فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 161 (مهر و آبان 1401)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 161 (مهر و آبان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عاطفه دهقانی، رحیم احمدی*، الهه علی حیدری صفحات 1-10
    مقدمه و هدف

    مطالعات بسیاری نشان داده اند که داروهای ضدافسردگی می تواند اثرات ضد سرطانی داشته باشند؛ در عین حال، نحوه اثرات ضد سرطانی داروی ضد افسردگی آمی تریپتیلین بر سلول های سرطانی دهانه رحم روشن نیست. بر این اساس مطالعه حاضر به بررسی اثرات سیتوتوکسیک داروی آمی تریپتیلین بر سلول های سرطانی دهانه رحم پرداخته است.

    مواد و روش ها

    طی این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، سلول های سرطانی دهانه رحم با رده سلولی SW480 به گروه های کنترل (عدم تیمار) و تیمار شده با غلظت های 125/78، 25/156، 5/312، 625، 1250 و 2500 µg/ml داروی آمی تریپتیلین تقسیم بندی شدند. 24 و 48 ساعت پس از تیمار زنده مانی سلول ها به روش MTT اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    زنده مانی سلول های سرطانی دهانه رحم در تیمار با غلظت های 125/78، 25/156، 5/312، 625، 1250 و 2500 µg/ml پس از 24 و 48 ساعت دچار کاهش معنادار شد (001/0>P).IC50  دارو برای 24 و 48 ساعت به ترتیب 1742 و 928 بود.

    نتیجه گیری:

     یافته های این پژوهش نشانگر آنست که داروی آمی تریپتیلین دارای اثرات سیتوتوکسیک بر سلول های سرطانی دهانه رحم می باشد. نتایج این پژوهش می تواند در حوزه درمان سرطان دهانه رحم مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آمی تریپتیلین، سلول های Hela، زنده مانی
  • الهام ذال، حسن رضایی جمالویی*، مهدی طاهری صفحات 11-22
    مقدمه و هدف

    دیابت بیماری مزمنی است که نیازمند پذیرش و مراقبت است؛ بنابراین جهت افزایش دانش و انگیزه ی بیماران برای مراقبت از خود توصیه اکید می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی مدل ساختاری خود مراقبتی بر اساس خودفراروی با میانجی گری حمایت اجتماعی در بیماران مبتلا به دیابت انجام شد.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نظر روش، توصیفی همبستگی در قالب مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه مورد نظر شامل تمامی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی دیابت سطح شهر تهران در بهار و تابستان 1400 بودند. نمونه مورد بررسی به تعداد 382 نفر و به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل، پرسشنامه خود مراقبتی، پرسشنامه خود فراروی بزرگسالان لونسون و پرسشنامه حمایت اجتماعی فلمینگ بود. جهت تفسیر داده ها نیز از نرم افزارهای SPSS21  وLISREL 8.5  استفاده گردید.

    نتایج

    مدل مفهومی پیشنهادی مورد تایید قرار گرفت. تمامی شاخص های برازش مدل (همانند SRMR  GFI، CFI ،RMSEA) در دامنه قابل قبول تا خوب قرار داشتند و الگوی مورد نظر از ساختار عاملی و برازش مطلوبی برخوردار بود. خود فراروی با حمایت اجتماعی و خود مراقبتی ارتباط مستقیم و قوی داشت. نقش میانجی گر حمایت اجتماعی نیز مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری: 

    بهبود مولفه خود فراروی با بهبود حمایت اجتماعی و ارتقاء خود مراقبتی همراه بوده و می تواند به عنوان راهکاری روانشناختی در کنار درمان های پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بیماری دیابت، خود مراقبتی، خود فراروی، حمایت اجتماعی
  • شیرین محمودی* صفحات 23-35
    مقدمه و هدف

    ویروس سندرم تنفسی حاد کرونا ویروس (SARS-CoV-2) برای اولین بار در چین ظهور پیدا کرد و به سرعت در سراسر جهان منتشر شد. به دلیل شیوع گسترده آن در سراسر جهان تلاش برای ارایه واکسن موثر و ایمن علیه این ویروس ضروری می باشد. ژنوم این ویروس دارای مولکول RNA تک رشته ای می باشد که کدکننده چهار پروتیین ساختاری متفاوت می باشد، از میان آنها، پروتیین های اسپایک (S) و نوکلیوکپسید ویروس (N) نقش بسزایی در تحریک سیستم ایمنی در جهت مقابله با ویروس را دارند. واکسن های مولتی اپی توپ پپتیدی که شامل اپی توپ های ایمنی زای سلول های T و B هستند، به دلیل اختصاصیت بالا در سال های اخیر بسیار مورد توجه واقع شده اند. این واکسن ها با استفاده از ابزار ایمونوانفورماتیک طراحی می شوند.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش پروتیین های S و N  SARS-CoV-2 با کمک سرورهای بیوانفورماتیک به منظور شناسایی اپی توپ های سلول های T CD4 و B آنالیز شدند. از زیر واحد B توکسین کلرا و اپی توپ PADRE به عنوان ادجوانت استفاده شد. اجزای مذکور با لینکرهای پپتیدی به هم متصل شدند و ویژگی های سازه واکسن طراحی شده از جمله آنتی ژنیسیته، عدم آلرژنیسیته، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، ساختار دوم و سوم با استفاده از سرورهای بیوانفورماتیک پیشگویی شد.

    نتایج

    براساس نتایج آنالیزهای بیوانفورماتیک سازه مذکور دارای آنتی ژنیسیته بالا بوده و آلرژن نیز نمی باشد.

    نتیجه گیری:

     بنابراین سازه طراحی شده به عنوان یک کاندید واکسن مناسب علیه   SARS-CoV-2 می تواند مورد بررسی قرار گیرد، هر چند انجام مطالعات آزمایشگاهی ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: ویروس سندرم تنفسی حاد کرونا، واکسن، ایمونوانفورماتیک، اسپایک، نوکلئوکپسید
  • حمیدرضا زلفی*، امیر شکیب، عادل ولیپور صفحات 36-47
    مقدمه و هدف

    چاقی به عنوان یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های سوخت و سازی و قلبی-عروقی شناخته می شود. از آنجایی که تاثیر تمرینات ورزشی روی میکرو RNAهای (miRNA) مرتبط با چاقی بویژه mir-27a به ندرت بررسی شده است؛  لذا، تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر سطوح  mir-27a و غلظت پروتیین واکنشگر C (CRP) در مردان چاق انجام شد.

    مواد و روش ها

    24 داوطلب مرد میانسال چاق (30 BMI>و دامنه سنی 40-50 سال) بصورت تصادفی به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرینی هشت هفته تمرینات HIIT را بصورت دایره ای (زانو بلند، پروانه، بورپی، کتل بل اسنچ و اسکات گابلت)، با شدت 80-90% ضربان قلب کاروونن اجرا کردند (چهار هفته اول: سه جلسه و چهار هفته دوم: چهار جلسه در هفته). نمونه های خونی 48 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی به منظور تحلیل شاخص های mir-27a و CRP از آزمودنی ها دریافت شد. سپس، داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و تی همبسته تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    هشت هفته تمرین HIIT در مقایسه با گروه کنترل باعث کاهش معنی دار سطوح  mir-27a  وCRP شد (05/0>P).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد تمرینات ورزشی به ویژه تمرینات HIIT می تواند سبب کاهش mir-27 و CRP شده و احتمالا با جلوگیری از التهاب ناشی از چاقی، از بروز بیماری های متابولیسمی جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT)، mir-27a، پروتئین واکنش گر C (CRP)، چاقی
  • محمدابراهیم بهرام، رقیه افرونده، الهام ریواز، سمیرا داورپناه، سید حامد تکلیمی* صفحات 48-61
    مقدمه و هدف

    سروتونین و دوپامین، انتقال دهنده های عصبی مونوآمینی موثر در خلق و خو و شادکامی می باشند که در دوران سالمندی کاهش می یابند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر 12 هفته تمرینات مقاومتی با کل بدن بر سطوح سرمی دوپامین، سروتونین و شادکامی در مردان سالمند دارای اضافه وزن  بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد 30 نفر از مردان سالمند دارای اضافه وزن با محدوده سنی (53/1±06/62) سال به صورت دسترس به عنوان نمونه انتخاب و به طور تصادفی، در دو گروه تمرین و کنترل، هر گروه 15 نفر قرار گرفتند. گروه تجربی در یک برنامه تمرینی TRX، به مدت 12 هفته و هر هفته 3 جلسه به مدت 60 دقیقه به تمرین پرداختند. شدت تمرین توسط مقیاس درک فشار بورگ (RPE) کنترل شد. مقادیر سرمی دوپامین، سروتونین و شاخص شادکامی 48 ساعت قبل و بعد از دوره تمرینی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمونهای t زوجی و آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 05/0˂P انجام شد.

    نتایج

    نتایج آزمون t زوجی نشان داد که بین پیش آزمون و پس آزمون در میزان دوپامین (01/0= p، 69/0=t)، سروتونین (001/0= p، 23/1-=t) و شادکامی(003/0= p، 79/1-=t)  در گروه TRX تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد میزان دوپامین (01/0= P، 05/3=F) ، سروتونین(002/0= P، 91/1=F) و شادکامی (003/0= P، 10/3=F) درگروه تمرین نسبت به گروه کنترل افزایش داشته است.  

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد تمرینات مقاومتی کل بدن می تواند ضمن افزایش سطوح سرمی سروتونین و دوپامین در افزایش شادکامی و سلامت روانشناختی افراد سالمند موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، دوپامین، سروتونین، سالمند، شادکامی
  • مهدی بوستانی*، رعنا امیری، فاطمه مکی پور صفحات 62-73
    مقدمه و هدف

    پروتیین‌های سیرتویین در فرآیندهای متابولیک و هموستازی بدن درگیر می‌شوند و با فشار اکسایشی ناشی از سالمندی و بیماری‌های مربوط به سن مرتبط هستند. تغییرات این پروتیین‌ها در سالمندی و تاثیر فعالیت بدنی بر آنها کمتر مورد بررسی قرار گرفته است، از این رو هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی بر سطوح پلاسمایی پروتیین‌های سیرتویین 1 و سیرتویین 3 مردان سالمند غیر‌ فعال بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق 20 مرد سالمند غیر فعال با دامنه سنی 70-60 سال به صورت نمونه‌گیری در‌ دسترس انتخاب و به روش تصادفی ساده به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. جهت بررسی تاثیر سالمندی بر سطوح پلاسمایی پروتیین‌های سیرتویین 1 و سیرتویین 3، 10 مرد جوان غیر‌ فعال به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. برنامه تمرینی شامل هشت هفته تمرین تناوبی با شدت متوسط 50 درصد ضربان قلب ذخیره بر اساس اصل اضافه‌بار بود. سطوح پلاسمایی پروتیین‌های سیرتویین 1 و سیرتویین 3، در دو مرحله پیش‌آزمون و پس‌آزمون مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. جهت مقایسه پیش‌آزمون از آزمون تحلیل واریانس یک راهه (آنوا) و مقایسه پس‌آزمون دو گروه سالمند تمرین و سالمند کنترل از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که سطوح پلاسمایی پروتیین‌های سیرتویین 1 و سیرتویین 3 در گروه‌های سالمند نسبت به گروه جوان به طور معنی‌داری کمتر بودند (05/0>P). همچنین بر اثر هشت هفته تمرین تناوبی سطوح پروتیین‌های فوق به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>P).

    نتیجه‌گیری: 

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می‌رسد که تمرین تناوبی با شدت متوسط با افزایش پروتیین های sirt1 و sirt3، می‌تواند فشار اکسایشی ناشی از سالمندی را کاهش دهد و منجر به افزایش دفاع آنتی‌اکسیدانی و بهبود کیفیت زندگی سالمندان شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، سالمندی، سیرتوئین1، سیرتوئین 3
  • عبدالرضا جعفری چاشمی*، روح الله اکبری، معصومه حبیبیان صفحات 74-83
    مقدمه و هدف

    شیوع اضافه وزنی و کم تحرکی از مشکلات مهم بهداشتی در جهان محسوب می شود که با بروز استرس اکسایشی و کمبود ویتامین D همراه می‌باشند. در مطالعه حاضر تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی اینتروال با شدت زیاد (High-intensity Interval Resistance Training: HIIRT) برسطوح سیرتویین 1 و 25- هیدروکسی ویتامین D در زنان دارای اضافه وزن با کمبود ویتامین D بررسی شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر  به صورت نیمه تجربی بر روی 26 زن جوان غیر فعال دارای اضافه وزن، با کمبود ویتامین D انجام شد. آزمودنی‌ها به صورت دسترس و هدفمند انتخاب و سپس به طور تصادفی در گروه های مداخله و کنترل قرار گرفتند. تمرین اصلی شامل سه ست با 150 ثانیه استراحت بین ست ها بود. هر ست با 6 تکرار در شدت 80 % یک تکرار بیشینه شروع و با استراحت 20 ثانیه ای دیگر، تا رسیدن به واماندگی ادامه می یافت (2 یا 3 تکرار بعدی).  داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل و تحلیل کوواریانس تک متغیره (آنکوا) در سطح معناداری 05/0≥P تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    مداخله HIIRT منجر به افزایش معنادار سطوح سیرتویین 1، 25- هیدروکسی ویتامین D و هم چنین فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در زنان داری اضافه وزن با کمبود ویتامین D شد.

    نتیجه‌گیری:

     براساس نتایج پژوهش، HIIRT می تواند به عنوان یک مداخله غیر دارویی بخشی از اثرات حمایتی خود را در شرایط اضافه وزنی همراه کمبود ویتامین D،  بواسطه بهبود وضعیت ویتامین D و  افزایش دفاع آنتی اکسیدانی از مسیر سیرتویین 1/ سوپراکسید دیسموتاز اعمال کند.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، ویتامین D، سیرتوئین1، سوپراکسید دیسموتاز
|
  • Atefe Dehghani, Rahim Ahmadi *, Elahe Aliheydari Pages 1-10
    Background and Objective

    Many studies have shown that antidepressants can have anticancer effects; however, the anti-cancer effects of the antidepressant amitriptyline on cervical cancer cells are unclear. Accordingly, the present study investigated the cytotoxic effects of amitriptyline on cervical cancer cells.

    Materials and Methods

    In this experimental-laboratory study, cervical cancer cells with SW480 cell line were divided into control (untreated) and groups treated with concentrations of 78.125, 156.25, 312.5, 625, 1250 and 2500 µg/ml of amitriptyline. Cells were measured by the MTT method 24 and 48 hours after treatment. Data was analyzed using one-way analysis of variance.

    Results

    Cervical cancer cell survival significantly reduced after treatment at concentrations of 78.125, 156.25, 312.5, 625, 1250 and 2500 µg/ml after 24 and 48 hours (P<0.001). IC50 was 1742 and 928 for 24 and 48 hours, respectively.

    Conclusion

    The findings of this study indicate that amitriptyline has cytotoxic effects on cervical cancer cells. The results of this study can be considered in the field of cervical cancer treatment.

    Keywords: Amitriptyline, Hela cells, Viability
  • Elham Zal, Hassn Rezaei Jamaloei *, Mahdi Taheri Pages 11-22
    Background and Objective

    Diabetes is a chronic disease that requires acceptance and care. Therefore, it is strongly recommended to increase the knowledge and motivation of patients to take care of themselves. The present study was conducted with the aim of investigating the structural model of self-care based on self-care with the mediation of social support in patients with diabetes.

    Materials and Methods

    The present research was methodical in terms of structural equation modeling. We used available sampling for selecting 382 patients with diabetes type 2 referred to private diabetes clinics in Tehran in spring and summer of 2021. Research tools included self care questionnaire, Self-transcendence questionnaire (ASTI) and social support  questionnaire (SSQ). The data were analyzed by SPSS21 and AMOSE 3 softwares.

    Results

    The proposed conceptual model approves all model fit indices (such as SRMR GFI, CFI, RMSEA) in an acceptable range to be good. The model had a favorable factor structure and fit. Self transcendence was directly and strongly related to social support and self care. The mediating role of social support was acknowledged.

    Conclusion

    Improving the self transcendence component is associated with improving social support and promoting self care and can be used as a psychological solution along with medical treatments.

    Keywords: Diabetes disease, self care, Self transcendence, Social support
  • Shirin Mahmoodi * Pages 23-35
    Background and Objective

    Acute Coronavirus Syndrome Virus (SARS-CoV-2) virus first appeared in China and spread rapidly around the world. Due to its wide spread around the world, efforts are needed to provide an effective and safe vaccine against this virus. The virus genome contains a single-stranded RNA molecule that encodes four different structural proteins, among which the virus spike (S) and nucleocapsid (N) proteins play an important role in stimulating the immune system to fight the virus. Multi-epitope peptide vaccines, which include immunogenic epitopes of T and B cells, have received much attention in recent years due to their high specificity. These vaccines were designed using immunoinformatics tools.

    Materials and Methods

    In this study, the S and N proteins of SARS-CoV-2 were analyzed with the help of bioinformatics servers to identify CD4 and B T cell epitopes. Cholera toxin B subunit and PADRE epitope were used as adjuvants. The components were linked together by peptide linkers and the structural features of the vaccine were predicted, including antigenicity, non-allergenicity, physicochemical properties, secondary and tertiary structures using bioinformatics servers.

    Results

    According to the results of bioinformatics analysis, the structure has high antigenicity and is not allergenic.

    Conclusion

    Therefore, the designed structure as a suitable vaccine candidate against SARS-CoV-2 can be examined, although experimental studies are necessary.

    Keywords: Acute Coronavirus Respiratory Syndrome Virus, Vaccine, Immunoinformatics, Spike, Nucleocapsid
  • Hamidreza Zolfi *, Amir Shakib, Adel Valipour Pages 36-47
    Background and Objective

    Obesity is known as a hazardous factor for many diseases including cardiovascular ones. Since the effect of exercise training on microRNAs (miRNA) related to obesity, especially mir-27a, has rarely been investigated; Therefore, the current research was conducted with the aim of investigating the effect of eight high-intensity interval training (HIIT) on mir-27a levels and C-reactive protein (CRP) concentration in obese men.

    Materials and Methods

    A total of 24 middle-aged obese men (BMI>30 and 44.07±4 years) volunteered were randomly divided into training (n=12) and control (n=12) groups. The training group performed eight weeks of HIIT in a circuit training (High Knee Jog, Jumping jack, burpee, kettlebell snatch, and goblet squat) at an intensity of 80-90% of the Karvonen heart rate (first four weeks: three sessions per week, second four weeks: four sessions per week). Mir-27a and CRP indices were measured in blood samples taken from subjects 48 hours before and after the last training session. Then, the data were analyzed by using independent and paired t-tests.

    Results

    Eight weeks of HIIT training significantly reduced mir-27a and CRP levels as compared to the control group (P <0.05).

    Conclusion

    Doing exercise, especially HIIT training one, can apparently reduce mir-27 and CRP and possibly prevent the metabolic diseases by counteracting inflammation caused by obesity.

    Keywords: High-Intensity Interval Training (HIIT), mir-27a, C-reactive protein (CRP), Obesity
  • MohammadEbrahim Bahram, Roghayeh Afroundeh, Elham Rivaz, Samira Davarpanah, Seyed hamed Ghiyami * Pages 48-61
    Background and Objective

    Serotonin and dopamine are monoamine neurotransmitters that are effective in mood and happiness, which are reduced in old age. The aim of this study was to evaluate the effect of 12 weeks of total body resistance training on serum levels of dopamine, serotonin and happiness in overweight elderly men.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 30 elderly men with an age range of 62.06±1.53 years were selected as the sample and randomly divided into two groups of training and control, each group consisting of 15 people. The experimental group trained in a TRX training program for 12 weeks and 3 sessions per week for 60 minutes. Exercise intensity was controlled by Borg Rating of Perceived Exertion (RPE).  Serum levels of dopamine, serotonin and happiness index were measured 48 hours before and after the training period. Data were analyzed using paired t-test and analysis of covariance at the significant level of P˂0.05.

    Results

    The results of paired t-test showed that between pre-test and post-test in dopamine (p=0.01, t=2.19), serotonin (p=0.001, t=-1.23) and happiness (P=0.003, t=-1.79) There was a significant difference in TRX group. Also, the results of analysis of covariance showed that dopamine (P=0.01, F=3.5), serotonin (P= 0.002, F =1.91) and happiness (P=0.003, F=3.10) increase in the training group compared to the control group.

    Conclusion

    It seems that total body resistance training can be effective in increasing happiness and mental health of the elderly while increasing serum levels of serotonin and dopamine.

    Keywords: Overweight, Dopamine, Serotonin, Elderly, Happiness
  • Mehdi Bostani *, Raana Amiri, Fatemeh Makipour Pages 62-73
    Background and Objective

     SIRT proteins are involved in the body's metabolic processes and homeostasis and are associated with oxidative stress due to aging and age-related diseases. Changes in these proteins in aging and the effect of physical activity on them have been less studied, so the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks of interval training on plasma levels of sirt1 and sirt3 proteins in inactive elderly men.

    Materials and Methods

     In this study, 20 inactive elderly men aged 70-60 years were selected by available sampling and divided into experimental and control groups by simple random sampling. To investigate the effect of aging on plasma levels of Sirt1 and Sirt3 proteins, 10 inactive young men were selected by purposive sampling. The training program consisted of eight weeks of interval training with a moderate intensity of 50% of the reserve heart rate based on the principle of overload. Plasma levels of Sirt1 and Sirt3 proteins were measured in two stages of pre-test and post-test. One-way analysis of variance (ANOVA) was used to compare the pre-test of the three groups and the analysis of covariance was used to compare the post-test of the two groups of training elderly and control elderly.

    Results

     The results showed that plasma levels of Sirt1 and Sirt3 proteins in the elderly group were significantly lower than the young group (P <0.05). Also, due to eight weeks of interval training, the levels of the above proteins increased significantly (P <0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, it seems that  moderate interval exercise with increasing the Sirt1 and Sirt3 proteins, can reduce the oxidative stress caused by aging and lead to increased antioxidant defense and improve the quality of life in the elderly.

    Keywords: Interval training, Aging, Sirt1, Sirt3
  • Abdolreza Jafari Chashmy *, Rouhollah Akbari, Masoumeh Habibian Pages 74-83
    Background and Objective

     The prevalence of overweight and sedentary lifestyle is one of the major health problems in the world that are associated with oxidative stress and vitamin D deficiency. In the present study, the effect of eight weeks of high intensity interval resistance training (HIIRT) on Sirtuin 1 and 25-hydroxyvitamin D levels in overweight women with vitamin D deficiency was investigated.

    Materials and Methods

     This is a quasi-experimental study that was carried out on 26 overweight young inactive women with vitamin D deficiency. Subjects were selected accessibly and purposefully and then randomly assigned to the intervention and control groups (13 in each group). The main exercise consisted of three sets with 2.5 minutes rest between sets. Each set started with 6 repetitions at an intensity of 80% one repetition maximum and continued with another 20 seconds rest until exhaustion (2 or 3 subsequent repetitions). Data were analyzed by independent t-test and one-way analysis of covariance (ANCOVA) at the significant level of p<0.05.

    Results

     HIIRT intervention led to a significant increase in Sirtuin 1, 25-hydroxyvitamin D levels as well as superoxide dismutase activity in overweight women with vitamin D deficiency.

    Conclusion

    According to the results of the study, HIIRT as a non-pharmacological intervention can exert some of its supportive effects in overweight conditions with vitamin D deficiency, by improving the status of vitamin D and enhancing antioxidant defense from the Sirtuin 1/ superoxide dismutase pathway.

    Keywords: Overweight', Sirtuin 1, Superoxide dismutase'', Vitamin D