فهرست مطالب

Journal of Quran and Religious Enlightenment
Volume:1 Issue: 2, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/08/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • کیانوش نریمان*، سید مصطفی مناقب، رحمت الله عبدالله زاده آرانی صفحات 1-22

    قرآن کریم در قالب طرح مباحثی که انسان را در مسیر هدایت قرار می دهد به بعضی از مسایل علمی اشاره می کند. یکی از محورهای مهم و مورد توجه در آیات قرآن، موضوع پیدایش و مراحل خلقت انسان  است که در 76 آیه از 41 سوره قرآن با بیانی شیوا به کیفیت خلقت انسان پرداخته شده و به عنوان نقطه آغاز زندگی انسان مطرح گردیده است. با رشد علم جنین شناسی در قرن بیستم، برخی درصدد تطبیق این گونه آیات با علم جنین شناسی برآمده اند تا حقایق قرآن بر مخاطبین روشن شود و برخی دیگر این گونه آیات را به چالش کشیده اند و شبهات و موارد اختلافی ازجمله: عدم هماهنگی مراحل جنین در قرآن با علم جنین شناسی، خروج منی از بین ستون فقرات و دنده ها(صلب و ترایب)، پست انگاری آب منی، آفرینش جنین از نطفه مرد و عدم توجه به نقش نطفه زن، تعیین زمان جنس جنین، نطفه با صفت امشاج، تفاوت علق بدون «تاء» و با «تاء»، اختلاف بین حرف عطف «ثم» و «فاء» و... را مطرح کرده اند. حاصل این پژوهش، تایید دانش جنین شناسی بر آموزه های ارزشمند قرآنی در بررسی خلقت انسان است و اینکه شبهات ذکرشده اشکال مبنایی دارند و مطالب مطرح شده در قرآن با یافته های علوم جدید سازگار هستند و برای همه این شبهات و موارد اختلافی پاسخی مستدل وجود دارد. این تحقیق به روش توصیفی - تحلیلی و با گرایش انتقادی به انجام رسیده است.

    کلیدواژگان: قرآن، خلقت انسان، علم، نقد شبهات
  • محمد شتا بدرا* صفحات 23-37

    یکی از مبانی مهم در بررسی متون دینی و به ویژه تفسیر متون مقدس، توجه به این بحث تاریخی است، که آیا متن مقدس درگذر تاریخ دچار تحریف شده است؟ به بیان دیگر، این متون تا چه اندازه از اعتبار برخوردار هستند؟ مفسران شیعی و اهل سنت در عنایت به این نکته اساسی در تفاسیر خود، بحث سلامت قرآن از تحریف را مطرح کرده اند، که در نقطه مقابل نگاه محققان غربی به مسیله تحریف در عهدین است. در این پژوهش که به ابتنای روش کیفی و با رویکرد تحلیل محتوا بررسی شد، با توجه به بررسی محتوایی مسیله تحریف و ابعاد و انواع آن، به بررسی دلایل تحریف پذیری یا تحریف ناپذیری قرآن کریم و عهدین پرداخته است، و این نتیجه حاصل شد که تحریف در قرآن تنها از حیث معنوی امکان پذیر است؛ اما تحریف در عهدین بحثی متمایز است؛ چرا که اساسا با توجه به بشری بودن و به اصطلاح دست ساز بودن عهدین و مفقود شدن تورات و انجیل الهی، به جای تحریف در عهدین فعلی باید قایل به جعل شد.

    کلیدواژگان: مسئله تحریف، رویکردی تحلیل مند، قرآن کریم، عهدین
  • سید رضا مودب، محسن دلیر* صفحات 39-60

    قرآن کریم مشعل روشن گری در عقاید و باورها را افروخته و پرچم مبارزه با خرافات را برافراشته که در پرتو نور آن حقیقت شناخته می شود و روایات قابل ارزیانی می شوند. از جمله حقایق جهان هستی، فرشتگان هستند که درباره عصمت ایشان اختلاف پدید آمده است و گروهی به عصمت فرشتگان و گروهی نیز به عدم عصمت ایشان باور پیدا کرده و هر یک برای باور خویش دلایلی آورده اند. در این مقاله تلاش شده با روش کتابخانه ای و مراجعه به منابع اساسی دینی، یعنی قرآن، تفسیر و جوامع روایی، عصمت فرشتگان مورد بررسی قرار گیرد و نظریه متناسب با قرآن کریم معرفی شود و نتیجه این شده که دلایل سه گانه ذکر شده برای عدم عصمت فرشتگان علاوه بر ضعف سندی و دلالی، در برخی موارد موید عصمت فرشتگان نیز هستند و روایات هاروت و ماروت مرفوع و موقوف به کعب الاحبار هستند و به اسراییلیات بازمی گردند و از نظر محتوایی نیز علاوه بر اینکه با آیه قرآن قابلیت انطباق ندارند و دلیل محکمی بر سمبلیک بودن آنها وجود ندارد با نص صریح قرآن در عصمت فرشتگان مخالفت دارند؛ زیرا گروهی از آیات ظهور و گروهی بر عصمت همه فرشتگان تصریح دارند.

    کلیدواژگان: عصمت، فرشتگان، هاروت و ماروت، قرآن کریم، احادیث
  • مجید معارف*، محمد باعزم صفحات 61-82

    داده های قرآنی و روایی از طب، گزاره های خامی هستند که بدون نظام پردازی نمی توان مجموعه آنها را علمی به نام «طب اسلامی» دانست. در نوشتار پیش رو پس از بررسی جایگاه کلی طب در آیات، از طریق تقسیم بندی مضمونی، نمای موضوعی از طب در روایات ترسیم شده است. پس از شناسایی محتوا، جهت عنوان سازی طب اسلامی نیازمند طی فرآیندی هستیم که می توان آن را در هفت مرحله به انجام رساند. مطابق این مراحل هفتگانه، پس از اطمینان از حدیث بودن گزاره ها، باید از ثبت درست روایات توسط مولفان کتب روایی یقین حاصل کرد، سپس از طریق بررسی آسیب های احتمالی وارد بر احادیث که رخداد آن در سه مرحله ی صدور، نقل و فهم امکان پذیر است، می توان از مصون ماندن و یا قابل اصلاح بودن روایات در دست، آگاه شد. پس از دستیابی به متن اصلی حدیث، نیازمند ارایه ترجمه مناسب، شناسایی احادیث مشابه و معارض، بررسی قراین متصل و منفصل و گردآوری نظرات شارحان و عالمان جهت فهم درست از حدیث هستیم. در مرحله ی آخر، باید تعامل میان رشته ای بین متخصصان دو حوزه حدیث و طب به صورت دوسویه، گام به گام و مشترک برقرار شود.

    کلیدواژگان: اسلام، طب، حدیث، طب اسلامی
  • فهیمه کلباسی* صفحات 83-94

    مسلمانان در اصول عقاید اسلامی، وحدت نظر دارند، ولی در میان ایشان اختلاف های گسترده ای در عقاید فرعی پدید آمده است که از جمله آنها اختلاف ها در عصمت پیامبران و از جمله اختلاف نظر در عصمت رسول اعظم اسلام از گناه و گستره آن است. گروهی به عدم عصمت انبیا و پیامبر گرامی اسلام باور دارند و برای این باور به آیاتی از قرآن کریم استدلال می کنند، زیرا اگرچه عصمت پیامبر از گناه، باید با دلایل عقلی ثابت شود، نه با سخنانی که آورنده آن از سوی خدای متعال، خود اوست، ولی در صورت اثبات وجود آیاتی که دال بر عدم عصمت باشد، چنین عصمتی زیر سوال می رود و می توان وجود آن را با استدلال به این آیات رد کرد. در این مقاله با روش استنادی - تحلیلی نظرهای مختلف، درباره عصمت پیامبر اعظم از گناه و دلایل باورمندان به آنها، همچنین آیاتی که ادعا شده، از آنها عدم عصمت پیامبر اسلام از گناه برداشت می شود، ذکر شده و با بررسی تفاسیر ارایه شده از آنان، ثابت می شود که این آیات، نه تنها بیان گر ادعای مذکور نیستند، بلکه نشان دهنده عصمت پیامبر اکرم از گناه، در بالاترین سطح هستند.

    کلیدواژگان: کلام، عقاید اسلامی، نبوت، عصمت از گناه، عصمت از کفر، تفسیر، آیات قرآن کریم، رسول خدا
  • ناصر نیستانی* صفحات 95-109

    نور علم و تمدن چنان دیده انسان های معاصر جهان معاصر را خیره ساخته است که گویی او را به قصرهای موعود موعود بشریت رهنمون ساخته و همه مشکلات با سرپنجه این دو عنصر حل گشته است، درحالی که بحران بی هویتی و پوچی و بی هویتی و سرخوردگی از درون انسان را مضمحل نموده است. ما اعتقاد داریم تعالیم نورانی قرآن کریم که از منبع وحی سرچشمه می گیرد به خوبی می تواند ابتدا بعد فکری و سپس بعد عملی انسان را آن گونه هدایت نماید که جایی برای ناامیدی و خلاهای روحی باقی نماند و دلیل موفقیت این نسخه شفابخش این است که از سوی خالق انسان و جهان صادر شده که علاوه بر صفات حسنه، خواستار رشد و تکامل انسان است. در این مختصر هدف ما واکاوی راهبرد اساسی قرآن کریم در تغذیه فکری انسان از یک طرف و سیراب کردن جنبه عملی انسان از سوی دیگر می باشد.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، امید افزایی، بعد فکری، بعد عملی
  • منصور پهلوان* صفحات 111-119

    ارزش های انسانی در آیات و روایات اسلامی جایگاه والایی دارد و اولیای دین بر حرمت نهادن به این ارزش ها تاکید ورزیده اند. همچنین انسان دوستی و خدمت به خلایق مورد تاکید اولیای دین بوده و خود آنان پیشگام این خدمت رسانی بوده اند. توجه به این ارزش ها می تواند در همبستگی جوامع انسانی و زندگانی مسالمت آمیز اقوام و ملیت های گوناگون در کنار یکدیگر نقش بسزایی داشته باشد. ارزش های انسانی، مورد توجه ادیبان و عارفان ایرانی نیز بوده است و برخی از آنان این تعالیم ارزشمند را در آثار منظوم و منثور خود به پارسی برگردان کرده اند، همچون سعدی که به داشتن روحیه انسان دوستی و مهرورزی به همنوعان شهره است. روشنگری دینی نیز ایجاب می کند به رغم تعصبات کورکورانه این تعالیم حیات بخش و انسان ساز مورد بحث و بررسی پژوهشگران واقع شود.

    کلیدواژگان: نوع دوستی، احسان، نیکوکاری، سعدی، احادیث
  • عباس اقبالی* صفحات 121-130

    سوره تکاثر، از سوره های مکی است که به شیوه و سبک محتوایی بسیاری از سور دیگر مکی به نقد یک پاره فرهنگ جامعه عصر جاهلی می پردازد و مخاطبان را به مسیله معاد توجه می دهد. واکاوی نشانه های این سوره، به ویژه نشانه شناسی لایه ای آن، گذشته از تبیین معنای نخست و ظاهری آیات، پیام های نهفته در ورای کلمات و نشانه هایش را معلوم می دارد. ازاین رو، از رهگذر توصیف و تحلیل و به استناد منابع تفسیری و مراجع ادبی به واکاوی نشانه های این سوره برآمده ایم. این پژوهش نشان می دهد که در این سوره در محور افقی، گزینش واژه های «الهیکم، زرتم» یک رفتار سنتی بیهوده در دوره جاهلی را یادآور می شود. همچنین زیارت قبور به قصد تفاخر و تکاثر (افزون طلبی) را رویکردی متعصبانه در قبیله گرایی و نوعی تقدیس نابخردانه در فرهنگ جاهلی می داند. در محور عمودی، آغازگرهایی مانند «کلا» (نشانه نفی پیوند محور) و «ثم» (ربط پیوند محور) سین و سوف تسویف، بر نکوهش و  طرد آن رفتار بیهوده و لزوم توجه به دانشی است که در آینده ای نه چندان دور رخ خواهد داد.

    کلیدواژگان: قرآن، آغازگر، تقدیس، تکاثر، زیارت
  • سید محمدعلی ایازی* صفحات 131-158

    آیه 59 سوره احزاب به دلیل ویژگی بیان تشریعی، نقش کلیدی در استنباط حکم حجاب را دارد. در رابطه با این آیه شریف، این سوالات مطرح است که آیا آیه مذکور محدوده و قلمرو حجاب را مشخص کرده؟ و یا حکمت حکم و یا تعلیل آن را بیان کرده؟ آیا مفاد انحصاری دارد؟ آیا چیزی به عنوان عفت عمومی در فلسفه و علت حکم پیش بینی شده؟ و آیا کلمه «یعرفن» برای تعیین مرز میان زنان آزاده و برده بوده؟ و یا مسیله عفت شخصی زن مسلمان و در محور حق انتخاب شخص مومن و برای رعایت شخصیت و کرامت زن مسلمان است؟. این مقاله، با روش تحلیل استنادی و وارسی دقیق منابع فریقین، چگونگی حجاب زنان را بررسی کرده و به این نتایج رسیده که عنوان رعایت عفت عمومی در اقوال مفسران و فقیهان نیامده و از آنجا که در جامعه مدینه آن روزگار که اهل کتاب، کنیزان و افراد غیرمقید هم بوده اند، به معنای همان توجه به حفظ حریم در قالب شناسایی و امنیت زنان ملتزم است و الزام به حجاب مطرح نیست.

    کلیدواژگان: حجاب، تفاسیر فریقین، کرامت زن، پیشگیری از آزار جنسی
  • عابدین مومنی* صفحات 160-187

    دیدار داوطلبین ازدواج  پیش از عقد نکاح جهت رسیدن به تصمیم قطعی برای ازدواج یا انصراف از آن، چنان در جامعه اسلامی ایران مقبولیت دارد که حتی تصور «منکر» بودن آن نمی شود و متعصب ترین دین دار نیز، توان نهی آن را ندارد؛ درحالی که غالب مذاهب فقهی دیدن- به صورت غافل گیرانه- چهره و دست ها تا مچ زن را برای خواستگار جایز و بعضی اجازه داده اند که زن نیز ظاهر مرد را ببیند مشروط برعدم لذت بردن خواستگار. و چنانچه خارج از اراده، و قهری رخ دهد، بعضی فقط یک بار این گونه دیدن زن را برای خواستگار، و بعضی چندبار دیدن آن را تجویز نموده اند. فقیهانی هم بیش از چهره و دست ها تا مچ، دیدن اندام زن باوجود پوشش نازک حتی با رخ دادن لذت خواستگار را تجویز کرده اند، اما دیدار و گفتگو را غالب مذاهب منع نموده و بعضی از فقیهان با شرط عدم مفسده مجاز دانسته اند. بررسی آرای همه مذاهب فقهی نشان می دهد که آرای اظهارشده استنباطی و اجتهادی است و حکم مسلم شرع نیست و مبتنی بر منحصرکردن نکاح به کام جویی و لذت بردن زوجین شده و دیگر جنبه های نکاح را نادیده گرفته اند و ارتباط زن و مرد را منحصر به رابطه التذاذی دانسته اند. با نقد آرای فقهی و مبانی آن، سرانجام حکم به جواز دیدار و گفتگوی داوطلبان ازدواج تا حد تصمیم قطعی منجر به ازدواج یا انصراف از آن را با بیانات شرعی و متون کتاب و سنت منافی ندانسته اند.

    کلیدواژگان: ازدواج، دیدار، جواز، حرمت، حکم
  • ابوالقاسم نقیبی* صفحات 187-200

    گاهی فهم مخاطبان از کلام خداوند در قرآن کریم متفاوت است و گاهی نیز فهم یک فرد از آیات الهی در بستر زمان، دچار تغییر و دگرگونی می شود. سوال این است که خاستگاه گوناگونی و دگرگونی فهم از آیات قرآن کریم چیست؟ در این نوشتار که با روش توصیفی و تحلیلی انجام پذیرفته است، استعداد تحقیق پایان ناپذیر قرآن کریم، ظرفیت علمی انسان، تکامل و تطور تاریخی علوم و بینش های انسانی، تفاوت عرف های مخاطبین، تفاوت نیازهای انسان ها در مواجهه با قرآن کریم، لحاظ یا عدم لحاظ زمینه های اجتماعی آیات، اخذ دسته ای از آیات به ظاهر متهافت و تاویل دسته دیگر مقابل آن، تفاوت در منظر، نگاه مقصد محور به آیات، بکارگیری عقل در فهم آیات، تفسیر آیه به روایات متهافت، تفاوت در مبانی حجیت ظواهر قرآن کریم، رجوع به قرینه یا عدم رجوع به قرینه در اخذ ظواهر آیات، اختلاف قرایت و تفاوت در اعراب، از جمله خاستگاه های گوناگونی و دگرگونی در فهم آیات قرآن کریم به شمار آمده است.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، فهم، گوناگونی فهم، دگرگونی فهم، تفسیر تاویل
  • علی پریمی* صفحات 201-221

    یکی از مباحث بحث برانگیز، عصمت انبیا می باشد که از دیرزمان در بین دانشمندان اسلامی موضع بحث و اختلاف بوده است. از این رو، هر یک از فرقه های اسلامی در این باره نظر متفاوت با یکدیگر دارند؛ هرچند همه آنها اصل عصمت انبیا را به طور مطلق پذیرفته اند. از جمله فرق اسلامی که موضوع عصمت انبیا را پذیرفته و دیدگاهی متفاوت از دیگر فرق دارد، فرقه شیعه امامیه است. تعداد اندکی از طایفه امامیه، عصمت از خطا و اشتباه در امور عادی را برای معصوم لازم نمی دانند و سهو و نسیان را در این امور جایز می دانند؛ ولی به نظر قاطبه حکمای امامیه، انبیا از زمان کودکی و حتی قبل از بلوغ، از همه گناهان صغیره و کبیره مصون ند و از سهو و نسیان در همه امور معصوم می باشند. بر این اساس، این مقاله با هدف «شناخت و آشنایی با نظر مشهور علمای امامیه» به گستره و قلمرو عصمت انبیا می پردازد و به برخی شبهات پیرامون این موضوع پاسخ می دهد تا روشن نماید که طبق نظر مشهور امامیه که برگرفته از سخن ایمه معصومین می باشد، شیعه امامیه، عصمت انبیا را پذیرفته و هیچ گونه نقص و نسیان را در هیچ یک از امور و  مراحل زندگی این بزرگواران نمی پذیرد.

    کلیدواژگان: عصمت، انبیاء، امامیه، سهو، نسیان
|
  • Kianush Nariman *, Seyed Mustafa Managheb, Rahmatollah Abdollahzadeh Arani Pages 1-22

    Raising issues thereby man is guided to the Right Path, the Holy Qur’an refers to scientific issues. One of the most important axes in the Qur’an is the origin and creation of man. The quality of his creation and the origin of his life are discussed fluently in 76 verses of 41 Surahs. With the growth of embryology in the twentieth century, some have sought to adapt such verses to it to clarify the truths of the Qur’an to the audience, while others have challenged such verses and raised misconceptions such as inconsistency of embryonic stages in the Qur’an with the embryology, semen coming out of the spine and ribs (solb and tarā’ib), devaluating semen, the creation of the fetus from the male sperm and not paying attention to the role of the female sperm, determining the time of the fetus sex, descripting sperm as amshāj, the difference of ‘alaq without “tā” and with “tā”, the difference between the adding letters of “thumma”, “fā”, and so on. As a result, the confirmation of embryological knowledge by the valuable Qur’anic teachings in the study of human creation is proved. Also the mentioned misconceptions have basic problems, for the issues referred in the Qur’an are consistent with the findings of modern science, as well as, there are reasonable answers to all these doubts and differences.

    Keywords: : Qur’an, Human Creation, science, Critique of Misconceptions
  • Mohammad Shata Badra * Pages 23-37

    One of the important principles when studying religious texts, and especially interpreting sacred texts, is to pay attention to the historical debates on whether or not the sacred text has been distorted in the course of history. In other words, to what extent are these texts valid? Shiite and Sunni scholars have raised the issue of the Qur'an's immunity from distortion and falsification in their interpretations, which is in opposite to the view of Western scholars on the issue of distortion in the Testaments. Based on a qualitative method with a content analytical approach, this research examined the reasons for the distortion or non-distortion of the Holy Qur’an and the Testaments, in line with an investigation into the issue of distortion and its dimensions. Findings show that the distortion of the Qur’an may be considered only in terms of meanings while it is completely different in the Testaments. In fact, the problem of making Testaments by humans and the historic disappearance of the Torah and the divine Bible prove that we should speak of their falsification, not distortion.

    Keywords: : Distortion, Analytical Approach, Holy Qur’an, the Testaments
  • Reza Moaddab, Mohsen Deleer * Pages 39-60

    The Holy Qur'an has ignited the torch of enlightenment in beliefs and raised the flag of the struggle against superstition, by which the true truth is known and the narrations can be evaluated. Among the realities of the universe are the angels whose infallibility are disputed; Some believe in the infallibility of the angels, while some do not. Each group brings its reasons for its special idea. This article aims to investigate the infallibility of angels based on the library method and by referring to the basic religious sources, i.e. the Qur’an, interpretive and narrative collections. So, it introduces a theory based on the Holy Qur’an. As a result, findings show that the three-fold reasons, not only lack strength and dynamism, they also support the infallibility of the angels in some cases. In other cases, the narrations about Hārūt and Mārūt are attributed to Ka'b al-Ahbār in the form of marfū' and date back to the Israelite. In terms of content, since they do not compatible to the Qur’an and there is no reason for their being a symbolism, they oppose the clear text of the Qur’an concerning the infallibility of the angels; for some verses affirm the appearance of the angels and some affirm their infallibility.

    Keywords: Infallibility, Angels, Hārūt, Mārūt, The Qur’an, Narrations
  • Majid Maaref *, Mohammad BaAzm Pages 61-82

    The Qur’anic and Hadith materials of medicine are crude propositions that without their systematization cannot be entitled as the science of “Islamic medicine”. Looking into the general position of medicine in the Qur’an, this article draws a thematic outline of medicine in the narrations through thematic classification. After identifying the materials, a process should be done in seven steps to reach the title of the Islamic medicine. According to these steps, after ensuring the authenticity of the hadiths, it is necessary to make sure that the narrations were recorded correctly by the authors of the narrative books. Then, through examining possible harms inflicted on the narrations, being in three stages of issuing, quoting, and understanding, it will be possible to know that the narrations have been protected or are amendable. Afterwards, we need to provide a proper translation, identify similar and conflicting hadiths, investigate the connected and separate evidence, and gather the opinions of scholars and commentators to have a fair understanding of hadiths. In the final step, the interdisciplinary interaction between the experts in the two fields of hadith and medicine should be established in a mutual, step-by-step and joint way.

    Keywords: Islam, Hadith, Islamic Medicine
  • Fahimeh Kalbasi * Pages 83-94

    Muslims are consensus on the principles of Islamic beliefs (‘usūl), though wide differences have appeared among them on the secondary beliefs (furūāt), including the infallibility (‘isma) of the prophets, especially the holy Prophet of Islam (PBUH). Some believe in the fallibility of the prophets and hence the holy Prophet of Islam, referring to some verses of the Holy Qur’an. They argue that although the prophet’s infallibility can be proved by rational reasons, rather than the words from God Almighty, as he himself took them from Him, if there are verses indicating the fallibility, then such infallibility shall be criticized and refuted through such verses. In this article, based on the analytical-citation method, different opinions on the holy Prophet’s (PBUH) immune from sin and their evidences are mentioned. In addition, the verses argued by the critics of the infallibility of the Prophet are mentioned. An investigation of the interpretations of these verses show that they not only do not indicate to this claim, but also prove the infallibility of the Holy Prophet (PBUH) at the highest level.

    Keywords: Theology, Islamic beliefs, prophecy, Infallibility from Sin, Infallibility from Disbelief, interpretation, Verses of the Holy Qur’an, the Messenger of God
  • Naser Neyestani * Pages 95-109

    The light of science and civilization has absorbed the contemporary people as if it has led them to the promised palaces of humanity and all problems have been solved by the hands of these two elements. Nevertheless, the crisis of absurdity and frustration have destroyed man from inside. We believe that the shining teachings of the Holy Qur’an, which indeed originate from the source of revelation, can well guide the intellectual and then the practical dimension of man so that there will be no room for despair and spiritual gaps. The reason behind the success of this healing version is that it was issued by the Creator of man and the universe, Who, in addition to good qualities, demands the growth and development of man. This article aims to analyze the basic strategy of the Holy Qur’an for the intellectual nourishment of man, on the one hand, and to satisfy the practical dimension of man, on the other.     Keywords

    Keywords: The Holy Qur’an, Hope-Raising, Intellectual Dimension, Practical Dimension
  • Mansoor Pahlevan * Pages 111-119

    In the Qur’anic verses and Islamic hadiths, human values rank such a high status that religious leaders have also emphasized to respect these values. Altruism and serving humans - in all religions and denominations - have also been emphasized by religious leaders theoretically and practically. Paying attention to such values can play an important role in the solidarity of human societies and the peaceful life of different ethnic groups and nationalities. Human values have also been considered by Iranian writers and mystics, some of whom have reflected those valuable lessons in their Persian poems and texts. Despite blind prejudices, “Religious Enlightenment” requires that those life-giving and altruistic teachings be discussed by scholars.

    Keywords: Altruism, benevolence, Charity, Sa'di, Hadiths
  • Abbas Eghbali * Pages 121-130

    At-Takāthur is one of the Meccan Surahs, which criticizes a part of the culture of the pre-Islamic society in terms of style and content. Like other Meccan Surahs it absorbs the audience to pay attention to Resurrection. A semiotic exploration of the signs of this surah, particularly its layered semiotics, reveals the messages behind its words and signs. In order to explain the first and apparent meaning of the verses, we analyzed the signs of this surah based on interpretive and literary sources. Findings show that in this surah on the horizontal axis, the choice of the words “Alhākum at-Takāthur” is reminiscent of a vain traditional behavior in the pre-Islamic era. This surah also considers visiting the graves with the intention of pride (extravagance) a fanatical approach to tribalism and a kind of irrational sanctification in pre-Islamic culture. On an intentional axis, the beginning words such as “Kallā” (the negative sign of the nexus-oriented) and “Thumma” (the connection of the nexus-oriented), “s” and “sawfa” refer to the condemnation and rejection of such useless behavior. These words also refer to the necessity of attention to a knowledge which will be occurred very soon.

    Keywords: Qur’an, Beginner, sanctification, Takāthur, Visiting
  • MohammadAli Ayazi * Pages 131-158

    The Verse 59 of the Surah Al-ahzāb plays a key role in inferring the ruling on Hijab due to its legislative characteristics. Does this verse specify the scope and realm of hijab? Does it have a wisdom for a ruling or a cause? Does it show exclusive concepts, if it shows the hijab? Can we refer to the Arabic verb Yu'rafna as a word delineating the boundary between the free and salve women? Based on the document-analytical method, this article carefully examines the sources of both Shiite and Sunni sources and seeks to express the necessity of maintaining the hijab of women. It concludes that, the title of “observing the public chastity” is not mentioned in the words of the commentators and jurists. Additionally, since the people of the Book, slaves and those who did not observe Islamic Shari'ah lived in Media of the day, this verse means the very attention to the protection of privacy in the form of identification and security of the committed women, and so there is no obligation to wear hijab.

    Keywords: hijab, Shiite, Sunni Interpretations, Dignity of woman, Prevention of sexual harassment
  • Abedeen Momeni * Pages 160-187

    Meeting of marriage candidates each other before marriage to reach a final decision to marry or cancel it is so popular in the Islamic society of Iran that it is not even thought to be “denied” and even the most fanatical religious person cannot forbid it; While most jurisprudential schools have allowed seeing suddenly the girl’s face and hands to wrists for the proposal, and some have allowed the girl to see the boy’s face as well, provided that the proposal does not enjoy her if it happens involuntarily and by force, some have prescribed it only once for the proposal to see the girl, and some have prescribed to see her several times. Some jurists have prescribed seeing the female body more than the face and hands to wrists, and seeing the girl’s body behind a lace covering even with pleasure. However, most schools have forbidden meeting and talking, and some jurists have allowed it on the condition of not committing sin. The study of the opinions of all jurisprudential schools shows that these opinions are inferential and based on their own ijtihad. They are not an indisputable legal verdict. They are based on restricting marriage to the pleasure and enjoyment of couples, ignoring other aspects of marriage and limiting the relationship between men and women to a pleasurable relationship. Criticizing the jurisprudential opinions and their principles, it is concluded that the ruling to allow the marriage candidates to meet and talk to the extent of a definite.

    Keywords: marriage, meeting, Permission, Forbiddance
  • Abolghasem Naghibi * Pages 187-200

    Sometimes the audience's understanding of God's word in the Holy Qur'an is different, and sometimes a person's understanding of the divine revelations changes over time. The question is, what is the origin of the diversity and transformation of understanding of the verses of the Holy Qur’an? In this article, which has been done by descriptive and analytical methods, some of the various origins and changes in understanding the verses of the Holy Qur’an are the talent of endless research of the Holy Qur’an, human scientific capacity, evolution of human sciences and insights, differences in audience mores, differences in human needs in the face of the Holy Qur’an, considering or not considering the social bases of verses, taking a group of seemingly different verses and interpreting another group in front of it, differences in perspective, destination-oriented view to verses, using reason in understanding verses, interpretation of verses due to different narrations, differences in the principles of authenticity of appearances of the Holy Qur’an, referring to symmetry or not referring to the symmetry in obtaining the appearances of the verses, differences in recitation and differences in the Iʿrāb.

    Keywords: Holy Qur’an, Understanding, Diversity of Understanding, Transformation of Understanding, Interpretation of Ta’wīl
  • Ali Parimi * Pages 201-221

    One of the controversial issues is the infallibility of the prophets, which has long been a point of contention among Islamic scholars. Hence, each of the Islamic sects has a different opinion on this issue; However, all of them have absolutely accepted the principle of the infallibility of the prophets. Among the Islamic sects that accept the infallibility of the prophets and have a different view from the other is the Shiite Imamiyah. A small number of Imamis do not consider infallibility from error and mistake in ordinary affairs necessary for an infallible person and consider negligence and forgetfulness in these matters permissible; However, according to Imami scholars, the prophets are immune from all minor and major sins from childhood and even before puberty, and they are infallible in all matters. Accordingly, this article, with the aim of “knowing and getting acquainted with the famous opinion of Imami scholars”, deals with the scope and realm of the infallibility of the prophets and answers some doubts about this issue in order to clarify it according to the famous imami scholars, which in fact originates from Imams’ words, the Shiite Imams accept the infallibility of the prophets and do not accept any negligence or forgetfulness in any of the affairs and stages of their lifetime.

    Keywords: Infallibility, Prophets, Imamiyah, Negligence, Forgetfulness