فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:20 Issue: 9, Sep 2022

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:20 Issue: 9, Sep 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/07/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 709-722

    ناباروری بر سلامت کلی و زندگی اجتماعی افراد و زوجین تاثیر منفی می گذارد. تا به امروز، سندرم تخمدان پلی کیستیک، نارسایی اولیه تخمدان، انسداد لوله فالوپ، آندومتریوز و چسبندگی داخل رحمی به عنوان علل اولیه ناباروری در زنان شناسایی شده اند. با این حال، علی رغم تلاش های پزشکان و محققان جهت به دست آوردن یک روش درمانی موثر، موفقیت نسبتا کمی در مبارزه با ناباروری زنان به وجود آمده است. تحقیقات قابل توجهی سلول های بنیادی مزانشیمی را به عنوان منبعی بهینه برای درمان اختلالات ناباروری نشان داده است. ما تلاش کردیم تا مطالعات موجود در مورد پتانسیل درمانی سلول های بنیادی مزانشیمی در مبارزه با ناباروری در زنان را با تمرکز بر مکانیسم های اساسی که از طریق آن سلول های بنیادی می توانند اثر اختلالات تخمدانی را کاهش دهند، بررسی کنیم. همچنین در مورد کاربرد پیش بالینی و بالینی درمان با سلول های بنیادی، محدودیت آنها و چشم انداز آینده برای به حداقل رساندن این محدودیت ها بحث کردیم.

    کلیدواژگان: بارداری، ناباروری، زنان، پیوند سلول های بنیادی، بیماری های رحمی، سلول های بنیادی مزانشیمی
  • صفحات 723-738
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از شایع ترین اختلالات غدد درون ریز در زنان است که بر سلامت جنسی و باروری آنها تاثیر می گذارد.

    هدف

    این مطالعه مروری یکپارچه با هدف شناسایی جنبه های مختلف سلامت جنسی و باروری در زنان مبتلا به PCOS با استفاده از تلفیق یافته های مطالعات قبلی انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه مروری یکپارچه حاضر توسط جستجوی مرور سیستماتیک الکترونیکی از 1052 مقاله چاپ شده از آپریل 2000 تا مارس 2020 با استفاده از پایگاه هایPubMed ،SCOPUS ،Web of Science ،EMbase ،Google Scholar ،MEDLINE ،Science Direct ،Ovid  و کتابخانه Cochrane انجام شد. پس از ارزیابی حداقل 2 محقق بر اساس معیارهای ورود و خروج، 27 مقاله پذیرفته شد. داده ها با استفاده از تحلیل موضوعی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    9 درونمایه اصلی از جنبه های سلامت جنسی و باروری بدست آمد که شامل 1) تاثیر عوارض مربوط به PCOS بر سلامت باروری؛ 2) تاثیر طولانی مدت PCOS بر الگوهای باروری؛ 3) PCOS و پیامدهای نامطلوب باروری و بارداری؛ 4) نیاز زنان به دانستن عوارض بیماری؛ 5) بار مالی ناشی از بیماری؛ 6) تجربیات زندگی و کیفیت زندگی زنان؛ 7) اختلالات جنسی؛ 8) نگرانی ها و مسایل روانی زنان؛ و 9) احساسات و نقش های زنانگی بوده.

    نتیجه گیری

    ما توانستیم جنبه های مختلف نیازهای سلامت جنسی و باروری را برای زنان مبتلا به PCOS شناسایی و دسته بندی کنیم. این دسته بندی می تواند ارزیابی جامع تری از سلامت جنسی و باروری، از جمله مسایلی که قبلا نادیده گرفته شده اند را تسهیل کند. پیشنهاد می شود این جنبه ها در برنامه ریزی های بهداشتی مربوط به زنان مبتلا به PCOS در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، سلامت باروری، سلامت جنسی، زنان
  • صفحات 739-744
    مقدمه

    چسپندگی جفت آکرتا (PAS) یکی از علل اصلی خونریزی زایمان در 3 ماهه سوم بارداری است.

    هدف

    این مطالعه با هدف مقایسه نتایج جراحی حفظ رحم با هیسترکتومی در زنان مبتلا به PAS انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه گذشته نگر، پرونده 68 زن مبتلا به PAS مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهواز در فاصله زمانی اسفند 93 تا بهمن 99 مورد بررسی قرار گرفتند. زنان با توجه به نوع جراحی به دو گروه: هیسترکتومی در مقابل حفظ رحم (شامل روش های مختلف شامل سزارین و برداشتن قسمت تحتانی، سزارین و برداشتن قسمت تحتانی با بستن شریان رحم، سزارین و برداشتن قسمت تحتانی سگمنت با بستن شریان هیپوگاستریک) تقسیم شدند. نیاز به انتقال اجزای خون (خون کامل، سلول های پرشده و پلاسمای تازه منجمد)، مرگ و میر مادران، مدت عمل جراحی و مدت بستری در بیمارستان بین گروه ها مقایسه شد.

    نتایج

    در مجموع، 68 زن بین 24 تا 45 سال (08/5 ± 88/32) مورد بررسی قرار گرفت. فرزند همه شرکت کنندگان چندقلو بودند و زایمان با سزارین انجام شد. علاوه بر این، در مجموع 28 نفر (40٪) از بیماران سابقه کورتاژ داشتند. 24 زن (3/34٪) هیسترکتومی و 44 نفر (7/64%) تحت عمل جراحی محافظتی قرار گرفتند. بین گروه های هیسترکتومی و جراحی های نگهدارنده از نظر انتقال خون، تزریق FFP، مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و مدت زمان جراحی تفاوت    معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه تفاوت معناداری را بین گروه ها از نظر پیامدهای مورد مطالعه نشان نداد. بنابراین می توان از جراحی های محافظ کارانه برای حفظ رحم به جای هیسترکتومی در زنان مبتلا به PAS استفاده کرد.

    کلیدواژگان: چسپندگی جفت، بیماری های جفت، عوارض بارداری، درمان حفظ کننده، هیسترکتومی
  • صفحات 745-752
    مقدمه

    نقص فاز لوتیال در فناوری کمک باروری (ART) رایج است و با تولید ناکافی پروژسترون مشخص می شود. مطالعات مختلف نشان داده اند که تجویز پروژسترون در چرخه های انتقال جنین تازه، میزان حاملگی بالینی و میزان تولد زنده را افزایش می دهد. تجویز پروژسترون انواع مختلفی دارد مانند: خوراکی، واژینال، عضلانی و زیرجلدی.

    هدف

    هدف از این مطالعه مقایسه اثر افزودن پروژسترون عضلانی به پروژسترون واژینال برای حمایت از فاز لوتیال در چرخه انتقال جنین تازه انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه اطلاعات مربوط به 355 زن که در فاصله مارس 2020 تا فوریه 2021، انتقال جنین تازه را در مرکز تحقیقات ناباروری یزد انجام داده بودند را بررسی کرد. جمعیت شرکت کنندگان بر اساس نوع رژیم حمایت فاز لوتیال مورد استفاده به دو گروه تقسیم شدند گروه اول (تعداد = 173): 400 میلی گرم پروژسترون واژینال به تنهایی دو بار در روز از روز برداشت تخمک دریافت کردند. و گروه دوم (تعداد = 182): 50 میلی گرم پروژسترون IM به اضافه پروژسترون واژینال 400 میلی گرم، دو بار در روز از روز برداشت تخمک دریافت کردند. میزان حاملگی شیمیایی و بالینی بین دو گروه مقایسه شد.

    نتایج

    ویژگی های اساسی دو گروه از نظر آماری مشابه بود. میزان حاملگی شیمیایی و بالینی در گروه پروژسترون واژینال به همراه پروژسترون در مقایسه با گروه پروژسترون واژینال بیشتر بود. همچنین حاملگی شیمیایی بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان داد (011/0 = p).

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که افزودن پروژسترون عضلانی به پروژسترون واژینال باعث بهبود میزان شیمیایی در انتقال جنین تازه می شود.


    کلیدواژگان: فاز لوتئال، پروژسترون، فناوری کمک باروری، انتقال جنین
  • صفحات 753-760
    مقدمه

    میزان موفقیت روش های درمان ناباروری وابسته به بسیاری از عوامل مختلفی است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر پلاسمای غنی از پلاکت در بهبود نتایج بارداری در بیماران دچار شکست مکرر لانه گزینی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده 3 سوکور می باشد. جمعیت مورد مطالعه 118 زن مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری آذربایجان که دچار شکست مکرر در لانه گزینی در طی درمان ART شده اند بود. برای شرکت کنندگان تزریق داخل رحمی پلاسمای غنی از پلاکت اتولوگ انجام شد. در بیماران گروه کنترل درمان استاندارد انتقال جنین به حفره رحم بدون تزریق داخل رحمی PRP صورت گرفت. پس از گذشت 4 هفته در هر دو گروه مداخله و کنترل، سطح هورمون βHCG در خون بیماران اندازه گیری شده و با سونوگرافی رویت یا عدم رویت ساک حاملگی تایید گردید.

    نتایج

    در گروه مداخله تعداد افراد با بتا مثبت 21 نفر (8/43%) و در گروه کنترل 12 نفر (1/26%) و نسبت شانس 20/2 و فاصله اطمینان 95% (92/0-26/5) و p-value برابر با 073/0 اندازه گیری شد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه جهت بررسی اثر درمانی تزریق داخل رحمی پلاسمای غنی از پلاکت در بیمارانی که دچار  شکست های مکرر در لانه گزینی با استفاده از روش های کمک باروری می شوند انجام شده است. نتایج به دست آمده در این مطالعه میزان اثر درمانی در گروه مداخله نسبت به کنترل در پیامد حاملگی موفق شامل تولد زنده و حاملگی بالای 20 هفته 64% اندازه گیری شد.

    کلیدواژگان: پلاسمای غنی شده از پلاکت، نتایج بارداری، لانه گزینی جنین
  • صفحات 761-768
    مقدمه

    ناباروری یکی از مسایلی است که بر عملکرد جنسی تاثیر می گذارد. ناباروری نیز یکی از عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک و آندومتریوز است.

    هدف

    این مطالعه به بررسی و ارزیابی عملکرد جنسی و شیوع اختلال آن را در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و آندومتریوز پرداخته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی با 630 نفر نمونه پژوهش (210 زن نابارور مبتلا به آندومتریوز، 210 زن نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و 210 زن سالم در سنین باروری) انجام شد. عملکرد جنسی با شاخص عملکرد جنسی زنان بررسی شد. آمار توصیفی و استنباطی برای آنالیز داده ها استفاده گردید. پیامد اولیه اندازه گیری نمرات شاخص عملکرد جنسی زنان و پیامد ثانویه نمرات مقیاس اضطراب بیمارستانی بود.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که میانگین نمره شاخص عملکرد جنسی در دو گروه زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و آندومتریوز نسبت به گروه کنترل بالاتر بود (001/0 > p). زنان با تحصیلات بالاتر (تحصیلات دانشگاهی) نمره بالاتری داشتند.

    نتیجه گیری

    میزان اختلال عملکرد جنسی در زنان نابارور مبتلا به آندومتریوز و سندرم تخمدان پلی کیستیک بالا می باشد، بنابراین ارایه دهندگان خدمات ناباروری در مراکز ناباروری باید به این موضوع توجه کنند.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، آندومتریوز، ناباروری، اختلال عملکرد جنسی
  • صفحات 769-778
    مقدمه

    چالش ها و مسایل اجتماعی و فرهنگی مربوط به مادران جایگزین که فرزندی را برای اشخاص دیگر به دنیا می آورند مورد بررسی تعدادی از تحقیقات قبلی قرار گرفته است. با این وجود، انگیزه ها و دلایلی که این مادران ابراز می کنند تا به کمک آن، توجیه و تفسیری متقاعدکننده و مثبت از این تجربه زیسته خود ارایه نمایند و با این استراتژی احساسی از رضایت فردی و معنوی را در درون خود ایجاد نمایند، کمتر مورد واکاوی قرار گرفته است.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بازنمایی تجربه ی مثبت مادران جایگزین از منظر پدیدارشناسی است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کیفی، از نوع مردم شناسی پدیدارشناختی است که از سپتامبر2020 تا ژانویه 2021 در شهر یزد انجام شد. برای جمع آوری داده ها از ابزار مشاهده مشارکتی و مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. شرکت کنندگان شامل 12 نفر از مادران جایگزینی بودند که حداقل یکبار تجربه مادر جایگزینی را داشته اند.

    نتایج

    نتایج تحقیق نشان داد که مشارکت کنندگان، با وجود تجربیات سخت جسمی و مواجهه با مشکلات فرهنگی و اجتماعی نظیر ترس از برچسب و استیگمای اجتماعی، نوعی احساس رضایت و نگاه مثبت به مادری جایگزین داشتند. مقوله نهایی مطالعه با عنوان "رضایتمندی مادران" ارایه شد. مقوله های اصلی مطالعه نیز شامل ایثار زنانه و پاداش مثبت می باشد. ایثار زنانه شامل دو خرده مقوله شادی بخشیدن و انتقال حس مادری است و پاداش مثبت شامل زایمان خوب، پذیرش خانواده و درآمد حلال می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که مادران از انجام جایگزینی خود، احساسات متعارضی از رضایتمندی درونی و استیگمای اجتماعی را تجربه می کنند. برخی از آنان حاضرند که این اقدام را دفعات دیگری نیز انجام دهند، اما تنها ترس شان، از برچسب خوردگی و استیگما است. از اینکه اطرافیان مطلع شوند و چون آن آگاهی کامل را ندارد دچار سوء برداشت از این کار شوند و آنان به طرد خانوادگی و اجتماعی گرفتار شوند. هرچند نتایج مطالعه حاضر، به بازنمایی دیدگاه مادران جایگزین پرداخته است، نویسندگان بر این باورند که رحم جایگزین باید برپایه اولویت ها و اهداف نوعدوستانه استوار باشد و نباید به مثابه ابزاری نگریسته شود که با هدف کسب درآمد، سلامت زنان را نشانه رود.

    کلیدواژگان: مادر جایگزین، احساسات، رضایت فردی، ناباروری
  • صفحات 779-786
    مقدمه

    آتروفی عضلانی نخاعی (SMA) با حذف هموزیگوت ژن بقای نورون حرکتی-1 مشخص می شود. آزمایش ژنتیکی قبل از لانه گزینی برای بیماری های تک ژنی از طریق برنامه لقاح آزمایشگاهی برای ارایه یک روش تشخیصی ژنتیکی قابل اعتماد برای SMA طراحی شده است.

    مورد

    زوجی که به عنوان ناقل SMA تایید شده بودند، به کلینیک Morula IVF، جاکارتا، اندونزی مراجعه کردند تا از کمک متخصص لقاح آزمایشگاهی در رابطه با آزمایش ژنتیکی قبل از لانه گزینی برای SMA استفاده نمایند. با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز و تکنیک پلی مورفیسم طول قطعه حاصل از برش آنزیم محدودالاثر، ما با موفقیت جنین های سالمی را که در آنها به طور طبیعی اگزون 7-8 ژن بقای نورون حرکتی-1 و اگزون 7-8 ژن بقای نورون حرکتی-2 وجود داشت، غربال کردیم. جنین های سالم منجمد و متعاقبا منتقل شد و یک نوزاد دختر سالم بدون وجود حذف شناخته شده ژن بقای نورون حرکتی-1 به دنیا آمد.

    نتیجه گیری

    این مورد موفق غربالگری قبل از لانه گزینی جنین می تواند به طور بالقوه به زوج های در معرض خطر ژنتیکی نگران باردار شدن فرزندی با اختلالات تک ژنی مانند SMA کمک کند.

    کلیدواژگان: لقاح آزمایشگاهی، آتروفی عضلانی نخاعی، تشخیص قبل از لانه گزینی
|
  • Yasmeen Saeed*, Xiaocui Liu Pages 709-722

    Infertility negatively impacts the overall health and social life of affected individuals and couples. Female infertility is their inability to perceive pregnancy. To date, polycystic ovary syndrome, primary ovarian insufficiency, fallopian tube obstruction, endometriosis, and intrauterine synechiae have been identified as the primary causes of infertility in women. However, despite the mutual efforts of clinicians and research scientists, the development of an effective treatment modality has met little success in combating female infertility. Intriguingly, significant research has demonstrated mesenchymal stem cells as an optimal source for treating infertility disorders. Therefore, here we attempted to capsulize to date available studies to summarize the therapeutic potential of mesenchymal stem cells in combating infertility in women by focusing on the underlying mechanism through which stem cells can reduce the effects of ovarian disorders. Furthermore, we also discussed the preclinical and clinical application of stem cell therapy, their limitation, and the future perspective to minimize these limitations.

    Keywords: Pregnancy, Infertility, Female, Stem cell transplantation, Uterine diseases, Mesenchymal stem cells
  • Mehri Kalhor, Eesa Mohammadi, Shadab Shahali, Leila Amini, Lida Moghaddam-Banaem* Pages 723-738
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is one of the most common endocrine disorders in women worldwide, affecting their sexual and reproductive health (SRH).

    Objective

    This integrative review aimed to identify SRH aspects in women with PCOS by consolidating the findings from previous studies.

    Materials and Methods

    The present integrative review was conducted through an electronic systematic review search of 1052 manuscripts published from April 2000 to March 2020 using PubMed, SCOPUS, Web of Science, Embase, Google Scholar, MEDLINE, Science Direct, Ovid, and the Cochrane Library. After at least 2 researchers evaluated the articles based on the inclusion and exclusion criteria, 27 papers were accepted. The data were analyzed by thematic analysis.

    Results

    9 main themes of SRH were obtained: 1) the impact of PCOS-related complications on reproductive health; 2) the lifelong effect of PCOS on reproductive patterns; 3) PCOS and adverse reproductive and pregnancy outcomes; 4) women's need for understanding complications; 5) the financial burden of the disease; 6) women's life experiences and quality of life; 7) sexual disorders; 8) psychological concerns and issues; and 9) femininity feelings and roles.

    Conclusion

    We were able to identify and categorize various aspects of SRH needs for women with PCOS. These categories can facilitate a more comprehensive assessment of SRH, including previously neglected areas. We suggest that these aspects should be considered in the health plans of women with PCOS.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Reproductive health, Sexual health, Women
  • Razieh Mohammad Jafari, Mahin Najafian, Mojgan Barati, Najmieh Saadati, Zorvan Jalili, Atefeh Poolad* Pages 739-744
    Background

    Placenta accreta spectrum (PAS) is a major cause of obstetric bleeding in third trimester of pregnancy.

    Objective

    This study aimed to compare the outcomes of uterine preservation surgery vs. hysterectomy in women with PAS.

    Materials and Methods

    In this retrospective cross-sectional study, the records of 68 women with PAS referred to the Imam Khomeini hospital in Ahvaz, Iran, between March 2015 and February 2020 were included. The women divided into 2 groups according to surgical approach: hysterectomy vs. uterine preservation (including just removing the lower segment, removing the lower segment with uterine artery ligation or removing the lower segment with hypogastric artery ligation during cesarean section). The need for blood components transfusion (whole blood, packed cells, and fresh frozen plasma), maternal mortality, duration of surgery, and length of hospitalization was compared between groups.

    Results

    In total, we investigated 68 women between the ages of 24-45 yr (mean age of 32.88 ± 5.08 yr). All participants were multiparous and underwent cesarean section. Furthermore, 28 women (41.2%) had a history of curettage. In total, 24 women (35.3%) underwent hysterectomy, and 44 (64.7%) underwent uterine preservative surgeries. There were no significant differences between groups of hysterectomy and uterine preservative surgeries in terms of need for blood components transfusion, maternal mortality, duration of surgery, and length of hospitalization.

    Conclusion

    The results of this study showed no significant difference between groups regarding the studied outcomes. Therefore, conservative surgeries could be used to preserve the uterus instead of hysterectomy in women with PAS.

    Keywords: Placenta accreta, Placenta diseases, Pregnancy complications, Conservative treatment, Hysterectomy
  • Samaneh Jalaliani*, Robab Davar, Farzad Akbarzadeh, Fatemeh Emami, Maryam Eftekhar Pages 745-752
    Background

    Luteal phase deficiency is common in assisted reproductive technology and is characterized by inadequate progesterone production. Various studies have shown that administration of progesterone in fresh embryo transfer cycles increases the rate of clinical pregnancy and live birth rate. Progesterone administration has variable types: oral, vaginal, oil-based intramuscular, and subcutaneous.

    Objective

    This study aims to compare the effect of adding intramuscular progesterone to the vaginal progesterone for luteal phase support in the fresh embryo transfer cycle.

    Materials and Methods

    This study reviewed the information related to 355 women who had a fresh embryo transfer between March 2020 and February 2021 at the Yazd Reproductive Sciences Institute, Yazd, Iran. The participants population were divided into 2 groups based on the type of luteal phase support regime: group I (n = 173) received 400 mg vaginal progesterone alone twice a day from the day of ovum pick up; and group II (n = 182) received 50 mg IM of progesterone in addition to vaginal progesterone 400 mg twice a day from the day of ovum pick up. Chemical and clinical pregnancy rates were compared between groups.

    Results

    The basic characteristics of groups were statistically similar. The rates of chemical and clinical pregnancy were higher in the vaginal plus IM progesterone group than in the vaginal progesterone group. Moreover, chemical pregnancy showed a significant difference between the groups (p = 0.011).

    Conclusion

    Our findings demonstrated that the addition of IM progesterone to the vaginal progesterone improves the chemical pregnancy rate in fresh embryo transfer.

    Keywords: Luteal phase, Progesterone, Assisted reproductive technology, Embryo transfer
  • Elaheh Baybordi*, Jafar Mohseni, Parisa Mosapour Pages 753-760
    Background

    The success rate of infertility treatment depends on many different factors.

    Objective

    This study aimed to determine the effect of platelet-rich plasma (PRP) on the improvement of pregnancy outcomes in participants with repeated implantation failure.

    Materials and Methods

    The study is a randomized triple-blind clinical trial. The study population was 118 women with repeated implantation failure during assisted reproductive technology treatment at Tabriz Jihad-e Daneshgahi ART Center from May 2017 to December 2019. Intervention: Intrauterine injection of autologous PRP. Standard treatment of fetal transfer to the uterine cavity was performed without intrauterine PRP injection in the control group: After 4 wk, the level of β-human chorionic gonadotropin hormone in participants' blood was measured.

    Results

    Comparing the effect of intrauterine injection of PRP in 2 groups showed the level of β-human chorionic gonadotropin positive in the intervention group was 21 (43.8%), in the control group was 12 (26.1%), odds ratio = 2.20 (0.92-5.26) and p = 0.073.

    Conclusion

    The therapeutic effect in the intervention group compared to the control regarding the outcome of a successful pregnancy showed that intrauterine injection of PRP can be effective in improving pregnancy outcomes, although this improvement is not significant.

    Keywords: Platelet-rich plasma, Pregnancy results, Embryo implantation
  • Zahra Daneshfar, Shahideh Jahanian Sadatmahalleh*, Nadia Jahangiri Pages 761-768
    Background

    Infertility is one of the issues affecting sexual function (SF). Infertility is also one of the complications of polycystic ovary syndrome (PCOS) and endometriosis.

    Objective

    This research seeks to assess and compare SF and the prevalence of sexual dysfunction in infertile women with PCOS and endometriosis.

    Materials and Methods

    A cross-sectional study was carried out with a sample of 630 (210 infertile women with endometriosis, 210 infertile women with PCOS, and 210 healthy women of childbearing age as the control group). SF was assessed by the female sexual function index (FSFI). Descriptive statistics and inferential statistics were used to analyze the data. The primary outcome measured was FSFI score. Secondary outcome was hospital anxiety and depression scale score.

    Results

    The results showed that the mean score of the total FSFI in the 2 groups of PCOS and endometriosis was lower than the control group (p < 0.001). In addition, women with higher education (university education) had a higher total FSFI.

    Conclusion

    Sexual dysfunction rates are high in infertile women with endometriosis and PCOS. Infertility service providers in infertility centers need to pay attention to this issue.

    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Endometriosis, Infertility, Sexual dysfunction
  • Zahra Ghane-Mokhallesouni, Abbas Askari-Nodoushan*, Hajieh Bibi Razeghi Nasrabad, Ahmad Kalateh Sadati, Razieh Dehghani Firouzabadi Pages 769-778
    Background

    The social and cultural challenges facing surrogate mothers have been explored in several studies. However, few studies have discussed the motivations of surrogate mothers, their expressions and interpretations of their lived experiences, and their feelings of personal and spiritual satisfaction.

    Objective

    This study aims to present the positive experiences of surrogate mothers from a phenomenological perspective.

    Materials and Methods

    Using a phenomenological approach, this study was conducted from September 2020 to January 2021 in the city of Yazd, Iran. Participant observation and semi-structured interviews were used to collect the data among 12 participants with at least 1 experience of surrogate motherhood.

    Results

    Our findings showed that, despite having had harsh physical and socio-cultural experiences such as fear of social labeling and stigma, participants felt a kind of inner satisfaction and a positive view of their actions. A core theme found in the study was mothers' satisfaction. The main categories included feminine self-sacrifice and positive rewards. Feminine self-sacrifice included 2 sub-categories: creating happiness and conveying motherly feelings, while positive rewards included good childbirth, family acceptance, and halal income.

    Conclusion

    This study showed that surrogate mothers experience conflicting feelings of inner satisfaction and social stigma during surrogacy. Some of those interviewed were willing to go through surrogacy again, but they feared social labeling and stigma, being misunderstood by others who are not fully informed about surrogacy, and being subjected to family and social disapproval.

    Keywords: Surrogate mothers, Emotions, Personal satisfaction, Infertility
  • Arie Adrainus Polim*, Nining Handayani, Dian Kesumapramudya Nurputra, Anggia Melanie Lubis, Batara Sirait, Dennis Jacobus, Arief Boediono, Ivan Sini Pages 779-786
    Background

    Spinal muscular atrophy (SMA) is characterized by the homozygous deletion of the survival motor neuron-1 gene. Pre-implantation genetic testing for monogenic diseases through in-vitro fertilization program was developed to provide a reliable genetic diagnostic method for SMA.

    Case presentation

    The couple who was confirmed as carriers of SMA visited the Morula IVF Clinic, Jakarta, Indenesia seeking for an in-vitro fertilization expert opinion in relation to the pre-implantation genetic testing for SMA. Utilizing polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism, we have successfully screened for unaffected embryos that were characterized by a normal presence of the survival motor neuron-1 exon 7-8 and survival motor neuron-2 exon 7-8. The frozen embryo was subsequently transferred and a healthy unaffected female baby was born with undetected deletion of the survival motor neuron-1 gene.

    Conclusion

    This successful embryo pre-implantation screening case could potentially accommodate the demands of genetically at-risk couples who are apprehensive about conceiving a child who might inherit monogenic disorders such as SMA.

    Keywords: In-vitro fertilization, Spinal muscular atrophy, Preimplantation diagnosis