فهرست مطالب

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتاد و هفتم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسینعلی قاسمی* صفحات 63-78
    زمینه مطالعه

    کاهش در سطح پروتیین، اسیدهای آمینه و یا تغییر در تعادل الکترولیتی جیره به عنوان راهکارهای موثر جهت جلوگیری از اثرات مضر تنش حرارتی در طیور پیشنهاد شده است.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف تریونین و تعادل کاتیون-آنیون جیره در جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش حرارتی انجام شد.روش‎کار: از تعداد 700 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه (سویه راس 308) به مدت 6 هفته در شرایط دمای بالای محیطی استفاده شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل 1 + 3 × 2 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار)5 تکرار برای هر تیمار و 20 جوجه برای هر تکرار) انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل 2 سطح تریونین (سطح توصیه شده و 10 درصد بالاتر از سطح توصیه شده) و 3 تعادل الکترولیتی جیره (175، 250 و 325 میلی اکی والان در کیلوگرم جیره) بودند. یک تیمار با سطح نرمال تریونین (سطح توصیه شده) و تعادل الکترولیتی 250 در شرایط دمایی مطلوب به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد.

    نتایج

    اگرچه هیچ اثر متقابلی بین سطح تریونین و تعادل الکترولیتی وجود نداشت، تعادل الکترولیتی 175 شاخص عملکرد را در مقایسه با تعادل الکترولیتی 250 یا 325 افزایش داد (05/0>P). با تعادل الکترولیتی 175 یا 250 میلی اکی والان در کیلوگرم، نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت و سطح پرز در ژژنوم بهبود یافت (05/0>P). همچنین کاهش سطح تعادل الکترولیتی جیره منجر به افزایش انرژی متابولیسمی تصحیح شده برای نیتروژن شد (05/0>P). افزون بر این، افزایش در جمعیت لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکتریوم در سکوم و قابلیت هضم پروتیین با افزایش سطح تریونین جیره مشاهده شد (05/0>P).

    نتیجه گیری نهایی

    با توجه به این نتایج، استفاده از سطح بالای تریونین یا سطح پایین تعادل الکترولیتی جیره (175 میلی اکی والان در کیلوگرم) برای بهبود عملکرد، انرژی متابولیسمی و بهبود فلور میکروبی روده جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: ترئونین، تعادل الکترولیتی، تنش حرارتی، جوجه های گوشتی، سلامت روده
  • فرهاد مهدیخانی، مژگان مظهری*، امیدعلی اسماعیلی پور، مرتضی مختاری صفحات 79-88
    زمینه مطالعه

    تراکم گله یکی از مسایل مهم در صنعت پرورش طیور است، که با تولید و رفاه طیور ارتباط دارد.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر استفاده از مکمل آلی سلنیوم بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی در تراکم های مختلف پرورش انجام شد.روش‎کار: تعداد 216 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 با دو سطح تراکم (7 و 15 جوجه در مترمربع) و دو سطح سلنومتیونین (صفر و 4/0 میلی‎گرم) در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار مورد مطالعه قرار گرفتند.

    نتایج

    خوراک مصرفی و افزایش وزن در کل دوره به طور معنی داری تحت تاثیر سطوح تراکم و سلنومتیونین قرار گرفتند (05/0>P). در تراکم 15 قطعه، خوراک مصرفی و افزایش وزن کاهش و ضریب تبدیل خوراک افزایش یافت (05/0>P). افزودن سلنومتیونین، خوراک مصرفی و افزایش وزن را افزایش داد (05/0>P). با افزایش تراکم گله گلوکز خون افزایش یافت (05/0>P). میزان گلوتاتیون پراکسیداز و لنفوسیت خون در تراکم 15 قطعه کاهش و با افزودن 4/0 میلی گرم سلنومتیونین افزایش یافت (05/0>P). افزایش تراکم گله سبب افزایش درصد هتروفیل خون و افزودن سلنومتیونین سبب کاهش آن شد (05/0>P). اسیدیته و افت پخت گوشت تحت تاثیر تراکم پرورش قرار نگرفتند. افت خونابه در تراکم 15 قطعه، افزایش و ظرفیت نگهداری آب کاهش یافت. افزودن سلنومتیونین ظرفیت نگهداری آب را افزایش و افت خونابه و افت پخت را کاهش داد (05/0>P).

    نتیجه گیری نهایی

    درمجموع، با توجه به نتایج مطالعه حاضر، افزایش تراکم گله اثر منفی بر عملکرد جوجه های گوشتی داشت، در حالی که استفاده از سلنومتیونین در جیره به میزان 4/0 میلی گرم، منجر به بهبود صفات عملکردی، متابولیت های خونی و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی شد.

    کلیدواژگان: افت پخت، تراکم، جوجه گوشتی، سلنومتیونین، گلوتاتیون پراکسیداز
  • سپیده فراهانی، علیرضا جلالی زند*، اسماعیل محمودی صفحات 89-97
    زمینه مطالعه

    مگس گوشت (Lucilia sericata; Diptera: Calliphoridae) انگل خارجی حیوانات اهلی و عامل بیماری میاز می باشد که در انتقال برخی عوامل بیماریزای باکتریایی نقش دارد. یکی از متداول ترین روش ها برای مبارزه با این آفت، استفاده از حشره کش های شیمیایی ‏است که اخیرا جمعیت های مقاوم L. sericata نسبت به برخی حشره کش ها گزارش شده است. لذا شناسایی و توصیه حشره کش های جدید و کم خطر برای انسان و محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار است.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی سمیت حشره کش های دلتامترین، اسپینوساد، پیریدالیل و پیریمیفوس متیل روی لاروهای سن سوم L. sericata انجام شد.روش‎کار: آزمون های زیست سنجی با روش غوطه ورسازی لاروها در غلظت هایی از حشره کش ها که باعث مرگ ومیر بین 10 تا 90 درصد از لاروها گردید، به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی انجام شد. همچنین متوسط غلظت کشنده (LC50) بر اساس تجزیه پروبیت داده های زیست سنجی روی لاروهای سن سوم برای حشره کش های مورد بررسی تعیین شد.

    نتایج

    تجزیه واریانس و مقایسه میانگین درصد تلفات لاروهای سن سوم در سطح احتمال 1 درصد معنی دار شد. بنابر نتایج مطالعات زیست سنجی، مقادیر LC50 برآورد شده برای دلتامترین، اسپینوساد، پیریدالیل و پیریمیفوس متیل به ترتیب 49/186، 88/26، 08/85 و 97/134 پی پی ام بود و بر همین اساس، دو حشره کش اسپینوساد و پیریدالیل بیشترین اثر کشندگی و دلتامترین کمترین اثر سوء روی لاروهای سن سوم مگس گوشت داشتند.

    نتیجه گیری نهایی

    اسپینوساد به عنوان یک حشره کش نسبتا جدید، با سمیت بسیار کم برای پستانداران و دیگر موجودات غیرهدف، بالاترین تاثیر کشندگی را بر لاروهای مگس گوشت نشان داد و می تواند جایگزین مناسبی برای حشره کش های قدیمی در کنترل این آفت باشد.

    کلیدواژگان: مگس لاشه، L. sericata، مبارزه شیمیایی، بیماری میاز، زیست سنجی
  • سارنگ سروری*، سید سینا نعیمائی موسوی، امیر توکلی، پیمان عزیزی، بنفشه شاطری امیری صفحات 99-105
    زمینه مطالعه

    بررسی عارضه impingement زواید شوکی اسب به عنوان دلیل رایج درد و عملکرد ضعیف در اسب های ورزشی.

    هدف

    مطالعه حاضر بررسی رادیوگرافی ستون مهره به منظور ارزیابی میزان شیوع عارضه impingement در زواید شوکی، تغییرات ناشی از آن در تصاویر رادیوگرافی و ارتباط بین رخداد این عارضه با پارامترهایی مانند سن، وزن، نژاد، جنس، شدت علایم بالینی، کاربری اسب ها، ارتفاع اسب و طول گردن انجام شده است.روش‎کار: رادیوگرافی از 50 اسب به طور تصادفی انجام و نیز اطلاعات در مورد قد، وزن، کاربری اسب، طول گردن، نژاد و علایم بالینی به منظور بررسی ارتباط این پارامترها با شدت رخداد عارضه impingement جمع آوری شد. درجه بندی رادیوگرافی بر اساس میزان تغییر فاصله بین زواید شوکی و تغییر اپاسیته (افزایش یا کاهش) صورت گرفت (صفر تا چهار درجه). معاینات بالینی نیز به منظور ارزیابی درد در ناحیه ستون مهره انجام شد. آنالیز داده های آماری به منظور بررسی ارتباط بین فاکتورهای جمع آوری شده صورت گرفت.

    نتایج

    بیشترین میزان درگیری به عارضه impingement در ناحیه سینه ای میانی دیده شد. ارتباط معنی داری بین رخداد این عارضه با نژاد و سن اسب های مورد مطالعه وجود داشت. ارتباطی بین رخداد این عارضه با جنس، طول گردن، ارتفاع اسب و وزن اسب های مورد مطالعه یافت نشد. افزایش درجه رادیوگرافی در بسیاری از موارد همراه با افزایش شدت علایم بالینی بوده است. هرچه درجه رادیوگرافی نسبت داده شده به هر اسب بالاتر بوده، تعداد فضای بین شوکی بیشتری درگیر بوده است.

    نتیجه گیری نهایی

    درجه 3 و 4 رادیوگرافی دارای ویژگی بالایی بودند. با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، تهیه رادیوگراف از ستون مهره پیش از خرید اسب توصیه اکید می شود.

    کلیدواژگان: اسب، رادیوگرافی، ستون مهره، impingement، زوائد شوکی
  • حافظ صادقی، ایرج اشرافی تمای*، مهدی وجگانی، فرامرز قراگوزلو، تقی زهرایی صالحی صفحات 107-115
    زمینه مطالعه

    بروسلوز یا تب مالت از شایع ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد که به لحاظ بهداشت جامعه و خسارات اقتصادی ناشی از آن، از اهمیت فراوانی برخوردار است.

    هدف

    جستجوی باکتری بروسلا با روش های مختلف در نمونه های شیر و خون بزهای سانن و استفاده از یک روش مطمین و قطعی در تشخیص این بیماری می باشد.روش‎کار: در مطالعه حاضر مقطعی- توصیفی نمونه های خون و شیر از 122 بز سانن مربوط به یک دامداری صنعتی بزرگ در استان البرز به صورت جداگانه جمع آوری شد و پس از کشت، آزمون های سرولوژی رزبنگال، رایت و 2مرکاپتواتانول برای نمونه های خون و آزمون تست حلقه ای شیر برای نمونه های شیر انجام گرفت. سپس DNA استخراج شده تمام نمونه های شیر و خون با استفاده از پرایمرهای اختصاصی جنس بروسلا مورد ارزیابی قرار گرفت. در مرحله بعد از پرایمرهای اختصاصی گونه های آبورتوس و ملی تنسیس برای شناسایی برخی از گونه های بروسلا استفاده شد.

    نتایج

    کشت تمام نمونه های خون منفی گزارش گردید اما رشد باکتری در سه نمونه شیر، مشاهده شد که در بیوتایپینگ، بیووار 1 ملی تنسیس تشخیص داده شد. در آزمون سرولوژی خون نیز، 8 نمونه مثبت و یک نمونه مشکوک به بروسلا شناسایی گردید که با روش مولکولی هر 9 نمونه (4/7 درصد) مثبت مشاهده شد. همچنین در آزمون تست حلقه ای شیر هم 12 نمونه مثبت بود که درروش مولکولی، 9 نمونه (4/7 درصد) مثبت مشاهده شد. با استفاده از پرایمرهای گونه به روش مولتی پلکس، هر 9 نمونه شیر و خون، بروسلا ملی تنسیس تشخیص داده شدند.

    نتیجه گیری نهایی

    بهبود سیستم تشخیصی مناسب باکتری و استفاده از روش های مولکولی مانند PCR یا Real Time PCR به عنوان یک روش سریع و با حساسیت بالا و همچنین ایجاد آگاهی در جامعه، در کنار سایر عملکردهای سازمان دامپزشکی می تواند در کنترل بیماری، سیر نزولی و ریشه کنی آن مهم باشد.

    کلیدواژگان: بروسلا ملی تنسیس، بز سانن، سرولوژی، PCR، بروسلوز
  • حسین محمدی*، ابوذر نجفی، محمد شمس اللهی صفحات 117-126
    زمینه مطالعه

    گلبول های قرمز خون نقش اساسی در انتقال اکسیژن و سیستم ایمنی دارند. علاوه براین، پارامترهای هماتولوژی به عنوان یک شاخص کلینیکی مهم برای بیماری های مختلف، از جمله کم خونی و سندرم متابولیکی می باشند.

    هدف

    مطالعه پویش کل ژنوم بر اساس آنالیز مجموعه های ژنی برای شناسایی جایگاه های ژنی موثر بر صفات هماتولوژی با استفاده از آرایه های ژنومی 630K بوده است.روش‎کار: بدین منظور از اطلاعات رکورد های فنوتیپی و ژنوتیپی مرتبط با شمارش گلبول های قرمز (RBC)، هموگلوبین (HGB)، هماتوکریت (HCT)، حجم متوسط گلبول قرمز (MCH)، میانگین غلظت هموگلوبین (MCHC) و توزیع دامنه حجم گلبول های قرمز (RWD_CV) 498 نمونه از گوسفندان آلپاین مرینو استفاده شد. ابتدا آنالیز پویش کل ژنومی برای صفات هماتولوژی در برنامه TASSEL انجام شد. سپس با استفاده از بسته نرم افزاری biomaRt2 برنامه R ژن های معنی دار شناسایی گردید. در نهایت تفسیر مجموعه ژنی با بسته نرم افزاری goseq برنامه R از طریق پایگاه های GO، KEGG، DAVID و PANTHER انجام شد.

    نتایج

    در مطالعه حاضر تعداد 11 نشانگر تک نوکلیوتیدی واقع روی کروموزوم های 1، 2، 3، 6، 8، 10، 11، 14 و 20 شناسایی شدند که با ژن های TRPC4، SPTA1، TMCC2 (RBC)، KRT26، GPLD1، EPAS1 (HGB)، RAC2، HSPD1 ، PDGFRA (HCT) و BBS1، HAG1، PIK3R3، STXBP5، FCER1G  (MCH، MCHC، RWD_CV) مرتبط بودند. در تفسیر مجموعه ژنی تعداد 17 مسیر هستی شناسی ژنی و بیوشیمیایی با صفات هماتولوژی شناسایی شد (05/0˂ P). مسیرهای شناسایی شده عملکرد های مهمی را در ارتباط با رشد و تفرق گلبول های قرمز، میزان دسترسی به اکسیژن، فرآیند آداپتاسیون، استرس محیطی، تنظیم سیستم ایمنی و فعال سازی پلاکت ها بر عهده داشتند.

    نتیجه گیری نهایی

    با توجه به تایید نتایج حاصل از مطالعه قبلی در زمینه پویش ژنومی صفات هماتولوژی و شناسایی مناطق ژنومی جدید استفاده از یافته های مطالعه حاضر می تواند در انتخاب ژنتیکی برنامه های اصلاح نژادی گوسفند مفید باشد.

    کلیدواژگان: آنالیز مسیر، صفات اریتروسایت، پویش ژنومی، گوسفند، ژن کاندیدا
  • زهره خاکی*، داریوش شیرانی صفحات 127-134
    زمینه مطالعه

    هوموسیستیین (Hcy) یک اسید آمینه حاوی سولفور است که از متیونین مشتق می گردد. مطالعات زیادی در انسان بیان کرده اند که هوموسیستیین یک بایومارکر مفید بیماری های قلبی عروقی می باشد. در ارتباط با هوموسیستیین سرم سگ های مبتلا به بیماری های قلبی اطلاعات محدودی وجود دارد.

    هدف

    ارزیابی غلظت هوموسیستیین تام سرم و ارزیابی ارتباط آن با مقادیر سرمی کلسترول، تری گلیسیرید، فعالیت کراتین فسفوکیناز و آسپارتات آمینوترانسفراز در سگ های نژاد کوچک مبتلا به آندوکاردیوز.روش‎کار: 15 سگ (7 نر و 8 ماده) مبتلا به بیماری قلبی آندوکاردیوز با استفاده از آزمایش های بالینی، گوش کردن به صدای قلب، رادیولوژی و اکوکاردیوگرافی تایید شدند. همچنین 15 سگ سالم با سن، نژاد و وزن مشابه به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. کلیه آزمایش هایی که بر روی بیماران انجام شد، بر روی سگ های سالم نیز صورت گرفت. هوموسیستیین با روش آنزیمی اندازه گیری گردید. همچنین فعالیت CPK و AST و مقادیر کلسترول و تری گلیسیرید با کیت های تجاری اندازه گیری شدند. سپس داده ها با آزمون تی استیودنت و ANOVA یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و از آزمون همبستگی خطی پیرسون برای تعیین ارتباط مابین مقادیر هوموسیستیین سرم با تری گلیسیرید، کلسترول،CPK و AST استفاده گردید.

    نتایج

    اختلاف معنی داری در مقادیر سرمی هوموسیستیین و فعالیت AST مابین 2 گروه وجود ندارد، اما افزایش سرمی تری گلیسیرید و فعالیت CPK در سگ های مبتلا به بیمار قلبی در مقایسه با گروه شاهد معنی دار بود. به هر حال ارتباط معنی داری مابین هوموسیستیین و دیگر پارامترهای اندازه گیری شده وجود نداشت.

    نتیجه گیری نهایی

    مطالعه حاضر نشان می دهد که نقش هوموسیستیین به عنوان یک ریسک فاکتور جدید آندوکاریدیوز سگ ها مورد تردید است و به نظر می آید که در کارهای تحقیقاتی انسانی مرتبط با هوموسیستیین و بیماری های قلبی، انتخاب سگ به عنوان مدل حیوانی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: هوموسیستئین، بیماری قلبی، تری گلیسیرید، کلسترول، سگ
|
  • Hossein Ali Ghasemi * Pages 63-78
    BACKGROUND

    Reducing the protein and amino acid content of diet or altering the dietary electrolyte balance were suggested as the effective strategies to prevent the harmful effects of the heat stress in poultry.

    OBJECTIVES

    This study surveyed the effects of various levels of threonine and dietary cation-anion balance on the broiler chickens under the heat stress conditions.

    METHODS

    700 one-day-old male broilers (Ross 308) were used for 6 weeks under high- temperature conditions. This experiment was conducted using a 2 × 3 + 1 factorial experiment based on a completely randomized design, with 7 treatments (5 replicates per treatment and 20 birds per replicate). Experimental factors included two threonine concentrations (recommended level and 10 % above recommended level) and three dietary electrolyte balances (175, 250, and 325 mEq/kg). The control group considered the treatment with a normal threonine concentration (recommended level) and a dietary electrolyte balance of 250 mEq/kg under optimal temperature conditions.

    RESULTS

    Although there was no interaction between threonine level and electrolyte balance, the electrolyte balance of 175 meq/kg increased the performance index compared to the electrolyte balance of 250 or 325 mEq/kg (P<0.05). The villus height to crypt depth ratio and villus surface area in the jejunum improved with an electrolyte balance of 175 or 250 mEq/kg (P<0.05). A decrease in the dietary electrolyte balance increased in the nitrogen-corrected apparent metabolizable energy (P<0.05). Besides, an increase in the population of lactobacilli and bifidobacteria in the cecum, as well as an increase in protein digestibility, were observed by increasing levels of threonine in the diet (P<0.05).

    CONCLUSIONS

    Based on these results, a high level of threonine or a low electrolyte balance in diet (175 mEq/kg) may improve the performance, metabolizable energy, and intestinal microbial flora of broilers reared under heat stress.

    Keywords: Broilers, heat stress, electrolyte balance, Threonine, gut health
  • Farhad Mehdikhani, Mozhgan Mazhari *, Omidali Esmaeilipour, Morteza Mokhtari Pages 79-88
    BACKGROUND

    Stocking density is one of the most important problems in the poultry industry, which impair their production and welfare.

    OBJECTIVES

    This experiment was done to evaluate the effect of organic selenium supplementation on the growth performance, blood metabolites, and the meat quality of broiler chickens in different stocking densities.

    METHODS

    216 one-day-old male broiler chickens (Ross 308) were used in 2×2 factorial arrangements by 2 stocking densities (7 and 15 birds/m2) and 2 levels of selenomethionine (0 and 0.4 mg/kg) in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replicates.

    RESULTS

    The feed intake (FI), and body weight gain (BWG) were significantly affected by the stocking density and selenomethionine (SE-MET) supplementation in the overall experiment (P<0.05). FI and BWG decreased and feed conversion ratio decreased in 15 bird’s density, while SE-MET inclusion improved these traits (P<0.05). Increasing stocking density increased the plasma glucose (P<0.05). Blood glutathione peroxidase and lymphocyte levels reduced at 15 bird’s density, while increased by 0.4 mg SE-MET supplementation (P<0.05). Increasing stocking density increased blood heterophil, while SE-MET inclusion decreased it (P<0.05). Meat pH and cooking loss were not affected by stocking density. Dripping loss (DL) increased, and water holding capacity (WHC) decreased at 15 bird’s density, but 0.4 mg SE-MET decreased DL and significantly increased WHC (P<0.05).

    CONCLUSIONS

    It was concluded that increasing stocking density had the negative effects on the growth performance and meat quality of broiler chickens; however, the supplementation of 0.4 mg of SE-MET to diet can improve the growth performance, blood metabolites and meat quality of broiler chickens.

    Keywords: broiler, Cooking loss, Density, Glutathione peroxidase, Selenomethionine
  • Sepideh Farahani, Alireza Jalali Zand *, Esmaeil Mahmoudi Pages 89-97
    BACKGROUND

    Blowfly (Lucilia sericata; Diptera: Calliphoridae) is an external parasites of domestic animals and the causative agent of myiasis, which is involved in the transmission of a  number of bacterial pathogens. Application of chemical insecticides is one of the most common methods for controlling this pest, which have recently been reported resistant populations of L. sericata to some insecticides. Therefore, identifying and recommending new and low-risk insecticides for humans and environment is of prime importance.

    OBJECTIVES

    This research aimed to investigate the toxicity of insecticides deltamethrin, spinosad, pyridalyl, and pirimiphos-methyl on the third instar larvae of L. sericata.

    METHODS

    In the present study, the bioassay tests were performed by immersion of larvae in concentrations of insecticides that caused 10 to 90% mortality of larvae, as a factorial experiment in a randomized complete block design. Additionally, the median lethal concentration (LC50)  was determined from the probit analysis of bioassay data for the studied insecticides.

    RESULTS

    The results of analysis of variance and the comparison of the mean mortality (%) of third instar larvae were significant at the level of 1% probability. According to bioassay tests, the estimated LC50 values for deltamethrin, spinosad, pyridalyl, and pirimiphos-methyl were 186.49, 26.88, 85.08, and 134.97 mg L-1, respectively. Overall, the results revealed that spinosad and pyridalyl had the highest lethal effect on blowfly larvae while deltamethrin had less advers effects on this pest.

    CONCLUSIONS

    Spinosad, as a relatively new insecticide, with very low toxicity towards mammals and other non-target organisms, showed the highest lethal effect on blowfly larvae and can be an appropriate alternative to older insecticides in controlling this pest.

    Keywords: Bottle fly, L. sericata, Chemical control, Myiasis, bioassay
  • Sarang Soroori *, Seyed Sina Naeimaei, Amir Tavakoli, Peyman Azizi, Banafsheh Shateri Amiri Pages 99-105
    BACKGROUND

    Impingement of the dorsal spinous processes is a common cause of pain and poor performance in sport horses.

    OBJECTIVES

    This study was performed to evaluate the prevalence of impingement in dorsal spinous processes and the correlation between the occurrence of this complication and certain parameters, such as age, height, weight, discipline, breed, neck length, and clinical signs.

    METHODS

    In this study, radiographic examination of the spine of 50 horses were performed. The information about height, weight, discipline, breed, neck length, and clinical signs were also collected. Radiographic grading was based on the degree of the changes in inter spinous spaces and their densities (0-4 degrees). The clinical examinations were carried out to evaluate the pain in the spine. Statistical analysis was performed to investigate the correlation between the collected data.

    RESULTS

    The highest incidence of impingement was seen in the middle thoracic area. There was a significant correlation between the occurrence of impingement and age and the breed of the studied horses. There was no correlation between the incidence of impingement and sex, height, neck length, and weight of the studied horses.  Increased radiographic grade often leads to an increase in the severity of clinical signs. A higher grade of radiographic sign in each horse was indicative of more involved inter spinous spaces.

    CONCLUSIONS

    According to the results of this study, Grade 3 and 4 had high specificity with clinical signs; therefore, preparation of a radiograph of the spine before purchasing a horse could be highly recommended.

    Keywords: Horse, Radiography, Vertebral column, impingement, Spinous process
  • Hafez Sadeghi, Iradj Ashrafi Tamai *, Mahdi Vodjgani, Faramarz Gharagozlou, Taghi Zahraei Salehi Pages 107-115
    BACKGROUND

    Brucellosis or Malta fever is one of the most prevalent zoonotic diseases considered as a health and economic concern.

    OBJECTIVES

    The current study aimed to employ several methods to detect Brucella in blood and milk samples of saanen goat and use a safe and definitive method to diagnose this disease.

    METHODS

    In this study, 122 blood samples and 122 milk samples were collected from saanen goats. After culture and serological-based isolation methods (RBPT, Wright, 2ME, and Ring test), DNA was extracted from all the blood and milk samples. PCR was carried out using B4 and B5 primers on all the extracted DNAs in order to detect the B. abortus and B. melitensis; PCR was carried out with Br.a and Br.m primers.

    RESULTS

    The results of all the blood samples were negative, but bacterial growth was observed in three milk samples, which was detected in biotyping, biovar 1 melitenensis. The PCR results for detection of Brucella spp. of nine blood samples and nine milk samples were positive. Using mPCR primers, B. melitensis were identified through all the nine milk and blood samples.

    CONCLUSIONS

    Herein, we found that better bacterial diagnostic system and choosing an appropriate technique for rapid detection, such as PCR and Real Time PCR, in addition to popular awareness and other functions of national veterinary medicine institute could control the diseases and decrease their incidence successfully.

    Keywords: Brucella melitensis, Sannen goat, Brucellosis, Serologic analysis, PCR
  • Hossein Mohammadi *, Abouzar Najafi, Mohammad Shamsollahi Pages 117-126
    BACKGROUND

    Red blood cells play an essential role in the oxygen transport and the immune system. Moreover, hematologic parameters are an important clinical indicator of various diseases including anemia and metabolic syndrome.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to conduct genome-wide association studies (GWAS) based on gene-set enrichment analysis to identify the loci associated with hematological traits using 630K arrays.

    METHODS

    For this purpose, the phenotype records included 498 genotyped Alpine Merino sheep were used for red blood cell count (RBC), hemoglobin (HGB), hematocrit (HCT), mean corpuscular hemoglobin (MCH), mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC), and RBC volume distribution width coefficient of variation (RWD_CV). Genome-wide association study was performed with hematological traits using TASSEL software. Using biomaRt2 R package R, SNP was assigned to genes. GO, KEGG, DAVID, and PANTHER databases were used to assign the genes to functional categories.

    RESULTS

    11 SNP markers on chromosomes 1, 2, 3, 6, 8, 10, 11, 14, and 20 located in TRPC4, SPAT1, TMCC2 (RBC), KRT26, GPLD1, EPAS1 (HGB), RAC2, HSPD1, PDGFRA (HCT) and BBS1, HAG1, PIK3R3, STXBP5, FCER1G  (MCH, MHCH, RWD_CV) genes were identified. Based on the pathway analysis, 17 pathways from gene ontology and biological pathways were associated with hematological traits (P˂0.05). The pathways have important functions in the development and differential of red blood cells, hypoxia, adaptation process, environmental stress, and platelet activation.

    CONCLUSIONS

    In total, this study supported previous results from the GWAS of hematological traits, and also revealed additional regions in the sheep genome associated with important traits, using these findings could be potentially useful for genetic selection in the breeding programs.

    Keywords: Erythrocytes traits, Pathway analysis, genome scan, sheep, Candidate Gene
  • Zohreh Khaki *, Dariyush Shirani Pages 127-134
    BACKGROUND

    Homocysteine (Hcy) is a sulfur-containing amino acid derived from methionine. Several studies have suggested that plasma Hcy may be a useful biomarker of cardiovascular disease in human. There is limited information about serum homocysteine in heart diseases of dogs.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to assess the concentration of serum total Hcy and evaluate the relationship between its concentrations and serum levels of cholesterol, triglycerides, and activities of creatine phosphokinase and aspartate aminotransferase in small breed of dogs with endocardiosis.

    METHODS

    For this purpose, a total of 15 dogs (seven males and eight females) with acquired endocardiosis were confirmed by clinical examination, auscultation, thoracic radiography, and echocardiography. In addition, 15 normal dogs of the similar age, breed, and weight were selected as the controls. All the examinations performed on the patients were carried out on the healthy dogs. Homocysteine was measured via an enzymatic method. Additionally, the activities of CPK and AST and the levels of cholesterol and triglycerides were assessed utiling commercial kits. Subsequently, the data were analyzed with t- student test and one- way ANOVA and Pearson’s linear correlation test was used to determine the relationship between serum homocysteine levels with triglycerides, cholesterol, CPK, and AST.

    RESULTS

    The results revealed no significant differences concerning serum homocysteine level and AST activity between the two groups; meanwhile, the increase in serum triglycerides and CPK activities in dogs with heart disease was statistically significant compared to that in the control group. However, there was no significant correlation between homocysteine and the other measured parameters.

    CONCLUSIONS

    The present study indicated that the role of homocysteine as a new risk factor associated with dog endocardiosis is questionable and it seems as if in human studies related to homocysteine and heart disease, the selection of dog as animal model requires further investigation.

    Keywords: Homocysteine, Heart disease, Triglycerides, cholesterol, Dog