فهرست مطالب

نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 22، پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • روح الله محمدی میرزایی*، ناصر غلامی صفحات 1-9
    مقدمه و هدف

    مکمل یاری ویتامین D باالقای پاسخ های فیزیولوژیکی عضله اسکلتی و بهبود عملکرد همراه است. پژوهش حاضر با هدف تاثیر 8 هفته مکمل یاری ویتامین D بر مولفه های زیست حرکتی و عوامل التهابی کبدی فوتسالیست های زن تیم ملی ناشنوا انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 16 فوتسالیست زن تیم ملی ناشنوایان (سن 3.14±50.25 سال، قد 3.63±95.154 سانتی متر، وزن 3.46±58.57 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 1.07±11.24 کیلوگرم بر مترمربع) به صورت داوطلبانه با آرایش تصادفی به دو گروه مکمل (8 نفر) و دارونما (8 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی ها 120 دقیقه قبل از فعالیت ویتامین D و دارونما را به روش دوسوکور مصرف کردند. از آزمودنی ها آزمون های قدرت بیشینه عضلات پا، توان بی هوازی و هوازی، سرعت، چابکی و 5 سی سی خون ناشتا از ورید آنتی کوبیتال قبل و بعد از آزمون گرفته شد. برنامه تمرینی شامل یک دوره برنامه تمرینات تداومی، پلایومتریک، مقاومتی و اختصاصی بود. برای تحلیل داده ها از آزمون های شاپیروویلک، تحلیل کوواریانس یک طرفه استفاده شد.

    یافته ها: 

    تحلیل کوواریانس یک طرفه نشان داد، بین میانگین باقیمانده نمرات ویتامین D (نانوگرم/میلی لیتر)، قدرت پا (کیلوگرم) و ارگوجامپ (توان) برحسب عضویت گروه (مکمل و کنترل) تفاوت معنی داری وجود دارد (0.05≤P). بین میانگین باقیمانده نمرات توان هوازی، سرعت، آلانین ترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز تفاوت معنی داری در گروه (مکمل و کنترل) وجود ندارد (0.05≥p).

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاکی از افزایش سرمی ویتامین D (19نانوگرم/میلی لیتر) است. مطلوب ترین نتیجه پژوهش حاضر این ست که سطح ویتامین D برای عملکرد عضله اسکلتی حیاتی است. حفظ سطح مطلوب ویتامین D مانع از بروز عوامل التهابی کبدی ناشی از تخریب بافت عضلانی می گردد. بنابراین، ورزشکاران باید در طول سال ارزیابی (OH) D-25 شوند، در صورت بروز مشکل مکمل یاری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: ارگوجامپ، توان هوازی، فوتسال، قدرت بیشینه، ویتامین D
  • مجید کاشف، مجتبی صالح پور، مجتبی صادق قمی* صفحات 10-18
    مقدمه و هدف

    افزایش پروتیین های مرتبط با خون رسانی در بافت هیپوکمپ متعاقب تمرین ورزشی شنا احتمالا می تواند از بروز بیماری های مغزی مانند آلزایمر جلوگیری کند. هدف تحقیق حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرین ورزشی شنا بر سطوح VEGF-A و FGF-2 بافت هیپوکمپ و شاخص لی در موش های بزرگ آزمایشگاهی نر نژاد ویستار بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 16 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نر به طور تصادفی در 2 گروه هشت سری (تمرین شنا و کنترل) تقسیم شدند. گروه تمرین ورزشی شنا هشت هفته، هر هفته 5 روز متوالی برای 60 دقیقه در آب با دمای 2±32 درجه سانتی گراد تمرین کردند. برای اندازه گیری سطوح VEGF-A و FGF-2 از روش الایزا، برای اندازه گیری شاخص لی از اندازه گیری قد و وزن و برای آزمون فرضیه ها از آزمون های تی مستقل، یومن ویتنی و ویلکاکسون در سطح 0.05>P استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین شنا با افزایش معنادار VEGF-A (P=0.002) و FGF-2 (P=0.0001) هیپوکمپ نسبت به گروه کنترل همراه بود. به علاوه هشت هفته تمرین شنا باعث کاهش معنادار شاخص لی و بهبود توده بدنی در موش های بزرگ آزمایشگاهی گردید (0.012=P).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که هشت هفته تمرین شنا، باعث افزایش عوامل موثر در رگ زایی در بافت هیپوکمپ و بهبود توده بدنی موش  های بزرگ آزمایشگاهی نر نژاد ویستار می  شود.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی شنا، هیپوکمپ، VEGF-A، FGF-2، شاخص لی
  • علی قلی زاده، محسن محمدنیا احمدی*، علی ثقه الاسلامی، سعید ایل بیگی صفحات 19-29
    مقدمه و هدف

    به منظور شناسایی قابلیت های رشته ورزشی زورخانه جهت شکوفا شدن این ورزش در سطح جهان و المپیک، اجرای پژوهش بر روی گروهی از ورزشکاران مستعد این رشته که در سطح بالاتری از عملکرد نسبت به همسالان خود باشند، ضروری به نظر می رسد. بنابراین، هدف از این مطالعه مقایسه برخی از ویژگی های آنتروپومتریکی، فیزیولوژیکی و روانشناختی ورزشکاران حرفه ای و مبتدی زورخانه ای خراسان جنوبی بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 12 ورزشکار حرفه ای (سن 2±22.58 سال؛ قد 7.46 ±175.75 سانتی متر؛ وزن 8.32 ±66.88 کیلوگرم) و 12 ورزشکار مبتدی زورخانه ای شهرستان بیرجند (سن 1.93±20.58 سال؛ قد 6.97±175.08 سانتی متر؛ وزن 15.26 ± 70.79 کیلوگرم) مقایسه شدند. متغیرهای تن سنجی؛ فیزیولوژیکی (قدرت پنجه، قدرت کمربند شانه، قدرت عضلات پشت، توان هوازی، توان بی هوازی پایین تنه و بالاتنه، استقامت عضلانی، تعادل دو طرفه و انعطاف پذیری)؛ و متغیرهای روانشناختی دو گروه مورد سنجش قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t مستقل (سطح معنی داری 0.05) استفاده شد.

    یافته ها

    در هیچ یک از شاخص های تن سنجی و روان شناختی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد. در شاخص های فیزیولوژیکی در قدرت پنجه (0.030=P) و عضلات پشت (0.014=P)؛ VO2max (P=0.024)، تعادل نیمه پویای چپ (0.034=P) و راست (0.044=P) و استقامت عضلانی (0.001=P) تفاوت معنی داری بین دو گروه ورزشکار زورخانه ای وجود داشت و ورزشکاران حرفه ای بهتر از مبتدی بودند. ولی در شاخص های قدرت عضلات کمربند شانه ای (0.069=P)، توان بی هوازی بالاتنه (0.808=P) و پایین تنه (0.985=P) تفاوت معنی داری مشاهده نشد. از طرف دیگر، بین ویژگی های روانشناختی دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0.05<P).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق، احتمالا عوامل فیزیولوژیکی نسبت به سایر شاخص ها اهمیت بالاتری در تمایز ورزشکاران مبتدی و حرفه ای زورخانه ای داشته و در روند استعدادیابی این رشته می تواند ملاک انتخاب قرار گیرند. با توجه به کسب امتیاز بالا در شش مهارت روانی، هر دو گروه ورزشکاران زورخانه ای خراسان جنوبی از آمادگی روانی خوبی نیز برخوردار بودند.

    کلیدواژگان: پهنای گستره دست، دینامومتر، توان بی هوازی، ورزشکار موفق، زورخانه
  • فاطمه زائری ایرانی، محمدرضا کردی*، رضا نوری صفحات 30-37
    مقدمه و هدف

    اگر چه نقش مطلوب تمرینات ورزشی بر سلامت بیماران مبتلا به آلزایمر (AD) گزارش شده است، اما سازوکار این اثار بر عملکرد نورونی در این بیماران هنوز به خوبی شناخته نشده است. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر تمرین تناوبی شدید (HIIT) و تمرین در محیط غنی شده حرکتی (RE) بر بیان پروتیین های آیریزین و آدیپونکتین در بافت هیپوکمپ رت های آلزایمری طراحی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 25 سر موش صحرایی به گروه های (1) کنترل، (2) شم Sh)، 3) آلزایمری شده با استرپتوزوتوسین AD)،4) تمرین تناوبی شدید (HIIT) و (5) تمرین در محیط غنی شده حرکتی (RE) تقسیم شدند. گروه HIIT به مدت هشت هفته، پنج جلسه در هفته و هر جلسه در 9 تناوب 90 ثانیه ای با شدت 85 درصد سرعت بیشینه به تمرین بر روی تردمیل پرداختند و گروه تمرین RE در قفس های ویژه غنی شده از نظر حرکتی قرار گرفتند. به منظور تایید مدل آلزایمری رنگ آمیزی تیوفلاوینی انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل استنباطی یافته ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه همراه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0.05>P).

    یافته ها

    در حالیکه انجام تمرینات RE موجب افزایش معنادار سطح آیریزین در مقایسه با گروه آلزایمری (0.009=P) شد، تمرینات HIIT تغییر معنادار در سطح آیریزین ایجاد نکرده است. همچنین هیچ یک از روش های تمرینی تغییرات معنادار در سطح آدیپونکتین ایجاد نکرده اند (0.05>P).

    بحث و نتیجه گیری

    انجام فعالیت در محیط غنی سازی شده حرکتی از طریق سازوکار آیریزین آثار مطلوب تری در کاهش نشانه های AD دارد.

    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، تمرین اختیاری، تمرین تناوبی شدید، هیپوکمپ
  • حورا کیخسروی، رویا عسکری*، امیرحسین حقیقی، عصمت رشیدی صفحات 38-47
    مقدمه و هدف

    دیابت یک بیماری التهابی ناشی از عدم تعادل طولانی مدت سیستم ایمنی، سندرم متابولیک و انرژی اضافی مرتبط با چاقی است. تمرین ورزشی علاوه بر نقشی که در پیشگیری از دیابت دارد، به درمان دیابت نیز کمک میکند و حساسیت به انسولین و اختلالات سلامت مرتبط با دیابت را به میزان قابل توجهی با حداقل عوارض ناخواسته بهبود می بخشد.

    مواد و روش ها:

     در این تحقیق که از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود، تعداد 23 نفر زن چاق مبتلا به دیابت به صورت نمونه در دسترس انتخاب و با استفاده از یک طرح یک سویه کور، به صورت تصادفی در دو گروه، تمرین ترکیبی و مصرف دارچین (12 نفر، قد 4.69± 154.17 سانتی متر، وزن 6.62±75.45 کیلوگرم، شاخص توده بدن 1.7±31.7 کیلوگرم بر مترمربع) و تمرین ترکیبی و مصرف زنجبیل (11 نفر، قد 4.03± 154.45 سانتی متر، وزن 6.09±75.18 کیلوگرم، شاخص توده بدن 1.56±31.46 کیلوگرم بر مترمربع) قرار گرفتند. افرادی که در گروه مصرف زنجبیل بودند به مدت هشت هفته روزانه 1500 میلی گرم پودر ریزوم زنجبیل و افرادی که در گروه مصرف دارچین بودند طبق همین برنامه اما کپسول دارچین دریافت می کردند. هر دو گروه هشت هفته، سه جلسه در هفته، تمرینات مقاومتی و تمرینات تناوبی هوازی (دویدن) را با شدت 85-75% ضربان قلب بیشینه انجام دادند. اندازه گیری شاخص ها 48 ساعت قبل از اولین جلسه تمرینی و پس از هشت هفته تمرینی برای تعیین تغییرات گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین صورت گرفت. برای بررسی اختلاف میانگین متغیرهای موردنظر از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری استفاده شد. سطح معناداری 0.05>P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بین تغییرات شاخص گلوکز در گروه های مورد مطالعه تفاوت معناداری مشاهده نشد (0.05<p)، </pاما در شاخص انسولین و شاخص مقاومت به انسولین در گروه تمرینات ترکیبی و دارچین نسبت به گروه تمرینات ترکیبی و زنجبیل کاهش معناداری مشاهده شد (0.0001=P).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می رسد برای بهبود شاخص های گلیسمی انجام تمرینات مقاومتی- هوازی و مصرف دارچین کارایی بهتری را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، زنجبیل، دارچین، چاقی، دیابت نوع دو
  • نسرین مهتابی، بهلول قربانیان*، عسگر ایران پور صفحات 48-59
    مقدمه و هدف

    متابولیسم استخوان توسط بافت چربی از طریق ترشح آدیپوسایتوکین ها تنظیم می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تمرین هوازی همراه با رژیم غذایی کتوژنیک بر سطوح سرمی استیوکلسین و لپتین در مردان میانسال مبتلا به سندروم متابولیک بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد. تعداد 40 نفر از مردان با ابتلا به سندروم متابولیک به عنوان آزمودنی های پژوهش انتخاب شدند. سپس آزمودنی ها به صورت تصادفی در چهار گروه کنترل (10 نفر)، تمرین هوازی (10 نفر)، کنترل رژیم غذایی کتوژنیک (10 نفر) و تمرین هوازی توام با کنترل رژیم غذایی کتوژنیک (10 نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین هوازی با دوره 45 دقیقه ای فعالیت ورزشی هوازی برای مردان میانسال مبتلا به سندروم متابولیک با شدت 70-60 درصد ضربان قلب بیشینه از فعالیت ورزشی هوازی با توالی 3 جلسه در هفته به مدت 12 هفته متوالی انتخاب گردید. هم چنین رژیم های غذایی تجویزی با تمرکز بر مصرف کربوهیدرات (با محدود کردن میزان مصرف کربوهیدرات تا 40-30 گرم در روز) بود و محدودیتی در کالری دریافتی روزانه و نوع چربی مصرفی یا غلظت کلسترول موجود در رژیم غذایی ایجاد نشد. خون گیری پس آزمون آزمودنی ها در هر سه گروه، سه روز پس از آخرین جلسه تمرینی به عمل آمد.

    یافته ها

    نتایج تغییر معنی داری در سطوح استیوکلسین در گروه تمرین (0.019=P) و  تمرین توام با رژیم غذایی (0.004=P) و هم چنین تغییر معنی داری در سطوح لپتین در گروه تمرین (0.01=P) و گروه تمرین توام با رژیم  غذایی (0.01=P) نسبت به گروه کنترل نشان داد.

    بحث و نتیجه گیری

    مشارکت بیماران مبتلا به سندروم متابولیک در برنامه تمرین هوازی توام با کنترل رژیم غذایی کتوژنیک می تواند در بهبود اختلال متابولیکی و متابولیسم استخوان نقش به مراتب بهتری نسبت به تنها استفاده از این مداخله ها داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، رژیم غذایی کتوژنیک، استئوکلسین، لپتین، سندروم متابولیک
|
  • Roohollah Mohammadi Mirzaei*, Naser Gholami Pages 1-9
    Introduction and purpose

    Vitamin D supplementation is associated with inducing physiological skeletal muscle responses and improving performance. The aim of this study was to determine the effect of 8 weeks of vitamin D supplementation on biomotor components and liver inflammatory factors in female futsal player's deaf national team.

    Materials and Methods

    For this purpose,16 female futsal players deaf national team (age 25.50±3 years, height 154.95±3 cm, weight 57.58±3 kg and BMI 24.11±1 kg/m2) were selected and were randomly divided into two groups supplementation (n=8) and placebo (n=8). Subjects took vitamin D and placebo 120 minutes before the activity in a double-blind manner. Subjects were tested for maximal leg strength, anaerobic and aerobic power, speed, agility and 5cc of fasting blood from the anticubital vein before and after the tests. The training program included of continuous, plyometric, resistance and specific training. Statistical analysis was done by one-way analysis of covariance (ANCOVA) using.

    Results

    According to the results of ANCOVA, there was a significant difference between the mean residual scores of vitamin (ng/ml), leg strength (kg) and ergoujmp (power) in groups (P<0.05). There was no significant difference between the mean scores of aerobic power, speed, ALT, AST, ALPH (P≥0.05).

    Discussion and Conclusion

    Findings indicate an increase in serum vitamin D (19ng/ml). The most favorable outcome of the present study is that vitaminD levels are critical for skeletal muscle function. Maintaining the optimal level of vitamin D prevents the occurrence of liver inflammatory factors caused by the destruction of muscle tissue. Therefore, athletes should be evaluated 25(OH)D during the year, in case of supplementation problems.

    Keywords: ErgoJump, Aerobic power, Futsal, Maximum strength, Vitamin D
  • Majid Kashef, Mojtaba Salehpour, Mojtaba Sadegh Ghomi* Pages 10-18
    Introduction and purpose

    The increase of proteins related to blood supply in the hippocampus tissue following swimming exercise can probably prevent the occurrence of brain diseases such as Alzheimer's. The aim of the present study was to determine the effect of eight weeks swimming exercise training on VEGF-A and FGF-2 levels of hippocampus tissue and Lee's Index in male Wistar Rats.

    Materials and methods

    16 male Rats, divided randomly into 2 groups (swimming exercise training and control). Swimming training group exercised for 8 weeks, 5 consecutive days per week for 60 minutes in water with 32±2˚C of temperature. for evaluation of VEGF-A and FGF-2 Levels used from Elisa Method, To measure Lee's index from height and weight measurements and for hypothesizes test used from Independent T Student, Mann - Whitney U and Wilcoxon tests in level of p≤0.05.

    Results

    Results show that eight weeks swimming training cause significant increase in VEGF-A (P=0.002) and FGF-2 (P=0.000) in hippocampus tissue compare to control group. Furthermore Eight weeks Swimming training cause significant decrease in Lee's index and improvement of mass index in Rats (P=0.012).

    Discussion and Conclusion

    Results of this study show that eight weeks swimming exercise training cause increase on effective angiogenic factors in hippocampus tissue and improvement of mass index in male Wistar Rats

    Keywords: Swimming Exercise training, Hippocampus, VEGF-A, FGF-2, Lee's index
  • Ali Gholizadeh, Mohsen Mohammadnia Ahmadi*, Ali Seghatoleslami, Saeid Ilbeigi Pages 19-29
    Introduction and purpose

    In order to identify the capabilities of Zorkhaneh sports for the development of this sport at the world and Olympic levels, it is necessary to conduct research on a group of talented athletes who are at a higher level of performance than their peers. So, the purpose of this study was to compare some of the anthropometric, physiological, and psychological characteristics of novice and professional athletes in zurkhaneh, South Khorasan.

    Materials and methods

    For this purpose, 12 professional (age: 22.58 ± 2.6; height: 175.65 ± 7.46 cm; weight: 66.88 ± 8.38 kg) and 12 athletes of zurkhaneh beginner in Birjand (age: 20.58 ± 1.93 years; height: 175.88 ± 6.97 cm; weight: 79.97 ± 15.26 kg) were compared. The anthropometric variables (height, weight, hip and leg length, body mass index, arm span, thigh and legs circumferences); physiological variables (handgrip, chest and back muscle strength, aerobic power, lower and upper body anaerobic power, muscular endurance, double-sided standing balance, flexibility); and psychological variables were evaluated in several separate sessions in both groups. The independent T-test was used for data analysis.

    Results

    There was no significant difference between the two groups in any of the anthropometric and psychological indicators (p>0.05). Among the physiological indices, there was a significant difference between the two groups of zurkhaneh athletes in hand grip (P=0.303) and back muscles strength (P=0.014); VO2max (P=0.024); Semi-dynamic left balance (P=0.04) and right (P=0.044); and muscular endurance (P=0.001), and professional athletes were better than novice. However, there was no significant difference between groups in chest muscle strength (P=0.069), upper (P=0.808) and lower (P=0.988) anaerobic power. On the other hand, no significant difference was observed between groups in the psychological characteristics (p>0.05).

    Discussion and Conclusion

    According to the research findings, physiological factors may be more important than other indicators in distinguishing between novice and professional zurkhaneh athletes and in the process of talent identification in this field can be selected. Due to the high score in six psychological skills, both groups of zurkhaneh athletes were also well mentally prepared.

    Keywords: Arm span, Dynamometer, Anaerobic power, Successful athlete, Zurkhaneh
  • Fatemeh Zaeri Irani, MohammadReza Kordi*, Reza Nuori Pages 30-37
    Introduction and purpose

    Although the beneficial role of exercise in the health of patients with Alzheimer's (AD) has been reported, the mechanism of these effects on neuronal function in these patients is still not well understood. Therefore, the present study was designed to compare the effect of high intensity interval training (HIIT) and exercise in motor enriched environment (RE) on the expression of irisin and adiponectin proteins in the hippocampal tissue of Alzheimer's rats.

    Material and Methods

    In this experimental study, 25 rats were divided into (1) control, (2) sham (Sh), (3) streptozotocin Alzheimer's model (AD) (4) high intensity interval training (HIIT) and (5) Exercises in motor enriched environment (RE). The HIIT group trained for eight weeks, five sessions per week and each session in 90 seconds practice in 9interval with an intensity of 85% of maximum speed, and the RE group were placed in especially motor enriched cages. In order to confirm the Alzheimer's model, thioflavin staining was used. One-way ANOVA with Tukey’ s post-hoc test was used for data analysis (P≤0.05).

    Results

    The RE exercises significantly increased in irisin levels compared to the Alzheimer's group (P=0.0009), HIIT exercises resulted in no significant change in irisin levels. None of the training methods caused significant changes in adiponectin level (P>0.05).

    Discussion and Conclusion

    Activity in an enriched motor environment through the irisin mechanism has more desirable effects in reducing AD symptoms

    Keywords: Alzheimer's disease, Hippocampus, High intensity interval training, Voluntary exercise
  • Houra Keykhosravi, Roya Askari*, Amirhossein Haghighi, Esmat Rashidi Pages 38-47
    Introduction and purpose

    Diabetes is an inflammatory disease caused by long-term imbalance of the immune system, metabolic syndrome and excess energy associated with obesity. In addition to its role in the prevention of diabetes, exercise also helps in the treatment of diabetes and significantly improves insulin sensitivity and diabetes-related health disorders with minimal side effects.

    Materials and methods

    In this research, which was semi-experimental with a pre-test-post-test design, 23 obese women with diabetes were selected as an available sample and trained randomly in two groups using a one-way blind design. Combined exercise and cinnamon consumption (12 people, height 154.17±4.69, weight 75.45±6.62, body mass index 31.7±1.7) and combined exercise and ginger consumption (11 people, height 154.45±4.03, weight 75.18±6.09, body mass index 1.56± 31.46) were placed. The people who were in the ginger consumption group received 1500 mg of ginger rhizome powder daily for eight weeks, and the people who were in the cinnamon consumption group received cinnamon capsules according to the same plan. Both groups performed resistance training and aerobic interval training (running) with an intensity of 75-85% of maximum heart rate for eight weeks, three sessions per week. The indicators were measured 48 hours before the first training session and after eight weeks of training to determine changes in glucose, insulin and insulin resistance index. Analysis of variance with repeated measurements was used to check the mean difference of the desired variables. A significance level of α ≤ 0.05 was considered.

    Results

    No significant difference was observed between the changes in the glucose in the studied groups (P>0.05), but a significant decrease was observed in the insulin and insulin resistance in the group of combined exercises and cinnamon compared to the group of combined exercises and ginger. (P = 0.0001).

    Discussion and Conclusion

    According to the results of this research, it seems that resistance-aerobic exercises and cinnamon consumption show better efficiency for improving glycemic indices.

    Keywords: Combined exercises, Ginger, Cinnamon, Obesity, Type 2 diabetes
  • Nasrin Mehtabi, Bahloul Ghorbanian*, Asgar Iranpour Pages 48-59
    Introduction and purpose

    Bone metabolism is regulated by adipose tissue through the secretion of adipocytokines. The aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise combined with ketogenic diet on serum levels of osteocalcin and leptin in middle-aged men with metabolic syndrome.

    Materials and methods

    The current research is semi-experimental. 40 men with metabolic syndrome were selected as research subjects. Then the research subjects were randomly divided into four groups included control (n=10), aerobic exercise (n=10), ketogenic diet control (n=10) and aerobic exercise combined with ketogenic diet control (n=10). The aerobic training protocol was a 45-minute period of aerobic exercise for middle-aged men with metabolic syndrome with intensity of 60-70% of maximal heart rate of aerobic exercise was selected with a sequence of 3 sessions per week for 12 consecutive weeks. Also, prescribed diets focused on carbohydrate consumption (by limiting the amount of carbohydrate consumption to 30-40 grams per day) and there was no restriction on the daily calorie intake and the type of fat consumed or the concentration of cholesterol in the diet. Post-test blood sampling of subjects in all three groups was done three days after the last training session.

    Results

    The results showed a significant change in osteocalcin levels in the exercise (P=0.019) and exercise with diet control (P=0.004) groups and also a significant change in leptin levels in the exercise (P=0.01) and the exercise group with diet control (P=0.01) groups.

    Discussion and Conclusion

    The participation of patients with metabolic syndrome in an aerobic exercise program combined with ketogenic diet control can play a much better role in improving metabolic disorders and bone metabolism than using these interventions alone.

    Keywords: Aerobic Exercise, Ketogenic Diet, Osteocalcin, Leptin, Metabolic Syndrome