فهرست مطالب

فصلنامه بیهوشی و درد
سال سیزدهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/16
  • تعداد عناوین: 14
|
  • احسان سادات حسینی، سید کاظم موسوی ساداتی*، عبدالرسول دانشجو صفحات 1-14
    زمینه و هدف

    کمر درد مزمن یک بیماری شایع در بین مردان می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر یک جلسه ماساژ گرستون بر درد و دامنه حرکتی ناحیه کمری و ران در مردان مبتلا به کمردرد مزمن انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع تجربی با طرح پیش ازمون -پس آزمون با گروه کنترل بود. شرکت کنندگان این تحقیق 56 نفر مرد مبتلا به کمردرد مزمن بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (28 نفر) و کنترل (28 نفر) گنجانده شدند. در این پژوهش درد با شاخص بصری VASو دامنه حرکتی با دستگاه شیب سنج به همراه برنامه اندورید تلفن هوشمند مورد ارزیابی قرار گرفتند. در شرکت کنندگان گروه تجربی، ماساژ با ابزار گرستون یک جلسه به مدت 20 دقیقه انجام شد. گروه کنترل در این مطالعه هیچ مداخله ای دریافت نکردند. به منظور آزمون فرضیات تحقیق در شرایط نرمال از تحلیل کوواریانس (بین گروهی) و تی همبسته (درون گروهی) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد اعمال یک جلسه ماساژ گرستون بر درد ثابت، در حین حرکت و دامنه حرکتی مردان مبتلا به کمر درد مزمن موثر بوده است (05/0 ≥ P).

    نتیجه گیری

    باتوجه به تاثیر ماساژ گراستون بر کمر درد و دامنه حرکتی مفاصل، به مربیان و پزشکان ورزشی توصیه می شود از این نوع مداخله در جهت پیشگیری از آسیب ها و درمان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: گرستون، درد، دامنه حرکتی، کمر درد مزمن
  • محمد رحیمی*، زهرا محققی صفحات 15-28
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر تاثیر تمرینات آنلاین یوگا بر درد،  ناتوانی عملکردی و آزمون های عملکردی تنه و کمر در زنان میانسال با کمردرد مزمن غیر اختصاصی در پاندمی کووید 19 بود.

    روش بررسی:

     پژوهش از نوع نیمه تجربی و کاربردی بود. 30 زن مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی در دامنه ی سنی 35 تا 55 سال بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. جهت اندازه گیری متغیر درد از مقیاس دیداری درد، ناتوانی عملکردی از پرسشنامه خود اظهاری ناتوانی عملکردی اسوستری، از آزمون های ایتو برای آزمون های عملکردی تنه و آزمون مقیاس عملکردی کمر استفاده شد. هشت هفته تمرینات یوگا به صورت آنلاین انجام شد. داده ها با آزمون های تی همبسته و تحلیل کوواریانس در سطح معناداری 05/0≥P بررسی شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان دهنده اثر معنادار تمرینات آنلاین یوگا بر متغیرهای شدت درد، ناتوانی عملکردی، مقیاس اجرایی کمر، استقامت عضلات خم کننده و باز کننده تنه گروه تجربی بود (05/0≥P) و همچنین در میزان نتایج متغیرهای پژوهش در پس آزمون بین دو گروه اختلاف معناداری وجود داشت (05/0≥P).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج این پژوهش در ارتباط با تاثیر تمرینات آنلاین یوگا در بهبود کمردرد مزمن غیر اختصاصی، استفاده از این نوع تمرینات در کلینیک های حرکات اصلاحی و حرکت درمانی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات آنلاین یوگا، درد، ناتوانی عملکردی، آزمون های عملکردی تنه و کمر، کمردرد مزمن غیر اختصاصی
  • فاطمه امیری زاده، امیر لطافت کار*، ملیحه حدادنژاد صفحات 29-43

    زمینه و هدف:

     نقص چرخش داخلی شانه به عنوان یکی از مهم ترین ریسک فاکتورها برای ورزشکاران پرتابی و بالای سر به شمار رفته و اثر نامطلوبی بر بیومکانیک مفصل گلنوهومرال در طی فعالیت های پرتابی و بالای سر دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی مروری مقالات انجام شده در زمینه بررسی تاثیر تمرینات اصلاحی بر درد، عملکرد، حس عمقی و فعالیت عضلانی در افراد دارای نقص چرخش داخلی شانه انجام شد.

    مواد و روش ها

    جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال ها در پایگاه های الکترونیکی معتبر داخلی و خارجی ازجمله، Sid، Magiran ،Noormags  Science direct،Google Scholar،PubMed، Trip Database، Scopus به عمل آمد. تعداد 444 مقاله مورد بررسی قرار گرفت که براساس معیارهای ورود و خروج 7 مقاله مورد قبول واقع شد، جهت بررسی کیفیت مقالات وارد شده از مقیاس PEDro استفاده گردید.

    یافته ها

    2 مقاله به بررسی تاثیر تمرینات کششی، 2 مقاله به بررسی تاثیر تمرینات روتیتور کاف، 1 مقاله به بررسی تاثیر تمرینات پرتابی، 1 مقاله به بررسی تاثیر دستکاری فاشیال و در نهایت 1 مقاله به مقایسه اثرات کینزیوتیپ و کشش در افراد دارای نقص چرخش داخلی پرداخته بودند. در پایان بر اساس نتایج به دست آمده از بررسی مقالات، تمرینات اصلاحی در کاهش درد، بهبود عملکرد، حس عمقی و فعالیت عضلانی افراد دارای نقص چرخش داخلی شانه موثر بودند.

    نتیجه گیری

    به منظور بهبود فعالیت عضلانی، عملکرد، حس عمقی و کاهش درد در افراد دارای نقص چرخش داخلی شانه استفاده از تمرینات اصلاحی مناسب توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات اصلاحی، فعالیت عضلانی، عملکرد، حس عمقی، درد، نقص چرخش داخلی شانه
  • زهره غلامی، امیر لطافت کار، مهدی حسین زاده، فاطمه شرف الدین شیرازی صفحات 44-58
    سابقه و هدف

     کمردرد مزمن از شایع ترین اختلالات ستون فقرات و مشکلات اسکلتی عضلانی محسوب می شود. مطالعات بسیاری اثر تمرین را بر درد گزارش کرده اند اما با توجه به اینکه افزایش لوردوز کمر یکی از تغییرات پوسچرال مرتبط با درد می باشد، به نظر می رسد بررسی تغییرات درد به همراه لوردوز کمر اهمیت فراوانی داشته باشد؛ همچنین نقص در کنترل حرکت یکی از مشکلات مرتبط با کمردرد می باشد. هدف از انجام مطالعه مروری حاضر، مرور مطالعات بررسی کننده اثر تمرین درمانی بر درد، زاویه لوردوز کمری و کنترل حرکت در افراد دارای کمردرد مزمن غیر اختصاصی بود.

    مواد و روش ها

     جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال ها و در بانک های اطلاعاتی Google Scholar, PubMed, The PEDro, CINAHL, Cochrane Library, Trip Database, Web of Science به عمل آمد. مطالعات بررسی کننده تاثیر انواع مداخله تمرینی بر درد، زاویه لوردوز کمر و کنترل حرکت در افراد دارای کمردرد مزمن غیر اختصاصی وارد مطالعه شدند. جهت بررسی کیفیت مقالات وارد شده از مقیاس PEDro استفاده گردید.

    یافته ها

     128 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، یازده مطالعه که دارای معیار ورود (نمره بالاتر از 5 در مقیاس پدرو) بودند، برای بررسی انتخاب شدند. تفاوت های زیادی در روش کار، شاخص اصلی مورد ارزیابی، تعداد نمونه، روش اجرا، شیوه ارزیابی متغیر ها و غیره در مطالعات وجود داشت. در افرد دارای کمردرد مزمن، تمرین باعث کاهش درد، کاهش زاویه لوردوز کمر و افزایش کنترل حرکت شده بود ولی تمرین تنها باعث کاهش درد در زنان باردار شده بود و اثر معناداری بر زاویه لوردوز در این افراد نگذاشته بود. همچنین مطالعاتی که در آنها کاهش زاویه لوردوز کمر بعد از تمرین درمانی مشاهده شده بود، بیماران کاهش بیشتری در درد کمر گزارش کرده بودند.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد تمرین می تواند سبب کاهش درد مرتبط با لوردوز افزایش یافته در افراد دارای کمردرد غیر اختصاصی مزمن شده، و همچنین سبب افزایش کنترل حرکت شود و در زنان باردار هم مداخلات تمرینی سبب کاهش درد بخصوص در ماه های انتهایی بارداری می شود.

    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، بارداری، لوردوز کمر، تمرین درمانی، درد، کنترل حرکت
  • احسان الوانی، امیر لطافت کار*، ملیحه حدادنژاد صفحات 59-70

    زمینه و هدف:

     تغییر در موقعیت قرارگیری استخوان و حرکات کتف، بر عملکرد شانه تاثیرگذار است و می تواند منجر به دیسکنزیای کتف شود. هدف از این مقاله مروری روایی بررسی تاثیر تمرینات ثبات دهنده کتف بر درد و عملکرد حرکتی در افراد مبتلا به دیسکنزیا کتف بود.

    مواد و روش ها

    جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال ها و در پایگاه های اینترنتی Magiran، Google Scholar، Elmnet و PEDRO با کلید واژه های Scapular Stabilization exercise،،Scapular-focused exercise، Scapular Dyskinesia، Motor function، Pain ،Kinematics and scapular position به عمل آمد. مطالعات بررسی کننده تاثیر تمرینات ثبات دهنده کتف بر دیسکنزیای کتف وارد مطالعه شدند. جهت بررسی کیفیت مقالات وارد شده از مقیاس PEDro استفاده گردید.

    یافته ها

    30 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، پنج مطالعه که دارای معیار ورود (نمره بالاتر از 5 در مقیاس پدرو) بودند، برای بررسی انتخاب شدند. تفاوت های زیادی در متدولوژی، شاخص اصلی مورد ارزیابی، تعداد نمونه، روش اجرا، شیوه ارزیابی متغیر ها و غیره در مطالعات وجود داشت. در افراد دارای دیسکنزیا، تمرین ثبات دهنده باعث کاهش درد و بهبود عملکرد حرکتی شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی مطالعات گذشته نشان داد که تمرینات ثبات دهنده کتف باعث بهبود اختلال دیسکنزیای کتف می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات ثبات دهنده کتف، دیسکنزیای کتف، درد، عملکرد حرکتی
  • مریم تفنگ چی* صفحات 71-81
    زمینه و هدف

    ‌‌‌ بررسی ترس از ارزیابی منفی به عنوان یکی از عوامل روانشناختی در بروز سردردهای تنشی در افراد از اهمیت فراوانی برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر‌‌‌ بررسی روایی و پایایی نسخه کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی (BFNES؛ لیری، 1983) در بین زنان مبتلا به سردردهای تنشی بود.

    مواد و روش ها

    ‌‌‌ تعداد 110 نفر از زنان مبتلا به سردردهای تنشی در شهر اصفهان در سال 1398 به صورت نمونه‌‌‌گیری هدفمند انتخاب و BFNES را تکمیل کردند.‌‌‌ به منظور بررسی روایی مقیاس از روش‌های روایی صوری‌‌‌،‌‌‌ روایی همگرا و تحلیل عامل تاییدی و برای بررسی پایایی مقیاس از روش همسانی درونی‌‌‌،‌‌‌ پایایی تنصیفی و ترکیبی استفاده شد‌‌‌.‌‌‌ داده‌ها با نرم افزار SPSS و AMOS تحلیل شدند‌‌‌.‌‌‌

     یافته‌ها‌‌‌:‌‌‌ 

    ضریب آلفای کرونباخ‌‌‌،‌‌‌ پایایی ترکیبی و تنصیفی BFNES به ترتیب‌‌‌‌‌‌ 97/0‌‌،‌‌‌ 94/0 و 86/0 بدست آمد‌‌‌. همچنین‌‌‌ شاخص روایی همگرا‌‌‌ی مقیاس 81/0 بود. تحلیل عوامل نیز نشان داد که کلیه گویه‌ها دارای بار عاملی بالاتر از 40/0 بوده و ساختار تک عاملی BFNES برازش مطلوبی با داده ها دارد‌‌‌.

    نتیجه‌‌‌گیری‌‌‌:‌‌‌ 

    مقیاس ترس از ارزیابی منفی–فرم کوتاه‌‌‌‌‌‌ برای اهداف پژوهشی و بالینی در زنان مبتلا به سردردهای تنشی از ویژگی های روانسنجی مطلوبی برخوردار است‌‌‌.‌‌‌‌‌‌

    کلیدواژگان: مقیاس ترس از ارزیابی منفی، سردردهای تنشی، زنان، روایی، پایایی
  • بهزاد ناظم رعایا، تقی هاشمی، معین رضایی صفحات 82-95
    مقدمه

    یک شکایت شایع در بیماران تحت بیهوشی با پروپوفول، درد است. در حالی که اثر لیدوکایین در کاهش درد تزریق پروپوفول شناخته شده است، اثر مانور والسالوا بر کاهش این درد در مطالعات بسیار محدودی بررسی شده است. بنابراین هدف مطالعه‌ی حاضر به بررسی  تاثیر سه روش درمانی مانور والسالوا، لیدوکایین و نیز ترکیب مانور والسالوا و لیدوکایین در کاهش درد ناشی از تزریق پروپوفول میباشد.  

    مواد و روش‌ها :

    این مطالعه‌ یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور می‌باشد که بر روی 111 نفر از بیماران کاندید بیهوشی با پروپوفول انجام شد. بیماران به سه گروه لیدوکایین ، مانور والسالوا و لیدوکایین -مانور والسالوا تقسیم شدند و شدت درد با استفاده از معیار نمره‌دهی کلاسی درد (VAS) تعیین گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری من ویتنی و کروسکال والیس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS v23  استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین نمره‌ی درد در گروه ترکیب لیدوکایین و مانور والسالوا کمتر از دو گروه دیگر و برابر با 33/0±0.5 بوده‌است. به علاوه، میانگین نمره‌ی درد به ترتیب در گروه لیدوکایین و گروه مانور والسالوا برابر با 41/1± 4.6 و  91/1±7/81 بود. میانگین شدت درد در گروه های سنی و دو جنس زن و مرد با یکدیگر تفاوت معناداری نشان نداد.

    نتیجه گیری

     تزریق پروپوفول در سه گروه مورد مطالعه به طور مشابه کاهش یافت، اما در گروهی که لیدوکایین، والسالوا و مانور والسالوا را ترکیب کردند، درد کمترین بود، اما نمره کلی در سه گروه از نظر آماری متفاوت نیست.

    کلیدواژگان: پروپوفول، لیدوکائین، مانور والسالوا، درد
  • محمد رحیمی*، مریم صادقیان، هادی صمدی صفحات 96-108
    زمینه و هدف

    امروزه تمرینات ثبات مرکزی از اهمیت زیادی برای ارتقاء عملکرد، پیشگیری از آسیب و توانبخشی پس از آسیب برخوردار است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر شش هفته تمرینات منتخب ثبات مرکزی بر انحنای کمر و آزمون غربالگری حرکت عملکردی (FMS ;Functional Movement Screen) زنان با سندروم متقاطع تحتانی در پاندمی کووید 19 بود.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون - پس آزمون می باشد. نمونه آماری تحقیق زنان با دامنه سنی20 تا 30 سال (12نفر) و 40 تا 50 سال (12نفر) شهر مشهد بودند. ابتدا قوس لوردوز آزمودنی ها بوسیله خط کش منعطف بررسی و زوایا بیشتر از 30 درجه به عنوان هایپرلوردوزیس انتخاب شدند. سپس آزمون FMS گرفته شد. هر دو گروه تمرینات منتخب ثبات مرکزی را به مدت 6 هفته انجام دادند. میزان انحنای کمر و آزمون FMS در پایان 6 هفته مداخله تمرینی اندازه گیری شد. از آزمون تی زوجی به منظور بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر دو گروه 20-30  و 40-50 سال استفاده شد. همچنین برای مقایسه میزان تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بین دو گروه 20-30  و 40-50 سال از آنالیز کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دهنده کاهش معنی دار در میزان زاویه لوردوز زنان در هر دو گروه پس از شش هفته تمرینات منتخب ثبات دهنده بود (05/0≥P). همچنین نتایج به دست آمده از نمره کلی آزمون FMS نشان دهنده بهبود معنی داری در این آزمون در هر دو گروه پس از شش هفته مداخله تمرینی بود (05/0≥P). میزان تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر هر دو گروه 20-30  و 40-50 سال سن از نظر هر دو متغیر لوردوز و آزمون FMS مشابه بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، انجام تمرینات منتخب ثبات مرکزی می تواند در کاهش زاویه لوردوز و اصلاح الگوهای ناکارآمد حرکتی و ارتقاء عملکرد نقش به سزایی داشته باشد و به دلیل عدم نیاز به زمان طولانی در هر جلسه تمرینی می تواند باعث استفاده مداوم از آنها در طول زندگی شود، همچنین قابلیت اجرا در منزل به دلیل شیوع ویروس کرونا را نیز دارد. لذا میتوان از این پروتکل به عنوان جایگزینی برای تمرینات پرحجم و زمانبر استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تمرینات منتخب ثبات مرکزی، انحنای کمر، غربالگری حرکت عملکردی، سندروم متقاطع تحتانی
  • متین دهقان، کامران توکل، پیروز بصیری، مهدی ایزدی زمان آبادی، آتنا خیام باشی* صفحات 109-125
    مقدمه

    تسکین درد پس از عمل C/Sدارای اهمیت زیادی است. استامینوفن از  شایعترین داروها جهت کنترل درد پس از عمل می باشد. با توجه به اینکه استامینوفن IV باید چند نوبت در روز برای بیماران تزریق شود، برای صرفه جویی در وقت، نیروی انسانی و هزینه، پیشنهاد تزریق استامینوفن وریدی بصورت دریپ 24 ساعته داده می شود. لذا این مطالعه با هدف مقایسه دریپ استامینوفن با تزریق IV روتین  بر کنترل درد  پس از عمل جراحیC/S طراحی و اجرا شد.

    روش ها

    این مطالعه مداخله ای روی 80  نفر از خانم های مراجعه کننده جهت C/S به بیمارستان خانواده اصفهان در سال 1396 انجام شد. بیماران در دو گروه  دریپ 24 ساعته و تزریق IV روتین استامینوفن قرار گرفتند. سپس درد و عوارض پس از عمل در ریکاوری و طی 24 ساعت بعد عمل ارزیابی گردید. در پایان داده ها با استفاده از  SPSS تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

      میانگین نمره درد پس از عمل در هر دو گروه تفاوت معنادارآماری داشت(P-Value<0/05). میانگین نمره درد در گروه دریپ استامینوفن به صورت معنادار کمتر از گروه استامینوفن  IVروتین بود(P-Value=0/014) . میانگین فشارخون دیاستولیک در گروه استامینوفن IVروتین به صورت معنادار بالاتر از گروه دریپ  استامینوفن بود (P-Value=0/004). عوارض دارویی در گروه استامینوفن IVروتین بیشتر بود.

    بحث: 

    این مطالعه نشان داد که دریپ 24 ساعته استامینوفن اثرات ضددردی بهتر با عوارض جانبی کمتر نسبت به تزریق روتین استامینوفن IV بعد از عمل  C/S به همراه دارد.

    کلیدواژگان: استامینوفن، سزارین، درد بعد از عمل، پمپ PCA
  • هاله شایسته، محمد نریمانی*، مهدی فتحی صفحات 126-141
    زمینه و هدف

    بررسی و مقایسه تاثیر شیوه درمانی هینوتراپی و درمان روان پویشی کوتاه مدت بر کیفیت زندگی بیماران با درد مزمن.

    روش بررسی: 

    پژوهش حاضر از نوع آینده نگر، کاربردی و آزمایشی  است. جامعه آماری کلیه بیماران مبتلا به اختلال درد مزمن در شهر تهران در سال 1399 بود. نمونه گیری به روش هدفمند صورت گرفت و 60 نفر (هر گروه 20 نفر (دوگروه آزمایشی و یک گروه کنترل)) از بیماران مبتلا به اختلال درد مزمن انتخاب و به روش گمارش تصادفی در گروه های آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. آموزش روانپوشی کوتاه مدت و هیپنوتراپی به گروه آزمایش به مدت 8 جلسه ارایه شد؛ از پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، پرسشنامه چند بعدی درد و ستهاون- ییل، پرسشنامه هیپنوتیزم پذیری واترلو استنفورد (1993)، درمان روانپویشی کوتاه مدتدانلو و هیپنوتراپی واتسون به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد.

    یافته ها: 

    تفاوت میانگین مولفه های سلامت جسمی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی و سلامت محیطی کیفیت زندگی در مراحل پیش آزمون- پس آزمون و پیش آزمون - پیگیری معنادار، اما تفاوت آن میانگین ها در مراحل پس آزمون پیگیری غیر معنادار بود. هر دو شیوه مداخله منجر به افزایش میانگین مولفه های چهار گانه کیفیت زندگی در مراحل پس آزمون و پیگیری شده است. همچنین درمان روانپویشی کوتاه مدت در مقایسه با هیپنوتراپی مولفه های سلامت جسمی کیفیت زندگی (021/0=p)، سلامت محیطی (032/0=p) و سلامت روانی (007/0=p) را بیشتر افزایش داده است.

    نتیجه گیری:

      هر دو روش درمان روانپویشی کوتاه مدت و هیپنوتراپی کیفیت زندگی را در بیماران مبتلا به درد مزمن افزایش می دهد، اما درمان روانپویشی کوتاه مدت در مقایسه با هیپنوتراپی روش موثرتری است.

    کلیدواژگان: درمان روانپویشی کوتاه مدت، هیپنوتراپی، کیفیت زندگی، اختلال درد مزمن
  • ریحانه ابری، داریوش شیخ زاده* صفحات 142-151
    مقدمه

    دو داروی فنتانیل و سوفنتانیل از داروها افزوده شده به داوری بیحس کننده هستند که نسبت به سایر داروها، بیشتر مورد استفاده قرار گرفته اند، با این حال هنوز اطلاعات دقیقی نسبت به ایمنی افزودن این دو دارو به داروی بیحسی در بروز احتباس ادراری در دست نیست، لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه افزودن فنتانیل و سوفنتانیل به داروی بی حسی کننده و اثرات آن بر احتباس ادراری پس از بی حسی نخاعی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه به صورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز و بر اساس بیانیه PRISMA انجام شد. جستجو در پایگاه های داده MEDLINE، CENTRAL و EMBASE ، وب آو ساینز ، اسکوپوس ، مگ ایران و SID با استفاده از کلیدواژه های بی حسی، بیحسی نخاعی، فناتیل، سوفنتانیل، بوپیواکایین، روپیکایین، لووبوپیوا، بیحسی منظقه ای، احتباس ادراری و پس از بیهوشی به کمک عملگراهای بولین انجام شد.

    نتایج

    تفاوت معنی داری در احتباس ادرار([49/1-70/0]02/1=RR؛ 95%CI) بین گروه مداخله و کنترل وجود نداشت؛ همچنین تفاوت معنی داری بین فنتانیل یا سوفنتانیل وجود نداشت (13/0=Chi/ 0%=I2).

    نتیجه گیری

    افزودن فنتانیل یا سوفنتانیل به داروی بیحس کننده در طی بیحسی نخاعی اثری بر احتباس ادراری پس از جراحی ندارند.

    کلیدواژگان: : فنتانیل، سوفنتانیل، بیحسی نخاعی، احتباس ادراری
  • مهدی نظری، داریوش شیخ زاده صفحات 152-161
    مقدمه

    در طی چند سال اخیر روند استفاده از داروهای غیراوپیوییدی برای مدیریت درد پس از جراحی با استقبال بالایی همراه شده است و از طرفی با توجه به نتایج متناقض استفاده پیشگیرانه ایبوبروفین وریدی قبل از جراحی، مطالعه حاضر با هدف تاثیر تک دوز ایبوپروفن وریدی قبل از جراحی بر درد پس از بیهوشی به صورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه به صورت مروری سیستماتیک و متاآنالیز در شش ماهه اول سال 1401 بر اساس بیانیه PRISMA انجام شد. بدین منظور کلیدواژه های ایبوپروفن، داخل وریدی، درد پس از جراحی، بی‌دردی، اوپیوییدو بی‌دردی تحت کنترل بیمار در پایگاه های داده ای پابمد، اسکاپوس، MEDLINE، Embase، مرکز ثبت کارآزمایی‌های کنترل‌شده کاکرین و پایگاه‌های داده Web of Science ، مگ ایران و SID جستجو شدند.

    نتایج

    بررسی شدت درد در ساعت 12 (64/1-=MD-(56/2-،72/0-)95%CI- 001/0=P و 95%=I2) و 24 ساعت (58/0-=MD-(18/0-،99/0-)95%CI- 001/0=P و 90%=I2) پس از اتمام جراحی حاکی از آن بود که تجویز پیشگیرانه ایبوبروفین به صورت چشمگیری منجر به کاهش شدت درد شده بود.

    نتیجه گیری

    تجویز تک دوز پیشگیرانه ایبوبروفین وریدی منجر به کاهش شدت درد در طی 24 ساعت اول پس از جراحی می شود، با این حال اثرات آن با گذشت زمان کمتر می شود.

    کلیدواژگان: ایبوبروفین، وریدی، تک دوز، درد، پیشگیرانه
  • بررسی تاثیر آموزش قبل از سزارین انتخابی بر پذیرش بی حسی نخاعی و کاهش اضطراب اتاق عمل
    علی محمدیان اردی، نوشین مبارکی اصل، فرهاد پور فرضی، مرضیه شمشیربند، مهزاد یوسفیان صفحات 162-170
    زمینه و هدف

    بی حسی موضعی روش ارجح بیهوشی در سزارین الکتیو است. اضطراب قبل از عمل مشکلی بسیار شایع در تمامی اعمال جراحی است. هدف مطالعه حاضر تعیین  تاثیر آموزش قبل از سزارین انتخابی بر پذیرش بی حسی نخاعی و اضطراب  اتاق عمل بود.

    روش بررسی

     این مطالعه از نوع نیمه تجربی بود. تعداد70 مادر باردار کاندید عمل سزارین الکتیو بصورت تصادفی به دو گروهA  و B تقسیم شدند. نمونه گیری به روش تصادفی سازی انجام شد. جهت بررسی اضطراب از پرسشنامه  اضطراب همیلتن استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 24 استفاده شد.

    یافته ها

    آموزش های قبل از عمل باعث افزایش میزان پذیرش بی حسی نخاعی در مادران باردار کاندید سزارین الکتیو نسبت به گروه کنترل شد (003/0=p). بر اساس مقیاس اضطراب همیلتون فراوانی اضطراب در حد متوسط و شدید در گروه آموزش دیده نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشته است (001/0=p). میزان اضطراب متوسط و اضطراب شدید بعد از اموزش کاهش معناداری داشت (001/0=p). بر اساس مقیاس اضطراب Hamilton میانگین اضطراب بعد از آموزش دارای تفاوت معنی داری نسبت به قبل از آموزش بود (001/0=p). همچنین میزان اضطراب بر اساس مقیاس اضطراب همیلتون در گروه آموزش دیده تفاوت معناداری نسبت به گروه کنترل داشت (001/0=p).
     

    نتیجه گیری

    ارجاع مادران باردار کاندید سزارین الکتیو به درمانگاه بیهوشی و ارایه آموزش باعث کاهش اضطراب وکاهش بیهوشی های عمومی می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، بی حسی نخاعی، سزارین، آموزش
  • راهکارهایی برای درمان و عوارض دارویی درد پس از جراحی سزارین: وضعیت کنونی و روش های جدید
    منصور رضایی، پویا جعفری دودران، محمد قلیزاده، مینا زینالزاده صفحات 171-183
    مقدمه

     روش های متفاوت برای مدیریت درد پس از سرازین وجود دارند، با توجه به اهمیت مدیریت مناسب درد پس از جراحی سزارین، این مطالعه با هدف ارایه روش های جایگزین‌ و ترکیبات اصلی بی دردی قابل استفاده در زنان تحت عمل سزارین انجام شد

    روش کار

     این مطالعه به روش مرور غیر سیستماتیک و نقلی در سه ماهه آخر سال 1400 انجام شد؛ در این مطالعه، جستجو بدون هیچ محدودیتی(زمانی و نوع مطالعه) در مقالات چاپ شده در دو پایگاه داده ای مدلاین و پاب مد با استفاده از کلیدواژه های انتخاب شده بر اساس مش که شامل: جراحی سزارین، بی دردی چندوجهی، مدیریت درد، عارضه، بی حسی، داروی بی حسی، بی دردی، سزارین الکتیو، درمان و مخدر های داخل نخاعی بودند، انجام شد.

    نتایج

     تعداد 50 مقاله مورد ارزیابی قرار گرفتند و موضوعاتی همچون شامل گسترش و تکامل بی دردی در جراحی سزارین، مخدرهای داخل نخاعی، مخدر های اپیدورال، غیرمخدر های نورواگزیال همراه، داروهای غیر نورواگزیال (دهانی، وریدی، زیرجلدی وزیرزبانی) که شامل : پاراستامول، ضدالتهاب غیراستروییدی، کتامین، دگزامتازون، گاباپنتین، منیزیم و مخدرها، بودند. پس از آن عوارض استفاده از مخدرها همچون: دپرسیون تنفسی، خارش،احتباس ادراری، تهوع و استفراغ نیز ارایه شدند و پس از آن به بررسی بلوک اعصاب محیطی، روش های غیر دارویی نیز پرداخته شد

    نتیجه گیری

     استفاده از روش های بدون استفاده از داروهای مخدر در مدیریت مطلوب درد پس از سزارین نسبت به روش های قدیمی ارجحیت دارند.

    کلیدواژگان: مدیریت درد، سزارین، بیحسی، بی دردی
|
  • Ehsan Sadat Hosseini, Seyed Kazem Mosavi Sadati*, Abdulrasul Daneshjoo Pages 1-14
    Aims and background

    Chronic back pain is a common disease among men. The aim of this study was to investigate the effect of a Graston massage session on pain and range of motion of the lumbar and hip regions in men with chronic low back pain.

    Materials and Methods

    The present study was an experimental study with a pre-test-post-test design. Participants in this study were 56 men with chronic low back pain who were selected by purposive sampling method and randomly assigned to experimental (n = 28) and control (n = 28) groups. In this study, pain with VAS visual index and range of motion were evaluated with inclinometer along with Android smartphone application. In the experimental group, massage with Greston instrument was performed for one session for 20 minutes. The control group did not receive any intervention in this study. In order to test the research hypotheses under normal conditions, analysis of covariance (between groups) and correlated t (within groups) were used

    Results

    The results of this study showed that applying a Graston massage session on constant pain during movement and range of motion of men with chronic low back pain was effective (P ≤ 0.05).

    Conclusion

    Due to the effect of Craston massage on back pain and range of motion of the joints, coaches and sports physicians are recommended to use this type of intervention to prevent injuries and treatment.

    Keywords: Graston, Pain, ROM, Chronic back pain
  • Mohammad Rahimi*, Zahra Mohagheghi Pages 15-28
    Background

    The aim of this study was to evaluate the effect of online yoga exercises on pain, functional disability and functional tests of the torso and lumbar in middle-aged women with nonspecific chronic low back pain in the Covid 19 pandemic.

    Methods

    The research was quasi-experimental and applied study. Thirty women with nonspecific chronic low back pain in the age range of 35 to 55 years were selected based on inclusion and exclusion criteria as a sample and its were randomly divided into experimental and control groups. In order to measure the variable of pain from the Visual Analog Scale, functional disability from the self-reported questionnaire of Oswestry, ITOO tests for functional tests of the torso and the functional scale of the lumbar were used. Eight weeks of yoga exercises were done online. Data were analyzed by paired t-test and analysis of covariance at the significant level of P≤0.05.

    Results

    The results showed a significant effect of the online yoga exercises on the variables of pain intensity, functional disability, lumbar executive scale, endurance of flexor and extensor trunk muscles of the experimental group (P≤0.05) and also there was a significant difference on the results of post-test research variables between the two groups (P≤0.05).

    Conclusion

    According to the results of this study, in relation to the effect of online yoga exercises in improving non-specific chronic low back pain, the use of this type of exercises is recommended in corrective exercises and movement therapy clinics.

    Keywords: Online Yoga Exercises, Pain, Functional Disability, Trunk, lumbar Function Tests, Non-Specific Chronic Low Back Pain
  • Fatemeh Amirizadeh, Amir Letafatkar*, Maliheh Haddadnejad Pages 29-43
    Background and Objectives

    Glenohumeral internal rotation deficit (GIRD) is one of the most important risk factors for overhead-throwing athletes and adversely affects the biomechanics of the Glenohumeral joint during overhead-throwing motions. The aim of this study was to review all the articles performed in the field on the effect of corrective exercises on pain, function, proprioception, and muscle activity in people with GIRD

    Materials and Methods

    Reputable domestic and external electronic databases such as Sid, Magiran, Noormags, Science Direct, Google Scholar, PubMed, Trip Database, and Scopus were searched in all years through relevant keywords. A total of 444 studies were reviewed, of which 7 articles were accepted based on inclusion and exclusion criteria’s. The PEDro scale was used to evaluate the quality of selected articles.

    Results

    2 examined the effect of stretching exercises, 2 examined the effect of rotator cuff exercises, 1 examined the effect of throwing exercises augmented, 1 examined the effect of facial manipulation, and 1 compared the effects of Kinesio Taping and stretching in people with GIRD. The results suggested that corrective exercises were effective in reducing pain and improving function, proprioception, and muscle activity in people with GIRD.

    Conclusion

    A corrective exercises proposed to improve muscle activity, function, and proprioception and reduce pain in people with GIRD.

    Keywords: corrective exercises, muscle activity, function, proprioception, pain, glenohumeral internal rotation deficit (GIRD)
  • Zohre Gholami, Amir Letafatkar Mehdi Hosseinzadeh, Fatemeh Sharafodin-Shirazi Pages 44-58
    Background and Aim

    Non-specific chronic low back pain (LBP) is the most common problem of spinal column disorder and musculoskeletal problems. Many evidence has demonstrated that exercise and corrective exercise is a positive intervention on decrease pain; but according to the relationship between increased lumbar lordosis angle and low back pain; it seems to be very important to implement the study about pain changes and lumbar lordosis angle. Furthermore, movement control impairment is one of the most problem related with low back pain. The aim of current systematic review was to evaluate the effect of exercise on pain, lumbar lordosis angle and movement control in participants with non-specific chronic low back pain.

    Material and Methods

    A data base search within the all of times was performed, using Google Scholar, PubMed, The PEDro, CINAHL, Cochrane Library, Trip Database and Web of Science systems. Studies investigating the effect of types of exercise in pain, lumbar lordosis angle and movement control in patient with LBP were included. PEDro quality scale was used for the assessment of included studies.

    Results

    Eleven out of 128 relevant articles had our search entrance criterions, which were chosen for this review (score higher than 5 on the PEDro scale). There was a large difference between various studies base on their methodology, outcome measures, simple size, procedure, etc. However, results from studies have verified that exercise causes decrease pain, decrease lumbar lordosis angle and increase movement control in patient with LBP; and exercise effective on decrease pain in pregnant women, but was not effect on lumbar lordosis angle in pregnant women. Also studies that shown decreased lumbar lordosis angle after exercises, was more effectively on more decreased LBP in patient.

    Conclusion

    It is likely that exercise decrease pain, lumbar lordosis angle and increase movement control in patient with low back pain; also exercise can decrease LBP in pregnant women, especially in the last months of pregnancy.

    Keywords: Chronic low back pain, Pregnancy, Lumbar lordosis, Exercise therapy, Movement control
  • Ehsan Alvani, Amir Letafatkar*, Maliheh Haddadnejad Pages 59-70
    Background and Objectives

    Changes in bone position and scapular movements affect shoulder function and can lead to scapular dyskinesia. The purpose of this validity review article was to evaluate the effect of scapular stabilization exercises on pain and motor function in patients with scapular dyskinesia.

    Materials and Methods

    Search with related keywords in all years and in Magiran, Google Scholar, Elmnet and PEDRO websites with keywords Scapular Stabilization exercise, Scapular-focused exercise, Scapular Dyskinesia, Motor function, Pain, Kinematics and scapular position was performed. Studies investigating the effect of scapular stabilization exercises on scapular dyskinesia were included in the study. PEDro scale was used to evaluate the quality of imported articles.

    Results

    Thirty studies were reviewed, of which five studies that had inclusion criteria (score higher than 5 on the Pedro scale) were selected for review. There were many differences in the methodology, the main index to be evaluated, the number of samples, the method of implementation, the method of evaluating the variables, etc. in the studies. In people with dyskinesia, stabilizing exercise reduces pain and improves motor function.

    Conclusion

    The results of previous studies showed that scapular stabilization exercises improve scapular dyskinesia.

    Keywords: scapular stabilization exercises, scapular dyskinesia, pain, motor function
  • Maryam Tofangchi* Pages 71-81
    Aim and Background

     Examining fear of negative evaluation as one of psychological causes in headaches is important. The aim of the present study was to investigate validation and psychometric properties of the Brief Fear of Negative Evaluation Scale (BFNES, Leary, 1983) in a group of women with tension-type headaches.

    Methods and Materials: 

    A total of 110 women with tension-type headaches in Isfahan in the year of 2019 were selected through purposeful sampling method, and responded to BFNES.‌‌‌ To examine validity and reliability of the scale, convergent validity and confirmatory factor analysis and internal consistency method, the split-half validity and mixed validity were used, respectively‌‌.‌‌‌ Data were analyzed using SPSS and AMOS software‌‌.

    Findings

     Cronbach's alpha, mixed and split-half coefficients for BFNES were 0‌‌.97, 0‌‌.94 and 0‌‌.86, respectively. The index of convergent validity of the scale was obtained as 0‌‌. 81. Furthermore, the results of factor analysis showed that all items had a high factor load more than 0‌‌.40, and the single-factor structure of BFNES fitted well with the data.

    Conclusions‌‌: 

    The Brief Fear of Negative Evaluation Scale showed good psychometric properties clinical and research purposes in women with tension-type headaches‌‌.

    Keywords: Brief fear of negative evaluation scale, tension-type headaches, women, reliability, validity
  • Behzad Nazemroaya, Taghi Hashemi, Moeen Rezaei Pages 82-95
    Background

    Propofol is commonly used in anesthesia practice because of its rapid recovery time, but pain upon injection is one of the unfavorable complications of this drug, which can cause both physical and mental discomfort for patients. Therefore, it is important to lower the pain on injection of Propofol in patients undergoing anesthesia. As a result, the current study was conducted in order to compare the effects of lidocaine, lidocaine, and the Valsalva maneuver, and the Valsalva maneuver on decreasing the pain of Propofol injection.

    methods

     This study is a clinical trial with 111 patients. The patients were allocated into 3 groups with one group receiving lidocaine, the second group receiving lidocaine and the Valsalva maneuver , and Valsalva maneuver. The pain resulting from injecting Propofol based upon the Visual Analog Scale (VAS) score was evaluated (with 1 being no pain and 10 the most severe imaginable pain). Data were compared and analysed using proper statistical tests using SPSS version 23.

    Results

     The mean pain score in the combination group of lidocaine and Valsalva maneuver was lower than the other two groups and was equal to 0.5 ± 0.33. In addition, the mean pain scores in the lidocaine group and the Valsalva maneuver group were 4.6 ± 1.41 and7.81±1/91, respectively. The mean pain intensity in the age groups and the sexes did not show a significant difference with each other.

    Conclusion

     The current study showed that the injection of Propofol in the three groups of the study was reduced in a similar fashion, however in the group which combined lidocaine, Valsalva, and the Valsalva maneuver, pain was lowest, but the overall score in the three groups was not statistically different.

    Keywords: Propofol, lidocaine, Valsalva maneuver, pain
  • Mohammad Rahimi*, Maryam Sadeghiyan, Hadi Samadi Pages 96-108

    Backgrund: 

    Nowadays, core stability exercises are very important for performance enhancement, injury prevention and post-injury rehabilitation. The aim of this study was to investigate the effect of six weeks of selected core stability exercises on lumbar curvature and functional movement screening test of women with lower crossed syndrome in Covid Pandemic 19.

    Methods

    The present study is a quasi-experimental study with pretest-posttest design. The statistical population of the study was women aged 20 to 30 years (12 people) and 40 to 50 years (12 people) in Mashhad. The subjects' lordosis arch was examined with a flexible ruler and angles greater than 30 degrees were selected as hyperlordosis. Then FMS test was performed. Both groups performed selected core stability exercises for 6 weeks. Lumbar curvature and FMS test were measured at the end of 6 weeks of training intervention. Paired t-test was used to evaluate the effect of central stability exercises on two groups of 20-30 and 40-50 years. Also, analysis of covariance was used to compare the effect of central stability exercises between the two groups of 20-30 and 40-50 years.

    Results

    The results showed a significant reduction in the lordosis angle of women in both groups after six weeks of selected core stabilization exercises (P<0/05). Also, the results obtained from FMS test showed a significant improvement in this test in both groups after six weeks of training intervention (P<0/05). The effect of central stability exercises on both groups of 20-30 and 40-50 years of age was similar for both lordosis variables and FMS test.

    Conclusion

    According to the results of the present study, performing core stability exercises can play an important role in reducing lordosis angle and correcting dysfunctional movement patterns and improving performance. And because they do not require a long time in each training session, they can be used continuously throughout life, it can also be run at home due to the spread of the Corona virus. Therefore, this protocol can be used as an alternative to bulky and time-consuming exercises.

    Keywords: Selected core Stability Exercises, Lumbar Curvature, Functional Movement Screening, Lower Crossed Syndrome
  • Matin Dehghan, Kamran Tavakkol, Pirooz Basiri, Mehdi Izadi Zaman Abadi, Atena Khayambashi* Pages 109-125
    Background

    Pain relief after C/S is very important. Acetaminophen is one of the most common drugs to control post-operative pain. Due to the fact that Acetaminophen IV should be injected several times a day for patients, to save time, manpower and cost, it is recommended to inject intravenous Acetaminophen in 24-hour drip. Therefore, this study was designed and performed to compare Acetaminophen drip with routine IV injection on pain control after C/S surgery.

    Methods

    This interventional study was performed on 80 women who referred to Isfahan Family Hospital for C/S in 1396. Patients were divided into two groups of 24-hour drip and routine IV injection of Acetaminophen. Then postoperative pain and complications were evaluated in recovery and within 24 hours after surgery. Finally, the data were analyzed using SPSS.

    Results

    The mean score of postoperative pain in both groups was statistically significant (P-Value <0.05). The mean pain score in the Acetaminophen drip group was significantly lower than the routine IV Acetaminophen group (P-Value = 0.014). Mean Diastolic Blood Pressure in routine IV Acetaminophen group was significantly higher than Acetaminophen drip group (P-Value = 0.004). Drug side effects were higher in the routine IV Acetaminophen group. 

    Conclusion

     This study showed that 24-hour Acetaminophen drip had better analgesic effects with fewer side effects than routine IV Acetaminophen injection after C/S surgery.

    Keywords: Acetaminophen, cesarean section, postoperative pain, PCA pump
  • Halleh Shayesteh, Mohammad Narimani*, Mehdi Fathi Pages 126-141
    Background

    review and comparison of the effect of therapy method of hinotherapy and short-term psychodynamic therapy on the quality of life of patients with chronic pain.

    Methods

    The current research is prospective, practical and experimental. The statistical population was all patients with chronic pain disorder in Tehran in 2019. Sampling was done in a purposive samplingand 60 people (20 people in each group (two experimental groups and one control group)) were selected from patients with chronic pain disorder and were randomly assigned into experimental and control groups. Short-term psychotherapy and hypnotherapy training was provided to the experimental group for 8 sessions; World Health Organization quality of life questionnaires,West Haven-Yale Multidimensional Pain Questionnaire, Waterloo Stanford Hypnotizability Questionnaire (1993), Dunlow's short-term psychodynamic therapy and Watson's hypnotherapy were used to collect information.

    Results

    The average difference of the physical health, mental health, social health and environmental health components of the quality of life in the pre-test-post-test and pre-test-follow-up stages was significant, but the difference of those averages in the post-test follow-up stages was not significant. Both methods of intervention have led to an increase in the average of the four components of the quality of life in the post-test and follow-up stages. Also, compared to hypnotherapy, short-term Dynamic Psychotherapy has increased the physical health components of quality of life (p=0.021), environmental health (p=0.032) and mental health (p=0.007).

    Conclusion

    Both short-term Dynamic Psychotherapy and hypnotherapy increase the quality of life in patients with chronic pain, but ShortTerm Dynamic Psychotherapy is more effective compared to hypnotherapy.

    Keywords: : short-term Dynamic Psychotherapy, hypnotherapy, quality of life, chronic pain disorder
  • Reyhaneh Abri, Daryoush Sheikhzadeh* Pages 142-151
    Introduction

    two drugs, fentanyl and sufentanil, are drugs added to the anesthetic trial, which have been used more than other drugs, however, there is still no detailed information about the safety of adding these two drugs to the anesthetic drug in the event of urinary retention in Therefore, the present study was conducted with the aim of comparing the addition of fentanyl and sufentanil to the anesthetic drug and its effects on urinary retention after spinal anesthesia.

    Methods

    This study was conducted as a systematic review and meta-analysis based on the PRISMA statement. Searching MEDLINE, CENTRAL and EMBASE, Web of Science, Scopus, Mag Iran and SID databases using the keywords anesthesia, spinal anesthesia, phenethyl, sufentanil, bupivacaine, ropicaine, levobopiva, regional anesthesia, urinary retention and after Anesthesia was performed with the help of Boleyn operatives.

    Results

    There was no significant difference in urinary retention (RR=1.02 [0.70-1.49]; 95% CI) between the intervention and control groups; Also, there was no significant difference between fentanyl or sufentanil (Chi=0.13/I=0%).

    Conclusion

    Adding fentanyl or sufentanil to the anesthetic drug during spinal anesthesia has no effect on urinary retention after surgery

    Keywords: fentanyl, sufentanil, spinal anesthesia, urinary retention
  • Mehdi Nazari, Daryoush Sheikhzadeh Pages 152-161
    Introduction

    During the last few years, the trend of using non-opioid drugs for the management of pain after surgery has been highly welcomed, and on the other hand, considering the contradictory results of the preventive use of intravenous ibuprofen before surgery, the present study aimed at the effect of a single dose of intravenous ibuprofen before surgery. A systematic review and meta-analysis was conducted on post-anesthesia pain surgery.

    Methods

    This study was conducted as a systematic review and meta-analysis in the first six months of 1401 based on the PRISMA statement. For this purpose, the keywords of ibuprofen, intravenous, post-surgical pain, analgesia, opioid and analgesia under patient control in the databases PubMed, Scopus, MEDLINE, Embase, Cochrane Center for Controlled Trials and Web of Science, Mag Iran and SID databases.

    Results

    Examining pain intensity at 12 hours (MD=-1.64 (-2.56, -0.72), 95%CI P=0.001 and I=95%) and 24 hours (-0.58) MD = (-0.18, -0.99) 95% CI- P = 0.001 and I = 90%) after surgery indicated that prophylactic administration of ibuprofen significantly reduced pain intensity.

    Conclusion

    The administration of a single prophylactic dose of intravenous ibuprofen leads to a decrease in pain intensity during the first 24 hours after surgery, however, its effects decrease over time.

    Keywords: ibuprofen, intravenous, single dose, pain, preventive
  • The effect of preoperative education on anxiety and acceptance of spinal anesthesia among mothers undergoing elective cesarean section
    Ali Mohammadian-Erdi, Noushin Mobaraki asl, Farhad Pourfarzi, Marzieh Shamshirband, Mahzad Yousefian Pages 162-170
    Background

    spinal anesthesia is the preferred method of anesthesia in elective cesarean section. Preoperative anxiety is a very common problem in all surgeries. The purpose of the present study was to determine The effect of preoperative education on anxiety and acceptance of spinal anesthesia among mothers undergoing elective cesarean section.

    Methods

    This study was a quasi-experimental study. A total of 70 pregnant mothers who were candidates for elective cesarean section were randomly divided into two groups, A and B. Sampling was done by randomization method. The Hamilton Anxiety Questionnaire was used to assess anxiety. SPSS software version 24 was used for data analysis

    Results

    Preoperative training increased the acceptance rate of spinal anesthesia in pregnant women elective cesarean section candidates compared to the control group (p=0.003). According to the Hamilton Anxiety Scale, the frequency of moderate to severe anxiety in the trained group was significantly lower than in the control group (p=0.001). Moderate and severe anxiety after training had a significant decrease (p=0.001). According to the Hamilton Anxiety Scale, the mean of post-training anxiety was significantly different from before training (p=0.001). Also, the level of anxiety based on the Hamilton Anxiety Scale in the trained group was significantly different from the control group (p= 0.001).

    Conclusion

    Referral of pregnant mothers who are candidates for elective cesarean section to the anesthesia clinic and provide training will reduce anxiety and general anesthesia.

    Keywords: Anxiety, spinal anesthesia, cesarean section, education
  • Strategies for the treatment and pharmacological side effects of pain after cesarean section: Current status and new methods
    Mansour Rezaei, Pooya Jafari doudaran, Mohammad Gholizade, Mina Zeynalzade Pages 171-183
    Introduction

     There are different methods for pain management after cesarean section. Due to the importance of proper pain management after cesarean section, this study was performed to provide alternative methods and main analgesic compounds that can be used in women undergoing cesarean section.

    Methods

     This study was performed by non-systematic and narrative review method in the first quarter of 2022; In this study, search without any restrictions (time and type of study) in articles published in two databases, Medline and PubMed, using selected keywords based on mesh, which include: cesarean section, multidimensional analgesia, pain management, Complications, anesthesia, anesthesia, analgesia, elective cesarean section, treatment and intrathecal drugs were performed.

    Results

     Fifty articles were evaluated and topics such as the development of analgesia in cesarean section, intrathecal opioids, epidural opioids, associated neuroaxial non-narcotics, non-neuroaxial drugs (oral, intravenous, subcutaneous and lingual) including paracetamol , Nonsteroidal anti-inflammatory drugs, ketamine, dexamethasone, gabapentin, magnesium and opioids. After that, the side effects of drug use such as: respiratory depression, pruritus, urinary retention, nausea and vomiting were presented, and then peripheral nerve block, non-pharmacological methods were studied.

    Conclusion

     The use of non-narcotic methods in the optimal management of pain after cesarean section is preferable to the old methods.

    Keywords: pain management, cesarean section, anesthesia, analgesia