فهرست مطالب

مطالعات قدرت نرم - پیاپی 29 (تابستان 1401)

نشریه مطالعات قدرت نرم
پیاپی 29 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • طاهره زرنگار*، حسین هاشم نژاد، زهرا رضازاده عسگری صفحات 7-28

    یکی از ابعاد و عرصه ‏های پژوهشی قدرت نرم، تحقیق پیرامون این واقعیت از منظر قرآن کریم است. بر اساس تعالیم و آموزه ‏های قرآنی، «توبه» در تجلی قدرت نرم الهی، نقش تعیین کننده و قدرتمندی در اصلاح روابط درون سازمانی و مدیریت اسلامی ایفا می‏ کند. توبه متکی به نوعی بیداری و انقلاب درونی است که ضمن برانگیختن عزم فرد بر ترک خطا (گناه)، سبب تدارک و اصلاح امور از سوی او نیز می‏ گردد. حیثیت متقابلی توبه که در کلام خدا بر آن تاکید شده، حاکی از نوعی محبت حاکم بر روابط میان خدا و خلق و نیز روابط فرد و دیگران است. هدف اصلی نوشتار حاضر پاسخگویی به این سوال مهم است که تجلی قدرت نرم الهی در برابر قدرت نرم شیطان بنابر آیه شریفه 37 سوره بقره، در ارزیابی توبه به مثابه مکانیسمی قرآنی در جهت اصلاح رفتار سازمانی چگونه است؟ پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی و تحلیل تجلی قدرت نرم الهی در آیه 37 سوره بقره پرداخته تا نقش توبه و نسبت آن با سازوکارهای تعلیمی مورد نظر مدیران و کارمندان در جهت اصلاح رفتار سازمانی مبتنی بر خطاپذیری درون سازمانی سنجیده شود. در نتیجه بر اساس یافته‏ های پژوهش، چنانچه خطاپذیری بر اساس الگوی توبه پذیری در قرآن اجرا گردد، نه تنها روابط میان مدیران ارشد و کارمندان، تنظیم و اصلاح می ‏گردد، بلکه این الگو در نهایت به سلامت اداری و سازمانی نیز می‏ انجامد.

    کلیدواژگان: قدرت نرم الهی، خطاپذیری، رفتار سازمانی، سلامت اداری
  • یدالله سپهری* صفحات 29-46

    الگوهای توسعه سیاسی در ایران معاصر، در نفی فرهنگ بومی، اسلامی و وابستگی به توسعه غربی در دوران مشروطه، قاجار و پهلوی ارایه می شد. این در حالی است که شاخص های توسعه سیاسی در الگوی اسلامی پیشرفت می بایست برپایه شاخص های مشارکت سیاسی، مردم سالاری دینی، آزادی و برابری بنا شود. انقلاب اسلامی براساس اهداف و آرمان های قابل قبول به وجود آمد که ریشه در آموزه های دینی و ملی جامعه ایران داشت و با توجه به این که مردم سالاری دینی، برآمده از درون دین می باشد؛ لذا حوزه سیاست را قلمرو خود می داند. در این نوشتار بدنبال آن هستیم با بهره گیری از روش توصیفی-تحلیلی به ارتباط بین توسعه سیاسی و مردم سالاری دینی و روند توسعه سیاسی در حوزه مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران بپردازیم. بنابراین، ضمن معرفی توسعه سیاسی و معرفی ارکان مردم سالاری دینی تلاش خواهیم نمود نسبت توسعه سیاسی یا نظام مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی تبیین گردد. نتایج تحقیق نشان می دهد توسعه سیاسی در چارچوب تحلیل های علمی و پژوهشی، از اهداف ضروری انقلاب اسلامی در جهت شکل گیری و دوام نظام مردم سالاری دینی بوده است و اصول و شاخص های توسعه سیاسی در روند شکل گیری نظام مردم سالاری دینی حایز اهمیت است و این اصول نشان دهنده نسبت بین شاخص های توسعه سیاسی با معیارها و ملاک های حاکم بر نظام مردم سالاری دینی می باشد.

    کلیدواژگان: توسعه سیاسی، مردم سالاری دینی، جمهوری اسلامی ایران، مشارکت سیاسی
  • زهراالسادات شاداب، اکبر نصراللهی کاسمانی*، محمدرضا رسولی صفحات 47-70

    رسانه ملی به عنوان یکی از مهم ترین مولفه های قدرت نرم جمهوری اسلامی، نقش حیاتی در افزایش مشارکت، انسجام، اعتماد، وفاداری ملی در طول چهار دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون داشته است، از همین رو برای جلب و حفظ اعتماد اجتماعی مخاطبان و ارتقای سرمایه اجتماعی خود ضرورت دارد ساختار سازمان خبری خود را با توجه به آرایش رسانه ای جدید بازنگری نماید و ساختار خود را متناسب با وضعیت نوظهور در چرخه اطلاع رسانی در سپهر رقابتی در منظومه رسانه ای تغییر دهد تا بتواند پاسخگوی نیاز خبری مخاطبانش باشد. نظر به اهمیت این موضوع، در این پژوهش ضمن بررسی مولفه های مهم و مورد نیاز ساختار سازمانی بخش های خبری صدا و سیما، به بازشناسی ساختار خبری سازمان در برابر این جنگ رسانه‏ای پرداخته شده است. این تحقیق به شیوه کیفی، ابزار گردآوری داده ها؛ مصاحبه نیمه ساختاریافته و به روش نمونه گیری غیر احتمالی و هدفمند 12 نفر از خبرگان حوزه خبر را انتخاب و درنهایت براساس تجزیه وتحلیل کیفی داده ها از طریق کدگذاری؛ 81 گویه و 21 مفهوم و 8 شاخص استخراج گردید. نتایج تحقیق به سیاستگذارن حوزه خبر پیشنهاد می کند که مولفه ‏های «مدیریت یکپارچه، مهارت افزایی، قطبیت رسانه‏ای، قدرت نرم رسانه‏ای، همگرایی رسانه، ادغام ساختاری، اتاق خبر حرفه‏ای، مقابله با اخبار جعلی، برون سپاری و درآمد پایدار» در طراحی ساختار سازمان خبری برای آرایش جدید رسانه ای مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، سازمان خبری، قدرت نرم رسانه ای، آرایش رسانه ای، صدا و سیما
  • وحید آرایی* صفحات 71-90

    سیاستگذاری عمومی معطوف به فرایندی است که در صدد شناخت مسایل و مشکلات، ارایه راه حل های سیاستی، تصمیم گیری، اجرا و ارزیابی است. اگر عقلانیت ابزاری، بهینه سازی ابزارها جهت دستیابی به هدف نهایی باشد، مطالعه سیاستگذاری رهنمون می سازد که جامعه هنوز فاصله زیادی تا پیمودن و تدوین سازوکار ساختاری ضروری برای رسیدن به این هدف مطلوب دارد. عقلانیت اسلامی مبتنی بر حاکمیت ارزش های دینی بر مدیریت و سیاستگذاری در بخش عمومی است و با توجه به اینکه در اسلام هدف، تکامل انسان ها در جهت قرب الهی می باشد، حکمرانی اسلامی نمی تواند بدون توجه به این غایت، روش ها و شیوه های فرایند سیاستگذاری اداره امور عمومی را تبیین و تدوین کند. پژوهش حاضر با هدف توسعه ای و مبتنی بر روش توصیفی و تحلیلی به تبیین، ارزیابی و نقد عقلانیت ابزاری در سیاستگذاری با تاکید بر عقلانیت اسلامی و دینی می پردازد و به این نتیجه می رسد که عقلانیت اسلامی فراتر و کامل تر از الگوهای عقلانیت ابزاری، به عقلانیت دینی، معرفتی و اخلاقی در فرایند سیاستگذاری در بخش عمومی نیز توجه می کند.

    کلیدواژگان: عقلانیت ابزاری، سیاستگذاری، عقلانیت اسلامی، بخش عمومی
  • رضا شیرزادی*، محمد پورقربان صفحات 91-114

    قدرت نرم یکی از اشکال قدرت به شمار می آید. راهبردهای قدرت نرم معطوف به راه حل های مسالمت-آمیز بر ارزش های سیاسی مشترک و ابزارهای غیرخشونت آمیز جهت مدیریت مناقشات و همکاری اقتصادی، و راهبردهای قدرت سخت به مداخله نظامی، دیپلماسی قهرآمیز و تحریم های اقتصادی متمرکز هستند و به اتخاذ سیاست های تقابلی با کشورهای هدف منجر می شوند. از جمله مولفه ها و حوزه های مهم قدرت نرم، اقتصاد است. همچنین، از جمله نظریه های جدید توسعه، توسعه انسانی، و از دهه 1990 مورد توجه است که بر اساس آن، برخورداری انسان از زندگی طولانی، سالم و خلاق، هدف نهایی توسعه است. توسعه انسانی و تقویت آن، یکی از نمودهای قدرت نرم اقتصادی به شمار می رود و امروزه یکی از شاخص های سنجش سطح توسعه کشورهای مختلف، گزارش های ملی و بین المللی توسعه انسانی است. هدف ما در این پژوهش، بررسی وضعیت این دو کشور جمهوری اسلامی ایران و قطر از نظر شاخص توسعه انسانی و نیز چرایی آن است. در گزارش اخیر این سازمان (2020) ایران با کسب امتیاز 783/. رتبه 70 را کسب کرده، و کشور قطر با کسب امتیاز 848/. رتبه 45 را به خود اختصاص داده است. با توجه به رتبه بندی این دو کشور این سوال مطرح می شود که چه عواملی بیشترین تاثیر را بر توسعه انسانی این دو کشور داشته است؟ در این میان، جمعیت، امید به زندگی و درآمد ملی سرانه (متغیر مستقل)، وجه تمایز و عوامل تاثیرگذار بر رتبه و شاخص توسعه انسانی دو کشور (متغیر وابسته) را تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، توسعه انسانی، امید به زندگی، درآمد ملی سرانه، ایران، قطر
  • علیرضا زرگر، علی مولایی* صفحات 115-138

    هدف این پژوهش شناسایی های منابع قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در کشور عراق با تکیه بر کردهای شیعه مذهب (فیلی) است. قدرت نرم را می توان مدیریت افکار عمومی تعریف کرد. توانایی ایجاد رضایت در مخاطب به وسیله ایجاد جذابیت در فرهنگ و ارزش ها و حتی سیاست خارجی از طریق متقاعدکردن، همان قدرت نرم می باشد. آنچه حایز اهمیت است، نحوه استفاده از ابزارها و شیوه های بکارگیری قدرت نرم است، که این مهم برای ایران اسلامی؛نیازمند شناخت و به کار بستن منابع نرم افزاری خود در کشورها با توجه به زمینه های فرهنگی ،سیاسی اجتماعی هر یک از جامعه هدف است.یعنی دستگاه سیاست گذاری؛مجریان و متصدیان بایستی راهکار های همان قدرت نرم در کشور هدف را پیدا نموده و در جهت تامین منافع ملی بر روی آن سرمایه گذاری نمایند. روش پژوهش از نوع تاریخی-کیفی (تحلیل تماتیک) است و جامعه آماری آن شامل اسناد دست اول و منابع تاریخی و همچنین، مصاحبه با افراد مطلع یا دروازه بان اطلاع بوده است، روش نمونه گیری از نوع هدفمند بوده است.نتیجه پژوهش حاکی از آن است که در بین اکراد شیعه مذهب (فیلی) تکیه بر مشترکاتی چون؛ اشتراکات فراوان تاریخی، نژادی ،قومی، زبانی ،مذهبی وجود مستقلات و زمین در برخی از استان ها نظیر ایلام، سابقه زیست سالیان متمادی در ایران در زمان تبعید، و نیز تعامل و تعاون آنان با نیروهای انقلاب در جنگ تحمیلی علیه رژیم بعث در قالب سپاه و قرارگاه رمضان و... این قوم از پتانسیل بالایی جهت تامین منافع ملی و افزایش قدت نرم ایران برخوردار است.

    کلیدواژگان: کردهای فیلی، قدرت نرم، جمهوری اسلامی ایران، عراق
  • علی حمیدی*، حسین ال کجباف، حسن الفتی صفحات 139-161

    حزب ازباب فریضه امربه معروف ونهی ازمنکر،ازجایگاه فقهی ودینی برخورداراست وازطرف دیگر،دارای پایگاه عقلی ومردمی،تحت عناوین اجتماعات وتشکلهای سیاسی می باشد وبه همین دلایل درجمهوری اسلامی ایران، از جمله ،جلوه های عینی آزادی عقیده ،بیان و نماد مردم سالاری دینی وازمولفه های دینی وملی قدرت نرم، به شمارمی آید وازمصادیق وتضامین حقوق سیاسی مردم وحافظ ومروج احکام دین اسلام،خواهدبود.این پژوهش که باهدف،تبیین کارکردهای نظارتی حزب ونقش آن برقدرت نرم جمهوری اسلامی وبه روش تحلیل محتوای کتابخانه ای تدوین شد.ازنگاه اسلام ،نظریات حضرت امام خمینی (ره) و قوانین ومقررات موضوعه،بررسی گردید.تجربه بجامانده از فعالیت های حزبی درایران حاکی ازاین است که بعد از سال1357 شمسی،احزاب به لحاظ محوریت قراردادن دین اسلام،طرداستبداد و استعمار،بارویکردی جدید وباهدف توازن قدرت واستقلال گرایی ملی ،فعال گردیدنددرذیل بیرق ولایت مطلقه فقیه،ضمن افزایش مشارکت مردم درحمایت از نظام واقدام به نیروسازی سیاسی به تقویت قدرت نرم و اقتدارملی می پردازند. لذا بخشی از یافته های این پژوهش ، می گوید که گرچه حزب، کارکردتکثرگرایانه دارد اما از نگاه اسلام،عامل وحدت میان مسلمین می باشد بنابراین نتیجه حاصل از این نوشتار،چنین است که حزب،یکی از عوامل مهم وتاثیرگذار ضمانت و نظارت بر حقوق و آزادیهای ملت است وبه مردم ،کمک خواهدکردتادردفاع از آرمانهای جمهوری اسلامی ،راه درست راانتخاب کنند وباعث مشارکت حداکثری مردم درانتخاباتها وتقویت قدرت نرم جمهوری اسلامی می شوند.

    کلیدواژگان: حزب، تحزب، قدرت نرم، توازن قدرت، سرمایه اجتماعی
  • محمد کاویانی، علی امیری*، مسعود مطلبی، حجت مهکویی صفحات 163-187

    در دنیای امروز رسانه ها، نهادها و شبکه های رسانه های بواسطه بهره گیری از قدرت نرم تاثیری موثر بر تغیر رفتار و نگرش انسان ها دارند و می توانند ابزاری موثر برای ایجاد فرهنگ جدید و یا شکل دهی به هویت های قومی و همگرایی اقوام داشته باشند. بنابراین با شرایط کنونی جهانی شدن رسانه ها و هجوم و هجمه دنیای مجازی و ارتباطات اینترنتی - ماهواره ای، مولفه های هویتی فراوانی بر جامعه و به ویژه قومیت ها تزریق می شود که اگر مدیریت رسانه ای کشور با در نظر گرفتن حساسیت های قومی در برنامه های خود به مدیریت این مولفه ها در راستای رفع چالش ها و کاهش بحران های قومی توجه کند، همگرایی قومی به نحو مطلوب شکل خواهد گرفت. در این راستا هدف از این مقاله توصیفی - تحلیلی بررسی نقش و کارکرد سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با محوریت «شبکه تلویزیونی شما» در کاربست قدرت نرم در همگرایی اقوام ایرانی است. نتایج و یافته های تحقیق حاکی از آن است که «شبکه تلویزیونی شما» بواسطه بهره گیری از مولفه های قدرت نرم و برجسته سازی آداب و سنن صحیح فرهنگ بومی و محلی، معرفی شخصیت ها و مفاخر ملی و دینی، ارایه تصویری بکر از زیبایی های خرده فرهنگ های داخلی و نیز معرفی تاریخ، فرهنگ و جاذبه های گردشگری و طبیعی هر استان، معرفی و پخش موسیقی اقوام نقش موثری در «جامعه پذیری»، «تقویت ارزش های اسلامی»، «تقویت ارزش های ملی» و « تقویت همبستگی ملی و جلوگیری از واگرایی اقوام» در جامعه ایرانی داشته است.

    کلیدواژگان: رسانه، شبکه تلویزیونی شما، قدرت نرم، همگرایی، اقوام ایرانی
  • حسین رحمانی تیرکلایی* صفحات 189-208

    پس از انقلاب اسلامی، حرکات جهادی و عرصه های علمی موجود در حوزه های گوناگون سخت و نرم بود که انقلاب را از حیث نظری و عملی بهینه نمود و روز به روز بر موج حامیان مقاومت و انقلاب اسلامی افزود. در این میان، مرعوب بودن قشر فرهنگی و خواص جامعه در برابر پروژه قدرت نرم غرب، از جمله خطرهایی است که سبب تخریب بسیاری از دستاوردهای اعتقادی جامعه خواهد شد. در برابر هجمه های پیوسته غرب در تهاجم فرهنگی تا زمانی که حکومت دینی به سمت مبدل شدن به قدرت نرم منطقه-ای و جهانی حرکت نکند، حرکت های داخلی منفعلانه خواهد بود. بر اساس این ضرورت، نگارنده در این اثر با روشی توصیفی تحلیلی به بررسی زیرساخت های تحقق قدرت نرم در حکومت دینی روی آورده و در نهایت بدین نتیجه رسیده است تبدیل شدن به قدرت نرم، از شناسایی و باور داشتن به ظرفیت های داخلی نشات می گیرد و اگر مسیولین در حکومت دینی، گرفتار غرب زدگی باشند، قادر نیستند طراحی کلانی برای آینده نرم جامعه داشته باشند. این طراحی باید مهاجمانه و با تکیه بر آرمان ها و روش های داخلی باشد و نگاه طراحان آن نیز معطوف به درون نباشد و عرصه های جهانی را مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، رسانه، شبیخون فرهنگی، دشمن شناسی، حکومت دینی
  • سعید ذکریاپور سورکوهی*، مرتضی علویان، رحمت عباس تبار صفحات 209-231

    شفافیت بعنوان یکی از مولفه های مهم حکمرانی خوب، به طور خلاصه، هر آن عملی است که توسط حکومت برای در جریان قرار دادن مردم از تصمیماتشان و ارایه اطلاعات لازم برای زندگی شان انجام می شود. این مفهوم، مورد توجه پژوهشگران مختلفی قرار گرفته است که بخشی از آن ها به تلاش برای تایید و بسط این مفهوم در اندیشه اسلام و متفکرین اسلامی می پردازند. این نوشتار در صدد پاسخ به این سوال است که شفافیت چه جایگاهی در قدرت نرم در حکمرانی شایسته در اندیشه امام خمینی (ره) دارد. برای این پژوهش، از روش شبکه مضامین، یکی از روش های تحلیل مضمون ، بعنوان یکی از پرکاربردترین روش های تحلیل داده استفاده شده است. در این روش، مضامین پایه مرتبط با شفافیت در منبع مورد پژوهش، گردآوری شده و مضامین پایه مرتبط، ذیل مضامین سازمان دهنده دسته بندی می شوند و مضامین سازمان دهنده مرتبط، ذیل مضامین فراگیر انسجام می یابند. پس از مطالعه و بررسی، شفافیت در اندیشه امام خمینی (ره) در دو مضمون فراگیر تحت عنوان "محتوای شفافیت در اندیشه امام خمینی (ره)" و "ملزومات شفافیت ساز در اندیشه امام خمینی (ره)" فصل بندی شد و نتایج حاصله از پژوهش نشانگر آن است که در اندیشه امام خمینی (ره)، منطبق با اندیشه علوی، شفافیت در معنا امری عجین با حکمرانی ایشان و مورد پذیرش و مورد تاکید ایشان بوده است هر چند که نامی تحت عنوان "شفافیت"، در منظومه ادبیات و سخنان ایشان وجود ندارد.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، حکمرانی خوب، حکمرانی شایسته، شفافیت، نهج البلاغه، امام خمینی (ره)
  • سید محمد طباطبائی، محمدرضا رسولی*، سید وحید عقیلی، نسیم مجیدی قهرودی صفحات 233-257

    راهپیمایی اربعین یکی از بزرگترین حرکت های معنوی جهانی محسوب می شود که از آن به عنوان قدرت جبهه مقاومت یاد می شود. این پژوهش به دنبال شناسایی کارکردهای رسانه ای راهپیمایی اربعین می باشد بنابراین به دنبال واکاوی و کشف موضوع مورد مطالعه است و چارچوب نظری مشخصی ندارد و یافته های آن بر اساس داده های جمع آوری شده، تنظیم شده که با استفاده از روش نظریه مبنایی (گراندد تیوری) و انجام مصاحبه با خبرگان، طی فرآیند کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مولفه ها استخراج و ارایه گردیده است. برای کدگذاری، تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارMAXQDA 2020 استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد؛ کارکردهای متفاوتی در راهپیمایی اربعین وجود دارد. راهپیمایی اربعین دارای کارکردهای رسانه ای "آموزش"، "راهنمایی"، "رهبری"، "نظارت بر محیط"، "همبستگی اجتماعی"، "انتقال میراث فرهنگی واجتماعی"، "سرگرمی"، "کاهش بحران ها" و "ایجاد جایگاه اجتماعی" می باشد. کارکرد های اطلاع رسانی، آگاهی بخشی، ایجاد همبستگی اجتماعی و آموزش دینی در ارتباط با ارتباطات میان فردی و ارتباطات جمعی رسمی و کارکرد های اطلاع رسانی، آگاهی بخشی، انتقادی و حتی در بعضی مواردی سرگرمی در ارتباط با ارتباطات رسانه ای غیررسمی وجود دارند. این سطوح ارتباطات و کارکردهای رسانه ای راهپیمایی اربعین رابطه مستقیم با ارتباطات، قدرت رسانه ای و قدرت نرم جبهه مقاومت دارد.

    کلیدواژگان: مقاومت، راهپیمایی اربعین، رسانه، ارتباطات، کارکردهای رسانه ای
  • کریم عباسی، صمد قائم پناه*، حسن شمسینی غیاثوند، سید اسدالله اطهری صفحات 259-279

    قدرت در سده بیست ویکم با شاخص هایی همانند رسانه ها، تولید علم، ارزش ها و هنجارهای اجتماعی و سیاسی و سبک زندگی معنا می یابد. در واقع قدرت داخلی، منطقه ای و جهانی دولت ها با توجه به این شاخص ها صورت بندی می شود. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به برخی منابع قدرت نرم و هوشمند خود همچون فرهنگ تاریخی، ارزشهای دینی و انقلابی و سیاسی از ظرفیت های خاصی در منطقه برخوردار بوده است. هدف و سوال محوری این پژوهش این است که مهمترین مولفه های تاثیر گذار قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران بر جنبش های اسلامی بخصوص حزب الله لبنان کدامند؟ درتجزیه و تحلیل این موضوع مولفه هایی مثل اخلاق، شهادت طلبی، معنویت گرایی، علم گرایی، ولایت فقیه، و... مورد تاکید قرار گرفتند. منابع قدرت نرم اسلامی بر جنبش های اسلامی همچون شهادت طلبی، ولایت مداری و استقلال طلبی، بیشترین تاثیرات را بر جنبش های اسلامی از جمله حزب الله لبنان داشته اند. درواقع حزب الله لبنان با تاثیرپذیری از ایران و با ترکیب قدرت سخت و نرم خود یا همان قدرت هوشمند ضمن آنکه اقتدار خود را در سطح داخلی ومنطقه ای افزایش داده است، باعث بازتولید و افزایش قدرت و امنیت منطقه ای ایران شده است.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، ایران، امنیت ملی، حزب الله، رسانه ها
|
  • Tahere Zarnegar *, Hosein Hashem Nezhad, Zahra Rezazade Asgari Pages 7-28

    The subject of soft power could be studied from the viewpoint of the Holy Quran. ‎ According to ‎Quranic teachings regarding the manifestation of the soft power of the divine, “repentance” plays an important and substantial role in intra-organizational ‎relationships and Islamic management. Repentance depends on a kind of ‎awakening and internal revolution which as well as driving an individual’s decision ‎to avoid mistake (sin), make him/her perform and correct the daily deeds. Being emphasized by the words ‎of God, the mutual respect held between God and his servant after the repentance ‎shows a kind of kindness in God’s relationship with humans, and also individuals’ ‎with others. The main purpose of this paper is to answer the question: By ‎considering the manifestation of the divine’s soft power against Satan’s according ‎to Al-Baqarah 2:37, how can we evaluate repentance as a Quranic mechanism for ‎modifying the organizational behavior? The descriptive-analytic ‎method is adopted to study the manifestation of the divine’s soft power in Al-‎Baqarah 2:37. The role of repentance and its relation to educational systems used ‎by managers and employees is assessed with the purpose of modifying the ‎organizational behavior based on intra-organizational fallibility. Based on the ‎results of the study, if the fallibility is carried out based on the repentance pattern of ‎the Quran, not only the relationship between chief managers and employees will be ‎improved, but also this pattern will lead to a healthy office and organization.‎

    Keywords: Divine&rsquo, s Soft Power, Fallibility, Organizational Behavior, Official &lrm, Health
  • Yaddollah Sepehri * Pages 29-46

    Patterns of political development in contemporary Iran were presented in denial of indigenous, Islamic culture and dependence on Western development during the constitutional, Qajar and Pahlavi eras. At the same time, the indicators of political development in the Islamic model of progress should be based on the indicators of political participation, religious democracy, freedom and equality. The Islamic Revolution was created on the basis of acceptable and documented goals and ideals, which were rooted in the religious and national teachings of Iranian society, and given that religious democracy comes from within religion; therefore, he considers the field of politics as his realm. In this article, we seek to use the descriptive-analytical method to address the relationship between political development and religious democracy and the process of political development in the field of religious democracy in the Islamic Republic of Iran. Therefore, while introducing political development and introducing the pillars of religious democracy, we will try to explain the relationship between political development or the system of religious democracy in the Islamic Republic.The results show that political development in the framework of scientific and research analysis has been one of the essential goals of the Islamic Revolution for the formation and perpetuation of religious democracy and the principles and indicators of political development in the process of forming a religious democracy are important. Indicators of political development are the criteria and criteria governing a religious democracy.

    Keywords: Political Development, Religious Democracy, Islamic Republic of Iran, political participation
  • Zahra Sadat Shadab, Akbar Nasrollahi Kasmani *, MohamadReza Rasouli Pages 47-70

    The national media, as one of the most important components of the soft power of the Islamic Republic, has played a vital role in increasing participation, cohesion, trust, and national loyalty during the four decades since the victory of the Islamic Revolution. Its social capital needs to review the structure of its news organization in light of the new media arrangement and change its structure in line with the emerging situation in the information cycle in the competitive sphere in the media system to meet the news needs of its audience. Due to the importance of this issue, in this study, while examining the important and required components of the organizational structure of the radio and television news departments, the news structure of the organization against this media war has been recognized. This research is a qualitative method, a tool for data collection; Semi-structured interviews by non-probabilistic and purposeful sampling method selected 12 experts in the field of news and finally based on qualitative analysis of data through coding; 81 items, 21 concepts and 8 indicators were extracted. The research results suggest to news policymakers that the components "integrated management, skills development and knowledge force, media polarity, soft media power, media convergence, structural integration, outsourcing and sustainable income" should be considered in designing the structure of a news organization for a new media arrangement.

    Keywords: Organizational Structure, News organization, soft media power, media arrangement, . IRIB
  • Vahid Araei * Pages 71-90

    Public policy is a process that seeks to identify issues, provide policy solutions, make decisions, implement and evaluate. If instrumental rationality is the optimization of tools to achieve the ultimate goal, the study of policy-making suggests that society still has a long way to go to develop the structural mechanism necessary to achieve this desired goal. Islamic rationality is based on the rule of religious values over management and policy-making in the public sector, and given that in Islam the goal is the evolution of human beings in the direction of nearness to God, Islamic rule can not be without regard to this end, methods and methods Explain and formulate the policy-making process of public administration. The present study, with the aim of development and based on descriptive and analytical methods, explains, evaluates and critiques instrumental rationality in policy-making with emphasis on Islamic and religious rationality and concludes that Islamic rationality goes beyond and more complete than instrumental rationality models. It also pays attention to religious, epistemological and moral rationality in the policy-making process in the public sector.

    Keywords: Instrumental Rationality, Policy making, Islamic rationality, Public Sector
  • Reza Shirzadi *, Mohammad Pourghorban Pages 91-114

    The Soft Power is one of the Power shapes in international relations.The Soft Power strategies generally are based on peaceful solutions and instruments for the management of controversies and economic cooperations. In contrast, Hard Power strategies are based on military intervention, violent diplomacy, and economic sanctions. The Soft Power components and areas includes Economics. Next to this theme, Human Development is one of the most new and famous theories of development that accepted by international institutions and centers. In this theory, human is crucial, and final goal for development and state have a active role in improvement development approach. To day, one of the indicators for determine level of the counties development in national and international reports, is human development index. In this treatise, compare Iran and Qatar Human Development level, and study cause of differents in this framework. This research try to explain process of change in two countries.

    Keywords: Soft power, Development, Human development, Iran, Qatar
  • AliReza Zargar, Ali Molaee * Pages 115-138

    The purpose of this study is to identify the sources of soft power of the Islamic Republic of Iran in Iraq based on the Shiite (Fili) Kurds. Soft power can be defined as the management of public opinion. The ability to satisfy the audience by appealing to culture and values ​​and even foreign policy by persuasion is the same as soft power. What is important is how to use the tools and methods of using soft power, which is important for Islamic Iran; it needs to know and use its software resources in countries according to the cultural, socio-political context of each target community. That is, the policy-making apparatus, executors and administrators must find the solutions of the same soft power in the target country and invest in it in order to ensure national interests. The research method is historical-qualitative (thematic analysis) and its statistical population includes first-hand documents and historical sources, as well as interviews with knowledgeable people or information gatekeepers.among the Shiites (Fili) Kurds rely on commonalities such as; Numerous historical, racial, ethnic, linguistic, religious commonalities The existence of independence and land in some provinces such as ilam, many years of life in Iran at the time of exile, and their interaction and cooperation with the revolutionary forces in the imposed war against the Iraq in the form of Iraq And the camp of Ramadan and ... this people has a high potential to ensure national interests and increase the soft power of Iran.

    Keywords: Fili Kurds, Soft power, Islamic Republic of Iran, Iraq
  • Ali Hamidi *, Hosein Alekajbaf, Hasan Olfati Pages 139-161

    party in Islamic Republic of Iran, party is one of the religious and national parameters of soft power, In this study, which aimed to elaborate upon the supervisory roles of party and its role in the soft power of Islamic Republic of Iran, based on library analysis approach; the views of the late Imam Khomeini and the related rules of regulations were studied, based on the Islamic standpoint. The experience gained from party’s activities in Iran shows that after the year 1979, parties put emphasis on Islam, abandon despotism and colonialism, have maintained a new approach, and have been activated with the intention of establishing a balance between national power and independence under the banner of absolute Islamic Jurisprudence; boosting people’s participation in support for the Islamic system, and shaping political forces, reinforcing soft power and national strength. Thus, part of the findings of this study notes that although party maintains a pluralist function, but in Islamic viewpoint, it is a source of unity among Muslims. Hence, it is concluded from this article that party is one of the important and influential factors in granting and supervising the rights and freedoms of nation; and will assist people to choose the right path in defending and safeguarding the ideals of Islamic Republic of Iran, while also leading to maximum participation of people in elections; enhancing social assets, and reinforcing the soft power of Islamic Republic of Iran.

    Keywords: party, ., partisanship, Soft Power, balance of power, Social capital
  • Mohammad Kavyani, Ali Amiri *, Masoud Motalebi, Hojat Mahkouii Pages 163-187

    In today's world, media, institutions and media networks have an effective effect on changing human behavior and attitudes through the use of soft power and can be an effective tool for creating new culture or shaping ethnic identities and convergence of ethnicities. Therefore, with the current situation of media globalization and the invasion of the virtual world and Internet-satellite communications, many identity components are injected into society, especially ethnicities, if the country's media management takes into account ethnic sensitivities in the program. Pay attention to the management of these components in order to solve challenges and reduce ethnic crises, ethnic convergence will be formed optimally. In this regard, the purpose of this descriptive-analytical article is to study the role and function of the Broadcasting Organization of the Islamic Republic of Iran with the focus on "TV channel" in the use of soft power in the convergence of Iranian ethnic groups. The results and findings of the research indicate that "TV channel" by using the components of soft power and highlighting the correct customs and traditions of local and indigenous culture, introducing national and religious personalities and celebrities, presenting a pristine image of the beauties of domestic subcultures and Introducing the history, culture and tourist and natural attractions of each province, introducing and playing ethnic music play an effective role in "socialization", "strengthening Islamic values", "strengthening national values" and "strengthening national solidarity and preventing ethnic divergence" In Iranian society.

    Keywords: Media, TV channel, Soft power, Convergence, Iranian ethnic groups
  • Hossian Rahmanitirkalai * Pages 189-208

    After the Islamic Revolution, the jihadist movements and scientific fields in various fields were hard and soft, which optimized the revolution theoretically and practically, and increased the wave of supporters of the resistance and the Islamic Revolution day by day. In the meantime, the intimidation of the cultural stratum and the properties of the society against the project of the soft power of the West are among the dangers that will cause the destruction of many of the beliefs of the society. In the face of the West's constant attacks on cultural aggression, internal movements will be passive until the religious government moves towards becoming a regional and global soft power. Based on this necessity, in this work, the author has studied the infrastructures of exercising soft power in religious government in a descriptive-analytical manner and has finally come to the conclusion that becoming a soft power, from recognizing and believing in internal capacities. It arises, and if the authorities in the religious government are plagued by Westernization, they will not be able to have a grand plan for the soft future of society. This design should be aggressive and based on internal ideals and methods, and its designers should not look inward and pay attention to global arenas.

    Keywords: Soft power, Media, cultural ambush, Hostility, religious rule
  • Saeed Zakariapoor Soorkuhi *, Morteza Alavian, Rahmat abbas Tabar Pages 209-231

    Transparency as an important component of good governance, in short, is any action taken by the government to inform the people of their decisions and to provide the necessary information for their lives. This concept has been considered by various scholars, some of whom try to confirm and expand this concept in the thought of Islam and Islamic thinkers. This article seeks to answer the question of what place transparency has in soft power in proper governance in Imam Khomeini's thought.For this research, the content network method, one of the content analysis methods, has been used as one of the most widely used data analysis methods. In this method, the basic themes related to transparency in the research source are collected and the related basic themes are categorized under the organizing themes and the related organizing themes are integrated under the comprehensive themes.After studying, transparency in Imam Khomeini's thought was divided into two comprehensive themes: "The content of transparency in Imam Khomeini's thought" and "Transparency requirements in Imam Khomeini's thought" and the results were obtained. Research shows that in Imam Khomeini's thought, in accordance with Alawite thought, transparency in the sense has been associated with his rule and accepted and emphasized by him, although the name of "transparency" in the system of literature and His words do not exist.

    Keywords: Soft power, Good Governance, Transparency, Nahjul Balagha, Imam Khomeini
  • Seyed Mohamad Tabatabaei, MohamadReza Rasouli *, Seyed Vahid Aqili, Nasim Majidi Ghahrodi Pages 233-257

    The Arbaeen March is considered one of the biggest spiritual movements in the world, which is referred to as the strength of the resistance front. This research seeks to identify the media functions of the Arbaeen March, therefore, it seeks to explore and discover the subject under study and does not have a specific theoretical framework, and its findings are based on the collected data, which are set using the grounded theory method. and conducting interviews with experts, during the process of open, central and selective coding, the components have been extracted and presented. MAXQDA 2020 software was used for coding and data analysis. The research findings showed; There are different functions in Arbaeen procession. Research findings showed; There are different functions in the Arbaeen march. The march has forty media functions: "education", "guidance", "leadership", "environmental monitoring", "social solidarity", "cultural and social heritage transfer", "entertainment", "crisis reduction" and "creating social status". There are functions of informing, informing, creating social solidarity and religious education in connection with interpersonal communication and formal mass communication, and functions of informing, informing, criticizing and in some cases even entertaining in connection with informal media communication. These levels of communication and media functions of the Arbaeen March are directly related to the communication, media power and soft power of the Resistance Front.

    Keywords: Resistance, Arbaeen March, Media, Communications, Media functions
  • Karim Abbasi, Samad Ghampanah *, Hasan Shamsini Ghiasvand, Seyed Asadollah Athari Pages 259-279

    Power in the 21st century is defined by indicators such as the media, the production of science, social and political values and norms, and lifestyle. . In fact, the domestic, regional and global power of governments is formulated according to these indicators. The Islamic Republic of Iran has also had special capacities in the region due to some sources of its soft and intelligent power such as historical culture, religious, revolutionary and political values. The purpose and central question of this study is what are the most important components of the soft power of the Islamic Republic of Iran on Islamic movements, especially Hezbollah in Lebanon? In analyzing this issue, components such as ethics, martyrdom, spiritualism, scientism, Velayat-e-Faqih, etc. were emphasized. The sources of Islamic soft power on Islamic movements such as martyrdom, provincialism and independence have had the greatest impact on Islamic movements, including Hezbollah in Lebanon. In fact, Lebanese Hezbollah, by being influenced by Iran and combining its hard and soft power or smart power, while increasing its power at the domestic and regional level, has reproduced and increased Iran's regional power and security.

    Keywords: Soft power, Iran, National Security, Hezbollah, Media