فهرست مطالب

مطالعات دانش پژوهی - پیاپی 2 (زمستان 1401)

نشریه مطالعات دانش پژوهی
پیاپی 2 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • لیلا خلیلی*، عیسی آذرنگ، ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی صفحات 1-19
    هدف

    هدف اصلی پژوهش بررسی تاثیر سواد اطلاعاتی بر خلاقیت و وابستگی حرفه ای کتابداران است.

    روش شناسی

    این پژوهش کاربردی و کمی به روش پیمایشی انجام شد. ابزار گردآوری داده سه پرسشنامه استاندارد بود. روایی صوری ابزار اندازه گیری مورد تایید متخصصان قرار گرفت و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد، که این ضریب برای سواد اطلاعاتی 94/0 ، خلاقیت 71/0 و بعد وابستگی حرفه ای 85/0 به دست آمد. جامعه آماری پژوهش کلیه کتابداران کتابخانه های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی به تعداد 148 نفر بود که 121 نفر از آن ها پرسشنامه را تکمیل کردند. تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس انجام شد.

    یافته ها

     بر اساس آزمون پیرسون، بین سواد اطلاعاتی کتابداران با خلاقیت (r=0/351) و وابستگی حرفه-ای (r=0/276) آن ها با اطمینان 95/0 رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بر اساس آزمون پیرسون با اطمینان 95/0 رابطه مثبت و معنی دار (r=0/240) بین خلاقیت و وابستگی حرفه ای کتابداران مشاهده شد. یافته های آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد که می توان با دو بعد سواد اطلاعاتی خلاقیت را پیش بینی کرد؛ همچنین با یک بعد سواد اطلاعاتی می توان وابستگی حرفه ای کتابداران را پیش بینی کرد.

    نتایج

    سواد اطلاعاتی و خلاقیت کتابداران کتابخانه عمومی استان آذربایجان غربی در سطح خوب و وابستگی حرفه ای آن ها در حد متوسط است. همچنین با افزایش سواد اطلاعاتی کتابداران، وابستگی حرفه-ای و خلاقیت آن ها نیز افزایش می یابد.

    اصالت و ارزش

    این پژوهش سواد اطلاعاتی، خلاقیت و وابستگی حرفه ای کتابداران کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی و همچنین رابطه این متغیرها را در یک مطالعه موردبررسی قرار داده است.

    کلیدواژگان: آذربایجان غربی، کتابخانه عمومی، سواد اطلاعاتی، خلاقیت، وابستگی حرفه ای
  • محبوبه ربیعی*، سعید رضایی شریف آبادی صفحات 20-40
    هدف

      هدف مطالعه حاضر بررسی مزایا و محدودیت های دیجیتالی شدن میراث فرهنگی در بافت میراث فرهنگی (کتابخانه ها، آرشیوها و موزه ها) و افزایش تمرکز و توجه به دیجیتالی شدن اشیاء میراث فرهنگی در معرض خطر و آسیب است.

    روش

    این مطالعه به شیوه مرور نظام مند منابع موجود در پایگاه اسکوپوس انجام گرفته است   منابع بازیابی شده  با استفاده از نرم افزار اکسل و وی اس ویور تحلیل و بصری سازی شده است.

    یافته ها

    دیجیتالی شدن اشیاء میراث فرهنگی، شیوه دسترسی، حفاظت و مدیریت میراث فرهنگی را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب دموکراتیزه شدن محتوا، افزایش دسترسی جهانی و حفاظت از اشیاء میراث فرهنگی شده است. دیجیتالی شدن، محرک همگرایی بیشتر کتابخانه ها، آرشیوها و موزه ها در بافت میراث فرهنگی به دلیل هم پوشانی های متعددی به لحاظ وظایف عمومی بین آن ها خواهد شد. همچنین دیجیتالی شدن اشیاء میراث فرهنگی با چالش هایی نظیر مواجه شدن با مسایل و محدودیت های مالی، کمبود مهارت نیروی متخصص، محدودیت های حقوقی مربوط به مالکیت معنوی، منسوخ شدن فناوری ها، شکاف دیجیتالی موجود در جوامع، خطر تحریف و تغییر اطلاعات و فراداده ها در محیط وب و نهایتا حس دریافت شده توسط کاربر از یک شیء دیجیتالی شده نسبت به نسخه فیزیکی آن، مواجه است.

    نتیجه 

    دیجیتالی شدن اشیاء میراث فرهنگی به وسیله فناوری های پیشرفته، علاوه بر اینکه مسیر همگرایی کتابخانه ها ، آرشیوها و موزه ها را هموار می سازد، رنسانسی جدید برای اشیاء میراث فرهنگی در بافت میراث فرهنگی به وجود آورده است. نقش دیجیتالی شدن اشیاء میراث فرهنگی در کتابخانه ها، آرشیوها و موزه ها به ویژه در دوران همه گیری کووید-19  برای دسترسی از راه دور و جذب مخاطبان بیشتر به مراکز فرهنگی قابل ملاحظه است. با این وجود توجه به این نکته ضروری است که رویکرد ما به دیجیتال سازی می بایست رویکردی مدولار، قابل توسعه و انعطاف پذیر باشد تا در حفاظت پایدار موثر واقع شود. همچنین این مسیله را مدنظر قرار دهیم که دیجیتالی شدن اشیاء میراث فرهنگی با تمام مزایایی که دربر دارد، هرگز جایگزین تجربیات فیزیکی نخواهد بود، بلکه مکمل و همراه اشیاء فرهنگی واقعی در بافت میراث فرهنگی است.

    اصالت و ارزش

     مطالعه حاضر برای نخستین بار، به تحلیل مزایا و محدودیت های دیجیتالی شدن اشیاء میراث فرهنگی در بافت میراث فرهنگی پرداخته است و می تواند، راهگشای تصمیم گیرندگان و سیاست گذاران حوزه میراث فرهنگی واقع شود.

    کلیدواژگان: میراث فرهنگی دیجیتال، بافت میراث فرهنگی، اشیاء فرهنگی دیجیتال
  • مهدی زینالی تازه کندی، محسن نوکاریزی* صفحات 41-59
    هدف

    در این پژوهش قصد آن است تا مفهوم همپوشانی و روش های سنجش و کاربرد آن ها مشخص و تفاوت بین پژوهش های داخل و خارج از کشور بررسی شود. 

    روش

    در این پژوهش از روش اسنادی استفاده شده است تا با مرور متون مرتبط به موضوع همپوشانی، مفاهیم مطرح در پژوهش ها و تفاوت پژوهش های داخل و خارج از کشور تحلیل شود.

    یافته ها

     امروزه در متون همپوشانی مباحث جدیدی نظیر همپوشانی عنوانی، همپوشانی منابع اطلاعاتی و همپوشانی موضوعی در سنجش همپوشانی پایگاه های اطلاعاتی مطرح گردیده است. بررسی ها نشان داد که پژوهش های انجام شده با یکی از اهداف توسعه نظری همپوشانی؛ توضیح روش های آماری و نمونه گیری؛ مقایسه سیاست نمایه سازی منابع ردیف دوم؛ انتخاب پایگاه اطلاعاتی مناسب؛ تعیین موتور جستجوی مناسب، برقراری همکاری های بین کتابخانه ای و ترسیم روابط بین علوم انجام شده است؛ همچنین برای ارایه اطلاعات صحیح و کافی در پژوهش ها استفاده از روش های آماری توصیه می شود. درنهایت می توان گفت که مطرح شدن همپوشانی عنوانی و همپوشانی منابع اطلاعاتی به دلیل تفاوت در دیدگاه پژوهشگران است و همپوشانی موضوعی در بررسی سیاست نمایه سازی پایگاه ها و ترسیم روابط بین علوم کاربرد دارد.

    نتیجه گیری

    درنهایت باید گفت که نظر و عمل به هم تنیده اند ازاین رو انتخاب روش مناسب سنجش همپوشانی و تعریف عملیاتی در پژوهش به اهداف پژوهش بستگی دارد.

    ارزش

    این پژوهش ازاین رو ارزشمند است که پژوهش های انجام شده در داخل کشور فقط پژوهش های کاربردی بوده اند و در موضوع همپوشانی از ارایه مفاهیم نظری که اساس تعاریف عملی است، غفلت شده است.

    کلیدواژگان: همپوشانی نسبی، درجه آزادی مرکب، مقیاس اندازه گیری چندوجهی، همپوشانی مجلات، همپوشانی مقالات
  • میترا صمیعی*، فاطمه فرخفال، عصمت مومنی صفحات 60-77
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف بررسی میزان انطباق پیشینه های کتابشناختی پایگاه نسخ خطی کتابخانه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) بر اساس قواعد فهرست نویسی مارک ایران انجام شده است.

    روش شناسی

     این پژوهش کاربردی و با رویکرد پژوهشی کتابخانه ای و با روش پیمایشی - توصیفی انجام شده است. ی نمونه آماری این پژوهش 100 عنوان نسخه خطی مشترک در پایگاه اطلاعاتی نسخ خطی کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم (ع) و کتابخانه ملی ایران است. ابزار گردآوری اطلاعات سیاهه وارسی محقق ساخته ای است که بر اساس نظر فهرست نویسی نسخ خطی و کتابداران تهیه و با استفاده از روش مشاهده مستقیم گردآوری شد. این سیاهه وارسی دارای دو بخش ویژگی های کتابشناسی و نسخه شناسی است.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که در فهرست نویسی نسخه های خطی پایگاه اطلاعاتی کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم (ع) و عناصر کتابشناسی مارک ایران، در عنصر پدیدآور تطابق کامل وجود دارد. بیشترین میزان رعایت  میان عناصر کتابشناسی نسخه های خطی پایگاه نام برده به ترتیب متعلق به عناصر: عنوان اصلی، موضوع، تاریخ کتابت، توضیحات، زبان، شماره نسخه یا ثبت، معرفی نسخه، انجام و آغاز است. پایگاه اطلاعاتی نسخ خطی کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم در توصیف نسخ خطی به توصیف ویژگی های نسخه شناسی مانند: اندازه برگ، یادداشت وقف، ملاحظات، تزیینات نسخه اشاره ای نکرده است و از این منظر بسیار ضعیف عمل نموده است. این کتابخانه ویژگی های کتابشناسی نسخ خطی را کاملا ذکر کرده است و ویژگی هایی نظیر آغاز کتاب و انجامه کتاب را در نظر نگرفته و فیلدی را به آن اختصاص نداده است. بیشترین میزان رعایت در وضعیت فهرست نویسی عناصر نسخه شناسی نسخه های خطی پایگاه کتابخانه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم با استاندارد مارک ایران به ترتیب متعلق به: عناصر تزیینات نسخه، ملاحظات، اندازه جلد، نوع جلد، تعداد برگ، یادداشت وقف، نوع خط، محل کتابت، کاتب، حاشیه، تزیینات جلد، کامل/ ناقص، تملک، سجع مهر، شماره ثبت یا نسخه، آسیب دیدگی، اندازه برگ، تعداد سطر و نوع کاغذ است.

    نتایج

    نتایج حاکی از آن است که پایگاه کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم (ع) در توصیف بخش کتابشناسی به خوبی عمل کرده است و توانسته فیلدهای اصلی مربوط به پدیدآور، عنوان اصلی و... را مطابق با قواعد استاندارد مارک ایران تکمیل کند. اما در توصیف ویژگی های نسخه شناسی نسخ خطی ضعیف عمل کرده است و برای ذکر مشخصات ظاهری نسخ خطی تنها از یک فیلد برساخت استفاده می کند.

    اصالت / ارزش

     پژوهش حاضر برای اولین به شناسایی تفاوت ها در توصیف و فهرست نویسی نسخه های خطی کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم با قواعد فهرست نویسی استاندارد مارک ایران (دستنامه) می پردازد.

    کلیدواژگان: نسخه خطی، مارک ایران، پایگاه کتابخانه ملی ایران، پایگاه کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم
  • اکبر مجیدی*، افشین حمدی پور، سمانه راشدی صفحات 78-99
    هدف

    هدف این پژوهش شناسایی و تعیین میزان اهمیت عوامل مرتبط با جابجایی علمی بین المللی اعضای هییت علمی دانشگاه تبریز با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافیاست.

    روش شناسی

      این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هییت علمی دانشگاه تبریز بود. داده های پژوهش از طریق مطالعه کتابخانه ای و پرسشنامه گردآوری شد. داده های گردآوری شده با استفاده از روش تحلیلی عاملی اکتشافی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته و عوامل مرتبط استخراج شدند.  

    یافته ها

     پس از مطالعه متون تعداد 25 شاخص شناسایی و با استفاده از روش تحلیل عامل اکتشافی در شش عامل دسترسی به منابع و تسهیلات تحقیقاتی، کسب سابقه و اعتبار علمی، محیط و شرایط کاری دانشگاه ها، قرابت فرهنگی-جغرافیایی، توسعه همکاری های علمی، هزینه های اقامت دسته بندی شدند. میزان اهمیت هریک از شاخص ها از دیدگاه آزمودنی ها بررسی شد. شاخص اعتبار و شهرت دانشگاه ها با میانگین 4.5، توسعه و پیشرفت حرفه ای با میانگین 4.4، در جهت ایجاد یک سابقه علمی و پژوهشی قوی با میانگین 4.3، مشاهده فعالیت ها و روش های کار دیگران با میانگین 4.3 دارای بیشترین اهمیت بودند.

    نتایج

    نتایج به دست آمده نشان داد که شش عامل: دسترسی به منابع و تسهیلات تحقیقاتی، کسب سابقه و اعتبار علمی، محیط و شرایط کاری دانشگاه ها، عامل قرابت فرهنگی-جغرافیایی، توسعه همکاری های علمی، هزینه های اقامت عوامل مرتبط با جابجایی علمی بین المللی اعضای هییت علمی دانشگاه تبریز هستند.

    اصالت و ارزش

     این پژوهش از جهت اینکه به شناسایی عوامل مرتبط با جابجایی علمی بین المللی اعضای هییت علمی دانشگاه تبریز پرداخته است حایز اهمیت می باشد. این عوامل می توانند در سیاست گذاری و تسهیل و تشویق به جابجایی علمی بین المللی  پژوهشگران و بین المللی شدن دانشگاه ها موردتوجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: جابجایی علمی، تحرک علمی، جابجایی علمی بین المللی، جابجایی اعضای هیئت علمی، دانشگاه تبریز
  • حسین بهاری ورزنه* صفحات 100-114
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش مقایسه عملکرد بازیابی اطلاعات موتورهای جستجوی معنایی و کلیدواژه بر اساس جستجوی عبارت (ساده و پیچیده) است.

    روش شناسی

     جامعه پژوهش کاربردی و نیمه تجربی حاضر شامل تمام موتورهای جستجوی فعال در وب است. نمونه های پژوهش بر اساس نمونه گیری طبقه ای تصادفی و نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های دو چک لیست محقق ساخته شامل 10 پرس و جوی عبارتی ساده و پیچیده است.

    یافته ها

     بینگ و کلاز (با میزان دقت مشابه 53%)، داک داک گو و یاهو  به ترتیب بیشترین دقت را در جستجوی عبارات ساده داشتند. در جستجوی عبارات پیچیده نیز به ترتیب بینگ، داک داک گو، یاهو و کلاز بیشترین میزان دقت را داشتند. به طورکلی، بینگ، داک داک گو، کلاز و یاهو به ترتیب بیشترین میزان دقت را دارند. همچنین، میزان میانگین کل دقت موتورهای جستجوی کلیدواژه ای از موتورهای جستجوی معنایی بیشتر است.

    نتایج

    موتور جستجوی کلیدواژه ای بینگ بهترین عملکرد را نسبت به سه موتور جستجوی معنایی و کلیدواژه ای دیگر دارد. موتورهای جستجوی معنایی بااینکه مدعی هستند توانایی های بیشتری در بازیابی اطلاعات مرتبط نسبت به موتورهای جستجوی کلیدواژه ای دارند اما در این بررسی مشخص شد کلاز و داک داک گو در جستجوی عبارتی نسبت به موتورهای جستجوی کلیدواژه ای برتری ندارند. این ابزارها به عنوان موتورهای جستجوی وب معنایی عملکرد قابل قبولی از خود نشان ندادند و به نظر می رسد باید مسیر طولانی را طی نمایند تا به موتورهای جستجوی معنایی واقعی تبدیل شوند و برای نیل به این مهم لازم است از امکانات، ابزارها، ماژول ها، و فناوری های نوظهور  عصر جدید از قبیل یادگیری ماشین، یادگیری عمیق، تلفیق این ماژول ها با تکنیک های متن کاوی، داده کاوی، و... بهره گیرند.

    اصالت

     تاکنون در موتورهای جستجوی معنایی و کلیدواژه ای نمونه، عملکرد جستجوی عبارتی مقایسه نشده است. و در این راستا، پژوهشگر تلاش کرده است تا با یک بررسی دقیق به یک نتیجه واقعی دست یابد تا موتور جستجوی قدرتمند در این نوع جستجو را به کاربران معرفی کند.

    کلیدواژگان: بازیابی اطلاعات، جستجوی عبارتی، عملکرد، موتورهای جستجوی کلیدواژه ای، موتورهای جستجوی معنایی
|
  • Leila Khalili *, Isa Azarang, Abulfzal Ghasemzadeh Alishahi Pages 1-19
    Purpose

    The main purpose of this study is to investigate the effect of information literacy on creativity and job involvement of librarians.

    Methodlogy

     This applied and quantitative research was conducted with survey method. The data collection tools were three standard questionnaires. The face validity of the measurement tool was confirmed by experts and its reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient, which was 0.94 for information literacy, 0.71 for creativity and 0.85 for job involvement. The statistical population was a total number of 148 librarians affiliated to the Public Libraries of West Azerbaijan Province that 121 of them completed the questionnaire. Statistical analyzes were performed using SPSS software.

    Findlings

     Based on Pearson test, there was a positive and significant relationship between librarians' information literacy with their creativity (r = 0.351) and job involvement (r = 0.276). Also, a positive and significant relationship (r = 0.240) was observed between creativity and job involvement of librarians. Findings of multiple regression test showed that creativity can be predicted by two dimensions of information literacy; also, one dimension of information literacy can predicted the librarians' job involvement.

    Conclusion

    Information literacy and creativity of librarians of the public libraries of West Azerbaijan province are at a good level and their job involvement is moderate. As librarians' information literacy increases, so does their job involvement and creativity.

    Value

     This study examined the information literacy, creativity and job involvement of librarians as well as the relationship between these variables in a study.

    Keywords: West Azerbaijan (Iran), Public libraries, Information Literacy, Creativity, Job involvement
  • Mahboubeh Rabiei *, Saeid Rezaei Sharifabadi Pages 20-40
    Purpose

    The purpose of this study is to analyze the benefits and limitations of digitization of cultural heritage objects in the context of cultural heritage (Libraries, archives, and museums) and to increase the focus and attention to the digitization of cultural heritage objects that are at risk.

    Methodology

     This study has been done by a systematic review of resources in the Scopus database. The retrieved resources are then analyzed and visualized by Excel and VOSviewer software.

    Findings

    Digitization of cultural heritage objects affects the way of access, protection, and management of cultural heritage and has led to the democratization of content, increased global access, and preservation of cultural heritage objects. Digitization will stimulate the integration of libraries, archives, and museums in the context of cultural heritage due to the numerous overlaps in terms of public functions. Digitization of cultural heritage objects also has challenges such as financial issues, lack of expertise skills, legal restrictions on intellectual property, technology obsolescence, the digital divide in societies, the risk of distortion and alteration of information and metadata in the web environment, and finally, the user perceives the sensation of a digitized object relative to its physical version.

    Conclusion

    Digitization of cultural heritage objects by advanced technologies, in addition to paving the way for the integration of libraries, archives, and museums, has created a new renaissance for cultural heritage objects in the context of cultural heritage. The role of digitization of cultural heritage objects in libraries, archives, and museums is significant, especially during the Covid 19 Pandemic, for remote access and greater audience access to cultural centers. However, it is important to note that our approach to digitalization should be modular, extensible, and flexible to be effective in sustainable protection. Let us also keep in mind that the digitization of cultural heritage objects, with all its benefits, will never replace physical experiences, but will complement and accompany natural cultural objects in the context of cultural heritage.

    Value

    This study, for the first time, analyzes the benefits and limitations of digitization of cultural heritage objects in the context of cultural heritage and can be useful for decision-makers and policymakers in the field of cultural heritage.

    Keywords: Digital Cultural Heritage, Cultural Heritage Context, Digital Cultural Objects
  • Mahdi Zeynali Tazehkandi, Mohsen Nowkarizi * Pages 41-59
    Purpose

    The study׳s aim is to determine the concepts, methods, and applications of overlap and to describe the differences between the domestic and international studies.

    Methodology

    The documentary method is used in this study to analyze the concepts of overlap and the differences between the domestic and international studies through a literature review.

    Findings

    In the overlap area, title overlap, information resources overlap, and topic overlap, have been reported in measuring the databases overlap. A literature review showed that overlap studies had been carried out for one of the following

    objectives

    Overlap theoretical development, explanation of statistical and sampling methods, comparison of the indexing policy of secondary resources, selection of appropriate databases, determination of proper Web search engine, the establishment of interlibrary cooperation, and drawing the relationships among the sciences. It is recommended to use statistical methods to provide the right and enough information for studies. Finally, one may say that the advent of some terms such as journal overlap, journal article overlaps, and topic overlap is due to the researchers' different views. Thus, the topic overlap is used to investigate the indexing policy of the databases and to draw the relationships between the sciences. 

    Conclusion

      Finally, it must be said that theory and practice are intertwined. Therefore, choosing the appropriate method to measure the overlap depends on the research objectives.

    Value

     This theoretical study is worthwhile as the local studies carried out up to now, are only practical ones.

    Keywords: Relative overlap, Multidimensional Scaling, Synthetic Freedom, Journal overlap, Journal article overlap
  • Mitra Samiei *, Fatemeh Farokhfal, Esmat Momeni Pages 60-77
    Purpose

    This research investigated the overlap between bibliographical records in the manuscripts database of Abdulazim library with Iran Marc standard.

    Methodology

    The methodology of this research is the descriptive- survey method, and used a combination method of study and review literature. For the research aim, is chosen 100 title manuscripts that were the same in the manuscripts database of Abdulazim library and the manuscripts database of the national library of Iran. For data gathering used checklist. Cheklist had 2 sections including bibliographical features and manuscript features. Data was collected by direct observation method, then these were surveyed and compared.

    Findings

    Findings showed, the manuscripts database of Abdulazim library didn’t consider some manuscript features such as leaf size, donated notes, consideration, and adornments, and this is a weak point for the Abdulazim library. In comparison this database described bibliographical features thoroughly. Most overlap between Abdulazim database and, IRANMARC fields assigned adornment of manuscripts, consideration, cover size, type of cover, number of leaves, donate note, type of chirography, the place that book was written, scribe, annotation, adornment of cover, complete/ incomplete, possession and  etc. Most overlap between libraries in the description of bibliographical features assigned original title, subject, date of writing, language, number of manuscripts, introduce of the manuscript.

    Conclusion

    The results indicate that the Abdulazim library database has performed well in describing the bibliography section and has been able to complete the main fields related to the author, main title, etc., By the standard rules of the Iranian brand. The description of the bibliographic characteristics of the manuscripts has performed poorly, and only one field is used to mention the appearance characteristics of the manuscripts.

    Value

    The present study is the first to identify the differences in the description and cataloging of the manuscripts of the Astan library of Hazrat Abdul Azim with the standard cataloging rules of the Iranian MARC (manuscript).

    Keywords: Manuscripts, IRANMARC standard, National library of Iran manuscripts, Abdulazim library manuscripts
  • Akbar Majidi *, Afshin Hamdipour, Samaneh Rashedi Pages 78-99
    Purpose

    The purpose of this research is to identify and determine the importance of factors related to the international scientific mobility of Tabriz University faculty members using exploratory factor analysis.

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of the data collection method. The statistical population of the research included faculty members of Tabriz University. Research data was collected through library study and questionnaire. The collected data were analyzed using the exploratory factor analysis method, and related factors were extracted.  

    Findings

    After studying related texts, 25 indicators were identified and using the exploratory factor analysis method in six factors, including access to research resources and facilities, gaining a scientific reputation and CV, the environment and working conditions of universities, the cultural-geographic affinity, the development of scientific cooperation’s, Accommodation costs were categorized. The importance of each index was checked from the subjects' point of view. The credibility and reputation index of universities with an average of 4.5, professional development and advancement with an average of 4.4, to create a solid scientific and research resume with an average of 4.3, observing the activities and work methods of others with an average of 4.3 were the most important.

    Conclusion

    The obtained results showed that the six factors of access to research resources and facilities, gaining a scientific reputation and CV, the environment and working conditions of universities, cultural-geographic affinity, the development of scientific cooperation, and accommodation costs are among the factors related to the international scientific mobility of Tabriz University faculty members.

    Value

     This research is important because it has identified the factors related to the international scientific mobility of Tabriz University faculty members. These factors can be considered in policy making and facilitating and encouraging the international scientific mobility of researchers and the internationalization of universities.

    Keywords: Scientific mobility, University of Tabriz, International scientific mobility, mobility of faculty members
  • Hosein Bahari Varzaneh * Pages 100-114
    Purpose

    The aim of the research is to compare the performance of Information Retrieval of semantic and keyword search engines based on phrase search (simple & complex).

    Methodology

    The present applied and semi-experimental research community includes all active search engines on the web. Research samples were selected based on stratified random sampling and purposive sampling. The data collection tool of two researcher-made checklists includes ten simple and complex phrase queries.

    Findings

    Bing and Cluuz (with similar precision of 53%), DuckDuckGo, and Yahoo were the most accurate in searching for simple phrases, respectively. Bing, DuckDuckGo, Yahoo, and Cluuz were the most accurate in their search for complex terms, respectively. In general, Bing, DuckDuckGo, Cluuz and Yahoo have the highest precision, respectively. Also, the average total precision of keyword search engines is more heightened than semantic search engines.

    Conclusion

    The Bing keyword search engine performs better than the other three semantic search engines and other keywords. Semantic search engines claim to have more capabilities in retrieving relevant information than keyword search engines. But in this study, it was found that Cluuz and DuckDuckGo do not excel in search terms over keyword search engines. These tools did not perform as well as semantic web search engines, and it seems that they have a long way to go to become real semantic search engines. And to achieve this, it is necessary to use the facilities, tools, modules, and emerging technologies of the new age, such as machine learning, deep learning, combining these modules with pervasive techniques, data mining, etc.

    Value

     So far, not been compared the phrase search performance in the sample semantic and keyword search engines. And in this regard, the researcher has tried to achieve an actual result with an exact Survey.

    Keywords: information retrieval, phrase search, performance, keyword search engines, semantic search engines