فهرست مطالب

مطالعات رفتار مصرف کننده - سال نهم شماره 3 (پاییز 1401)

مجله مطالعات رفتار مصرف کننده
سال نهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرحیم اسفیدانی*، طهمورث حسنقلی پور یاسوری، نیما برمر صفحات 1-18

    در عصر حاضر که سرعت و رقابت دو اصل مهم در فعالیت های تجاری و صنعتی به شمار می روند، تبلیغات در جلب توجه و متقاعدسازی مصرف کنندگان نقش بسیار مهمی پیدا کرده است. طنز یکی از انواع جاذبه های تبلیغاتی است و می تواند موجب برجسته شدن برند و تمایل مخاطبان به اشتراک گذاری تبلیغات و درنتیجه موجب گسترش پیام تبلیغاتی و ویروسی شدن آن شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر انواع طنز بر ویروسی شدن تبلیغات با توجه به سبک طنز مخاطب و پیوندهای اجتماعی مصرف کنندگان در شبکه های اجتماعی می باشد. برای رسیدن به هدف این تحقیق، از روش شبه آزمایشی استفاده شده است. در این تحقیق، با انتخاب هشت کلیپ تبلیغاتی برندهای مختلف (با توجه به نوع طنز به کار رفته در هر یک از کلیپ های تبلیغاتی) پس از مشاهده این کلیپ های تبلیغاتی میزان تمایل مشارکت کنندگان برای به اشتراک گذاری کلیپ های تبلیغاتی اندازه گیری شد. در این آزمایش 236 نفر از مصرف کنندگان به عنوان نمونه آماری مشارکت داشتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که طنز و انواع طنز تاثیر معناداری بر ویروسی شدن تبلیغات دارد، همچنین متغیر پیوندهای اجتماعی مصرف کنندگان رابطه بین ویروسی شدن تبلیغات در شبکه های اجتماعی و انواع طنز را تعدیل می کند.

    کلیدواژگان: تبلیغات، تبلیغات ویروسی، طنز، انواع طنز، شبکه های اجتماعی
  • فریدون احمدی*، ناصر توره صفحات 19-33

    امروزه دقت در خریدهای سازمانی به ویژه برای سازمان های دولتی با توجه به حساسیت ها و نظارت های قانونی متعددی که وجود دارد از اهمیت خاصی برخوردار است. واحدهای تولیدی هم با اطلاع از این نوع حساسیت ها، تلاش می کنند تا با تشخیص نیازهای واقعی خریداران سازمانی و ارجحیت های نگرشی و رفتاری آنان، جایگاه مثبتی از خود در ذهن این نوع از مشتریان خاص ایجاد نمایند. در این راستا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مسیولیت پذیری اجتماعی شرکتی به عنوان رویکردی مناسب در جهت موضع یابی شرکتی، بر رفتار خریداران سازمانی در سازمان های دولتی استان کردستان انجام شده است. برای تحقق این هدف تعداد 100 نفر از کارشناسان خرید و تدارکات سازمان های دولتی در استان کردستان به شیوه قضاوتی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پژوهش حاضر، بر حسب هدف کاربردی و بر اساس شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. از دو روش کتابخانه ای و میدانی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. در روش میدانی جمع آوری داده ها بوسیله ی پرسشنامه انجام شد و 100 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار های SPSS و Smartpls استفاده شده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که مسیولیت پذیری اجتماعی شرکتها با تاثیر بر ترجیحات و کیفیت ادراکی برند، بر رفتار خریداران سازمانی، در سازمان های دولتی استان کردستان تاثیر مثبتی گذاشته است.

    کلیدواژگان: خریداران سازمانی، مسئولیت پذیری اجتماعی، ترجیحات برند، کیفت ادراکی برند
  • بختیار جواهری*، یونس علی احمد، ئاشتی عبدالله محمود، سمیرا محمدی صفحات 34-55

    جهان از زمان جنگ جهانی دوم شرایط استثنایی همانند ویروس کرونا را تجربه نکرده است. اکثر بحران های اقتصادی در دهه های اخیر ناشی از یک بحران مالی یا اقتصادی بوده است اما همه گیری ویروس کرونا یک رخداد بهداشتی گسترده بود که زندگی اجتماعی و اقتصادی بسیاری از مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده و بر الگوی مصرف، رفتار مصرف کننده و رفاه مردم تاثیرگذاشته و باعث افزایش بیکاری، فقر و کاهش رشد اقتصادی گردیده است. لذا به جهت اهمیت این موضوع این پژوهش به بررسی اثرات همه گیری ویروس کرونا بر الگوی مصرفی خانوارها در منطقه اقلیم کردستان و مقایسه تغییرات رفتار مصرف کننده قبل از زمان انتشار و در طول شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر درآمد و هزینه های خانوار پرداخته است. این مطالعه از نظر زمانی مقطعی و از نظر روش، مقایسه ای بوده و جامعه ی آماری اقلیم کردستان عراق است که حجم نمونه آماری آن بر اساس جدول مورگان تعیین گردیده و به منظور گردآوری اطلاعات و داده ها، از روش کتابخانه ای و روش میدانی پرسشنامه و به منظور طراحی سوالات پرسشنامه، از طیف لیکرت 5 امتیازی استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با دو نرم افزار اکسل و SPSS25 صورت گرفته است. نتایج کلی تحقیق نشان داد که همه گیری ویروس کرونا تاثیر معنی داری بر تغییر رفتار مصرف کننده داشته است به طوری که رفتار مصرف کننده قبل از همه گیری و در طول شیوع همه گیری دستخوش تغییر قرار گرفته است و شیوع این ویروس باعث کاهش درآمد و افزایش هزینه خانوار گردیده است.

    کلیدواژگان: ویروس کرونا، رفتار مصرف کننده، مصرف، اقلیم کردستان عراق
  • علی عسگر*، سیروس احمدی، آزاده سید عالی نژاد صفحات 56-87

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل اثر پیام های انیمیشنی و شخصیت های واقعی در تبلیغات بر نگرش، جذب و قصدخرید مصرف-کنندگان کالاهای ورزشی است. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی می باشد و به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه های سطح شهر همدان (دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه بوعلی سینا و دانشگاه پیام-نور) به تعداد 1217 نفر بودند که با توجه جدول مورگان 296 نفر به روش طبقه ای- تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای اصلی پژوهش، تعداد 80 سوال از طریق تلفیق پرسشنامه های چند محقق طراحی شد که عبارتند از: پرسشنامه های اثر پیام های انیمیشنی و شخصیت های واقعی در تبلیغات فروزنده (2014)، جذب مصرف کنندگان فروزنده (2014)، قصدخرید لیدا شایان (2010)، نگرش به تبلیغ لیو و همکاران (2002) و نگرش به برند چانگ و لیو (2009) بود. روایی ابزارها از طریق روایی محتوایی (نظر 10 متخصص)، پایایی (آلفای کرونباخ بالای 70/0) و روایی سازه (برازش مدل) ارزیابی و تایید شد. تحلیل یافته ها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزار اسمارت پی ال اس انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد؛ تبلیغات از طریق انیمیشن و شخصیت های واقعی هر دو بر شکل گیری نگرش به تبلیغ و برند، جذب مصرف کننده و قصدخرید تاثیر معناداری دارند. براساس یافته های پژوهش می توان گفت هرچقدر تبلیغات به شیوه های خلاقانه و جذاب مانند استفاده از افراد مشهور و مورد علاقه و شخصیت های انیمیشنی طراحی شود مخاطبان خود را بیشتر تحت تاثیر قرار خواهد داد و آن ها را به انتخاب آن برند راغب خواهد کرد.

    کلیدواژگان: جذب مصرف کننده، افراد مشهور، شخصیت های انیمیشنی، نگرش به تبلیغ و برند، قصدخرید
  • کبری بخشی زاده برج*، بهاره هشیار مقدم، رقیه صالحیان فرد صفحات 88-112

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه ی بازی وارسازی، درگیری با برند و ارزش برند از منظر مشتریان می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشگاه های علامه طباطبایی، تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی و صنعتی شریف در شهر تهران می باشد که حداقل یکبار از فروشگاه دیجی کالا خریداری کرده اند و عضو دیجی کلاب نیز می باشند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. باتوجه به نامحدود بودن حجم جامعه، تعداد نمونه از طریق فرمول کوکران برای حجم نمونه نامحدود تعداد 384 نفر انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده های پرسش نامه استفاده شده است. نتایح آزمون فرضیات نشان داد که بار عاملی استاندارد بین متغیرهای بازی وارسازی و درگیری با برند برابر 0.751 به دست آمده است که رابطه ای مثبت را میان این دو متغیر نشان داد. بار عاملی آماره t نیز 4.574 به دست آمده است که این عدد بیانگر این است که همبستگی مشاهده شده معنادار می باشد؛ در نتیجه، فرضیه ی اصلی پژوهش مورد تایید قرار می گیرد، یعنی نتایج موید وجود رابطه ای معنادار میان بازی وارسازی و درگیری با برند می باشد.

    کلیدواژگان: بازی وارسازی، برند، ارزش برند، مشتریان
  • مینا قاسمی نژاد، شهناز نایب زاده*، سید حسن حاتمی نسب صفحات 113-137

    شناسایی شاخص ها و اجزاءزبانشناسی برندوهمچنین ابعادموجودد فرآیندروانشناسی مصرف کننده از برندهدف اول و بررسی تاثیر ابعاد زبانشناسی برند بر ابعاد روانشناسی مصرف کننده درصنعت مواد غذایی هدف دیگر این پژوهش می باشد.به منظور شناسایی ابعادو شاخصهای زبانشناسی برند ازرویکرد کیفی وبه منظور بررسی معناداری ومیزان تاثیرات اجزاء مدل ازرویکرد کمی استفاده گردید. داده های موردنیاز پژوهش در بخش کیفی مبتنی برپنل خبرگانی دربردارنده 10 خبره بازاریابی درصنعت غذایی استفاده گردید. این افراد مبتنی بر روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شده وفرایند انتخاب تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت همچنین به منظور تکمیل پرسشنامه ها در بخش کمی از جامعه خبرگان بازاریابی و فروش و مدیران و تحلیلگران در صنعت مواد غذایی نمونه ای 420 تایی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و فرمول نمونه گیری مربوط به روش مدلسازی معادلات ساختاری (فرمول کیو) گزینش گردید.گردآوری داده ها در بخش کیفی با استفاده از ابزار مصاحبه بدون ساختار ودر بخش کمی به وسیله پرسشنامه محقق ساخته به انجام رسید.نهایتا داده های گرداوری شده دربخش کیفی مبتنی بررویکردهرمنوتیک و تحت روش تحلیل محتوای کیفی و نرم افزار MAXQDA تحلیل گردیدند.داده های کمی نیزدرقالب پرسشنامه دردوبخش زبان شناسی برندوروانشناسی مصرف کننده ل گرداوری و با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS مورد تحلیل قرار گرفتند.نتایج حاصل از بخش کیفی ابعاد هفت گانه مربوط به کاربرد زبان در فعالیت های برندسازی و شاخص های آن ها را مشخص کرد.بر اساس نتایج بخش کمی ابعاد هفت گانه زبانشناسی برند دارای تاثیر معنادار و مثبتی برروانشناسی مصرف کننده می باشند

    کلیدواژگان: زبانشناسی برند، روانشناسی مصرف کننده، صنعت مواد غذایی
  • روزا هندیجانی*، منیر رضایی صفحات 147-178

    در این تحقیق تاثیر تناسب بین تمرکز تنظیمی فرد و چارچوب پیام تبلیغاتی بر زمان انتظار ادراکی بررسی شد. بر اساس دانش و بررسی محققان این مطالعه، این موضوع در تحقیقات پیشین بررسی نشده است. روش تحقیق از نوع آزمایشی و به شکل آزمایشگاهی است و با به کارگیری نرم افزار مدیالب انجام شد. این آزمایش شامل یک طراحی دو عاملی بین فردی 2*2 با دو متغیر مستقل دو سطحی شامل (تمرکز تنظیمی: دو سطح پیشبرنده و بازدارنده) و (چارچوب پیام تبلیغاتی: پیشبرنده و بازدارنده) بود. متغیرهای مستقل تحقیق تمرکز تنظیمی و چارچوب پیام تبلیغاتی و متغیر وابسته تحقیق زمان انتظار ادراکی است که به دو شکل کمی طیفی و کمی عددی مورد سنجش قرار گرفت. در روش کمی طیفی ، زمان انتظار ادارکی با استفاده از سوالاتی در طیف لیکرت 7 تایی مورد سنجش قرار گرفت. در روش کمی عددی، میزان زمان انتظار افراد به دقیقه و ثانیه از افراد پرسیده شد. جامعه آماری تمامی افراد بین سنین 18 تا 50 سال در نظر گرفته شد. روش نمونه گیری تصادفی استاندازه نمونه 101 نفر بود. روش گردآوری داده ها از طریق حضور شرکت کنندگان در محیط آزمایشگاه تحقیقات کسب و کار دانشکده مدیریت بود و داده ها با روش تحلیل رگرسیون خطی و با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس تحلیل شد. براساس نتایج بدست آمده، برای افراد با تناسب زمان انتظار ادراکی طیفی و عددی هر دو به میزان معناداری پایین تر بودند. بنابراین، فرضیه تحقیق مبنی بر تاثیر تناسب تنظیمی زمان انتظار برای هر دو روش سنجش زمان انتظار ادراکی تایید شد.

    کلیدواژگان: زمان انتظار ادراکی، تمرکز تنظیمی، تناسب تنظیمی، تمرکز پیشبرنده، تمرکز بازدارنده
  • امین محمدی*، حسین وظیفه دوست، کریم حمدی، فرهاد حسین زاده لطفی صفحات 177-198

    در دنیای امروز کسب سهم بیشتر از بازار مصرف، هدف اصلی شرکت ها و صاحبان صنایع به شمار می رود. محبوبیت زیاد و مزایای بالقوه رسانه اجتماعی، همچنین دسترسی آسان و گسترده، کاهش هزینه ادراک و کارایی بالا در ارتباطات، شرکت های بسیاری را به شرکت در چنین فضاهایی ترغیب می کنند. هدف از پژوهش حاضر تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط برند آنلاین با تعدیل گری تجربه برند آنلاین است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل کاربران شبکه های اجتماعی، متخصصان بازاریابی و مدیران کسب وکارهای فعال در محیط آنلاین سطح شهر تهران بوده که با استفاده از فرمول آماری کوکران و کرجسی و مورگان، تعداد 384 نفر با روش نمونه گیری تصادفی مورد تحلیل قرار گرفتند. برای این پژوهش، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید و روایی و پایایی آن مورد آزمون قرار گرفت. ضریب آلفای کرونباخ 901/0 به دست آمده است. همچنین از تکنیک معادلات ساختاری برای سنجش تاثیر متغیرها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شده است. یافته ها نشان داد ابعاد شبکه های اجتماعی (منافع تجربی، منافع عملکردی) نقش مهمی در تعیین روابط برند آنلاین افراد ایفا می کنند و همچنین تجربه برند آنلاین به عنوان متغیر تعدیل گر و متغیرهای شبکه های اجتماعی بر روابط برند آنلاین تاثیر مثبت و معناداری دارند.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، روابط برند آنلاین، تجربه برند آنلاین، رفتار مصرف کننده
|
  • MohammadRahim Esfidani *, Tahmoureth Hassangholipour Yasouri, Nima Barmar Pages 1-18

    In the present era, where speed and competition are two important principles in commercial and industrial activities, advertising has played a very important role in attracting the attention and convincing consumers. Humor is one of the types of advertising attractions and can highlight the brand and the audience's desire to share ads, and thus spread the advertising message and make it viral. The purpose of this study is to investigate the effect of different types of humor on the virality of advertising according to the humor style of the audience and the social connections of consumers in social networks. To achieve the purpose of this study, a quasi-experimental method was used. Seven types of humor were selected from a pool of humorous ads and the participants willingness to share was measured after watching the ads. 236 consumers participated in this study as a statistical sample. The results of this study showed that humor and types of humor have a significant effect on the virality of advertising. Also, the variable of social links of consumers modulates the relationship between the virality of advertisements on social networks and types of humor.

    Keywords: Advertising, Viral Advertising, humor, Types of Humor, Social networks
  • Freyedon Ahmadi *, Naser Tavreh Pages 19-33

    Today, accuracy in corporate procurement is especially important for public organization due to the numerous sensitivities and legal oversights that exist. Knowing these types of sensitivities, production units also try to create a positive position in the minds of this type of specific customers by recognizing the real needs of organizational buyers and their attitudinal and behavioral preferences. In this regard, the present study was conducted to investigate the impact of corporate social responsibility as an appropriate approach to corporate positioning on the behavior of organizational buyers in government organizations in Kurdistan province. To achieve this goal, 100 procurement experts of government organizations in Kurdistan province were selected as a statistical sample. The present study is a descriptive correlational study in terms of applied purpose and data collection method. Both library and field methods have been used to collect information. In the field method, data collection was done by a questionnaire and 100 questionnaires were analyzed. SPSS and Smartpls software were used to analyze the data. The results of this study show that corporate social responsibility has a positive effect on the behavior of organizational buyers in government organizations in Kurdistan province by influencing brand preferences and Perceived Brand Quality.

    Keywords: Organizational Buyers, social responsibility, Brand preferences, Perceived Brand Quality
  • Bakhtiar Javaheri *, Uones Ali Ahmad, Ashty Abdulla Mahmood, Samira Mohammady Pages 34-55

    The world has not experienced exceptional conditions like the coronavirus at its scale since World War II. Most crises in recent decades have been caused by a financial or economic crisis, but the corona virus Pandemic as a widespread and catastrophic health event affected the social and economic lives of many people around the world and disturbed consumption patterns and consumer behaviours. It has influenced the well-being and welfare of the people thourgh increasing unemployment, poverty and reducing economic growth. Considering the importance of this issue, this study examines the effects of corona virus pandemic on household consumption patterns in the Kurdistan Region of Iraq and compares changes in consumer behavior before the time of spread and during the outbreak of coronavirus and its impact on household income and expenditure. This study is cross-sectional in terms of time and method, focusing on the population of Kurdistan Region of Iraq. The sample size is determined by the Morgan table. And the data will be collected through survey questionnaire. In designing the questionnaire, a 5-point Likert scale was used. Data analysis was performed using two software packages: Excel and SPSS25. The overall results of the study showed that the corona virus pandemic had a significant effect on consumer behavior, such that consumer behavior changed before and during the pandemic, as the spread of the virus reduced income and increased the expenditures of households.

    Keywords: Corona Virus, Consumer Behavior, consumption, Kurdistan Region of Iraq
  • Ali Asgar *, Sirous Ahmadi, Azadeh Sayed Alinezhad Pages 56-87

    The aim of this study was the analysis effect of animated messages and real characters in advertising on the attitude, attraction and intention to buy consumers' of sports goods. The research method is descriptive-correlational and has been performed in the field. The statistical population of the study was 1217 students of physical education students in the universities of Hamadan, (Islamic Azad University, Bu Ali Sina University and Payame Noor University) which according to Morgan table, 296 people were selected as a sample by stratified-random method. To measure the main variables of the research, 80 questions were designed by combining questionnaires of several researchers, which are: effect of animated messages and real characters in advertising Forozandeh (2014), consumer attraction Forozandeh (2014), purchase intention Lida Shayan (2010), attitude to advertising Liu et al (2002) and brand attitude Chang and Liu (2009). validity of the tools was evaluated and approved by experts (content validity), Cronbach's alpha coefficient (reliability), and confirmatory factor analysis (structural validity). The findings were analyzed using structural equation modeling in Smart PLS software. results showed that, advertising through animation and real characters both have a significant effect on the formation of attitudes towards advertising and brand, consumers' attraction and purchase intention. Based on the research findings, it can be said that the more these advertisements are designed in creative and attractive ways, such as the use of famous and favorite persons and animated characters, the more they will impress their audience. And it will motivate them to choose that brand

    Keywords: Consumer attraction, Celebrities, Animated characters, Attitude to advertising, brand, Purchase intention
  • Kobra Bakhshizadeh Borj *, Bahareh Hoshyar Moghadam, Roghayeh Salehian Fard Pages 88-112

    The purpose of this study is to investigate the relationship between gamification, brand engagement and brand value from the perspective of customers. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. The statistical population of the study is the students of Allameh Tabatabai University, Tehran, Tarbiat Modares, Shahid Beheshti and Sharif University of Technology in Tehran, who have purchased at least once from the Digi Kala store and are also members of the Digi Club, which were selected by convenient sampling. Due to the unlimited size of the population, the number of samples was selected through the Cochran's formula for an unlimited sample size of 384 people. A questionnaire was used to collect data. Smart PlS and SPSS software were used to analyze the questionnaire data. The results of hypothesis testing showed that the standard factor load between the variables of gaming and brand conflict was 0.751, which showed a positive relationship between these two variables. The factor load of t-statistic is 4.574, which indicates that the observed correlation is significant; as a result, the main hypothesis of the research is confirmed, meaning that the results confirm the existence of a significant relationship between gamification and brand engagement

    Keywords: Gamification, brand, brand value, customers
  • Mina Ghaseminezhad, Shahnaz Nayebzadeh *, Seyyed hasan Hataminasab Pages 113-137

    identifying the indicators and components of brand linguistics as well as the existing dimensions in the process of consumer psychology of the first target brand and investigating the effect of brand linguistics dimensions on the dimensions of consumer psychology in the food industry is another goal of this research. A qualitative approach was used to identify the dimensions and indicators of brand linguistics and a quantitative approach was used to examine the significance and extent of the effects of the model components. The data required for the research were used in qualitative section based on an expert panel containing 10 marketing experts in the food industry. These individuals were selected based on the snowball sampling method and the selection process continued until theoretical saturation was achieved. Also, in order to complete the questionnaires in quantitative part, a sample of 420 marketing and sales experts and managers and analysts in the food industry were used using the available sample sampling method and the formula related to the structural equation modeling method. Data were collected in the qualitative part using semi-structured interview tools and in the quantitative part by a researcher-made questionnaire. Finally, the collected data were analyzed in the qualitative section based on the hermeneutic approach by using of qualitative content analysis method in MAXQDA software. Quantitative data were collected in the form of a questionnaire in two sections of brand linguistics and consumer psychology based on 75 questions and were analyzed using structural equation modeling in AMOS software.

    Keywords: Brand Linguistics, Consumer Psychology, Food industry
  • Rosa Hendijani *, Monir Rezaee Pages 147-178

    In this research, the effect of the fit between the individual's regulatory focus and advertisement message on perceived waiting time and waiting time satisfaction was examined for the first time using an experimental research methodology. In order to examine the hypothesis, individuals’ regulatory focus was first manipulated. Then, participants were experienced a waiting condition. During the waiting time, they saw a series of advertisements that were matched/mismatched with their regulatory focus. Then, their waiting time perception was measured through direct questions. Finally, the effect of regulatory fit between the advertising message and the individual's regulatory focus on waiting time perception was examined. The research method is in the form of a laboratory experiment. The study population included all individuals aged between 18 and 60 years old who had been notified through study announcements. Data collection method was based on the presence of participants in the Business Research Lab. The data was analyzed using linear regression and with the use of SPSS software. The sampling method was random. The sample size was equal to 101.The results of the study supported the hypothesis. Participants in the fit conditions had significantly lower perceptions of waiting time compared ton nonfit conditions.

    Keywords: waiting time perception, regulatory focus, regulatory fit, promotion focus, prevention focus
  • AMIN MOHAMMADI *, Hossein Vazifedoost, Karim Hamdi, Farhad Hosseinzadeh Lotf Pages 177-198

    Todays, gaining more share from the consumer market is the main purpose of companies and industry owners. The high popularity and potential benefits of social media, easy access, reduced perception cost, and high efficiency in communications have encouraged many companies to attend such spaces. The present study aimed to investigate the effect of social networks on online brand relationships by moderating online brand experience. This study was applied in terms of objective and descriptive-survey in terms of method. The statistical population of the study included the users of social network, marketing experts, and active business managers in social networks in Tehran. A number of 384 subjects were analyzed using random sampling and Cochran, Krejcie, and Morgan statistical formula. A researcher-made questionnaire was used for this study and its validity and reliability were tested. Cronbach's alpha coefficient was obtained as 0.901. In addition, structural equation technique was used to measure the effect of variables using PLS software. The findings indicated that the dimensions of social networks (experimental benefits, functional benefits) play a significant role in determining the online brand relationships of individuals. In addition, it was found that online brand experience as a moderator variable and social network variables have a significant positive effect on online brand relationships.

    Keywords: Social networks, online brand relationships, online brand experience, Consumer Behavior