فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات حقوقی
سال چهاردهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/24
  • تعداد عناوین: 13
|
  • فضل الله فروغی، محمدهادی صادقی، سیامک زارعی کردشولی* صفحات 1-24

    صنعت کشاورزی در عین تامین زنجیره غذای کشورها، می تواند منشا خطرات احتمالی آسیب زایی به سلامت و ایمنی مردم نیز شود.گستره بالقوه ناشی از بیوتروریسم کشاورزی پیامد های امنیتی را به دنبال دارد..مقابله با بیوتروریسم کشاورزی با اتخاذ راهبردهای افتراقی و تصویب قوانین خاص در برخی کشورها جلوه گر شده است.مصادیقی از بیوتروریسم کشاورزی، موضوع برخی وصف گذاری های مجرمانه و پاسخ های سرکوبگرانه ی سیاست کیفری ایران قرار گرفته است. بیوتروریسم کشاورزی مبتنی بر علم و دانش بشری و تاثیر گذار بر حوزه های سلامت،امنیت و بهداشت عمومی می باشد.از جمله راهکارهای پیشنهادی جهت کاهش تهدیدات بیوتروریسم کشاورزی، تشدید مجازاتها، شناسایی مسیولیت کیفری برای اشخاص حقوقی ایجاد کننده تهدیدات زیستی،ایجاد و تقویت نهادهای نظارتی مدرن و پیشرفته می باشند.مقاله حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش اساسی است که سیاست کیفری مطلوب در قبال بیوتروریسم کشاورزی کدام است؟نتیجه اینکه ظهور و تجلی شقوق مختلفه بیوتروریسم در قرایت نوین آن امکان پاسخگویی با قوانین پراکنده حاضر را نیافته است.تصویب قانونی جامع در این زمینه ضرورتی جدی در حقوق کیفری ایران خواهد بود. تحقیق حاضر از نظر نوع و هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی بوده که با جمع آوری اطلاعات از طریق بررسی اسنادی و فیش برداری و رجوع به سایت ها و مقالات متعدد به رشته تحریر درآمده است.

    کلیدواژگان: بیوتروریسم کشاورزی، سلاح های بیولوژیک، تهدیدات زیستی، سیاست کیفری
  • فاطمه سادات حسینی*، عباس میرشکاری صفحات 25-66

    نظر به اهمیتی که امروزه عرف جامعه برای مقوله زیبایی قایل هستند، زیان وارد بر آن زیان مستقلی محسوب می شود که صرف نظر از صدمه به جسم انسان، آثار مالی و غیر مالی متعددی برای زیان دیده به وجود می آورد. گاهی امکان اشتغال در مشاغل معینی به واسطه این زیان از زیان دیده سلب می شود و این علاوه بر خسارت های مربوط به هزینه های درمان است. در کنار این خسارت های مالی، درد و رنج، از دست دادن لذات زندگی و اختلالات عصبی مهم ترین عناوین زیان معنوی هستند که در اثر ورود صدمه به زیبایی فرد به وجود می آید. از بررسی حقوق آمریکا و انگلیس این طور برداشت می شود که خسارات وارد بر زیبایی قابل جبران هستند. مسیله اصلی پژوهش پیش رو آن است که آیا زیان وارد بر زیبایی می تواند به عنوان یک زیان مستقل در نظر گرفته و به تبع آن جبران شود. اگر این طور باشد با وجود نهاد دیه در نظام حقوقی ما و تمام مباحثی که راجع به خسارات مازاد بر دیه مطرح بوده و هست، زیان وارد بر زیبایی که در اثر صدمه به بدن ایجاد می شود چه وضعی خواهد داشت و ارزیابی آن چگونه خواهد بود. به نظر می رسد با توجه به ماهیت و اهمیت کنونی زیان به زیبایی و به خصوص امکان اعاده زیان دیده به حالت سابق که ضرورت آن از متون فقهی هم قابل برداشت است، مطالبه این خسارات و جبران آن ها دور از ذهن نیست. ضمنا راهکار هایی برای ارزیابی وجود دارد که در خسارات مالی و معنوی می تواند متفاوت باشد.

    کلیدواژگان: زیان به زیبایی، دیه، ارش، خسارت بر درآمد، هزینه های پزشکی، ارزیابی زیان
  • حمید مسجدسرائی*، مهدی نریمانپور صفحات 67-94

    نظریه اشتراک معنوی بر آن است که اگر عقدی نتیجه عقد دیگری را دربرداشت، آن عقد دیگر، در عالم واقع محقق می شود ولو اینکه چنین قصدی نداشته باشند. در پژوهش حاضر با روش تحلیلی- توصیفی و با استناد به منابع کتابخانه ای به تجزیه و تحلیل نظریه مذکور پرداخته ایم. نظریه مذکور میان فقهای شیعه و اهل سنت، مخالفان و موافقان جدی دارد به طوری که در فقه شیعه، به نحو موردی مصادیقی از این نظریه دیده می شود ولی در فقه اهل سنت، گستردگی مصادیق این نظریه زیاد است. به نظر می رسد باتوجه به این که نظریه مذکور از یک طرف، اراده متعاقدین را لحاظ نمی کند و همچنین از طرف دیگر، موجب آشفتگی در میان قراردادها می شود لذا باید به صورت جزیی و مصداقی با این نظریه برخورد کرد؛ بنابراین اگر در موردی نص قانونی وجود داشته باشد، نظریه اعمال می شود و در غیر این صورت، اراده متعاقدین ملاک خواهد بود.

    کلیدواژگان: اشتراک معنوی، عقود، نص، اراده
  • محمدمجد کابری، اعظم انصاری*، عبدالله خدابخشی صفحات 95-124

    توافق انتخاب دادگاه یکی از توافق های مهمی است که اغلب در قراردادهای تجاری بین المللی مشاهده می شود. امروزه طبق اصل حاکمیت اراده، توافق مزبور در بسیاری از نظام های حقوقی لازم الاجرا است. بر مبنای چنین توافقی، علی الاصول اختلافات ناشی از قرارداد توسط دادگاه منتخب حل و فصل خواهد شود. با این حال چنین وضعیت مطلوبی همواره مشاهده نمی شود زیرا انتخاب دادگاه بر تعیین قانون حاکم اثر می گذارد و با تغییر دادگاه این امکان وجود دارد که نتیجه نهایی دعوا تغییر کند. این امر انگیزه ای قوی برای خواهان ایجاد می کند تا توافق انتخاب دادگاه را نقض کند و دعوا را به جای دادگاه منتخب در دادگاه غیرمنتخب اقامه نماید. از این رو نوشتار حاضر به این مسیله می پردازد که دادگاه ها چگونه می توانند با تکیه بر اصل حاکمیت اراده، مانع نقض توافق انتخاب دادگاه توسط یکی از طرفین شوند؟ مقاله نشان می دهد که دادگاه ها در برخی نظام های حقوقی می توانند از ضمانت اجراهای متعددی برای ترغیب طرفین به اجرای این نوع توافق و عدم نقض آن استفاده کنند. این ضمانت اجراها شامل توقیف رسیدگی، قرار منع دعوا، عدم اجرای رای صادره از دادگاه غیرمنتخب و حکم بر جبران خسارت می باشد. گرچه حقوق ایران در زمینه توافق انتخاب دادگاه و نقض آن موضع گیری ننموده است اما پژوهش حاضر نشان می دهد که امکان اعمال برخی ضمانت اجراهای مزبور توسط دادگاه های ایران وجود دارد.

    کلیدواژگان: توافق انتخاب دادگاه، دادگاه منتخب، دادگاه غیرمنتخب، توقیف رسیدگی، قرار منع دعوا، جبران خسارت
  • حسین بهرامی* صفحات 127-160

    مدیران شرکت های تجاری نماینده شرکت محسوب و در جریان اطلاعات محرمانه، سفارشات، قراردادها و مذاکرات می باشند؛ از اینرو این امکان ایجاد می گردد که از فرصت های شرکت در راستای منافع شخصی استفاده نمایند. مقنن کسب و بهره برداری غیرمجاز از هرگونه اطلاعات، إفشاء اسرار و نشر اطلاعات نهانی تجاری را ممنوع دانسته و مسیولیت مدنی و کیفری پیش بینی نموده است؛ اما در حالتی که ثروت تحصیل شده، فراتر از خسارت وارد بر شرکت باشد، ضمانت اجراء های فوق بازدارنده نیست. در حقوق انگلیس مدیران در صورت نقض تکلیف به وفاداری و تحصیل سود در فرض فوق، ملزم به استرداد منفعت تحصیل شده هستند. لزوم استفاده از اطلاعات و فرصت های شرکت در راستای منافع آن به عنوان یک قاعده فقهی و حقوقی، قابل اثبات بوده و در صورتی که مدیر شخصا یا از طریق شرکت وابسته به خود به بهره بر داری از اطلاعات تجاری محرمانه می پردازد و ثروت تحصیل شده بواسطه عینیت بخشیدن آن اخبار باشد، می توان سود را به تبع مالکیت بر اطلاعات، متعلق به شرکت دانست و در حالتی که نقش اخبار در کسب منفعت کلیدی نباشد، می توان با توجه به وقوع نقض عهد و تفویت منفعت مسلم، به پرداخت بدل سود کسب شده حکم داد. این مقاله با روش کتابخانه ای و تطبیقی نگاشته شده است.

    کلیدواژگان: شرکت، مدیران، تکلیف به وفاداری، فرصت، اطلاعات محرمانه
  • برهان خاطری*، نسرین مهرا، محمدعلی مهدوی ثابت، نوروز کارگری صفحات 161-191

    اتخاذ سیستم دادرسی افتراقی در رسیدگی به بزهکاری اطفال ونوجوانان، ازدست آوردهای جنبش حمایت از حقوق کودکان محسوب می شود. به تبع گزینش این سیستم و تحت نظارت سازمانهای حامی حقوق کودکان، قوانین دادرسی کیفری اطفال و نوجوانان، دستخوش تحولات چشم گیری گردیده است. در اصلاحات اخیر قانون دادرسی کیفری در ایران، قانونگذار سعی بر تفکیک دادرسی کودکان از بزرگسالان نمود، و با تقنیین روش های نوآورانه، تلاش درانطباق با رهنموهای بین المللی و تفریق دادرسی داشته است. علی رغم وجود سوابق قانونگذاری و رهنمودهای عالمانه دکترین حقوق کیفری و حتی تدوین لایحه جامع دادرسی اطفال و نوجوانان، در آنچه بعنوان قانون تصویب شد، کاستی های فراوانی وجود دارد که، نتیجه مطلوب و افق ایده آل منتج از سیستم دادرسی افتراقی را با چالش مواجه ساخته است. قانون فعلی دادرسی کیفری، در برخی مراحل از سیستم افتراقی خارج و بنای عمل را مثل دادرسی بزرگسالان ترسیم نموده است. بعبارت دیگر، در فرایند دادرسی افتراقی اطفال و نوجوانان، با یک مسیر شطرنجی سیاه و سفید مواجه میباشیم که در این نوشتار بخش سفید آن از امتیازات و بخش سیاه آن جزء معایب این سیستم ذکر نموده ایم. انتظار می رود با شناسایی دقیق این فرایند و تطبیق آن با نظام دادرسی انگلستان و بر شمردن کاستی ها همراه با پیشنهادات، زمینه اصلاح قوانین جاری و رویکرد قضات دادگاه ها را فراهم گردد.

    کلیدواژگان: دادرسی افتراقی، دادرسی غیر افتراقی، اطفال و نوجوانان بزهکار، نظام دادرسی انگلستان
  • سید محمدحسن رضوی*، محمدرضا سالاری صفحات 193-221

    ابعاد مختلف وضع تحریم های شخصی بر شرکت ها و اشخاص توسط وزارت خزانه داری آمریکا، موضوع مقالات و پژوهش های مختلفی بوده است اما خروج از فهرست های تحریمی توسط این اداره، به دلیل نبود رویه و رفتار مشخص و قابل مطالعه، کمتر موضوع مطالعه قرار گرفته است. پرونده خروج شرکت های "ای ان پلاس"، "روسال" و "یورو سیب انرگو" از فهرست اس دی ان آمریکا که به دلیل مالکیت و همچنین کنترل مستقیم و غیرمستقیم توسط اولگ دریپاسکا تحریم شده بودند، رویه بسیار مهم و قابل مطالعه ای در خصوص رویکرد اوفک آمریکا به درخواست های خروج از فهرست تحریم ها ایجاد نموده است. الزامات حقوقی مطالبه شده توسط اوفک جهت خروج از فهرست تحریمی که شامل موارد متعددی چون میزان مالکیت، نحوه چینش اعضای هییت مدیره، محل اقامت و تابعیت آنها، اقامتگاه شرکت های تحریم شده و موارد شکلی مانند ارسال گزارشان و پر کردن اظهارنامه های دوره ای می باشد، رفتار و استانداردهای مدنظر اداره اوفک آمریکا در خارج نمودن شرکت های مشمول تحریم از فهرست تحریم ها را روشن می سازد. این مقاله با مطالعه موردی پرونده خروج این شرکت ها از فهرست تحریم ها، شاخص ها و معیارهای انقطاع رابطه مالکانه و کنترلی، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم را از نگاه وزارت خزانه داری و اوفک آمریکا مطالعه و تبیین می نماید.

    کلیدواژگان: تحریم، دفتر کنترل سرمایه های خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا (اوفک)، فهرست اتباع ویژه مشخص شده و اشخاص مسدود شده، کنترل و مالکیت، موافقت نامه سهامداری
  • هاجر سپه وند*، محمدهادی صادقی، سید محمدمهدی ساداتی صفحات 223-257

    چکیده یکی از وظایف مهم حکومت اسلامی، توزیع عادلانه ثروت است. اراضی انفال نیز از مهمترین منابع ثروت عمومی است و سیاستگذاری درباره آن، به قدری حایز اهمیت بود که به انقلاب سفید در رژیم پهلوی منجر شد. لیکن پس از انقلاب، عدم سیاست گذاری دقیق و به روز، سبب شد تا با زمینخواری، خصوصی سازی و حتی دولتی سازی، این منابع که باید در اختیار تمام افراد جامعه قرار گرفته و رفاه عمومی را افزایش دهد، به منابع ثروت خصوصی ، تبدیل شده و حقوق عامه نادیده گرفته شود.لذا با توجه به دغدغه ویژه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در مدیریت بهینه این ثروت عمومی، این پژوهش درصدد است در پرتو سیاست های کلان نظام، حدود و ثغور انفعال سیاست جنایی را در پیگیری این سیاست ها، بررسی نماید.یافته پژوهش آن است که اگر چه درباره مدیریت اراضی انفال به تشخیص صحیح خبرگان قانون اساسی، اساسی سازی شکلی در قالب اصل 45 صورت گرفت، لیکن اساسی سازی ماهوی، مورد غفلت واقع گردید. از دلایل این امر، عدم مدیریت واحد اراضی انفال، نداشتن سیاست جنایی افتراقی، عدم توجه به موازین فقهی مربوط به اراضی انفال از جمله ممنوعیت انتقال آن ها به هر شخص خصوصی یا دولتی ، اجرای کند و ناقص طرح کاداستر و همچنین فقدان نظام اقتصادی بهره برداری از اراضی انفال را می توان نام برد.

    کلیدواژگان: اساسی سازی، انفال، حقوق عامه، زمینخواری، مصلحت عمومی
  • احمد شهنیایی* صفحات 259-294

    بار اثبات ادعا در مورد اختلافات بین مودی و اداره مالیاتی در مورد مالیات بر درآمد، تابع احکام قانونی خاص در حقوق مالیاتی و متناسب با ماهیت ویژه رویدادهای مالیاتی بر مبنای قواعد کلی اثبات در نظام حقوقی است. از یک سو، قواعد عمومی اثبات و اصولی همچون برایت، مبانی قواعد بار اثبات در مالیات بر درآمد را شکل می دهد و از سوی دیگر، جایگاه خاص مودی و اظهارنامه مالیاتی وی در تسجیل و احراز رویدادهای مالیاتی و نیز جایگاه حاکمیتی و رسمی اداره مالیاتی در تشخیص درآمد مالیاتی، موجد مفاهیم خاص درباره بار اثبات ادعا در مورد رویدادهای موضوعی توسط مودی و یا اداره مالیاتی است. این پژوهش درصدد تحلیل و ارایه نظریه ای در مورد بار اثبات در دعاوی مالیات بر درآمد بر پایه تبیین قواعد عمومی اثبات و احکام و مفاهیم خاص حقوق مالیاتی است . روش تحقیق این پژوهش، براساس تبیین، تحلیل و استنتاج حقوقی بر پایه مبانی نظری مرتبط، اصول حقوقی عام و اصول حقوق مالیاتی، قوانین و مقررات مربوطه، رویه ها و آراء مراجع قضایی و یافته های حقوق تطبیقی شکل گرفته است. تحقیق در جهت نظریه پردازی بمنظور شناسایی و ابداع اصول، قواعد و احکام ویژه برای مسایل حقوقی بار اثبات در دعاوی مالیات بر درآمد است.

    کلیدواژگان: اصل صحت اظهارنامه مالیاتی، اصل صحت تشخیص اداره مالیاتی. اصل برائت، بار اثبات، دادرسی مالیاتی، قانون مالیات های مستقیم
  • محمدحسین وکیلی مقدم* صفحات 295-324

    تعهد به نجات، الزام حقوقی اشخاص به نجات سایرین از موقعیت زیان-بار است. بر مبنای این الزام عدم اقدام شخص برای پایان دادن به وضعیت خطرآفرینی که دیگری در آن قرار دارد به مسیولیت شخص می انجامد حتی اگر نقشی در ایجاد این موقعیت نداشته باشد. در روابط قراردادی اگر تداوم چنین وضعیتی منجر به عدم اجرای قرارداد گردد شخص ممتنع نیز مسیول نقض قرارداد خواهد بود. در این مقاله تلاش می شود شرایط اعمال و پذیرش تعهد به نجات دیگری از موقعیت زیان-بار مالی مورد بررسی قرار گیرد و معلوم شود زمینه های اجرای تعهد به نجات و آثار آن در حقوق، بویژه در روابط قراردادی چیست؟ علاوه بر تبیین مبانی توجیهی تعهد به نجات و اشکالات وارده نسبت به آن، انطباق قاعده با ضوابط فقهی و حقوقی ایران نیز امکان سنجی خواهد شد. بر اساس تحلیل های بیان شده در این نوشته و نمونه هایی که از متون قانونی ایران ذکر می شود می توان پذیرفت تعهد به نجات در برخی فروض قراردادی بر اساس ارتکاز عرفی از مفهوم تقصیر و سببیت در حقوق ایران قابل اعمال است.

    کلیدواژگان: ترک فعل، تعهد به تعامل، سببیت، قصور، مسئولیت قراردادی
  • مهدیه لطیف زاده، سید محمدمهدی قبولی درافشان*، سعید محسنی، محمد عابدی صفحات 325-364

    با تصویب مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا (GDPR) در خصوص حمایت از داده شخصی در سال 2016 و لازم الاجرا شدن آن در سال 2018، تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا ملزم به حمایت حداکثری از داده های شخصی و اشخاص موضوع داده شدند. حمایت های حداکثری این مقررات در مواد مختلفی بیان شده است که نسبت به بسترهای قانونی سابق در اتحادیه اروپا و سایر کشورها نسبت به حمایت از داده شخصی دقیق تر، سخت گیرانه تر و در مقام عمل کاربردی تر است. در جهت تحقق کامل چنین حمایتی، این مقررات اسباب متعددی را برای مشروعیت پردازش داده شخصی با عنوان مبانی حقوقی پردازش داده شخصی بیان کرده است. به موجب ماده مربوطه، اشخاص پردازش کننده داده باید مبنای حقوقی معتبر برای پردازش داده های شخصی داشته باشند. پژوهش حاضر با تبیین مبانی حقوقی پیش گفته، به دنبال امکان سنجی جریان این مبانی در حقوق ایران است. به دیگر سخن، پاسخ به این مسیله که در نظام حقوقی ایران با وجود کدام اسباب می توان داده های شخصی را پردازش کرد. بر اساس برآمد بررسی ها، چگونگی جریان مبانی حقوقی مذکور در مقررات اروپایی حفاظت از داده - یعنی رضایت، ضرورت قراردادی، پردازش به موجب تعهد قانونی کنترل کننده، پردازش به دلیل حفاظت از منافع حیاتی افراد و پردازش به علت غلبه منافع مشروع کنترل کننده یا شخص ثالث - به دلیل فقدان قانونی ایرانی در خصوص حفاظت از داده های شخصی، باید از مسیر منابع مختلف حقوق ایران بررسی شود. هم چنین نتایج حکایت از این دارد که مبانی مذکور، در حقوق ایران نیز قابلیت جریان دارد؛ لیکن تحقق کامل آن با تصریح قانون حاصل می شود.

    کلیدواژگان: تعهد قانونی کنترل کننده، رضایت، ضرورت قراردادی، مقررات عمومی حفاظت از داده (GDPR)، منافع حیاتی
  • اردوان ارژنگ* صفحات 365-384

    تعبیر«رضایت شاکی خصوصی» و «طرق حصول آن»، از نوعی ابهام و اجمال چالش زا رنج می برد. از همین رو پژوهش در آن بایسته است. یک احتمال «موضوعیت» داشتن آن است. بدین معنا که تبریه مجرم تنها با جلب و اعلام رضایت بزه دیده، ممکن است.احتمال دیگر بر «طریقیت» آن است؛ یعنی خروجی رضایت لازم نیست که در قالب الفاظ، حاصل شده، بلکه در صورت تحقق جبران خسارت وارده، رضایت محقق می شود.برآیند رهیافت انقسام رضایت به حقیقی و حکمی، این است که در عنوان شاکی خصوصی، جنبه خصوصی بودن بر شکایت برتری داشته و به تبع آن، این نتیجه حاصل می شود که علاوه بر روش مستقیم جلب رضایت شاکی خصوصی با رضایت ظاهری یا بیان خود وی، درصورت استیفا یا جبران ضرر و زیان وارده به شاکی خصوصی توسط هر شخصی اعم از مجرم یا شخص ثالث، رضایت شاکی خصوصی به نحو «حکمی» حاصل می‏شود. یعنی جلب رضایت شاکی خصوصی به نحو حقیقی و بر اساس دلالت منطوقی، مسیر انحصاری برای حصول رضایت شاکی خصوصی نیست.

    کلیدواژگان: موضوعیت، طریقیت، رضایت شاکی خصوصی، حیثیت خصوصی، ضرر و زیان، رضایت حقیقی و حکمی
  • همایون مافی*، علیرضا فتاحی صفحات 385-414
    داوران در مسیر نیل به هدف نهایی خود در حل و فصل اختلافات میان طرفین دعوا، دارای اختیاراتی می باشند که از موافقت نامه داوری و یا قانون قابل اعمال ناشی می شوند. با این وجود برخی از اختیارات به طور صریح به دیوان های داوری توسط اسناد موسس آنان اعطا نمی شوند. ولی این اختیارات برای اجرای عملکرد این دیوان ها و حفظ اعتبار و اقتدار آن ها ضروری هستند به طوری که دیوان های داوری را قادر می سازند به نحو موثر فعالیت کنند.منابع اختیارات ذاتی در رویه داوری بین المللی عمدتا شامل اصول کلی حقوقی، دکترین اختیارات ضمنی، ماهیت قضایی دادگاه های بین المللی و عملکرد دادگاه های بین المللی در حل و فصل اختلافات و تضمین اجرای صحیح عدالت بین المللی ناشی می شود. محدود نمودن داوران به اختیارات قراردادی یا قانونی دیوان داوری را با چالش های زیادی همراه خواهد کرد. یافته های این پژوهش در رویه دیوان های داوری بین المللی نشان می دهد که داوران در شرایط خاصی از اختیارات ذاتی برگرفته از ماهیت نهاد داوری برخوردار می باشند.
    کلیدواژگان: اختیار ذاتی، موافقت نامه، داوری بین المللی، دیوان، داور
|
  • Fazlullah Forughi, Mohammad Hadi Sadeghi, Siamak Zarei * Pages 1-24

    The agricultural industry, while providing the food chain of countries, can also be a source of potential risks to the health and safety of the people. The potential spread of agricultural bioterrorism has security consequence .Countering agricultural bioterrorism by adopting differential strategies and passing laws In some countries, examples of agricultural bioterrorism have been the subject of some criminal descriptions and repressive responses to Iran's criminal policy. Agricultural bioterrorism is based on human science and knowledge and affects the fields of health, safety and public health. Among the proposed solutions to reduce the threat of agricultural bioterrorism, intensify penalties, identify criminal liability for legal entities that cause bio-threats, create and strengthen modern and advanced regulatory bodies The present article seeks to answer the basic question of what is the desired criminal policy against agricultural bioterrorism? The result is that the emergence and manifestation of various branches of bioterrorism in its new reading has not been able to respond to the current scattered laws. The adoption of a comprehensive law in this area will be a serious necessity in Iranian criminal law. The present research is applied in terms of type and purpose and descriptive in terms of nature and method, which has been written by collecting information through documentary review and taking notes and referring to various sites and articles.

    Keywords: Agricultural bioterrorism, Biological weapons, Biological threats, Penal policy
  • Fateme Sadat Hosseini *, Abbas Mirshekari Pages 25-66

    Loss of beauty is an important kind of personal injuries which Today has become more important, due to its role and The attention of society to it. So At the moment it is an independent loss which can be demanded and assessed.Although it is a kind of physical damages, it has financial and non-financial effects and both of these kinds od damages are Recoverable in other law systems. In Iranian law in spite of existenence of diyah, it is accepted that we should assess and compensate these damages and there are some solutions to assess.

    Keywords: Loss of beauty, diyah, Arsh, loss of income, medical expenses
  • Hamid Masjedsaraie *, Mahdi Narimanpour Pages 67-94

    The theory of spiritual communion is that if the contract bear a result of another contract, it is another contract in fact, even though the parties had not considered such intention. In the following research, we analyzed the theory by using descriptive-analytical method and according to the references cited. This theory has a serious disagreement among shia and sunni scholars. The shia scholars have accepted this theory as an instance, but the famous jurists of the sunni scholars have raised this theory as a general theory. According to the view that the theory doesn't considers intention of the parties and also, on the other hand, cause chaos among contracts; It seems necessary to treat it as a sentence and partly (not generally; Therefore, if there are legal texts, then intentions of the parties shall be the criterion.

    Keywords: Communion, spirituality, contracts, text, Will
  • Mohammed Mjed Kabry, Azam Ansari *, Abdollah Khodabakhshi Pages 95-124

    One of the most important agreements often found in international commercial contracts is the choice of court agreement. Today, this agreement is enforceable in many legal systems based on the principle of party autonomy. According to such an agreement, disputes arising under the contract would be settled by the selected court. However, this ideal situation does not always exist, because, the choice of a forum affects the determination of the applicable law, and by replacing the court, the plaintiff can change the final result of the litigation. This is a strong incentive for a plaintiff to breach the choice of court agreement and bring the dispute in a non-chosen court instead of the chosen one. This article examines that, how can the courts in question support the party autonomy principle and prevent the parties from breaching the choice of court agreement. The article demonstrates that the courts in some legal systems can use several remedies to encourage the contractual performance of the agreement. These remedies include suspension of proceedings, anti-suit injunction, non-enforceability of the judgment issued by a non-chosen court, and awarding damages. Although the Iranian law is completely silent about the enforceability of jurisdiction agreements, the present study shows that the Iranian courts can use some of these remedies.

    Keywords: Choice of court agreement, Chosen court, Non-chosen court, Suspension of Proceedings, Anti-suit injunction, Awarding Damage
  • Hosein Bahrami Pages 127-160

    Directors of companies are main agent of corporation and they are aware from confidential information, orders, contracts and negotiations; thus it is possible that misuse the opportunities of the corporation for their own interests. The legislature has prohibited the unauthorized acquisition and use of any information, the disclosure of secrets and the disclosure of trade secret information, and determined civil and in some cases criminal liability; but in the case of acquired wealth, beyond the damage to the company, the guarantee of the above performances is not deterrent. The directors in case of breach of duty of loyalty and earn benefit in the above assumption are required to refund the acquired interest to that commercial institution in the British legal system. The necessity to use of information and opportunities of the company in the interests of it, can be proved as a jurisprudential and legal rule and if the manager personally or through his affiliated company exploits confidential business information and the wealth is acquired by objectifying it, those profits can be attributed to the company as a result of ownership of the information and in the event that the role of the news is not important in the acquisition of profits, It is possible to pay a consideration's payment due to breach of contract and destroying the obvious benefit.

    Keywords: corporation, Directors, duty of loyalty, opportunity, confidential information
  • Borhan Khateri *, Nasrin Mehra, Mohamadali Mahdavisabet, Nourooz Kargari Pages 161-191

    The adoption of a differential justice system in dealing with juvenile delinquency is one of the achievements of the movement for the protection of children's rights. As a result of the selection of this system and under the supervision of children's rights organizations, the criminal procedure laws for children have undergone significant changes. In recent amendments to the Criminal Procedure Code in Iran, the legislature has sought to separate juvenile justice from adults, and by legislating innovative methods, has sought to comply with international guidelines and the separation of jurisdictions. Despite the existence of legislative records and the wise guidelines of the doctrine of criminal law and even the drafting of a comprehensive bill on juvenile justice, there are many shortcomings in what was passed as a law, resulting in a favorable outcome and an ideal horizon. It has challenged the differential justice system. The current Code of Criminal Procedure, in some stages, has taken it out of the differential system and outlined the structure of action as an adult trial. It is expected that by accurately identifying this process and adapting it to the UK judicial system, and enumerating the shortcomings along with the proposals, the ground for amending current laws and the approach of court judges will be provided.

    Keywords: Differential proceedings, Non-discriminatory proceedings, Juvenile delinquents, UK judicial system
  • Seyed Mohamad Hassan Razavi *, Mohamad Reza Salari Pages 193-221

    The article studies the legal elements which US Office of Foreign Assets Control (OFAC) shall use to assess the delisting application of entities listed in the Specially Designated Nationals and Blocked Persons List (SDN). This article studies the delisting of three Russian-owned and controlled entities; EN+, Rusal and Euro Sib Energo and examines OFAC's approach to the concept of indirect control and ownership and how an entity could establish its control or ownership disconnection, with a sanctioned person or entity.

    Keywords: Economic Sanctions, Office of Foreign Assets Control of US Treasury (OFAC), SDN List, Control, Ownership, Shareholder Agreement
  • Hajar Sepah Vand *, Mohamadhadi Sadeghi, Mohamadmahdi Sadati Pages 223-257

    One of the important tasks of the Islamic state is Fair distribution of wealth. The anfal lands too, is one of the most important sources of public wealth and The policy about it was so important that led to The White Revolution in Pahlavi regime. But after the revolution, Lack of Precise policy and Update, to cause with Land seizures,privatization and even nationalize, These sources which must be at the disposal of all the people and increase public welfare, to the sources of private wealth, and Public law Ignore. So, with respect to Special concern Imam Khomeini and The supreme leader of the leadership in the Optimal management, this research aims In the light of the general policies, to study of The extent of criminal policy inaction in the Follow these policies. The finding of this research is that Although about management of anfal lands to correct diagnosis Constitutional experts, Constitutionalisation of structural In the context of Principle 45, but Constitutionalisation of intrinsic, was neglected. Among the reasons for this, Lack of single management, Lack of differential criminal policy, lack of attention to jurisprudence, including the prohibition of transferring them, and Performing plan of Cadastre and It also lacks the economic system Use of anfal lands Can be named.

    Keywords: Constitutionalisation, anfal, public law, Land seizures, Public benefit
  • Ahmad Shahniaie * Pages 259-294

    The burden of proof in disputes between taxpayer and tax office respecting the income tax is governed by special legal rules corresponding with the special character of tax transactions on the basis of general rule of proving in the legal system. On the one hand, general rules of proving and some principles like the no obligation principle constitute the bases of burden of proof rules in the income tax and on the other hand, special position of taxpayer and the role of his tax return in the documenting and evidencing tax transactions as well as sovereign and formal position of tax office in assessment of income tax create special phenomena respecting burden of proof of factual transaction by taxpayer or tax office. This research is to analyse and propose a theory on purden of proof in income tax disputes on the basis of general rules of evidence and special rules and phenomena of tax law.The research method of this article is based on clarifying, analyzing and legal concluding on the basis of the relevant theorical foundations, general legal principles, special tax rules, relevant laws and regulations, judicial practices and awards as well as findings of comparative law research. The research is to theorize for initiating the principles, rules for legal questions of burden of proof in the income tax cases.

    Keywords: : burden of proof, the Direct Taxes Act, tax proceeding, the principle of correctness of tax return, the principle of correctness of tax office assessment, principle of acquittal
  • Mohammad Hosein Vakili Moghadam * Pages 295-324

    Duty to rescue is imposing the affirmative duty to take an action and save others from a harmful situation, even if there is no role in creating the situation. In contractual relations, if the continuation of such a situation leads to breach of the contract, the abstainer will also be liable for. This article tries to examine the conditions of the obligation and to find out what are the grounds for fulfilling the obligation to save and its effects on law, especially in contractual relations. In addition to explaining the justifications for the commitment to save, the compliance of the rule with the jurisprudential and legal rules of Iran will also be feasible. Based on the analysis presented in this article and the examples cited in Iranian legal texts, it can be accepted that the obligation to save in some contractual assumptions is applicable in Iranian law based on the customary reliance on the concept of fault and causation

    Keywords: Contractual Liability, Duty to cooperate, Legal Causation, Misfeasance, Nonfeasance
  • Mahdieh Latifzadeh, Mohammadmehdi Ghaboulidorafshan *, Saeed Mohseni, Mohammed Abedi Pages 325-364

    With the adoption of the European Union General Data Protection Regulation (GDPR) on personal data protection in 2016 and its entry into force in 2018, all EU member states were required to provide maximum protection of personal data and individuals. The maximum protections of this regulation are expressed in various provisions, which are more accurate, stricter and more practical than the previous legal frameworks of the European Union and other countries. In order to fully realize such protection, this regulation has stated several reasons for the legitimacy of personal data processing under the title of legal bases of personal data processing. According to the relevant article, controllers must have a valid legal basis for processing personal data. By explaining the aforementioned legal bases, the current research seeks to verify the feasibility of these legal bases in Iranian law. In other words, the answer to the question that in Iran's legal system, personal data can be processed despite the existence of which reasons. The result of the investigations is that the flow of the legal bases mentioned in the European data protection regulation - consent, contractual necessity, processing under the legal obligation of the controller, protection of the vital interests of individuals and the legitimate interests of the controller or a third party if prevailing - Due to the lack of Iranian law regarding the protection of personal data, it should be checked through different sources of Iranian law. Also, the results indicate that the aforementioned legal bases can also be used in Iranian law; But its full realization is achieved by the law.

    Keywords: Legal Obligation of Controller, Consent, Contractual Necessity, General Data Protection Regulation (GDPR), Vital Interests
  • Ardavan Arzhang * Pages 365-384

    The interpretation of "private plaintiff's consent" and "ways to obtain it" suffers from a kind of challenging ambiguity and conciseness. Therefore, research is needed in it. One possibility is its "subjectivity." This means that acquittal of the offender is possible only with the consent of the victim. Another idea and possibility is its "method"; That is, the output of satisfaction is not necessary, which is obtained in the form of words, but if the compensation is realized, satisfaction is achieved. The result of the approach of dividing the consent into real and legal is that in the title of private plaintiff, the aspect of privacy is superior to the complaint and, consequently, it is concluded that in addition to the direct method of satisfying the private plaintiff with apparent consent or expression, In case of resignation or compensation of damages to the private plaintiff by any person, whether the offender or a third party, the consent of the private plaintiff is obtained in a "judicial" manner. That is, obtaining the consent of the private plaintiff in a real and logical manner is not the exclusive way to obtain the consent of the private plaintiff

    Keywords: Subjectivity, method, private plaintiff's consent, private status, losses, real, legal consent
  • HOMAYOUN MAFI *, ALIREZA FATTAHI Pages 385-414
    To accomplish their ultimate purpose to end the settle the dispute, arbitrators have powers derive from the arbitration agreement and applicable law. Nevertheless, some of powers are not expressly conferred on arbitral tribunals by constituent documents. These powers are so vital for the function of tribunals and maintain their integrity and authority that allow them to carry out their duties effectively. The sources of inherent powers in the procedure of international arbitration mainly includes general legal principles, doctrine of implied powers, identity of international courts and the function of international courts to settle the dispute and ensure the fulfilment of the international justice accurately. Limiting the arbitrators to contractual or legal powers would face tribunals with manifold challenges. The findings of this research in the procedure of international arbitral tribunals indicate that arbitrators have the inherent powers derive from the nature of arbitration in specific circumstances.
    Keywords: Inherent power, agreement, international arbitration, Tribunal, Arbitrator