فهرست مطالب

نشریه پژوهش های جغرافیای اقتصادی
پیاپی 8 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/20
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سعید نصیری زارع*، وحید ریاحی صفحات 1-18

    تردیدی نیست که در سال های آینده ارزش های روستایی نسبت به سال های گذشته بیشتر مشخص و مورد توجه قرار بگیرد. زیرا که توزیع و پراکندگی جمعیت شهرها و روستاهای پیرامون آن ها که موجب بروز مشکلات متعددی گشته و توجه به این سکونتگاه ها به عنوان مناطقی سالم، ارزان، آرام و سکونتگاهی که منشا پیدایش سکونتگاه های شهری بوده، بیشتر گردد. اما در ارتباط با ارزش های روستایی موضوعی که می تواند در این ارتباط مشخص گردد، تغییر کارکرد نواحی روستایی به خصوص در مناطق پیرامون شهرها و ارزش های این مناطق روستایی است. مشخص است اگر چانچه ارزش های موجود در مناطق روستایی شناسایی و تغییرات کارکردی در این نواحی همسو با ارزش های این مناطق باشد، می تواند به عنوان فرصتی برای توسعه در این نواحی به شمار آید. تحقیق به بررسی ارزش های روستایی در نواحی روستایی بخش لواسانات پرداخت. تحقیق کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی بود. بررسی تحولات کارکردی از بررسی متون اسنادی و مصاحبه با افراد آگاه و برای بررسی مهم ترین ارزش های روستایی نیز از مصاحبه هدفمند و مشاهده میدانی استفاده شد. همچنین در بخش دوم تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده و 9 نقطه روستایی نیز به عنوان جامعه هدف و 214 خانوار به عنوان نمونه انتخاب شدند. نواحی روستایی از ارزش های زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و تاریخی برخوردار هستند. تغییرات کارکردی در روستاهای نزدیک به نواحی شهری، به دلیل جمعیت پذیری بالا و نزدیکی به نواحی شهری بیشتر بوده و به علاوه در روستاهایی که در فاصله دورتری از نقاط شهری قرار داشته اند، به دلیل جمعیت پذیری و دگرگونی اجتماعی پایین، بافت سنتی و اجتماعی روستا در طول زمان تغییرات کارکردی کمتری صورت گرفته است. بنابراین به طور کلی ارزش های روستایی که در مناطق روستایی مورد مطالعه بررسی شدند، به عنوان توانمندی های روستایی معرفی می گردند که در صورت توجه به این ارزش ها و تغییرات کارکردی که بتواند همسو با این ارزش ها باشد، می تواند به عنوان رویکردی مناسب برای توسعه درون زا در مناطق روستایی باشد.

    کلیدواژگان: کارکرد روستا، تغییرات کارکردی، ارزش های روستایی، روستاهای حومه ای، بخش لواسانات
  • مهدی فیض الله پور*، مهدی چراغی، زهرا میری صفحات 19-36

    گردشگری به عنوان فعالیتی که در دنیای امروز توان تاثیرگذاری بر فرایند توسعه متوازن و خردورزانه را در همه عرصه ها به نمایش گذاشته، مورد توجه طیف وسیعی از سیاست گذاران و برنامه ریزان نظام های سیاسی و مدیران اجرایی در کشورهای مختلف قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، به منظور تحلیل رتبه بندی زمینه های توسعه گردشگری از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردیده است. بدین منظور ابتدا امکان انجام تحلیل عاملی بر روی نمونه تحقیق، با استفاده از آزمون بارتلت و شاخص کفایت نمونه برداری KMO مورد بررسی قرار گرفت. مقادیرKMO برابر با 71/0 به دست آمد. همچنین مقدار آماری آزمون کرویت معادل 84/2323 برآورد شد که سطح معنی داری آن کمتر از 001/0 می باشد. بنابراین علاوه بر کفایت نمونه برداری، اجرای تحلیل عاملی نیز مقبول است. همین طور از آزمون T تک نمونه ای جهت بررسی و رتبه بندی شهرستان های استان استفاده شد. نتایج در بخش جاذبه های انسان ساخت نشان داد که شهر کرمانشاه از نظر جاذبه های انسان ساخت دارای وضیعت مطلوبی می باشد. همچنین نتایج این آزمون در بخش گردشگری تاریخی و فرهنگی برای شهرستان های کرمانشاه، پاوه، دالاهو، هرسین ، و صحنه به ترتیب برابر با  90/4، 69/4،  89/3  ، 12/3 ، 01/3 می باشد. در نهایت در بخش گردشگری طبیعی این شاخص برای تمامی شهرهای کرمانشاه به استثناء شهر سرپل ذهاب، قصر شیرین، اسلام آباد غرب و سنقر در وضعیت مطلوبی قرار دارد. یافته های حاصل از آزمون فریدمن  نشان می دهد که در همه شهرستان ها به استثنای شهرستان های سرپل ذهاب، قصرشیرین، اسلام آباد و کنگاور شاخص های طبیعی در رتبه اول قرار دارد و در بقیه شهرستان ها نیز به غیر از شهرستان قصرشیرین جاذبه های طبیعی در اولویت دوم برنامه ریزی ها قرار دارد. نتایج حاصل از آزمون کروسکال والیس در بخش گردشگری انسانی نشان می دهد که بین شهرستان ها از نظر شاخص های گردشگری انسان ساخت تفاوت فاحشی وجود دارد.

    کلیدواژگان: گردشگری، کروسکال والیس، تحلیل عاملی، توسعه پایدار، استان کرمانشاه
  • حسن افراخته، فرهاد عزیزپور، حمید شیرخانی آزاد، حسن مومنی* صفحات 37-54

    کشور ما، از دیرباز روابط متقابلی میان شهر و روستا وجود داشته که بر حسب شرایط گوناگون جغرافیایی، تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در مکان ها و زمان های گوناگون تفاوت هایی را چه از نظر شکل و چه از نظر محتوا نشان می دهد. آشکار است که در شکل پذیری و تحول سکونتگاه های روستایی مجموعه عوامل و نیروهای متفاوت و متنوعی نقش آفرین هستند. بر همین اساس، تحقیق حاضر به دنبال بررسی تحولات کالبدی- فضایی سکونتگاه های روستایی پیرامون شهر ابهر و تاثیرگذاری حاصل از تعامل با شهر ابهر بر روند تحولات فضایی آن می باشد. پژوهش حاضر از نظر ماهیت کاربردی و از منظر بررسی، توصیفی- تحلیلی بوده که جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در آن، به دو روش مطالعه کتابخان ه ای و میدانی صورت پذیرفته است. بر این مبنا رشد افقی و خزش سریع شهر ابهر طی سال های اخیر سبب شده که سکونتگاه های روستایی واقع در حاشیه و پیرامون آن در معرض ادغام و الحاق در خارج از بافت و در برخی موارد در طرح آتی شهر و روستاها قرار گرفته و دچار تحولات ساختاری- فضایی زیادی باشد. این تحولات در همه روستاها یکسان نبوده و برخی روستاها نسبت به شرایطی که برخوردار بوده اند به صورت متفاوت دست به تغییرات فضایی زده اند که از مهمترین آن موارد می توان به تغییرات قیمتی در کاربری اراضی، تغییر در الگوی مسکن، تغییرات زیست محیطی، تحولات اجتماعی- اقتصادی و عملکردی این سکونتگاه های روستایی اشاره نمود.

    کلیدواژگان: تحولات کالبدی- فضایی، تعاملات روستایی- شهری، روستاهای پیراشهری، شهر ابهر
  • ناصر شفیعی ثابت*، فاطمه زنگنه صفحات 55-67

    جریان ها فضایی بر بعد اقتصادی سکونتگاه های روستایی موثر می باشد که بر طبق نظریه داگلاس این جریان ها شامل جریان های افراد، سرمایه، کالا، اطلاعات و فناوری، پسماند است. این جریان ها در گذر زمان سبب دگرگونی و تحول در بعد اقتصادی سکونتگاه های روستایی در دوسوی این جریان می شود. براین مبنا، پژوهش حاضر به بررسی این موضوع پژوهشی به روش کمی و با بهره گیری از شیوه توصیفی تحلیلی در 370 خانوار نمونه و در 29روستا شهرستان دماوند پرداخته است. با استفاده از روش آلفای کرونباخ پایایی شاخص اقتصادی معادل  893/0 محاسبه شد. همچنین،  جریان فناوری و اطلاعات، مردم کالا و خدمات، پسماند و سرمایه به ترتیب برابر 893/0،  888/0، 865/0، 842/0، و 866/0 محاسبه شد که در هر دو گروه متغیرهای مستقل و وابسته از پایایی مناسبی برخوردار هستند. برای سنجش روایی (اعتبار)، با استفاده از روایی صوری،  نظرات کارشناسان و متخصصان  دانشگاهی در دانشگاه شهید بهشتی در ارتباط با موضوع مورد بررسی استفاده می شود. یافته های پژوهش آشکار و روشن ساخت، رابطه معناداری بین جریان های فضایی با بعد اقتصادی در سطح روستاهای مورد مطالعه وجود دارد، که میزان این رابطه و اثرگذاری به ترتیب جریان مردم با 443/0 ضریب همبستگی، رتبه اول تاثیرگذاری بر بعد اقتصادی سکونتگاه های روستایی و اطلاعات فناوری با 357/0 ضریب همبستگی رتبه دوم و جریان پسماند با 320/0رتبه سوم و جریان کالا خدمات با 195/ 0 رتبه چهارم و جریان سرمایه با 099/0 ضریب همبستگی رتبه پنجم را در تاثیرگذاری بر ابعاد تحول اقتصادی سکونتگاه های روستایی را به خود اختصاص می دهند در این راستا، برای بهبود اثرگذاری همه ابعاد جریان های فضایی بر تحولات اقتصادی سکونتگاه های روستایی توجه  به رویکرد برنامه ریزی یکپارچه روستایی شهری به جای برنامه ریزی جداگانه و مجزا روستایی شهری پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: جریان های روستایی- شهری، تحولات اقتصادی، سکونتگاه های روستایی، شهرستان دماوند
  • سکینه آذرخش*، جمشید عینالی صفحات 68-83

    مناطق روستایی با توجه به ارایه ترکیبی از جاذبه های گردشگری طبیعی و فرهنگی ناشی از ویژگی های جغرافیایی و شیوه های زندگی به عنوان مقاصد گردشگری ارزان برای گذران اوقات فراغت و تفریح شناخته می شود. توسعه گردشگری روستایی از دیدگاه بیشتر محققان به عنوان ابزاری بازآفرینی و احیای مجدد اقتصادی- اجتماعی مناطق روستایی برای نیل به توسعه پایدار مطرح است. افزایش تعداد گردشگران ورودی به مناطق روستایی، به بروز نیازها و تقاضاهای جدید در مناطق گردشگرپذیر روستایی منجر شده است که ارایه مزایای رقابتی نقش مهمی در وفاداری گردشگران، رضایت و حمایت مجدد از مقاصد می شود. تحقیق حاضر با هدف نقش حمل ونقل در رقابت پذیری اقتصادی مقاصد گردشگری روستایی می باشد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی بوده و ماهیت آن توصیفی- تحلیلی مبتنی بر گردآوری داده ها با استفاده از روش های میدانی (مشاهده و تکمیل پرسشنامه) است. بدین منظور در سطح تحلیل روستا، با توجه دارای سکنه بودن 9 روستا از روش تمام شماری استفاده شده است. در سطح تحلیل خانوار از 1312 مورد، با استفاده از فرمول کوکران تعداد 297 خانوار به عنوان نمونه انتخاب شده و پرسشنامه با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک تکمیل شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری از قبیل t تک نمونه ای، تحلیل خوشه ای، همبستگی پیرسون و کروسکال والیس استفاده شده است. نتایج نشان داد که از بین سه شاخص رقابت پذیری مورد مطالعه (جاذبه های مقصد، خدمات پایه و زمینه های گردشگری)، شاخص جاذبه های گردشگری با میانگین عددی 98/3 بیشترین تاثیر را دارد. همچنین، با توجه به میزان ضریب همبستگی 837/0 بین شاخص های رقابت پذیری گردشگری و توسعه اقتصاد روستاهای هدف گردشگری رابطه همبستگی معناداری در سطح 99 درصد وجود دارد. علاوه بر این، نتیجه آزمون کروسکال والیس نشان داد که تفاوت معناداری در بین روستاهای هدف در شاخص های رقابت پذیری و توسعه اقتصادی وجود دارد که نقش عوامل جغرافیایی از قبیل اقلیم، ناهمواری ها و تنوع جاذبه های گردشگری در این تفاوت قابل توجه است

    کلیدواژگان: رقابت پذیری گردشگری، اقتصاد روستایی، استان کهگیلویه و بویراحمد
  • سجاد بازوند*، تهمینه دانیالی، بهرام آزاد بخت، بتول باهک، سیمین ارمغان صفحات 84-97

    امروزه گردشگری به عنوان یکی از مه م ترین صنعت های اقتصادی در سرتاسر دنیا شناخته می شود که رشد و گسترش آن اثرات بسیار زیادی بر جامعه محلی می گذارد. این پژوهش با هدف بررسی اثرات اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و زیرساختی گردشگری بر جامعه میزبان از نگاه مسیولان و مردم محلی در روستاهای شهرستان پلدختر انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از حیث ماهیت و روش انجام کار توصیفی- تحلیلی است که به دو روش مطالعه کتابخان ه ای و پیمایشی میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را دو گروه مسیولین و مردم محلی تشکیل داده اند. در گروه اول تعداد 30 نفر از مسولین شهرستان و مسیولین روستاهای مورد مطالعه با استفاده از فرمول کوکران به عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. همچنین در گروه مردم محلی براساس سرشماری سال 1395 جمعیت سه روستای افرینه، پران پرویز و ولیعصر برابر با 4084 نفر بوده است که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 351 نفر به عنوان حجم نمونه به صورت تصادفی طبقه بندی شده انتخاب گردید. جهت تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش از آزمون تی تک نمونه ای، آزمون دانکن و تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج آزمون تی تک نمونه ای نشان داد که مهم ترین اثر گردشگری از نگاه مسیولین  بر جامعه میزبان بر بعد اقتصادی با میانگین 544/3 است ولی از نظر مردم محلی بیشترین تاثیر بر بعد کالبدی با میانگین 224/3 است. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که بعد اقتصادی با مقدار اثر کلی 734/0 بیشترین تاثیر را بر توسعه روستایی جامعه میزبان داشته است و بعد کالبدی با مقدار اثر کلی 321/0 کم ترین تاثیر را داشته است. همچنین نتایج آزمون میزان اثرگذاری گردشگری بر ابعاد مختلف در روستاهای مورد مطالعه متفاوت بوده است.

    کلیدواژگان: گردشگری، اثرات گردشگری، مردم محلی، مسئولین، شهرستان پلدختر
|
  • Saeid Nasire Zare *, Vahid Riahi Pages 1-18

    There is no doubt that in the coming years, rural values ​​will be more clearly defined and considered than in previous years. Because the distribution and dispersion of the population of cities and surrounding villages, which has caused many problems, and more attention should be paid to these settlements as healthy, cheap, quiet and settlements that have been the source of urban settlements. However, in relation to rural values, one issue that can be identified in this regard is the change in the functioning of rural areas, especially in areas around cities, and the values ​​of these rural areas. It is clear that if the existing values ​​in rural areas are identified and functional changes in these areas are in line with the values ​​of these areas, it can be considered as an opportunity for development in these areas. The study examined rural values ​​in rural areas of Lavasanat district. The research was applied and descriptive-analytical in nature. Functional developments were studied through documentary texts and interviews with knowledgeable people, and purposeful interviews and field observations were used to examine the most important rural values. Also, in the second part of the research, a researcher-made questionnaire was used and 9 rural points were selected as the target community and 214 households were selected as the sample. Rural areas have environmental, economic, social and historical values. Functional changes in villages close to urban areas are more due to high population and proximity to urban areas. In addition, in villages located further away from urban areas, due to low population and social change, the traditional and social context of the village during There is less time for functional changes. Therefore, in general, the rural values ​​that were studied in the studied rural areas are introduced as rural capabilities that, if we pay attention to these values ​​and functional changes that can be consistent with these values, can be a suitable approach for endogenous development in rural areas. Be.

    Keywords: Village function, functional changes, rural values, suburban villages, Lavasanat district
  • Mehdi Feyzolahpour *, Mehdi Cheragi, Zahra Miri Pages 19-36

    Tourism development is not an overall solution to resolve all issues but is a suitable strategy for sustainable development in the region. This study is willing to answer this question that what is the most effective factor on Kermanshah tourism development. The aim of this study is providing a perfect platform planning and offering a proper strategy for developing tourism for parishes of Kermanshah. In his study type of research is practical and modality of study is Analytical- Descriptive. Method of data collecting is field and library and after Distributing questionnaires among experts in parishes of Kermanshah, we used Quantitative Methods, Descriptive Statistics containing (mean) and Inferential statistics (One sample T-test, Kruskal-Wallis, Friedman test and factor analysis) to analyze these data. Statistical Society of study is Kermanshah Province which has 14 parishes according to Cultural Heritage, Handicrafts and tourism organization. Number of experts of Cultural Heritage, Handicrafts and tourism organization in Kermanshah Province is 154. Accordingly, the number of experts for questionnaire completion due to Morgan table is 105 experts. In the present study, in order to analyze the ranking of tourism development areas, the exploratory factor analysis test has been used. For this purpose, the possibility of factor analysis on the research sample was first investigated using Bartlett test and KMO sampling adequacy index. In this research, KMO values equal to 0.71 were obtained for the ranking test of tourism development fields. Also, the statistical value of sphericity test was estimated to be 2323.84 with a significance level of less than 0.001. Therefore, in addition to sampling adequacy, factor analysis is also acceptable. Also, a single-sample t-test was used to review and rank the cities of the province. The results in the section of man-made attractions showed that the city of Kermanshah has a favorable situation in terms of man-made attractions.

    Keywords: Ranking, Tourism, Sustainable development, Kermanshah
  • Hasan Afrakhteh, Farhad Azizpur, Hamid Shirkhani Azad, Hassan Momeni * Pages 37-54

    In our country, there has long been a relationship between city and village that according to different geographical, historical, economic, social and cultural conditions in different places and times, both in terms of form and content Shown. It is obvious that a variety of different factors and forces play a role in the formation and evolution of rural settlements. the present study seeks to investigate the physical-spatial transformations of rural settlements around the city of Abhar and the effects of interaction with the city of Abhar on the process of its spatial changes.  The present research is descriptive-analytical in terms of applied nature and from the perspective of review, in which the required information has been collected in two ways: library and field study. Based on this basis, the horizontal growth and rapid creep of Abhar city in recent years has caused that rural settlements located in and around it are subject to merging and annexation outside the context and in some cases in the future plan of the city and villages. many structural-spatial changes Physical-spatial are not the same in all villages and some villages have made different spatial changes according to the conditions they enjoyed, the most important of which are price changes in land use, changes in housing patterns, environmental changes, Pointed out the socio-economic and functional transformations of these rural settlements. In the perspective of the developments of Abhar city, the investments that have been made by the urban dwellers due to the physical expansion of the city and the reduction of the distance between the city and the village have been invested in or on the outskirts of the village and in different parts of housing, garden, etc .; Mutually, it has been invested by villagers in various urban areas, especially housing and shops. We conclude that the investment index well reflects the relationship between city and village.

    Keywords: physical-spatial developments, rural-urban interactions, suburban villages, Abhar city
  • Naser Shafieisabet *, Fatemeh Zangeneh Pages 55-67

    The purpose of this article is to analyze the impact of rural-urban flows on the economic developments of rural settlements. Therefore, spatial flows affecting the economic dimension of rural settlements in Damavand city have been studied and studied, in other words, analyzed. Since the effective factors affecting the economic dimension of rural settlements can be considered as the relations of the three elements of man, space and human activities in space and in general spatial flows, if these flows are properly planned and accurately. To be established, it will bring about a consistent transformation on the economic dimension of rural settlements. Rural-urban flows, according to Douglas theory, include flows of people, capital, goods, information, and technology. These currents over time are considered as the fundamental factors of economic transformation and transformation of rural settlements. Therefore, spatial flows are a capacity that causes a consistent transformation in the economic dimension of rural settlements on both sides of this flow. However, if these plans are ignored and neglected in planning; Incompatibility changes will be formed in the economic dimension of rural settlements and duplication will be done in the urban and rural planning system. Create the study area. Based on this, the present study was conducted with the aim of analysis and study of this research topic in a quantitative manner and using descriptive-analytical method in 370 random sample households and in 29 sample villages out of 83 villages of Damavand city. The findings of the study reveal that there is a significant relationship between spatial flows and the economic dimension in the studied villages. Thus, in order to improve the impact of all dimensions of spatial flows on the economic developments of rural settlements, it is suggested to pay attention to the integrated rural-urban planning approach instead of separate rural-urban planning.

    Keywords: Rural-Urban Currents, Economic Developments, Rural settlements, Damavand County
  • Sakineh Azarakhsh *, Jamshid Einali Pages 68-83

    Rural areas are known as cheap tourist destinations for leisure and recreation due to the combination of natural and cultural tourist attractions resulting from geographical features and lifestyles. Rural tourism development is considered by most researchers as a tool for regeneration and socio-economic revitalization of rural areas to achieve sustainable development. Increasing the number of incoming tourists to rural areas has led to new needs and demands in rural tourist areas, which provide competitive advantages, play an important role in tourist loyalty, satisfaction and re-support of destinations. The present study aims to investigate the role of transportation in the economic competitiveness of rural tourism destinations. The present study is of applied type and its nature is descriptive-analytical based on data collection using field methods (observation and completion of a questionnaire. At the household analysis level, out of 1312 cases, 297 households were selected as a sample using the Cochran's formula and the questionnaire was completed using systematic sampling method. To analyze the data, statistical tests such as t Single sample, cluster analysis, Pearson correlation and Kruskal-Wallis were used. The results showed that among the three competitiveness indices studied (destination attractions, basic services and tourism areas), the tourist attraction index with the average Numerical 3.98 has the greatest effect. Also, according to the correlation coefficient of 0.837, there is a significant correlation between tourism competitiveness indicators and economic development of tourism target villages at the level of 99 %.In addition, the result of Kruskal test Wallis showed a significant difference between the target villages in terms of competitiveness and economic development There is a significant role for geographical factors such as climate, roughness and diversity of tourist attractions in this difference. An Analysis of Factors Affecting the Economic Sustainability of Rural Tourism Destinations, Case Study: Tourism Target Villages of Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad Provinces

    Keywords: Competitiveness of tourism, Rural Economy, Kohgiluyeh, Boyer-Ahmad provinces
  • Sajad Bazvand *, Tahmineh Daniyali, Bahram Azadbakht, Batoul Bahak, Simin Armaghan Pages 84-97

    Nowadays, tourism is known as one of the most important economic industries all over the world, and its growth and expansion has many effects on the local society. This research has been conducted with the aim of investigating the economic, social, physical and infrastructural effects of tourism on the host community from the point of view of officials and local people in the villages of Poldakhter city. This research is applied in terms of its purpose and descriptive-analytical in terms of the nature and method of carrying out the work, which was carried out by two methods library study and field survey. The statistical population of the research is made up of two groups of officials and local people. In the first group, 30 people from the officials of the city and the officials of the studied villages were selected as the sample size by personal estimation. Also, in the group of local people, according to the census of 2015, the population of the three villages of Efrain, Paran Parviz and Waliasr was equal to 4084 people, using Cochran's formula, 351 people were randomly selected as the sample size. In order to analyze the findings of the research, sample t-test, Duncan test and path analysis were used. The results of the sample T-Tech test showed that the most important effect of tourism on the host community from the point of view of the officials is on the economic dimension with an average of 3.544, but from the point of view of the local people, the greatest impact is on the physical dimension with an average of 3.224. The results of the path analysis showed that the economic dimension with an overall effect value of 0.734 had the greatest impact on the host community, and the physical dimension with an overall effect value of 0.321 had the least impact. Also, the results of the test of the impact of tourism on different dimensions in the studied villages have been different.The results of the path analysis showed that the economic dimension with an overall effect value of 0.734 had the greatest impact on the host community, and the physical dimension with an overall effect value of 0.321 had the least impact. Also, the results of the test of the impact of tourism on different dimensions in the studied villages have been different.Nowadays, tourism is known as one of the most important economic industries all over the world, and its growth and expansion has many effects on the local society. This research has been conducted with the aim of investigating the economic, social, physical and infrastructural effects of tourism on the host community from the point of view of officials and local people in the villages of Poldakhter city. This research is applied in terms of its purpose and descriptive-analytical in terms of the nature and method of carrying out the work, which was carried out by two methods library study and field survey.

    Keywords: Tourism, effects of tourism, Local people, officials, Poldakhtar city