فهرست مطالب

آموزش محیط زیست و توسعه پایدار - سال دهم شماره 4 (Summer 2022)

مجله آموزش محیط زیست و توسعه پایدار
سال دهم شماره 4 (Summer 2022)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کمیل زلیکانی تالوکی، رضا میرعرب رضی*، مصطفی عزیزی شمامی صفحات 7-16

    آموزش محیط زیستی آگاهی در مورد مسایلی محیطی را افزایش میدهد و همچنین بر اقداماتی که میتوانیم برای بهبود و حفظ آن انجام دهیم، تاثیرگذار است. پژوهش حاضر به بررسی میزان همخوانی برنامه درسی قصد شده و اجراشده مولفه های محیط زیستی کتاب درسی علوم تجربی پایه پنجم دبستان پرداخته است. روش تحقیق در قسمت اول، تحلیل محتوا و در قسمت دوم پیمایشی است. جامعه آماری شامل کتاب علوم تجربی پایه پنجم و تعداد 120 نفر از معلمان پایه پنجم دبستان مدارس ابتدایی شهر ساری است. برنامه درسی قصد شده از طریق تحلیل اهداف و محتوای کتاب درسی علوم تجربی و برنامه درسی اجراشده از طریق پرسشنامه محقق ساخته مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون خی- دو و تی تک نمونه ای استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد در اهداف مولفه های آموزش محیط زیستی تفاوت معناداری وجود ندارد اما در محتوای مولفه های محیط زیستی تفاوت معنادار است. همچنین بین برنامه درسی قصد و اجراشده بر اساس مولفه های آموزش محیط زیستی تفاوت معناداری وجود دارد، به طوریکه از دیدگاه معلمان، میان دو برنامه درسی قصد شده و اجراشده همخوانی وجود ندارد. بنابراین با توجه به ناهمخوانی موجود، الزم است شورای تدوین کتاب علوم تجربی، مدیران و معلمان با تالش بیشتر راهکارهایی جهت کاهش ناهمخوانی ارایه دهند.

    کلیدواژگان: آموزش محیط زیستی، برنامه درسی قصد شده، برنامه درسی اجرا شده
  • علیرضا حمیدیه*، علیرضا حاجی زاده قمی، ابراهیم فربد صفحات 17-33

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر مقررات زیست محیطی بر عملکرد زیستمحیطی و اقتصادی از طریق ایجاد زنجیره تامین سبز با نقش میانجی حمایت دولت و مشارکت بخش خصوصی با رویکرد نوآوری سبز است. این تحقیق از نظر هدف و از نظر انتخاب داده ها کاربردی و توصیفی است. جامعه آماری پژوهش را کارشناسان و صاحب نظران حوزه زنجیره تامین شهرک صنعتی تهران بزرگ تشکیل میدهند. 136 نفر به روش نمونه گیری غیراحتمالی انتخاب شدند. داده های تحقیق بر اساس پرسشنامه استاندارد جمع آوری شده است .تمامی داده های استخراج شده با استفاده از نرم افزار آماری SmartPlsبا رویکرد معادلات ساختاری مبتنی بر واریانس تجزیه و تحلیل شده است. برای تبیین روایی پرسشنامه منتشر شده از شاخصهای آماری مانند پایایی ترکیبی آلفای کرونباخ، روایی معیار و روایی همگرایی میانگین واریانس و روایی واگرایی فورنل و الرکر استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که مقررات زیست محیطی از طریق ایجاد زنجیره تامین سبز با نقش میانجی حمایت دولت و مشارکت خصوصی و دولتی به ترتیب 228/0 و 627/0 بر عملکرد زیست محیطی تاثیر میگذارد. اثر مستقیم ایجاد زنجیره تامین سبز بر عملکرد اقتصادی در عملکرد کوتاه مدت و میان مدت به ترتیب 769/0 و 653/0 است. نتیجه مطالعه را میتوان در GSCM در شرکتهای تولیدی به ویژه در تهران مستقر کرد. با رویکرد مقررات زیست محیطی، حمایت دولت و مشارکت شرکتها در سودآوری خود، نرخ رشد در عملکرد اقتصادی کشور مشاهده میشود .

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین سبز، حمایت دولت، نوآوری سبز، آموزش محیط زیست
  • افشار کبیری صفحات 35-51

    فرهنگ محیط زیستی با افزایش آگاهی زیست محیطی میتواند مسایل و مشکلات زیست محیطی را کاهش داده و منجر به رفتارهای مسئولانه در برابر محیط زیست و حفاظت از منابع آبی گردد. هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه فرهنگ محیط زیستی روستاییان با الگوی مصرف آب بود. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی – تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش شامل خانوارهای روستایی جنوب حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع در طرح به کاشت »همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار« میباشد که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تعداد 372 خانوار به عنوان نمونه انتخاب شدند. واحد تحلیل و مشاهده این تحقیق سرپرست خانوارهای روستایی است که برای جمع آوری داده ها از ابزار و تکنیک پرسشنامه استفاده شد. نتایج نشان داد بین شاخصهای نگرش و باور محیط زیستی، دانش و آگاهی محیط زیستی، اعتماد اجتماعی و دغدغه های محیط زیستی با الگوی مصرف آب رابطه مثبت و معناداری وجود دارد ولی 35 درصد از واریانس الگوی مصرف آب توسط مولفه های فرهنگ محیط زیستی تبیین میشود. به لحاظ تاثیرگذاری در میان متغیرهای فرهنگ محیط زیستی نیز اعتماد مردم به نهادهای مسئول با بتای 50 درصد دارای بیشترین تاثیر هست؛ لذا بر اساس نتایج تحقیق میتوان گفت مهمترین مولفه برای اصلاح الگوی مصرف آب، اصلاح حکمرانی آب و تلاش برای برساخت و ترمیم اعتماد اجتماعی روستاییان به مسئولین محیط زیست و حکمرانان محلی آب است.ش

    کلیدواژگان: فرهنگ محیط زیستی، الگوی مصرف آب، دریاچه ارومیه، روستا، اعتماد اجتماعی
  • سیده فاطمه علوی فومنی، علی قلی پورسلیمانی*، حمیدرضا رضائی کلیدبری صفحات 53-69

    وضعیت محیط زیست نشاندهنده این واقعیت است که در چند دهه اخیر به خاطر فعالیتهای بشر و افزایش مصرف گرایی، کره زمین متحمل صدمات جبران ناپذیری شده و جهان شاهد رشد بی سابقه ای در زوال محیطزیست است، همانطور که فعالیتهای مصرفی مصرف کنندگان میتوانند منجر به وخامت وضعیت محیط زیست گردند، از سوی دیگر رفتارهای آگاهانه زیست محیطی مانند رفتار خرید سبز، میتوانند عامل تحول، انگیزه و توجه به محیط زیست شوند. هدف پژوهش حاضر توسعه مدل پیاده سازی رفتار خرید سبز میباشد که با شناخت ابعاد این رفتار به تعیین عوامل تاثیرگذار، استراتژیهای عملیاتی و پیامدهای اجرای آن میپردازد. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد از طریق نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 13 نفر از پژوهشگران بازرگانی و فعالان محیط زیست صورت گرفته است، نتایج کدگذاری داده ها به شناسایی 448 کد اولیه منجر شد که درنهایت با استناد به رهیافت سیستماتیک در نظریه داده بنیاد، الگوی پارادایمی شامل مقوله های علی (باور زیست محیطی، دغدغه سلامتی، نگرش سبز، هنجار ذهنی)، پدیده محوری (رفتار خرید سبز)، مقوله زمینه ای (شاخصهای اقتصادی کشور، حمایت دولت از سرمایه گذاری های سازگار با محیطزیست، سیاستهای زیست محیطی کشور و تاثیر فرهنگ مصرف سبز)، مقوله مداخله گر (توزیع محصول سبز، محدودیت مالی و اقتصادی خانوارها و ترفیع و تشویق برای خرید سبز)، راهبردها (استراتژیهای بخشبندی بازار، قیمتگذاری و نوآوری) و مقوله پیامدها (افزایش سطح سلامتی در جامعه، توسعه و رشد عملکرد سازمان، ترویج سبک زندگی سبز، ترجیح خرید محصولات دوستدار محیط زیست و افزایش تکرار خرید سبز) میباشد که بر پیاده سازی رفتار خرید سبز تاثیرگذارند.

    کلیدواژگان: رفتار خرید سبز، محیط زیست، استراتژی پیاده سازی رفتار خرید سبز، پیامد، نظریه داده بنیاد
  • فائزه امجدیان، فتح الله رحیمی*، اسماعیل شاهسوندی، مجتبی اصغریان صفحات 71-84

    یکی از نگرانیها در زمینه محیط زیست، آلودگی ناشی از استخراج و انتقال مواد نفتی است. در این راستا، توجه به قراردادهای بین المللی نفتی حایز اهمیت است، اینکه رعایت اصول حقوق محیط زیست در قراردادهای نفتی چه تاثیری بر کاهش آلودگی نفتی دارد، باید به نقش محوری و تاثیرگذار این قراردادها در تنظیم رفتار طرفین توجه داشت. درج مسیولیت رعایت اصول محیط زیستی در قراردادهای نفتی به معنای به رسمیت شناختن زیاندیده احتمالی، تعیین آلوده کننده و تسهیل فرآیند دادرسی به نفع زیاندیده و احقاق حقوق وی ازلحاظ دریافت غرامت و یا اعاده به وضع سابق است. تعیین ضمانت اجرای مناسب برای آلودگی نفتی در قراردادهای نفتی، طرفین قرارداد را ملتزم به رعایت استانداردهایی خواهد کرد که آلودگی نفتی را به حداقل کاهش دهد. این استانداردها، همان اصول اساسی حاکم بر قواعد محیط زیستی از قبیل اصل جلوگیری، اصل اقدام همگانی، اصل مسیولیت مشترک، اصل شفافسازی، اصل پرداخت خسارت توسط آلودهساز و اصل برخورد احتیاطی در متن سندی لازم الاجرا میباشند که اجرای آنها به کاهش و رفع تدریجی آلودگی نفتی منجر خواهد شد. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، به بررسی اعمال و اجرای قراردادهای نفتی در پرتو موازین محیط زیستی در حقوق آمریکا و ایران پرداخته شده و چالشها و راه حلهای محیط زیستی در قبال قراردادهای بالادستی نفت ارایه شده است.

    کلیدواژگان: قراردادهای نفتی، آلودگی نفتی، مسئولیت آلودگی محیط زیستی، ایران
  • خدیجه جوان صفحات 85-96

    برای دستیابی به توسعه پایدار با حفظ ارزشهای ی، باید به تحول فرهنگ زیستی جوامع اندیشید تا افراد جوامع خود را با پایداری سازگار کنند. هدف از این پژوهش، مطالعه آگاهی، نگرش و رفتار دانشجویان رشته جغرافیا نسبت به توسعه پایدار در دانشگاه ارومیه میباشد. این پژوهش از نوع پیمایشی است و جامعه آماری آن را دانشجویان رشته جغرافیای دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 1398-1397 تشکیل میدهند که از بین آنها 149 دانشجو با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و اطالعات موردنیاز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد. روایی پرسشنامه بر اساس ارزیابی متخصصان و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ (آگاهی ی 71/0 ،نگرش ی 78/0 و رفتار ی 75/0) تایید شد. نتایج تحقیق نشان داد که 5/25 درصد دانشجویان سطح آگاهی بالا، 5/41 درصد متوسط، 33 درصد آگاهی پایین و 2/28 درصد دانشجویان نگرش قوی، 5/33 درصد متوسط و 3/38 درصد نگرش ضعیفی نسبت به توسعه پایدار داشتند. همچنین 42 درصد دانشجویان رفتار خوب، 2/32 درصد متوسط و 8/35 درصد رفتار ضعیف نسبت به توسعه پایدار داشتند. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین این مجموعه ها: آگاهی و نگرش، آگاهی و رفتار و نگرش و رفتار نسبت به توسعه پایدار رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که نگرش و میانگین نمرات، 19 درصد از تغییرات رفتار دانشجویان جغرافیا نسبت به توسعه پایدار را پیش بینی میکند؛ بنابراین میتوان گفت که آموزش و تغییر نگرش دانشجویان نسبت به ، پیش نیاز دستیابی به توسعه پایدار است.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، رفتار، توسعه پایدار، دانشجویان جغرافیا
  • سورنا زندی*، بهزاد برکت صفحات 97-109

    هدف مقاله حاضر پرداختن به محیط زیست با »رویکرد زیست بوم شناختی پسا استعماری« بهمثابه یک حوزه مطالعاتی است. مقاله با تاکید بر وضعیت موجودات زنده از جمله انسان و غیر انسان در دوران استعمار، سه مبحث اصلی زیست بوم شناختی پسااستعماری، شامل »عاملیت«، »توسعه« و »جابجایی« را توصیف و مورد تحلیل قرار داده است. در مبحث عاملیت این نکته مورد تایید قرار گرفته است که هرگونه تغییری در محیط، نقش تاثیرگذاری در زندگی تمامی موجودات زنده ایفا میکند. همانگونه که در رخدادهای طبیعی مانند زلزله قابل مشاهده است، طبیعت پدیدهای قابل پیش بینی و تحت کنترل انسان نیست، بدین معنا که »انسان« تنها عامل فعال در محیط زیست محسوب نمیشود، ازاینرو مطالعه رابطه میان عاملیت انسان و عاملیت دیگر عناصر موجود در طبیعت امری ضروری و الزامی است. توسعه به عنوان پلی میان عاملیت (به خصوص غیرانسانی) و استعمارگری، مبحث دوم مطالعه را به خود اختصاص داده است. اهمیت توسعه متاثر از بررسی تغییرات محیطی ناشی از انحصاری کردن منابع در کشور استعمار شده توسط کشور استعمارگر است. تغییراتی که به طورمعمول به تاثیرات منفی مانند شیوع فقر، بیکاری و بیخانمانی برای ساکنان بومی منجر میگردد. پیامد ناگزیر چنین تغییراتی، جابه جایی ناخواسته افراد بومی برای یافتن منابع جدید برای ادامه حیات است. درنهایت، این مقاله توجه خوانندگان را به ارتباط زنجیروار این سه مبحث که شامل اثرات منفی انحصاری کردن منابع به بهانه توسعه پایدار و جابه جایی بومیان، جلب مینماید.

    کلیدواژگان: محیط زیست، زیست بوم شناسی، پسا استعمارگری، عاملیت، توسعه، جابه جایی
  • زهرا اکبرزاده نیاکی*، فریناز فربود صفحات 111-123

    امروزه مد به عنوان غالبترین پدیده مصرفی منجر به سبک زندگی مصرف- محور شده که از نظر تخریب زیست محیطی، زیانبارترین سبک زندگی محسوب میشود. حال مهمترین پرسش برای آینده این است که چگونه می- توان انتقال سبکهای زندگی به سمت بقا و تداوم را مدیریت کرد. توسعه پایدار با نظریه مد آرام در صنعت پوشاک، سعی در تغییر نگرش اجتماعی نسبت به مصرف دارد. از اینرو پژوهش حاضر به بررسی قابلیتها و چالشهای اشتراک لباس مجلسی به عنوان یکی از راهبردهای توسعه پایدار در زمینه پوشاک و مرحله مصرف، در شرایط فرهنگی کشورمان با روش پیمایشی-میدانی متمرکز شده است. جامعه ی آماری پژوهش شامل 300 نفر خانم 18 تا 40 سال در شهر تهران بود که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته بود. طراحی سوالات پرسشنامه، در دو بخش سلایق مخاطب در مورد اشتراک گذاری و اشتراک پذیری در قالب 14 سوال باز و بسته پاسخ تدوین شد. تجزیه و تحلیل داده ها به روش همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس یکطرفه (ANOVA) با نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج نشان داد 55 درصد پاسخگویان تمایل به اشتراکگذاری لباس با دیگران و 45 %مخالف آن بودند. از پاسخگویانی که موافق با اشتراک گذاری بودند، معیار اشتراک گذاری نیز سوال شد که 67 %اشتراک گذاری به صورت اهدا و خیریه و بعد از آن میانگین 59 %کمک به حفظ محیط زیست از معیارهای پاسخگویان موافق برای اشتراک گذاری بود. همچنین با 95 %اطمینان، بین مدرک تحصیلی با حفظ محیط زیست رابطه معناداری وجود داشت.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، لباس شب، اشتراک گذاری، اشتراک-پذیری
  • فرزاد زاهدی، حسین بوداقی خواجه نوبر*، مرتضی محمودزاده، سهراب یزدانی صفحات 125-145

    تبلیغات به عنوان بخشی از مهمترین اجزای پایداری یک واحد تجاری محسوب میشود که نقش تعیین کننده در پیشبرد آگاهی رسانی محصولات سبز ایفا مینماید. مضامین بصری اما به عنوان یک فرآیند اثربخش تبلیغات در رسانه های اجتماعی محسوب میشود که در بهبود آگاهی و ترجیح برند در اذهان مخاطبان جایگاه مهمی را دارد. هدف این پژوهش ارزیابی سطح پذیرش ادراک سبز مشتریان بر اساس مضامین بصری تبلیغات سبز در رسانه های اجتماعی بود. پژوهش از نظر هدف، جزء پژوهشهای توسعهای است، زیرا به دلیل فقدان مبنایی برای ارزیابی سطح پذیرش ادراک سبز مشتریان بر اساس مضامین بصری تبلیغات سبز در پژوهشهای قبلی، بر اساس تحلیل فراترکیب در گام اول تالش شد تا نسبت به شناسایی مولفه ها به عنوان مبنای تحلیلی پژوهش و گزاره ها به عنوان متغیرهای مرجع، اقدام شود. سپس باهدف تبیین مولفه ها ، در بخش کمی از تحلیل ارزیابی فازی شهودی (IFSs)باهدف تعیین تاثیرگذارترین مبنای ارزیابی سطح پذیرش ادراک سبز مشتریان استفاده شد. در این پژوهش، جامعه هدف شامل دو بخش کیفی و کمی بود، در بخش کیفی با کمک 16 نفر از متخصصان و خبرگان رشته بازاریابی، در سطح دانشگاه تلاش گردید تا در قالب برگه های امتیازی، گزاره های پژوهش شناسایی شوند. در بخش کمی 50 نفر از مدیران در سطح مختلف شرکتهای دانش بنیان مشارکت داشتند. نتایج نشان داد، گزارهی هویت بخشیدن به برند به عنوان تاثیرگذارترین مضامین بصری شرکتهای مورد بررسی محسوب میشود که باعث تقویت ادراک مبتنی بر همگرایی اجتماعی به عنوان مولفه ی پذیرش ادراک سبز مشتریان میشود. این نتیجه نشان میدهد مضمون هویت برند سبز در قالب یک هنجار فراگیر باعث شکلگیری ادراک میشود.

    کلیدواژگان: پذیرش ادراک سبز مشتریان، مضامین بصری تبلیغات سبز، هویت بخشیدن به برند
  • رضا نجاری*، مریم درویش صفحات 147-155

    امروزه به دلیل روند روبه رشد گرم شدن زمین، افزایش گازهای گلخانه ای و کاهش منابع طبیعی، بحرانهای زیست محیطی از هرزمان دیگری بیشتر است. ازاین رو یکی از موضوعاتی که امروزه توجه بسیاری را در نظامهای آموزشی به خود جلب کرده است، ارایه نگرشهای نوین حفظ محیط زیست در تعلیم و تربیت است که از وظایف مهم نظام آموزشی محسوب میشود. با توجه به اهمیت محیط زیست هدف از این پژوهش، بررسی تحلیل محتوای کتابهای درسی پایه چهارم ابتدایی بر اساس میزان توجه به مولفه های مدیریت سبز بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع تحلیل محتوای کمی آنتروپی شانون بود. جامعه آماری پژوهش شامل کتابهای مطالعات اجتماعی، فارسی و علوم تجربی پایه چهارم ابتدایی بود که با توجه به ماهیت موضوع نمونه گیری انجام نشده و همه جامعه آماری بررسی شده است و ابزار پژوهش در این پژوهش چک لیست بود و با استناد به گزارش دفتر فنی و پژوهشهای »مرکز راهبری مدیریت سبز«، شاخصهای مدیریت سبز در چندین حوزه اصلی شامل مدیریت انرژی، مدیریت آب و پساب، بهرهمندی از انرژیهای تجدیدپذیر، مدیریت پسماند، کنترل آلودگی صوتی، حملونقل و رواج فرهنگ و تقویت مسیولیتهای اجتماعی در حوزه محیطزیست، کتابهای منتخب بر اساس توجه به این مولفه ها موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد که بالاترین میزان ضریب شاخصهای مرتبط با مدیریت سبز برای درس مطالعات اجتماعی پایه چهارم به ترتیب برای شاخص مدیریت انرژی و بهره گیری از انرژی تجدیدپذیر بود. برای درس فارسی، مدیریت آب و پساب با ضریب اهمیت 26/0 بود و برای درس علوم تجربی به ترتیب مدیریت آب و پساب، بهرهگیری از انرژی تجدیدپذیر، کنترل آلودگی صوتی و حملونقل مدیریت انرژی و ترویج فرهنگ و حوزه محیطزیست با ضریب اهمیت 17/0 بود.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، مدیریت سبز، کتاب درسی، پایه چهارم ابتدایی
|
  • Komeil Zoleikani Talavaki, Reza Mirarab Razi *, Mostafa Azizi Shomami Pages 7-16

    Environmental education (EE) raises awareness of issues impacting the environment upon which we all depend, as well as actions we can take to improve and sustain it. This study investigated the degree of consistency among the environmental components of the intended and implemented curricula belonged to the fifth grade Experimental Science textbook. The methodology in the first part was content analysis, while in the second part was a survey. The statistical population consisted of the fifth grade Experimental Science textbook and 120 fifth grade teachers of primary schools in Sari. The intended curriculum has been examined through the analysis of the objectives and the content of the Experimental Science textbook, and the implemented curriculum has been examined via a researcher-made questionnaire. Chi-square and one-sample t-test were run in data analysis process. The results indicated that with respect to the objectives, there was not any significant difference among the components of the environmental education. However, regarding the content, there was a significant difference among the components of the environmental education. However, there was a significant difference among the contents of the environmental components of the fifth grade Experimental Science course. Moreover, regarding the environmental components and the teachers’ opinions, there was a significant difference between the intended and implemented curricula, and hence not any consistency between the two. Therefore, due to the existing inconsistency, it is necessary for the Editing Council of the Experimental Science Book, as well as the school principals and teachers to put more efforts into reducing such inconsistency.

    Keywords: Environmental Education, Intended Curriculum, Implemented Curriculum
  • Alireza Hamidieh *, Alireza Hajizadeh Qomi, Ebrahim Farbod Pages 17-33

    The aim of this research is to verify the effect of environmental regulations on environmental and economic performance through the establishment of a green supply chain with the mediating role of government support and private sector participation with a green innovation approach. The research is practical and descriptive in terms of objective and data selection. The statistical population of the study is experts and pundits available in the field of the supply chain in the industrial park of greater Tehran. 136 people were selected by the non-probabilistic sampling method. Research data are collected according to a standard questionnaire. All extracted data are analyzed using SmartPls statistical software with a variance-based structural equation approach. Statistical indicators such as Cronbach's alpha Composite Reliability, criterion validity and convergence validity of mean-variance, and Fornell and Larker divergence validity have been used to explain the validity of the published questionnaire. The results of the study show that environmental regulations affected the establishment of a green supply chain with the mediating role of government support and private and public partnerships 0.228 and 0.627, respectively, affecting environmental performance. The direct effect of establishing a green supply chain on economic performance in short-term and medium-long term performance were 0.769 and 0.653 respectively. The result of the study can be deployed in green supply chain management (GSCM) at manufacturing companies, especially are located in Tehran. Through the approach of environmental regulations, government support, and the participation of companies in the profitability of themselves, the growth rate can be observed in the economic performance of the country.

    Keywords: .Green Supply Chain Management, Government support, Green innovation, Environmental Education
  • Afshar Kabiri * Pages 35-51

    Environmental culture can reduce environmental issues by increasing environmental awareness and lead to responsible behavior towards environment and protection of water resources. This study aimed to investigate the relationship between rural environmental culture and water consum-ption pattern. It is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of nature and method. The statistical population of this study includes rural households in the south of Lake Urmia catchment located in the cultivation project "Cooperation in the revitalization of Lake Urmia through the participation of local communities in the establishment of sustainable agriculture." Using multi-stage cluster sampling method 372 households were selected as a sample. The analysis and observation unit of this research is the head of rural households who used a questionnaire tool and technique to collect data. The results showed that there is a positive and significant relationship between environmental attitudes and beliefs, environmental knowledge and awareness, social trust and environmental Concern with water consumption pattern and 35% of the variance of water consumption pattern is explained by environmental culture components. In terms of impact among environmental culture variables, people's trust in responsible institutions with a beta of 50% has the most impact, so based on the results of the research can be said that the most important component to improve water consumption pattern, reform water governance and efforts to build and Restoring the social trust of the villagers to the environmental authorities and the local water governancy.

    Keywords: : Environmental Culture, Water Consumption Pattern, Urmia Lake, Villages, social trust
  • Seyedeh Fatemeh Alavi Foumani, Ali Gholipour Soleimani *, Hamidreza Rezaee Kelidbari Pages 53-69

    The state of the world's environment reveals the fact that in recent decades, due to human activities and increasing consumerism, Earth has suffered irreparable damage and the world is witnessing unprecedented growth in environmental degradation, just as consumers activities can lead to deteriorating environmental conditions. The environmentally conscious behaviors such as green purchase behavior, can be agents of change, motivation and attention to the environment. The purpose of this research is to develop   a model for implementing green purchase behavior that recognizes the dimensions of this behavior to determine the effective factors, operational strategies, and consequences of its implementation.The overall approach is qualitative and Grounded Theory has been done. Using purpose foul and snowball sampling methods, semi-structured interviews were conducted with 13 experts from the field of business researchers and environmental activists.The results of data coding led to the identification of 448 initial codes which finally cited the approach Systematic in the given data theory, paradigm model show that causal categories (environmental belief, health concern, green attitude, mental norm), causal categories (green purchase behavior), background categories (economic indicators, government support for capital Eco-friendly investments, the country's environmental policies, the impact of green consumption culture), interventionist category (distribution of green products, financial and economic constraints of households and promotion, encouragement to green purchase), strategies (Indian market strategies, prices, innovation), and the consequence (at the macro-level including increasing the level of health in society, development, and growth of organizational performance and promoting green lifestyle and at the micro-level including preference to buy environmentally friendly products and increase the repetition of purchases behavior) Impact on the implementation of green purchases behavior.

    Keywords: Green Purchase Behavior, Environment, Strategies for Implementing Green Purchases Behavior, Consequence, Grounded Theory
  • Faezeh Amjadian, Fathollah Rahimi *, Ismail Shahsoundi, Mojtaba Asgharian Pages 71-84

    One of the concerns regarding the environment is the pollution caused by the extraction and transportation of oil products. In this regard, paying attention to international oil contracts is crucial. The observance of the principles of environmental law in oil contracts affects reduction of oil pollution, and the role of these contracts in adjusting the behaviors of the parties must be monitored. Insertion of responsibility for compliance with environmental principles in oil contracts means recognition or the possible aggrieved party, determining the pollutant, facilitating the legal process in favor of the aggrieved party, and protecting their rights in regards of receiving compensation or restoration. Determining the guarantee of proper execution for oil pollution in oil contracts, will obligate the parties to use standards that will reduce oil pollution. These standards are the governing principles over the environmental regulations such as the principle of prevention, the principle of public action, the principle of joint responsibility, the principle of transparency, the principle of compensation by the polluter, and the principle of precautionary approach which will be imperative in the document text; their implementation will reduce oil pollution and gradually eradicate it. In this article, using the Descriptive-analytical method, the implementation of oil contracts in the light of environmental standards in US and Iranian law is examined and environmental challenges and solutions to upstream oil contracts are presented.

    Keywords: Oil Contracts, Oil Pollution, Liability for Environmental Pollution, Iran
  • Khadijeh Javan * Pages 85-96

    To gain sustainable development, balanced development with maintaining environmental values, should be think about the evolution of the biological culture of societies so that people adapt to the sustainability. The purpose of this research was to study Geography students' awareness, attitudes, and behaviors toward sustainable development at Urmia University. This study is survey research, and the statistical population is Geography students at Urmia University. Among them, 149 students were selected using random sampling method, and the required information was collected by a questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed based on the evaluation of experts, and its reliability was confirmed by calculating Cronbach's alpha (environmental awareness= 0.71, environmental attitude= 0.78, and environmental behavior= 0.75).The findings indicated that 25.5% of the students had a high level, 41.5% had a medium level, and 33% had a low level of awareness, and 28.2% of students had a strong, 33.5% had a moderate, and 38.3% had a weak attitude toward sustainable development. Also, 42% of students had good behavior, 32.2% had moderate, and 35.8% had poor behavior in sustainable development. The results of the correlation analysis showed that there was a significant and positive relationship between these sets: awareness and attitude, awareness and behavior, and attitude and behavior toward sustainable development. Stepwise regression analysis indicated that attitude and Grade Average predict 19% of the variation inGeography students' behavior toward sustainable development. Therefore, it can be said that environmental education and changing students' attitude toward the environment are prerequisites for achieving sustainable development.

    Keywords: awareness, Attitude, Behavior, Sustainable Development, Geography Students
  • Sorena Zandi *, Behzad Barekat Pages 97-109

    Ecocriticism as a field of study into the state of both human and non-human entities in an act of colonization. As such three of its most important concepts, Agency, Development and Displacement, are discussed to facilitate the understanding of this approach for the readers. Non-human agency advocates against a human-centric agency and for a dynamic relationship between human and non-human agency instead. As often witnessed in the aftermath of natural disasters such as an earthquake, natural events are unpredictable and not all in control of human beings. Then it can be stated that humans are not the only active agents in the environment but that instead we need to study the dynamic relationship between human and non-human agencies. The second concept, Development, is a bridge between colonialism and non-human agency, which entails the process of changing an environment in course of monopolizing certain products in a colonized country. Such changes usually have negative effects on the natives’ lives, such as losing their jobs, homes and impoverishment. This then leads to their displacement, seeking a new area where they can find new resources to survive and build their lives around. This is then a chained set of events as explained in the article, from the promise of a development that is in truth monopolizing one or more products, to the displacement of the natives from their homes and their struggle to survive.

    Keywords: Environment, Post-colonial Ecocriticism, Agency, Development, Displacement
  • Zahra Akbarzade Niaki *, Farinaz Farbod Pages 111-123

    Today, fashion as the most dominant consumption phenomenon, has led to consumerism lifestyle, which is considered as the most harmful lifestyle regarding environmental destruction. Now, the most important question in the future is how can lifestyles be directed to survival and continuity? Sustainable development with the slow-fashion movement in the clothing industry seeks to change the social attitude towards consumption. Hence, the present study has focused on the capabilities and challenges of shared clothing as one of the strategies of sustainable development in the field of clothing for the consumption, under the cultural conditions of our country, using the survey-field method. The statistical population of this study included 300 women aged 18-40 years in Tehran, who were selected by random sampling method. The tool was a researcher-made questionnaire. The questionnaire questions were designed in two parts of the audience's preferences regarding sharing and shareability in the form of 14 open and closed questions. Data were analyzed by Pearson correlation and one-way analysis of variance (ANOVA) using SPSS 22. The results revealed that 55% of the respondents were willing to share clothing with others and 45% were not. Respondents who agreed with sharing were also asked about the criteria for sharing, where 67% of sharing was in the form of donation and charity, followed by an average of 59% of helping protect the environment. Also, at 95% confidence level, a significant relationship was found between degree of education and environmental protection.

    Keywords: Sustainable Development, Gown, sharing, shareability
  • Farzad Zahedi, Hossein Bodaghi Khajeh Noubar *, Morteza Mahmoudzadeh, Sohrab Yazdani Pages 125-145

    Advertising is considered as one of the most important components of a business unit's sustainability, which plays a decisive role in promoting green product awareness. The purpose of this study was to evaluate the level of acceptance of green perception of customers based on the visual themes of green advertising on social media. This study is a developmental research in terms of purpose, because due to the lack of a basis for assessing the level of acceptance of green perception of customers based on visual themes of green advertising in previous research, based on meta-synthesis in the first step tried to identify components as analytical basis. And use propositions as reference variables. In order to explain the identified components, Intuitive Fuzzy Sets analysis (IFSs) was used to determine the most effective basis for evaluating the level of green perception of customers based on the visual themes of green advertising. In this study, the target population consisted of two parts: qualitative. In the qualitative part, with the help of 16 marketing experts at the university level, an attempt was made to identify the research components, components in the form of scoring forms. In the small section, 50 managers at different levels of knowledge-based companies participated. The results showed that the proposition of brand identity is considered as the most effective visual theme of green advertising in the companies under study, which strengthens the perception based on social convergence as a component of accepting the green perception of customers. This result shows that the content of green brand identity in the form of a comprehensive norm will form the perception of social convergence in customers, because this perception is considered as an external stimulus due to the existence of environmental values, which causes customers to realize the importance.

    Keywords: Accepting the Green Perception of Customers, Visual themes of Green Advertising, Identify the Brand
  • Reza Najjari *, Maryam Darvish Pages 147-155

    Nowadays, due to the growing process of global warming, increase of greenhouse gases and reduction of natural resources, environmental crises are more than ever before, therefore one of the topics that has attracted a lot of attention in educational systems is to present new attitudes of conservation. Environment is in education, which is considered one of the important tasks of the educational system and is applied in educational books. Considering the importance of the environment, the purpose of this research is to analyze the content of fourth grade textbooks based on the level of attention paid to green management components. The research method is descriptive and qualitative and quantitative content analysis, which analyzed the data using Shannon's entropy technique. The statistical population of the research includes social studies, Farsi and experimental science books of the fourth grade of elementary school, which due to the nature of the subject, sampling was not done and all the statistical population was examined. and the research tool in this research is a checklist and based on the report of the technical and research office of the "Green Management Steering Center", the indicators of green management in several main areas including energy management, water and wastewater management, benefit from renewable energy, waste management, pollution control Sound, transportation and the spread of culture and strengthening of social responsibilities in the field of environment, the selected books were studied according to these components. The obtained results showed that the highest coefficient of indicators related to green management for the fourth grade social studies course was for the index of energy management and use of renewable energy, respectively. For the Persian course, water and sewage management had an importance coefficient of 0.26, and for the experimental science course, water and sewage management, use of renewable energy, noise pollution control and transportation, energy management and promotion of culture and environment had an importance coefficient of was 0.17.

    Keywords: content analysis, green management, Textbook, fourth- grade