فهرست مطالب

آموزش و ارزشیابی - پیاپی 58 (تابستان 1401)

نشریه آموزش و ارزشیابی
پیاپی 58 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی مولایی یساولی*، علی دلاور، محمد عسگری، جلیل یونسی، وحید رضایی تبار صفحات 13-32
    پژوهش حاضر با هدف بررسی مخاطره الگوریتم MHRM در مدل های چند بعدی نظریه سوال پاسخ در داده های دو ارزشی با در نظر گرفتن ابعاد و طول آزمون متفاوت مورد بررسی قرار گرفت. روش پژوهش مورد استفاده آزمایشی واقعی و با استفاده از طرح پس آزمون چند گروهی بود. نمونه مورد مطالعه براساس مطالعات شبیه سازی تحت شرایط مختلف متغیرهای مستقل در 27 حالت با 100 تکرار برای هر کدام ایجاد شد. مدل مورد استفاده مدل دو پارامتری چندبعدی لوجستیک و پارامترهای مورد بررسی شیب و دشواری سوالات بود. جهت بررسی مخاطره هر یک از پارامترها در حالت های مختلف آزمایشی شاخص میانگین توان دوم خطاها مورد استفاده قرار گرفت. جهت تولید و تحلیل داده ها ار نرم افزارهای آماری R بسته های mirt، interactions، car و psych استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد الگوریتم MHRM در قیاس با الگوریتم های EM و MCEM دارای مخاطره کمتری است. این موضوع بویژه تحت شرایط داده هایی با ابعاد بالا (5 بعد) و طول آزمون کوتاه (15 سوال) بیشتر مشهود بود. همچنین نتایج پژوهش نشان داد زمانی که ابعاد آزمون افزایش و طول آزمون کاهش می یابد، مخاطره برآورد پارامترها به طور معنی داری افزایش می یابد. در نتیجه می توان گفت کاربرد الگوریتم MHRM در داده های با تعداد ابعاد بالا و طول آزمون کوتاه ضروری است و به پژوهشگران توصیه می شود که از آن در تحلیل داده های با ساختار پیچیده از قبیل تعداد ابعاد بالا بهره گیرند
    کلیدواژگان: الگوریتم MHRM، مخاطره، مدل های چند بعدی نظریه سوال پاسخ، داده های دو ارزشی، طول آزمون
  • اکبر نوری زاده، حسن رضا زین آبادی*، عبدالرحیم نوه ابراهیم، بیژن عبدالهی صفحات 33-66

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی آموزش ترکیبی در دانشگاه پیام نور انجام پذیرفته است. بر این اساس رویکرد پژوهش، از نوع کیفی به شیوه تحلیل محتوای کیفی و از نوع عرفی استفاده شده است، بدین منظور برای بررسی پیشینه پژوهش و جمع آوری داده های متناسب با هدف پژوهش از منابع موجود در پایان نامه ها، کتابخانه، طرح های پژوهشی و مقالات موجود در پایگاه های اطلاعات داخل و خارج کشور استفاده شد. روند پژوهش ابتدا با مصاحبه متخصصان حوزه آموزش، برنامه ریزی و آموزش ترکیبی آغاز شد بدین منظور 25 نفر در داخل و خارج از دانشگاه استفاده شد و در ادامه به بررسی مقالات، منابع و اسناد به ترتیب کل مطالعات مرتبط با کلید واژه ها شامل 89 مورد بدست آمد، پس از بررسی منابع 35 اثر نامرتبط حذف گردید، بنابر این در این پژوهش 54 منبع جهت بررسی انتخاب شد. پس از گردآوری داده ها، یافته ها و نتایج پژوهش ها به تفکیک استخراج و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. نتایج جهت پاسخگویی به سوالات پژوهش در رابطه با الگوی مطلوب آموزش ترکیبی در دانشگاه پیام نور به شرح ذیل بدست آمد که شامل 6 مولفه و 37 شاخص می باشد که به ترتیب شامل عناصر آموزش ترکیبی 5 شاخص، ویژگی ها 7 شاخص، کیفیت 6 شاخص، نکات قوت 6 شاخص، موانع و چالش 7 شاخص، شرایط عملیاتی 6 شاخص تعیین گردید. فلذا استفاده از مدل ارایه شده در بهبود و اثر بخشی آموزش و یادگیری در دانشگاه پیام نور موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: آموزش ترکیبی، طراحی، الگو آموزش ترکیبی، آموزش عالی
  • مهرناز مهرافزا، اصغر نخستین گلدوست*، آذر کیامرثی صفحات 67-87

    مقاله حاضر با هدف اثربخشی بازی درمانی شناختی-رفتاری بر توجه و تمرکز و سازگاری اجتماعی دانش آموزان کم توان ذهنی انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری، دانش آموزان پسر دوره دوم ابتدایی کم توان ذهنی مدارس استثنایی شهر تبریز در سال تحصیلی 400-1399 بودند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس30 نفر به عنوان نمونه جهت اجرای پژوهش انتخاب و  به صورت دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) گمارده شدند. جهت سنجش توجه و تمرکز از حافظه فعال در مقیاس هوش وکسلر- نسخه چهارم و جهت سنجش سازگاری اجتماعی از پرسشنامه سینها و سینگ (1380) استفاده شد. قبل از اجرای مداخله از هر دو گروه پیش آزمون توجه و تمرکز و سازگاری اجتماعی به عمل آمد. گروه آزمایش بازی درمانی شناختی-رفتاری را از طریق پکیج آموزشی در 12 جلسه دریافت کرد و گروه کنترل هیچگونه مداخله آموزشی دریافت نکرد. پس از اجرای مداخله در مرحله پس آزمون، هر دو گروه مجددا ابزارهای مرحله پیش آزمون را پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون کواریانس تک متغیره و کواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند. بازی درمانی شناختی-رفتاری در افزایش توجه، تمرکز و همچنین افزایش سازگاری اجتماعی و خرده مقیاس های آن اثربخش بوده است (05/0>p). با توجه به اثربخشی بازی درمانی شناختی-رفتاری پیشنهاد می شود در مدارس استثنایی به صورت دوره ای از روش های آموزشی بازی درمانی شناختی-رفتاری در جهت افزایش توجه و تمرکز و سازگاری اجتماعی دانش آموزان کم توان ذهنی بهره گرفته شود.

    کلیدواژگان: توجه و تمرکز، سازگاری اجتماعی، بازی درمانی شناختی-رفتاری، کم توان ذهنی
  • وحید منظری توکلی*، مجتبی پورکریمی هاوشکی صفحات 89-105
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مدیریت زمان برایان تریسی بر کاهش وابستگی به فضای مجازی و بهبود سازگاری تحصیلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در دوران کرونا صورت گرفت. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان خواجه نصیر کرمان در سال تحصیلی 1400-1401 بود. 40 نفر به روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در یک گروه آزمایش (20 نفر) و یک گروه کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. گروه مداخله طی 8 جلسه تحت آموزش مدیریت زمان برایان تریسی 90 دقیقه ای و به صورت گروهی هفته ای یکبار قرار گرفتند. اما در مورد گروه کنترل در این مدت مداخله ای انجام نشد. پرسشنامه وابستگی به فضای مجازی خواجه احمدی و همکاران و پرسشنامه سازگاری تحصیلی بیکر و سریاک در مورد آن ها اجرا شد. میزان پایایی با روش آلفای کرونباخ در پرسشنامه وابستگی به فضای مجازی 87/0 و پرسشنامه سازگاری تحصیلی 80/0 گزارش شد و روایی هر دو پرسشنامه نیز مورد تایید قرار گرفت. جهت توصیف داده ها از شاخص های مرکزی میانگین و انحراف معیار و آزمون تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 23  استفاده شد. نتایج نشان داد آموزش مدیریت زمان برایان تریسی موجب کاهش وابستگی به فضای مجازی و بهبود سازگاری تحصیلی شد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، آموزش مدیریت زمان برایان تریسی بر کاهش وابستگی به فضای مجازی و بهبود سازگاری تحصیلی موثر بود. بنابراین این مداخله می تواند برای کاهش مشکلات دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در شرایط بحرانی، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سازگاری تحصیلی، کرونا، مدیریت زمان، وابستگی به فضای مجازی، دانشجویان
  • فاطمه زمانی، علی محمد رضایی* صفحات 107-132

    هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی رضایت تحصیلی بر اساس نیازهای روان شناختی با نقش میانجی هیجان های کلاس درس و طرحواره های ناسازگار اولیه بود. در این مطالعه توصیفی همبستگی، با روش خوشه ای تصادفی، 741 دانش آموز 13 تا 14 ساله منطقه پانزده شهر تهران در سال1400 به عنوان نمونه انتخاب و به پرسشنامه نیازهای بنیادی روان شناختی دسی (2000)، پرسشنامه تصویری طرحواره کودک دوسلدروف (DISC) لویز، مایر و پتروسکی (2018)، مقیاس هیجان های کلاس درس، برگرفته از پرسشنامه هیجان های تحصیلی (AEQ) پکران، گویتز و پری (2005) و خرده مقیاس رضایت تحصیلی، برگرفته از مقیاس چند بعدی رضایت از زندگی (هیوبنر، 2001) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار کمترین مربعات جزیی (PLS) تحلیل شدند. نتایج نشان داد متغیر نیازهای روان شناختی با میانجی گری هیجان های مثبت و منفی تحصیلی و طرحواره های ناسازگار اولیه تاثیر معنی داری در تبیین رضایت تحصیلی دارد و اثر کل این متغیر بر رضایت تحصیلی نیز معنی دار می باشد. بنابراین می توان گفت ارضاء نیازهای بنیادی روان شناختی باعث افزایش هیجان های مثبت کلاس درس کاهش هیجان های منفی کلاس درس و کاهش طرحواره های ناسازگار اولیه شده و از این طریق باعث ارتقاء رضایت تحصیلی می شود. لذا بر اساس نتایج حاصله، روان شناسان تربیتی می توانند با توجه کافی به نیازهای اساسی روان شناختی به طور هم زمان نقش مهمی در بهبود هیجان های کلاس درس و طرحواره های ناسازگار اولیه و ارتقاء رضایت تحصیلی ایفاء نمایند و از این طریق عواملی که منجر به دلزدگی آنان از درس و تحصیل می شود را از میان بردارند.

    کلیدواژگان: رضایت تحصیلی، طرحواره های ناسازگار اولیه، نیازهای روان شناختی، هیجان های کلاس درس
  • سیده اسماء حسینی*، محمدرحیم جعفرزاده صفحات 133-154

    هدف اصلی پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی روش های تدریس مبتنی بر کارپوشه و روش سنتی (سخنرانی) بر یادگیری درس آموزه های روان شناختی در قرآن و حدیث در دانشجویان بوده است. پژوهش حاضر به روش شبه تجربی انجام شد و از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه های تصادفی استفاده کرد. جامعه پژوهش را کلیه دانشجویان رشته روان شناسی در تهران که در سال تحصیلی 1398-1397 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل دادند. تعداد 82 (41 نفر در هر کلاس) از دانشجویان در دو کلاس آموزشی تدریس مبتنی بر کارپوشه و روش سخنرانی، محتوای آموزشی یکسانی را فراگرفتند. قبل از شروع آموزش ها و بعد از اتمام آخرین جلسه، آزمون محقق ساخته یکسانی از هر دو گروه به عمل آمده و داده ها با استفاده آزمون کواریانس یک راهه (با استفاده از SPSS20) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین یادگیری دانشجویان تفاوت معناداری وجود دارد. با توجه به میانگین بالاتر دانشجویان آموزش دیده به روش تدریس مبتنی بر کارپوشه، می توان ادعا نمود که روش مبتنی بر کارپوشه بیش از روش تدریس سخنرانی به ارتقاء عملکرد دانشجویان کمک می کند و می تواند به عنوان روشی اثربخش در تدریس درس آموزه های روان شناختی در قرآن و حدیث مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کارپوشه، سخنرانی، تدریس، آموزه های روان شناختی در قرآن و حدیث
  • ناصر فاضل هروی، جعفر قهرمانی، ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی صفحات 155-180

    اسناد بالادستی، جزء مهم ترین اسناد مرتبط با حوزه فعالیت‌های فرهنگی که در بسیاری از تصمیمات و اقدامات مهم در حوزه فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از این پژوهش ارایه مدلی جهت ارزیابی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی کشور بر مبنای اسناد بالا دستی است. روش تحقیق از نوع تفسیرگرایی و از نظر هدف یک بررسی کاربردی[1] و از نظر زمانی یک بررسی مقطعی[2] است. جامعه این پژوهش، شامل کلیه متخصصان حوزه فرهنگی شاغل در دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و حوزه‌های علمیه تا حد اشباع نظری می‌باشد. در این پژوهش از روش تیوری داده بنیاد با رهیافت نظام مند برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. داده های پژوهش از طریق مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته با 18 نفر خبره که با روش نمونه گیری نظری انتخاب شده اند، گردآوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری MaxQDA استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد عوامل سازمانی شرایط لازم جهت شکل گیری عملکرد بالای فرهنگی دانشگاه را فراهم می کنند. دستاوردهای حاصل از تحقیق می تواند در راستای ارزیابی فعالیت های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برمبنای اسناد بالادستی به کار رود.

    کلیدواژگان: ارزیابی فرهنگی، فعالیت های فرهنگی، اسناد بالادستی، مدل فرهنگی
  • هاشم جبرائیلی صفحات 181-202

    با توجه به ماهیت چندبعدی سازه تکانشگری و ارتباطات متفاوتی که این ابعاد می‌توانند با پریشانی‌های هیجانی و عملکرد زندگی واقعی داشته باشند، پژوهش حاضر با هدف تحلیل نیمرخ نهفته صفات تکانشگری و ارتباط آن با افسردگی، اضطراب، تنیدگی، پشیمانی و عملکرد تحصیلی دانشجویان انجام شد. در یک پژوهش تحلیلی- مقطعی از دانشگاه‌های شهر کرمانشاه 400 دانشجو به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و با استفاده از فرم کوتاه مقیاس رفتار تکانشی، مقیاس افسردگی، اضطراب و تنیدگی و پرسشنامه تصمیم‌گیری مبتنی بر پشیمانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها بر مبنای تحلیل نیمرخ نهفته، آزمون خی دو و تحلیل واریانس و با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و Mplus مورد تحلیل قرار گرفت. تحلیل نیمرخ نهفته صفات تکانشگری به استخراج سه گروه با نیمرخ‌های متفاوت (تکانشگری پایین، هدفمندی/ وظیفه‌شناسی پایین و فوریت بالا) منجر شد. عضویت در هر گروه با نمره متفاوت در افسردگی (01/0>P، 37/17=F)، اضطراب (01/0>P، 02/33=F)، تنیدگی (01/0>P، 02/30=F)، پشیمانی (01/0>P، 83/37=F) و عملکرد تحصیلی (01/0>P، 92/9=F) همراه بود. قرار داشتن در هر نیمرخ تکانشگری با میزان متفاوتی از پریشانی هیجانی و عملکرد تحصیلی همراه است و از این گروه‌بندی می‌توان برای ارایه مداخلاتی متناسب برای کمک به هر گروه استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، پشیمانی، تنیدگی، تکانشگری، تحلیل نیمرخ نهفته
|
  • Mehdi Molaei Yasavoli *, Ali Delavar, Mohammad Asgari, Jalil Younesi, Vahid Rezaei Tabar Pages 13-32
    The present study was conducted with the aim of investigating the risk of MHRM algorithm in multi-dimensional models of item-response theory in binary data, taking into account different test dimensions and lengths. The research method used was a real experiment using a multi-group post-test design. The studied sample was created based on simulation studies under different conditions of independent variables in 27 modes with 100 repetitions for each. The model used was the two-parameter multidimensional model of logistics and the investigated parameters were the slope and difficulty of the items. In order to check the risk of each of the parameters in different experimental conditions, the average squared error index was used. R statistical software packages mirt, interactions, car and psych were used for data generation and analysis. The results of the research showed that the MHRM algorithm has less risk compared to the EM and MCEM algorithms. This issue was especially evident under the conditions of high dimensional data (5 dimensions) and short test length (15 questions). Also, the results of the research showed that when the dimensions of the test increase and the length of the test decreases, the risk of parameter estimation increases significantly. As a result, it can be said that the application of the MHRM algorithm in data with a high number of dimensions and a short test length is necessary, and researchers are advised to use it in the analysis of data with a complex structure such as a high number of dimensions
    Keywords: MHRM algorithm, Risk, multidimensional models of item-response theory, binary data, test length
  • Akbar Nourizadeh, Hassan Reza Zeinabadi *, Abdolrahim Navehebrahim, Bijan Abdollahi Pages 33-66

    The aim of this research was to designing and compiling an appropriate model of blended education in Payame Noor University. Accordingly, the research was qualitative type by qualitative content analysis method and conventional type has been used. For this purpose, to review the research background and collect data appropriate to the purpose of the research, the resources available in dissertations, libraries, research projects and articles in databases in the country and abroad were used. The keywords used for the search included blended education, a curriculum based on of blended education, combined education in higher education and blended education at Payame Noor University. The process of reviewing articles and documents, respectively, the total number of studies related to keywords, 89 cases, the removal of irrelevant articles after reviewing 35 titles, so in this study, 54 cases were examined. In the other part, interviews with specialists were used. For this purpose, 25 experts and specialists related to the subject were used inside and outside the university. After collecting data, findings and research results were extracted and analyzed separately. The results indicate that the optimal model of combined education in Payame Noor University includes 6 components and 37 indicators, which include elements for 5 indicators, features 7 indicators, quality 6 indicators, strengths of 6 indicators, obstacles and The challenge of 7 indicators was the operating conditions of 6 indicators.

    Keywords: Blended learning, blended education pattern design, Payame Noor University
  • Mehrnaz Mehrafza, Asghar Nakhostin Goldoost *, Azar Kiamarsi Pages 67-87

    The present article was done with the aim to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral play therapy on attention and concentration and social adjustment of students with intellectual disability. The research method was quasi-experimental with a pretest and posttest design plus control group. The statistical society consisted of male students with intellectual disability in second grade of elementary exceptional schools during 2021-2022; among them 30 students were selected and categorized in experimental group (15) and control group (15). Wechsler (4th edition) scale used to evaluate students` attention and concentration of active memory and Sinha and Singe (2002) for social adjustment. Prior to the study, Pre-test of attention and concentration and social adjustment was implemented in both groups. The experimental group received cognitive-behavioral play through the training package in 12 sessions, but the control group did not receive any intervention. After the Intervention in the post-test stage, both of the groups answered to the same questionnaire of pre-test stage. The research data was analyzed with one way and Multivariate Covariance Analysis. The cognitive-behavioral play had a positive effect on the increase of students’ attention and concentration and social adjustment and their subscales (P<0.05). According to the effectiveness of the cognitive-behavioral play, it was suggested to apply periodically the methods of cognitive-behavioral play training with the aim to increase intellectually disabled students` attention and concentration and social adjustment.

    Keywords: Attention, Concentration, social adjustment, Cognitive-Behavioral Play, Students with Intellectual Disability
  • Vahid Manzari *, Mojtaba Poorkarimi Pages 89-105
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of Brian Tracy's time management training on reducing dependence on cyberspace and improving the academic adjustment of Farhangian University students during the Corona period. The research design was quasi-experimental pre-test-post-test with a control group. The statistical population was all students of Farhangian University of Khajeh Nasir in Kerman in the academic year 2022. 40 people were selected as the sample by targeted sampling method and randomly assigned to an experimental group (20 people) and a control group (20 people). The intervention group underwent 90 minutes of Brian Tracy time management training in 8 sessions once a week. However, no intervention was performed on the control group during this period. The cyberspace dependency questionnaire of Khajeh Ahmadi et al. And the Baker and Cyriac educational adjustment questionnaire were administered to them. The reliability level of Cronbach's alpha method was reported as 0.90 in the virtual space dependence questionnaire and 0.80 in the academic adjustment questionnaire, and the validity of both questionnaires was confirmed. In order to describe the data, central indexes of mean and standard deviation and multivariate covariance analysis test were used using SPSS version 23 software. The results of analysis of covariance showed that Brian Tracy's time management training reduced dependence on cyberspace and improved academic adjustment. According to the results of the present study, Brian Tracy's time management training was effective in reducing dependence on cyberspace and improving academic adjustment. Therefore, this intervention can be used to reduce the problems of Farhangian University students during the Corona.
    Keywords: Academic Adaptation, Corona, time management, Cyberspace Dependence, Students
  • Fatemeh Zamani, Alimohammad Rezaei * Pages 107-132

    The aim of the current research was to predict academic satisfaction based on psychological needs with the mediating role of Class-Related Emotion and early maladaptive schemas. In this correlational description, with a random cluster method, 741 students aged 13 to 14 years old in 15th district of Tehran in 1400 were selected as a sample and were asked to answer the basic psychological needs questionnaire of Desi (2000), the Dusseldorf Child Schema Picture Questionnaire (DISC) Luez, Mayer and Petroski (2018), the Class-Related Emotion Scales, derived from the academic emotions questionnaire (AEQ) Pekrun et al (2005) and the academic satisfaction subscale, derived from the multi-dimensional life satisfaction (Höbner, 2001). The data were analyzed using partial least squares (PLS) software. The results showed that psychological needs variable with the mediation of positive and negative academic emotions and initial incompatible plans have a significant effect in explaining academic satisfaction and the overall effect of this change on academic satisfaction is also significant. Therefore, satisfying basic psychological needs can increase positive Class-Related Emotion, decrease negative Class-Related Emotion, and decrease initial incompatible schema and so it can increase academic satisfaction. Based on the results, educational psychologists can simultaneously play an important role in Class-Related Emotion and early maladaptive schemas and improve academic satisfaction by considering the basic psychological needs, and thus they can eliminate the factors that cause them to be discouraged with their lessons and education.

    Keywords: Academic Satisfaction, early maladaptive schemas, Psychological needs, Class-Related Emotion
  • Seyedeh Asma Hosseini *, MohammadRahim Jafarzadeh Pages 133-154

    The main aim of the present study was to compare the effectiveness of teaching methods based on portfolio and the traditional (lecture) method on students' learning of psychological teachings in Quran and Hadith lesion. The present study was conducted using a quasi-experimental method and used a pre-test and post-test design with non-randomized groups. The research community consisted of all psychology students in Tehran who were studying in the academic year of 2018-2019. A number of 82 (41 students in each class) students learned the same educational content in the lesions of ​​psychological teachings in Quran and Hadith in two teaching classes based on portfolio and lecture method. Before the beginning of the training and after the end of the last session, the same researcher-made test was administered to both groups and the data were analysed using one-way covariance test (using SPSS20). The results showed that there is a significant difference between students' learning. Considering the higher average of students trained in the portfolio-based teaching method, it can be claimed that the portfolio-based method helps to improving students' performance more than the lecture teaching method and can be used as an effective method in teaching psychological lessons in Quran and Hadith

    Keywords: Portfolio, lecture, teaching, Psychological teachings in Quran, Hadith
  • Naser Fazel Heravi, Jafar Ghahramani, Abolfazl Ghasemzadeh Pages 155-180

    The purpose of this study is to determine the factors affecting the evaluation of cultural activities in the Islamic Azad University of Iran based on upstream documents. This research is an applied study in terms of purpose and a cross-sectional study in terms of time. The statistical population was all cultural experts working in universities, higher education centers, seminaries and some experienced teachers to the point of theoretical saturation. Data were collected through in-depth and semi-structured interviews with 18 experts selected by theoretical sampling method. MaxQDA statistical software was used to analyze the data. Data-based theory with a systematic approach was also used to analyze the data. According to the definitions of cultural performance of the university, there are two intrinsic categories including cultural-behavioral performance of the university and cultural-functional performance of the university. Each of the categories was categorized under the category of one of the intrinsic categories. The review of the studies confirmed the results. Finally, the high cultural performance of the university, along with organizational and extra-organizational contexts, creates a platform for achieving goals and achieves its great goals through organizational and extra-organizational strategies.

    Keywords: Cultural Activities, Upstream Documents, Cultural-Behavioral Performance of the University, Cultural-Functional Performance of the University
  • Hashem Jebraeili Pages 181-202

    Given the multidimensional nature of the impulsivity construct and various possible relationships of these dimensions with emotional distresses and real-life performance, the present study aimed to analyze the latent profile of the impulsivity traits and its relationship with depression, anxiety, stress, regret, and academic performance of students. In a cross-sectional research, 400 students were selected from the universities of Kermanshah city by convenient sampling method, and evaluated using the short form of UPPS-P impulsive behavior scale, depression, anxiety, and stress scale and the regret based decision making questionnaire. Data were analyzed based on latent profile analysis, chi-square test and variance analysis using SPSS and Mplus software. Latent profile analysis of the impulsivity traits led to the extraction of three groups with different profiles (low impulsive, low purposefulness/conscientiousness and high urgency). Membership in each group was associated with different scores in depression (F=17.37, P<0.01), anxiety (F=33.02, P<0.01), stress (F=30.02, P<0.01), regret (F=37.83, P<0.01) and academic performance (F=9.92, P<0.01). Be placed in each impulsivity profile is associated with different levels of emotional distress and academic performance, and this grouping can be used to provide tailored interventions to help each group.

    Keywords: anxiety, depression, regret, stress, impulsivity, latent profile analysis