فهرست مطالب

روانشناسی ورزش - سال هفتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1401)

مجله روانشناسی ورزش
سال هفتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حسام رمضان زاده*، بیتا عرب نرمی، فاطمه خلیلیان، الهه بندلی صفحات 1-20
    هدف
    این پژوهش با هدف شناسایی نیمرخ شایستگی حرکتی کودکان و مقایسه لذت از فعالیت بدنی در نیمرخ های متفاوت شایستگی حرکتی و نیز طبقات سنی مختلف انجام شد.
    روش ها
    بدین منظور 184 دانش آموز در سه طبقه سنی 8-7 سال، 10-9 سال و 12-11 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. شایستگی حرکتی واقعی کودکان، شایستگی حرکتی ادراک شده کودکان و لذت از فعالیت بدنی کودکان ارزیابی شد. از تحلیل خوشه ای سلسله مراتبی و تحلیل واریانس عاملی به منظور تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    ارتباط بین شایستگی حرکتی واقعی و ادراک شده اگرچه معنی دار بود اما اندازه اثر کوچکی داشت (r = 0.197). تحلیل خوشه ای، چهار نیمرخ شایستگی حرکتی را شناسایی کرد: بالا-بالا (شایستگی حرکتی واقعی و ادراک شده بالا)، بالا-پایین (شایستگی حرکتی واقعی بالا و ادراک شده پایین)، پایین-بالا (شایستگی حرکتی واقعی پایین و ادراک شده بالا) و پایین-پایین (شایستگی حرکتی واقعی و ادراک شده پایین). نتایج نشان داد که لذت از فعالیت بدنی در گروه های بالا-بالا و پایین-بالا به طور معنی داری بهتر از گروه های بالا-پایین و پایین-پایین است. نتیجه گیری نتایج این پژوهش به وضوح نشان داد که صرف نظر از شایستگی حرکتی واقعی (بالا یا پایین)، شایستگی حرکتی ادراک شده تعیین کننده لذت از فعالیت بدنی در کودکان است.
    کلیدواژگان: شایستگی حرکتی واقعی، شایستگی حرکتی ادراک شده، تحلیل خوشه ای سلسله مراتبی، نیمرخ شایستگی حرکتی
  • فائزه کمالی نژاد، محمدرضا صادقیان شاهی*، رزا رهاوی عزآبادی صفحات 21-36
    هدف
    توجه مبنای پایه ریزی رفتار حرکتی و روانی است و حرکت سبب بهبود تمرکز و توجه می شود. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات حرکتی و شناختی بر عملکرد حرکتی و بهبود توجه کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی بود.
    روش ها
    روش تحقیق از نوع تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با یک گروه کنترل بود جامعه آماری تحقیق حاضر کودکان هفت تا ده سال مدارس ابتدایی دخترانه شهر کرمان بودند. 45 نفر از کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی با میانگین سنی 1/1±13/8 سال به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه  گروه 15 نفری؛ دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها ازپرسش نامه اختلال هماهنگی رشدی -نسخه والدین، آزمونMABC-2 و پرسش نامه کانرز استفاده شد. مداخله تمرینی سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته اعمال شد گروه کنترل برنامه تمرینی دریافت نکرد.
    نتایج
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد میانگین نمرات پس آزمون گروه های تجربی در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری بهبود یافته است (05/0>P)، اما بین گروه های تمرینات شناختی و حرکتی تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد مداخله های تمرینی عملکرد حرکتی و توجه کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی را بهبود بخشد، لذا پیشنهاد می شود این روش های تمرینی در مطالعات آینده مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بازی های مجازی، تعادل، حرکات پرشی، مهارت های حرکتی درشت، مهارت های حرکتی ظری
  • لیلی نظیفی، شهزاد طهماسبی بروجنی*، مهدی شهبازی صفحات 37-50
    هدف
    تمرینات بینایی - ورزشی مجموعه ای از تکنیک ها برای توسعه عملکرد بینایی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی تمرینات بینایی - ورزشی بر حرکات چشم کودکان دارای اختلال نقص توجه- بیش فعالی بود.
    روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، 27 دانش آموز پسر (میانگین سنی 08/1 ± 55 /8 سال) با اختلال نقص توجه- بیش فعالی به طور تصادفی انتخاب شدند و بعد از تکمیل پرسش نامه کانرز و مصاحبه بالینی روانشناس، به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. ابتدا پیش آزمون ساکاد افقی و عمودی و آزمون نزدیک- دور- نزدیک به وسیله نمودار هارت چارت از آزمودنی ها به عمل آمد. سپس گروه تجربی به مدت 12 جلسه (هفته ای سه جلسه 30 دقیقه ای) به انجام تمرینات بینایی - ورزشی پرداختند؛ اما گروه کنترل تحت مداخله قرار نگرفت. در پایان آزمودنی ها پس آزمون را انجام دادند.
    نتایج
    نتایج تحلیل واریانس مرکب نشان داد؛ حرکات چشم گروه تجربی بر اثر تمرینات بینایی-ورزشی در هر سه متغیر بهبود یافت (005/0P≤). نتایج آزمون تی مستقل حاکی از تفاوت معنی دار دو گروه در ساکاد افقی و عمودی و آزمون نزدیک- دور- نزدیک بود.
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات بینایی ورزشی سبب بهبود معنادار حرکات چشم کودکان با اختلال نقص توجه- بیش فعالی می شود.
    کلیدواژگان: سیستم بینایی، ساکادافقی، ساکاد عمودی، حرکات چشم
  • سحر محمودی*، جواد کریمی، علی حیرانی صفحات 51-62
    هدف
    انعطاف پذیری شناختی در دهه های اخیر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. لذا هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل انعطاف پذیری شناختی از طریق مشارکت ورزشی بود.
    روش ها
    این پژوهش با استفاده از روش کیفی بود. نمونه آماری 14 نفر شامل اساتید و خبرگان حوزه پژوهش که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش جمع آوری اطلاعات، مطالعه پژوهش های پیشین و مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. برای بررسی روایی صوری و محتوایی، یافته های پژوهش را برای مشارکت کنندگان ارایه و متن نظریه توسط آن ها مطالعه و نقطه نظرات آن ها اعمال شد. روش مورد استفاده برای بررسی پایایی، روش توافق درون موضوعی بود. میانگین میزان توافق درون موضوعی 86/0 گزارش شد.
    نتایج
    بر مبنای یافته ها عوامل علی در این پژوهش شامل عوامل شخصیتی و جسمانی، موانع شامل اکتسابی و غیراکتسابی؛ عوامل زمینه ای شامل بسترسازی آموزشی، فرهنگی و اجتماعی؛ راه کارها شامل مدیریت و آموزش و سازگاری؛ پیامدها شامل توسعه فردی و توسعه اجتماعی می باشند.
    نتیجه گیری
    بنابراین پیشنهاد می شود با توجه به عوامل شناسایی شده، سیاست های مدیریتی در جهت پیشبرد انعطاف پذیری شناختی از طریق مشارکت ورزشی تعیین و اجرا شوند.
    کلیدواژگان: بسترسازی، آموزش، سازگاری، توسعه فردی، توسعه اجتماعی
  • مهسا محمدی، مهدی رافعی بروجنی*، مریم نزاکت الحسینی صفحات 63-76
    هدف
    هدف از این تحقیق تعیین تاثیر آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری بر اضطراب رقابتی دختران کاراته کای حرفه ای بود..
    روش ها
    بیست کاراته کای حرفه ای دختر که بر اساس نمرات کسب شده در پرسشنامه اضطراب ورزشی اسمیت و همکاران دارای اضطراب بالایی بودند انتخاب و در گروه آزمایش و گروه کنترل به شیوه همتاسازی تصادفی قرار گرفتند.  این ورزشکاران در لیگ برتر مشغول فعالیت بودند. آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری به صورت یک بار در هفته، به مدت 10 جلسه برگزار شد. اطلاعات مربوط به اضطراب رقابتی در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و سه ماه پس از آن جمع آوری و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که در فاکتور اضطراب جسمانی، نگرانی و عدم تمرکز بین پیش آزمون با پس آزمون و بین پیش آزمون و پیگیری کاهش معنی داری بوجود آمد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد افزایش آگاهی، آموزش مهارت های کاهش استرس، اصلاح ارزیابی های شناختی، ایجاد مهارت های بین فردی و افزایش ابراز هیجانی و کاهش انزوای اجتماعی که در این برنامه وجود دارد دلیل تغییرات ذکر شده می باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب جسمانی، نگرانی، عدم تمرکز، هیجان، عملکرد
  • سیدرضا افتخاری، هاجر ترکان* صفحات 77-90
    هدف
    ورزش همانند دارو، باعث ایجاد فواید در عملکرد و سلامت جسم وروان می شود. هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی یک دوره تمرینات پیلاتس با برایتونیک برسرسختی ذهنی، امید به زندگی وحافظه زنان یایسه شهر اصفهان بود.
    روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی و طرح پژوهش سه گروهی با سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. به منظور انجام پژوهش از میان زنان یایسه مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان 45 نفر به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه امید به زندگی اشنایدر(1991) ، حافظه وکسلر (1987)  و سرسختی ذهنی کوباسا (1989) استفاده شد. دو گروه آزمایش (برنامه تمرینی پیلاتس  و برنامه تمرینی برایتونیک) طی 24 جلسه تمرینات را به صورت گروهی و با توجه به هدف برنامه تمرینی انجام دادند. داده ها از طریق تحلیل واریانس اندازه های مکرر تحلیل شد.
    نتایج
    تمرینات پیلاتس و برایتونیک در افزایش هر سه متغیر سرسختی ذهنی، امید به زندگی و حافظه تاثیر داشتند (05/0>P). همچنین بین این دوتمرین ورزشی تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0<P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات پیلاتس و برایتونیک هر دو روشی موثر جهت افزایش سرسختی ذهنی، امید به زندگی و حافظه در  زنان یایسه باشد.
    کلیدواژگان: پیلاتس، برایتونیک، سرسختی ذهنی، امید به زندگی، حافظه، زنان یائسه
  • نوید مهتاب*، امیر کریمی، فرزاد غفوری صفحات 91-108
    هدف
    رفاه ذهنی یک سازه چندبعدی است که هم زمان با حضور تجارب عاطفی مثبت، رضایت از زندگی و شادکامی و فقدان حالت های عاطفی منفی را نشان می دهد. هدف پژوهش حاضر، ارایه الگوی رفاه ذهنی و عملکرد ورزشکاران ووشو بر اساس رفتار مربیان بود.
    روش ها
    این مطالعه گرند تیوری در سال 1400 با مشارکت 15 نفر ووشوکار، 5 نفر مربی ووشو و 3 نفر روانشناس ورزشی شاغل و در سطح باشگاه های ورزشی سطح استان کردستان انجام گرفت. نمونه گیری به صورت هدفمند بود و تا زمان اشباع داده ها ادامه پیدا کرد. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته و ضبط مصاحبه ها جمع آوری شد. صحت و دقت داده ها با استفاده از معیارهای لینکن و گوبا بررسی شد و داده ها بر اساس روش اشتراوس کوربین مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    رفتار مربیان از هفت زیر طبقه (سازگاری رفتاری با ورزشکار، ارتباط نزدیک با ورزشکار، مکمل ورزشکار بودن، شفافیت و انتقادپذیری، حمایت عاطفی، آرامش رفتاری، رفتار رهبریت)، رفاه ذهنی از چهار زیر طبقه (خودباوری، رضایت حرفه ای، آرامش و عزت نفس) عملکرد ورزشی نیز از سه زیر طبقه (بهبود کیفیت زندگی حرفه ای، تعهد حرفه ای و تکامل حرفه ای) تشکیل شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داده شد که رفتار مربیان می تواند به طور مستقیم رفاه ذهنی و عملکرد ورزشی ووشوکاران را تحت تاثیر قرار دهد و نیز دو مولفه رفاه ذهنی و عملکرد ورزشی رابطه علت و معلولی متقابل دارند.
    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، عواطف مثبت، عواطف منفی، ووشو، عملکرد ورزشی
  • مینا فلاحی*، سید حجت زمانی ثانی، زهرا فتحی رضائی صفحات 109-120
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط بین رگه های تاریک شخصیت و مهارت های روانی ورزشکاران با اثر تعدیل کنندگی هوش هیجانی صورت گرفت.
    روش ها
    جامعه آماری پژوهش حاضر ورزشکاران ایرانی دارای صفحه شخصی در شبکه های اجتماعی  بودند که از بین آنان 195 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی و کاربردی بود. جمع آوری داده ها با پرسشنامه ی رگه های تاریک شخصیت، هوش هیجانی در ورزش و مهارت های روانی اوتاوا (امست-3) انجام شد. تحلیل داده ها با ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در سطح معناداری 05/0 انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که ویژگی های تاریک شخصیت با مهارت های روانی ورزشکاران رابطه ی منفی و معنادار دارند؛ این درحالی است که هوش هیجانی این رابطه را تعدیل می کند و اثرات منفی ویژگی های تاریک شخصیت بر روی مهارت های روانی ورزشکاران را کاهش می دهد. از سویی دیگر نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که خرده مقیاس های خودتنظیمی، جامعه ستیزی، خوش بینی و ارزیابی احساسات خود پیش بینی کننده های معناداری برای آمادگی روانی ورزشکاران هستند.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر از یافته های پیشین مبتنی بر اهمیت توجه مربیان به سطوح هوش هیجانی ورزشکاران حمایت می کند. نتایج پژوهش حاضر با استفاده از نتایج تحقیقات مبتنی بر تاثیر ویژگی های شخصیتی و هوش هیجانی بر روند استرس افراد تبیین شدند.
    کلیدواژگان: رگه های تاریک شخصیت، مهارت های روانی، هوش هیجانی
  • حسن کردی*، حسن خلجی صفحات 121-130
    هدف
    خودکارآمدی بدنی و لذت بخشی دو سازه مهم در نظریه های انگیزشی فعالیت بدنی انسان می باشند که در این تحقیق روی کودکان مورد مطالعه قرار گرفت. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر بازی های حرکتی هدفمند بر خودکارآمدی بدنی و لذت شرکت در فعالیت حرکتی در دختران و پسران پیش دبستانی انجام شد.
    روش ها
    مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و تعداد 42 کودک 4 تا 6 ساله در دو گروه بازی های حرکتی هدفمند (10 پسر و 10 دختر) و گروه فعالیت معمول (10 پسر و 12 دختر) انجام گرفت. شرکت کنندگان به روش داوطلبانه انتخاب و به شکل تصادفی در گروه ها توزیع شدند. اطلاعات با استفاده از مقیاس خودکارآمدی بدنی و لذت بخشی از فعالیت بدنی کودکان استخراج شدند.
    نتایج
    در پیش آزمون به شکل معنا داری دختران هر دو گروه، خودکارآمدی بدنی و لذت بخشی کمتری نسبت به پسران داشتند. بعد از شش ماه مداخله تنها در گروه بازی های حرکتی هدفمند افزایش معناداری در میانگین نمرات خودکارآمدی بدنی و لذت بخشی مشاهده شد اما همچنان در پس آزمون میانگین نمرات پسران بیشتر از دختران بود (01/0> P).
    نتیجه گیری
    شرکت در کلاس بازی های حرکتی که به شکل هدفمند برای کودکان تدوین شده و توسط متخصصان اجرا می شود، باعث افزایش خودکارآمدی بدنی و لذت بخشی در هر دو جنس می شود اما صرفا این مداخله برای رفع اختلاف بین دختران و پسران کافی به نظر نمی رسد.
    کلیدواژگان: انگیزه، بازی کودک، دختران و پسران، مهارت های حرکتی
  • اسفندیار خسروی زاده، زهره رضایی*، حسین منصوری، علیرضا زارع صفحات 131-148
    هدف
    هدف پژوهش حاضر اثرات غرور فیزیکی، شرم از بدن و نفوذ اجتماعی در نظارت بربدن و مشارکت ورزشی زنان با رویکرد معادلات ساختاری بود.
    روش ها
    جامعه آماری پژوهش را زنان استان  تهران تشکیل دادند که براساس تخمین حجم نمونه بهینه 281 نمونه قابل قبول گردآوری شد. پرسش نامه تصویر بدنی مک کینلی و هاید (1996) برای بررسی و سنجش نظارت از بدن و شرم از بدن مورد استفاده قرار گرفت. از پرسش نامه خودبینی هانگ و همکاران  (2011) جهت ارزیابی غرور فیزیکی و نفوذ اجتماعی استفاده شد. در نهایت برای سنجش مشارکت ورزشی از پرسش نامه تعدیل شده مشارکت ورزشی استفاده شد.
    نتایج
    ارزیابی مدل بیرونی ابزار پژوهش را تایید کرد. همچنین نتایج برازش مدل درونی نیز حاکی از تناسب مدل درونی داشت. نتایج  نشان داد شرم از بدن با 52/0، غرور فیزیکی با 25/0 و نفوذ اجتماعی با 15/0 به ترتیب بر نظارت و در نهایت نظارت بدن نیز 46/0 بر مشارکت ورزشی زنان اثرگذاری مثبتی و معناداری داشتند.
    نتیجه گیری
    به طورکلی توجه بیشتر به نظارت بر بدن در بین زنان، به سطح بالای مشارکت ورزشی می انجامد.. پرداختن به ورزش می تواند از عوامل تقویت ابعاد نظارت بر بدن همچون کاهش شرم از بدن، افزایش غرور فیزیکی و نفوذ اجتماعی در بین زنان باشد که خود نشان از سلامت اجتماعی و روانی زنان جامعه دارد.
    کلیدواژگان: مشارکت ورزشی، نظارت بر بدن، شرم از بدن، نفوذ اجتماعی
  • سیده سمیرا حسینی، مریم عبدالشاهی*، حسن غرایاق زندی صفحات 149-164
    هدف
    هدف اصلی این پژوهش مقایسه انگیختگی، اضطراب حالتی رقابتی و اعتماد بنفس کمانداران ماهر و حرفه ای به تفکیک جنسیت و نوع کمان (کامپاند و ریکرو) بود.
    روش ها
    نمونه آماری این پژوهش شامل 64 کماندار حرفه ای (میانگین سنی 34/29 سال) و 77 کماندار ماهر (میانگین سنی 58/22 سال) در لیگ برتر، در رشته کامپاند و ریکرو بود که بصورت تصادفی انتخاب شدند. انگیختگی و اضطراب شناختی افراد با جدول عواطف ورزشی بازنگری شده و اضطراب جسمانی و اعتمادبنفس با پرسش نامه اضطراب حالتی رقابتی-2 اندازه گیری شد. جهت تحلیل داده ها، به دلیل توزیع غیر طبیعی داده ها، از آزمون آماری ناپارامتریک یومن-ویتنی،استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد انگیختگی و اعتمادبنفس مردان حرفه ای و ماهر بطور معناداری از زنان ماهر بیشتر بود. اضطراب شناختی و جسمانی زنان و مردان حرفه ای تفاوت معناداری نداشت. اما اضطراب شناختی زنان ماهر بطور معناداری از مردان ماهر بیشتر بود. در مقایسه افراد حرفه ای و ماهر مشاهده شد در رشته کامپاند و ریکرو اعتمادبنفس کمانداران حرفه ای بطور معناداری از ماهر بیشتر بود و در رشته کامپاند اضطراب جسمانی کمانداران ماهر بالاتر از حرفه ای بود. اما انگیختگی و اضطراب شناختی افراد ماهر و حرفه ای در دو رشته تفاوت معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاضر بر اهمیت تفاوت های روان شناختی بین ورزشکاران از لحاظ جنسیت، نوع و سطح مهارت تاکید می نماید. بنابراین روانشناسان و مربیان تیر اندازی با کمان همواره باید اینگونه تفاوت ها را در جلسات تمرینی و مسابقات مد نظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: اضطراب حالتی، متغیرهای روانشناختی، تیراندازی با کمان، ورزشکاران ماهر و حرفه ای
|
  • Hesam Ramezanzade *, Bita Arabnarmi, Fateme Khalilian, Elahe Bandali Pages 1-20
    Purpose
    The aim of this study was to identify the profile of motor competence in children and to compare the enjoyment of physical activity in different profiles of motor competence as well as different age groups.
    Methods
    For this purpose, 184 students in three age groups of 7-8 years, 9-10 years, and 11-12 years were studied. Actual motor competence, perceived motor competence, and enjoyment of physical activity were assessed. Hierarchical cluster analysis and factor analysis of variance were used for data analysis.
    Results
    the relationship between actual and perceived motor competence was significant but the effect size was small (r = 0.197). Cluster analysis identified four profiles of motor competence: high-high (high actual and perceived motor competence), high-low (high actual motor competence and low perceived motor competence), low-high (low actual motor competence and high perceived motor competence), and low-low (low actual and perceived motor competence). The results showed that enjoyment of physical activity in the high-high and low-high groups was significantly better than in the high-low and low-low groups.
    Conclusions
    The results of this study clearly showed that regardless of actual motor competence (high or low), perceived motor competence determines the enjoyment of physical activity in children.
    Keywords: actual motor competence, perceived motor competence, hierarchical cluster analysis, profile of motor competence
  • FAEZE KAMALINEJAD, Mohammad Reza Sadeghianshahi *, Rosa Rahavi Ezabad Pages 21-36
    Purpose
    The purpose of this research was to investigate the effect of motor and cognitive exercises on motor function and attention among children with developmental coordination disorder.
    Methods
    The research method was an experimental type with a pre test - post test design with a control group. The statistical population of the current research was the elementary school girls 7-10 years old in Kerman. 45 children with developmental coordination disorder with an average age of 8.13 ± 1.1 years were selected and randomly divided into three groups, two experimental groups, and one control group.  The coordination disorder questionnaire - parents' version, MABC-2 test, and Connors questionnaire were used for data collection. The exercise intervention was applied three sessions a week for eight weeks. The control group did not receive the exercise program.
    Results
    The results showed that the average post-test scores of the experimental groups improved significantly compared to the control group (P<0.05), but there was no significant difference between the cognitive and motor exercise groups (P>0.05).  
    Conclusions
    The results of the present research showed that exercise interventions can improve motor performance and attention in children with developmental coordination disorder, so it is suggested that these exercise methods be used in future studies.
    Keywords: Virtual games, Balance, Jumping Movement, Fine motor skills, Gross motor Skills
  • Leili Nazifi, Shahzad Tahmasebi Boroujeni *, Mehdi Shahbazi Pages 37-50
    Purpose
    Sports Vision training is a set of techniques for developing visual function. the present study aims to investigate the effect of sports vision training on the eye movements of children with ADHD.
    Methods
    In this semi-experimental study, 27 male students (average age=8.55±1.08 years old) with ADHD were randomly selected and they were divided into experimental and control groups after filling out the Conners questionnaire and clinical psychiatric interviews. At first, the horizontal and vertical saccades and Near-Far-Near (NFN) tests were performed as pre-test by means of the HART CHART of the subjects. Afterward, the experimental group performed the sports vision training during 12 sessions (three sessions a week about 30 minutes), but the control group didn’t perform any intervention. In the end, the subjects performed a post-test.
    Results
    The results of mixed ANOVA showed that the experimental group's horizontal and vertical saccades and NFN improved with sports vision training in all three variables (P≤0.005). Independent t-test showed a significant difference between the two groups in the horizontal and vertical saccades and NFN tests.
    Conclusions
    Sports vision training significantly improves eye movements in children with ADHD.
    Keywords: Visual system, Horizontal saccades, Vertical saccades, Eye movements
  • Sahar Mahmoudi *, Javad Karimi, Ali Heyrani Pages 51-62
    Purpose
    Cognitive flexibility has been considered by researchers in recent decades. Therefore, the purpose of this study was to design a cognitive flexibility model through sports participation.
    Methods
    This study was conducted by qualitative method through semi-structured interviews with 14 people including professors and experts in the field of research who were selected by purposeful sampling method. The method of data collection was previous research articles and semi-structured interviews. To examine the face and content validity, the findings were presented to the participants and their theory and theories were reviewed and disseminated. The method used to assess reliability was the in-subject agreement method. The mean of the intra-subject agreement was reported to be 0.86.
    Results
    According to the findings, causal factors in this study include personality and physical factors, barriers including acquired and non-acquired; contextual factors including educational, cultural, and social contexts; strategies including management and training and adaptation.
    Conclusions
    Therefore, it is suggested that management policies to promote cognitive flexibility through sport participation be identified and implemented in light of identified factors.
    Keywords: Laying the groundwork, Education, Adaptation, personal development, Social Development
  • Mahsa Mohammadi, Mehdi Rafei Borujeni *, Maryam Nezakat Alhosseini Pages 63-76
    Purpose
    The purpose of this study was to determine the effects of cognitive-behavioral stress management instruction on the competitive anxiety of karate girls.
    Methods
    Twenty professional karate ‘girls were selected based on the score in Schmidt et al sports anxiety questionnaire had high anxiety levels and a randomized replication design was used to allocate them to the experimental and control groups. They were competing in the superior league of Iran.  Cognitive-behavioral stress management was instructed once a week, and 10 sessions were held. Data about sports anxiety in the pre-test, after the intervention, and three months after the end of the intervention were collected and analyzed.
    Results
    The results showed that the somatic anxiety, worry, and concentration disruption significantly decreased between the pre-test with post-test and between the pre-test and follow-up.
    Conclusion
    It seems to raise awareness, stress reduction skills training; cognitive evaluation modification, interpersonal skills development; an increase of emotional expression, and a decrease of social isolation that exists in this program are the causes of the changes that occur.
    Keywords: Somatic anxiety, Concentration Disruption, emotion, Behavior
  • Seyed Reza Eftekhari, Hajar Torkan * Pages 77-90
    Purpose
    Exercise, like medicine, causes benefits in the performance and health of the body and mind. The aim of this study was to compare Pilates Versus Britonic Exercises on mental toughness, life expectancy, and memory in Menopausal women in Isfahan.
    Methods
    This study was a semi-experimental type and a three-group research design with three phases: pre-test, post-test, and follow-up. In order to carry out the research, 45 people were purposefully selected among postmenopausal women who were referred to the Isfahan health center and were randomly divided into two experimental groups and one control group. Snyder’s Hope Scale (1991), Wechsler memory scale (1987), and Kobasa mental toughness (1989) questionnaires were used to collect information. Two experimental groups (Pilates training program and Britonic training program) performed the exercises as a group during 24 sessions and according to the purpose of the training program. The data were analyzed with the use of repeated-measures analysis of variance.
    Results
    The results showed that Pilates and Brittonic exercises were effective in increasing all three variables of mental toughness, life expectancy, and memory (P<0.05). Also, there was no significant difference between these two sports exercises (P<0.05).
    Conclusion
    Pilates and Brittonic exercises are both effective ways to increase mental toughness, life expectancy, and memory in postmenopausal women.
    Keywords: Pilates, Brittonic, Mental toughness, life expectancy, Menopausal women
  • Navid Mahtab *, Amir Karimi, Farzad Ghafouri Pages 91-108
    Purpose
    Subjective well-being is a multi-dimensional construct that is accompanied by having positive affect experiences, life satisfaction, and awareness of happiness, It should also show the absence of negative affect expressions. Thus, the aim of this study was to investigate a novel model of subjective well-being and performance of Wushu athletes based on the behavior of coaches.
    Methods
    This grounded theory research was done on 15 Wushu players as participants, five Wushu instructors, and three sports psychologists at the level of sports clubs of Kurdistan Province. The sampling was purposeful and it continued until data saturation. Data were collected through semi-structured interviews and recordings. The accuracy of data was analyzed by Lincoln and Guba criteria and data were analyzed by Strauss and Corbin method.
    Results
    This study shows that instructors’ behavior is composed of seven sub-categories including (behavioral compatibility with athletes, close relationship with sportsmen or sportswomen, complement to being athletes, transparency and openness to criticism, emotional support, peacefulness, and leadership behavior). Subjective well-being is composed of four sub-categories of (self-confidence, professional satisfaction, peacefulness, and self-esteem). Also, athletic performance was composed of three sub-categories as follows: (improving the quality of professional life, professional commitment, and professional development).    
    Conclusion
    The result of this study shows that instructors’ behavior can influence the Subjective well-being and athletic performance of Wushu players directly. Also, the components of Subjective well-being and athletic performance have a mutual cause-effect relationship.
    Keywords: Subjective Well-Being, Positive affect, Negative affect, wushu, sports performance
  • Mina Fallahi *, Seyed Hojjat Zamani Sani, Zahra Fathirezaie Pages 109-120
    Purpose
    The purpose of this study was to investigate the relationship between dark personality traits and athletes' mental skills with the moderating effect of emotional intelligence.
    Methods
    The statistical population of the present study was Iranian athletes with personal pages on social networks, from which 195 people were selected by convenience sampling. The method of the present study was descriptive-correlational and applied research. Data collection was done by questionnaires of dark personality traits (DD), emotional intelligence in sports, and Ottawa mental skills (OMSAT-3). Results were analyzed by Pearson correlation coefficient and linear regression at a significance level of 0.05.
    Results
    The results showed that dark personality traits have a significant negative relationship with athletes' mental skills; and emotional intelligence moderates this relationship and reduces the negative effects of dark personality traits on athletes' mental skills. On the other hand, the results of regression analysis showed that the subscales of self-regulation, psycho-pathy, optimism, and appraisal of own emotions were significant predictors of athletes' mental skills.
    Conclusion
    The present study supports the previous findings based on the importance of coaches' attention to athletes' emotional intelligence levels. The findings of the present study were explained using findings based on the effect of personality traits and emotional intelligence on the stress process.
    Keywords: Machiavellianism, narcissism, Psycho-pathy, Athletes Personality, Mental Preparation
  • Hassan Kordi *, Hasan Khalaji Pages 121-130
    Purpose
    Physical self-efficacy and enjoyment are two important constructs in the motivational theories of sport and human physical activity that were studied on children in this study. The aim of this study was to investigate the effect of purposeful movement plays on physical self-efficacy and enjoyment of motor activity in preschool girls and boys.
    Methods
    A quasi-experimental study with a pre-test, post-test, and 42 children aged 4 to 6 years in two groups of purposeful physical plays (10 boys, 10 girls) and ordinary activity (10 boys, 12 girls) was done. Participants were selected voluntarily and randomly divided into two groups. Data were extracted using a physical self-efficacy scale and enjoyment of the physical activity.
    Results
    Girls had significantly less physical self-efficacy and enjoyment than boys in the pre-test. Despite a significant increase in post-test scores compared to pre-test in the group of purposeful physical Plays, but still, a significant difference in favor of boys was observed in this group (P<0.01).
    Conclusion
    Participation in physical play classes that are purposefully designed for children and performed by experts, increases physical self-efficacy and enjoyment of both gender but does not seem to be enough to resolve the difference between girls and boys.
    Keywords: Motivation, Child’s Play, boys, girls, motor skills
  • Esfandiar Khosravizadeh, Zohreh Rezaei *, Hossein Mansouri, Alireza Zare Pages 131-148
    Purpose
    The present study aimed to investigate the effects of physical pride, body shame, and social influence on women's body monitoring and sport participation with a structural equation approach.
    Methods
    The statistical population of the study consisted of women in Tehran province. Based on an optimal sample size of 281 acceptable samples were collected on social media. The McKinley and Hyde (199) questionnaire, the Hang et al. (2011) questionnaire, and the modified physical activity questionnaire were the measuring tools.
    Results
    External model evaluation confirmed the research instrument. The results of fitting the internal model also showed the fit of the internal model. The results of fitting the internal model also showed the fit of an internal model. Results showed that body shame (0.52), physical pride (0.25), and social influence (0.15), finally, bodybuilding had a positive and significant effect on sport participation of women (0.46).
    Conclusion
    Finally, more attention to body monitoring in women leads to a higher level of athletic participation. Engaging in sports can be a factor in the strengthening of monitoring bodies such as reducing the shame of the body, and increasing pride in the physical and social influence among women, which is a sign of social and mental health of women has it.
    Keywords: Sports participation, body Supervision, body shame, Social Influence
  • Seyedeh Samira Hoseini, Maryam Abdolshahi *, Hasan Gharayagh Zandi Pages 149-164
    Purpose
    The aim of the present study was to compare the arousal, self-confidence, and competitive state anxiety among expert and professional archers in separate gender and type of arch (Compound and Recurve).
    Methods
    A total of 64 professional archers and 77 expert archers were selected purposefully in the Compound and Recurve. Arousal and cognitive anxiety of individuals were measured by Revised Sports Grid, and somatic anxiety and self-confidence were measured by competitive state anxiety inventory-2. To analyze the data and to compare the studied variables between two independent groups of two sexes or between two groups of athletes (Compound and Recurve) at two expert and professional levels, Mann-Whitney U non-parametric test was used.
    Results
    The results showed that the arousal and self-confidence of professional and expert men were significantly higher than women. In Comparison of the psychological variables among archers based on two expert and professional skill levels it was observed that the self-confidence of professional archers was significantly more than experts. Also, in the Recurve field, three other variables were not different between the expert and professional skill archer.
    Conclusion
    It is concluded that some psychological variables are different in archery sports depending on gender, level, and type of skill.
    Keywords: State Anxiety, Psychological Variables, Archery, Skilled, Professional Athletes