فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمیدرضا حقگو*، سیروس چوبینه، پریسا پورنعمتی صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات ترکیبی بر سطح استراحتی پنتراکسین3 (PTX3) و سرم آمیلویید A(SAA) پلاسمای مردان مبتلا به دیابت نوع دو بود تا بدین وسیله، تاثیر ورزش بر کاهش عوامل التهابی فوق در افراد دیابتی سنجیده شود.

    مواد و روش ها:

     20 مرد غیرورزشکار مبتلا به دیابت نوع دو، تصادفی در دو گروه کنترل و تمرین توزیع شدند. تمرینات ترکیبی به مدت شش هفته شامل 25-35 دقیقه تمرین هوازی با شدت 55-75 درصد ضربان قلب بیشینه و پنج حرکت مقاومتی دربرگیرنده عضلات بزرگ بالا و پایین تنه شامل پنج حرکت پرس سینه، پرس ارتشی، اسکات، لیفت مرده، حرکت پارویی دمبل با شدت 55-75 درصد یک تکرار بیشینه با تواتر سه بار در هفته با تقدم تمرینات مقاومتی بر هوازی در هر جلسه برگزار شد. شدت تمرینات هوازی با ساعت ضربان سنج و شدت تمرینات مقاومتی نیز هر دو هفته یک بار با آزمون یک تکرار بیشینه سنجیده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی وابسته و تی مستقل در سطح معناداری 05/0P≤ انجام گرفت.

    نتایج

    با بررسی نتایج پژوهش مشخص شد قرارداد تمرینی، سبب کاهش شاخص SAA (7/16درصد) و تغییر معنادار آن در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل شد (047/0P=)، این در حالی است که تاثیری بر میزان SAA استراحتی گروه کنترل نداشت و افزایش 2/2 درصدی PTX3 گروه تمرین معنادار نبود (474/0=P).

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج پژوهش و کاهش معنادار در عامل التهابی SAA و افزایش PTX3  می توان نتیجه گرفت که شش هفته تمرینات ترکیبی بر سطوح عوامل ذکرشده در مردان مبتلا به دیابت نوع دو تاثیرگذار است و احتمالا می تواند سبب کاهش التهاب در این بیماران شود.

    کلیدواژگان: التهاب، پروتئین پنتراکسین3، پروتئین سرم آمیلوئیدA، تمرین مقاومتی.دیابت نوع دو
  • عاطفه جمشیدپور، وحید تادیبی*، نایب علی رضوانی صفحات 11-18
    زمینه و هدف

    بیماری کبد چرب غیرالکلی رایج ترین بیماری کبدی است که در حال پیشرفت بوده و بیش از یک چهارم مردم جهان را درگیر خود ساخته است. در این زمینه پژوهشگران معتقدند فعالیت ورزشی و استفاده از داروهای گیاهی با خواص ضدچربی و ضداکسایشی می تواند به عنوان درمان مکمل، سودمند باشد. بنابراین، هدف از این پژوهش تعیین آثار هشت هفته تمرین هوازی یا مصرف عرق آرتیشو بر سطوح چربی کبد و سطوح سرمی آنزیم های کبدی در زنان مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی بود.

    مواد و روش ها:

     بدین منظور، 24 زن داوطلب چاق یا دارای اضافه وزن مبتلا به کبد چرب غیرالکلی با میانگین سن 8/9±3/39 سال و وزن 1/12±4/75 کیلوگرم به طور تصادفی در سه گروه هشت نفری آرتیشو، تمرین هوازی و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تمرین هوازی سه جلسه در هفته و به مدت هشت هفته، تمرین هوازی انجام دادند. برنامه تمرین هوازی در هفته نخست 30 دقیقه دویدن با شدتی معادل 11 از شاخص درک فشار بورگ بود که با رعایت اصل افزایش تدریجی بار تمرین، از هفته پنجم به بعد مدت زمان تمرین به 45 دقیقه و شدت آن به عدد 13 از شاخص درک فشار رسید. آزمودنی های گروه آرتیشو روزانه 180 میلی لیتر عرق آرتیشو مصرف کردند (60 میلی لیتر پس از هر وعده غذایی). هیچ گونه مداخله ای روی آزمودنی های گروه کنترل اجرا نشد. نمونه گیری خون و سونوگرافی کبد 48 ساعت پیش و پس از دوره مداخله به منظور اندازه گیری سطوح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز، نیمرخ چربی (کلسترول تام، تری گلیسیریدها، لیپوپروتیین کم چگال و لیپوپروتیین پرچگال) و چربی کبد انجام گرفت.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که سطوح چربی کبد در گروه های تمرین هوازی (034/0=P) و آرتیشو (011/0=P) به طور معناداری کاهش یافت. اما تفاوت معناداری بین اثرگذاری تمرین هوازی و مصرف عرق آرتیشو در کاهش سطوح چربی کبد دیده نشد (393/0=P). سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز در گروه تمرین هوازی کاهش معنادار یافت (به ترتیب، 016/0=P و 028/0=P). سطوح این آنزیم ها در گروه آرتیشو کاهش غیرمعنادار (به ترتیب، 080/0=P و 172/0=P) و در گروه کنترل افزایش معنادار (به ترتیب، 024/0=P و 008/0=P) داشت. برای نیمرخ چربی در هیچ یک از گروه ها تغییر معناداری دیده نشد.

    نتیجه گیری: 

    انجام سه جلسه تمرین هوازی در هفته با شدت متوسط یا مصرف 60 میلی لیتر عرق آرتیشو پس از وعده های غذایی اصلی، می تواند پس از هشت هفته سطوح چربی کبدی را در زنان چاق یا دارای اضافه وزن مبتلا به کبد چرب غیرالکلی کاهش دهد. همچنین این دسته از بیماران می توانند از تمرین هوازی برای کاهش سطوح آنزیم های کبدی و از عرق آرتیشو برای پیشگیری از افزایش این آنزیم ها بهره ببرند. اما مصرف عرق آرتیشو یا انجام تمرین های هوازی با شدت متوسط در مدت دو ماه نمی تواند بدون پیروی از رژیم های غذایی سالم یا دیگر درمان های دارویی به بهبود سطوح چربی های خون بینجامد.

    کلیدواژگان: چربی کبدی، سینارا اسکولیموس، فعالیت هوازی، نیمرخ لیپیدی
  • محمد رمی*، مریم عظیم پور، کیوان خرمی پور صفحات 19-30
    زمینه و هدف

    کاردیومیوپاتی دیابتی یکی از عوامل خطرزای اصلی برای عوارض قلبی- عروقی دیابت است و از آنجایی که فعالیت بدنی در بیماران دیابتی می تواند ساختار و عملکرد میوکارد را تحت تاثیر قرار دهد، لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین  تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر محتوای پروتیین های NF-kB و Wnt بافت عضله قلبی موش های صحرایی نژاد ویستار مبتلا به دیابت نوع دو است.

    مواد و روش ها: 

    در مطالعه حاضر 20 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با سن 8-6 هفته و میانگین وزن 9/16±3/191 گرم، به طور تصادفی به چهار گروه (هر گروه شامل 5 موش صحرایی) سالم+کنترل، سالم+تمرین، دیابت+کنترل و دیابت+تمرین تقسیم شدند. پس از یک دوره رژیم غذایی پر چرب و سپس القاء دیابت، حیوانات در گروه های  سالم+تمرین و دیابت+تمرین قرارداد تمرینی را به مدت 8 هفته و 5 جلسه در هفته را انجام دادند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی بافت قلب استخراج شد و بررسی سطوح بیان پروتیین های NF-kB و Wnt با استفاده از روش وسترن بلات انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری کوچکتر از 05/0بررسی شد. همچنین، برای بررسی تغییرات وزن و سطح گلوکز موش های صحرایی در مراحل و هفته های مختلف تمرینی از آزمون تحلیل واریانس مرکب استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد مقادیر نسبی پروتیین های NF-kB و Wnt در گروه های دیابت+کنترل و دیابت+تمرین به صورت معنا داری نسبت به گروه های سالم بیشتر بود (001/0=P). همچنین، میزان پروتیین  Wnt در گروه دیابت+تمرین نسبت به گروه دیابت+کنترل به صورت معناداری کمتر بود (001/0=P)، در حالی که میزان پروتیین NF-kB در گروه دیابت+تمرین نسبت به گروه دیابت+کنترل تفاوت معنا داری را نشان نداد. نتایج آزمون تحلیل واریانس مرکب در خصوص تغییرات میانگین وزن نشان می دهد وزن موش های صحرایی در گروه های دیابت+کنترل و دیابت+تمرین از زمان آغاز تمرین و استفاده از رژیم غذایی پرچرب تا مرحله قبل از تزریق STZ به صورت معنا داری بیشتر (001/0=P) و در هفته پایانی و انتهای قرارداد تمرینی به صورت معنا داری کمتر بود (001/0=P). همچنین، سطح قند خون گروه های دیابت+کنترل و دیابت+تمرین یک هفته پس از تزریق STZ به صورت معنا داری بیشتر (به ترتیب 001/0=P و 003/0=P)، و در پایان قرارداد تمرینی در گروه دیابت+تمرین به صورت معنا داری کمتر بود (001/0=P).

    نتیجه گیری:

     در نهایت باید اظهار داشت که تمرینات HIIT احتمالا می تواند ساختار و عملکرد میوکارد را تحت تاثیر قرار داده و به عنوان راهکاری غیر دارویی امیدوارکننده باشد.

    کلیدواژگان: تمرین HIIT، دیابت، کاردیومیوپاتی، رژیم غذایی
  • طاهره حضوری، محمد فشی*، حمیدالله حسنلویی صفحات 31-41
    زمینه و هدف

    آمادگی هوازی از جمله عوامل اثرگذار بر موفقیت قایقران ها در رشته رویینگ بوده و نیازمند استفاده از شیوه های کارامد تمرینی است. تمرینات پلاریزه بر مبنای توزیع شدت تمرین می تواند راهبردی مناسب در این زمینه باشد. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر چهار هفته تمرین پلاریزه بر آمادگی هوازی و عملکرد قایقرانان حرفه ای بود.

    مواد و روش ها: 

    20 ورزشکار (10 خانم و 10 مرد) با بیش از دو سال سابقه پاروزنی حرفه ای، به دو گروه توزیع شدت تمرین پلاریزه) 75-80 درصد حجم تمرین معادل 18 جلسه تمرین در ناحیه یک با 75-55 درصد ضربان قلب بیشینه، 10-5 درصد از حجم تمرین معادل هشت جلسه تمرین در ناحیه دو با 87-81 درصد ضربان قلب بیشینه و 20-15 درصد از حجم تمرین معادل چهار جلسه تمرین با 88-100 درصد ضربان قلب بیشینه) و توزیع شدت تمرینات سنتی (20 درصد تمرینات در ناحیه یک معادل 7 جلسه در ماه، 50 درصد در ناحیه دو شامل 12 جلسه در ماه و 30 درصد در ناحیه سه شامل 5 جلسه) تقسیم شدند و تمرینات خود را طی چهار هفته (هر هفته شش جلسه تمرین، سه جلسه پاروزنی + یک جلسه کارسنج + دو جلسه دویدن) پیگیری کردند. پیش و پس از دوره تمرینی اکسیژن مصرفی بیشینه، نسبت تبادل تنفسی، لاکتات خون، زمان 2000 و 1000 متر ارزیابی شد. از آزمون تحلیل واریانس تکراری با عامل بین گروهی برای بررسی داده های پژوهش استفاده شد (05/0≤p).

    نتایج

    براساس نتایج تحقیق حاضر، عملکرد 2000 متر در هر دو گروه پلاریزه و سنتی به طور معناداری بهبود یافت (0001/0>P). این بهبود 56/5 درصد کاهش بیشتر در زمان 2000 متر بود که نشان دهنده اثر بیشتر این روش تمرینی است. اگرچه عملکرد 1000 متر پس از چهار هفته تمرین پلاریزه و سنتی مشابه بود (37/0= P)، اکسیژن مصرفی بیشینه (14/0= P) و نسبت تبادل تنفسی (21/0= P) در هر دو گروه تفاوت معناداری را نشان نداد. درصد چربی در هر دو گروه به طور معناداری کاهش یافت (001/0= P).

    نتیجه گیری:

     با وجود عدم تفاوت برخی شاخص های فیزیولوژیکی در تحقیق حاضر، چهار هفته تمرین پلاریزه و سنتی با بهبود عملکرد و شاخص های فیزیولوژیک قایقرانان همراه شد که این بهبود در عملکرد 2000 متر که رقابت اصلی این ورزشکاران است، با تمرینات پلاریزه بیشتر بود (حدود 6 درصد). به نظر می رسد الگوی توزیع شدت تمرین پلاریزه می تواند روش موثرتری نسبت به تمرینات سنتی در جهت توسعه ویژگی های عملکرد هوازی ورزشکاران قایقرانی باشد.

    کلیدواژگان: آستانه لاکتات، بار تمرینی، تمرین پلاریزه، تمرین آستانه، تمرینات سنتی
  • حمید صادقیان، معرفت سیاه کوهیان*، محسن اکبرپور بنی، لطفعلی بلبلی صفحات 42-53
    زمینه و هدف

    فعالیت های ورزشی و چاقی، رگ زایی در بافت چربی را تغییر می دهند و در نتیجه تغییرات زیادی در فرایندهای متابولیکی ایجاد می کنند. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و تناوبی هوازی با شدت بالا بر بیان miRNAهای مرتبط با رگ زایی و ضدرگ زایی بافت چربی در موش های صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب بود.

    مواد و روش ها: 

    در پژوهش بنیادی و تجربی حاضر، 60 سر موش صحرایی نر ویستار شش هفته ای (g35/11 ± 40/192 = میانگین وزن بدن) از انستیتو پاستور ایران تهیه شد. حیوانات پس از انتقال به محیط آزمایشگاه و یک هفته آشنایی با محیط جدید، به طور تصادفی به شش گروه مساوی تقسیم شدند: 1. غذای عادی (CO)، 2. غذای عادی+ تمرین مقاومتی (NRT)، 3. غذای عادی+ تمرین تناوبی (NHT)، 4. غذای پرچرب (HF)، 5. غذای پرچرب+تمرین مقاومتی (HFRT)، 6. غذای پرچرب+ تمرین تناوبی(HFHT) n= 10) در هر گروه). گروه های تمرینی به مدت هشت هفته و هر هفته پنج جلسه قرارداد تمرینی خود را اجرا کردند. تمرین مقاومتی شامل صعود از نردبان یک متری با شیب 90 درجه و 46 پله بود؛ در ابتدا وزنه بسته شده به دم موش ها 30 درصد وزن بدن آن ها بود و به تدریج به حدود 180 درصد وزن بدن آن ها در هفته پایانی رسید. تمرینات در پنج نوبت چهار تکراری اجرا شد. تمرین تناوبی هوازی با شدت بالا روی نوار گردان با سرعت اولیه 15 متر در دقیقه شروع شد و در هر جلسه، یک تا دو متر در دقیقه، براساس توانایی موش ها به سرعت نوار گردان اضافه شد. در هفته پایانی، تمرین به شش وهله سه دقیقه ای دویدن با سرعت 40 متر بر دقیقه با شیب 15 درجه رسید. به منظور بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی و تناوبی هوازی و رژیم غذایی پرچرب (58 درصد کالری به شکل چربی) بر متغیرهای miR-221, miR-222, miR-329 و VEGF، آزمودنی ها در هر گروه 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی کشته شدند و نمونه برداری از بافت چربی مزنتریک (روده بند) بلافاصله پس از کشتن حیوانات با دقت انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل و آنوای یک و دوراهه در سطح معناداری 05/0 ≥P انجام گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد در miR-221 ,miR-222 و VEGF در گروه های غذای عادی+ تمرین مقاومتی ، غذای عادی+ تمرین تناوبی و غذای پرچرب+ تمرین مقاومتی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بیشتر بود (01/0≥P). اما miR-329 فقط در گروه غذای پرچرب به طور معناداری بیشتر از گروه غذای عادی+ تمرین تناوبی بود (022/0=P).

    نتیجه گیری:

     به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد تمرینات مقاومتی و تناوبی هوازی با شدت بالا از طریق افزایش miR-221, miR-222 و کاهش miR329  به فعال شدن مسیرهایی که سبب افزایش پروتیین VEGF می شوند و در نهایت افزایش رگ زایی در موش هایی با رژیم غذایی پرچرب و عادی منجر شد. ازاین رو این تمرینات عامل مهم رگ زایی و سازوکاری در بافت چربی هستند که ممکن است طی این فرایند بتوانند تغییرات زیادی را در بافت چربی ایجاد کنند. هرچند به منظور تایید این نکته و تعمیم آن به انسان به پژوهش های بیشتر به ویژه بر نمونه های انسانی نیاز است. همچنین با توجه به اینکه تاثیر تمرین مقاومتی بر miRNAها نسبت به تمرین تناوبی بیشتر بود، این تمرینات می تواند جایگزین مناسبی برای تمرینات تناوبی باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین تناوبی هوازی با شدت بالا، microRNAs، رگ زایی، رژیم غذایی پرچرب
  • مسعود جمشیدی، محمدرضا کردی*، فاطمه شب خیز صفحات 54-66
    زمینه و هدف

    بیماری آلزایمر با کاهش نورون ها در چندین منطقه مهم برای حافظه و یادگیری در مغز، به ویژه در هیپوکامپ مرتبط است. آلزایمر اختلال مغزی پیشرونده ای است که به صورت تدریجی سبب از بین رفتن حافظه، اختلال در توانایی آموختن و برقراری رابطه با دیگران می شود. پژوهشگران با مشاهده میزان ابتلای یک ونیم برابری افراد دیابتی به آلزایمر، این دیدگاه را که بیماری آلزایمر ممکن است نشان دهنده نوع خاصی از دیابت در مغز باشد، مطرح کرده اند؛ هرچند در پذیرش این تقسیم بندی و عنوان بندی بین پژوهشگران و متخصصان بحث وجود دارد. آستروسیت ها از فراوان ترین انواع سلول های گلیا هستند که در پاسخ به هر نوع آسیب در دستگاه عصبی مرکزی دچار تغییر و هایپرتروفی می شوند. مشخصه مهم واکنش گلیال، افزایش ساخت پروتیین GFAP است که یک پروتیین واسط رشته ای اسکلت سلولی و اصلی ترین عامل مشخص کننده واکنشی شدن آستروسیت ها و آسیب های سلولی است. این پدیده به عنوان واکنش آستروگلیوزیس شناخته شده است و از آسیب های رایج در دیابت نوع 3 و آلزایمر به شمار می رود. براساس گزارش ها تغییرات بافت سفید در هیپوکامپ از بهترین نشانگرهای زیستی برای شناخت پیشرفت بیماری آلزایمر است.

    مواد و روش ها: 

    25 سر موش صحرایی به صورت تصادفی به پنج گروه 1. گروه کنترل دیابت نوع 3، 2. گروه کنترل سالم، 3. گروه دیابت نوع 3 و تمرین اجباری، 4. گروه دیابت نوع 3 و تمرین اختیاری در محیط غنی سازی شده و 5. گروه شم تقسیم شدند. روش فعالیت موش ها در گروه تمرین اجباری به صورت تمرین تناوبی شدید و مطابق با آزمایش بیشترین ظرفیت تمرینی وانگ و همکاران (2017) انجام گرفت. موش های گروه تمرین اختیاری پنج روز در هفته به مدت دو ساعت در روز و همزمان با فعالیت گروه تمرین اجباری در محیط غنی سازی شده قرار داده شدند. GFAP به روش ایمونوهیستوشیمیایی DAB سنجیده شد. برای ارزیابی یادگیری و حافظه فضایی حیوانات از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد. به منظور سنجش توزیع طبیعی داده ها از آزمون شایپرو-ویلک استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آنوا یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی با سطح معناداری 5 درصد استفاده شد. تحلیل های آماری و ترسیم نمودارها به وسیله نرم افزار گراف پد پریزم نسخه 8، SPSS نسخه 21 و نرم افزار مایکروسافت اکسل نسخه 2010 انجام گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که گروه کنترل دیابت نوع 3 دارای بیشترین مقدار بیان GFAP بوده و این تفاوت با تمام گروه های پژوهشی معنادار است (05/0≤p). گروه تمرین اختیاری در محیط غنی و گروه تمرین اجباری پرشدت به صورت معناداری نسبت به گروه کنترل دیابت نوع 3 میزان GFAP کمتری داشتند (05/0≤p). در مقایسه این دو شیوه تمرینی با یکدیگر، گروه تمرین اختیاری در محیط غنی سازی شده دارای میانگین پایین تری از درصد بیان GFAP (67/%23(نسبت به میانگین گروه تمرین اجباری (01/26%) بود . با این حال تفاوت بین دو گروه تمرینی از نظر آماری معنادار نبود (05/0>p). آزمون ارزیابی حافظه فضایی ماز آبی موریس نشان داد که گروه کنترل سالم و شم مدت زمان بیشتری را در ناحیه هدف طی می کنند و این اختلاف فقط با گروه دیابت نوع 3 معنادار بود (05/0≤p). هر دو شیوه تمرینی عملکرد بهتری در زمان سپری شده در ناحیه هدف نسبت به گروه دیابت نوع 3 داشتند، اما این اختلاف از لحاظ آماری معنادار نبود (05/0>p). در مقایسه این دو شیوه تمرینی با یکدیگر، موش های گروه تمرینات اختیاری در محیط غنی سازی شده زمان بیشتری را در ناحیه هدف سپری کردند و عملکرد این گروه در به خاطرآوری اطلاعات و حافظه فضایی بهتر از گروه تمرین پرشدت اجباری بود، اما این اختلاف معنادار نبود (05/0>p).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد فعالیت های گروهی اختیاری در محیط غنی سازی شده تاثیرات بهتری در کاهش GFAP در بافت سفید هیپوکامپ موش های مبتلا به دیابت نوع 3 خواهد داشت؛ هرچند تمرینات پرشدت اجباری نیز واکنش آستروگلیوزیس را نسبت به گروه کنترل دیابت نوع 3 کاهش داد. گروه تمرین اختیاری در محیط غنی سازی شده، عملکرد بهتری در به خاطر آوردن اطلاعات در آزمون حافظه فضایی ماز آبی نسبت به گروه تمرین اجباری پرشدت داشتند، به نحوی که زمان سپری شده توسط آنها در چارک ناحیه هدف، بیشتر از گروه تمرین اجباری پرشدت بود.

    کلیدواژگان: آستروسیت، بیماری آلزایمر، پروتئین GFAP، تمرین پرشدت تناوبی
  • حسن نقی زاده*، فائزه حیدری صفحات 67-81
    زمینه و هدف

    با توجه به اینکه تمرین و مصرف گیاهان دارویی با خاصیت ضداکسایشی تاثیر بسزایی بر وضعیت ردوکس افراد مبتلا به دیابت نوع دو دارد، بررسی اثر تعاملی تمرین تناوبی شدید و مصرف کورکومین در افراد مبتلا به دیابت نوع دو ضروری به نظر می رسد. ازاین رو هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر دوازده هفته تمرین تناوبی شدید و مصرف کورکومین بر شاخص های اکسایشی در مردان چاق مبتلا به دیابت نوع دو بود.

    مواد و روش ها:

     در این تحقیق نیمه تجربی دوسوکور که با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفت، 60 مرد مبتلا به دیابت نوع دو با چربی خون بالا (میانگین سن 05/2 ± 76/38 سال، قد 81/2 ± 53/169 سانتی متر، شاخص توده بدنی 56/1 ± 09/31 کیلوگرم بر متر مربع) به طور تصادفی در چهار گروه تمرین تناوبی شدید، تمرین تناوبی شدید و مصرف کورکومین، کورکومین و کنترل قرار گرفتند. مداخله تمرینی سه جلسه در هفته (شامل 10 مرحله تمرین، هر مرحله شامل 30 ثانیه با شدت 80 - 85 درصد ضربان قلب ذخیره و90 ثانیه استراحت فعال با شدت50 - 55 درصد ضربان قلب ذخیره) و مصرف 2100 میلی گرم کورکومین سه نوبت در روز به مدت دوازده هفته انجام گرفت. نمونه گیری در دو مرحله، پیش آزمون و پس آزمون به منظور سنجش غلظت پلاسمایی آنزیم پارااکسوناز-1، آنزیم سوپراکساید دسموتاز، آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدیید انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های شاپیرو-ویلک، تحلیل واریانس یکراهه و کوواریانس دوراهه در سطح معناداری کمتر از 05/0 تحلیل شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد اثر تعاملی تمرین و مصرف کورکومین سبب افزایش معناداری پارااکسوناز-1 (014/0=P)، سوپراکساید دسموتاز (0001/0 =P)، گلوتاتیون پراکسیداز (023/0=P) و کاهش معناداری مالون دی آلدیید (0001/0=P) شد. همچنین اثر تمرین به تنهایی به طور معناداری سطوح سرمی پارااکسوناز-1 (010/0=P)، سوپراکساید دسموتاز (002/0=P)، گلوتاتیون پراکسیداز (015/0=P) را افزایش و مالون دی آلدیید (0001/0=P) را کاهش داد. با این حال، اثر کورکومین به تنهایی سبب تغییرات معنادار در سطوح سرمی آنزیم های پارااکسوناز-1 (053/0=P)، سوپراکساید دسموتاز (092/0=P)، گلوتاتیون پراکسیداز (055/0= P) و مالون دی آلدیید (079/0=P) نشد. بیشترین افزایش معناداری از پیش آزمون تا پس آزمون در پارااکسوناز-1 (26/19 درصد، 0001/0=P)، سوپراکساید دسموتاز (37/18 درصد، 011/0=P)، گلوتاتیون پراکسیداز (20/17 درصد، 0001/0=P) و بیشترین کاهش معناداری در مالون دی آلدیید (47/24 درصد، 014/0=P) در گروه تمرین همراه با مصرف کورکومین مشاهده شد. بیشترین اندازه اثر بر پارااکسوناز-1 (86 درصد)، سوپراکساید دسموتاز (92 درصد)، گلوتاتیون پراکسیداز (81 درصد) و مالون دی آلدیید (88 درصد) اثر تعاملی تمرین و کورکومین بود.

     نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد که اثر تمرین به تنهایی با تغییرات معنادار در سطوح سرمی آنزیم های ضداکسایشی و شاخص مالون دی آلدیید همراه است، ولی اثر کورکومین با ایجاد تغییرات معنادار همراه نبود. در نهایت یافته اصلی پژوهش حاضر دلالت بر این دارد که اثر تعاملی تمرین و کورکومین در مقایسه با اثر هر کدام به تنهایی، برای بهبود فعالیت دستگاه ضداکسایشی و پراکسیدانی بدن مردان چاق مبتلا به دیابت نوع دو مناسب تر است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، دیابت نوع دو، ضداکسایش، کورکومین، مالون دی آلدئید
  • سهراب قلعه گیر*، جواد وکیلی، مصطفی خانی، کریم آزالی علمداری صفحات 82-92
    زمینه و هدف

    microRNA (miRNA) دسته جدیدی از شاخص های زیستی اند که در سطح سلولی و مسیرهای پیام رسانی در تغییرات ساختاری و عملکردی قلبی درگیرند. همچنین تمرینات تناوبی شدید (HIIT) شامل وهله های فعالیت ورزشی نسبتا شدید با مدت زمان کوتاه است که با دوره های بازیافت فعال یا غیرفعال از یکدیگر جدا شده اند، می تواند سبب بهبود آمادگی قلبی-تنفسی و متغیرهای فیزیولوژیک متناظر با آن در افراد سالم شود. ازاین رو پژوهش حاضر در نظر دارد اثر هشت هفته تمرین تناوبی با شدید را بر بیان بافتی miR-1 و miR-21 در بافت بطن چپ قلب موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بررسی کند.

    مواد و روش ها:

     بدین منظور در یک طرح پژوهشی تجربی، 20 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه همگن 10 سری شامل کنترل سالم (C) و سالم با تمرین تناوبی شدید (T) تقسیم شدند. بر این اساس موش های صحرایی به مدت هشت هفته و در پنج روز هفته تحت برنامه تمرین تناوبی شدید (HIIT) روی نوار گردان الکترونیکی هوشمند قرار گرفتند. HIIT با شدت 85-90 درصد سرعت بیشینه در 6-12 وهله دودقیقه ای و با تناوب های استراحت فعال سه دقیقه ای با شدت 30 درصد VO2max اعمال شد. در انتهای قرارداد مطالعه، تمامی موش های صحرایی 48 ساعت پس از آخرین مداخله به روش بدون درد برای بررسی تغییرات بیان miRNA-1، miRNA-21 روش PCR در بافت بطن چپ قلب بی هوش و جراحی شدند. برای بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون شاپیرو-ویلک و برای آزمون فرضیه ها از تحلیل واریانس دوراهه در سطح معناداری 05/0≥ P با نرم افزار آماری SPPS26 استفادهشد.

    نتایج

    بیان نسبی miRNA-21 گروه تمرین نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بیشتر بود. درحالی که بیان miRNA-1 گروه تمرین به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (05/0 >P).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد در سطح بافت قلبی تغییرات بیان miRNA-21 و miRNA-1 با مسیرهای پیام رسانی به روز سازگاری های مرتبط با تمرینات ورزشی در ارتباط است.

    کلیدواژگان: بافت قلب، تمرینات تناوبی شدید، موش صحرایی، miRNA-1، miRNA-21
  • محمد کاظمی پور، حسن متین همایی*، پروین فرزانگی صفحات 93-102
    زمینه و هدف

    بسیاری از عوامل محیطی از جمله مداخلات غذایی می توانند التهاب را تعدیل کنند. پژوهش های قبلی تایید کرده اند که وعده های غذایی چرب موجب افزایش فعال شدن نشانگرهای التهابی مانند IL-6 در مرحله پس از مصرف می شود. ازاین رو هدف از این پژوهش بررسی اثر تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره پوست سبز پسته بر بیان IL-6، IL-1 و TNF-α در بافت قلب موش های صحرایی تغذیه شده با غذای چرب بود.

    مواد و روش ها: 

    در این تحقیق از موش های صحرایی ماده دوازده هفته ای با وزن بین 180 تا 220 گرم استفاده شد. موش ها به صورت تصادفی به پنج گروه شش تایی تقسیم شدند؛ کنترل مثبت (سالم)، کنترل منفی (چاق)، تمرین، عصاره، تمرین و عصاره (تعامل تمرین و عصاره). به منظور ایجاد الگوی چاقی تمامی موش های صحرایی به مدت چهار هفته جیره غذایی پرچرب با ترکیبات 40 درصد قند، 13 درصد پروتیین و 47 درصد چربی دریافت کردند. برنامه تمرین با شدت متوسط (MET) در محدوده 50-60 درصد VO2max شامل پنج جلسه تمرین در هفته (دویدن روی نوار گردان) با 5 دقیقه گرم کردن و 20 دقیقه فعالیت و 5 دقیقه سرد کردن بود. در اولین روز شروع تمرین سرعت از m/s 16 شروع شد و طبق برنامه هر هفته m/s 5/2 افزایش یافت و تا در روز آخر پس از چهار هفته به m/s 26 رسید. عصاره مورد استفاده در این پژوهش از عصاره پوست پسته در دوز 60 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم بود. عصاره به شکل مایع و خالص تهیه و با آب مقطر حل شد. سپس به روش گاواژ به مدت چهار هفته و پنج نوبت در هر هفته اعمال شد.

    نتایج

    از نظر بیان IL-1، TNF-α و IL-6 در بین گروه ها تفاوت معناداری وجود داشت (001/0=P). آزمون تعقیبی نشان داد از نظر بیان IL-1 و IL-6 بین گروه چاق با سالم تفاوت معناداری وجود دارد (001/0=P). بین گروه های عصاره (001/0=P)، گروه تمرین (001/0=P) و گروه تمرین + عصاره (001/0=P) با گروه چاق تفاوت معناداری وجود داشت. بین گروه چاق با سالم از نظر بیان TNF-α تفاوت معناداری وجود داشت (002/0=P). در بین گروه تمرین، عصاره و تمرین+عصاره تفاوت معناداری از نظر متغیرها وجود نداشت (05/0 ≤P).

    نتیجه گیری: 

    یافته ها نشان داد که مصرف غذای چرب موجب افزایش بیان IL-6، IL-1 و TNF-α در بافت قلب موش های صحرایی می شود. اما انجام تمرین هوازی و مصرف عصاره پوست پسته ممکن است موجب کاهش بیان IL-1 و TNF-α شد. با این حال، ترکیبی از اثر توام آن ها می تواند موجب کاهش بیشتر بیان IL-1 و TNF-α شود.

    کلیدواژگان: التهاب، تمرین هوازی، پوست پسته، غذای چرب
  • رحمان سوری*، محمدرضا شربتی بیارجمندی، سیروس چوبینه صفحات 103-110
    زمینه و هدف

    هایپرتروفی بیماری زای قلبی نوعی اختلال قلبی است که با تغییر ساختار قلب، آپوپتوز و فیبروز سلول های عضله قلب همراه است که به کاهش توانایی تلمبه زنی قلب و در نهایت احتمالا به ایجاد نارسایی قلبی و مرگ ناگهانی منجر می شود. نشان داده شده است که مسیر پیام رسانی عوامل رونویسی NF-κB و NFAT نقش مهمی در فرایند هایپرتروفی بیماری زای قلبی دارند و با توجه به اینکه پژوهش های کمی تاثیر فعالیت ورزشی را روی این عوامل در فرایند هایپرتروفی بیماری زای بررسی کرده اند، هدف از پژوهش حاضر شناسایی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی پیش از القای ایزوپروترنول بر بیان ژن های NF-κB و NFAT در بافت بطن چپ موش های صحرایی نر نژاد ویستار بود.

    مواد و روش ها:

     18 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به دو گروه تمرین استقامتی و کنترل تقسیم شدند. تمرینات استقامتی به مدت هشت هفته، یک ساعت در روز و شش روز در هفته روی نوار گردان با شیب 15 درجه انجام گرفت. پس از هشت هفته تمرین، هایپرتروفی بیماری زا از طریق تزریق زیرجلدی 3  ایزوپرترنول طی هفت روز القا شد. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تزریق، موش های صحرایی از طریق تزریق درون صفاقی 50 میلی گرم کتامین و 10 میلی گرم زایلازین بی هوش شدند. سپس موش های صحرایی تشریح شدند و بافت قلب استخراج و به دمای 70- انتقال داده شد. در پژوهش حاضر برای بررسی بیان ژن های NF-κB و NFAT از روش Real Time PCR استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه 24 و با استفاده از آزمون t مستقل در سطح معناداری 05/0 ≥P انجام گرفت.

    نتایج

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد، شاخص های وزن قلب، نسبت وزن قلب به وزن بدن و نسبت وزن بطن چپ به وزن بدن، به طور معناداری (01/0=P و 03/0=P) به ترتیب در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل افزایش پیدا کرده بود. همچنین میزان بیان نسبی ژن NF-κB به طور معناداری (03/0=P) در گروه تمرین نسبت گروه کنترل کاهش داشت. در بیان نسبی ژن NFAT تغییر معناداری در گروه های مورد بررسی مشاهده نشد (40/0=P).

    نتیجه گیری:

     هشت هفته تمرین استقامتی هوازی از طریق کاهش بیان نسبی ژن NF-κB ممکن است نقش مهمی در پیشگیری از هایپرتروفی بیماری زای قلبی داشته باشد.

    کلیدواژگان: ایزوپروترنول، تمرین استقامتی، فیبروز قلب، نارسایی قلبی
|
  • Hamidreza Haghgoo *, Siroos Choobineh, Parisa Pournemati Pages 1-10
    Background and Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of combined exercise on resting levels of pentraxin3 (PTX3) and serum amyloid A (SAA) in the plasma of men with type-2 diabetes.

    Materials and Methods

    Twenty oen-athlete men with type-2 diabetes were randomly divided into control and training groups. Combined training was performed for six weeks. Training including 25-35 minutes of aerobic exercise with an intensity of 55-75% of maximum heart rate and five resistance movements involving large muscles in the upper and lower body Includes five movements: chest press, army press, squat, dead lift, dumbbell rowing with an intensity of 55-75% of a maximum repetition with a frequency of three times a week with the periorizing of resistance training on aerobic training . The intensity of aerobic exercise was measured with heart rate monitor and the intensity of resistance training was measured every two weeks with a maximum repetition test. For data analysis, dependent and independent t-test was used at the significant level of P ≤ 0.05.

    Results

    Examining the results of the study, it was found that the training contract reduced the SAA index (16.7%) and significantly changed it in the training group compared to the control group (P = 0.047 . However, there was no effect on resting SAA in the control group and a 2.2% increase in PTX3 in the training group was not significant (P = 0.474).

    Conclusion

    According to the results of the study and a significant decrease in inflammatory factor SAA and increase in PTX3, it can be concluded that six weeks of combined training affects the levels of these factors in men with type-2 diabetes and can probably reduce inflammation in these patients.

    Keywords: Diabetes mellitus, Type 2 - PTX3 protein, Serum Amyloid A Protein, Inflammation, Resistance training
  • Atefeh Jamshidpour, Vahid Tadibi *, Nayebali Rezvani Pages 11-18
    Background and Purpose

    Non-alcoholic fatty liver disease is the most common liver disease that is progressing and affects more than a quarter of the world's population. In this regard, researchers believe that exercise and herbal medicines with anti-lipid and antioxidant properties can be beneficial as supplementary therapy. Therefore, the aim of this study was to examine the effects of eight weeks aerobic training and artichoke distillate consumption on liver fat and serum levels of liver enzymes in women with non-alcoholic fatty liver.

    Materials and Methods

    For this purpose, 24 obese or overweight volunteer women with non-alcoholic fatty liver with the mean age of 39.9±3.8 years, and mean weight of 75.4±12.1 kg, were randomly assigned into three groups of eight subjects: artichoke, aerobic, and control. Subjects in the aerobic group performed three sessions of aerobic exercises per week for eight weeks. The aerobic training program included 30 minutes of running with an intensity of 11 on the Borg scale rating of perceived exertion during the first week. Training duration increased to 45 minutes and the intensity increased to 13 from the fifth week of the aerobic training program, according to the principle of progressive overload. Subjects in the artichoke group received 180 cc of the artichoke distillate per day (60cc after each meal). The control group performed no intervention during the study period. Blood sample and ultrasound sonography of the liver were performed 48 hours before and after the intervention to measure serum levels of Alanine Aminotransferase, Aspartate Aminotransferase, lipid profile (total cholesterol, triglycerides, low-density lipoprotein, and high-density lipoprotein), and liver fat.

    Results

    Results showed that liver fat levels were significantly decreased within the aerobic (P = 0.034) and the artichoke (P = 0.011) groups. However, there was no significant difference between the effectiveness of the aerobic training and artichoke distillate consumption (P = 0.393). Serum levels of Alanine Aminotransferase and Aspartate Aminotransferase had significant decrement within the aerobic group (P = 0.016 and P = 0.028, respectively). The levels of these enzymes had non-significant decrement within the artichoke group (P = 0.080 and P = 0.172, respectively), and significant increments within the control group (P = 0.024 and P = 0.008, respectively). There were no significant changes in the lipid profile within the groups.

    Conclusion

    Performing three sessions of aerobic training with moderate intensity per week for eight weeks or consumption of 60cc artichoke distillate after each meal could reduce the levels of liver fat in obese or overweight women with non-alcoholic fatty liver. In addition, these patients can use aerobic training to reduce the liver enzymes and the artichoke distillate to prevent the increase of these enzymes. However, artichoke distillate consumption or moderate-intensity aerobic training could not lead to improvement of the liver fat levels in two months, without following a healthy diet regimen or other medical treatments.

    Keywords: Aerobic exercise, Cynara Scolymus, lipid profile, Liver fat
  • Mohammad Rami *, Maryam Azimpour, Kayvan Khoramipour Pages 19-30
    Background and Purpose

    Diabetic cardiomyopathy is one of the main risk factors for cardiovascular complications of diabetes and since physical activity in diabetic patients can affect the structure and function of the myocardium, the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks of HIIT training on the content of NF-kB and Wnt proteins in the heart muscle tissue of Wistar rats with type 2 diabetes.

    Materials and Methods

    In the present study, 20 male Wistar rats were randomly divided into four groups (each group including five rats) Control+Healthy, Exercise+Healthy, Control+Diabetes, and Exercise+Diabetes. After a period of high-fat diet and then after induction of diabetes, animals in Exercise+Diabetes and Exercise+Healthy groups performed the training protocol for eight weeks and five sessions per week. 48 hours after the last training session, cardiac tissue was extracted and the expression levels of NF-kB and Wnt proteins were assessed using Western blotting. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey post hoc test at a significance level of less than 0.05. Also, mixed ANOVA test was used to evaluate changes in weight and glucose levels of rats in different stages and weeks of training.

    Results

    The results showed that the relative Levels of NF-kB and Wnt proteins in Control+Diabetes and Exercise+Eiabetes groups is significantly more than healthy groups (P = 0.001). Also, the Levels of Wnt protein in the Exercise+Diabetes group was significantly less than the Control+Diabetes group (P = 0.001), While the Levels of NF-κB protein in the Exercise+Diabetes group did not show a significant difference compared to the Control+Diabetes group. The results of mixed ANOVA test on mean weight changes show that the weight of rats in Control+Diabetes and Exercise+Diabetes groups was significantly higher (P = 0.001) than the beginning of training and use of high-fat diet to the stage before STZ injection and in the last week. In addition, at the end of the training protocol was significantly became less (P = 0.001). Also, blood glucose levels of Control+Diabetes and Exercise+Diabetes groups was significantly higher (P = 0.001 and 0.003, respectively) at one week after STZ injection and was significantly lower in the Exercise+Diabetes group at the end of the training protocol (P=0.001).

    Conclusion

    Finally, it should be noted that high-intensity intermittent exercise could potentially affect myocardial structure and function and be promising as a non-pharmacological solution.

    Keywords: HIIT Exercise, diabetes, Cardiomyopathy, Diet
  • Tahereh Hozourri, Mohamad Fashi *, Hamid Allah Hasanloei Pages 31-41
    Background and Purpose

    Aerobic fitness is one of the factors influencing the success of rowers in rowing, which requires the use of efficient training methods. Polarized training model based on the intensity distribution of the training would be a suitable strategy in this field. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of four weeks of polarized training on aerobic fitness and performance of professional rowers.

    Materials and Methods

    20 athletes (10 females and 10 males) who had more than two years of professional rowing experience were divided into two groups of polarized training intensity distribution (75-80% of training volume equivalent to 18 training sessions in zone one with 55-75% of maximum heart rate, 5-10% of the training volume is equivalent to eight training sessions in zone two with 81-87% maximum heart rate and 15-20% of the training volume is equivalent to four training sessions with 88-100% maximum heart rate) and traditional training intensity distribution (20% of training volume in zone one, equivalent to seven sessions per month, 50% in zone two, including 12 sessions per month, and 30% in zone three, including five sessions) were divided and their exercises were performed over four weeks, with six sessions per week (three sessions of rowing + One session of ergometer + two sessions of running) was followed. Before and after the training period, maximal oxygen consumption, respiratory exchange ratio, blood lactate, time of 2000 and 1000 meters were evaluated. Repeated analysis of variance with intergroup factor was used to examine the research data (P ≤ 0.05).

    Results

    According to the results of the present study, the performance of 2000 meters in both groups improved significantly (P < 0.0001). This improvement was 5.56% more reduction in 2000 meters’ record, which shows the greater effectiveness of this training method. However, the performance of 1000 m after four weeks of polarized and traditional training was similar (P = 0.37). There was no significant difference between the two groups for Maximum oxygen consumption (P = 0.14) and respiratory exchange ratio (P = 0.21). Fat percentage in both groups decreased significantly (P = 0.001).

    Conclusion

    Despite the lack of differences in some physiological parameters, four weeks of traditional and polarized training are associated with improved performance and physiological parameters of rowers, which is greater in the performance of 2000 meters that is the main competition of these athletes with polarized training (about 6%). It seems that the polarization intensity distribution pattern can be a more effective method than traditional exercises in developing the aerobic performance characteristics of rowing athletes.

    Keywords: polarized training model, threshold training model, lactate threshold, training load, Traditional Training
  • Hamid Sadeghian, Marefat Siahkohian *, Mohsen Akbarpour Beni, Lotfali Bolboli Pages 42-53
    Background and Purpose

    Exercise and obesity alter angiogenesis in adipose tissue, resulting in large changes in metabolic processes. The aim of this study was to compare the effect of eight weeks of resistance training and high-intensity intermittent aerobic training (HIIAT) on the expression of microRNAs associated with adipose tissue angiogenesis and antiangiogenesis in rats fed a high-fat diet.

    Materials and Methods

    In the experimental study, 60 six-week-old male wistar rats (mean body weight = 192.40 ± 11.35) were obtained from Pasteur Institute of Iran. The animals were randomly divided into six equal groups after transfer to the laboratory environment and one week of exposure to the new environment: 1. Normal diet (CO), 2. Normal diet + Resistance training (NRT), 3. Normal diet + HIIAT (NHT), 4. High-fat diet (HF), 5. High-fat diet + Resistance training (HFRT), 6. High-fat diet + HIIAT (HFHT) (n = 10 per group). The training groups performed their training protocol for eight weeks and five sessions per week. Resistance training included climbing a 1-meter ladder with a 90-degree slope and 46 steps. Initially, the weight attached to the rats' tails was 30% of their body weight and gradually reached about 180% of their body weight in the final week. The exercises were performed in five sets of four repetitions. High-intensity intermittent aerobic training was started on the treadmill at an initial speed of 15 meters per minute, and in each session, one to two meters per minute was added to the treadmill speed, depending on the ability of the rats. During the Pabani week, the exercise reached six stages of three minutes of running at a speed of 40 meters per minute with a slope of 15 degrees. To evaluate the effect of resistance training and high-intensity intermittent aerobic training and high-fat diet (58% of calories in the form of fat) on miR-221, miR-222, miR-329 and VEGF variables, subjects in each group were killed 48 hours after the last training session. Sampling of mesenteric adipose tissue was performed immediately after killing the animals. Data analysis was performed using independent t-test, one-way and two-way ANOVA at the significant level (P ≥ 0.05). Scheffe post hoc test was used to compare the pairwise .

    Results

    The miR-221, miR-222 and VEGF in the Normal diet + Resistance training, Normal diet + HIIT and High-fat diet + Resistance training groups a significant increase was observed compared to the control group (P ≥ 0.01). However, miR-329 was significantly higher only in the high-fat diet group than in the normal diet + HIIAT group (P = 0.022).

    Conclusion

    The results showed that resistance training and HIIAT by increasing miR-221, miR-222, and decreasing miR329 led to the activation of pathways that increased VEGF protein and ultimately increased angiogenesis in rats with a high-fat and normal diets. Therefore, these exercises are an important factor in angiogenesis and mechanism in adipose tissue, which may be able to cause significant changes in adipose tissue during this process. However, in order to confirm this point and generalize it to humans, more research is needed, especially on human specimens. Also, since the effect of resistance training on miRNAs was greater than HIIAT, these exercises can be a good alternative to HIIAT.

    Keywords: Resistance training, High-intensity intermittent aerobic training, microRNAs, angiogenesis, High-fat diet
  • Masoud Jamshidi, Mohammadreza Kordi *, Fatemeh Shabkhiz Pages 54-66
    Background and Purpose

    Alzheimer's disease (AD) is associated with decreases in neurons in several important areas for memory and learning in the brain, especially in the hippocampus. AD is a progressive brain disorder that causes gradual loss of memory, impaired learning ability, and connection problems with other people. Researchers have found that people with diabetes are 1.5 times more likely to develop AD. And suggests that Alzheimer's disease may indicate a specific type of diabetes in brain. Although this issue needs more research. Astrocytes are one of the most abundant types of glial cells that change and become hypertrophy in response to any damage to the central nervous system (CNS). An important feature of the glial reaction is the increased synthesis of GFAP protein, which is a protein that mediates cytoskeletal fibers and is the main determinant of the reactivation of astrocytes and cell damage. This phenomenon is known as the astrogliosis reaction and is one of the most common injuries in type 3 diabetes and AD. White matter changes in the hippocampus are one of the best biomarkers for recognizing the progression of Alzheimer's disease.

    Materials and Methods

    Twenty-five rats were randomly divided into five groups: 1-type 3 diabetes group (DM III), 2-healthy control group (Control), 3-type 3 diabetes and involuntary training (DM III + HIIT), 4-type 3 diabetes and voluntary activities in an enriched environment group (DM III + RE), and 5-the sham group (Sham). The activity method of the rats in the involuntary training group was performed as high intensity interval training and in accordance with the test of maximum training capacity by Wang et al. The rats of the voluntary training group were placed in the enriched environment for five days a week for two hours a day and simultaneously with the activity of the involuntary training group. GFAP was measured by DAB immunohistochemical method. Morris water maze test was used to evaluate spatial learning and memory of animals. Shapero-Wilk test was used to measure the normal distribution of data. One-way ANOVA and Tukey post-hoc test with a significance level of 5% was used to analyze the data. Statistical calculations were performed by GraphPad Prism software version 8, SPSS version 21, and Microsoft Excel software version 2010.

    Results

    The present study results showed that the type-3 diabetes control group had the highest amount of GFAP expression. This difference with all the research groups was statistically significant (P ≤ 0.05). The voluntary exercise group in the enriched environment and the involuntary exercise group had significantly lower GFAP than the type-3 diabetes control group. The voluntary exercise group had a lower GFAP expression percentage (23.67%) than the involuntary training group (26.01%). However, the difference between these two training groups was not statistically significant (P > 0.05). The Morris water maze test showed that the healthy control and sham groups spent more significant time in the target area and this difference was statistically significant only with the type-3 diabetes group (P ≤ 0.05). Both exercise groups spent more time in the target area than the type-3 diabetic group, but this difference was not statistically significant (P > 0.05). The voluntary exercise group spent more time in the target area and this group performed better in remembering information and spatial memory than the involuntary exercise group. Still, this difference was not statistically significant (P > 0.05).

    Conclusion

    Voluntary group activities in an enriched environment may have greater effects in reducing GFAP in the hippocampus white tissue of the diabetic type 3 rats. However, involuntary high-intensity interval training was also able to reduce the astrogliosis reaction compared to the diabetic type 3 control group. The voluntary exercise group in the enriched environment performed better in the Morris water maze test than the involuntary exercise group so the time spent in the target area quadrant by them was higher than the involuntary high-intensity exercise group.

    Keywords: Alzheimer's disease, GFAP, HIIT, Astrocyte
  • Hasan Naghizadeh *, Faeze Heydari Pages 67-81
    Background and Purpose

    Considering that exercise and consumption of medicinal plants with antioxidant properties have a significant effect on the redox status of people with type-2 diabetes, it seems necessary to study the interactive effect of high-intensity interval training and curcumin consumption in people with type-2 diabetes. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of 12 weeks of high-intensity intermittent exercise and curcumin consumption on oxidative indices in obese men with type-2 diabetes.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental double-blind study performed with a pre-test and post-test design with a control group, 60 men with type-2 diabetes mellitus (mean age 38.76 ± 2.05 years, height 169.53 ± 2.81 cm, BMI 31.09 ± 1.56 kg/m2) randomly divided into four groups: HIIT, HIIT-curcumin, curcumin, and control.Exercise intervention three sessions per week (including 10 stages of training, each stage includes 30 seconds with an intensity of 80 to 85% HRR and 90 seconds of active rest with an intensity of 50 to 55% HRR) and taking 2100 mg of curcumin three times a day performed for 12 weeks. Sampling was performed in two stages, pre-test and post-test to measure the plasma concentrations of paraoxonase-1, superoxide dismutase, glutathione peroxidase and malondialdehyde. Data were analyzed using Shapiro-Wilk, one-way analysis of variance and two-way covariance method. The significance level was set at P < 0.05.

    Results

    The results showed that the interactive effect of exercise and curcumin consumption significantly increased paraoxonase-1(P=0.014), superoxide dismutase (P=0.0001), glutathione peroxidase (P=0.023) and significantly reduced malondialdehyde (P=0.0001). Also, the effect of exercise alone significantly increased serum levels of paraoxonase-1 (P= 0.010), superoxide dismutase (P=0.002), glutathione peroxidase (P= 0.015) and malondialdehyde (P=0.0001) decreased. However, the effect of curcumin alone did not cause significant changes in serum levels of paraoxonase-1 (P= 0.053), superoxide dismutase (P=0.092), glutathione peroxidase (P= 0.055) and malondialdehyde (P=0.079). The highest significant increase from pretest to posttest in paraoxonase-1 (19.26%, P=0.0001), superoxide dismutase (18.37%, P=0.011), glutathione peroxidase (17.20%, P=0.0001) and the most significant decrease in malondialdehyde (24.47%, P=0.014) was observed in the exercise alone with curcumin group. The greatest effect on paraoxonase-1 (86%), superoxide dismutase (92%), glutathione peroxidase (81%) and malondialdehyde (88%) was the interactive effect of exercise and curcumin.

    Conclusion

    The results of the present study showed that the effect of exercise alone is associated with significant changes in serum levels of antioxidant enzymes and malondialdehyde index. However, the effect of curcumin was not associated with significant changes. Finally, the main finding of the present study indicates that the interactive effect of exercise and curcumin, compared to the effect of each alone, is more suitable for improving the antioxidant and peroxidant activity of obese men with type-2 diabetes with hyperlipidemia.

    Keywords: HIIT, curcumin, Antioxidants, Malondialdehyde, type 2 diabetes
  • Sohrab Ghalehgir *, Javad Vakili, Mostafa Khani, Karim Azali Alamdari Pages 82-92
    Background and Purpose

    microRNA (miRNA) are a new class of biomarkers that are involved in many biological processes and gene expression. Also, High-intensity exercise training (HIIT) has long been demonstrated to help improve cardiorespiratory fitness and corresponding physiological variables in healthy individuals. The training involves repeated short to long bouts of relatively high-intensity exercise alternating with recovery periods of low-intensity activity or passive rest. Thus, the present study examined the effect of eight weeks of high intensity interval training (HIIT) on the expression of miRNA-21 and miRNA-21 in male rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, twenty adult Wistar male rats were selected and randomly divided into two groups: control and HIIT (T) protocols. Accordingly, the rats underwent the HIIT program on smart electronic tape recorders for eight weeks, five days a week. HIIT training was performed with an intensity of 85-90% of maximum speed in 6-12 times for two minutes and with 3-minute active rest intervals with an intensity of 30% VO2max. At the end of the study contract, all mice were anesthetized and operated 48 hours after the last intervention without painless method to determine changes in miR-1 and miR-21 gene expression by real-time PCR in left ventricular tissue. To investigate the normality of data distribution, Shapiro-Wilk test and to test the hypotheses, two-way analysis of variance was performed at a significance level of P > 0.05 with SPPS26 statistical software.

    Results

    miRNA-21 expression were significantly higher after eight weeks HIIT than control groups (P < 0.05). However, miRNA-1 expression were significantly lower after eight weeks HIIT than control groups (P < 0.05).

    Conclusion

    It seems that changes in the tissue level of miRNA-21 and miRNA-1 expression are related to the signaling pathways of adaptations related to exercise training.

    Keywords: High intensity interval training, miRNA-1, miRNA-21, cardiac tissue, rats
  • Mohammad Kazemipour, Hasan Matinhomaee *, Parvin Farzanegi Pages 93-102
    Background and Purpose

    Many environmental factors, including dietary interventions, can moderate inflammation. Previous studies have confirmed that high-fat diets increase the activation of inflammatory markers such as IL-6 in the post-consumption phase. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise with pistachio green skin extract on the expression of IL-6, IL-1 and TNF-α in the heart tissue of fat-fed rats.

    Materials and Methods

    In this study, 12-week-old female rats weighing between 180 and 220 g were used. Rats were randomly divided into five groups; Positive control (healthy), negative control (obese), exercise, extract, exercise and extract (interaction of exercise and extract). In order to create an obesity model, all rats received 0.5 ml per 100 g of body weight orally by gavage for five weeks, five days a week. The training protocol was performed as moderate intensity training (MET) in the range of 50-60% Vo2max, which includes five training sessions per week (treadmill) with five minutes of warm-up, 20 minutes of activity and five minutes of cooling. On the first day of training, the speed started from 16 m / s and increased 2.5 m/s according to the protocol every week and reached 26 m / s until the last day after four weeks. The extract used in this research was pistachio peel extract at a dose of 60 mg per kilogram. The extract was prepared in liquid and pure form and dissolved with distilled water. Then it was applied by gavage method for four weeks and five times per week.

    Results

    There was a significant difference between the groups in terms of IL-1, TNF-α and IL-6 expression (P = 0.001). Post hoc test showed that there was a significant difference in terms of IL1 and IL-6 expression between obese and healthy groups (P = 0.001). There was a significant difference between the extract group (P = 0.001), the exercise group (P = 0.001) and the exercise + extract group (P = 0.001) with the obese group. There was a significant difference between obese and healthy groups in terms of TNF-α expression (P = 0.002). There was no significant difference in terms of variables between the exercise, extract and exercise + extract groups (P ≥ 0.05).

    Conclusion

    The findings of this study showed that consumption of fatty foods increases the expression of IL-6, IL-1 and TNF-α in the heart tissue of rats. But aerobic exercise and consumption of pistachio skin extract reduced the expression of IL-1 and TNF-α. However, the combination of their combined effects further reduced the expression of IL-1 and TNF-α.

    Keywords: high-fat diets, Inflammation, Aerobic exercise, pistachio skin
  • Rahman Soori *, MohammadReza Sharbati Biarjomand, Siroos Choobineh Pages 103-110
    Background and Purpose

    Pathogenic cardiac hypertrophy is a type of heart disorder that is associated with changes in the structure of the heart, apoptosis and fibrosis of the heart muscle cells, which leads to a decrease in the pumping ability of the heart and may eventually lead to heart failure and sudden death. It has been shown that the signaling pathway of transcription factors NF-κB and NFAT play an important role in the process of pathogenic hypertrophy of the heart, and considering that few studies have investigated the effect of exercise on these factors in the process of pathogenic hypertrophy,the aim of the present study was to identify the effect of eight weeks of aerobic exercise before isoproterenol induction on the expression of NF-κB and NFAT genes in the left ventricular tissue of male Wistar rats.

    Materials and Methods

    18 male Wistar rats were randomly divided into two groups of endurance training and control. Endurance training was performed for eight weeks, one hour a day and six days a week on a treadmill with a slope of 15 degrees. After eight weeks of training, pathological hypertrophy was induced by subcutaneous injection of three mg / kg isoprenaline for seven days. 24 hours after the last injection session, rats were anesthetized by intraperitoneal injection of 50 mg ketamine and 10 mg xylazine. The rats were then dissected and cardiac tissue was extracted and transferred to -70 ° C. Also, in the present study, Real Time PCR was used to evaluate the expression of NF-κB and NFAT genes. Data analysis was performed using SPSS software version 24 and independent t-test at a significance level of P ≥ 0.05

    Results

    The results of the present study showed that the indices of heart weight, heart weight to body weight ratio (H / W) and left ventricular weight to body weight ratio (V / W) were significantly (P = 0.01) and (P = 0.03): Respectively, increased in the exercise group compared to the control group. Also, the relative expression of NF-κB gene was significantly (P = 0.03) decreased in the exercise group compared to the control group, while the relative expression of NFAT gene was not significantly changed in the study groups (P = 0.40).

    Conclusion

    Eight weeks of aerobic endurance training may play an important role in the prevention of pathological cardiac hypertrophy by reducing the relative expression of the NF-κB gene.

    Keywords: Cardiac fibrosis, Isoproterenol, endurance training, Heart failure