فهرست مطالب

چشم انداز مدیریت صنعتی - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1401)

فصلنامه چشم انداز مدیریت صنعتی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد سارانی، مهدی باستان*، بهناز سلیمی صفحات 9-37
    بخش اورژانس یکی از شلوغ ترین بخش های یک بیمارستان است و بهبود عملکرد این بخش تاثیر بسیاری در بهبود کیفیت ارایه خدمات بیمارستان دارد. اخیرا پژوهشگران به دلیل تمرکز مهندسی تاب آوری و مدیریت ناب بر کارایی سیستم ها توجه بسیار زیادی به این دو دیدگاه در کنار یکدیگر داشته اند. هدف این پژوهش، ارایه رویکردی یکپارچه برای ارزیابی عملکرد مبتنی بر شاخص های مهندسی تاب آوری و مدیریت ناب با هدف ارتقای رضایت شغلی و کاهش هزینه های درمانی در واحد اورژانس یک بیمارستان خصوصی است. به این منظور، ابتدا با شناسایی شاخص های موثر، مدل مفهومی مسیله طراحی شد؛ سپس داده های موردنیاز با استفاده از پرسشنامه ای استاندارد جمع آوری شدند. در گام بعدی، با استفاده از الگوریتم مبتنی بر تحلیل پوششی داده ها و با حضور تمام شاخص ها، مقادیر کارایی محاسبه شد؛ همچنین مقادیر کارایی پس از حذف هر یک از عوامل مجددا محاسبه شد. نتایج نشان می دهد که شاخص های تعهد مهندسی در گروه تاب آوری و بهبود عملیاتی در گروه مدیریت ناب، بیشترین تاثیر را دارند؛ بنابراین با تمرکز بر این شاخص ها می توان بهبود زیادی در سطح رضایت کارکنان و درنتیجه عملکرد سازمان ایجاد کرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مهندسی تاب آوری، مدیریت ناب، بخش اورژانس، تحلیل پوششی داده ها
  • رویا ضیائی خاتونی، رضا زعفریان*، میثاق تصوری صفحات 39-61
    کسب وکارهای خانوادگی و بین المللی شدن آن ها توجه روزافزونی را به خود جلب کرده است. در طی سال ها پژوهشگران سعی کرده اند ویژگی های مختلف شرکت های خانوادگی را که به موفقیت آن ها در بازارهای بین المللی کمک می کنند، شناسایی کنند. در این پژوهش بر خانواده گرایی تمرکز شده و بررسی می شود که چگونه خانواده گرایی در فرایند بین المللی شدن کسب وکارهای خانوادگی نقش ایفا می کند. خانواده گرایی به شایستگی ها و قابلیت هایی اطلاق می شود که در شرکت های خانوادگی، به دلیل تعامل بین خانواده و کسب وکار، ایجاد می شود. برای پاسخ به این سوال از روش پژوهش کیفی و مصاحبه های نیمه ساختاریافته برای جمع آوری داده از هفت کسب وکار خانوادگی که وارد بازارهای بین المللی شده اند، استفاده شده است. بر اساس نظریه سرمایه اجتماعی، یافته ها پژوهش نشان می دهد که چگونه ماهیت روابط خانوادگی از منظر جنبه های مختلف ابعاد شناختی، ارتباطی و ساختاری بین المللی شدن شرکت های خانوادگی از بازارهای نوظهور را تسهیل می کنند.
    کلیدواژگان: کسب وکارهای خانوادگی، بین المللی شدن، خانواده گرایی، ابعاد خانواده گرایی، سرمایه اجتماعی
  • مهدی سیف برقی* صفحات 63-88

    با توجه به الزامات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی، طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پژوهشگران زیادی را به خود جذب کرده است. این مسیله بیشتر به صورت مجزا از ارزیابی تامین کنندگان موردمطالعه قرار گرفته است. عوامل مختلفی به جز قیمت مانند ویژگی های تامین کننده و قطعه می تواند تاثیر زیادی بر عملکرد زنجیره داشته باشد. در این پژوهش یک شبکه زنجیره تامین حلقه بسته شامل سایت های تولید، جداسازی، بازسازی و دفع در نظر گرفته  و مدلی تلفیقی در سه مرحله ارایه شده است. در مرحله نخست از روش ترکیبی «سوارا واسپاس» در حالت سلسله مراتبی برای امتیازدهی به تامین کنندگان استفاده شده، در مرحله دوم امتیازات زیست محیطی اجتماعی مکان های نوسازی با توجه به جمعیت مناطق مسکونی و نرخ بیکاری محاسبه و در مرحله سوم یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح ترکیبی سه هدفه پیشنهاد شده است. نتیجه، انتخاب تامین کننده مناسب و مکان سایت های نوسازی و همچنین جریان های بین اعضای مختلف زنجیره است. در این مدل علاوه بر هدف حداکثرسازی تامین از تامین کنندگان شایسته، پایداری زنجیره نیز در قالب اهداف اقتصادی و زیست محیطی اجتماعی مدنظر قرار گرفته است. نتایج عددی مربوطه نشان دهنده اعتبار مدل و نقش گزینه کمبود در رسیدن به جواب های بهتر همراه با توجه کافی به شاخصه های پایداری است.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین حلقه بسته، ارزیابی تامین کنندگان، پایداری، کمبود، سوارا -واسپاس
  • محمدرضا مهرگان، محمدحسین پورکاظمی*، محمد حقیقی، توران آصفی صفحات 89-113

    این مقاله حاصل پژوهشی درباره قیمت گذاری و تبلیغ پویا است و با استفاده از یک مدل کنترل بهینه، روشی برای تعیین تعداد بلیت برای فروش یک رویداد ورزشی یا تفریحی به دست می دهد تا سود برگزارکننده بیشینه شود؛ همچنین سعی شده است تا حد ممکن هزینه پشتیبانی در فروش بلیت این گونه رخدادها نظیر فروش غذا، نوشیدنی، کالاها، بیمه، امکان واگذاری رایگان بلیت و سایر خدمات به خریداران بلیت در نظر گرفته شود. این روش، علاوه بر تعیین تعداد بلیت ها برای فروش (برنامه ریزی ظرفیت)، تعیین قیمت پویای بهینه و درنظرگرفتن هزینه تبلیغ بهینه پویا، مواردی را که خارج از کنترل برگزارکنندگان است (به کمک تابع پیوسته تکه ای به نام شدت ورود)، با اضافه کردن تابع تغییرات فصلی در تابع تقاضا، در مدل اعمال می کند. از دیگر نکات برجسته این پژوهش، استفاده از دو تابع پیوسته تکه ای در مدل سازی کشش تبلیغ است. با این ترفند امکان تحلیل اثر تعداد بلیت های فروش نرفته بر رفتار خرید مشتریان، از طریق بروز کردن کشش تبلیغ در طول دوره فروش میسر می شود. در پژوهش های قبلی به این موارد کمتر پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: قیمت گذاری، تبلیغ، برنامه ریزی ظرفیت، کنترل بهینه، اصل ماکزیمم پونتری اگین
  • علی تیزرو*، نسیم نوروزنژاد فرد صفحات 115-140

    در سال های اخیر با افزایش پیچیدگی، سطح عدم اطمینان نیز افزایش یافته است؛ ازاین رو مدیریت ریسک زنجیره تامین یکی از موضوع هایی است که موردتوجه سازمان ها قرار گرفته است. یکی از ریسک های موجود در زنجیره تامین، ریسک های وارده از ناحیه تامین کنندگان است. پژوهش حاضر با به کارگیری مدلی به منظور ارزیابی ریسک زنجیره تامین صنایع غذایی شی فو، به شناسایی ریسک های محتمل در زنجیره تامین و اتخاذ تصمیماتی در راستای ارزیابی سطح ریسک می پردازد. مدل به کار گرفته شده، ترکیبی از مدل محاسبات کلامی فازی (FLC) به منظور محاسبه مقدار ریسک عوامل مطابق با طیف معنایی کلامی و مدل ویکور برای سنجش سطح اهمیت این عوامل است. با بررسی ادبیات موضوع و همچنین استفاده از نظرهای خبرگان صنعت و دانشگاه، 5 عامل محدودیت ظرفیت، عدم اعتماد به شرکت، کمبود کارکنان ماهر، به کارگیری فناوری جدید و فاصله جغرافیایی بین تامین کنندگان و شرکت به عنوان عوامل موثر بر ایجاد ریسک در زنجیره تامین کننده شناخته شدند؛ در ادامه با استفاده از مدل FLC دوتایی تعدیل شده ریسک زنجیره تامین صنایع غذایی شی فو بین دو گزینه «کم» و «متوسط» به دست آمد. آنگاه با استفاده از تکنیک تحلیل شکاف ریسک زنجیره تامین، مشخص شد که معیار عدم توانایی تامین کننده برای تامین مقدار معین مواد اولیه دارای بیشترین ریسک و اهمیت در میان سایر معیارها است.

    کلیدواژگان: ریسک زنجیره تامین، تحلیل شکاف، ویکور فازی، مدل محاسبه کلامی فازی دوتایی، صنایع غذایی شی فو
  • نوید نظافتی*، محمدرضا شیخ عطار صفحات 141-172

    نخستین گام در راستای تحلیل و ارزیابی ریسک های زنجیره تامین شناسایی این ریسک ها است. روش های تحلیل مرسوم بر اساس فیلترهای دستی یا روش های خودکار داده محور ارایه شده است. روش های فیلتر دستی به دلیل محدودیت های نمونه گیری دارای مشکلات اعتبارسنجی هستند و از طرف دیگر روش های تحلیل خودکار مبتنی بر داده، در تحلیل داده های ریسک که پیچیده و مبهم هستند، عملکرد ضعیفی دارند. برای پرکرده خلل پژوهشی، در این پژوهش، چارچوبی تعاملی بین تحلیل گر و ماشین برای تحلیل حجم وسیعی از داده های ریسک در حوزه زنجیره تامین مواد غذایی با استفاده از تکنیک مدل سازی موضوع، تعبیه سازی کلمات، تحلیل همبستگی اصطلاح و نقشه دانشی ارایه شده است. هدف از سیستم نظارت بر داده های ریسک زنجیره تامین، کمک به مدیران در شرکت های مواد غذایی برای نظارت و شناسایی خطر بحران ها و ارایه اطلاعات پشتیبانی تصمیم برای ایجاد یک زنجیره تامین مواد غذایی پایدار است. نتایج تحلیل موضوعی فراداده ها، نقشه دانشی در پنج حوزه «برداشت»، «کشاورزی»، «خرده فروشی مواد غذایی»، «خدمات غذایی»، «توزیع» و «مصرف» را نشان داد که در هییت خبرگان تایید شد. نتایج نشان می دهد مدل تحلیل مخاطرات در استخراج واحدهای دانشی مرتبط با حوزه مدیریت بحران زنجیره تامین مواد غذایی مفید است.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران زنجیره تامین، نظارت بر ریسک زنجیره تامین، بحران همه گیر، مدل تحلیل موضوعی، متن کاوی
  • سپیده برجسته نژاد، مصطفی کاظمی*، علیرضا پویا صفحات 173-201

    هدف اصلی این پژوهش ارایه چارچوبی برای ارزیابی عملکرد شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد بر مبنای کارت امتیازی متوازن و تکنیک تصمیم گیری چندمعیاره (بهترین بدترین فازی) است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، کمی اسنادی است. جمع آوری داده های کیفی بر اساس نظر 15 خبره در طی مقطع زمانی بین سال های 1396 تا 1398 در شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد صورت پذیرفت. 9 معیار در منظر مالی، 16 معیار در منظر مشتریان، 8 معیار در منظر فرایند داخلی و 14 معیار در منظر رشد و توسعه و یادگیری برای ارزیابی عملکرد از طریق اسناد شرکت و پژوهش های پیشین شناسایی و وزن دهی شدند؛ بنابراین در این پژوهش تلاش شد به کمک تکنیک بهترین بدترین فازی وزن منظرها و معیارها به ترتیب محاسبه شود که منظر مشتریان بیشترین وزن و منظر رشد و توسعه و یادگیری کمترین وزن را به خود اختصاص دادند. درنهایت عملکرد شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد ارزیابی شد که نتایج پژوهش نشان داد عملکرد کلی شرکت در سال 1397 به نسبت سال 1396 کاهش یافته و در سال 1398 به نسبت سال های 1396 و 1397 بهبود یافته است.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بهترین، بدترین فازی، قطارشهری مشهد، کارت امتیازی متوازن
  • مریم حاجی بابایی، جواد بهنامیان* صفحات 203-237
    در این پژوهش مسیله زمان بندی کار کارگاهی منعطف با ماشین های موازی با درنظرگرفتن معیار تولید پاک تر، منابع دوگانه انسان-ماشین، زمان دسترسی کارها و زمان پردازش وابسته به سرعت ماشین ها بررسی می شود. اهداف مسیله شامل حداقل کردن مجموع جریمه های دیرکرد و زودکرد و مجموع افزایش سرعت است. سرعت ماشین ها افزایش داده می شود تا زمان تکمیل کارها کاهش یابد. درحالی که افزایش سرعت به افزایش آلودگی صوتی در محیط تولیدی منجر می شود و با توجه به رویکرد تولید پاک تر که نگرشی پیشگیرانه است، در اینجا سعی شده است با حداقل کردن افزایش سرعت، میزان آلودگی صوتی کاهش داده شود. به این منظور در اینجا ابتدا یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح مختلط توسعه داده شد. همچنین با توجه به دوهدفه بودن و NP-hard بودن مساله، برای حل آن از الگوریتم  NRGA استفاده و نتایج حاصله با نیز الگوریتم NSGAII با توجه به برخی از معیارهای کارایی چندهدفه مقایسه شد. نتایج حاصل از مقایسه الگوریتم ها نشان داد که الگوریتم پیشنهادی با توجه به معیار MID در نمونه های با 10 و 25 کار و در معیار RAS در نمونه های با 25 و 100 کار کارایی بهتری نسبت به الگوریتم NSGAII دارد. همچنین به منظور تجزیه وتحلیل دقیق تر از روش تاپسیس استفاده شد که نتایج کارایی الگوریتم پیشنهادی را نشان داد.
    کلیدواژگان: زمان بندی کار کارگاهی منعطف، آلودگی صوتی، منابع دوگانه انسان ماشین، الگوریتم ژنتیک رتبه بندی نامغلوب، روش تاپسیس
  • بهنام وحدانی*، فاطمه فرزانه کل تپه صفحات 239-278
    در بحث امدادرسانی به مصدومان بلایای طبیعی و غیرطبیعی، هدف اصلی یک زنجیره امدادرسانی این است که اقلام موردنیاز مصدومان مانند آب و مواد غذایی، مواد دارویی، پناهگاه و سایر ملزومات در سریع ترین زمان ممکن در دسترس مصدومان قرار بگیرد تا از تعداد مرگ ومیر ناشی از وقوع بلایا تا حد امکان کاسته شود؛ بنابراین طراحی و توسعه و اجرایی کردن یک زنجیره امدادرسانی می تواند نقش مهم و بزرگی در دست یافتن به یک پاسخ مناسب ایفا کند. بارزترین تفاوت ها در بحث برخورد با زنجیره امدادرسانی ، غیرقابل پیش بینی بودن تقاضا از نظر زمان، مکان، نوع، مقیاس و حجم آن است. دلایل دیگر پیچیدگی مدیریت چنین زنجیره هایی وقوع ناگهانی یک تقاضا در مقدار زیاد و فرصت بسیار کوتاه برای تامین حجم وسیعی از کالاها، کمبود منابع شامل کالاها، نیروی امدادرسانی، فناوری مناسب، ظرفیت حمل ونقل، ضرورت تامین به موقع و به میزان کافی ملزومات بعد از وقوع حادثه و ریسک های موجود در محیط امدادرسانی است. در پژوهش حاضر، یک مدل ریاضی برای مسیله مکان یابی موجودی برای برنامه ریزی پاسخ به تلفات ارایه شده است؛ همچنین ازآنجاکه مدل ریاضی ارایه شده جزو مسایل Np-hard محسوب می شود، برای حل آن از الگوریتم های فراابتکاری استفاده شده است.
    کلیدواژگان: زنجیره امدادرسانی، مکان یابی، موجودی، الگوریتم فراابتکاری
  • طه جعفری*، عظیم زارعی، عادل آذر، علیرضا مقدم صفحات 279-315

    امروزه مدیریت زنجیره تامین باید راهکارهایی را اتخاذ کند تا بتواند پاسخگوی نیازهای متغیر مشتریان باشد. استفاده از هوشمندی کسب وکار به همراه تقویت یکپارچگی و قابلیت چابکی، موجب ایجاد مزیت رقابتی در زنجیره تامین می شود و درنتیجه زنجیره تامین می تواند موقعیت بهتری در کسب وکار داشته باشد. هدف این پژوهش، بررسی چگونگی تاثیر هوشمندی کسب وکار بر یکپارچگی، چابکی و عملکرد زنجیره تامین است. درضمن اثر یکپارچگی و چابکی بر عملکرد زنجیره تامین موردبررسی قرار می گیرد. در این پژووهش ابتدا با مرور پیشینه موضوع، یک مدل مفهومی ارایه شده است؛ سپس روش پیمایش برای جمع آوری داده ها به کار رفته است. داده ها از 369 شرکت از صنایع مختلف و شهرهای متفاوت در ایران طی آذر و دی ماه سال 1399 جمع آوری شد. واحد تحلیل پژوهش، شرکت های تولیدی بودند. برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان می دهد که هوشمندی کسب وکار، یکپارچگی و چابکی نقش مهمی در دستیابی به عملکرد بهتر زنجیره تامین دارند؛ البته در این میان، هوشمندی کسب وکار بیشترین تاثیر را بر عملکرد زنجیره تامین دارد. هوشمندی کسب وکار بر یکپارچگی و چابکی زنجیره تامین نیز تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ همچنین مشخص شد که یکپارچگی تاثیر مستقیمی بر چابکی زنجیره تامین دارد.

    کلیدواژگان: هوشمندی کسب وکار، یکپارچگی، چابکی، عملکرد زنجیره تامین
|
  • Mehrdad Sarani, Mehdi Bastan *, Behnaz Salimi Pages 9-37
    The emergency department is one of the crowded wards of a hospital, so improving the performance of this ward has a significant impact on improving the quality of hospital services. Recently, researchers have paid more attention to resilience engineering (RE) and lean management approaches, because of their focus on performance improvement. The aim of this study is to present an integrated performance evaluation model for evaluation performance of the emergency wards of a private hospital, based on simultaneous applying resilience engineering and lean management. For this purpose, first by identifying the effective factors, a conceptual model of the problem was designed. Then the required data were collected using a standard questionnaire. In the next step, using the algorithm based on data envelopment analysis (DEA) and with the presence of all indicators, performance values were calculated. Also, the performance values were recalculated after removing each of the factors. The results show that the indicators of engineering commitment in the group of RE and operational improvement in the group of lean management; have the most impact; Therefore, by focusing on these factors, significant improvements can be made in the level of staff satisfaction and as a result, the performance of the organization.
    Keywords: Performance Evaluation, Resilience Engineering, Lean Management, Emergency Department, Data Envelopment Analysis
  • Roya Ziaei Khatooni, Reza Zaefarian *, Misagh Tasavori Pages 39-61
    Family businesses and their internationalization have attracted increasing attention. Over the years, scholars have attempted to shed light on different characteristics of family firms that support their successful internationalization. In this research, we focus on familiness and investigate how familiness plays a role in the process of internationalization. Familiness refers to competencies and capabilities that are created in family firms because of the interaction between family and business. To answer this question, we have employed a qualitative research method and semi-structured interviews to collect data from seven family businesses from an emerging economy that were operating internationally. Built upon the social capital theory, our findings shed light on how the nature of family relationships in terms of different aspects of cognitive, relational, and structural dimensions facilitate the internationalization of family firms.
    Keywords: Family business, Internationalization, Familiness, Dimensions of familiness, Social Capital
  • Mehdi Seifbarghy * Pages 63-88

    Closed loop supply chain network design has attracted the attentions of many researchers due to the social and environmental requirements as well as the economic benefits. Most of the researchers have studied the design problem separated from the supplier assessment. Some other criteria except for price, regarding supplier features, the supplied part and the production process can have considerable effects on supply chain performance. In this paper, a closed loop supply chain network including production centres, disassembly, refurbishing, and disposal sites is considered. An integrated three-phase model is given so that in the first phase, integrated SWARA-WASPAS method is employed for suppliers’ evaluation; in the second phase, a new method is proposed in order to determine environmental-social scores of remanufacturing sites and in the third phase, a three-objective mixed integer linear programming model is developed. Determination of the eligible suppliers and sustainability of the supply chain considering economic, social and environmental objectives, are of most outputs of this model. Unsatisfied demand of customers are assumed to be lost. The numerical results show the validity of the model and the role of stockout option in reaching better solutions considering the sustainability metrics.

    Keywords: Closed loop supply chain, Supplier assessment, Sustainability, Stockout, SWARA-WASPAS
  • MohamadReza Mehregan, MohammadHossein Pourkazemi *, Mohammad Haghighi, Tooran Asefi Pages 89-113

    This article is the result of a research project in dynamic pricing and advertising to determine the number of sale tickets for a sporting or an entertainment event. For this purpose, a dynamic optimal control model was used to maximize the organizer's profit. To provide the best estimate, all potential variables and costs in ticket sales were considered. These included free ticket transfers, food and beverage sales, promotional goods, insurance, and other services (e.g., customer service) to ticket buyers. Using a piecewise continuous function (arrival intensity) we applied variables that are not controlled by organizers (e.g., impacts of seasonal change on demand) to determine the number of tickets for sale (capacity planning) and their dynamic and optimal price, considering the dynamic optimal advertising costs. Among the strengths of this study is the application of two piecewise continuous functions to analyze the effect of unsold tickets numbers on customers’ purchasing behavior. The impacts of such factors have not been studied in previous studies.

    Keywords: pricing, Advertising, Capacity Planning, Optimal control, Pontryagin's maximum principle
  • Ali Tizroo *, Nasim Nowruznejad Fard Pages 115-140

    In the last few years, as the complexity increases, so does the level of uncertainty; Therefore, supply chain risk management is one of the topics that has been considered by organizations. One of the risks existing in the supply chain is the risk of suppliers. This research provides a model for evaluating supply chain risk management, with a focus on a real-world case: SHIFOO food industry. The model used is a combination of Fuzzy Linguistic Computing (FLC) to calculate the risk of factors in accordance with the verbal semantic spectrum, and the VIKOR method to measure the level of importance of these factors. By reviewing the studies and also using the opinions of experts, 5 factors of available capacity, lack of trust to the company, lack of skilled staff and distance between the supplier and organization were identified as factors affecting risk creation in the supply chain. Then, by using the modified two-tuple FLC (Fuzzy Linguistic Computing) model, the food supply chain risk of SHIFOO was obtained between "low" and "medium" options. Finally, by using the supply chain risk gap analysis technique, it was found that inability of supplier for provide a certain number of raw materials has importance risk among other criteria.

    Keywords: Supply chain risk, Gap Analysis, Fuzzy VIKOR, Two-tuple fuzzy linguistic computing model, SHIFOO Food Industry
  • Navid Nezafati *, MohammadReza Sheikhattar Pages 141-172

    The first step in analyzing and evaluating supply chain risks is to identify these risks. Conventional analysis methods are based on manual filters or data-driven automated methods. Manual filtering methods suffer from validation problems due to sampling limitations, and automated data analysis methods, on the other hand, perform poorly in analyzing risk data that is complex and ambiguous. To fill the research gap, in this study, an interactive framework between the analyst and the machine is presented to analyze a large volume of risk data in the field of food supply chain using topic modeling techniques, word embedding, term correlation analysis, and knowledge map. The purpose of the supply chain risk monitoring system is to assist managers in food companies to monitor and identify crisis risks and provide a decision support information system to create a sustainable food supply chain. The results of the topic analysis of metadata showed a knowledge map in five areas of "harvest", "agriculture", "food retail", "food services", "distribution" and "consumption", which was approved by the expert panel. The results show that the risk analysis model is useful in extracting knowledge units related to the field of food supply chain crisis management.

    Keywords: Supply chain crisis management, Supply chain risk monitoring, Pandemic crisis, topic analysis model, Text Mining
  • Sepideh Barjasteh Nezhad, Mostafa Kazemi *, Alireza Pooya Pages 173-201

    The main purpose of this study is to provide a framework for evaluating the performance of Mashhad City Train Operating Company based on a balanced scorecard and multi-criteria decision technique (fuzzy best-worst). The current research is applied in terms of purpose and quantitative-documentary in terms of method. Qualitative data collection was done based on the opinion of 15 experts during the period between 2017 and 2019 in Mashhad Train Operation Company. Nine financial criteria, sixteen in terms of customers, eight in terms of internal process and fourteen in terms of growth and development and learning to evaluate performance through company documents and previous research are identified and weighted; Therefore, in this study, an attempt was made to calculate the weight of perspectives and criteria using the best-worst fuzzy technique, respectively, in which the perspective of customers had the most weight and the perspective of growth and development and learning had the least weight; Finally, the performance of Mashhad City Train Operating Company was evaluated. The overall performance of the company has decreased in 2018 compared to 2017, and has increased in 2019 compared to 2017 and 2018.

    Keywords: Performance Evaluation, Best-Worst, Mashhad city train, Balanced Scorecard, Weighting
  • Maryam Hajibabaie, Javad Behnamian * Pages 203-237
    This paper studies the flexible job shop scheduling problem with parallel machines by considering cleaner production criteria, dual human-machine resources, job release date, and machine speed-dependent processing time. The objective functions of this problem include minimizing the sum of earliness and tardiness and the speed increasing. Here it is assumed that the speed of the machines can be increased to reduce the completion time while the increasing the speed leads to increasing the noise pollution in the production environment, and due to the cleaner production approach which is a preventive approach, an attempt has been made to reduce the amount of noise pollution by minimizing the speed increasing. In this regard, first, a mixed integer-programming model was developed, and since the model is bi-objective and NP-hard, a NRGA is proposed and the obtained results are compared with the NSGAII considering some multi-objectives criteria. The results show that the proposed algorithm considering the MID criterion in instances with 10 and 25 jobs and considering the RAS criterion in instances with 25 and 100 jobs have better performance compare to the NSGAII. Furthermore, the TOPSIS method is also used for analysis and the results show the efficiency of the proposed algorithm.
    Keywords: Flexible job shop scheduling, Noise pollution, Dual human-machine resources, Non-dominated Ranked Genetic Algorithm, TOPSIS
  • Behnam Vahdani *, Fatemeh Farzaneh Kol Tappeh Pages 239-278
    When it comes to providing aid to the victims of natural and unnatural disasters, the main goal of a relief chain is to provide the items needed by the victims such as water and food, medicine, shelter and other necessities to reduce the number of deaths caused by reduce the occurrence of disasters as much as possible; therefore, designing, developing and implementing a relief chain can play an important role in finding a suitable answer. The most obvious differences in dealing with the relief supply chain are the unpredictability of demand in terms of time, place, type, scale and volume. Other reasons such chains are the sudden occurrence of a large amount of demand and a very short opportunity to provide a large amount of goods, lack of resources including goods, relief forces, appropriate technology, transportation capacity, the need to provide timely and sufficient supplies after the accident, and the risks in the relief environment. In the present research, a mathematical model for the location-inventory problem for planning response to casualties is presented; also, due to the NP-hard nature of the problem considered, meta-heuristic algorithms were used to solve it.
    Keywords: Relief Supply chain, Location, Inventory, Meta-Heuristic Algorithm
  • Taha Jafari *, Azim Zarei, Adel Azar, Alireza Moghaddam Pages 279-315

    Today, supply chain management must adopt solutions to meet the changing needs of customers. Using business intelligence, along with integraiton and agility, creates a competitive advantage in the supply chain, and as a result, the supply chain can achive a better position in the business. This paper aims to explore how business intelligence influences integration, agility, and supply chain performance. Meanwhile, the effect of supply chain integration and agility on supply chain performance will be examined. In this research, literature review was performed and a conceptual model was presented. Then the survey method was done. Data were collected through a survey of 369 companies from different industries and different cities in Iran during December 2020 and January 2021. The research analysis unit was manufacturing companies. Structural equation modeling was used to test hypotheses. The results show that business intelligence, integration, and agility play an important role in achieving better supply chain performance. In the meantime, BI has the greatest impact on supply chain performance. Additionally, business intelligence has a positive and significant effect on the integration and agility of the supply chain. It was also found that integration has a direct effect on supply chain agility.

    Keywords: Business Intelligence, Integration, Agility, Supply Chain Performance