فهرست مطالب

ابن سینا - سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 80، پاییز 1401)

فصلنامه ابن سینا
سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 80، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ذکریا احمدیان، آرمین زارعیان*، محمد عزیزی، پیمان جهانداری، ساناز زرگر بالای جم، حمیدرضا گنجی زاده صفحات 4-14
    زمینه و اهداف

    با دستکاری برخی از متغیرها از جمله سبک رهبری، می توان جو سازمان را دگرگون نمود و شادی و اخلاق و در پی آن ارتقای کیفیت زندگی کاری و سلامت اداری را فراهم نمود. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی احساس شادکامی و اخلاق حرفه ای در رابطه بین رهبری کوانتومی با سلامت سازمانی و کیفیت زندگی کاری بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش توصیفی - همبستگی بود. با استفاده از جدول مورگان 132 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد رهبری کوانتومی (QLQ)، سلامت سازمانی (OHI)، کیفیت زندگی کاری (QWL)، احساس شادکامی (OHQ) و اخلاق حرفه ای بود. جهت تحلیل داده ها از الگوی معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS و Smart PLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج کلی بیانگر این بود که بین رهبری کوانتومی و سلامت سازمانی (24/0) و کیفیت زندگی کاری (55/0) با میانجی گری اخلاق حرفه ای رابطه مثبت و معنی دار وجود داشت. در نهایت رابطه بین رهبری کوانتومی و سلامت سازمانی (49/0) و کیفیت زندگی کاری (32/0) با میانجی گری احساس شادکامی رابطه مثبت و معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    با وجود رابطه مثبت و معنی دار بین متغیرهای پژوهش، پیشنهاد میشود اصول رهبری کوانتومی به مدیران و سرپرستان دانشگاه در تمام ردههای مدیریتی، آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: رهبری، اخلاق، سلامت، شادکامی
  • سجاد کرمانی، آسیه عباسی دلوئی*، احمد عبدی، ایوب سعیدی صفحات 15-24
    زمینه و اهداف

    با توجه به توانایی ترشح هورمونها، اهمیت زیادی به نقش بافت چربی داده شده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات تمرین مقاومتی بر هورمونهای مترشحه از بافت چربی (WISP-1 و WISP-2) در مردان چاق بود.

    روش بررسی

    در یک مطالعه نیمه تجربی، 44 مرد چاق (23-32 سال) انتخاب و بهصورت تصادفی به چهار گروه مساوی کنترل، تمرین مقاومتی تناوبی، تمرین مقاومتی سنتی و تمرین مقاومتی دایرهای تقسیم شدند. تمرین مقاومتی تناوبی، سنتی و دایرهای با شدت 50% یک تکرار بیشینه و زمان استراحت فعال، 3 جلسه در هفته و به مدت 12 هفته انجام شد. سطوح WISP-1 و WISP-2 سرم با استفاده از کیت الایزا اندازهگیری شد. دادهها به روش آزمون تی همبسته، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنیداری 05/0p<  تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین تاثیر سه روش تمرینی بر WISP-1 در مردان چاق تفاوت معناداری وجود داشت (001/0>p)، اما تفاوت معنی داری بین تاثیر سه روش تمرینی بر WISP-2 وجود نداشت. میزان WISP-1 در مردان چاق در گروه تمرین مقاومتی تناوبی نسبت به گروههای کنترل و تمرین مقاومتی سنتی بهطور معنیداری کمتر بود. همچنین WISP-1 در گروههای تمرین مقاومتی تناوبی و تمرین مقاومتی دایرهای و WISP-2در گروه تمرین مقاومتی تناوبی نسبت به پیش آزمون بهطور معنیداری کاهش یافت (001/0>p).

    نتیجه گیری

    بهنظر میرسد تمرین مقاومتی تناوبی اثرات بیشتری بر کاهش WISP-1 و WISP-2 در مردان چاق دارد.

    کلیدواژگان: تمرین، چاقی، بافت چربی
  • طیبه وفائی، سید عبدالوهاب سماوی*، سمانه نجارپوریان صفحات 25-35
    زمینه و اهداف

    با توجه به شیوع و پیامدهای رفتارهای خودآسیب رسان در بین نوجوانان، انجام مداخلات درمانی ضروری هست؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر تعیین اثربخشی آموزش گروهی تنظیم هیجان بر احساس شرم و راهبردهای مقابله ای نوجوانان خودآسیب رسان بود.

    روش بررسی

    در یک پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه، از میان نوجوانان دختر 15-13 ساله شهر شیراز (منطقه 2) در سال تحصیلی 1400 1399، 30 نفر به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و گواه قرار گرفتند؛ و به مقیاس پرسشنامه شرم سیموند و همکاران و پرسشنامه مقابله فرایدنبرگ و لوییس پاسخ دادند. گروه آزمایش آموزش گروهی تنظیم هیجان گرتز را دریافت کرد، اما گروه گواه هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. تحلیل داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره انجام شد.

    یافته ها

    نتایج به صورت کلی نشان داد که بین گروه آزمایش و گواه در میزان احساس شرم و راهبردهای مقابله ای تفاوت معنی دار وجود دارد (0001/0>p). آموزش گروهی تنظیم هیجان موجب کاهش مولفه های شرم (خودارزیابی منفی و ناراحتی هیجانی) می گردد و موجب افزایش راهبردهای مقابله ای بارور و کاهش راهبردهای مقابله ای نابارور می شود (0001/0>p) و از نظر مولفه برونی سازی و راهبردهای مقابله ای مراجعه به دیگران بین دو گروه تفاوت معنادار وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج درمانگران، مشاوران و روانشناسان در کنار سایر روش های درمانی از روش آموزش گروهی تنظیم هیجان در راستای ارتقای وضعیت روانشناختی نوجوانان خودآسیب رسان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، احساس شرم، راهبردهای مقابله، نوجوانان، رفتارهای خودآسیب رسان
  • پگاه میرزاپور، فیروزه زنگنه مطلق*، سید احمد سیدعلی نقی، اسماعیل مهرآیین صفحات 36-43
    زمینه و اهداف

    ایدز یکی از بزرگترین بیماری عفونی کشنده و مزمن در جهان است. پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه اثربخشی آموزش گروهی رویکرد مثبت نگر و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، بر بهزیستی روانشناختی وتابآوری افراد مبتلا به HIV انجام گرفت.

    روش بررسی

     پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی بود. به این منظور 45 نفر از افراد مبتلا به HIV به صورت تصادفی انتخاب و در سه گروه 15 نفری (آموزش گروهی مثبت نگر، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، و کنترل) قرار گرفتند. پرسشنامههای بهزیستی روانشناختی ریف و تاب آوری برای هر سه گروه اجرا شد (پیشآزمون). شرکت کنندگان گروههای آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای به صورت گروهی تحت آموزش قرار گرفتند. پس از دو هفته از اجرای آموزش، پس آزمون اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش گروهی مثبت نگر و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در ارتقای بهزیستی روانشناختی و تاب آوری موثر است. بر اساس یافته ها، بین اثربخشی آموزش گروهی مثبت نگر و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهزیستی روانشناختی و تاب آوری بیماران مبتلا به HIV تفاوت معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که هر دو رویکرد (آموزش رویکرد مثبت نگر و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد) اثرات سودمندی بر زندگی افراد مبتلا به HIV دارند.

    کلیدواژگان: ایدز، درمان پذیرش و تعهد، سلامت روان، تاب آوری
  • بهراد زادافشار، طیبه شریفی*، رضا احمدی، مریم چرامی صفحات 44-55
    زمینه و اهداف

    با توجه به شواهد موجود در خصوص پیامدهای ناشی از آزارهای جنسی  ضروریست که اقدامات درمانی مناسب و موثری برای قربانیان فراهم گردد. هدف از انجام این پژوهش بررسی و مقایسه اثربخشی گروه درمانی هیجان مدار و وجودی بر سازگاری قربانیان آزار جنسی کودکی شهر اصفهان بود.

    روش بررسی

    روش انجام این پژوهش، طرح آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری با گروه گواه بود که تعداد 45 نفر با سابقه قربانی شدن توسط هرگونه آزار جنسی در کودکی مراجعه کننده به مراکز روانشناسی شهر اصفهان بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و در سه گروه 15 نفری (دو گروه آزمایشی و یک گروه گواه) به صورت تصادفی قرار گرفته شدند. یک گروه آزمایشی به وسیله گروه درمانی هیجان مدار و دیگری با گروه درمانی وجودی مورد مداخله قرار گرفتند و پس از اتمام روال مداخله درمانی با گروه گواه مقایسه شدند. همچنین، با گذشت مدت زمان 3 ماه، گروه ها مورد پیگیری قرار گرفتند.

    یافته ها

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که گروه درمانی وجودی و هیجان مدار به طور موثری سبب افزایش سازگاری در خانه (037/0=p، 021/0=p، 480/3 =F، 142/0=eta) و سازگاری بهداشتی (023/0=p، 050/0=p، 230/3 =F، 133/0=eta) در قربانیان آزار جنسی کودکی شهر اصفهان شده است. همچنین نتایج نشان داد که از بین دو شیوه درمانی تنها درمان وجودی توانسته بر نمره کل سازگاری قربانیان آزار جنسی کودکی تاثیر معناداری داشته باشد (048/0=p، 620/3 =F، 141/0=eta) و درمان هیجان مدار نتوانسته چنین تاثیری را داشته باشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های به دست آمده پیشنهاد می شود که قربانیان آزار جنسی جهت بهبود در سازگاری با یکی از درمان های هیجان مدار و یا وجودی تحت مداخله قرار گیرند.

    کلیدواژگان: گروه درمانی هیجان مدار، آزار جنسی، سازگاری، کودک آزاری
  • سیمین تاج شریفی فر، علیرضا داداشی، امیرحسین اورندی، عبادالله شیری ملک آباد*، سعید خرم نیا، فرشید الازمنی نوده صفحات 56-66
    زمینه و اهداف

    رمدسیویر یک داروی ضد ویروسی است که به طور گسترده در بیماران مبتلا به کووید-19 استفاده می گردد. هدف این مطالعه، مروری بر مطالعات مرورنظام مند و فراتحلیل رمدسیویر در بیماران مبتلا به کووید-19 بود.

    روش بررسی

    یک جستجوی الکترونیک در بانک های اطلاعاتی پابمد، اسکوپوس، کاکرن و وب آو ساینس تا دسامبر 2021 صورت گرفت. علاوه بر آن، دیگر بانک های اطلاعاتی نیز مورد جستجو قرار گرفت. همچنین یک جستجوی دستی در مطالعات و سایر منابع به منظور یافتن شواهد انجام گردید. از پرسشنامه ارزیابی کیفی مروری (OQAQ) به منظور ارزیابی کیفیت مقالات استفاده شد.

    یافته ها

    17 مطالعه مرورنظام مند و فراتحلیل وارد مطالعه شد. نتایج نشان داد که رمدسیویر در 7 مطالعه باعث کاهش در مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید-19 و در 7 مطالعه دیگر تاثیری در کاهش مرگ و میر بیماران در مقایسه با گروه کنترل نداشت. همچنین دیگر یافته های مطالعه نشان داد که رمدسیویر باعث افزایش بهبود بالینی، افزایش ریکاوری بالینی، کاهش زمان ریکاوری بالینی، و سریع تر شدن زمان ترخیص بیماران مبتلا به کووید-19 از بیمارستان می گردد. عوارض جانبی در اکثر مطالعات در گروه دریافت کننده رمدسیویر خفیف و ملایم بود.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه نشان داد که میزان مرگ و میر ناشی از رمدسیویر در مطالعات، متفاوت است؛ بنابراین بهتر است این دارو با احتیاط مصرف گردد. عوارض جانبی به خوبی تحمل شد.

    کلیدواژگان: رمدسیویر، اثربخشی بالینی، ایمنی دارویی، مرورنظام مند، فراتحلیل، کووید-19
  • فائضه بنی یعقوبی، هومن تقوی، علی مرادی، مریم فیض اللهی، فرشید الازمنی نوده* صفحات 67-74
    زمینه و اهداف

    ظهور چشمگیر سویه جدید SARS-CoV-2 به عنوان سویه امیکرون به یک نگرانی جهانی تبدیل شده است. لذا هدف از مطالعه مروری حاضر ارزیابی خطر و رویکرد درمانی این سویه از کروناویروس است.

    روش بررسی

    در این مقاله مروری به بررسی مقالات و متون چاپی و الکترونیک با کلیدواژه های کووید-19، امیکرون، کروناویروس، سویه، نوع و واکسن در سال های 2021 و 2022 پرداخته شده است.

    یافته ها

    سویه امیکرون تا کنون در 77 کشور گسترش جهانی پیدا کرده است. به نظر می رسد جهش های فراوان در ناحیه RBD پروتیین اسپایک با پیشی گرفتن از توسعه فناوری های ایمن سازی واکسن های ضد کووید تبدیل به یک نگرانی عمومی شده است.

    نتیجه گیری

    کووید-19 یک مشکل جهانی است، بنابراین نابرابری در دسترسی به واکسن های کووید-19 در میان کشورهای توسعه یافته و محروم از نظر اقتصادی-اجتماعی ممکن است به تجدید حیات انواع جدیدی از واریانت های کشنده ویروس SARS-CoV-2 منجر شود. اگر چه حدس و گمان های بسیاری در مجامع علمی حول ابعاد مختلف سویه جدید امیکرون شکل گرفته است، اما در این مطالعه سعی شده است که تا حد ممکن اطلاعات به روز و موثق جهت اطلاع جامعه علمی کشور گردآوری گردد.

    کلیدواژگان: سویه امیکرون SARS-CoV-2، کووید-19، واکسن
  • رسول رئیسی، زهرا عباسی، مهدی راعی، کیاوش هوشمندی* صفحات 75-80
    زمینه و اهداف

    کووید-19 در افراد با بیماری زمینه ای با مخاطراتی همراه است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط میزان ابتلا به کووید-19 با بیماری های زمینه ای در بیماران بستری بیمارستانی در شهر خواف انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت مقطعی از اسفندماه سال 1398 تا مرداد ماه سال 1399 با بررسی پرونده بستری 210 بیمار مبتلا به کووید-19 از بخش کرونا و 105 بیمار غیرمبتلا به کووید-19 از بخش ارتوپدی که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. استخراج داده های مربوط به اطلاعات دموگرافیک و بیماری زمینه ای با استفاده از بررسی پرونده بستری بیماران انجام شد. داده ها با آزمون های آماری کای اسکوار و رگرسیون لجستیک تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    توزیع فراوانی ابتلا به بیماری های زمینه ای در بیماران دو گروه مبتلا به کرونا و غیرمبتلا دارای تفاوت معناداری بود (001/0>p). فراوانی نسبی ابتلا به بیماری های دیابت، فشارخون، کلیوی و بیماری های قلبی در بیماران مبتلا به کووید-19 نسبت به بیماران غیرمبتلا به طور معناداری بیشتر بود (01/0>p).

    نتیجه گیری

    دراین مطالعه شانس ابتلا به کووید19 در افراد دارای بیماری زمینه ای بیشتر بود. بنابراین سیاستگذاران عرصه بهداشت و درمان باید برنامه هایی جهت آموزش مناسب، حمایت وآگاه سازی بیماران دارای بیماری زمینه ای ارایه کنند.

    کلیدواژگان: کووید-19، بیماری زمینه ای، تحلیل ریسک
  • پدرام فرهادیان* صفحات 81-87
    زمینه و اهداف

    استافیلوکوک اوریوس به عنوان یکی از مهمترین پاتوژن های قابل انتقال از مواد غذایی در سراسر جهان شناخته شده است. هدف از این تحقیق، بررسی نحوه شیوع بر اساس تعیین بیوتیپ باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس استخراج شده از غذاهای بیمارستانی است.

    روش بررسی

    این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی در کترینگ بیمارستانی درجنوب شهر تهران، در سه ماه تابستاه سال 1400 صورت پذیرفت. در هر مرتبه نمونه برداری بر اساس منوی پخت هفتگی، یک نمونه از برنج و یک نمونه از کباب کوبیده و دو نمونه کتلت ازغذای بیماران و کارکنان جهت بررسی، با حفظ شرایط استاندارد اخذ شد.

    یافته ها

    در کل از 411 نمونه غذایی 24جدایه از 127 نمونه کباب کوبیده مرغ (89/18%)، 16 جدایه از157 نمونه کتلت (19/10%)، آلوده بودند. در نمونه برنج هیچ آلودگی وجود نداشت. همچنین ارتباط معنی داری بین درجه حرارت پخت غذا و درصد شیوع استافیلوک اوریوس وجود داشت. در مقایسه دو نمونه دارای آلودگی بیشترین میزان شیوع استافیلوکوک اوریوس مربوط به کباب کوبیده مرغ (با دمای پخت 160 درجه سانتیگراد) و کمترین میزان مربوط به کتلت (با درجه 180 سانتیگراد) بود.میزان شیوع استافیلوکوک اوریوس در سطوح آشپزخانه بیمارستان مورد نظر 20% بود. بیوتیپ های شناسایی شده به ترتیب از بیشترین به کمترین شامل بیوتیپ گاوی 15مورد (5/37%)، گوسفندی 13مورد (5/32%)، طیور 6 مورد (15%)، انسانی 4 مورد (10%) و انسانی β٭ 2 مورد (5%) بودند.

    نتیجه گیری

    طبخ و سرو و انتقال نادرست از غذاهای پخته شده یا فرآوری شده و عدم رعایت موارد بهداشتی، نقش مهمی در اشاعه باکتری های استافبلوکوک اوریوس دارند.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، خدمات غذای بیمارستانی، بیوتایپینگ میکروبی
  • احسان کاشانی، مصطفی روشن زاده، علی تاج آبادی* صفحات 88-91
|
  • Zakariya Ahmadiyan, Armin Zareiyan*, Mohammad Azizi, Peyman Jahandari, Sanaz Zargar Balayejam, Hamidreza Ganjizadeh Pages 4-14
    Background and aims

    By manipulating some variables, including the leadership style, it is possible to change the atmosphere of the organization and provide happiness and ethics, and subsequently improve the quality of work life and administrative health. Therefore, this study was conducted to investigate the mediating role of happiness and professional ethics in between quantum leadership, organizational health, and quality of work life.

    Methods

    The research method was descriptive-correlation. Using Morgan’s table, 132 university faculty members were selected by stratified random sampling. Data collection tools were standard Quantum Leadership Questionnaire (QLQ), Organizational Health Inventory (OHI), Quality of Work Life (QWL), Oxford Happiness Questionnaire (OHQ), and occupational ethics questionnaire. Structural equation model and SPSS and Smart PLS software were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that there was a positive and significant relationship between quantum leadership and organizational health (0.24) as well as the quality of work life (0.55) with the mediation of occupational ethics. As a result, the relationship between quantum leadership and organizational health (0.49) as well as the relationship quality of work life (0.32) with the mediation of happiness was positive and significant.

    Conclusion

    Despite the positive and significant relationship among research variables, it is suggested that the principles of quantum leadership be taught to university administrators and supervisors in all managerial levels.

    Keywords: Leadership, Ethics, Health, Happiness
  • Sajjad Kermani, Asieh Abbassi Daloii*, Ahmad Abdi, Ayoub Saeidi Pages 15-24
    Background and aims

    A great importance has been given to the role of adipose tissue due to their ability to secrete hormones. The aim of this study was to evaluate the effects of resistance training (RT) on hormones secreted from adipose tissue (WISP-1 and WISP-2) in obese men.

    Methods

    In the semi-experimental study, 44 obese men (32-33 years old) were selected and randomly divided into four groups of control, interval RT, traditional RT, and circuit RT. interval, traditional, and circuit RT were performed with intensity of 50% of maximum repetition and active rest, three sessions per week for 12 weeks. Serum WISP-1 and WISP-2 levels were measured using an ELISA kit. Data were analyzed by the correlated t-test, one-way analysis of variance, and Tukey‘s post-hoc test at the p<0.05.

    Results

    The results showed that there was a significant difference among the effect of three training methods on WISP-1 in obese men (p<0.001), while there was no significant difference among the effect of three training methods on WISP-2. The level of WISP-1 in the interval RT group  was significantly lower than that in  the control and traditional RT groups. Also, WISP-1 in interval RT and circuit RT groups and WISP-2 in interval RT group decreased significantly compared to the pre-test (p<0.001).

    Conclusion

    It seems that interval RT has more effects on reducing of WISP-1 and WISP-2 in obese men.

    Keywords: Exercise, Obesity, Adipose Tissue
  • Tayebeh Vafaei, Seyed Abdolvahab Samavi*, Samaneh Najarpourian Pages 25-35
    Background and aims

    Due to the prevalence and consequences of self-harming behaviors among teenagers, therapeutic interventions are necessary; therefore, this study was conducted to determine the effectiveness of emotion regulation group training on feeling of shame and coping strategies of self-harming teenagers.

    Methods

    In a quasi-experimental pre-test and post-test study with a control group, among the 13-15 year-old female teenagers of Shiraz city (region 2) in years of 2020-2021, 30 people were selected and randomly divided into experimental and control groups (n=15). They responded to the Simonds’s Adolescent Shame-Proneness Scale and adolescent coping scale (by Frydenberg & Lewis). The experimental group received Gratz’s emotion regulation group therapy, but the control group did not receive any training. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance.

    Results

    Generally, the results showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in the level of shame and coping strategies (p<0.0001). the emotion regulation group training reduced the components of shame (negative self- evaluation and emotional discomfort). It also increased productive coping strategies and decreased non-productive coping strategies (p<0.0001). It should be noted that in terms of the externalization component and coping strategies of referring to others, there was no significant difference between the two groups.

    Conclusion

    Based on our results, in order to improve the psychological condition of self-harming teenagers, therapists, counselors, and psychologists can use the emotion regulation group training along with other treatment methods.

    Keywords: Emotional Regulation, Shame, Coping Behavior, Teenagers, Self-Injurious Behavior
  • Pegah Mirzapour, Firoozeh Zangeneh Motlagh*, Seyedahmad Seyedalinaghi, Esmaeil Mehraeen Pages 36-43
    Background and aims

    AIDS is one of the largest deadly and chronic infectious diseases in the world. The present study was conducted with the aim of comparing the effectiveness of group training with a positive approach and acceptance and commitment therapy (ACT) on the psychological well-being and productivity of people with HIV.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental study. For this purpose, 45 people with HIV were randomly selected and divided into three groups of 15 people (Positive group training, ACT, and control). Reef's psychological well-being questionnaire and Connor-Davidson Resilience scale were administered for all three groups (pre-test). The participants of the experimental groups were trained in eight sessions of 90 minutes. Two weeks after the training, the post-test was performed. In order to analyze the data, covariance analysis was used.

    Results

    The results showed that positive group training and ACT were effective in promoting psychological well-being and resilience. Based on the findings, there was no significant difference between the effectiveness of positive group training and ACT on psychological well-being and resilience of patients with HIV.

    Conclusion

    In summary, the results showed that both approaches (training of positive Approach and ACT) have beneficial effects on the lives of people living with HIV.

    Keywords: Acquired Immunodeficiency Syndrome, Acceptance, Commitment Therapy, Mental Health, Psychological Resiliency
  • Behrad Zadafshar, Tayebeh Sharifi*, Reza Ahmadi, Maryam Chorami Pages 44-55
    Background and aims

    According to the available evidences regarding the consequences of sexual harassment, it is necessary to provide appropriate and effective treatment measures for the victims.The purpose of this study was to evaluate and compare the effectiveness of emotion-focused and existential group therapy on the adjustment of victims of childhood sexual abuse in Isfahan.

    Methods

    This was a pre-test, post-test, and follow-up experimental research with a control group. The samples were 45 individuals with a history of being victimized by any kind of sexual abuse in childhood, referring to psychology centers in Isfahan city. They were selected based on purposeful sampling, and they were randomly allocated into three groups of 15 people (two experimental groups and one control group). One experimental group was intervented by emotion-focused therapy and the other was intervened by existential group therapy. All of them were compared with the control group after completing the intervention therapy procedure. Also, after three months, the groups were followed up.

    Results

    According to the obtained results, it can be said that existential and emotion-focused therapy effectively increased home adjustment (p=0.037, p=0.021, f=3.480, eta=0.142) and health adjustment (p=0.023, p=0.050, f=3.230, eta=0.133) in victims of child sexual abuse in Isfahan. The results also showed that out of the two treatment methods, only the existential therapy could have a significant effect on the overall adjustment score of victims of child sexual abuse in Isfahan (p=0.048, f=3.620, eta=0.141).The emotion-focused therapy could not have such an effect.

    Conclusion

    Based on the findings, it is suggested that victims of sexual harassment undergo intervention to improve their adjustment with emotion-focused or existential therapy.

    Keywords: Emotion-Focused Therapy, Sexual Harassment, Adjustment, Child Abuse
  • Simintaj Sharififar, Alireza Dadashi, Amirhossein Orandi, Ebadollah Shiri Malekabad*, Saeed Khorramnia, Farshid Alazmani Noodeh Pages 56-66
    Background and aims

    Remdesivir is an antiviral drug that is widely used in patients with Covid-19. The aim of this study was to review the systematic review and meta-analysis studies of Remdesivir in patients with Covid-19.

    Methods

    An electronic search was conducted in PubMed, Scopus, Cochrane Library, and Web of Science databases up to December 2021. In addition, other databases were searched. A manual search of studies and other sources was also conducted to find evidence. The tool (Overview Quality Assessment Questionnaire) was used to evaluate the quality of articles.

    Results

    Seventeen systematic review and meta-analysis studies were included in the study. The results showed that Remdesivir in seven studies reduced the mortality of patients with Covid-19 and in seven other studies had no effect on reducing patient mortality compared to the control group. Other findings of the study also showed that Remdesivir increased clinical improvement, increased clinical recovery, reduced clinical recovery time, and accelerated the discharge time of patients with Covid-19 from the hospital. Side effects were well tolerated in most studies in the Remdesivir group. Adverse events were mild and moderate in most studies in the Remdesivir group.

    Conclusion

    The findings of the study showed that the mortality rate in patients treated with remedsivir in studies is different, so it is better to use this drug with caution. Adverse events were well tolerated.

    Keywords: Remdesivir, Clinical Efficacy, Drug Safety Biomarkers, Systematic Review, Meta-Analysis, COVID-19
  • Faeze Baniyaghoobi, Hooman Taghavi, Ali Moradi, Maryam Feyzollahi, Farshid Alazmani Noodeh* Pages 67-74
    Background and aims

    The dramatic emergence of a novel SARS-CoV-2 strain as the omicron strain has become a global concern, so the aim of the present study was to evaluate the risk and treatment approach of this strain of coronavirus.

    Methods

    In this review article, printed and electronic articles and texts with the keywords Covid-19, Omicron, Coronavirus, strain, type, and vaccine in the years 2021 and 2022 have been studied.

    Results

    The Omicron strain has so far spread globally in 77 countries. numerous mutations in the receptor-binding domain region of the spike protein, which has surpassed the advanced immunization technologies for anti-Covid vaccines, appear to become a public concern.

    Conclusion

    Covid-19 is a global problem, so inequality in access to Covid-19 vaccines among developed and socio-economically disadvantaged countries may lead to the resurgence of new and deadly variants of the SARS-CoV-2 virus. Although many speculations have been formed in scientific forums about different dimensions of the new Omicron strain, but in this study, an attempt has been made to collect up-to-date and reliable information for the awarenessof the scientific community of the country.

    Keywords: SARS-CoV-2 omicron variant, COVID-19, Vaccines
  • Rasoul Raesi, Zahra Abbasi, Mehdi Raei, Kiavash Hushmandi* Pages 75-80
    Background and aims

    Covid-19 have more risks among patinets with underlying diseases. This study was performed to investigate the relationship between the incidence of Covid-19 and underlying diseases in hospitalized patients in Khaf city.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted from March 2020 to the end of August 2020 by examining the hospital records of 210 patients with Covid-19 from the corona ward and 105 non-Covid-19 patients from the orthopedic ward who were selected by available sampling method. Data related to demographic information and underlying disease was extracted from the patients' records. Data were analyzed by statistical tests of chi-square and logistic regression.

    Results

    There was a significant difference in the frequency distribution of underlying diseases in in the two groups of patients with Covid-19 and without Covid-19 (p<0.001). The relative frequency of diabetes, hypertension, and kidney as well as heart diseases in patients with Covid-19 was significantly higher than that in patients without Covid 19 (p<0.01).

    Conclusion

    In this study, people with underlying disease had a higher chance of developing Covid-19. Therefore, health policy makers should provide programs for appropriate education, support, and awareness of patients with underlying diseases.

    Keywords: COVID-19, Comorbidity, Risk Analyses
  • Pedram Farhadian* Pages 81-87
    Background and aims

    Staphylococcus aureus is known as one of the most important foodborne pathogens worldwide. The aim of this study was to investigate the prevalence based on the biotype of S. aureus bacteria extracted from hospital foods.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in a  hospital catering in the south of Tehran city, in the three months of summer 2021. On each sampling occasion, based on the weekly cooking menu, a sample of rice, a sample of kebab, and two samples of cutlet were taken under standard conditions from the food of patients and staff.

    Results

    In total, out of 411 food samples, 24 Isolates out of 127 kebab samples (18.89%) and 16 Isolates out of 157 cutlet samples  (10.19%) were contaminated. There was no contamination in the rice sample. Also, there was a significant relationship between food  cooking temperature and prevalence of S. aureus. In the comparison of the two contaminated samples, the highest prevalence of S. aureus was related to kebab (with cooking temperature of 160°C) and the lowest prevalence was related to cutlet (with 180°C). The prevalence rate of S. aureus in the kitchen surfaces of the hospital was 20%. The identified biotypes, in order from the highest to the lowest, include 15 (37.5%) bovine, 13 (32.5%) ovine, six (15%) poultry, four human (10%) , two (5%) human β٭ biotypes.

    Conclusion

    Improper cooking, serving, and transfer of cooked or processed foods, and poor consideration of hygiene factors play an important role in the spread of S. aureus bacteria.

    Keywords: Staphylococcus aureus, Hospital Food Service, Bacterial Biotyping
  • Ehsan Kashani, Mostafa Roshanzadeh, Ali Tajabadi* Pages 88-91