فهرست مطالب

نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی
پیاپی 48 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی فتحی زاده، مهدی سهرابی*، علیرضا صابری کاخکی صفحات 147-159
    مقدمه

    هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تصویرسازی استراتژی های بازی در مقایسه با تصویرسازی مهارت ها بر اجرا در یک دوره رقابت ورزشی بود.

    روش پژوهش:

     شرکت کنندگان 30 نفر (19 مرد و 11 زن) از کاراته کا هایی بودند که به لحاظ سطح اجرا بالاتر از متوسط ارزیابی شدند. ابتدا توانایی و تجربه های گذشته شرکت کنندگان در تصویرسازی حرکتی سنجش شد. سپس آنها در یک طرح نیمه تجربی و در یکی از سه گروه تصویرسازی استراتژی، تصویرسازی حرکت یا کنترل شرکت کردند. هر فرد با یک حریف مبارزه کرد، بلافاصله بعد از آن، عمل مورد نظر را بر حسب گروه انجام داد و در پایان با همان حریف قبلی دوباره به رقابت پرداخت.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که کاراته کاها از توانایی تصویرسازی خوبی به ویژه در حفظ مشخصه های زمانی حرکت برخوردار بوده و در مسابقات گذشته به ویژه قبل از شروع مسابقه از تصویرسازی شناختی عمومی و شناختی اختصاصی بهره می برده اند. هم چنین، روش های تجزیه و تحلیل ناپارامتری مشخص کردند که در طرح نیمه تجربی گروه تصویرسازی استراتژی توانست اختلاف امتیاز بالاتری را در پس آزمون کسب کند، اما گروه های تصویرسازی مهارت و کنترل تغییر معناداری نداشتند.

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاکی از آن بود که تصویرسازی استراتژی نسبت به تصویرسازی مهارت دارای مزیت است. پیشنهاد می شود، تصویرسازی استراتژی بازی به عنوان یک عامل موثر بر موفقیت ورزشی می تواند در فواصل بین مسابقات مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تصویرسازی شناختی عمومی، توانایی تصویرسازی، رویداد رقابتی، استراتژی بازی، کاراته
  • فرشته عموزاده*، هادی مرادی، حسن غرایاق زندی، رضا رستمی، علی مقدم زاده صفحات 161-173

    مقدمه:

     اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در جمعیت عمومی و ورزشی رایج است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی تحریک جریان مستقیم فرا جمجمه ای بر توجه مداوم دیداری دانش آموزان بیش فعال ورزشکار است.

    روش پژوهش:

    در این پژوهش از بین 79 دانش آموز ورزشکار دارای اختلال بیش فعال/نقص توجه تعداد 45 دانش آموز به شکل تصادفی انتخاب و به سه گروه 15 نفری کنترل، شم و آزمایش تقسیم شدند. تمامی آزمودنی ها گروه شم و آزمایش، دو نوع مختلف تحریک آند تک موضعی و ساختگی بر روی ناحیه (F3) همراه با تحریک کاتد در ناحیه(SO) با شدت جریان 1 میلی آمپر و به مدت 15 دقیقه طی ده جلسه دریافت کردند سپس هر گروه به طور مجدد موردبررسی قرار گرفت. پس از چهل روز آزمون پیگیری مطابق با پس آزمون و با استفاده از آزمون عملکرد پیوسته (CPT)  صورت گرفت و از آزمون t زوجی برای بررسی فرضیه استفاده شد (0/05≥p).

    یافته ها

    نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون t زوجی  نشان داد که اعمال تحریک جریان مستقیم فرا جمجمه ای بر بهبود توجه مداوم دیداری دانش آموز ورزشکار دارای اختلال بیش فعال/نقص توجه اثربخش بوده است.

    نتیجه گیری

    یافته های به دست آمده حاکی از این است که پروتکل اعمال تحریک جریان مستقیم فرا جمجمه ای 1 میلی آمپر، توانایی بهبود توجه مداوم دیداری دانش آموزان ورزشکار دارای اختلال بیش فعال/نقص توجه دارد.

    کلیدواژگان: تحریک جریان مستقیم فرا جمجمه ای، توجه مداوم دیداری، ورزشکاران بیش فعال، نقص توجه
  • تهمینه کربلائی صادقی، مرتضی طاهری*، خدیجه ایراندوست صفحات 175-191
    مقدمه

    سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون به رشد توده های سرطانی در روده بزرگ گفته می شود. بر اساس شواهد تحقیقی، استفاده از آنتی اکسیدان ها و تجویز فعالیت های منظم ورزشی یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها است. هدف از این پژوهش تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی و مصرف کویرستین بر فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز (BDNF) و پروتیین متصل شونده به عناصر پاسخ دهنده به آدنوزین مونوفسفات حلقه ای (CREB) در هیپوکامپ مغز موش های مبتلابه سرطان کولون بوده اثر زیادی بر کارکردهای شناختی دارد.

    روش ها:

     آزمودنی های این پژوهش شامل 50 سر رت صحرایی نر ویستار (وزن: 30±250 گرم، سن: 12 هفته) بود که بر اساس وزن، همگن شده و به روش تصادفی در 5 گروه (هر گروه 10 سر) کنترل سالم، گروه کنترل سرطانی، گروه سرطانی + مکمل کویرستین گروه سرطانی+ تمرین تناوبی، گروه سرطانی + مکمل کویرستین + تمرین تناوبی موردبررسی و ارزیابی قرار گرفتند. اندازه گیری های BDNFو CREB در هیپوکامپ مغز موش های صحرایی طبق استاندارد و روش الایزا انجام شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج تحقیق نشان داد که هشت هفته تمرین تناوبی در هیپوکامپ مغز موش های مبتلابه سرطان کولون بر میانگین نمرهBDNF (p=0/047) وCREB (p=0/032) تاثیر معنا داری داشت. هشت هفته مصرف مکمل کویرستین در هیپوکامپ مغز موش های مبتلابه سرطان کولون بر میانگین نمره BDNF (p=0/792) و میانگین نمره CREB(p=0/363) تاثیر معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    به طورکلی یافته های پژوهش نشان داد که تمرینات تناوبی و مصرف مکمل کویرستین سبب بهبود BDNFو CREB در هیپوکامپ مغز موش های مبتلابه سرطان کولون می شود.

    کلیدواژگان: کوئرستین، BDNF، هیپوکامپ، سرطان کولون، ریز مغذی ها
  • علیرضا فارسی، محمدرضا محمودی، مریم کاویانی* صفحات 193-205

    مقدمه :

    کنترل داشتن بر عملکرد یکی از اصلی ترین عوامل موفقیت در رشته تیراندازی است. تحقیقات نشان داده اند که هر چه فرد اطلاعات بیشتری از عملکرد بدن خود داشته باشد، قادر به کنترل بهتر آن خواهد بود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر تمرین بازخورد زیستی ضربان قلب همراه با آرامسازی بر عملکرد و رفتار خیرگی تیراندازان بود.

    روش پژوهش:

     شانزده تیرانداز نیمه ماهر، 18تا 40 ساله با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کننده ها به طور همگن در دو گروه آزمایشی (بازخورد زیستی ضربان قلب همراه با آرامسازی شکمی) و کنترل قرار گرفتند. قبل و بعد از انجام مداخله های تمرینی، همه شرکت کننده ها 20 شلیک از فاصله ده متری انجام دادند، در حالیکه نمرات دقت تیراندازی توسط نرم افزار اسکت و رفتار خیرگی آنها توسط دستگاه ردیابی چشم اندازه گیری می شد.  شرکت کننده های گروه آزمایشی مداخله بازخورد زیستی ضربان قلب در حین آرام سازی شکمی به مدت 4 هفته و هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 30 دقیقه را انجام دادند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس 2*2 (گروه * مرحله) نشان داد نمره دقت هدف گیری در عملکرد ورزشکاران تفاوت معناداری وجود داشت ولی در رفتار خیرگی تیراندازان در دو گروه مداخله و گروه کنترل تفاوت معناداری نداشت. اما به طور کلی در متغیر رفتار خیرگی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش داشته است.

    نتیجه گیری

    در مجموع تمرینات بازخورد زیستی ضربان قلب همراه با آرامسازی توانست عملکرد تیراندازان نیمه ماهر را بهبود بخشد اما در رفتار خیرگی تیراندازان علی رقم بهبود شاخص های این متغیر،تفاوت معناداری ایجاد نشد.

    کلیدواژگان: بازخورد زیستی، تثبیت، ساکاد، چشم آرام، عملکردشناختی
  • حسین صمدی*، جلیل مرادی، سعید آهار صفحات 207-221

    مقدمه :

    با وجود اهمیت قضاوت های داوری و حساسیت نقش داوران در برگزاری رقابت های ورزشی و تاثیر تصمیمات داوران بر نتیجه بازی، پژوهش های اندکی درباره جنبه های مختلف حرفه ای و شغلی داوران انجام گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس خودکارامدی در داوران بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. بدین منظور 228 داور در رشته های تیمی و انفرادی نسخه فارسی مقیاس خودکارامدی در داوران را تکمیل کردند. ابتدا با استفاده از روش بازترجمه، صحت ترجمه نسخه فارسی پرسشنامه تایید شد و در ادامه برای تعیین روایی سازه پرسشنامه از تحلیل عامل تاییدی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری و برای تعیین همسانی درونی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. همچنین برای پایایی زمانی سوالات، از همبستگی درون طبقه ای با روش آزمون- آزمون مجدد استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شاخص نیکویی برازش و شاخص برازش تطبیقی بالاتر از (0/90) است. پایایی زمانی (0/76) و ضریب آلفای کرونباخ برای خودکارامدی و ابعاد آن بالای 0/7 (مقدار شاخص قابل قبول بودن) به دست آمد.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج، نسخه فارسی مقیاس خودکارامدی در داوران از روایی سازه و پایایی درونی و زمانی مطلوب و قابل قبولی در بین داوران رشته های تیمی و انفرادی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری روا و پایا برای ارزیابی خودکارامدی داوران ایرانی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، داوران، روایی سازه، همسانی درونی، پایایی زمانی
  • حسنیه بارانی، مرضیه بلالی*، اسمعیل نصیری صفحات 223-235
    مقدمه

    قیود تکلیف و محیط در فعالیت های شناختی، ادراکی، تصمیم گیری و رفتار های تاکتیکی بسیار حایز اهمیت است.  قیود تکلیف در زمینه های اجرا از قیود محیطی اختصاصی تر هستند، از این رو تحقیق حاضر در نظر دارد به بررسی تاثیر دستکاری قیود تکلیف بر شاخص های عملکردی و اضطراب مرتبط با ترس از افتادن در سالمندان بپردازد.

    روش پژوهش: 

    بدین منظور 45 بانوی سالمند (در دامنه سنی 60 تا 66 سال) به صورت تصادفی در سه گروه دستکاری قیود تکلیف ، بدون دستکاری قیود تکلیف و گروه کنترل تقسیم شدند. سپس گروه های تجربی تمرینات دستکاری قیود تکلیف و تمرینات بدون دستکاری قیود تکلیف را به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه به مدت 45دقیقه انجام دادند. گروه کنترل نیز، طی مدت اجرای تحقیق به فعالیت عادی خود ادامه دادند.

    یافته ها

    در تحقیق حاضر برای ارزیابی شاخص های عملکردی از آزمون TUG و BESS و برای ارزیابی شاخص اضطراب از مقیاس ارزیابی اضطراب همیلتون استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس با حذف اثر پیش آزمون نشان داد، گروه با دستکاری قیود تکلیف در شاخص های عملکردی و اضطراب  به طور معنی داری (0/001=P)  نسبت به گروه بدون دستکاری و کنترل نتایج بهتری بدست آوردند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش بر استفاده از انواع دستکاری های قیود تکلیف به عنوان نوعی راهبرد تدریس برای افراد سالمند  حمایت کرد. همچنین موید تاثیر تمرینات با دستکاری قیود تکلیف است که باعث بهبود تعادل و کاهش ترس از افتادن در سالمندان میشود و با بهبود این توانایی خطر زمین خوردن در این قشر از  جامعه کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: ترس ازافتادن، دستکاری، قید تکلیف، سالمند، شاخص عملکردی
  • مینا کشاورز، حسن محمدزاده* صفحات 237-250

    مقدمه:

     در سال های اخیر، علاقه قابل توجهی به تحول آموزش تربیت بدنی از رویکرد خطی به رویکرد غیرخطی وجود داشته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی بازی های بومی -محلی با روش های آموزشی تدریس بازی برای فهمیدن و حس بازی بر تبحر حرکتی دانش آموزان انجام شد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود که به شکل میدانی انجام شد. پنجاه و پنج دانش آموز دختر (10-11سال) به صورت تصادفی به چهار گروه تدریس بازی برای فهمیدن، حس بازی، ترکیب رویکرد تدریس بازی برای فهمیدن و حس بازی و گروه سنتی تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت 12 هفته، هر هفته 3 جلسه یک ساعته مطابق رویکرد آموزشی گروه خود به تمرین پرداختند. از آزمون برونیکس-اوزورتسکی برای ارزیابی تبحر حرکتی کودکان استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس مرکب تفاوت معناداری را بین پیش آزمون و پس آزمون سه گروه اول نشان داد به طوری که می توان گفت در مهارت حرکتی درشت گروه ترکیبی با 79% تغییرات، در مهارت حرکتی ظریف و تبحر حرکتی کل گروه تدریس بازی برای فهمیدن به ترتیب با 84% و 85% از تغییرات بیشترین نمره را کسب کردند. در حالی که آموزش سنتی تاثیر معناداری در متغیرهای مورد بررسی نداشت.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که استفاده از رویکرد ترکیبی می تواند تبحر حرکتی کودکان را به طور همزمان بهبود بخشد. مطالعه حاضر نشان می دهد که مدل های آموزش تدریس بازی برای فهمیدن و حس بازی درقالب بازی های بومی-محلی روش تمرینی مناسبی برای ارتقاء تبحر حرکتی در دانش آموزان هستند و به نظر می رسد این رویکردها قابلیت انتقال به سایر مقاطع تحصیلی را دارند.

    کلیدواژگان: بازی های سنتی، تدریس بازی برای فهمیدن، ترکیب رویکردها، تبحر حرکتی، حس بازی
  • ابوالفضل شایان، حمیده ایرانمنش، مهدی یزدان پناه*، محمدعلی دولتی صفحات 251-266

    مقدمه:

     عامل نوروتروفیکی مشتق از مغز (BDNF)، پروتیینی است که به میزان زیادی در ساختارهای دستگاه عصبی مرکزی بیان می شود و شکل پذیری سیناپسی و فراگیری مهارت های حرکتی و شناختی را تحت تاثیر قرار می دهد. این درحالیست که چندریختی val66met مقدار و بیان BDNF را مختل می کند.لذا محققان در تحقیق حاضر درصدد بررسی تاثیر چندریختی مذکور بر یادگیری یک مهارت توالی دار حرکتی بودند.

    روش پژوهش: 

    بدین منظور  صد نفر از دانشجویان مرد دانشگاه کاشان (میانگین سنی2.20±21.60) تحت مطالعه قرار گرفتند. پس از استخراج DNA ژنومیک، انجام واکنش زنجیره پلی مراز (PCR) با استفاده از پرایمر رو به جلو 3- ATACTGTCACACACGCTG-5 و پرایمر معکوس 3- ACTCTGGAGAGCGTGA-5 تایید صحت محصول PCR با استفاده از ژل اکتروفرز 1.5 درصد و در نهایت تعیین توالی با استفاده از آنالیزگر Sequencing، مشخص شد 46 نفر فاقد چندریختی مذکور و 54 نفر حامل متیونین (دچار چندریختی) هستند. سپس با استفاده از تکلیف حرکتی بازوی دینامیک، یادداری، انتقال بینایی- فضایی و انتقال حرکتی در مهارت توالی دار حرکتی آزمون شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد،  افراد فاقد چندریختی با سرعت بیشتری نسبت به حاملان متیونین پیشرفت کردند و در آزمون یادداری هم بهتر عمل کردند (001/0 =p). آنها در آزمون انتقال حرکتی نیز از حاملان متیونین بهتر بودند (0/001 =p) ولی در آزمون انتقال بینایی- فضایی تفاوت معناداری بین دو گروه نبود (0/176 =p).

    نتیجه گیری

    بنابراین به نظر می رسد حاملان متیونین به هرصورت از مراحل اولیه یادگیری حرکتی عبور می کنند ولی با توجه به مشکلات احتمالی ایجاد شده توسط چندریختی، در تکمیل فرایند یادگیری دچار ضعف می باشند.

    کلیدواژگان: انتقال بینایی- فضایی، انتقال حرکت، تکلیف توالی دار حرکتی، چندریختی عامل رشد عصبی
|
  • Ali Fathizadeh, Mehdi Sohrabi *, Alireza Saberi Kakhki Pages 147-159
    Introduction

    The present study aimed to determine the effect of imagining the play strategies in comparison with imagining the motor skills on performance during a sports competition course.

    Methods

    Participants were 30 (19 men, 11 women) karatekas who were evaluated as upper than moderate in terms of performance level. In the beginning, participants' ability and past experiments in motor imagery were assessed. Then, they took part in a quasi-experimental design of one of three strategic imagery, movement imagery, or control groups. Each person immediately after combatting with an opponent performed the required action depending on the group and finally competed against the same previous opponent, again.

    Results

    The results showed that karatekas had excellent imagery ability, especially in preserving the temporal characteristics of the movement, and at the past competitions, specifically before their matches, they had used both cognitive-general and cognitive-specific imagery. Also, the nonparametric analysis demonstrated that in the quasi-experimental design, the strategic imagery group gained a higher point difference during the post-test, however, the movement imagery or control group did not differ significantly.

    Conclusion

    The research findings revealed that strategic imagery has more advantages compared to skill imagery, suggesting that strategies of play can be used between the matches as an effective factor in sports success.

    Keywords: Cognitive-general imagery, Imagery ability, Competitive events, Strategy of Play, karate
  • Fereshteh Amouzadeh *, Hadi Moradi, Hassan Gharayagh Zandi, Reza Rostami, Ali Moghadamzadeh Pages 161-173
    Introduction

    Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is common in the general and sports population. The prime objective of the current study was to compare the impact of transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) on the visual sustained attention of ADHD student-athletes.

    Methods

    In this study, among the 79 children diagnosed with ADHD, 45 students were randomly selected and divided into three 15-person Sham, control, and experimental groups. All subjects in the Sham and experimental groups received ten sessions of two different types of anodal and sham stimulations over the F3 area and cathode excitation over the Supraorbital (SO) area with 1 mA current for 15 minutes. After ten sessions, each group was re-examined. After 40 days, a follow-up test was performed according to the post-test using the Continuous Performance Test, Repeated Measures Analysis of Variance, and Paired Sample t-test was used to test statistical hypotheses (p≤0.05).

    Results

    The results revealed that applying tDCS is effective in improving the visual sustained attention of ADHD student-athletes.

    Conclusion

    The findings of the study indicated that the protocol of applying 1 mA tDCS can improve the visual sustained attention of ADHD student-athletes.

    Keywords: tDCS, visual sustained attention, ADHD student-athletes, Athletic Performance, ADHD athletes
  • Tahmineh Karbalaee Sadeghi, Morteza Taheri *, Khadijeh Irandoust Pages 175-191
    Introduction

    Colon cancer or colorectal cancer is the growth of cancerous masses in the colon. According to research evidence, the use of antioxidants and regular exercise are the best ways to prevent and treat many diseases. This study aimed to investigate the effect of eight weeks of intermittent exercise and Quercetin consumption on the brain-derived neurogenic factor (BDNF) and cyclic-adenosine monophosphate responsive element-binding protein (CREB) in the brain hippocampus of rats with colon cancer which has many influences on cognitive functions.

    Methods

    The subjects of this study included 50 male Wistar rats (weight: 250±30 grams, age: 12 weeks) which were homogenized by weight and were randomly divided into five Healthy Control, Cancer Control, Cancer + Quercetin supplement, Cancer + Intermittent exercise, Cancer + Quercetin supplement + Intermittent exercise groups (10 rats in each group). BDNF and CREB measurements were performed in the rats’ hippocampus according to the ELISA standards and method. SPSS software was used for data analysis.

    Results

    The results showed that eight weeks of intermittent exercises had a significant effect on the mean score of BDNF (p = 0.047) and CREB (p = 0.032) in rats’ hippocampus with colon cancer. Eight weeks of Quercetin supplementation had no significant effect on the mean BDNF score (p = 0.792) and the mean CREB score (p = 0.363) in rats’ hippocampus with colon cancer

    Conclusion

    In general, the findings showed that intermittent exercise and Quercetin supplementation improve BDNF and CREB in the hippocampus of rats with colon cancer.

    Keywords: quercetin, BDNF, Hippocampus, colon cancer Micronutrients
  • Alireza Farsi, Mohamadreza Mahmodi, Maryam Kavyani * Pages 193-205
    Introduction

    Having Control over performance is one of the most important factors for success in the shooting. Research had shown that the more information a person has about the function of their body, the better control they will have over it. This study aimed to determine the effect of heart rate biofeedback along with relaxation training on the performance and gaze behavior of shooters.

    Methods

    16 semi-skilled shooters with an average age of 18 to 40 years were selected using the available sampling method. Participants were homogeneously assigned to the training (heart rate biofeedback with abdominal relaxation training) and the control groups. Before and after the practice interventions, all participants performed 20 shots from a 10 meters distance, while shooting accuracy scores were measured by Scat software and their gaze behavior were measured by an eye tracking device. Then, participants of the experimental group performed 30 minutes of heart rate biofeedback and abdominal relaxation intervention for four weeks, and three sessions per week.

    Results

    The results of two-way ANOVA showed that there was a significant difference in the shooting accuracy score of players’ performance, but there was no significant difference in the gaze behavior of shooters between intervention and control groups in the post-test compared to the pre-test.

    Conclusion

    Overall, biofeedback with relaxation training was able to improve the performance of semi-skilled shooters. However, there was no significant difference in the gaze behavior of shooters due to the improvement of the indicators of this variable.

    Keywords: Biofeedback, fixation, saccadic, quite eye, cognitive performance
  • Hossein Samadi *, Jalil Moradi, Saeid Ahar Pages 207-221
    Introduction

    Despite the importance of refereeing judgments and the sensitivity of referees' role in holding sports competitions and the impact of referees' decisions on the outcome of the game, little research has been done on various aspects of the referees' profession and occupation. The purpose of this study was to determine the validity and reliability of the Persian version of the self-efficacy scale in referees.

    Methods

    The present research, was a descriptive-correlational study. For this purpose, 228 referees of team and individual sports completed the Persian version of the self-efficacy scale in referees. First, using the open-translation method, the accuracy of the Persian version of the questionnaire was confirmed, and then to determine the construct validity of the questionnaire, confirmatory factor analysis based on structural equation modeling was used, and to determine internal consistency, Cronbach's alpha coefficient was used. Also, for the time reliability of the questions, intra-class correlation with the test-retest method was used.

    Results

    The results showed that the goodness of fit index and the comparative fit index are higher than (0.90). Time reliability (0.76) and Cronbach's alpha coefficient for self-efficacy and its dimensions above 0.7 (acceptable index value) were obtained.

    Conclusion

    Based on the results, the Persian version of the self-efficacy scale in referees has structural validity and internal and temporal reliability desirable and acceptable for referees of team and individual sports and therefore can be used as a valid and reliable tool to assess the self-efficacy of Iranian referees.

    Keywords: Self-Efficacy, referees, Structural validity, internal consistency, Time reliability
  • Hosniyeh Barani, Marzie Balali *, Esmail Nasiri Pages 223-235
    Introduction

    Task and environment constraints are very important in cognitive, perceptual, decision-making, and tactical behaviors. Task constraints are more specific than environmental constraints in performance context, therefore, the present research intended to examine the effect of manipulation of task constraints on functional indicators and the anxiety related to the fear of falling in the elderly.

    Methods

    For this purpose, 45 elderly women (in the age range of 60 to 66 years) were randomly divided into three groups of manipulation of task constraints, without manipulation of task constraints, and control group. Then, the experimental groups performed exercises with manipulation of task constraints and exercises without manipulation of task constraints for eight weeks and three sessions per week for 45 minutes. The control group also continued their normal activities during the research period.

    Results

    In this research, TUG and BESS tests were used to evaluate performance indicators, and Hamilton's anxiety evaluation scale was used to evaluate the anxiety index. The results of the analysis of covariance by removing the effect of the pre-test showed that in terms of performance and anxiety the group with the manipulation of the task constraints obtained significantly better results (P=0.001) than the group without manipulation and control group.

    Conclusion

    The results of this research supported the use of various manipulations of task constraints as a kind of teaching strategy for the elderly. It also confirms the effect of exercises by manipulating the task constraints, which improves balance and reduces the fear of falling in the elderly. By improving this ability, the risk of falling in this social class is reduced.

    Keywords: Fear of falling, Manipulation, Homework restrictions, Elderly, Performance index
  • Mina Keshavarz, Hasan Mohammadzadeh * Pages 237-250
    Introduction

    In recent years, there has been considerable interest in the evolution of physical education teaching from a linear to a non-linear approach. This study aimed to investigate the effectiveness of traditional games with a hybrid of games for understanding and game sense teaching approaches on students' motor proficiency.

    Methods

    This research was quasi-experimental with a pre-test and post-test design conducted in a field-based study. Fifty-five girl students (10-11years) were randomly divided into four groups: teaching game for understanding, game sense, hybrid of teaching game for understanding and game sense, and traditional group. Subjects practiced one-hour session three days a week according to their group's educational approach for 12 weeks. The Bruininks-Oseretsky test was used to assess children's motor proficiency.

    Results

    The results of Mixed ANOVA showed a significant difference between the pre-test and post-test of the first three groups. So, it can be stated that for gross motor skills, the Hybrid group got the highest score with 79% of variance explained, and for fine motor skills and total motor proficiency, the teaching game for understanding got the highest scores with 84% and 85% of the variance explained, respectively. Traditional education did not have a significant effect on the investigated variables.

    Conclusion

    It can be concluded that using the hybrid approach improves children's motor proficiency. The present study shows that teaching games for understanding and game sense models in the form of traditional games are a proper training method to improve motor proficiency in students. It seems that these approaches can be transferred to other educational levels

    Keywords: traditional games, Teaching game for understanding, Hybrid of approaches, Motor Proficiency, Game sense
  • Abolfazl Shayan, Hamideh Iranmanesh, Mehdi Yazdanpanah *, MohammadAli Dowlati Pages 251-266
    Introduction

    Brain-derived neurotrophic factor (BDNF) is a protein that is highly expressed in the structures of the central nervous system and affects synaptic plasticity and the acquisition of motor and cognitive skills. This is while val66met polymorphism disrupts the amount and expression of BDNF. So, in the present study, the researchers aimed to investigate the effect of polymorphism on the learning of a motor sequence task.

    Methods

    One hundred students from Kashan University (mean age 21.60 ± 2.60) participated in the study. After extraction of Genomic DNA, implementation of the polymerase chain reaction (PCR) by forwarding primer 5-ACTCTGGAGAGCGTGAAT-3 and reverse primer 5-ATACTGTCACACACGCTG-3, analyzing PCR by 1.5 percent Electrophoresis Gel, and eventually, DNA sequencing by Sequencing Analyzer, 46 participants were identified without the polymorphism and 54 participants were identified met-carriers (affected by the polymorphism). Then, retention, visual-spatial transfer, and motor transfer of the motor sequence task were tested by the Dynamic Arm Movement Task.

    Results

    Results showed people without the polymorphism progressed faster than met-carriers and also performed the task better on the retention test (P=0/001). They were also better than met-carriers in the motor transfer test (P=0/001), but there was no significant difference between the two groups in the visual-spatial transfer test (P=0/176).

    Conclusion

    It seems that met-carriers, in any way, go through the early stages of motor learning, but due to possible problems caused by the polymorphism, they are weak in completing the learning process.

    Keywords: BDNF, val66met polymorphism, motor sequence task, visual-spatial transfer, motor transfer