فهرست مطالب

سیاستگذاری عمومی - سال هشتم شماره 3 (پاییز 1401)

فصلنامه سیاستگذاری عمومی
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • یحیی کمالی*، صدیقه شیخ زاده جوشانی، کیانا کامیابی صفحات 9-25
    هدف این مقاله معرفی رویکرد تحلیل استدلالی در سیاست عمومی و کاربرد آن است. رویکردهای مختلفی برای تحلیل سیاست های عمومی ارایه شده که هر یک دارای اهداف مشخص هستند و بر متغیرهای خاصی در تحلیل سیاست ها متمرکز می شوند. تحلیل استدلالی سیاست بر استدلال سیاستی و ویژگی های آن متمرکز است تا زوایای متفاوتی از تقابل طرفین یک استدلال را ارایه دهد. سیاستگذاران، استدلال های گوناگونی را برای اهداف مختلف از جمله توجیه سیاست مورد نظرشان یا برای اقناع مخاطبان و جلب حمایت عمومی بیان می کنند. در این مقاله اجزای تحلیل استدلالی سیاست بر اساس مدل تولمین شامل ادعا، داده، ضمانت، پشتوانه، انکار و تعدیل کننده تشریح شده است و در ادامه، کارکردها و نمونه های کاربرد تحلیل استدلال در تحلیل سیاست عمومی ارایه شده است که می تواند راهنمای مناسبی برای پژوهشگران سیاستگذاری عمومی باشد.
    کلیدواژگان: استدلال، استدلال سیاستی، تحلیل سیاست، سیاستگذاری، مدل تولمین
  • زهرا شاکری*، سید حمید امیرشاه کرمی صفحات 27-39
    ظهور پدیده هوش مصنوعی از جمله مهم ترین فناوری هایی است که امروزه در تمام جنبه های زندگی انسان اثرگذار بوده و در بسیاری از موارد حتی بدون آن که انسان متوجه حضور این پدیده باشد، نقش حیاتی در حوزه های مختلف زندگی انسان پیدا کرده است. نظام حقوق علایم تجاری نیز از جمله مهم ترین ابعاد زندگی انسان است که به شدت تحت تاثیر ورود پدیده هوش مصنوعی به فرآیند خرید کالاها و خدمات قرار گرفته است. هدف از نگارش این نوشتار بررسی جایگاه پدیده هوش مصنوعی در نظام حقوق علایم تجاری کشورها است تا بتوان تغییرات اجتناب ناپذیری را که برای اصول و قواعد بنیادین نظام علایم به همراه خواهد داشت، شناسایی نمود. در راستای این هدف، پژوهش حاضر تلاش می کند با روش تحلیلی-توصیفی و رویکرد کتابخانه ای به بررسی ابعاد حقوقی مختلف حضور پدیده هوش مصنوعی در فرآیند خرید کالاها و خدمات و همچنین استفاده از آن برای ارزیابی اظهارنامه های ثبت علامت بپردازد و سرانجام نتیجه گیری می کند که اولا بسیاری از اصول و مفاهیم بنیادین این نظام مانند مفهوم مصرف کننده عادی و احتمال وقوع سردرگمی در نظام حقوق علایم تجاری دستخوش تغییرات عمده خواهند شد و ثانیا استفاده از هوش مصنوعی توسط ادارات ثبت می تواند به افزایش کیفیت اظهارنامه ها و علامت های تجاری و همچنین کاهش میزان دعاوی نقض حق در این حوزه منجر گردد.
    کلیدواژگان: فناوری های نوین، هوش مصنوعی، علامت تجاری، مصرف کننده عادی
  • رضا بخشی آنی، مسعود نیلی*، سید مهدی برکچیان صفحات 41-55
    آیا نوع نظام سیاسی در شکل گیری پدیده شومی منابع طبیعی و تضعیف عملکرد حکمرانی اقتصادی موثر است؟ با تدوین یک چارچوب تحلیلی و ارایه نتایج تجربی نشان داده می شود که حضور منابع طبیعی در نظام های دموکراسی، اثر منفی بر کیفیت حکمرانی اقتصادی نداشته است. بلکه کیفیت دموکراسی عامل تعیین کننده در شکل گیری کیفیت نهادهای مرتبط با حکمرانی اقتصادی بوده است. درمقابل، حضور منابع طبیعی در نظام دیکتاتوری متمرکز که قدرت سیاسی به طور انحصاری در اختیار یک فرد قرار دارد، اثر منفی بر کیفیت حکمرانی اقتصادی داشته است اما چنین اثری در دیکتاتوری های غیرمتمرکز که قدرت سیاسی بین اعضا گروه حاکم تقسیم شده است، مشاهده نمی شود. نتایج بدست آمده نشان می دهد در کنار نوع نظام سیاسی، نوع منبع طبیعی نیز در شکل گیری پدیده شومی منابع موثر است. تحلیل حساسیت بیانگر پایداری نتایج نسبت به تغییر متغیر وابسته، افزودن متغیرهای کنترل و تغییر نمونه است.
    کلیدواژگان: نظام سیاسی، شومی منابع، حکمرانی اقتصادی، دموکراسی، دیکتاتوری
  • بیژن زارع*، رضا صفری شالی، زینب ایزدی، علیرضا کریمی صفحات 57-68
    در این پژوهش با هدف بررسی تغییر خانواده و نقش های جنسیتی زنان و مردان به تحلیل سیاست های مرتبط با خانواده پرداخته و برای رسیدن به نتایجی روشن از روش کیفی و تکنیک تحلیل مضمون استفاده شد. در نهایت هفت مضمون پایه، سه مضمون سازمان دهنده و همچنین مضمون فراگیر «عدم نگاه مسیله محور در سیاست های خانواده» بدست آمد. این مضامین، نشان دهنده تاکید سیاست ها بر نقش های مادری و همسری زنان و محدود کردن تعریف خانواده به نقش های زنان می باشد چراکه در قوانین و سیاست ها بر وظایف پدری تاکید زیادی نشده و تنها وظیفه مردان در خانواده، ریاست و تامین معاش است.
    کلیدواژگان: تحلیل تماتیک، سیاست خانواده، سیاست فرهنگی و نقش جنسیتی
  • فاطمه حاج کریمی*، رضا طهماسبی، سیدمهدی الوانی، ابوالفضل گائینی صفحات 69-78
    هدف اصلی این پژوهش طراحی بسته سیاستی در راستای حمایت از تنوع عصبی بوده و اوتیسم به عنوان یکی از مصادیق تنوع عصبی، مورد تاکید می باشد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف اکتشافی کاربردی بوده است و از نظر رویکرد و روش، کیفی می باشد. داده های مورد نیاز از طریق روش کتابخانه ای و میدانی، جمع آوری گردیده است. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه  می باشد. مشارکت کنندگان در این پژوهش شامل سه گروه درمان گر، کارفرما و والد می باشند که تعداد بیست و یک نفر به شیوه هدفمند، انتخاب گردیده اند. داده ها با روش تحلیل مضمون، تجزیه و تحلیل شده اند. در بسته طراحی شده، هفت سیاست آموزش پایه، خانواده همراه، ظرفیت سازی، آگاه سازی جامعه، پذیرش تنوع در جامعه، حمایت های دولتی و ایجاد سازمان واسط، تعریف گردیده است.
    کلیدواژگان: بسته سیاستی، ترکیب سیاستی، تنوع عصبی، اوتیسم، حمایت های دولتی
  • مهدی خاقانی اصفهانی* صفحات 79-92

    این مقاله، به روش توصیفی- تحلیلی، برخی ریشه ها و جلوه های کژتابی معرفتی در نحوه سهم دهی به مهم ترین نیروهای سازنده سیاست جنایی ایران- شرع، مدرنیسم و جامعه محوری (شرع، غرب، عرف)- را بازمی شناسد و نکاتی برای پیشگیری از درافتادن در دام اثبات گرایی حقوقی و نص گرایی عقل گریز و جامعه ستیز طرح می کند. نه سیاست ها و مصالح حاکم بر فقه کیفری اسلام را می توان عینا همان نظام سیاست جنایی اسلامی نامید، نه مدل های فرانسوی و آنگلوساکسونی و اروپای قاره ای جرم پاسخ دولتی-جامعوی را می توان در آیات و روایات، این همانی نمود. آرمان استغنا از تجارب جهانی و نظریه های جهان شمول و عظمت شعار عدالت کیفری سپری شد. باید میان نص فقه جزایی و واقعیت بزهکاری، دیالکتیک هم افزا برقرار کرد. این، آغاز راه برساخت «الگوی بومی سیاست جنایی» است.

    کلیدواژگان: معرفت شناسی حقوقی، فقه جزایی، دیالکتیک نص و واقعیت، سیاستگذاری حقوقی، برساخت سیاست جنایی
  • عباس شیری* صفحات 93-105
    وضعیت ویژه اطفال و نوجوانان، مستلزم اتخاذ سیاستگذاری جنایی افتراقی، متمایز از بزهکاری بزرگسالان است. واکنش های تنبیهی و نظام های دادرسی ویژه بزرگسالان، برای اطفال و نوجوانان نامناسب می باشد و احتمال بازپذیری در اطفال و نوجوانان را کاهش داده و عامل انحراف ثانویه و تکرار جرم در آن ها می شود. بدین جهت، سیاستگذاری جنایی افتراقی درمورد اطفال و نوجوانان ضرورت می یابد و مستلزم ویژگی های خاص از جمله حمایتی و ارفاقی بودن می باشد و بر روش های غیر رسمی تمرکز دارد. به همین جهت، کیفرزدایی، قضایی زدایی و جرم زدایی اولویت های سیاستگذاری جنایی افتراقی درباره آن هاست. هم چنین، لازم است، با توجه به دوره های سنی آنان، مسیولیت کیفری، درجه بندی شده و متناسب با آن واکنش غیرتنبیهی در نظر گرفته شود و از اعمال مجازات های سالب آزادی و بدنی در باره آنان تا حد امکان خودداری شود.
    کلیدواژگان: اطفال، نوجوانان، پلیس، دادرسی غیررسمی، سیاستگذاری جنایی افتراقی، قضازدایی
  • حمیدرضا ملک محمدی* صفحات 107-113
    نظام های موجود در سطح جهان، مجموعه هایی به هم پیوسته به صورت هایی آشکار و نهان هستند و از این رو، بروز هر پدیده ای در هر کدام، بر روی دیگر پدیده ها در نظام های دیگر تاثیر می گذارد و از اینجاست که کار تصمیم گیری و سیاستگذاری در هر یک از حوزه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، کاری دشوار می نماید. به هم پیوستگی این نظام ها، کار پایش تاثیرات را به پدیده ای تخصصی تبدیل می نماید و آن را به صورت یکی از خطوط جدا کننده جوامع پیشرفته از دیگر جوامع به نمایش در می آورد. نوشته حاضر برگرفته از پژوهشی با ماهیت میان رشته ای و چند رشته ای در قالب بحث های سیاستگذاری خواهد کوشید تا از منظر روابط میان دو کشور ایران وچین، تاثیرات این روابط را برحوزه ای دیگر از سیاست ها یعنی سیاست های مقابله با پاندمی کووید-19 بر ایران به کمند آزمون درکشد.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری، ایران، چین، پاندمی کووید-19
  • محمدحسین بوچانی، سمانه مهدی نژاد* صفحات 115-127

    با توجه به وقوع همه گیری کووید-19 و ایجاد شرایط مغایر با روال عادی زندگی، بررسی آثار حضور این ویروس در سطح جهان و روش های مدیریت این بحران می تواند مسیر مطالعاتی و برنامه ریزی در این شرایط را هموار نماید. بدلیل پراکندگی در رویکردها و موضوعات مطروحه در این زمینه و عدم وجود یکپارچگی در ساختار و نظم در نتایج حاصل از این پژوهش ها، مقاله پیش رو مبتنی بر راهبرد فراتحلیل می باشد. نتایج پژوهش، بیانگر نیاز به ایجاد تاب آوری در نقاط مختلف جهان با توجه به افزایش بلایا و همه گیری ها می باشد. اطلاعات و فناوری مکانی با جمع آوری داده های مکانی و ارایه اطلاعات با استفاده از پیشخوان های مکانی و نرم افزارهای اطلاع رسانی، گام موثری در راستای کنترل و مدیریت این بحران می باشد. همچنین، بیشتر مقالات به ارایه پیشنهاد و راهکارهای قابل اجرا نپرداخته اند؛ بنابراین به تحقیقات بنیادی جهت حصول شناخت کافی و تحقیقات کاربردی جهت دستیابی به راهکارهای مطلوب نیاز است.

    کلیدواژگان: فراتحلیل، تجارب، برنامه ریزی شهری، مدیریت بحران، تاب آوری، پاندمی کرونا
  • حجت کاظمی*، سوسن نوربخش صفحات 129-145
    این مقاله در پی آن است تا ضمن تعریف منابع مشاع و ترسیم منطق شکل گیری تراژدی مشاعات، گزارشی از دیدگاه های مطرح شده پیرامون مدیریت منابع مشاع طی دو قرن گذشته را ارایه کند. این دیدگاه ها و تجربه های عملی ذیل سه راهبرد دولت گرا، بازارگرا و جلب مشارکت اجتماع محلی دسته بندی شده اند. با توجه به اینکه نتایج، حاکی از ناکارآمدی اتخاذ راهبرد یکسویه نگر در مدیریت مشاعات است، در دهه های اخیر بر ضرورت اتخاذ ترکیبی از سه راهبرد دولتی، خصوصی و اجتماع محلی تاکید شده است. بخش پایانی مقاله به تشریح دیدگاه های الینور استروم به عنوان برجسته ترین روایت از یک راهبرد ترکیبی مبتنی بر حکمرانی چند مرکزی پرداخته است.
    کلیدواژگان: منابع مشاع، تراژدی مشاعات، دولت، بازار، جامعه محلی
  • بهزاد عطارزاده* صفحات 147-161

    نظریه «تراژدی منابع مشاع» که در مقاله ای به همین نام در سال 1968 به قلم گرت هاردین نگارش یافت، تاکنون بیش از 38 هزار بار مورد استناد منابع علمی قرار گرفته و تاثیر قابل توجهی در سیاست عمومی برجای گذاشته است. این نظریه با توضیح منطق رفتار فردی و کنش جمعی در بهره برداری از منابع مشاع (مشترک) و چرایی پایان تراژیک ذاتی آن منطق، امکان نظری نیرومندی برای ما ایرانیان، در شناخت پاره ای از بنیادی ترین مسایل کنونی خود، مانند بحران کم آبی، فراهم می آورد.  با این حال، ما، تاکنون، از بینش و امکانات نظری این نظریه آنچنان که شایسته و سودمند است، در تبیین مسایل عمومی خود استفاده نکرده ایم. کوشش مقاله حاضر این بوده است که شرحی از نظریه «تراژدی منابع مشترک» هاردین با توضیحی از زمانه و زمینه نظری و عملی طرح آن و اهمیت و قدرت تبیینی آن ارایه دهد. در پایان نیز نمونه هایی از کاربرد تبیینی این نظریه در مورد برخی مسایل عمومی در ایران مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: تراژدی منابع مشترک، گرت هاردین، انتخاب عقلائی، مصالح عمومی، منافع خصوصی
  • سمانه کشوردوست*، عاطفه احمدی دهرشید صفحات 163-173

    مقاله حاضر با استفاده از روش تحلیل محتوای اسنادی با رویکرد گذشته نگر به بررسی سیاستگذاری های مسکن در دولت های مختلف در جمهوری اسلامی ایران پرداخته و رویکردهای سیاستگذاری های مسکن، عملکرد و نتایج این سیاست ها را مورد تحلیل قرار می دهد. یافته های پژوهش نشان می دهد سیاستگذاری دولت ها در قالب دو رویکرد کلی دخالت حداکثری در اقتصاد شامل رویکرد شبه سوسیالیستی در دو دوره دهه اول انقلاب و دولت احمدی نژاد منجر به اتخاد سیاست های تصدی گری، واگذاری زمین و سیاست های مداخله ای شده است. اما رویکرد دوم در قالب سیاست های بازار و کاهش تصدی گری در سه دولت رفسنجانی، خاتمی و روحانی منجر به اتخاذ سیاست های نظارتی، حمایتی و توانمندسازی شده است.

    کلیدواژگان: سیاستگذاری، مسکن، عملکرد، ایران، دولت های جمهوری اسلامی
|
  • Yahya Kamali *, Sedighe Sheikhzadeh Joshani, Kiana Kamyabi Pages 9-25
    This article aims to introduce the approach of Argumentative policy analysis &its application process. Public policy analysis has various approaches, that each of them has specific objectives &focus on specific variables in policy analysis. Argumentative policy analysis focuses on policy Argument &its characteristics in order to provide different aspects of confrontation between the parties of an argument. Policymakers make a variety of arguments for a variety of purposes, including justifying their policies or to persuade audiences &gain public support. In this paper, the components of Argumentative policy analysis based on Toulmin model including clime, data, warrant, Backing, Qualifier, Rebuttal are described, &In the following, the functions &examples of application of argumentative analysis in policy analysis are presented, which can be a good manual for public policy researchers.
    Keywords: argument, Policy Argument, Policy Analysis, Policy making, Toulmin Model
  • Zahra Shakeri *, Seyed Hamid Amirshahkarami Pages 27-39
    The emergence of the phenomenon of artificial intelligence is one of the most important technologies that are effective in all aspects of human life today, &in many cases even without people realizing the presence of this phenomenon, it plays a vital role in various areas of human life. The trademark law system is one of the most important aspects of human life, which has been greatly affected by the introduction of artificial intelligence into the process of purchasing goods &services. The purpose of writing this article is to examine the place of artificial intelligence phenomenon in the trademark law system of countries, so that by studying the effects &consequences that this phenomenon will bring for this legal system, identify the inevitable changes that are necessary for the fundamental principles &rules of this system. In line with this goal, the current research tries to investigate the various legal dimensions of the presence of artificial intelligence in the process of purchasing goods &services, as well as its use for the evaluation of trademark applications, with the analytical-descriptive method &the library approach. In the end, it concludes that, firstly, many of the fundamental principles &concepts of this system, such as the concept of the normal consumer &the likelihood of confusion in the trademark law system, will undergo major changes, &secondly, the use of artificial intelligence by registration offices will lead to an increase in the quality of applications &trademarks, as well as a decrease in the quantity of infringement in this area.
    Keywords: New Technologies, Artificial Intelligence, Trademark, Ordinary Consume, Misleading the Consumer
  • Reza Bakhshiani, Masoud Nili *, S. Mahdi Barakchian Pages 41-55
    Is the type of political regime effective in shaping the resources curse &weakening the performance of economic governance? By formulating an analytical framework &presenting empirical results, it is shown that the presence of natural resources in democratic regimes has not had a negative effect. Rather, the quality of democracy has been a determining factor in the formation of economic governance. In contrast, the presence of natural resources in centralized dictatorships has had a negative effect on the quality of economic governance. But such an effect is not seen in decentralized dictatorships where political power is divided among members of the ruling group. The results show that in addition to the type of political regime, the type of natural resource is also effective in the formation of the resources curse. Sensitivity analysis indicates the stability of the results to the dependent variable change, the addition of control variables, &the sample change.
    Keywords: political regime, Resource Curse, Economic Governance, Democracy, dictatorship
  • Bizhan Zare *, Reza Safaryshali, Zeynab Izadi, Alireza Karimi Pages 57-68
    In this research, with the aim of investigating the change of the family &the gender roles of women &men, the policies related to the family were analyzed &qualitative methods &thematic analysis techniques were used to reach clear results. In the end, seven basic themes, three organizing themes &also the overarching theme of "lack of problem-oriented view in family policies" were obtained. These themes show the policy's emphasis on women's motherly &wifely roles &limiting the definition of family to women's roles because laws &policies do not emphasize fatherly duties &the only duty of men in the family is to head &provide livelihood.
    Keywords: Thematic analysis, Family Policy, Cultural Policy, Gender Role
  • Fatemeh Haj Karimi *, Reza Tahmasebi, Seyed Mehdi Alvani, Abolfazl Gaini Pages 69-78
    The main purpose of this study is to maintenance of employees with neurodiversity &autism is emphasized as one of the examples of neurodiversity. The present research has been applied in terms of exploratory purpose &is qualitative in terms of approach &method. The data has been collected through library &field methods. The data collection tool is interview. Participants in this study include three groups: therapist, employer &parent. Twenty-one people were purposefully selected. Data were analyzed by theme analysis method. In the designed package, seven Policies are defined, including: Basic Education, Informed Family, Capacity Building, Society awareness, Acceptance of diversity in society, Public Support &the establishment of intermediary organizations.
    Keywords: Policy Package, Policy Mix, Neurodiversity, autism, Public Support
  • Mahdi Khaghani Esfahani * Pages 79-92

    This article, in a descriptive-analytical method, reveals some roots &effects of epistemic distortion in the way of contributing to the most important forces of Iran's criminal policy - Sharia, modernism &community-oriented (Sharia, West, custom). Recognizes &devises tips to prevent falling into the trap of legal positivism &irrational &anti-socialist textualism. Neither the policies &interests governing the criminal jurisprudence of Islam can be called the exact same system of Islamic criminal policy, nor the French &Anglo-Saxon &continental European models of state-comprehensive criminal response can be found in verses &hadiths. Subject to this. The "ideal of deprivation of world experience" &the era of universal theories &the greatness of poetry but inefficient in reducing the difficulties of human life - including the difficulty of crime - have passed. A systemic interaction must be established between the text (jurisprudence, Western legal doctrine, or any sacred or customary scientific text) &reality. This will be the beginning of planning the Iranian Islamic model of criminal policy.

    Keywords: Legal Epistemology, Endemic Criminal Policy, Jurisprudential Text, Social Reality
  • Abbas Shiri * Pages 93-105
    The special situation of children &adolescents requires the adoption of differential criminal policy, different from adult delinquency. Punitive reactions &judicial systems for adults are inappropriate for children &adolescents &reduce the possibility of recidivism in children &adolescents &become the cause of secondary deviation &repeat crime in them. For this reason, differential criminal policy regarding children &adolescents becomes necessary &requires special characteristics, including; It is supportive &friendly &focuses on informal methods. For this reason, decriminalization, decriminalization &decriminalization are among the priorities of different criminal policy making about them. Also, according to their ages, criminal responsibility should be graded &a non-punitive response should be considered accordingly &custodial &corporal punishments should be avoided as much as possible.
    Keywords: Children, Adolescents, Informal Justice, differential criminal policy, Personality, diversion, Depenalisation, Decriminalization
  • Hamid Reza Malek Mohammadi * Pages 107-113
    The fact of existence of interrelation systems in macro level in the world reveals their dependency on each other &draws the attention towards the difficulty of policy study can dismiss itself from involving in such an important aspect. What this article try to represent is an attempt to find the effects of Iran-china relations on Iranian policy making to confront the consequences of covid-19 during the global sanctions on Iran.
    Keywords: Policy making, Iran, China, Covid 19 Pandemic
  • Mohammad Hossein Boochani, Samaneh Mahdinezhad * Pages 115-127

    Due to the occurrence of Covid-19epidemic &thecreation of conditions contrary to the normal routine of life,examining the effects of the presence of this virus worldwide &methods of managing this crisis can pave the way for studies &planning in these conditions. Due to the dispersion in the approaches andissues raised in this field &the lack of integration in the structure andorder in the results of these studies;The present article is based on a meta-analysis strategy. 45 articles,according to theopinions of experts,were the basis of the present study.The results ofthe research indicate the need to create resilience in different parts of theworld due to the increase in disasters &epidemics.Information &spatial technology is an effective step towards controlling &managing this crisis by collecting spatial data &providing information using spatial counters andinformation software.Also,most of thearticles donot offer practical suggestions &solutions;Therefore,basic research is needed to obtain sufficient knowledge andapplied research to achieve the desired solutions.

    Keywords: Meta-analysis, Experiences, Urban Planning, Crisis Management, resilience, Corona pandemic
  • Hojjat Kazemi *, Sousan Nourbakhsh Pages 129-145
    Common resources include goods that are not owned by private or government owners &are available for unlimited use by all citizens. Natural resources, as the main part of common resources, will suffer "tragedy of commons" if overused. Considering the importance of these resources &the crisis caused by over-exploitation, this article seeks to define the common resources &describes how the tragedy of the commons occurs. Also, to provide a description of the existing views about the management of common resources during the last two centuries. These views &practical experiences are categorized under three government-oriented, market-oriented &local community participation strategies. Considering that the results indicate the ineffectiveness of adopting a one-sided strategy in the management of commons, in recent decades, has been emphasized the necessity of adopting a combination of three strategies. The final part of the article describes Elinor Ostrom's views as the most prominent approach of a hybrid strategy based on polycentric governance.
    Keywords: Common Resources, Tragedy of Commons, government, Market, Local Community
  • Behzad Attarzadeh * Pages 147-161

    Since it was published in 1968, Garret Hardin’s “tragedy of the commons” has been cited more than 38000 times &has been significantly influential in many areas of public policy. By explaining the logic of collective action in exploiting the commons &the inherent tragedy of that logic, Hardin provided us with a strong theory to comprehend some of our most fundamental problems in Iran, such as the water crisis. However, we have not employed the insights of that theory in explaining our public issues as deserved. The present article aims to provide a review &an interpretation of Hardin’s “tragedy of the commons” concerning its theoretical &practical context as well as its importance &explanatory power. In the end, the article discusses examples of the possible application of Hardin’s theory to some public issues in Iran.

    Keywords: Tragedy of the Commons, Rational Choice, Garrett Hardin, Public interest, Private Interest
  • Samaneh Keshvardoost *, Atefeh Ahmadi Dahrshid Pages 163-173

    This article, using the method of document content analysis with a retrospective approach, aims to evaluate approaches &performance in different periods to investigate the housing policies of the governments. The results of the present research show that the government's policy-making in the form of two general approaches of maximum intervention in the economy, including the quasi-socialist approach in the two periods of the first decade of the revolution &the Ahmadinejad government, led to the l&assignment &intervene polices. But the second approach in the form of market policies in the three governments of Rafsanjani, Khatami &Rouhani has led to the adoption of monitoring, support &empowerment policies.

    Keywords: Housing Policy, Approach, Performance, Governments, Iran