فهرست مطالب

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال سی‌ام شماره 3 (پیاپی 83، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عرفان گمار، آرزو کرمپوریان*، مهدی مولوی وردنجانی، بابک منافی، سلمان خزایی صفحات 151-162

    سابقه و هدف:

      تبعیت نکردن از درمان باعث افزایش عوارض بعد از انفارکتوس میوکارد می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش و پیگیری تلفنی بر تبعیت بیماران از رژیم درمانی بعد از انفارکتوس میوکارد انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه کارآزمایی بالینی با مشارکت 150 بیمار به صورت در دسترس و با تخصیص بلوک جایگشتی به سه گروه مداخله 1 (آموزش حضوری)، مداخله 2 (آموزش حضوری و پیگیری تلفنی) و کنترل انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسش نامه تبعیت از رژیم درمانی کامرانی و فرم دموگرافیک بود. در گروه مداخله 1، آموزش فردی به مدت یک ساعت همراه با کتابچه آموزشی، در گروه مداخله 2، علاوه بر موارد فوق، به مدت 3 ماه پیگیری تلفنی و در گروه کنترل، فقط مراقبت معمول بخش انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه، کای دو، فیشر و تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و با نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین نمره تبعیت درمانی در ابتدای مطالعه 8.13 ± 64.60 (0.001<P) بود. 1.5 ماه بعد از مداخله، میانگین نمره تبعیت درمانی گروه مداخله 1 بیش از سایر گروه ها بود (5.12 ± 81.69) (0.001>p). سه ماه بعد از مداخله، میانگین نمره تبعیت درمانی در گروه مداخله 2 بیش از سایر گروه ها بود (4.04 ± 87.94) (0.001>p). در سه مرحله، تفاوت آماری معناداری بین دو روش پیگیری تلفنی و آموزش به تنهایی مشاهده نشد (0.710=p).

    نتیجه گیری

     دو روش آموزش با و بدون پیگیری تلفنی موجب بهبود تبعیت درمانی می شود. لذا می توان یکی از این روش ها را برای افزایش تبعیت درمانی بیماران انتخاب کرد.

    کلیدواژگان: آموزش به بیمار، انفارکتوس میوکارد، پروتکل های بالینی، مراقبت بعد
  • زهرا زارعی محمودآبادی، آمنه مرزبان*، عبدالرزاق مرزبان، فرخ لقا ثروت صفحات 163-170

    سابقه و هدف:

      امروزه مصرف بی رویه دارو و به طورکلی خوددرمانی ازجمله بزرگ ترین مشکلات اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی جوامع مختلف ازجمله ایران محسوب می شود. این مطالعه با هدف بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مادران دارای کودک کمتر از 5 سال در روستاهای شهرستان اردکان در زمینه خوددرمانی انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه توصیفی مقطعی روی 350 مادر دارای فرزند کمتر از 5 سال در روستاهای شهرستان اردکان در سال 1399 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه چهار قسمتی (اطلاعات دموگرافیک، آگاهی، نگرش و عملکرد) بود. داده ها با استفاده از آماره های توصیفی و تحلیلی تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد به ترتیب 4.11 ± 5.17، 8.74 ± 25.08 و 4.31 ± 3.52 بود. 58 درصد از مادران آگاهی ضعیف، 51 درصد نگرش ضعیف و 62 درصد عملکرد پایینی در زمینه خوددرمانی داشتند. بین متغیر میانگین نمره آگاهی و سطح تحصیلات مادران ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. بین متغیر میانگین نمره عملکرد و کفایت درآمد خانواده ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. مهم ترین منابع کسب اطلاعات مادران دارای فرزند کمتر از 5 سال در زمینه خوددرمانی، اینترنت و شبکه های اجتماعی و در مرحله بعد دوستان و خانواده بوده است (0.05 <p).

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه نشان داد خوددرمانی در جامعه بررسی شده بسیار زیاد و آگاهی در زمینه عوارض خوددرمانی در کودکان کم است که به عنوان یک زنگ خطر باید مورد توجه مسیولان مربوطه قرار گیرد. اجرای برنامه ها و کارگاه های آموزشی و توزیع وسایل کمک آموزشی هنگام مراجعه مادران به مراکز بهداشتی درمانی در ارتقای آگاهی مادران و بهبود سطح نگرش آن ها و شکل گیری رفتار صحیح موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: آگاهی، خوددرمانی، عملکرد، کودک، مادران، نگرش
  • ربابه انصاری، نرگس صادقی*، مریم مقیمیان صفحات 171-180

    سابقه و هدف :

    این مطالعه با هدف تعیین ارتباط فرهنگ ایمنی بیمار با هوش اجتماعی و عوامل روانی اجتماعی محیط کار در پرستاران شاغل در بخش کودکان بیمارستان های غرب گیلان در سال 1399 انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی همبستگی روی 130 نفر از پرستاران شاغل در بخش کودکان بیمارستان های غرب گیلان در سال 1399 به روش در دسترس انجام شد. شرکت کنندگان بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه های فرهنگ ایمنی بیمار (HSOPSC)، هوش اجتماعی سیلورا و همکاران (2001) و پرسش نامه عوامل روانی اجتماعی محیط کار کریستنسن و همکاران (2005) بود. درنهایت داده های جمع آوری شده در نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 در دو سطح توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     نتایج به دست آمده نشان داد در بین پرستاران شاغل در بخش کودکان بیمارستان های غرب گیلان در سال 1399، فرهنگ ایمنی بیمار پرستاران شاغل کمتر از سطح متوسط، هوش اجتماعی بیشتر از سطح متوسط و عوامل روانی اجتماعی در سطح متوسط است. بین فرهنگ ایمنی بیمار با هوش اجتماعی پرستاران شاغل (0.756=r) رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین فرهنگ ایمنی بیمار با عوامل روانی اجتماعی پرستاران (0.878=r) رابطه معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

     بر اساس یافته ها می توان گفت که بین فرهنگ ایمنی بیمار با هوش اجتماعی و عوامل روانی اجتماعی محیط کار در پرستاران شاغل در بخش کودکان بیمارستان های غرب گیلان در سال 1399 رابطه مثبتی وجود دارد.

    کلیدواژگان: پرستار، فرهنگ ایمنی، عوامل روانی-اجتماعی محیط کار، هوش اجتماعی
  • مهدیه فلاح، معصومه برخورداری شریف آباد*، خدیجه نصیریانی صفحات 181-190
    سابقه و هدف

     استرس زا بودن ماهیت حرفه پرستاری بر کیفیت زندگی پرستاران تاثیر دارد. کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی در بهبود کیفیت زندگی پرستاران موثر است. پژوهش حاضر به منظور تعیین تاثیر آموزش خودمراقبتی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی پرستاران زن شاغل در بیمارستان افشار یزد انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این پژوهش تجربی در سال 1398 انجام شد. در این مطالعه 60 نفر از پرستاران زن شاغل در بیمارستان افشار یزد به روش تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. برای گروه آزمون خودمراقبتی مبتنی بر ذهن آگاهی در 8 جلسه 2 ساعته آموزش داده شد. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه های مشخصات دموگرافیک و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در سطح معناداری 05/0 با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها: 

    میانگین نمره کل کیفیت زندگی قبل از مداخله در گروه کنترل (13.00±69.58) و آزمون (11.41±64.58) اختلاف معناداری نداشت (0.11=P). این میانگین بعد از مداخله در گروه کنترل (14.21±68.75) و آزمون (09.09±69.58) بود که تفاوت بین دو گروه معنادار نبود (0.78=P). در زمینه ابعاد کیفیت زندگی، فقط در بعد روانی تفاوت معنادار مشاهده شد (0.001=P).

    نتیجه گیری:

     آموزش خودمراقبتی مبتنی بر ذهن آگاهی بر بعد روانی کیفیت زندگی پرستاران تاثیر دارد. لذا پیشنهاد می شود در این زمینه برنامه هایی به صورت دوره ای برای پرستاران اجرا شود و بدین ترتیب موجبات ارتقای سلامت روان آنان فراهم شود.

    کلیدواژگان: پرستاران، خودمراقبتی، ذهن آگاهی، کیفیت زندگی
  • مریم ابراهیمی، سیده مریم لطفی پور*، زهره قرشی صفحات 191-199

    سابقه و هدف :

    غربالگری ماموگرافی به عنوان حساس ترین آزمون تشخیصی، ضمن کاهش مرگ ومیر، سبب ارتقای کیفیت زندگی می شود. این آموزش در درک و پذیرش زنان تغییر ایجاد می کند و در طراحی مداخلات موثر برای انجام و تداوم این رفتار استفاده می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش بر اساس الگوی مراحل تغییر بر پذیرش و درک ماموگرافی زنان بالای 40 سال انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه تجربی 128 نفر از زنان بالای 40 سال واجد شرایط که به مراکز جامع سلامت شهر آمل مراجعه کرده بودند، به طور تصادفی به دو گروه 62 نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای گروه مداخله 4 جلسه آموزشی آنلاین با استفاده از واتساپ طی چهار هفته برگزار شد. جزوات و فیلم های آموزشی در اختیار شرکت کنندگان گذاشته و به سوالات آن ها به صورت آنلاین پاسخ داده شد. گروه کنترل نیز بعد از پایان نمونه گیری همین محتوای آموزشی را دریافت کردند. پرسش نامه مراحل تغییر راکووسکی و پرسش نامه توازن تصمیم گیری برای هر دو گروه قبل و بلافاصله یک ماه بعد از آموزش تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20، آزمون تی زوجی، کای اسکویر، اندازه های تکراری RM و تی مستقل تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

     درصد فراوانی الگوی مراحل تغییر قبل از مداخله اختلاف معناداری بین دو گروه کنترل و مداخله نداشت. بلافاصله پس از مداخله (P=0.022) و نیز یک ماه بعد (P=0.008)؛ درصد فراوانی مراحل پیش تفکر در گروه مداخله کاهش و مراحل تفکر و عمل افزایش داشت. میانگین نمره درک منفی بر مبنای پرسش نامه توازن تصمیم گیری بین دو گروه کنترل و مداخله قبل از آموزش، بلافاصله بعد از آموزش و یک ماه بعد از آموزش به طور معناداری اختلاف داشت (P<0.001). میانگین نمره درک مثبت بر مبنای پرسش نامه توازن تصمیم گیری بین دو گروه کنترل و مداخله بلافاصله بعد از آموزش و یک ماه بعد از آموزش به طور معناداری اختلاف داشت (P<0.001).

    نتیجه گیری

     استفاده از الگوی آموزشی مراحل تغییر ضمن افزایش درک مثبت باعث بهبود عملکرد افراد می شود و از آن در ارتقای برنامه های غربالگری استفاده می شود.

    کلیدواژگان: آموزش، الگوی مراحل تغییر، ماموگرافی
  • آزاده آزادی مقتدر، سیده زهرا معصومی*، بتول خداکرمی، قدرت الله روشنایی، پریسا پارسا صفحات 200-210

    سابقه و هدف:

      تهوع و استفراغ دوران باردرای یکی از شکایات شایع زنان باردار است. مطالعه حاضر تاثیر مشاوره را بر اساس مدل مراقبت مستمر توسط ماما بر تهوع، استفراغ و اغ زدن در زنان باردار بررسی کرده است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو گروهی است که در سال 1399 روی 60 خانم باردار در هفته 8 تا 12 بارداری انجام شد. برای شرکت کنندگان در گروه مداخله، سه جلسه مشاوره بر اساس مدل مراقبت مستمر توسط ماما به صورت چهره به چهره انجام شد. گروه کنترل مراقبت های روتین بارداری را دریافت کردند. شدت تهوع و استفراغ به تفکیک هریک از سوالات پرسش نامه PUQE، سه روز قبل از شروع مطالعه و هر روز، به مدت 14روز حین مطالعه بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 و آزمون های آماری کای اسکویر و آزمون سنجش اندازه گیری مکرر تجزیه وتحلیل شد. P کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     در گروه مداخله بعد از انجام مشاوره توسط ماما، میانگین نمرات ساعات تهوع، دفعات استفراغ و اغ زدن و شدت کلی تهوع و استفراغ در طول دو هفته نسبت به قبل کاهش یافت (0.001<p). اگرچه این کاهش نسبت به گروه کنترل در هفته اول مداخله معنی دار نبود (0.05>p)، تفاوت بین دو گروه در هفته دوم مطالعه از نظر شدت کلی تهوع و استفراغ بر اساس نمره کلی پرسش نامه PUQE کاملا معنی دار بود (0.05<p).

    نتیجه گیری

     استفاده از مدل مشاوره ای مراقبت مستمر توسط ماما برای کاهش تهوع و استفراغ دوران بارداری توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ دوران بارداری، ماما، مراقبت مداوم
  • زهرا ناصح، پروین بهادران، محبوبه والیانی* صفحات 211-220

    سابقه و هدف :

     استرس، اضطراب و افسردگی دوران بارداری پیامدهای نامطلوبی بر مادر و نوزاد دارد. استرس و اضطراب خطر بزرگی برای بروز ابتلا به پره اکلامپسی است. تمرینات تن آرامی در بارداری های پرخطر موجب کاهش عوارض نامطلوب مادران مستعد ابتلا به پره اکلامپسی می شود.

    مواد و روش ها

     این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 100 مادر باردار پرخطر مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر اصفهان انجام شد.نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (46 نفر) و کنترل (50 نفر) قرار گرفتند. تن آرامی در گروه آزمون طی 16 جلسه انجام شد. میانگین نمره استرس، اضطراب و افسردگی با استفاده از پرسش نامه Dass21 اندازگیری و ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری با نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین نمرات استرس، اضطراب و افسردگی در گروه آزمون به ترتیب 6.80، 4.49 و 5.98 و در گروه کنترل به ترتیب 1.20، 0.94 و 1.03 بود. نتایج نشان داد میانگین نمرات استرس و اضطراب بعد از مداخله در گروه آزمون به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (0.05P<). میانگین نمره افسردگی بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (P>0.05). شاخص های فیزیولوژیک نوزاد شامل میانگین نمرات آپگار دقایق 1 و 5، وزن، قد و دور سر بین دو گروه اختلاف معناداری نداشت (P>0.05).

    نتیجه گیری

     در مطالعه حاضر، روش تن آرامی باعث کاهش میزان اضطراب و استرس در مادران باردار پرخطر شد؛ بنابراین، اجرای این روش در طول بارداری برای مادران باردار پرخطر مستعد ابتلا به پره اکلامپسی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، روش تن آرامی، نوزادی و بارداری
  • مهرداد محمدی ارمندی، مینو متقی* صفحات 221-230

    سابقه و هدف:

      با توجه به اهمیت یادگیری کودکان در سرنوشت تحصیلی آنان، اختلالات یادگیری موجب سردرگمی معلمان و والدین می شود. پژوهش حاضر با هدف تبیین تجارب والدین دارای دانش آموز مبتلا به اختلالات یادگیری در دبستان های شهر لردگان در سال 1398 طراحی و انجام شد.

    مواد و روش ها

     طرح پژوهش حاضر با رویکرد کیفی از نوع مطالعه پدیدارشناسی توصیفی بود. جامعه پژوهش را مادران دارای کودکان با اختلال یادگیری در شهرستان لردگان در سال 1398 تشکیل دادند. در این راستا، مصاحبه بدون ساختار و عمیق تا اشباع اطلاعات با 12 نفر از مادران این گروه از کودکان در شهر لردگان انجام شد که به صورت هدفمند در دسترس انتخاب شده بودند و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. داده ها از طریق روش کلایزی و مشخص کردن مضامین اصلی و فرعی تحلیل شد.

    یافته ها

     از مجموع 12 نفر از شرکت کنندگان در پژوهش، 3 نفر آقا و 9 نفر خانم بودند. شرکت کنندگان در دامنه سنی 27 تا 83 سال بودند. در این میان یک نفر بیوه بود و بقیه متاهل بودند. پس از تحلیل مصاحبه ها، 1027 کد اولیه حاصل شد که در قالب 10 مفهوم اصلی احساس تنهایی والدین با 5 زیرمفهوم، بر هم خوردن تعادل روانی والدین و پرخاشگری با 6 زیرمفهوم، احساس سرشکستگی و افسردگی با 6 زیرمفهوم، مشارکت و پیگیر بودن والدین با 9 زیرمفهوم، تلاش والدین و اختلال یادگیری با 17 زیرمفهوم، مشکلات اقتصادی و همراهی نکردن نهادهای مسیول با 9 زیرمفهوم، همراهی جامعه با 7 زیرمفهوم، مشکلات جسمی و روحی کودک با 8 زیرمفهوم، نگرانی از آینده کودک با 8 زیرمفهوم و تاثیر معلم با 2 زیرمفهوم شناسایی شد.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج، والدین دارای کودکان با اختلالات یادگیری احساس تنهایی می کنند، تعادل روانی والدین بر هم می خورد، دچار پرخاشگری می شوند و درنهایت احساس سرشکستگی و افسردگی می کنند. مشارکت و پیگیر بودن والدین و تلاش آنان، همراهی جامعه و مشکلات جسمی و روحی کودک، نگرانی از آینده کودک و تاثیر معلم از یک سو و مشکلات اقتصادی و همراهی نکردن نهادهای مسیول از سوی دیگر کاملا مشهود است. لذا والدین به حمایت های مختلف از طرف جامعه و سیسدرون مایه آموزشی نیاز دارند و حمایت های لازم از این خانواده ها ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

    کلیدواژگان: اختلال یادگیری، پدیدار شناسی، تجارب والدین، مدارس ابتدایی
|
  • Erfan Gomar, Arezoou Karampourian*, Mehdi Molavi Vardanjani, Babak Manafi, Salaman Khazaei Pages 151-162
    Background and Objective

    Non-adherence to treatment increases complications and mortality after myocardial infarction. The present study aimed to assess the effect of education and telephone follow-up on patients' adherence to the treatment regimen after myocardial infarction.

    Materials and Methods

    This clinical trial study was performed on of 150 patients who were selected via convenience sampling method and assigned to three groups: control, intervention 1 (face-to-face training based on the training booklet), and intervention 2 (face-to-face training and follow-up telephone care). Patients in intervention group 2 were followed up by telephone for three months. Data were collected based on a questionnaire of adherence to the treatment regimen and demographic. Data analysis was performed in SPSS software (version 21) using ANOVA, Chi-square, Fisher, and Repeated Measures ANOVA.

    Results

    The mean score of adherence at the beginning of the study was 64.60±8.13 (P<0.001). The mean score of adherence to treatment in all three groups was increased 1.5 months after the intervention; nonetheless, it was higher in intervention group 1 (face-to-face training) than that in other groups (81.69±5.12) (P<0.001). Three months after the intervention, the mean of adherence to treatment in intervention group 2 (face-to-face training and telephone follow-up) was higher than that in other groups (87.94±4.04) (P<0.001). During the three stages, no statistically significant difference was observed between the two methods of telephone follow-up and education alone (P=0.710).

    Conclusion

    Education with and without telephone follow-up leads to improved adherence to treatment; therefore, one of the two educational methods can be selected to increase patients' adherence to the treatment regimen.

    Keywords: Aftercare, Clinical Protocols, Myocardial Infarction, Patient Education
  • Zahra Zarei Mahmoudabadi, Ameneh Marzban*, Abdolrazagh Marzban, Farokhlegha Servat Pages 163-170
    Background and Objective

    Nowadays, medication abuse and, in general, self-medication are among the biggest socio-economic and economic problems in different societies such as Iran. This study aimed to investigate the knowledge, attitude, and practice of mothers with children under five years old about self-treatment in Ardakan villages, Iran.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was carried out on 350 mothers with children under 5 years of age in Ardakan, 2020. The tool used to gather the required data was a four-part questionnaire (demographic, knowledge, attitude, and practice). Data were analyzed using descriptive and analytical statistics.

    Results

    The mean scores of knowledge, attitude, and practice were obtained at 5.17±4.11, 25.08±8.74, and 3.52±4.31, respectively. It was found that 58% of the mothers had poor knowledge, 51% had a poor attitude, and 62% had low self-medication practice, respectively. There was a statistically significant relationship between the mean knowledge score and mothers' education level. There was also a statistically significant relationship between the variables of mean practice score and family income adequacy. The most important sources of information for mothers with children under the age of five about self-medication were the Internet and social networks, followed by family and friends (P<0.05).

    Conclusion

    The results of the study showed that self-medication was very high in the study population and knowledge about the complications of self-medication in children was low, which should be considered an alarm by the authorities. The implementation of educational programs and workshops and distribution of education aids when mothers visit health centers can be effective in raising mothers' knowledge, improving their attitude, and forming the correct behavior.

    Keywords: Attitude, Children, Knowledge, Mothers, Practice, Self-treatment
  • Robabeh Ansari, Narges Sadeghi*, Maryam Moghimian Pages 171-180
    Background and Objective

    This study aimed to determine the relationship of patient safety culture with social intelligence and psychosocial factors in the workplace among nurses working in the pediatric wards of West Guilan hospitals, Iran, in 2020.

    Materials and Methods

    In this descriptive-correlational cross-sectional study, 130 nurses working in the pediatric wards of West Gilan hospitals in 2020 were selected using the availability sampling method. The required data were collected using the Hospital Survey on Patient Safety Culture, Social Intelligence Questionnaire (Silura et al., 2001), and the Psychosocial Factors Questionnaire (Christensen et al., 2005). Finally, the collected data in SPSS-23 statistical software were analyzed at both descriptive and inferential levels.

    Results

    The results showed that patient safety culture, social intelligence, and psychosocial factors were at lower than average, higher than average, and average levels, respectively, in nurses working in the pediatric wards of West Gilan hospitals in 2020. There were significant relationships between patient safety culture and social intelligence (r=0.756) and between patient safety culture and psychosocial factors in the workplace among the studied nurses (r=0.878).

    Conclusion

    Based on the findings, patient safety culture had a positive relationship with social intelligence and psychosocial factors in the workplace among nurses working in the pediatric wards of West Gilan hospitals in 2020.

    Keywords: Nurse, Psychosocial Factors in the Workplace, Safety Culture, Social Intelligence
  • Mahdieh Fallah, Maasoumeh Barkhordari-Sharifabad*, Khadijeh Nasiriani Pages 181-190
    Background and Objective

    The stressful nature of nursing can affect the quality of nurses’ life. Mindfulness-based stress reduction can help improve the quality of their life. Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of mindfulness-based self-care education on the quality of female nurses’ life working in Afshar Hospital, Yazd, Iran.

    Materials and Methods

    This experimental study was conducted in 2020 on 60 female nurses working in Afshar Hospital (Yazd, Iran) randomly divided into experimental and control groups. For the experimental group, mindfulness-based self-care was taught in eight two-hour sessions. On the other hand, the control group did not receive any intervention. Data collection tools included a demographic questionnaire and the World Health Organization’s Quality of Life questionnaire. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics with a significance level of 0.05 using the SPSS software (version 19).

    Results

    The mean quality of life score before the intervention was not significantly different (P=0.11) between the control (69.58±13.00) and the experimental (64.58±11.41) group. After the intervention, the mean was 68.75±14.21 and
    69.58±09.09 in the control and experimental group, respectively; however, the difference was not significant (P=0.78). Regarding the dimensions of the quality of life, there was a significant difference only in the psychological dimension (P=0.001).

    Conclusion

    Mindfulness-based self-care education affects the psychological dimension of the nurses’ quality of life; therefore, it is suggested that programs of this kind be implemented for nurses in this field periodically to improve the quality of their life.

    Keywords: Mindfulness, Nurses, Quality of Life, Self-care
  • Maryam Ebrahimi, Seyede Maryam Lotfipur*, Zohreh Ghorashi Pages 191-199
    Background and Objective

    Mammography screening as the most sensitive diagnostic test, while reducing mortality, will improve the quality of life. Training that has the ability to change perceptions and acceptance can be used in designing effective interventions to perform and perpetuate this behavior. The present study aimed to investigate the effect of targeted education based on the transtheoretical Model on the acceptance and perception of mammography in women over 40.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 128 eligible women over 40 years of age referring to comprehensive health centers in Amol were randomly assigned to two groups of intervention and control (n=62 in each group). For the intervention group, four online training sessions were held using WhatsApp over a period of four weeks. Leaflets and instructional videos were provided to participants, and their questions were answered online. The control group received the same educational content after sampling. The Rakowski Stages of Change Questionnaire and the Decision Balance Questionnaire for both groups were completed before, immediately, and one month after training. Data analysis was performed in SPSS software using paired t-test, chi-square, repeated measures RM, and independent t-test.

    Results

    The frequency percentage of the stages of change model before the intervention was not significantly different between the control and intervention groups immediately after the intervention (P=0.022) and one month later (P=0.008). In the intervention group, the frequency of pre-thinking stages decreased, while the stages of thinking and acting increased. The mean score of negative perception based on the decision balance questionnaire was significantly different between the two groups of control and intervention before training, immediately after training, and one month after training (P<0.001). The mean score of positive perception based on the decision balance questionnaire demonstrated a significant difference between the control and intervention groups immediately after training and one month after training (P<0.001).

    Conclusion

    Based on the results of this study, the use of the transtheoretical model, while increasing positive perception, improves people's performance and can be used to improve screening programs.

    Keywords: Education, Mammography, Transtheoretical Model
  • Azadeh Aazadi Moghtader, Seyedeh Zahra Masoumi*, Batul Khodakarami, Ghodratollah Roshanaei, Parisa Parsa Pages 200-210
    Background and Objective

    Nausea and vomiting during pregnancy are one of the most common complaints of pregnant women. The present study aimed to assess the effect of counseling based on the model of continuous midwife-led care on nausea and vomiting during pregnancy.

    Materials and Methods

    This two-group clinical trial study was performed on 60 pregnant women aged 8-12 weeks in 2020. Participants in the intervention group received three face-to-face counseling sessions based on the continuous midwife-led care model, while the control group received routine prenatal care. The severity of nausea and vomiting was assessed using the Pregnancy-Unique Quantification of Emesis (PUQE) questionnaire three days before the commencement of the study and two weeks during the study. Data analysis was performed in SPSS software (version 22) using the Chi-square test, one-way analysis of variance, and analysis of covariance. A p-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    In the intervention group, after the midwife-led consultation, compared to before, the mean scores of nausea and vomiting, as well as the overall severity of nausea and vomiting, decreased during two weeks (P<0.001). Although this decrease was not significant in the first week of the intervention compared to the control group (P>0.05), the difference between the two groups in the second week of the study was significant in terms of overall severity of nausea and vomiting based on the overall score of the PUQE questionnaire (P <0.05).

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, the use of the model of continuous midwife-led care is recommended to reduce nausea and vomiting during pregnancy.

    Keywords: Hyperemesis Gravidarum, Long-term Care, Midwife
  • Zahra Naseh, Parvin Bahadoran, Mahboubeh Valiani* Pages 211-220
    Background and Objective

    Stress, anxiety, and depression during pregnancy have adverse effects on both mother and baby. Stress and anxiety have been reported as high-risk factors for preeclampsia. Relaxation exercises can reduce the adverse effects of high-risk pregnancies in mothers prone to preeclampsia and improve pregnancy outcomes.

    Materials and Methods

    This clinical trial study was conducted on 100 high-risk pregnant women referring to healthcare centers in Isfahan, Iran. The samples were randomly divided into experimental (n=46) and control (n=50) groups. Relaxation in was performed the experimental group in 16 sessions. Mean scores of stress, anxiety, and depression were measured and recorded using the Depression, Anxiety, and Stress Scale-21 Items Questionnaire. The collected data were analyzed by statistical tests in SPSS 16 software.

    Results

    The mean scores of stress, anxiety, and depression were obtained at 6.80, 4.49, and 5.98 in the experimental group, respectively, and 1.20, 0.94, and 1.03 in the control group, respectively. The results showed that the mean scores of stress and anxiety were significantly lower after the intervention in the test group than in the control group (P<0.05). However, the mean score of depression was not significantly different between the two groups (P>0.05). No Neonatal significant difference was observed between the two groups in the physiological indices, including mean 1- and 5-minute Apgar scores, weight, height, and head circumference (P>0.05).

    Conclusion

    Based on the results of this study, relaxation reduced the level of anxiety and stress among high-risk pregnant mothers. Therefore, the implementation of this technique during pregnancy is recommended for high-risk pregnant women prone to preeclampsia.

    Keywords: Anxiety, Infancy, Pregnancy, Relaxation Technique
  • Mehrdad Mohammadi Armandi, Minoo Mottaqi* Pages 221-230
    Background and Objective

    Children's learning has always been regarded as an important issue that determines the educational destiny of children in the future and can confuse teachers and parents. Therefore, this study aimed to explain the experiences of parents of students with learning disabilities in elementary schools in Lordegan, Iran, in 2020.

    Materials and Methods

    This qualitative study was conducted using a phenomenological approach. The study sample included mothers of children with learning disabilities in Lordegan who were selected using the convenience sampling method. The unstructured and in-depth interviews were conducted on 12 mothers until the information saturation stage was reached. The data were analyzed using Colaizzi's method and identification of the main and sub-concepts.

    Results

    The number of participants in the study was 12 (three men and nine females) and they were in the age range of 27-83 years. One of the participants was a widow and the rest were married. The initial code 1027 was obtained after Interviews in the form of 10 main concepts of parental loneliness with five sub-concepts, parental mental imbalance and aggression with six sub-concepts, feelings of failure and depression with six sub-concepts, parental involvement and follow-up with nine sub-concepts, parental effort and learning disability with 17 sub-concepts, financial problems and lack of cooperation of respective institutions with nine sub-concepts, community support with seven sub-concepts, physical and mental problems of the child with eight sub-concepts, concern for the future of the child with eight sub-concepts, and teacher influence with two sub-concepts.

    Conclusion

    Based on the obtained results, parents of children with learning disabilities feel lonely, their mental balance is disturbed, and they become aggressive and feel broken and depressed. In this regard, parents' participation and persistence, parents' efforts, the economic problems, and the lack of cooperation of the responsible institutions are quite obvious. Therefore, the parents of children with disabilities need various supports from the society and the educational system, and the necessity of all around support for these families is an inevitable reality that should not be ignored.

    Keywords: Learning Disabilities, Parents’ Experiences, Phenomenology, Primary Schools