فهرست مطالب

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 47 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فرزاد ادیبان، احمد خواجه، لیلا انبارکی صفحات 1-33
    زمینه و هدف

     در تمامی اقوام، ملت‌ها و جوامع، مردم به آینده و اهمیت آن در زندگی توجهی در خور دارند در حقیقت، آینده نگاری یعنی آمادگی برای آینده و کار بست منابع موجود به بهترین شکل ممکن در راستای ارزش ها آینده نگاری در ارتباط با دانش برنامه ریزی؛ فرآیند حدس زدن و پیش گویی دستاوردهای آینده برای کمک به برنامه ریزی و شناخت آینده به صورت ساختارمند و سازماندهی شده قابل تعریف است. به عبارت دیگر، آینده نگاری فعالیتی یک باره نیست و در خلال تکرار و مرور مرتب است که فرضیه های قبلی تحکیم شده یا باطل می شوند و فرضیه های جدید جای آن را می گیرند. در آینده نگاری وجوه اقتصادی و اجتماعی مورد مطالعه قرار می گیرد و افق زمانی مورد مطالعه بلند مدت است. آینده پژوهی فرآیندی است برای تصمیم گیری های بهتر، با نگاه به افق های دور و می تواند در حل و فصل مسایل پیچیده ی جامعه و هم چنین در ساختن آینده به کار آید. آینده پژوهی در زمره ی فناوری های نرم قرار می گیرد. محقق در این جستار سعی دارد تا با بررسی ابعاد آینده پژوهی، ضرورت آن و نحوه آینده پژوهی را مورد بررسی قرار دهد همچنین پس از گذر از آینده پژوهی، سناریونویسی و روش های آن مورد بررسی قرار گرفته شده است

    روش تحقیق:

     این تحقیق از حیث هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است. در این تحقیق برای پاسخ گویی به سیوالات از طریق گردآوری اطلاعات با روش کتابخانه ای و با استفاده از فیش برداری منابع و همچنین استفاده از سایت های خبری و مقالات تخصصی استفاده شده است

    نتایج و یافته ها

     یافته های تحقیق حاکی از این است توسعه سناریو در راس آینده پژوهی است تقلید مطلق از رو ش ها و موضوعات آینده نگاری، به گونه ای که دیگران دنبال کرده اند و وام گرفتن از آن ها می تواند پیامدهایی ناگوار داشته باشد. هر کشور متناسب با شرایط، زیرساخت ها و نیازهای خود باید پروژه آینده نگاری را طراحی و اجرا کند.موفقیت آینده نگاری رابطه ای مستقیم با زیرساخت های کشور در عرصه های مختلف به ویژه زیرساخت های علمی و تحقیق و توسعه دارد . با وجود تفاوت های اساسی میان کشورها، استفاده و بهره گیری از تجارب کشورهای دیگر در برخی عرصه ها می تواند به موفقیت آینده نگاری کمک کند.ارتباط گسترده و مناسب نقش اساسی در موفقیت پروژه بر عهده دارد. این ارتباط شامل ارتباط میان عوامل و دست اندرکاران پروژه و هم چنین میان پروژه به عنوان یک کل و دیگر بخش های کشور به ویژه مقامات و سیاست گذران است. مرحله طراحی پروژه نقش کلیدی در نیل به اهداف دارد. در این مرحله می بایستی با بررسی های لازم اولویت ها، نخبگان، سیر و روش انجام کار و سازماندهی آن به روشنی پیش بینی و تنظیم شود.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، روش سناریونویسی
  • مصطفی زارعی، عباس برزگرزاده، عبدالمحمد افروغ صفحات 35-61
    زمینه و هدف

     پژوهش حاضر به بررسی یکی از موضوعات حقوق بین الملل دریاها یعنی حاکمیت دولت در دریای سرزمینی می پردازد. این موضوع همواره یکی از مباحث مطروحه در حقوق بین الملل دریا بوده است. در واقع انگیزه اصلی از نگارش این پژوهش بررسی و تجزیه و تحلیل موارد مزبور در عرصه بین الملل و وضعیت حقوقی دولت ساحلی ایران بر آب های سرزمینی خود بوده است. این تحقیق به نوبه خود کوشیده است به منظور اجتناب از هر گونه تفسیر یک جانبه دولت ها در زمینه مسایل مرتبط با حاکمیت دولت در دریای سرزمینی،این موضوع و مسایل مرتبط با آن را بصورتی روشن بررسی نماید، به همین منظور سعی گردیده قواعد موجود بطور دقیق و در صورت لزوم همراه با بررسی تاریخی مطرح شوند و در آن میان قواعد مبهم در حد امکان روشن گردند. در مواردی هم که قواعدی موجود نبوده، به طرح پیشنهادهای مناسب اقدام شده است.

    روش تحقیق:

     پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی درصدد پاسخگویی به این پرسش است که مبانی حقوقی و صلاحیت های دولت ایران در مقایسه با کنوانسیون های 1958 و 1982 چگونه است؟

    نتایج و یافته ها

     نتایج این پژوهش نشان می دهد که نظام حقوق دریایی ایران در مقایسه با کنوانسیون های 1958 و 1982 مبتنی بر سه رویکرد می باشد: الف) نظام حقوق دریایی ایران به ابتکاراتی دست زده است. ب) نظام حقوقی ایران اصول و قواعد حقوی مندرج در کنوانسیون حقوق دریاها را تایید نموده است. ج) نظام حقوقی ایران در رویکرد سوم، بر خلاف کنوانسیون 1982 حقوق دریاها در تبیین موضوع های حقوقی سکوت نموده است.

    کلیدواژگان: دریای سرزمینی، حق حاکمیت، صلاحیت دولت ساحلی، نظام حقوقی ایران، کنوانسیون های حقوق دریاها
  • فرزاد ادیبان، عبدالمحمد افروغ صفحات 63-105
    زمینه و هدف

     پیچیدگی جرایم متاثر از گذشت زمان و فناوری اطلاعات و ارتباطات از طرفی اشکال جدیدی از جرایم را پدید آورده و از طرفی دیگر مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و بازیگرانی را پدیدآورده که در جغرافیایی فراتر از حکمرانی کشورهای جرایم خود را اجرایی نمایند. جنبه ی فراملی بودن و سازمان یافتگی جرایم زمینه این را فراهم آورد تا کشورها به این نتیجه برسند که می بایستی بصورت فعال به موضوع ورود کنند مولفه های سازمان یافتگی در کنار فراملی بودن و بروز جرایم نوپدید هرگونه اقدام را با مشکل مواجه می ساخت تا اینکه عزم جامعه جهانی در مواجهه با موضوع جایگاه خود را پیدا نمود. باندهای تبهکاری از فرصت‌های به‌ دست‌ آمده از جهانی‌ شدن و سهولت‌ ارتباطات بین‌المللی‌ و برداشته‌ شدن مرزها، نقش‌ و قدرت خود را در فراسوی مرزها گسترش داده و نه‌ تنها یک‌ جامعه‌ و ملت‌ را مورد تهدید قرار می‌دهند بلکه‌ امنیت‌ جهانی‌ را نیز به‌ خطر می‌اندازند. محقق در این جستار سعی دارد تا به بررسی و تحلیل جرایم سازمان یافته فراملی از منظر اسناد و نظام حقوق بین الملل بپردازد.

    روش تحقیق:

     پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و جمع آوری اطلاعات آن به روش کتابخانه ای صورت گرفته و اطلاعات به دست آمده به روش تحلیلی توصیفی بررسی گردیده است. لذا با عنایت به آنکه اطلاعات حاصل با استفاده از ابزار کتابخانه ای گردآوری شده است از کتب، مقالات و منابع اینترنتی و سایر منابع پژوهشی معتبر و در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی به صورت فیش برداری استخراج گردیده است تا بدین وسیله مهم ترین مصادیق جرایم سازمان یافته شناسایی و مورد کنکاش قرار گیرد.

    یافته ها و نتایج

     آنچه از ساختار و بافتار باندهای تبهکاری سازمان یافته بر می آید ناظر بر این است که، سازمان های تبهکاری به راحتی با محیط فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و جغرافیایی پیرامون خود سازگار می شوند و با برقراری ارتباطات کارآمد محلی از کمترین امکانات موجود بیشترین بهره وری را کسب می کنند، کثرت نوظهور گروه های سازمان یافته در سطح‌ منطقه‌ و جهان چیزی است‌ که‌ امنیت‌ جهان را واقعا تهدید به‌ تضعیف‌ می‌کنند و ضرورت دارد تا قوانینی‌ در سطح بین‌المللی وضع و همکاری های راهبردی انتظامی‌ باید بهبود یابند، و در غیر اینصورت جرایم‌ بین‌المللی‌ جوهره دولت‌ها را تهدید می‌کنند. توان بالقوه جرایم‌ سازمان یافته‌ نه‌ تنها برای وارد کردن صدمه‌ شدید، بلکه‌ بدتر از آن، برای نابودی اقتصادهای کلان است‌ و در نتیجه‌ امنیت‌ بین‌المللی‌ قاطع‌ترین‌ وظیفه‌ کنترل پلیسی‌ برای گسترش اقدامات موثر و یکنواخت‌ به‌ منظور کاهش‌ و جلوگیری ازجرایم‌ بین‌المللی‌ است.‌

    کلیدواژگان: جرایم سازمان یافته، جرایم فراملی، اسناد بین المللی
  • مصطفی زارعی، عباس برزگرزاده، فاطمه جمالی، مریم سبحانی صفحات 106-121
    زمینه و هدف

     حقوقی وجود دارد که هدف آنها ایجاد حمایت برای افراد در زمانی است که تحت بازجویی قرار دارند اصل برایت، ممنوعیت شکنجه و رفتارهای بی رحمانه، غیر انسانی و خوار کننده، ممنوعیت اجبار افراد به اعتراف یا شهادت علیه خود، حق سکوت، حق دسترسی به مترجم از این جمله هستند که این حق ها با توجه به حقوق بین المللی به در این فصل بدان ها پرداخته خوادهد شد. حقوق متعددی که هدف از آن تضمین امنیت متهمین در طول بازجویی است از جمله فرض بی گناهی و حق برخورداری از مترجم، تنظیم صورتجلسات بازجویی، ممنوعیت هرگونه شکنجه یا رفتارهای رحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز، ممنوعیت اجبار افراد به اقرار یا شهادت علیه خود، حق سکوت و حق دسترسی به وکیل می باشد.

        روش تحقیق: 

    پژوهش با روش استنتاجی مبتنی بر تحلیل وقایع و رویه پلیس در کشورها، به دنبال پاسخگویی به این سوالات می باشد: چالش های اصلی مطرح در این مرحله آن است که متهم در این مرحله، از چه حقوقی برخوردار است؟ آیا حق دفاع و سکوت وی در این مرحله به رسمیت شناخته شده است؟ آیا ضابطین قضایی مکلف به اعلام حق سکوت به متهم می باشند؟ طرح چنین سوالاتی و پاسخ به آن، به محض ورود متهم به چرخه عدالت کیفری، از آن جهت که پیشرفت حقوق بشر و ارتباط آن با درک مراتب کرامت و ارزش والای انسانی در جامعه، احترام و پاسداری از حقوق و آزادی های اساسی وی(متهم) و تلاش در ایجاد و حمایت از آرامش و امنیت در جامعه، تقویت و ارتقاء ارزش های والای انسانی و احقاق عدالت را میسر می سازد، واجد اهمیت می گردد.

    یافته ها و نتایج

     از نتایج و یافته های پژوهش حاضر کاشف بعمل می آید که پلیس در اکثر کشورها درحوزه رعایت استانداردهای جهانی حقوق بشر در فرآیند تحقیقات پلیسی برابر شواهد وقراین موجود از کارنامه رضایت بخشی برخوردار نمی باشد. فلذا این مقاله  برآن است که اولا استانداردهای جهانی حقوق بشر در فرآیند عملکرد پلیس در حوزه پیشگیری از جرم و  تحقیقات پلیسی را با توجه به اسناد و موازین بین المللی حقوق بشر با تاکید بررویه قضایی بین المللی مراجع قضایی بویژه دیوان اروپایی حقوق بشر که دراین راستا از دستاوردهای ذی قیمت و راهگشایی برخوردار است، استخراج و ثانیا آثار وعواقب ناشی از نقض این  اصول و استانداردها را با توجه به رژیم مسیولیت بین المللی دولت ها و هم چنین مکانیزم های پیشگیرانه را مورد بررسی قرار داده خواهد شد.

    کلیدواژگان: پلیس، حقوق بشر، متهمین، نظام قضایی، مرحله بازجویی
  • فرزاد ادیبان، رقیه مبارکی طلب صفحات 122-144
    زمینه و هدف

    امروزه با مطرح شدن مفهوم پلیس جامعه محور و امنیت اجتماعی، کارآمدی سازمان پلیس ناشی از ارتباط و کنش متقابل با جامعه است؛ براین اساس، صاحب نظران حوزه های علوم اجتماعی و امنیتی معتقدند که سازمان پلیس نیازمند سرمایه اجتماعی است. مولفه های امنیت و احساس امنیت عمومی می تواند در سایه ی سرمایه اجتماعی پلیس ایجاد گردد. سرمایه اجتماعی نتیجه ی ابعاد جامعوی پلیس و در نتیجه ارتباطات تنگاتنگ پلیس با نهادهای مدنی ایجاد شده و زمینه ساز برقراری امنیت در سطح جامعه شده و در وجهی بالاتر باعث تقویت سطح احساس امنیت عمومی می گردد. در جامعه‌ای که امنیت می‌تواند تعاملات اجتماعی را در مسیری طبیعی قرار دهد، عدم «احساس امنیت» ناشی از گزاره های مختلف می تواند روند عادی زندگی مردم را در جامعه دچار اختلال کند. هدف از انجام این پژوهش بررسی و تحلیل جایگاه جامعه محوری پلیس در تقویت سرمایه های اجتماعی و ارتقای سطح احساس امنیت عمومی است.

    روش تحقیق:

     این تحقیق از حیث هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است. در این تحقیق برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای با استفاده از فیش برداری منابع و برای جمع آوری پاسخ تخصصی به تشریح موضوع پرداخته است.

    یافته ها و نتایج

     یافته های تحقیق بیانگر آن است که حضور مردم در فضای عمومی، مستلزم احساس امنیت از سوی آنان است. پلیس از یک طرف سازمانی قانونگرا است که قدرت مشروع اجبار فیزیکی را به صورت قانونی در اختیار دارد و از سوی دیگر یک نیروی مدنی است که نباید فاصله‌ای میان او و مردم باشد. پلیس از یک سو با تکیه بر اقتدار در راستای برقراری نظم و امنیت عمل می‌کند و از سوی دیگر با تکیه بر مشارکت شهروندان باید به تقویت امنیت بپردازد. بر اساس تدابیر و سیاست‌های نیروی انتظامی، امروز پلیس در مسیر برقراری یک رابطه نزدیک با افراد جامعه حرکت می‌کند از این رو پلیس تعامل نزدیکی با افراد جامعه داشته و ضمن آموزش و آگاه سازی، آن‌ها را در پیشگیری از جرم و حل و فصل منازعات و اختلاف‌ها یاری می‌دهد.

    کلیدواژگان: جامعه محوری پلیس، سرمایه اجتماعی، احساس امنیت
  • ایمان محکم کار، فرزاد ادیبان، ربابه طبری صفحات 145-161
    زمینه و هدف

     با شیوع ویروس کرونا و شروع آموزش مجازی در مدارس آموزش و پرورش در2 سال گذشته، مزایا و معایب خاص خود را به همراه داشته است. فرا مکان و فرازمان بودن اینترنت و در دسترس بودن آن در اختیار دانش آموزان، موجب شکل‌گیری شیوه جدیدی از تعاملات اجتماعی نسبت به گذشته شده و ارتباط مستقیمی با مقوله های امنیتی و اخلاقی آنان پیدا نموده است. تحقیق حاضر با هدف آسیب شناسی اخلاقی دانش آموزان مدارس متوسطه دوم انجام شده است.

    روش تحقیق: 

    روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش کیفی، با مطالعه تحلیل مضمون به مطالعه پدیده موردنظر پرداخته‌شده و با مصاحبه از دبیران و دانش آموزان سطوح  متوسطه اول در سطح  تهران، خبرگان اخلاقی پاوا، فتا پاوا که با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته اطلاعات جمع‌آوری گردیده، تحلیل داده‌ها مذکور در قالب کدگذاری متداول (باز، محوری و انتخابی). انجام‌شده است.

    نتایج و یافته ها

     یافته ها نشان می دهد بین حضور در آموزش مجازی با آسیب هایی مانند بلوغ زودرس، افزایش روابط نامتعارف جنسی، کاهش روابط دانش‌آموز با خانواده، کاهش سازگاری با محیط و جامعه، کاهش اعتقادات مذهبی، انزوای اجتماعی، افت تحصیلی دانش‌آموز، کاهش ‌سلامت روحی و روانی دانش‌آموز، پرخاشگری رابطه وجود دارد مهم‌ترین راهکارهای  این حوزه نیز  آگاه‌سازی دانش آموزان و والدین از آسیب‌ها، استفاده از متخصصان داخلی در تولید سامانه‌های بومی، استفاده از اینترنت ملی، برنامه‌ریزی برای ایجاد فراغت سالم دانش آموزان، فرهنگ‌سازی برای نحوه استفاده از محیط مجازی، افزایش سواد رسانه ای، فرهنگ سازی ، ایجاد محتوای تولیدشده مبتنی بر فرهنگ و اعتقادات دینی پیرامون افراد و موضوعات اجتماعی و اخلاقی و...  احصاء گردیده است.

    کلیدواژگان: آسیب اخلاقی، آموزش مجازی، فضای مجازی، مدارس متوسطه اول
|
  • Farzad Adiban, Ahmad Khajeh, Leila Anbaraki Pages 1-33
    Context and purpose

     In all tribes, nations and societies, people pay attention to the future and its importance in life. In fact, futurism means preparing for the future and using the available resources in the best possible way in line with the values ​​of futurism in communication. with planning knowledge; The process of guessing and predicting future achievements can be defined to help plan and know the future in a structured and organized way. In other words, forecasting is not a one-time activity and it is during repetition and regular review that previous hypotheses are consolidated or invalidated and new hypotheses take their place. In futurology, economic and social aspects are studied and the time horizon is a long-term study. Future research is a process for making better decisions, looking at distant horizons and can be used in solving complex problems of society and also in building the future. Future research is among soft technologies. In this essay, the researcher tries to examine the dimensions of future research, its necessity and the way of future research. Also, after going through future research, scenario writing and its methods have been investigated.

    Research method

     This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. In this research, it was used to answer the questions through the collection of information using the library method and by using the sources, as well as the use of news sites and specialized articles.

    Results and findings

     The findings of the research indicate that the development of the scenario is at the top of futurism, absolute imitation of futurism methods and topics, as followed by others, and borrowing from them can have unfortunate consequences. . Each country should design and implement a foresight project according to its conditions, infrastructure and needs. The success of foresight has a direct relationship with the country's infrastructure in various fields, especially scientific infrastructure and research and development. Despite the fundamental differences between countries, using and benefiting from the experiences of other countries in some fields can contribute to the success of foresight. Broad and appropriate communication plays a fundamental role in the success of the project. This communication includes the communication between the agents and those involved in the project, as well as between the project as a whole and other parts of the country, especially the authorities and policy makers. The project design stage plays a key role in achieving the goals. At this stage, the priorities, elites, course and method of doing work and its organization should be clearly predicted and adjusted.

    Keywords: future research, scenario writing method
  • mostafa zarei, Abbas Barzgarzadeh, AbdulMohammad Afrogh Pages 35-61
    Background and purpose

     The present study examines one of the issues of the international law of the seas, namely the government's sovereignty in the territorial sea. This issue has always been one of the topics raised in the international law of the sea. In fact, the main motivation for writing this research was to investigate and analyze the aforementioned cases in the international arena and the legal status of Iran's coastal state on its territorial waters. In turn, this research has tried to avoid any one-sided interpretation of the governments in the field of issues related to the government's sovereignty in the territorial sea, to clearly examine this issue and related issues, for this purpose, the existing rules have been tried They should be detailed and, if necessary, accompanied by a historical review, and among the ambiguous rules, they should be clarified as much as possible. In cases where there are no rules, suitable suggestions have been made.

    Research method

     The current research is trying to answer this question with a descriptive and analytical method, what are the legal foundations and competencies of the Iranian government compared to the conventions of 1958 and 1982?

    Results and findings

     The results of this research show that Iran's maritime law system is based on three approaches compared to the 1958 and 1982 conventions: a) Iran's maritime law system has taken initiatives. b) Iran's legal system has approved the legal principles and rules contained in the Convention on the Law of the Sea. c) Iran's legal system in the third approach, contrary to the 1982 Convention on the Law of the Sea, has remained silent in explaining legal issues.

    Keywords: territorial sea, sovereignty, jurisdiction of the coastal state, Iran's legal system, conventions on the law of the sea
  • Farzad Adiban, AbdulMohammad Afrogh Pages 63-105
    Context and purpose

     The complexity of crimes affected by the passage of time and information and communication technology has created new forms of crimes on the one hand and on the other hand it has penetrated geographical borders and created actors who carry out their crimes geographically beyond the jurisdiction of countries. The aspect of transnationality and organization of crimes provided the basis for countries to come to the conclusion that they should actively enter into the issue, the components of organization along with transnationality and the occurrence of new crimes made any action difficult until The determination of the international community found its place in facing the issue. From the opportunities obtained from globalization and the ease of international communication and the removal of borders, criminal gangs have expanded their role and power beyond the borders and not only threaten a society and nation, but also endanger global security. In this thesis, the researcher tries to investigate and analyze transnational organized crimes from the perspective of documents and the international law system.

    Research method

     The current research was conducted in terms of its practical purpose and information collection by library method and the obtained information was analyzed by descriptive analysis method. Therefore, considering that the resulting information has been collected using library tools, it has been extracted from books, articles, internet sources and other reliable research sources and in the framework of international laws and regulations, in order to find the most important examples of crimes. Organized, identified and explored.

    Findings and results

     What emerges from the structure and context of organized criminal gangs indicates that criminal organizations easily adapt to the cultural, economic, political and geographical environment around them and by establishing effective local communication from the least The existing facilities gain the most productivity, the emerging plurality of organized groups at the regional and global level is something that really threatens to weaken the security of the world and it is necessary that laws be established at the international level and strategic police cooperation should be improved. And otherwise, international crimes threaten the essence of governments. The potential power of organized crime is not only to cause severe damage, but worse, to destroy macro-economies, and as a result, international security is the most decisive task of police control to develop effective and uniform measures to reduce and prevent international crimes.

    Keywords: organized crimes, transnational crimes, international documents
  • mostafa zarei, Abbas Barzgarzadeh, Fatemeh Jamali, Maryam Sobhani Pages 106-121
    Context and purpose

     There are rights whose purpose is to provide protection for people when they are under interrogation, the principle of innocence, the prohibition of torture and cruel, inhuman and degrading treatment, the prohibition of forcing people to confess or testify against themselves, the right to remain silent. , the right of access to the translator is one of those rights that will be discussed in this chapter with regard to international law. Several rights whose purpose is to guarantee the safety of the accused during the interrogation, including the presumption of innocence and the right to an interpreter, the preparation of interrogation minutes, the prohibition of any torture or cruel, inhuman and degrading treatment, the prohibition of forcing people to confess or testify against themselves, the right Silence and the right to access a lawyer.

        Research method

     The research with an inferential method based on the analysis of events and police procedures in countries seeks to answer these questions: The main challenges raised at this stage are what rights does the accused have at this stage? Has his right to defense and silence been recognized at this stage? Are the judicial officers obliged to announce the right of silence to the accused? Asking such questions and answering them, as soon as the accused enters the cycle of criminal justice, because the progress of human rights and its connection with the understanding of human dignity and high value in society, respect and protection of his (accused) basic rights and freedoms ) and efforts to create and support peace and security in the society, strengthen and promote high human values ​​and achieve justice, become important.

    Findings and results

     From the results and findings of the present research, it can be concluded that the police in most countries do not have a satisfactory record of compliance with international human rights standards in the police investigation process according to the available evidence. Therefore, this article aims to, firstly, the global standards of human rights in the process of police performance in the field of crime prevention and police investigation, according to international human rights documents and standards, with an emphasis on the international judicial practice of judicial authorities, especially the European Court of Human Rights, which in this regard It has valuable and path-breaking achievements, and secondly, the effects and consequences of violating these principles and standards will be examined according to the regime of international responsibility of governments as well as preventive mechanisms.

    Keywords: police, human rights, defendants, judicial system, interrogation stage
  • Farzad Adiban, Roqiya Mobaraki Talab Pages 122-144
    Background and purpose

     Today, with the concept of community-oriented police and social security, the efficiency of the police organization is due to the communication and interaction with the society. Therefore, experts in the fields of social sciences and security believe that the police organization needs social capital. The components of security and feeling of public security can be created in the shadow of the social capital of the police. Social capital is the result of the dimensions of the police community and as a result of the close relations between the police and civil institutions, and it is the basis for establishing security at the community level, and in a higher way, it strengthens the level of the feeling of public security. In a society where security can put social interactions on a natural path, the lack of a "feeling of security" caused by various propositions can disrupt the normal course of people's lives in society. The purpose of this research is to investigate and analyze the community-oriented position of the police in strengthening social capital and improving the level of public safety.

    Research method

     This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. In this research, to collect information from the library method, by using resource extraction and to collect expert answers, the subject has been explained.

    Findings and results

     The findings of the research show that the presence of people in the public space requires them to feel safe. On the one hand, the police is a legalistic organization that has the legitimate power of physical coercion legally, and on the other hand, it is a civil force that should not be a distance between it and the people. On the one hand, the police relies on authority to establish order and security, and on the other hand, relying on the participation of citizens, they must strengthen security. Based on the measures and policies of the police force, today the police is moving in the direction of establishing a close relationship with the people of the society, therefore the police have a close interaction with the people of the society and while educating and informing them, they help them in crime prevention and conflict resolution. Differences help

    Keywords: community-oriented police, social capital, sense of security
  • Iman Mohkam Khar, Farzad Adiban, Rababe Tabari Pages 145-161
    Background and purpose

     With the spread of the corona virus and the start of virtual education in education schools in the last 2 years, it has brought its own advantages and disadvantages. The trans-space and trans-temporal nature of the Internet and its availability to students has led to the formation of a new way of social interaction compared to the past and has a direct relationship with their security and moral categories. The present research was conducted with the aim of moral pathology of secondary school students.

    Research method

     The research method used in this qualitative research is to study the desired phenomenon by studying thematic analysis and by interviewing the teachers and students of the first secondary level in Tehran, the ethical experts of Pawa, Fata Pawa, who were selected by the purposeful sampling method and from Information was collected through semi-structured interviews, the aforementioned data were analyzed in the form of common coding (open, central and selective). done.

    Results and findings

     The findings show that there is a correlation between attending virtual education with harms such as premature puberty, increasing unconventional sexual relationships, decreasing student relationships with family, decreasing adaptation to the environment and society, decreasing religious beliefs, social isolation, and student academic failure. The most important solutions in this field are informing students and parents about injuries, using local experts in the production of indigenous systems, using the national internet, planning to create healthy free time for students, creating a culture for how Using the virtual environment, increasing media literacy, creating culture, creating content based on culture and religious beliefs about people and social and moral issues, etc. have been counted.

    Keywords: moral damage, virtual education, virtual space, first secondary schools