوری و سلامت معنوی می تواند آسیب پذیری روانی را کاهش دهد. همچنین از نتایج این مطالعه می توان برای تعیین میزان آسیب روانی ناشی از بیماری کرونا و برنامه ریزی مداخلات روانشناختی لازم برای گروه هدف استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری روانی، تاب آوری، سلامت معنوی، کووید 19
  • صفحات 357-359
    مقدمه

    سندرم کلاین لوین (KLS) یک اختلال نادر است که با پرخوابی مکرر، پرخوری یا بیش فعالی جنسی مشخص می شود و با اختلال عملکرد شناختی یا رفتارهای غیرطبیعی همراه است. 

    ارایه مورد: 

    در این مقاله، یک زن مجرد 36 ساله با شکایت اصلی سردرد، خستگی و خواب آلودگی ارایه شد. او حملات پرخوابی و نقص حافظه را از دوران کودکی گزارش کرده و اعتیاد به الکل، کافیین و شکر، همچنین افسردگی و آموزش خودکشی را تجربه نموده است. بررسی کامل پزشکی هیچ بیماری ارگانیکی را نشان نداد. پلی سومنوگرافی و تست های چندگانه تاخیر خواب نشان دهنده نارکولپسی بود. در نهایت، او مبتلا به سندرم کلاین لوین تشخیص داده شد. 

    نتیجه گیری

    سندرم کلاین لوین یک تشخیص چالش برانگیز است. سابقه پزشکی علایم بالینی و حذف سایر تشخیص ها می تواند منجر به تشخیص بهتر در بیماران مبتلا به پرخوابی شود.

    کلیدواژگان: پرخوابی، پلی سومنوگرافی، سندرم کلاین لوین
|
  • Parisa Ziaee, Zohreh Sepehri Shamloo *, Ali Mashhadi, Hossein Shareh Pages 291-302
    Introduction

    Sexual satisfaction, as a basic human need, has a determining effect on human health, and its absence can cause physical and mental pressures that will threaten individuals' health. Low sexual desire is a common disorder affecting married women and can greatly influence their well-being and disrupt their everyday life. This study aimed to analyze the lived experiences of married women suffering from hypoactive sexual desire disorder in long-term relationships considering cultural drivers. 

    Materials and Methods

    This qualitative study (2019-2020) in Mashhad-Iran, was conducted based on the descriptive phenomenology approach. The research data were collected through 20 in-depth and semi-structured interviews and then they were analyzed using Colaizzi's method of data analysis. The participants were also selected through purposive sampling. A mean score of 22.6±2.9 was obtained for full-scale score of Female Sexual Function Index (FSFI) and 107.11±3.2 for Marital Conflict Questionnaire-Revised (MCQ-R). 

    Results

    The four core themes extracted from the data were (1) incessant everyday life in long-term relationships, (2) de-sexualized roles, (3) traces of old wounds, and (4) misinterpretation of religious teachings. 

    Conclusion

    Personal conflicts and neglected foreplay priorities were the primary causes of married women's low sexual desire in long-term relationships. Couples workshops aimed at preserving and revitalizing relationships and individual treatment of affected women are some potential solutions for alleviating the suffering of this group of women.

    Keywords: hypoactive sexual desire disorder, Marriage, Qualitative research, Women
  • Khadijeh Mesbah, Zohreh Raeisi * Pages 303-312
    Introduction

    Generalized Anxiety Disorder (GAD) is one of the most common anxiety disorders, and its treatment is very important. Cognitive-Behavioral Therapy (CBT) based on Dugas' model focuses on the causative agents of this disorder. Therefore, this study aimed to investigate the effectiveness of CBT based on Dugas' model on negative problem orientation and problem-solving in patients with generalized anxiety disorder. 

    Materials and Methods

    In this study in 2020, 30 patients with GAD diagnosis were selected by multi-stage cluster method from psychological clinics in Isfahan, Iran. They were randomly divided into experimental and control groups. The experimental group received 12 sessions of 90-minute CBT based on Dugas' model. Due to the drop in sample, 24 subjects in the pre-test and post-test stages fulfilled Generalized Anxiety Disorder Scale (GAD-7), Negative Problem Orientation Questionnaire (NPOQ), and Heppner Problem Solving Inventory (PSI). Finally, the results were analyzed using the SPSS-21 and multivariate analysis of covariance (MANCOVA). 

    Results

    The results of MANCOVA showed that there was generally a significant difference between the experimental and control groups in the variables of negative problem orientation and problem-solving (P< 0.01). 

    Conclusion

    Cognitive-behavioral therapy based on the Dugas' model, is effective in improving negative problem orientation and problem-solving in patients with generalized anxiety disorder.

    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Dugas' Model, Generalized anxiety disorder, Problem-Solving
  • Seyedeh Arefeh Rezazadeh Yazd, Hamidreza Aqamohammadian Sharbaf Pages 313-322
    Introduction

    This research aims to analyze the role of psychological capital in mediating the connection of the dark tetrad personality traits with creativity among artists. 

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study consisted all followers of the Telegram messenger channel of the Union of Artists of Khorasan Razavi province-Iran, in which 260 artists were studied. They were selected through the voluntary sampling method. Research instruments included the Torrance Creativity Questionnaire, McGee Psychological Capital Questionnaire, and Yousefi and Imanzad Scale of the personality dark tetrad traits, which provided reliable and valid findings. The research uses a path analysis plan. The data were analyzed using a descriptive and inferential statistics method, Structural Equation Modeling (SEM), SPSS software and the AMOS software. 

    Results

    The results demonstrated a significant inverse correlation between the dark tetrad personality traits and creativity mediated by psychological capital among artists. There is also a significant inverse correlation between artists' dark tetrad personality traits and creativity. Besides, there is a deep inverse correlation between the dark tetrad personality traits and the psychological capital of artists. There is also a direct relationship between psychological capital and creativity in artists. 

    Conclusion

    It seems that the artists with psychological capital have minor tetrad personality traits and delay immediate impulsive gratification. They endure and self-efficiently attempt to produce and create.

    Keywords: Artist, creativity, Dark tetrad personality, Psychological capital
  • Soheila Ghomian *, MohammadReza Shaeiri Shaeiri, Samira Masoumian, Tahere Malek Zadeh, Neda Nuri Pages 323-331
    Introduction

    This study aimed to investigate the validity, reliability, and factor structure of the child and parent versions of The Function Disability Inventory (FDI) in the children with chronic pain and their parents. 

    Materials and Methods

    The sample consists of 112 pairs of children (7-12 years) and parents selected through convenient sampling from child hospitals in Tehran in 2017 to 2018. The Function Disability Inventory (FDI), KIDScreen, Child Behavior Checklist (CBCL), Youth Self Report (YSR), and Visual Analogous Scale (VAS) were implemented. The data were analyzed using Pearson's correlation and exploratory and confirmatory factor analysis were used to obtain the findings. 

    Results

    The reliability results of FDI showed that the Cronbach's alpha of the child and parent versions were 0.89 and 0.90, respectively, which indicates high alpha coefficients. Also, many run twice correlations of child and parent versions obtained in a significant and acceptable range (0.53 to 0.93). Also, the convergent and divergent validity of the parent version showed that the parent version has a negative correlation with the quality of life subscales (-0.08 to -0.20) and with the CBCL subscales (0.30 to 0.35) and also the visual similarity scale (0.15), has a positive and significant correlation. The exploratory factor analysis identified four factors in the child's version and three factors in the parent's version, and in the confirmation factor analysis, the fitting of these new factors were confirmed. 

    Conclusion

    Function Disability Inventory has proper psychometric features in the population of children with chronic pain and their parents.

    Keywords: Chronic pain, Functional disability, Reliability, Validity
  • Elham Hakimi, Ali Ghanaei Chamanabad *, Javad Salehi Fadardi, Saeedeh Hajebi Pages 333-340
    Introduction

    Developmental stuttering is a neurological disorder commonly manifested as a motor problem. Cognitive theories, however, hold that poorly developed cognitive abilities are the origins of stuttering. This study aimed to compare the visual and auditory working memory in adults with and without stutter.

    Materials and Methods

    This research was performed at the Speech Therapy Clinic of Ibn-e-Sina Hospital and Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center of in Mashhad University of Medical Sciences, Iran, in 2019-2020. In this study, Adults Who Stutter (AWS) (N= 60) and Adults Who No Stutter (AWNS) (N= 60), aged between 17-37 years, with no history of mental and sensory, lingual, hearing, articulatory, motor, and psychiatry defects, were recruited. The N-Back test evaluated the participants' visual working memory abilities. In addition, the Wechsler test (Digit span) was used to evaluate the auditory working memory abilities. Data analyzed through SPSS 25 software.

    Results

    The results revealed no significant difference between groups in the digit naming task (P> 0.05). However, a significant difference was seen between the two groups during the 2‑Back task (P= 0.02). Analysis showed that AWS had more false alarms due anxiety while responding due to increased attentional demands. On the other hand, it could be a sign of working memory deficits during a difficult task.

    Conclusion

    Adults with stutter perform poorly than normal adults, even though their performance is still within the normal range.

    Keywords: Auditory working memory, Developmental stuttering, Visual working memory
  • Reza Shamabadi *, Masoud Nosratabadi, Seyed Mohsen Asgharinekah, Abdollah Banihashem Pages 341-347
    Introduction

    The effects of some problems such as cancer in childhood and adolescence remain throughout the lives. This study aimed to assess the effectiveness of group play therapy based on the choice theory on executive functions in children and adolescents with cancer.

    Materials and Methods

    This study was conducted on 30 cancer patients aged 9-18 years who admitted to Dr. Sheikh Hospital in Mashhad, Iran in 2020. They divided randomly into two experimental group (n= 15) and control group (n= 15). The experimental group received eight sixty-minute sessions of group play therapy based on choice theory, and the control group used the game room. Both groups fulfilled the Executive Functional Behavior Rating Questionnaire (BRIEF). The data were analyzed using ANOVA mix model using SPSS software version 24.

    Results

    The findings showed that the intervention has significant effects on shift, emotion control, initiate (P= 0.001), and monitoring (P= 0.04) due to the interactive effect of time and grouping, which shows the effectiveness. Their Partial Eta Squared (ƞ) were 0.42, 0.46, 0.62 and 0.13, respectively, and the inhibition (P= 0.59), working memory (P= 0.59), plan (P= 0.59), and organize (P= 0.29) did not have significant change.

    Conclusion

    According to the findings, group play therapy based on the choice theory can be used as an effective intervention to improve shift, emotional control, initiate and monitoring in children and adolescents with cancer.

    Keywords: Cancer, Play therapy, Reality therapy
  • Mahin Esmaeili Darmian *, Seyyed Vahid Javadi Pages 349-354
    Introduction

    The advent of COVID-19 has led to fear and anxiety among people around the world. This study aimed to study the spiritual health and resilience role in staff's psychological vulnerability in two corona peaks in Iran.

    Materials and Methods

    This descriptive study is a causal-comparative. According to Morgan's table, the statistical population includes all staff of the Islamic Azad University of Birjand, and the sample size is 123 people. Samples were selected randomly. Connor and Davidson Resilience, Symptom Checklist-90 (SCL-90), Pulotzin and Ellison Spiritual Health Questionnaires were fulfilled in the first peak (March to the end of April 2020) and the third peak (October 2020). Mean data, standard deviation, and t-test were used in data analysis with SPSS software          version 21.

    Results

    The results showed a significant difference in the degree of psychological vulnerability of individuals in the two corona peaks (P< 0.001). In addition, there is a considerable difference between individuals' psychological vulnerability levels and spiritual health in the two corona peaks (P< 0.001).

    Conclusion

    Enhancing resilience and spiritual health can decrease psychological vulnerability. Also, the results of this study can be used to determine the amount of psychological damage caused by the corona disease and to plan the necessary psychological interventions for the target group.

    Keywords: COVID 19, Psychological vulnerability, Resilience, Spiritual health
  • Narjes Sahebzadeh, Maedeh Kamrani * Pages 357-359
    Introduction

    Klein-Levin Syndrome (KLS) is a rare disorder identified by recurrent hypersomnia, over-eating, or hypersexuality and is associated with cognitive dysfunction or abnormal behaviors. 

    Case presentation

    In this paper, we presented a 36-year-old single female with chief complaints of headaches, tiredness, and sleepiness. She reported attacks of hypersomnia and memory deficits from childhood. She experienced addiction to alcohol, caffeine, and sugar, also depression, and suicidal taught. The full medical work-up did not indicate any organic illness. Polysomnography and Multiple Sleep Latency Tests indicated narcolepsy. Finally, she was diagnosed with Klein-Levin syndrome. 

    Conclusion

    Kleine-Levin Syndrome is a challenging diagnosis. The medical history of clinical symptoms and exclusion of other diagnoses can lead to better diagnosis in patients with hypersomnolence.

    Keywords: Hypersomnia, Klein-Levin Syndrome, Polysomnography