فهرست مطالب

نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/16
  • تعداد عناوین: 6
|
  • لاله عیدی زاده، روح الله رنجبر*، عبدالحمید حبیبی صفحات 1-8
    مقدمه و هدف

    هدف اصلی هر ورزشکار رسیدن به حداکثر عملکرد ورزشی است. آنان برای کسب برتری به داروها و مکمل های نیروزا روی می آورند. این تحقیق با هدف تاثیر مصرف مکمل بی کربنات سدیم بر عملکرد بی هوازی تداومی و تناوبی دختران فعال انجام شده است.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی، کاربردی و  یک سو کور با طرح متقاطع بود. در این مطالعه 12 نفر از دختران فعال شهر اهواز، به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها طی مدت دو هفته آزمون تداومی(اول هفته اجرای تست با مصرف مکمل و بعد از 3 روز تست مجدد با دارونما) و آزمون تناوبی (اول هفته اجرای تست با مصرف مکمل و بعد از 3 روز تست مجدد با دارونما) را اجرا کردند. 60 تا 90 دقیقه قبل از آزمون ها گروه مکمل، بی کربنات سدیم (0.3 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و گروه دارونما، کلرید سدیم (0.045 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) را مصرف کردند. میزان لاکتات خون 5 دقیقه بعد از فعالیت بی هوازی تداومی و تناوبی اندازه گیری شد. همچنین دو متغیر زمان واماندگی در آزمون تداومی و مسافت پیموده شده در آزمون تناوبی محاسبه شد. جهت بررسی داده ها از آزمون t وابسته استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد، پس از مصرف مکمل بیکربنات سدیم کاهش معناداری در شاخص های لاکتات خون پس از هر دو فعالیت بی هوازی تناوبی و تداومی مشاهده شد (0.05≥P)؛ همچنین افزایش معناداری در مسافت پیموده شده فعالیت تناوبی گروه مکمل نسبت به گروه دارونما مشاهده شد (0.05≥P). اما در شاخص زمان واماندگی فعالیت تداومی تفاوت معناداری بین دارونما و مکمل مشاهده نشد (0.05<P).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است مصرف مکمل بی کربنات سدیم با دوز 0.3 گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن سبب بهبود عملکرد بی هوازی از نوع تناوبی در دختران فعال می شود.

    کلیدواژگان: مکمل بی کربنات سدیم، عملکرد بی هوازی، تداومی، تناوبی
  • افسانه آستین چپ، امیرعباس منظمی*، زهره رحیمی، مهرعلی رحیمی صفحات 9-18
    مقدمه و هدف

    بیماری کبدچرب غیرالکلی با رسوب چربی در سلول های کبدی مشخص می گردد و در صورت عدم کنترل ممکن است سبب فیبروز، سیروز و تخریب سلولی کبد گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین آثار 8 هفته تمرین استقامتی بر شاخص های ترکیب بدنی، نیمرخ چربی و کبد چرب در زنان دیابتی مبتلا به کبد چرب غیرالکلی اجرا شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 30 زن دیابتی (سن 7±53 سال، قد 4±158 سانتی متر، وزن 9±75 کیلوگرم) دارای کبدچرب غیرالکلی شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (15=n) و تمرین (15=n) تقسیم شدند. تمرینات گروه تمرین به صورت دویدن در هر جلسه به مدت 30-45 دقیقه و شدت 60-70 درصد ضربان قلب ذخیره و سه جلسه در هفته و طی هشت هفته اجرا شد. آنزیم های کبدی، نیمرخ لیپیدی، قند خون، انسولین، شاخص مقاومت به انسولین، شاخص های ترکیب بدن و VO2max پیش و پس از پروتکل تمرینی ارزیابی شد. از روش آماری آنووا با اندازه گیری مکرر جهت تعیین تفاوت ها استفاده و سطح معنی داری آزمون  ها 05/0P≤ در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر نشان داد که اثر تعاملی زمان × گروه در متغیرهای نیمرخ چربی (TG، TC، HDL و LDL)، آنزیم های کبدی (ALT و AST)، انسولین، مقاومت به انسولین، VO2max ، WHR، وزن و درصد چربی بدن معنادار می باشد. نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد که به جز در متغیر HDL که تغییر معناداری نداشت، سایر متغیرهای نیمرخ چربی در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشت (P<0.05). همچنین نتایج بین گروهی نشان داد که تفاوت معناداری بین گروه های کنترل و تمرین، در فاکتورهای قندخون ناشتا، ALT، AST، TG، HDL ،LDL، انسولین، مقاومت به انسولین، VO2max ، WHR، وزن و درصد چربی بدن وجود دارد (P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    این نتایج پیشنهاد می کنند که تمرین هوازی با شدت متوسط می تواند از طریق جبران اثرات تخریبی دیابت نوع دو و کبدچرب غیرالکلی نقش مهمی را در بهبود این بیمارن ایفا کند. علاوه بر این انجام تمرینات هوازی می تواند از پیشرفت بیماری NAFLD جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، ترکیب بدن، نیمرخ چربی، کبدچرب غیرالکلی، دیابت نوع دو
  • امیرحسین عباسی، وازگن میناسیان* صفحات 19-28
    مقدمه و هدف

    شناسایی موثرترین شیوه های تمرینی برای توسعه قابلیت های جسمانی و عملکردی ورزشکاران از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف تحقیق حاضر مقایسه دو شیوه تمرینی منتخب روی برخی متغیرهای فیزیولوژیکی و عملکردی بازیکنان تنیس روی میز باشگاهی بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 16 بازیکن نوجوان پسر در گروه های تمرین ترکیبی (تعداد 10 نفر با شاخص توده بدنی 65.3±19.1 کیلوگرم برمترمربع) و تمرین سنتی (تعداد 8 نفر با شاخص توده بدنی 21.1±19.1 کیلوگرم بر مترمربع) که حداقل دو سال تجربه شرکت در مسابقات استانی داشتند، به شکل در دسترس انتخاب شدند. در تمرینات سنتی تاکید روی تمرین های مهارتی و در ترکیبی منتخب تمرکز روی تمرینات قدرتی- هوازی بود که به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته انجام شد. برخی متغیرهای موثر در اجرای آزمودنی ها شامل توان بی هوازی، توان هوازی، سرعت و عملکرد مهارتی در پیش و پس آزمون در شرایط نسبتا یکسان اندازه گیری شد. داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معناداری 0/05>P تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در متغیرهای سرعت (ترکیبی=11.9- ؛ سنتی=0.5%)، چابکی (ترکیبی=8.9-% ؛ سنتی= بدون تغییر)، اوج توان بی هوازی (ترکیبی=14.5؛ سنتی=17.3-%)، میانگین توان بی هوازی (ترکیبی=5.9 ؛ سنتی=23.4-%)، ظرفیت هوازی (ترکیبی=5.9 ؛ سنتی=0.55-%)، قدرت مچ دستی (ترکیبی=25.9؛ سنتی=4%) بهبودی معناداری در گروه ترکیبی نسبت به سنتی مشاهده شد (0/05>P). از سوی دیگر، در مهارت های تاپ اسپین فورهند (ترکیبی=46.5 ؛ سنتی=74.7%) و تاپ اسپین بک هند (ترکیبی=51.2 ؛ سنتی=83.2%) آزمودنی های گروه سنتی پیشرفت معناداری نسبت به گروه تمرین ترکیبی نشان دادند (0/05>P).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است که اجرای تمرینات سنتی احتمالا تغییرات قابل توجهی روی قابلیت های فیزیولوژیکی بازیکنان ایجاد نکرد و حتی بازیکنان تنیس روی میز ممکن است در مسابقات متوالی کاهش در عملکرد را تجربه نمایند.

    کلیدواژگان: توان بی هوازی، توان هوازی، نوجوان، تنیس روی میز
  • مرضیه اشکانی فر*، سید محمود حجازی، رامبد خواجه ای، امیر رشیدلمیر صفحات 29-38
    مقدمه و هدف

    تمرینات ورزشی باعث افزایش چگالی مویرگی عضله اسکلتی می شود؛ اما مکانیسم مولکولی این فرایند هنوز به طور کامل مشخص نیست، از این رو هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرین در آب بر عامل رشد اندوتلیال عروق (VEGF) و شاخص های آتروژنیک در مردان چاق و دارای اضافه وزن بود. 

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه شبه تجربی، 22 مرد با شاخص توده بدنی 3±30 کیلوگرم بر متر مربع به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین در آب (11 نفر) تقسیم شدند. برنامه ی تمرین شامل 3 جلسه در هفته و به مدت هشت هفته با شدت بین 60 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه بود. شاخص توده بدنی، درصد چربی و وزن بدن آزمودنی ها نیز قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. نمونه های خون سیاهرگی که در مراحل پیش آزمون و پس آزمون گرفته شده بودند برای سنجش VEGF و شاخص های آتروژنیک مورد استفاده قرار گرفت. جهت بررسی داده ها از آزمون ANOVA با اندازه گیری مکرر در سطح معنی داری 0.05>P استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که سطوح سرمی VEGF از 1517.63 به 1648.27 پیکوگرم بر میلی  لیتر افزایش یافت که این افزایش در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (P≤0.001). نسبت LDL/HDL ،TC/HDL و TG/HDL نیز در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت (P≤0.001).

    بحث و نتیجه گیری:

     برنامه تمرین در آب ممکن است با افزایش سطوح VEGF و کاهش شاخص های آتروژنیک، شرایط متابولیکی افراد دارای اضافه وزن و چاق را بهبود ببخشد.

    کلیدواژگان: VEGF، شاخص های آتروژنیک، تمرین ورزشی، چاقی
  • رویا عسکری*، محبوبه شهیدی راد، علیرضا حسینی کاخک صفحات 39-50
    مقدمه و هدف

    بیماری MS شایع ترین علت ناتوانی های نورولوژیایی در میان بالغین جوان می باشد و از مهم ترین بیماری های تغییردهنده مسیر زندگی افراد است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرینات مقاومتی و پیلاتس بر برخی از عملکردهای جسمانی در زنان مبتلا به ام.اس بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه تجربی بود و 33 زن مبتلا به MS شرکت داشتند (EDSS بین 1 تا 4). آنها هدفمند انتخاب و تصادفی به دو گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. تمرینات، هشت هفته، سه جلسه در هفته انجام شد. گروه تمرینات مقاومتی حرکات فلکشن و اکستنشن پا، قایقی، پروانه، پرس پا و کرانچ را از شدت 40 درصد یک تکرار بیشینه شروع و بعد از هشت هفته به 60 درصد یک تکرار بیشینه رساندند. گروه تمرینی پیلاتس نیز طی هشت هفته، سه جلسه در هفته، 70-60 دقیقه تمرین کردند و گروه کنترل هیچ تمرینی نداشتند. در طول تمرین، حرکات از سه ایستگاه به 10 و ست ها از یک به سه رسید. استقامت و قدرت عضلانی، تعادل و انعطاف پذیری قبل و بعد از دوره تمرین ارزیابی شد. آزمون آنووای یک سویه برای مقایسه شاخص ها بین گروه ها و آزمون تی  زوجی برای تغییرات درون  گروهی استفاده شد. برای تشخیص محل اختلاف میانگین بین گروه ها، آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0.05>P).

    یافته ها: 

    تحلیل آماری یافته ها نشان داد؛ هشت هفته تمرین مقاومتی و پیلاتس نسبت به گروه کنترل، سبب بهبود معناداری در شاخص های قدرت، استقامت عضلانی و تعادل شد. انعطاف  پذیری در تمرینات پیلاتس و شاخص تعادل در تمرینات مقاومتی تاثیر بهتری داشتند (0.05>P).

    بحث و نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج، احتمالا بتوان تمرینات پیلاتس و مقاومتی را به عنوان روشی موثر برای بهبود عملکرد حرکتی به بیماران MS، پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین پیلاتس، عملکرد جسمانی، بیماران مولتیپل اسکلروزیس
  • یاسمن هنرمندنسب*، عباسعلی گائینی، محمدرضا کردی صفحات 51-60
    مقدمه و هدف

    تمرین ورزشی و تغذیه از جمله راهبرد های غیردارویی کنترل کننده کاهش توده عضلانی ناشی از سالمندی در سالمندان می باشند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف مکمل عصاره شکلات تلخ بر میزان مایوژنین سرمی، جهت بررسی آثار مایوژنیکی آن در سالمندان بود.

    مواد و روش ها: 

    بدین منظور تعداد 36 سالمند (65-85 سال و بطور مساوی زن و مرد) در مرکز خانه سالمندان انتخاب و پس از مراحل اخذ مجوزها، غربالگری و پرکردن فرم رضایت نامه به صورت تصادفی به چهار گروه: تمرین مقاومتی (10=n)، مکمل (10=n)، ترکیبی (10=n) و کنترل (6=n) تقسیم شدند. گروه تمرین و ترکیبی به مدت هشت هفته تمرین های مقاومتی منتخب را سه جلسه 60 دقیقه ای در هفته انجام دادند. گروه مکمل و ترکیبی نیز روزانه یک عدد قرص 500 میلی گرمی عصاره شکلات تلخ مصرف کردند. گروه کنترل در این دوره هیچ گونه تمرین و مصرف مکملی نداشتند. 48 ساعت قبل و پس از دوره مطالعه 6 سی سی نمونه خونی از ورید بازویی آزمودنی ها جهت بررسی میزان مایوژنین سرم گرفته و از آزمون آماری آنووا یک راهه و تی وابسته جهت تجزیه و تحلیل داده  ها استفاده شد (0.05>P).

    یافته ها

    نتایج نشان داد میزان مایوژنین در هر سه گروه در داخل و بین گروه ها تفاوت معنی داری نداشت (0.05<P). هرچند حداکثر قدرت پرس پا و سینه در گرو ه  های تمرین (0.03=P) و ترکیبی (P=0.01) در مقایسه با گروه کنترل به صورت معناداری افزایش داشت.

    بحث و نتیجه گیری: 

    تمرین مقاومتی و مصرف مکمل عصاره شکلات تلخ با وجود افزایش معنادار حداکثر قدرت عضلانی سینه و پا، تاثیر معنا داری بر افزایش عامل تنظیمی مایوژنین ندارد.

    کلیدواژگان: سالمندی، مایوژنین، تمرین مقاومتی، سارکوپنیا، شکلات تلخ
|
  • Laleh Eydizadeh, Rouhollah Ranjbar*, Abdolhamid Habibi Pages 1-8
    Background and Aim

    The aim of this study was to investigate the effect of sodium bicarbonate supplementation on the performance of continuous and intermittent anaerobic function in active girls.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental, applied and single-blind cross-sectional study. In this study, 12 active girls from Ahvaz participated in this study voluntarily. Subjects performed a continuous test (first week of supplementation and then 3 days of placebo again) and periodic testing (first week of supplementation and 3 days of placebo again) for two weeks. 90-60 minutes before the tests, the supplement group consumed sodium bicarbonate (0.3 g / kg body weight) and the placebo group consumed sodium chloride (0.045 g / kg body weight). Blood lactate level was measured 5 minutes after continuous and intermittent anaerobic activity. Also, the two variables of fatigue time in the continuous test and mileage in the periodic test were calculated..

    Results

    The results showed that after consumption of sodium bicarbonate in blood lactate indices after both intermittent and continuous anaerobic activity and also the distance traveled by periodic activity, a significant difference was observed between placebo and supplement (P < 0.05). However, no significant difference was observed in the time index of fatigue and continuous activity (P ≥ 0.05).

    Conclusion

    The results indicate that consumption of sodium bicarbonate at a dose of 0.3 g per kg of body weight improves the interval anaerobic performance in active girls.

    Keywords: Sodium bicarbonate, Anaerobic Perfrmance, Continuous, Interval
  • Afsaneh Astinchap, Amirabbas Monazzami*, Zohreh Rahimi, Mehrali Rahimi Pages 9-18
    Introduction and purpose

    Non-alcoholic fatty liver disease, characterized by the deposition of fat in liver cells, can cause fibrosis, cirrhosis, and liver cell damage if not controlled. The aim of this study was to determine the effects of 8 weeks endurance training on fatty liver and lipid profile indices, insulin resistance and body composition in diabetic women with NAFLD.

    Materials and Methods

    in this study, 30 diabetic women (age 53±7, height 158±4, and weight 75±9) with non-alcoholic fatty liver participated. Subjects were randomly divided into two groups of control (n=15) and exercise (n=15). The training group program was performed by running in each session for 30-45 minutes and 60-70% of the heart rate reserve and three sessions per week for eight weeks. Liver enzymes, lipid profile, blood sugar, insulin, insulin resistance index, Percent body fat and VO2max were evaluated before and after the training protocol. ANOVA test with repeated measures was used to determine the differences. With confidence interval of P<0.05.

    Results

    Results of analysis of variance with repeated measures in lipid profile variables (TG, TC, HDL and LDL), liver enzymes (ALT and AST), insulin, insulin resistance, maximum oxygen consumption, WHR, weight and Body mass index showed that the interactive effect of time × group was significant in these variables  (P<0.05). The results of Bonferroni post hoc test reported a significant decrease in fat profile variables in the exercise group compared to the control group except for HDL in the exercise group, which did not show a significant change and in the control group (P <0.05). Also, the comparison between groups showed that there was a significant difference between control and exercise groups in fasting blood sugar factors, ALT, AST, TG, HDL, LDL, insulin, insulin resistance, maximum oxygen consumption, WHR, weight and Percent body fat (P<0.05).

    Discussion and Conclusion

    These results suggest that moderate intensity aerobic exercise can play an important role in the improvement of these patients by compensating for the destructive effects of type 2 diabetes and non-alcoholic fatty liver. In addition, aerobic exercise can prevent the progression of NAFLD.

    Keywords: Endurance training, Body Composition, Fat Profile, Non-Alcoholic Fatty Liver, Type 2 Diabetes, Insulin Resistance
  • AmirHosseien Abbaci, Vazgen Minasian* Pages 19-28
    Introduction and purpose

    Identifying the most effective training methods for developing the physical and functional abilities of table tennis players is of particular importance for coaches. Therefore, the main aim of this study was to compare the effects of two selected exercises methods on some physiological and performance variables of table tennis players.

    Materials and Methods

    Sixteen male adolescents table tennis players were voluntarily selected and optionally assigned in (i) combined (BMI=19.65±1.3 kg/m2; n=8) and (ii) traditional (BMI= 19.21±1.1 kg/m2; n=8) groups. . The exercise interventions include two traditional training methods with an emphasis on skill training and selected combined exercise with focused on strength-endurance training. The experimental groups performed 8-week/three sessions per week, respectively. Some effective variables in the performance of table tennis players were measured before and after the interventions in relatively equal conditions. The research data analyzed with ANCOVA statistics at a significance level of p <0.05.

    Results

    The findings showed that in speed (Combined -11.9 vs. Traditional-0.5%), agility (Combined 8.9 vs. Traditional 0%), aerobic power (Combined 14.5 vs. Traditional-17.3%), peak anaerobic power (Combined 5.9vs. Traditional -23.4%), and handgrip strength (combined 25.9vs. Traditional 4.4%), significant improvements were observed in the combined exercise group (P>0.05). Although, in the topspin forehand (Combined 46.5vs.74.7% Traditional), and topspin backhand skills (Combined 51.2vs. Traditional 83.2%), the subjects of the traditional group showed significant improvements (p>0.05).

    Discussion and Conclusion

    It is concluded that the physiological parameters of table tennis players in the traditional exercise group did not change, and even the players may experience a decrease in performance in consecutive matches.

    Keywords: Aerobic power, Anaerobic power, Adolescent, Table tennis
  • Marzieh Ashkanifar*, Seyed mahmoud Hejazi, Rambod Khajeie, Amir Rashidlamir Pages 29-38
    Introduction and purpose

    Exercise training increases skeletal muscle capillary density, but the molecular mechanisms of this process are not yet clear. Thus, the aim of this study was to determine the effect of eight weeks of training in the water on serum levels of vascular endothelial growth factor (VEGF) and atherogenic factors in overweight and obese men.

    Materials and Methods

    22 men with BMI = 30±3 voluntarily participated in this study which were randomly divided into two groups of control and training in water (n=11). The training program consisted of three sessions per week for eight weeks with intensity between 60 to 80 percent of maximal heart rate. Body mass index, body fat percentage and weight of the subjects were measured before and after the intervention. Venous blood samples which had been obtained in the pre-test and post-test were used to measure serum levels of VEGF and atherogenic factors.

    Results

    The results showed that serum levels of VEGF increased from 1517.63 to 1648.27, which this increment in the training group was significant compared to the control group (p <0.001). Although, LDL/HDL, TC/HDL, and TG/HDL ratio were significantly decreased in the training group compared to the control group (p<0.001).

    Discussion and Conclusion

    Training program in water might improve metabolic conditions by an increment of the serum levels of VEGF and decrement of atherogenic factors.

    Keywords: VEGF, Factors Atherogenic, obesity, exercise training
  • Roya Askari*, Mahbubeh Shahidi Rad, Alireza Hosseini Kakhak Pages 39-50
    Introduction and purpose

    MS is the most common cause of neurological disabilities among young adults. The aim of this research was to investigate the effect of 8 weeks of resistance training and Pilates on some physical performance in women with MS.

    Material and methods

     This research was semi-experimental and 33 women with MS participated (EDSS between 1 and 4). They were purposefully selected and randomly divided into two experimental groups and one control group. Exercises were done for eight weeks, three sessions a week. The resistance training group started leg flexion and extension movements, rowing, butterfly, leg press and crunches from the intensity of 40% of a maximum repetition and increased it to 60% of a maximum repetition after eight weeks. The Pilates training group also trained for 60-70 minutes three times a week for eight weeks, and the control group did not have any training. During the training, movements increased from three stations to 10 and sets from one to three. Endurance and muscle strength, balance and flexibility were evaluated before and after the training period. One-way ANOVA test to compare indicators between groups and paired t-test were used for intra-group changes. Tukey's post-hoc test was used to determine of the mean difference between the groups (P<0.05).

    Results

    Statistical analysis of the findings showed; Compared to the control group, eight weeks of resistance training and Pilates caused a significant improvement in strength, muscle endurance and balance indicators. Flexibility in Pilates exercises and balance index in resistance exercises had a better effect (P<0.05).

    Discussion and Conclusion

    According to the results, it is possible to suggest Pilates and resistance exercises as an effective way to improve motor function to MS patients.

    Keywords: Resistance training, Pilates training, Physical function, Multiple sclerosis
  • Yasaman Honarmandnasab*, Abbasali Gaeini, Mohammadreza Kordi Pages 51-60
    Introduction and purpose

    Exercise training and nutrition are non-pharmacological strategies which can reduce the sarcopenia-induced muscle atrophy in the older adults. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks resistance training and dark chocolate supplement on elderly blood myogenin.

    Materials and Methods

    For this purpose, 36 elderly (65-85 years old, equally men and women) were selected at nursing homes center of Qazvin province. After obtaining permits, screening and filling the random satisfaction form were divided into four groups: resistance training (n=10), supplement (n=10), combination (n=10) and control (n= 6). The training group and the combined group performed the chosen protocol for eight week, 60 minutes each day. The supplement and combination group daily took one 500 mg/day tablet of dark chocolate supplement. The control group did not have any exercise and supplements in this period. 48 hours before and after the study period, 6 cc blood samples were taken from the venous vein of the subjects to determine the plasma myogenin level and ANOVA and T-test were used to analyze the data
    (P>0.05).

    Results

    The results of this study showed that the level of myogenin doesn’t have significantly increase in all three groups (P>0.05). However, the maximum strength of leg and chest press in the training (P=0.03) and combined (P=0.01) groups compared to control group significantly increased.

    Discussion and Conclusion

    Resistance training and dark chocolate supplement despite the significant increase in maximum muscle strength of the chest and legs, doesn’t have significant positive effect on the increased myogenin regulation.

    Keywords: Aging, Myogenin, Resistance training, Sarcopenia, Dark chocolate