فهرست مطالب

مجله طب جنوب
سال بیست و پنجم شماره 2 (خرداد و تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ناصر میرازی*، سهیلا نیازی، عبدالکریم حسینی، زهرا ایزدی صفحات 93-104
    زمینه

    صرع دارویی می تواند بر اثر برخی از داروها و عوامل شیمیایی ایجاد گردد. مواد اکسید کننده از جمله ترکیبات شیمیایی ایجاد کننده صرع محسوب می گردند. هدف از این بررسی اثرات ضد تشنجی و آنتی اکسیدانی آمی تریپتیلین در موش های صحرایی نر القاء شده با پنتیلن تترازول (PTZ) می باشد.

    مواد و روش ها: 

    در این پژوهش تجربی 28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 250-200 گرم مورد استفاده قرار گرفت. موش ها در 4 گروه 7 سری به طور تصادفی تقسیم شدند: کنترل بکر (5/0 میلی لیتر نرمال سالین)، گروه کنترل تشنج (PTZ، 60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن)، گروه تجربی 1 (PTZ+ آمی تریپتیلین، 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن)، گروه تجربی 2 (PTZ+ آمی تریپتیلین، 20 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن). تمامی تزریقات به صورت داخل صفاقی انجام شد. در پایان آزمایش، موش ها توسط کتامین و زایلازین بیهوش گشته و بطور مستقیم نمونه های خون تهیه و سپس سرم آن ها جدا گردید. نشانگرهای استرس اکسیداتیو مانند GPx، MDA، NO و GSH اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده آزمون ها با استفاده از تست آماری ANOVA یک طرفه و آزمون Tukey برای بررسی تفاوت بین گروه ها استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج این مطالعه نشان داد که تاخیر در حرکات میوکلونیک در گروه های درمان شده با آمی تریپتیلین نسبت به گروه PTZ افزایش پیدا کرد. همچنین تاخیر تشنج عمومی تونیک کلونیک در گروه های درمان شده نسبت به گروه PTZ افزایش پیدا کرد. علاوه بر این، سطح سرمی GSH و GPx در گروه PTZ نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان داد. سطح سرمی MDA و NO در گروه PTZ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان دادند.

    نتیجه گیری:

     آمی تریپتیلین قادر است میزان تشنجات ناشی از تزریق PTZ در موش ها کاهش دهد. همچنین این دارو تاثیر مثبتی بر جلوگیری از عوامل اکسید کننده در موش ها دارد.

    کلیدواژگان: آمی تریپتیلین، آنتی اکسیدان، پنتیلن تترازول، صرع، گلوتاتیون پراکسیداز، مالون دی آلدهید
  • عبدالحمید اسماعیلی، حامد منتظری، سامان کشاورزی، کاوه تنها، محمد سیدآبادی* صفحات 105-113
    زمینه

    با توجه به اهمیت تشخیص افتراقی بین انواع کارسینومای پاپیلاری یورتلیال مثانه، بیان و شدت رنگ پذیری و توزیع مارکر p53 در انواع سرطان های مثانه به روش ایمونوهیستوشیمی بررسی شد.

    مواد و روش ها:

     بررسی در یک مطالعه گذشته نگر نمونه های بایگانی شده از بیماران با تشخیص انواع تومورهای پاپیلاری مثانه در آزمایشگاه بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر انتخاب شدند، و بر اساس تشخیص درج شده در پرونده به تومور پاپیلومای مثانه، تومور پاپیلاری مثانه با پتانسیل بدخیمی پایین، کارسینوم پاپیلاری گرید پایین، و کارسینوم پاپیلاری گرید بالا تقسیم شدند. بلوک های پارافینی این نمونه ها با متد ایمونوهیستوشیمی برای مارکر p53 رنگ شدند.

    یافته ها:

     بیشتر نمونه ها با تشخیص انواع سرطان های پاپیلری مثانه برای مارکر  p53مثبت بودند، در حالی که سرطان های مختلف مثانه از نظر میزان بیان (001/0>p) و توزیع بیان (01/0>p) با یکدیگر متفاوت بودند. نمونه های با تشخیص سرطان مثانه با پتانسیل بدخیمی پایین یا بدخیم با گرید پایین که برای مارکر p53 مثبت بودند بیان ضعیفی از این مارکر داشتند، در حالی که نمونه های با بدخیمی با گرید بالا بیان قوی از این مارکر را نشان دادند. مقایسه توزیع بیان نشان داد که در مارکر p53 در بیماران با پتانسیل بدخیمی پایین بیشتر به صورت کانونی بیان می شود، در حالیکه در سرطان بدخیم مثانه به صورت گسترده بیان می شود.

    نتیجه گیری:

    نتایج این مطالعه رنگ پذیری پروتیین p53 و میزان رنگ پذیری و توزیع آن را به عنوان یکی از روش های تشخیص و افتراق بین انواع سرطان های مثانه و همچنین طراحی درمان مناسب پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: مثانه، سرطان، p53، ایمونوهیستوشیمی، تشخیص افتراقی
  • فاطمه احمدی، رحیم طهماسبی، آزیتا نوروزی*، فاطمه اکبری زاده صفحات 114-129
    زمینه

    اختلال عملکرد جنسی بر کیفیت زندگی و بسیاری از مشکلات اجتماعی تاثیرگذار است، مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع اختلال عملکرد جنسی و ارزیابی اثر پیشگویی کنندگی برخی عوامل جمعیت شناختی مرتبط با آن، در زنان سنین باروری شهر بوشهر انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه حاضر، از نوع مقطعی است که بر روی 548 زن متاهل 15 تا 49 سال ساکن شهر بوشهر به صورت آنلاین انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه بندی متناسب از بین تمامی ده مرکز جامع سلامت شهر بوشهر بود. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر مشخصات فردی و شاخص عملکرد جنسی زنان بود که عملکرد جنسی زنان را در شش حوزه می سنجد. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش 22 با استفاده از آزمون های کای- دو و مدل رگرسیون لجستیک انجام گردید. سطح معنی داری برای تمام آزمون ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد. 

    یافته ها: 

    در این مطالعه 548 نفر شرکت نمودند که از این تعداد 267 نفر (7/48 درصد) اختلال عملکرد جنسی داشتند. از میان متغیرهای جمعیت شناختی، سطح تحصیلات (001/0>p)، سطح درآمد خانواده (014/0=p)، اختلاف با همسر (001/0=p)، سابقه اختلال عملکرد جنسی (001/0>p) و وضعیت عملکرد جنسی (001/0>p) عوامل پیشگویی کننده معنادار اختلال عملکرد جنسی بودند.

    نتیجه گیری: 

    شیوع اختلال عملکرد جنسی در زنان متاهل شهر بوشهر نسبتا بالا می باشد. از آنجا که وضعیت عملکرد جنسی پیشگویی کنندگی قوی در بروز اختلال عملکرد جنسی است، می توان از این عامل جهت شناسایی افراد دارای اختلال عملکرد جنسی استفاده نمود. جهت پیشگیری از این اختلال، نیاز به بستر مناسب جهت تشخیص و درمان اختلالات جنسی در زنان است. طراحی و اجرای برنامه های مداخله ای جهت بهبود عملکرد جنسی زنانی که با همسر خود اختلاف داشته و سطح درآمد ناکافی دارند، ضروریست.

    کلیدواژگان: اختلال عملکرد جنسی، زنان، سنین باروری، اختلال میل جنسی، اختلال برانگیختگی
  • قاسم احمدی، طاهره خلیفه، نبی الله مبارکی، غلامحسین محبی*، علیرضا برمک صفحات 130-155
    زمینه

    گرایش های اخیر به غذاهای عملگرا و ترکیبات غذا- دارویی، بیانگر نقش مهم مولکول های زیست فعال در درمان بیماری های انسانی است. در مطالعه اخیر، برخی خصوصیات فیتوشیمیایی و غذا- دارویی عصاره میوه زیزیفوس نومولاریا برداشت شده از جنگل های پشت پر دشتستان مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مواد و روش ها:

     فعالیت آنتی اکسیدانی با روش 2،2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و محتوای فنلی کل عصاره میوه زیزیفوس نومولاریا با اسپکتروفتومتری مورد بررسی قرار گرفتند. متابولیت های ثانویه آن با روش GC-MS شناسایی گردیدند. فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی آن با استفاده از روش میکرودیلوشن در برابر باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس و باسیلوس سریوس، باکتری های گرم منفی اشریشیا کلی و سالمونلا تیفی، قارچ آسپرژیلوس نایجر و مخمر کاندیدا آلبیکنس، مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها:

     آنالیز GC-MS نمونه، تعداد 51 ترکیب شیمیایی با ساختارهای شیمیایی و زیست فعال مختلف مانند آلکالوییدها، ترپن ها و استروییدها را نشان داد. براساس نتایج، عصاره زیزیفوس فعالیت مهاری و کشنده قابل توجهی را در برابر سویه های میکروبی مورد مطالعه نشان داد و عصاره، دارای بیشترین فعالیت ضدمیکروبی در برابر مخمر کاندیدا آلبیکنس بود. وجود ترکیبات ضد میکروبی شناسایی شده توسط GC-MS، نتایج فعالیت ضد باکتریایی عصاره را تایید نمود.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج، عصاره زیزیفوس نومولاریا می تواند منبع زمینی مناسبی از ترکیبات ضدمیکروبی با عملکرد قابل توجهی در برابر پاتوژن های غذایی باشد. براساس مطالعات، متابولیت های ثانویه عصاره زیزیفوس، دارای اثرات نوتریسیتیکال و بیولوژیکی بالقوه ای هستند که به مطالعات آزمایشگاهی بیشتری نیازمند است.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدانی، زیزیفوس نومولاریا، کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی، ضدمیکروبی، نوتریسیتیکال
  • مریم قنواتی، حسین طاهرزاده*، نیلوفر معتمد، اعظم حمادی صفحات 156-170
    زمینه

    استفاده گسترده از سیستم های اطلاعات بیمارستانی نیاز به ارزیابی آن ها را ناگزیر کرده است.

    مواد و روش ها:

     مطالعه مقطعی حاضر، در دوره زمانی خرداد تا اسفند 1397، در بیمارستان‏های دانشگاهی استان بوشهر که مجهز به نرم‏افزار اطلاعات بیمارستانی بودند انجام گرفت.گردآوری داده‏ها با استفاده از پرسشنامه سنجش استاندارد ایزو110/9241 و توزیع آن میان 568 کاربر نرم‏افزار در بیمارستان‏های استان بوشهر انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش 18 و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه انجام شد.

    یافته ها: 

    از دید کاربران، دو حیطه مناسب برای انجام وظایف و مناسب برای یادگیری بیشترین تطابق و حیطه مناسب برای شخصی سازی کمترین تطابق را داشتند. مقایسه سه شرکت نرم‏افزاری A، B و C نشان داد که از دید کاربران، سطح تطابق شرکت C در تمامی حیطه ها و در کل، بیشترین است. سطح تطابق از دید کاربران گروه پرستاری در همه حیطه های مورد بررسی پایین تر از سایر کاربران بالینی بود. همچنین سطح تطابق از دید گروه های کاربری بیمارستان های شهر بوشهر، در همه حیطه های مورد بررسی به جز حیطه " مناسب برای شخصی سازی" پایین‏تر بود.

    نتیجه گیری: 

    راه اندازی نرم افزار شرکت C برای سایر بیمارستان ها به دلیل انطباق بیشتر از نظر کاربران و یا ارتقاء نرم افزار شرکت A در خور توجه می باشد. حیطه مناسب برای شخصی سازی و خود توصیف کنندگی بیشترین حیطه های نیازمند توجه بیشتر توسط طراحان نرم افزار می باشند.

    کلیدواژگان: مراقبت سلامت، مدیریت بیمارستان، سیستم اطلاعات مدیریتی، سیستم اطلاعات بیمارستانی، اصول استاندارد ایزو 110، 9241
  • زهرا قنبری، علیرضا راسخی، محمدرضا فرزانه، ناهید آرام، مهرزاد بحتویی* صفحات 171-178

    کارسینوماتوز لنفانژیتی ریوی، گسترش تومور به ریه ها از راه سیستم لنفاوی است که از تظاهرات نادر و نهایی سرطان می باشد و پیش آگهی ضعیفی دارد. علامت اصلی آن، تنگی نفس تدریجی و پیشرونده می باشد. روش انتخابی برای تشخیص،  HRCTاست که شایع ترین یافته افزایش ضخامت سپتوم بین لوبولی به صورت نودولار و نامنظم با تشکیل شبکه ای از چندضلعی های متراکم می باشد. یافته های بافت شناسی، تاییدکننده تشخیص است. در اینجا یک مورد بیمار مبتلا به کارسینوماتوز لنفانژیتی در شهر بوشهر معرفی می شود.

    کلیدواژگان: کارسینوماتوز لنفانژیتی، ریه، تومور، HRCT
  • رازقه اخباری زاده*، ایرج نبی پور، سینا دوبرادران صفحات 179-197
    زمینه

    میکروپلاستیک ها، آلاینده های نوظهور و پایداری هستند که در همه بخش های محیط زیست پراکنده هستند و می توانند به عنوان تهدیدی برای محیط زیست و انسان محسوب شوند.

    مواد و روش ها:

    این مقاله مروری به بررسی مقالات منتشر شده در خصوص فراوانی میکروپلاستیک ها در آب، رسوبات و آبزیان خلیج فارس می پردازد و همچنین روش های نمونه برداری، آماده سازی نمونه ها و تشخیص آن ها در مقالات مختلف ارایه و جمع بندی شده است.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که کشورهای مختلف، سهم بسیار متفاوتی در آلودگی میکروپلاستیکی خلیج فارس دارند؛ به طوری که نتایج گزارش شده از بخش ایران (به خصوص رسوبات ساحلی) چندین برابر بیشتر از کشورهای عربی می باشد. به طور کلی فیبرهای آبی و سیاه فراوانترین میکروپلاستیک های خلیج فارس هستند. میکروپلاستیک های کم چگال بیشتر در آب دریا شناسایی شده و میکروپلاستیک های با چگالی بیشتر در رسوبات تشخیص داده شده اند. حال آنکه نوع پلاستیک های شناسایی شده در بدن آبزیان به محل زندگی آن ها وابسته است.

    نتیجه گیری: 

    آلودگی میکروپلاستیک به شدت محیط زیست خلیج فارس را تهدید می کند. با اینحال، نبود دستورالعمل یکسان برای انجام مراحل مختلف و ارایه گزارش، مقایسه نتایج به دست آمده از مطالعات متفاوت را پیچیده می کند. به طور مثال، در چهار مطالعه انجام شده در آب های خلیج فارس، تعداد میکروپلاستیک ها با سه واحد مختلف گزارش شده است. به طور مشابه در مورد رسوبات و آبزیان نیز واحد یکسانی وجود ندارد. بنابراین، پیشنهاد می شود که مطالعات بیشتری با استفاده از روش های یکسان و بهینه در خلیج فارس انجام شود تا نتایج گزارش شده قابل بحث و مقایسه باشند.

    کلیدواژگان: میکروپلاستیک، خلیج فارس، آب دریا، رسوب، آبزیان
|
  • Naser Mirazi*, Soheila Niyazi, Abdolkarim Hosseini, Zahra Izadi Pages 93-104
    Background

    Drug-induced epilepsy can be caused by certain medications and chemical agents. Oxidizing agents are among the chemical compounds that cause epilepsy. The aim of this study was to evaluate the anticonvulsant and antioxidant effects of amitriptyline on pentylenetetrazole (PTZ)-induced seizure in male rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 28 male Wistar rats (200-250 g) were used. Rats were randomly divided into four groups (n=7): Control (0.5 ml normal saline), PTZ (PTZ, 60 mg/kg), treatment group 1 (PTZ, 60 mg/kg + amitriptyline, 10 mg/kg), treatment group 2 (PTZ, 60 mg/kg+ amitriptyline, 20 mg/kg). All injections were intraperitoneal. At the end of the experiments, the rats were anesthetized with ketamine hydrochloride (50 mg/kg) + xylazine (10 mg/kg) and their blood samples were directly drawn from the heart and then the sera were isolated. Oxidative stress markers such as GPx, MDA, NO and GSH were measured. The results were statistically analyzed using one-way ANOVA and Tukey’s test to examine the differences between the groups.

    Results

    The results of this study showed that the delay in myoclonic jerks increased in the amitriptyline-treated groups compared to the PTZ group. Also, the delay of general tonic-clonic seizures increased in the treated groups compared to the PTZ group. In addition, serum levels of GSH and GPx in the PTZ group showed a significant decrease compared to the control group. Serum levels of MDA and NO in the PTZ group showed a significant increase compared to the control group.

    Conclusion

    Amitriptyline is able to reduce the seizures induced by PTZ injection in rats. Also, it showed a suppressing effect on some oxidizing agents in this study.

    Keywords: Amitriptyline, Antioxidant, Epilepsy, Glutathione peroxidase, Pentylentetrazole, Malondialdehyde
  • Abdolhamid Esmaeeli, Hamed Montazeri, Saman Keshavarzi, Kaveh Tanha, Mohammad Seyedabadi* Pages 105-113
    Background

    Given the importance of differential diagnosis of different papillary urothelial cancers, expression, intensity and distribution of p53 were evaluated in different bladder cancers using immunohistochemistry.

    Materials and Methods

    In a retrospective study, archived samples of patients with different papillary urothelial cancers in Shohaday-e-Khalij Fars Hospital were selected. The samples were grouped according to the reported diagnosis into papilloma, low-malignant potential papillary tumors, low-grade papillary carcinoma, and high-grade papillary carcinoma. The samples were then immunohistochemically stained for p53. 

    Results

    The majority of patients with papillary urothelial carcinoma were positive for p53. However, they were different in terms of intensity (p<0.001) and distribution (p<0.01). Low-malignant potential and low-grade malignant samples demonstrated low levels of p53 expression, whereas high-grade malignant samples exhibited high levels of its expression. Comparison of p53 distribution revealed focal expression in low-malignant potential group and diffused expression in malignant groups.

    Conclusion

    The results of this study suggest p53 expression, intensity and distribution as a useful marker for differential diagnosis and therapeutic management of different urothelial cancers.

    Keywords: Bladder, Cancer, p53, Immunohistochemistry, Differential diagnosis
  • Fateme Ahmadi, Rahim Tahmasebi, Azita Noroozi*, Fateme Akbarizade Pages 114-129
    Background

    Sexual dysfunction affects quality of life, and many social problems; therefore, the aim of this study was to determine the prevalence of sexual dysfunction and some related demographic factors in women of reproductive age in Bushehr.

    Materials and Methods

    The present study is a cross-sectional study that was conducted online on 548 married women aged 15 to 49 living in Bushehr. Sampling was based on random stratification among all ten health centers of Bushehr city. Data were collected using a demographics checklist and the Female Sexual Function Index for assessing the participants’ sexual performance in six domains. Data analysis was done by SPSS software version 22 using Chi-square and logistic regression. The significance level for all tests was less than 0.05.

    Results

    In this study 267 persons of 548 participants (48.7%) experienced sexual dysfunction. The results showed that 48.7% of women. Among the demographic variables, level of education (p<0.001), level of family income (p=0.014), dissatisfaction with the spouse (p=0.005), history of sexual dysfunction (p<0.001) and sexual function status (p<0.001) were the predictors of sexual dysfunction.

    Conclusion

    Prevalence of sexual dysfunction in married women in Bushehr is relatively high. Since sexual function status is a strong predictor of sexual dysfunction, it can be used to identify people with sexual dysfunction. The diagnosis and treatment of female sexual disorders should be facilitated in order to prevent such disorders. It is necessary that interventions be designed and implemented to improve sexual function in women who have disputes with their husbands or have an insufficient income.

    Keywords: Sexual function disorder, Women, Reproductive age, Desire disorder, Arousal disorder
  • Ghasem Ahmadi, Tahere Khalifeh, Nabiolla Mobaraki, GholamHossein Mohebbi*, AliReza Barmak Pages 130-155
    Background

    Recent trends in the production of functional foods and nutraceutical compounds indicate the important role of bioactive molecules in the treatment of human diseases. In this study, some phytochemical and nutraceutical properties of Ziziphus nummularia fruit extract harvested from the Poshtpar-Dashtestan forests were evaluated.

    Materials and Methods

    The antioxidant activity and total phenolic content of Ziziphus nummularia fruit extract were studied by 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH), and spectrophotometric methods, respectively. The secondary metabolites were analyzed by the gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) method. The antimicrobial activities of the aqueous extracts against gram-positive bacteria Staphylococcus aureus and Bacillus cereus; gram-negative bacteria Escherichia coli and Salmonella typhi; mold Aspergillus niger and yeast Candida albicans were evaluated using the microdilution method.

    Results

    The GC-MS analysis of the sample identified 51 chemical compounds with different chemical and bioactive structures, such as alkaloids, terpenes, and steroids. Furthermore, the Ziziphus extract showed significant inhibitory and lethal activities against the microbial strains, with its highest antimicrobial activity against Candida albicans. The presence of antimicrobial compounds detected by GC-MS confirmed the results of the antibacterial activity of the extract.

    Conclusion

    According to the results, the Ziziphus nummularia extract can be an appropriate terrestrial source of antimicrobial compounds with significant performance against foodborne pathogens. Consistent with the literature, the secondary metabolites from the Ziziphus extract have potential biological and nutraceutical effects which require more laboratory studies.

    Keywords: Antioxidant, Antimicrobial, Gas chromatography-Mass spectrometry, Nutraceutical, Ziziphus nummularia
  • Maryam Ghanavati, Hossein Taherzadeh*, Nilofar Motamed, Azam Hamadi Pages 156-170
    Background

    Extensive use of hospital information systems mandate their assessment.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted in hospitals affiliated to Bushehr University of Medical Sciences from May 2018 to February 2019. Data were collected using ISO 9241/110 standard questionnaire. This self-administered questionnaire was distributed among 568 software users in the university hospitals. The questionnaire has 75 items set in seven general domains. Statistical analysis was performed using SPSS 18 Chicago: SPSS Inc. Scores between different groups were compared using independent sample t-test and ANOVA.

    Results

    Two domains, suitability for task (3.23±0.6) and learnability (3.20±0.44), had the highest score and the domain of controllability (2.97±0.74) had the lowest score. Comparison of total score among three software companies A (3.13±0.45), B (3.03±0.45) and C (3.75±0.42) and also the scores of seven domains showed that Company C with the highest total mean score and mean scores in all domains had the highest compliance with the ISO standard 9241/110. The mean score of nursing staff in all domains was lower than other clinical users. Also, in comparison to other hospitals, the mean score of Bushehr hospitals staff was lower in all domains except the controllability domain.

    Conclusion

    It is recommended to use Company C’s software for other hospitals due to its greater user compliance, or to upgrade Company A’s software. Software designers are required to pay more attention to controllability and self-descriptiveness domains.

    Keywords: Care, Hospital administration, Management information system, Hospital information system, ISO 9241, 110
  • Zahra Ghanbari, AliReza Rasekhi, MohammadReza Farzaneh, Nahid Aram, Mehrzad Bahtouee* Pages 171-178

    Pulmonary lymphangitic carcinomatosis is the spread of a tumor to the lungs through the lymphatic system, which is a rare and final manifestation of cancer with a poor prognosis. Its main symptom is gradual and progressive dyspnea. The method of choice for diagnosis is high-resolution CT (HRCT), the most common finding of which is an increase in nodular and irregular septal thickness between the lobules with the formation of a network of dense polygons. Histological findings confirm the diagnosis. Here we present a patient with lymphangitic carcinomatosis in Bushehr, which occurred secondary to pulmonary adenocarcinoma.

    Keywords: Lymphangitic carcinomatosis, Lung, Tumor, HRCT
  • Razeghe Akhbarizadeh*, Iraj Nabipour, Sina Dobaradaran Pages 179-197
    Background

    Microplastics, as emerging and persistent pollutants, are ubiquitous in different environmental compartments and could be considered an ecological threat to wildlife and humans.

    Materials and Methods

    In the present review article, the existing studies on the presence of microplastics in water, sediments, and aquatic organisms of the Persian Gulf were reviewed with regard to different sampling techniques, samples preparation, and identification methods. 

    Results

    The results indicated that the contributions of various countries to microplastics pollution of the Persian Gulf were different. The findings from the Iranian side of the Persian Gulf (especially for coastal sediments) showed higher pollution than its Arabian side. Blue and black fibers were the most predominant types of microplastics in the Persian Gulf. Based on the results, low density microplastics were more dominant in the water column, while high-density plastics were mostly found in sediments. The predominant types of microplastics in marine organisms were related to their habitats.

    Conclusion

    Microplastics contamination is a severe threat to the Persian Gulf’s environment. However, the lack of harmonized procedure for microplastics sampling, preparation, analysis, and report makes the comparison of different studies challenging. For instance, four studies reported the level of microplastics in seawater of the Persian Gulf with three different units. Hence, we suggest all studies use the same methodologies in the Persian Gulf to increase the comparability of the results.

    Keywords: Microplastic, Persian Gulf, Seawater, Sediment, Aquatic organisms