فهرست مطالب

دانش مالی تحلیل اوراق بهادار - سال پانزدهم شماره 54 (تابستان 1401)

فصلنامه دانش مالی تحلیل اوراق بهادار
سال پانزدهم شماره 54 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/06
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شاهین احمدی، علیرضا حیدرزاده هنزائی*، حمیدرضا کردلویی، مهدی معدنچی زاج، شادی شاهوردیانی صفحات 1-22
    توسعه بازارسرمایه و نفوذ اینترنت، نیازبه سکوی اجتماعی معاملاتی دربازار سرمایه ایران رانمایان می کند. هدف پژوهش، ارایه مدل کمی سکوی اجتماعی معاملاتی در بازار سرمایه ایران بر مبنای رتبه بندی ابعاد و شاخص های اثرگذار می باشد. پژوهش بر مبنای هدف کاربردی، بر مبنای روش جمع آوری داده توصیفی- پیمایشی، و بر مبنای نوع داده ترکیبی است و ابعاد و شاخص های اثرگذار بر سکی اجتماعی معاملاتی در بازار سرمایه ایران را شناسایی و رتبه بندی می کند. با استفاده از ماتریس نظری استخراج شده از پیمایش انجام شده، پژوهش حاضر با رویکردی کمی، بر مبنای 380 پرسشنامه قابل تحلیل گردآوری شده ازفعالان حوزه های مرتبط انجام شد و روایی و پایایی با بکارگیری تحلیل عاملی تاییدی، بررسی شد. از ضرایب استاندارد مسیر برای رتبه‏بندی ابعاد سکوی اجتماعی معاملاتی و از اسمارت پی ال اس برای تدوین مدل تحلیل عاملی تاییدی و در نهایت از آزمون تی یک نمونه ای و آنالیز رتبه ای فریدمن برای رتبه بندی شاخص های سکوی اجتماعی معاملاتی استفاده شده است. ضرایب استاندارد مسیر 52شاخص مرتبط با 11 بعد، به رتبه بندی ابعاد انجامید که مهم ترین آنها از نظر رتبه به شرح زیر می‏باشند: 1) شفافیت اطلاعاتی و معاملاتی، 2) شاخص های توسعه مالی و تعامل بازارها ، 3) آموزش سرمایه گذاران و ممانعت توده واری، 4) تحلیل سهام و برآورد بازدهی، 5) ساختار و وضعیت کلی سکوی اجتماعی، 6) بررسی صورت های مالی و حقوق مالکانه، 7) مدیریت ریسک، 8) مدیریت موجودی، 9) نسبت های مالی و ارزش‏گذاری، 10) رقابت پذیری شرکت ها، و 11) فناوری سکوی اجتماعی معاملاتی. اثرات ابعاد و شاخص های مدل فوق نشان می دهد بعد کمک به شفافیت اطلاعاتی و معاملاتی در بازار سرمایه بالاترین رتبه، و اطلاعات مربوط به ساختار و وضعیت فناوری سکوی اجتماعی معاملاتی، پایین ترین رتبه را دارند. پژوهش حاضر به دلیل پرداختن به مقوله سکوهای اجتماعی معاملاتی، و انجام کار ترکیبی کیفی-کمی به منظور شناسایی و رتبه بندی ابعاد و مولفه های سکوی اجتماعی معاملاتی اولین مورد پژوهش های داخلی در این حوزه به حساب می آید.
    کلیدواژگان: سکوی اجتماعی، معاملات اجتماعی، مدلسازی معادلات ساختاری، تحلیل عاملی
  • غزل شهابی شجاعی، فریدون رهنمای رودپشتی*، شادی شاهوردیانی، هاشم نیکو مرام صفحات 23-36

    مدیران مالی شرکت‏ها اغلب برای انجام طرح‏های توسعه‏ای یا تامین سرمایه در گردش روزمره خود به تامین مالی نیاز دارند. در سال‏های اخیر، تامین مالی جمعی به عنوان یک منبع جایگزین ارزشمند برای بودجه کارآفرینان متقاضی تامین مالی تبدیل شده است. از این رو در این پژوهش که به شیوه کیفی و با روش داده بنیاد استفاده شده است، به دنبال مدل مناسب تامین بدهی بانک‏ها از طریق تامین مالی جمعی پرداخته می‏شود. برای این منظور از نظرات ده نفر ازخبرگان این حوزه که با استفاده از روش گلوله برفی انتخاب شدند، برای شناسایی عوامل اثرگذار در تامین بدهی موسسات مالی و بانک‏ها استفاده گردید. پس از انجام مصاحبه‏ها نتایج نشان داد که تامین بدهی بانک‏ها در نتیجه ارتباطات جمعی (شرایط علی)، اعتمادسازی و فرهنگ‏سازی (شرایط مداخله‏گر) و عوامل محیطی و قانونگرایی (بستر حاکم) شکل می گیرد که از طریق راهبرد تجارت الکترونیک منجر به تامین اعتبار و بدهی بانک‏ها و موسسات اعتباری خواهد شد.

    کلیدواژگان: تامین بدهی، تامین مالی جمعی، نظریه داده بنیاد، موسسات مالی و بانک‏ها
  • مهدیه نوروزی، محمدابراهیم محمدپورزرندی*، مهرزاد مینویی صفحات 37-49
    هدف این مطالعه طراحی سیستم هشدار دهنده حباب قیمتی و بحران مالی در بازار سهام ایران است. در این مطالعه از اطلاعات آماری داده‏های فصلی بازه زمانی 1370-1399 و روش خودهمبسته واریانس ناهمسان شرطی چند متغیره جهت استخراج و شناسایی متغیر بحران مالی و حباب قیمتی در بازار سرمایه استفاده شده است. نتایج این مطالعه بیانگر این موضوع بود که متغیرهایی همچون تولید، نرخ تورم، نرخ ارز، شاخص کل بازار سهام و .. تاثیر معنی داری بر بروز بحران مالی و احتمال رخداد حباب قیمتی در بازارهای مالی دارد. بر اساس برآورد صورت گرفته می‏توان بیان کرد که تاثیر شوک‏های متغیرهای تحقیق در بروز حباب قیمتی بازار بورس به افزایش در بی‏ثباتی متغیرها منجر می‏شود. این امر می‏تواند به دلیل وابسته بودن ساختار اقتصاد به بازارهای آن باشد و این امر می‏تواند تبعات سنگینی بر اثر وارد شدن یک شوک بر ساختار کشور داشته باشد.
    کلیدواژگان: بحران مالی، حباب قیمتی، بازار سرمایه، نوسانات، روش خودهمبسته واریانس ناهمسان شرطی چند متغیره
  • احمد خدامی پور*، مجید آزادی ششده صفحات 51-64
    پژوهش‏های بسیاری در حوزه استراتژی‏های مومنتوم در بورس اوراق بهادار تهران برای پیش‏بینی بازده سهام صورت گرفته است. در اکثر تحقیقات انجام شده در این حوزه از دو معیار سود و بازده برای انتخاب سهام با بهترین عملکرد و بدترین عملکرد برای تشکیل پرتفوی مومنتوم استفاده شده است. لذا هدف از اجرای این پژوهش بررسی سودآوری استراتژی مومنتوم با استفاده از تحلیل صورت‏های مالی مبتنی بر بازده‏های گذشته سهم، است. بدین منظور نمونه‏ای شامل 213 شرکت عضو بورس اوراق بهادار تهران و برای دوره 10 ساله از سال 1388 تا سال 1397 انتخاب شده است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی، از لحاظ روش پژوهش، تجربی پس‏رویدادی، از لحاظ روش استدلال، استقرایی، از لحاظ نظریه، در زمره پژوهش‏های مالی رفتاری و از لحاظ آماری از نوع پژوهش‏های همبستگی است که با استفاده از جامعه (نمونه) نسبت به الگویی برای کل جامعه اقدام می‏نماید. برای آزمون مدل پژوهش ابتدا از آزمون F لیمر و در ادامه از آزمون هاسمن استفاده شد. نتایج آزمون‏ها نشان داد که روش آزمون برای فرضیه پژوهش، روش داده‏های پانل (تابلویی) با اثرات ثابت می‏باشد که با بهره‏گیری از نرم‏افزار 10EViews انجام پذیرفت. نتایج این پژوهش نشان می‏دهند که داده‏های جمع‏آوری شده در سطح اطمینان 95 درصد معنی‏دار بوده (000/0 =P-Value) و مقدار R2 تعدیل شده برابر 89/0 می‏باشد و نشان می‏دهد که حدود 89 درصد زمانی که انتظارات از عملکرد یک شرکت در قیمت‏های گذشته بازتاب یافته که با تحلیل بنیادی سازگار است، اثر مومنتوم قوی‏تر از زمانی است که از استراتژی مومنتوم خالص استفاده می‏شود.
    کلیدواژگان: تحلیل صورت‏های مالی، تحلیل فاندامنتال (بنیادی)، مومنتوم قیمت سهام
  • محمدحسین لبیب زاده، رضوان حجازی*، الله کرم صالحی، فرشین هرمزی صفحات 65-86

    افشای ریسک های اصلی واحد تجاری و تغییرات در آن ریسک ها به همراه برنامه ها و راهبردهای مدیریت،  برای مقابله یا کاهش این ریسک ها و میزان اثربخشی راهبردهای مدیریت ریسک است. این افشای اطلاعات، به استفاده کنندگان کمک می کند تا ریسک های واحد تجاری و همچنین پیامدهای مورد انتظار آنها را ارزیابی نمایند. هدف این پژوهش، ارزیابی تاثیر سطوح مختلف افشای ریسک شرکت بر ادراک ریسک سرمایه گذاران بود. در این پژوهش باتوجه به اینکه مبنای مشخص و منسجمی در خصوص، تفکیک سطوح گزارشگری ریسک وجود نداشت به پشتوانه ی روش‏شناسی بخش کیفی تلاش گردید تا براساس، فرآیند ساختار تحلیل محتوایی نسبت به شناسایی ابعاد افشای ریسک اقدام شود. در این پژوهش به منظور آزمون فرضیه های تدوین شده از پرسشنامه مبتنی بر سناریو استفاده شده است. قلمرو زمانی پژوهش سال 1399، جامعه آماری شامل سرمایه گذاران فعال در بورس اوراق بهادار تهران بودند که تعداد 160 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج پژوهش در بخش کیفی از وجود دو مقوله اصلی به عنوان سطوح تفکیک گزارشگری ریسک شرکت های بازار سرمایه حکایت دارد. همچنین نتایج در بخش کمی نشان داد، میانگین ادراک سرمایه گذاران در همگرایی افشاء ریسک نسبت به واگرایی در افشاء ریسک بیشتر است.

    کلیدواژگان: سطوح گزارشگری ریسک، درک سرمایه گذاران، ساختار تحلیل محتوایی
  • عباسعلی شیخ، پرویز سعیدی*، ابراهیم عباسی، آرش نادریان صفحات 87-99

    تامین مالی سبز یکی از پارادایم های نوین مالی جهت ترکیب حمایت‏های زیست محیطی و منافع مالی- اقتصادی با یکدیگر تلقی می‏شود. بر این اساس، پژوهش حاضر درصدد است تا الگوی تامین مالی سبز شرکت‏ها از طریق صنعت بانکداری ایران مبتنی بر نظریه داده بنیاد را تدوین نماید. جامعه آماری شامل 16 نفر از صاحبنظران در زمینه بانکداری و محیط زیست و اعضای هییت علمی دانشگاه‏ها است که به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها، میدانی و ابزار گردآوری داده ها مصاحبه بوده است و از مصاحبه نیمه ساختار یافته مبتنی بر مطالعه اکتشافی بهره گرفته شده است. تحلیل داده ها در این روش، با استفاده از سیستم کدگذاری باز (شناسایی مقوله ها)، کدگذاری محوری (پروردن مقوله ها) و کدگذاری انتخابی یا گزینشی (انتخاب نهایی مقوله ها) انجام شده است. نتایج نشان داد که راهبردهای رفع موانع و تدوین قوانین شفاف و با ثبات، تجهیز منابع مالی (زیست‏محیطی) بانک‏ها، هدف‏گذاری دقیق و عملی بانک‏ها، تشکیلات اجرایی چابک و پیاده سازی نظام یکپارچه کنترل و نظارت، منجر به ارایه تصویر ذهنی مبتنی بر اهمیت فرآیند تامین مالی سبز شرکت‏ها از طریق بانک‏ها و همچنین تمایز این فرآیند با سایر جنبه‏های تامین مالی می‏گردد، که می‏تواند مبنای تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تامین مالی سبز، اقتصاد سبز، صنعت بانکداری، تئوری داده بنیاد
  • حمیدرضا حمیدی، میرفیض فلاح شمس*، حسین جهانگیرنیا، مژگان صفا صفحات 101-114
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی سرایت نااطمینانی بین بخشی (مالی، مسکن و اقتصاد کلان) با استفاده از رویکرد پویا می‏باشد. در این راستا با استفاده از داده‏های ماهانه در دوره زمانی 1387:1 تا 1398:12، روش همبستگی شرطی پویا (DCC - GARCH) و تجزیه واریانس خطای پیش‏بینی تعمیم‏یافته (GFEVD)، رابطه کل پویا و همچنین رابطه پویای جهت‏دار جفت شاخص‏های نااطمینانی بین بخش‏های مذکور بررسی می‏شود. نتایج این پژوهش نشان می‏دهد بخش مسکن، به استثنای ابتدای سال 1387 در کل دوره مورد بررسی، به صورت خالص دریافت‏کننده نااطمینانی از دو بخش دیگر می‏باشد. همچنین نتایج پژوهش حاضر بیانگر نقش دوگانه بخش مالی در ساز و کار انتقال نااطمینانی بین بخشی است به طوری که در مقاطعی به صورت خالص دریافت‏کننده نااطمینانی و در مقاطعی (از جمله سال‏های 1397 و 1398) به صورت خالص منبع و انتقال‏دهنده نااطمینانی در سیستم سه شاخصی مورد بررسی بوده‏است. نااطمینانی تورم نیز به عنوان شاخص نااطمینانی اقتصاد کلان منبع عمده نااطمینانی و انتقال‏دهنده نااطمینانی به بخش‏های مالی و مسکن است.
    کلیدواژگان: سرایت، نااطمینانی، تجزیه واریانس خطای پیش‏بینی تعمیم‏یافته (GFEVD)، مدل‏های پویا
  • اسماعیل عبدی، مهدی صفری گرایلی*، یاسر رضائی پیته نوئی صفحات 115-134

    هدف این پژوهش ارایه الگوی اینرسی سازمانی مدیران و بررسی تاثیر آن بر خطر سقوط قیمت سهام می باشد. در این پژوهش، برای سنجش خطر سقوط قیمت سهام از سه سنجه شامل چولگی منفی بازده سهام، نوسان پذیری پایین و بالا و سیگمای حداکثری استفاده گردید و داده های مربوط به اینرسی سازمانی مدیران نیز از طریق تحلیل فراترکیب، تحلیل دلفی و در نهایت ارسال پرسشنامه به مدیران شرکت های نمونه گردآوری گردید. پرسشنامه مذکور برای مدیران 163 شرکت ارسال گردید که در نهایت تعداد 126 شرکت به پرسشنامه ها پاسخ دادند و در تحلیل های آماری لحاظ شدند. نتایج پژوهش نشان داد که اینرسی سازمانی مدیران بر خطر سقوط قیمت سهام تاثیر مثبت و معناداری دارد. این نتیجه نشان می دهد، عدم افشای اخبار بد برای یک دوره زمانی بلندمدت همواره در نظام ساختاری شرکت ها و حتی نهادهای نظارتی ایی ایجاد می شود که غالبا به دلیل اینرسی سازمانی، نوعی عدم تحرک در نظارت های اثربخش بر عملکرد مدیران غالب می شود و این موضوع با تاثیرگذاری بر تفاوت ارزش ذاتی با ارزش بازار سهام، سبب به وجود آمدن یک شکاف یا حباب قیمتی می شود، این حباب در واقع توده اخبار منفی انباشت شده است که براساس اصل مطلوبیت در اقتصاد، در نقطه اشباع به یکباره به بازار مخابره می شود و سبب ترکیدن حباب قیمتی و در نتیجه به سقوط قیمت سهام منتج می شود.

    کلیدواژگان: اینرسی سازمانی مدیران، خطر سقوط قیمت سهام، فقدان نظارت های ساختاری
  • میثم جعفری پور، محمدرمضان احمدی*، اسماعیل مظاهری، سید عزیز آرمن صفحات 135-148

    هدف‏ این‏ پژوهش‏ معرفی‏ مدیریت‏ ‏ریسک‏ به عنوان‏ عامل‏ ایجاد‏ کننده‏ صرف‏ ریسک‏ در‏ مدل های‏ قیمت گذاری‏ دارایی های‏ سرمایه ای‏ (CAPM)‏ و‏ چندعاملی‏ فاما‏ و‏ فرنچ‏ است.‏ برای‏ پاسخ‏ به‏ سوالات‏ پژوهش‏ از‏ اطلاعات‏ 120‏ شرکت‏ پذیرفته شده‏ در‏ بورس‏ اوراق‏ بهادار‏ تهران‏ طی‏ بازه‏ زمانی‏ 1399-1390‏ استفاده‏ شده‏ است.‏ هم راستا‏ با‏ پژوهش های‏ فاما‏ و‏ فرنچ،‏ از‏ بازده‏ ماهانه‏ سبد ها‏ جهت‏ تجزیه وتحلیل‏ استفاده‏ شده‏ است.‏ به‏ کمک‏ رویکرد‏ رگرسیون ‏ داده‏های‏ تابلویی‏ و‏ انجام‏ آزمون‏ GRS،‏ عملکرد‏ مدل های‏ تعدیل شده‏ با‏ عامل‏ مدیریت‏ ریسک‏ و‏ مدل های‏ متداول‏ در‏ توضیح‏ بازده‏ سهام‏ مقایسه‏ شدند.‏ نتایج‏ پژوهش‏ نشان‏ می دهد‏ که‏ عامل‏ مدیریت‏ ریسک‏ جهت‏ قیمت گذاری‏ دارایی های‏ سرمایه ای‏ تاثیرگذار‏ است‏ و‏ بسط‏ مدل های‏ موردبررسی‏ پژوهش‏ با‏ این‏ عامل‏ و‏ تشکیل‏ مدل های‏ تعدیل شده،‏ باعث‏ بهبود‏ عملکرد‏ آن‏ مدل ها‏ در‏ توضیح‏ تفاوت‏ بازده‏ سهام‏ می شود.‏ نتایج‏ همچنین‏ نشان‏ داد‏ که‏ مدل‏ شش‏ عاملی‏ تعدیل شده‏ با‏ مدیریت‏ ریسک‏ در‏ مقایسه‏ با‏ مدل های‏ سه‏ و‏ پنج‏ عاملی‏ تعدیل شده‏ و‏ CAPM‏ تعدیل شده‏ با‏ مدیریت‏ ریسک،‏ عملکرد‏ بهتری‏ نشان‏ می دهد.

    کلیدواژگان: مدل های‏ چندعاملی‏ قیمت گذاری‏ دارایی های‏ سرمایه ای، ‏ بازده‏ مورد‏ انتظار، ‏ عامل‏ مدیریت‏ ریسک، ‏ آزمون‏ GRS
|
  • Shahin Ahmadi, Alireza Heidarzadeh Hanzaei *, Hamidreza Kordlooei, Mahdi Madanchi Zaj, Shadi Shahverdiani Pages 1-22
    With developments in Iranian Capital Markets and the influence of Social Networks, the need to a tailored social platform for Iranian capital market seems inevitable. The purpose of the study is to design a quantitative model for social trading platform based on rating of dimensions and categories. The research was performed as a descriptive-survey, and considering the type of data, it was a mixed research and ranked the dimensions and criterions of the social trading platforms in Iranian Capital Markets. Based on Theoretical Matrix from previous surveys, the research was performed using descriptive and inferential statistics and a quantitative approach based on factor analysis of 380 questionnaires collected from investment, financing, VC and other expert parties and the reliability and validity of the model were tested using structural equations through smart PLS. The dimensions were ranked using structural equations and the criterions were ranked using Friedman rank analysis and confirmatory factor analysis. The highest estimated path coefficient reveals the highest ranks of dimensions. Statistical analysis of questionnaires regarding 11 main dimensions resulted on the following ranks (on the scale from most to less important) as follows: 1) information and trading transparency, 2) the interaction of money market and securities market, 3) training and investor education and reducing herd behavior, 4) stock analysis and returns, 5) the characteristics of social network, 6) owners’ equity and financial statements, 7) risk management, 8) inventory management systems, 9) financial and market ratios, 10) competitiveness ability, and 11) technologic characteristics.It should be noticed that the structural equation modeling results in better ratings for main dimensions, but for the rating of the criterions, one sample T test and Factor analysis end in best results. It could be concluded that dimensions like the information and trading transparency, interaction of money and securities market, and training and investor education have attained the highest ranks and dimensions as financial ratios, competitive abilities, and technologic characteristics has the lowest ranks. It should be considered that these results could be useful in the process of product development for developers and venture capitalists working on social trading platforms.
  • Ghazal SHAHABI SHOJAEI, Fereidoon Rahnama *, Shadi Shahverdiani, Hashem Nikoomaram Pages 23-36

    Financial managers of companies often need financing to carry out development projects or their daily turnover finance. In recent years, crowdfunding has become a valuable alternative source of funding for entrepreneurs seeking funding. Therefore, in this study, which has been used qualitatively and with the Grounded Theory, the appropriate model of debt financing of banks through crowdfunding is sought. For this purpose, the opinions of ten experts in this field who were selected using the snowball method were used to identify the factors affecting the debt of financial institutions and banks. After the interviews, the results showed that the banks' debt financing is formed as a result of mass communication (causal conditions), trust building and culture building (intervening conditions) and environmental factors and legalism (ruling bed) which uses e-commerce strategy to secure the debts of banks and credit institutions.

    Keywords: Debt financing, Crowdfunding, Financial Institutions, Banks, Grounded Theory
  • Mahdieh Norozi, Mohammadebrahim Mohammadporzarandi *, Mehrzad Minouei Pages 37-49
    The purpose of this study is to design a warning system for price bubble and financial crisis in the Iranian stock market. In this study, the statistical information of the seasonal data of the period 1990-2019 and the MGARHC have been used to extract and identify the variable of financial crisis and price bubble in the capital market. The results of this study showed that variables such as production, inflation rate, exchange rate, total stock market index, etc. have a significant impact on the occurrence of financial crisis and the possibility of price bubbles in financial markets. Based on the estimation, it can be stated that the effect of the shocks of the research variables on the occurrence of the price bubble in the stock market leads to an increase in the instability of the variables. This can be due to the dependence of the economic structure on its markets, and this can have heavy consequences due to a shock on the country's structure.
    Keywords: Financial Crisis, Price Bubble, capital market, MGARHC
  • Ahmad Khoddamipour *, Majid Azadi Sheshdeh Pages 51-64
    Many studies have been done on the momentum strategy in Tehran Stock Exchange to predict stock returns .In most of research pertaining to momentum, profit and return are used as a criterion for selection of stocks with best (worst) performance in the past for momentum portfolio. Therefore, the purpose of this study is to investigate the profitability of momentum strategy using the analysis of financial statements based on past share returns. For this purpose, the sample includes 213 member companies of Tehran Stock Exchange and has been selected for a period of 10 years from 1388 to 1397. This research is applied in terms of purpose, post-event experimental in terms of research method, reasoning in terms of method, establishment, theory in terms of behavioral financial research and statistically in the form of correlational research using community (sample). It acts as a model for the whole society. To test the research model, first F-Limer test and then Hausman test were used. The results tests showed that the test method for the research hypothesis is the panel (panel) data method with fixed effects, which was performed using 10 EViews software. The results of this study show that the collected data are significant at 95% confidence level (P-Value = 0.000) and the adjusted R2 value is 0.89 and shows that about 89% when performance expectations A company reflected in past prices that is consistent with fundamental analysis, the momentum effect is stronger than when the pure momentum strategy is used.
    Keywords: Financial Statement Analysis, Fundamental analysis, Stock Price Momentum
  • Mohammadhossein Labibzadeh, Rezvan Hejazi *, Allahkaram Salehi, Farshin Hormozi Pages 65-86

    Disclosure of the main risks of the business unit and changes in those risks, along with management plans and strategies, to address or reduce these risks and the effectiveness of risk management strategies. This disclosure of information helps financial users assess the entity's risks as well as their expected consequences. The purpose of this research of Effect of Different Levels of Corporate Risk Disclosure on Investors' Perceptions. In this study, considering that there was no clear and coherent basis for the separation of levels of risk reporting, based on the methodology of the qualitative sector, an attempt was made to identify the dimensions of risk disclosure based on the content analysis process. Therefore, in terms of the result of this research, it is developmental, and in terms of its applied purpose, it is in the category of semi-experimental research. It is also a combination of research data types. In this study, a scenario-based questionnaire was used to test the hypotheses. The scope of the research in 2020, the statistical population included active investors in the Tehran Stock Exchange, 160 people were selected as a sample size and examined. The results of the research in the qualitative part indicate the existence of two main categories as levels of risk reporting of capital market companies. The results in the quantitative section also showed that the average perception of investors in the convergence of risk disclosure is higher than the divergence in risk disclosure

    Keywords: Levels of Corporate Risk Disclosure, Investors' Perceptions, Content Analysis Process
  • Abbas Ali Sheikh, Parviz Saeedi *, Ebrahim Abbasi, Arash Naderian Pages 87-99

    Green financing is one of the new financial paradigms for combining environmental support and financial-economic benefits. Accordingly, the present study seeks to develop a green financing model for companies through the Iranian banking industry based on the data theory of the foundation. The statistical population includes 16 experts in banking and environment and faculty members of universities who were selected as participants in the study. The data collection method was field and the data collection tool was interview and a semi-structured interview based on exploratory study was used. Data analysis in this method was performed using open coding system (category identification), axial coding (category cultivation) and selective or selective coding (final category selection). The results showed that strategies for removing barriers and formulating transparent and stable laws, equipping banks' financial (environmental) resources, accurate and practical targeting of banks, agile executive organization and implementation of an integrated control and supervision system lead to a mental image based on importance. The process of green financing of companies is done through banks and also the differentiation of this process with other aspects of financing, which can be the basis of analysis.

    Keywords: green financing, green economy, Banking Industry, grounded theory (GT)
  • Hamidreza Hamidi, Mirfeiz Fallah Shams *, Hossein Jahangirnia, Mojgan Safa Pages 101-114
    The main goal of the current study is to investigate the contagion of uncertainty between sectors (finance, housing and macroeconomics) using a dynamic approach. In this regard, using monthly data in the period from 2008:4 to 2020:3, DCC-GARCH models and generalized forecast error variance decomposition (GFEVD), The overall dynamic relationship as well as the directional pairs dynamic relationship of uncertainty indicators between the mentioned sections are investigated. The results of this study show that the housing sector, with the exception of the beginning of 2017, is a net receiver of uncertainty from the other two sectors. Also, the results of the current research show the dual role of the financial sector in the mechanism of inter-sector uncertainty transfer, so that at some periods it is a net receiver of uncertainty and at some other periods (including the years 2017 and 2018) it is a net source and transmitter of uncertainty in the three indicators system. Inflation uncertainty, as an index of macroeconomic uncertainty, is a major source of uncertainty and a transmitter of uncertainty to the financial and housing sectors.
    Keywords: contagion, Uncertainty, generalized forecast error variance decomposition (GFEVD), dynamic models
  • Esmaeil Abdi, Mehdi Safari Geryli *, Yasser Rezaei Pitenoei (Ph.D) Pages 115-134

    An important part of managers' decision-making functions is rooted in organizational functions in terms of the existence of drivers to monitor their performance. Inertia is considered as one of the consequences of poor organizational performance in regulatory effectiveness as a factor to institutionalize power in managers and create opportunism to prioritize their interests. The Purpose of this research is Provide a model of manager's organizational inertia and examine its effect on Stock Price Crash Risk. In this study, stock price crash risk is calculated using three proxies and data related to organizational inertia of managers were collected through meta-analysis, Delphi analysis and finally sending a questionnaire to sample companies. The questionnaire is sent to 163 firms, among which 126 ones answered back. In order to perform the analysis process, the partial least squares analysis method was used. The results showed that managers' organizational inertia has a positive and significant effect on stock price crash risk. This result shows that non-disclosure of bad news for a long period of time is always created in the structural system of companies and even regulatory bodies, which is often due to organizational inertia, a lack of mobility in effective monitoring of managers' performance. By affecting the difference between intrinsic value and stock market value, it creates a price gap or bubble. This bubble is actually a mass of negative news that, based on the principle of utility in the economy, is transmitted to the market at a saturation point and causes the bursting of the price bubble will result in stock price crash risk.

    Keywords: Manager's Organizational Inertia, Stock Price Crash Risk, Lack of structural oversight
  • Meysam Jafari, Mohammad Ramezan Ahmadi *, Esmaeil Mazaheri, Seyed Aziz Arman Pages 135-148

    The aim of this study is to introduce the Risk Management Factor (RMF) as a risk premium factor in capital asset pricing model (CAPM) and multi-factorial models of Fama and French. To answer the research questions, the information of 120 firms listed on the Tehran Stock Exchange during the period 2011-2020 has been used. According to Fama and French research, the monthly returns of the portfolios have been used for analysis. Then, using the panel data regression approach and GRS test, the performance of the adjusted models with magnet effect was compared with the conventional models in explaining the stock returns. The results showed that Risk Management factor (RMF) is effective for pricing capital assets and the development of research models with this factor and the formation of corresponding adjusted models, improves the performance of those models in explaining the difference in stock returns. The results also showed that the adjusted six-factor model with the Risk Management factor showed better performance compared to the adjusted three and five-factor model and the adjusted CAPM with the Risk Management factor.‏

    Keywords: Multi-factorial models of capital asset pricing, Expected Return, Risk Management factor (RMF), GRS test