فهرست مطالب

فصلنامه آموزش در علوم انتظامی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 37، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسن نودهی، مرتضی بدری صفحات 11-40
    زمینه و هدف

    برای درک سیاست های آموزشی، باید شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بزرگتری که این پدیده در متن آن شکل گرفته شده است را مدنظر قرار داد. از این رو پژوهش حاضر با هدف واکاوی مضامین غالب بر سیاست‌گذاری آموزشی در ایران شکل گرفت.

    روش

      به این منظور، یک مطالعه با رویکرد  کیفی انجام شد. مشارکت کنندگان این پژوهش به حجم 17 نفر متشکل از اساتید، مدیران، کارشناسان و متخصصان حوزه آموزش و پرورش به صورت نمونه گیری هدفمند مورد مطالعه قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته بهره گرفته شد و پردازش داده ها به روش تحلیل مضمون صورت گرفت.

    یافته ها

      براساس یافته ها، مضامین غالب بر سیاست‌گذاری آموزشی، شامل 74 مضمون جزیی بودند که در قالب 6 مضمون کلی اجتماعی، فردی،  فرهنگی، اقتصادی، اعتقادی و ساختاری قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

     با جمع بندی نتایج این پژوهش می‌توان گفت سیاست آموزشی، به عنوان ظرفیت عملی کردن مضمون های اجتماعی-سیاسی جامعه است که بر سیاستگذاری آموزشی غالب هستند. یافته های پژوهش با شناسایی این مضامین غالب بر سیاستگذاری آموزشی، تلویحات مهمی برای دست اندرکاران و سیاستگذاران آموزش و پرورش به همراه دارد.

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، سیاست گذاری آموزشی، سیاست های آموزشی، تحلیل مضمون
  • عمران شعبانلی، محمد میرزایی صفحات 41-69
    زمینه و هدف

     تفتیش و بازرسی به عنوان مقدمه کشف جرم در فرایند عدالت کیفری دارای اهمیت می باشد و لذا ضابطه مندی و آموزش دقیق اصول منطبق با قانون عملکرد مجریان و مداخله ضابطین در حریم خصوصی، امری ضروری و هدف اصلی نگارش این مقاله است.

    روش تحقیق: 

    پژوهش حاضر از نظر نوع کیفی و از جهت هدف کاربردی، از لحاظ روش اجرا، توصیفی - تحلیلی بوده و جمع‌آوری اطلاعات از طریق بررسی اسنادی و فیش‌برداری و با بهره‌گیری از منابع کتابخانه‌ای و مدارک پژوهشی موجود صورت گرفته است.

    یافته ها

      اصل اولیه که به عنوان وظیفه بنیادین ضابطین باید مورد توجه باشد حفظ حریم خصوصی اشخاص و ممنوعیت هر گونه مداخله و انجام تفتیش و بازرسی از یک سو و حفظ کرامت و شیون فردی و اجتماعی جامعه مدنی از سوی دیگر است، کنشگران نظام عدالت کیفری از جمله پلیس نیز با توجه به این ملاحظه بنیادین تنها در زمانی که مصلحت مهم و یا ضرورت قابل توجیه قانونی وجود داشته باشد می توانند با رعایت ضوابط قانونی نسبت به انجام تفتیش و بازرسی اقدام نمایند.

    نتیجه‌گیری: 

    آموزش اصول بنیادین آیین دادرسی کیفری در راستای امنیت افزایی حریم خصوصی افراد و جلوگیری از مداخله غیرقانونی کنشگران اجرایی دستگاه نظام عدالت کیفری از طریق تفتیش و بازرسی امری لازم و ضروری تلقی و در ابعاد شکلی و ماهوی قابل تدوین و اجرا است. در این مسیر تدوین سیاستهای کلی آموزش حقوق، بازنگری منابع و متون آموزشی متناسب با تحولات تقنینی بویژه در امور مربوط به حریم خصوصی افراد و اجرای مستمر آن در طول دوره‌های خدمتی ضابطین و مبتنی بر ظرفیت های موجود در آیین دادرسی کیفری راهگشا خواهد بود.

    کلیدواژگان: آموزش، تفتیش، پلیس، حریم خصوصی
  • رسول بختیاری، فرهاد سراجی، آیت الله فتحی صفحات 71-121
    زمینه و هدف

     در دهه‌های اخیر همزمان با رشد کمی «بازی‌ جدی»، کیفیت آن نیز مورد توجه سرمایه‌گذاران، پژوهشگران، توسعه‌دهندگان قرار گرفته است. هدف از این پژوهش طراحی چارچوب و اعتبارسنجی ابزار ارزشیابی کیفیت آموزشی بازی‌های جدی پلیسی به‌عنوان محیط‌های یادگیری الکترونیکی-اجتماعی نوین است.

    روش

     این پژوهش با رویکرد آمیخته و روش فراترکیب انجام شد. بر این پایه، 5805 سند در طی سال‌های 2022-1995 شناسایی شد که در نهایت 29 مقاله برای تجزیه و تحلیل برگزیده شد. با تحلیل این مقالات، ابعاد، شاخص‌ها و مولفه‌های اولیه‌ استخراج شد که با تحلیل مضمون به ابزار ارزشیابی تبدیل شد. ابتدا روایی محتوایی این ابزار به روش نمونه‌گیری هدفمند با مشارکت 30 تن از خبرگان به‌دست آمد. سپس برای روایی سازه‌ها نمونه مساوی با جامعه فرض شد و ابزار برای اعضای بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای ارسال و 331 تن در تکمیل ابزار مشارکت کردند. در نهایت داده‌ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها: 

    یافته‌های تحلیل عاملی مرتبه اول و دوم تمام ابعاد، شاخص‌ها و مولفه‌های ابزار را با بار عاملی (بالاتر از 3.0) و ضریب معنی‌داری (بالاتر از 96.1) تایید کرد. از این رو این فراترکیب منجر به طراحی چارچوب و تایید اعتبار ابزار ارزشیابی کیفیت آموزشی بازی‌های جدی پلیسی به‌عنوان محیط‌های یادگیری الکترونیکی_اجتماعی نوین با 4 بعد، 25 شاخص و 138 مولفه شد.

    نتیجه‌گیری: 

    در نتیجه چارچوب و ابزار پیشنهادی می‌تواند توسط سرمایه‌گذاران، پژوهشگران و توسعه‌دهندگان بازی‌های جدی پلیسی و سایر حوزه‌ها برای توسعه بازی‌های جدی با کیفیت آموزشی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بازی های جدی پلیسی، ارزشیابی کیفیت آموزشی طراحی چارچوب و اعتبارسنجی ابزار، فراترکیب، تحلیل عاملی تاییدی
  • اشرف اصیلیان، حسین مومنی مهموئی، علی اکبر عجم صفحات 121-149
    زمینه و هدف

    یادگیری مبتنی بر مغز، دانش محور بوده و از کل مغز استفاده می کند هدف پژوهش طراحی برنامه درسی مکمل سازگار با مغزدانش آموزان کم توجه/بیش فعال بود.

    روش

    پژوهش از نظر هدف کاربردی و روش آمیخته اکتشافی بود. جامعه‌بخش کیفی، اسناد، پایگاه‌های‌اطلاعاتی و خبرگان‌برنامه‌ریزی‌‌درسی و علوم‌مغز بودند که 17نفر با روش نمونه‌گیری هدفمند و اشباع نظری و بخش‌کمی شامل کارشناسان‌آموزشی و معلمان ابتدایی مشهد، سال 1399 بودند که با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند‌مرحله‌ای، 419 نفر انتخاب شدند. ابزار کیفی مصاحبه‌ نیمه‌ساختاریافته بودکه اعتبارش با روایی محتوایی و پایایی با ضریب توافق کدگذاری حاصل شد. بخش‌کمی، پرسش‌نامه محقق‌ساخته که روایی محتوایی با نظر متخصصان برنامه‌درسی و پایایی با آلفای‌کرونباخ 83% حاصل شد. تحلیل بخش‌کیفی با روش تحلیل مضمون و کدگذاری و بخش‌کمی از آماره‌های توصیفی (spss23) و ای‌موس 26 انجام شد.

    یافته‌ها: 

    حاکی از آن بود که عناصر در نظر گرفته شده برای برنامهدرسی مکمل از دیدگاه معلمان و متخصصان اعتبار دارد و لازم است ویژگی‌های مغزی و نیازهای ویژه در اولویت قرار گیرد، محدودیت‌های زمانی حذف، حجم تکالیف و ارزیابی‌ها کاسته و متنوع و جذاب ارایه شود. نتایج تحلیل عامل‌تاییدی نشان داد که الگودارای ده عنصراساسی است که در قالب چهار بعد فلسفی، اجتماعی، عصب‌شناختی و روان‌شناختی شکل می‌گیرد 

    نتیجه‌ گیری:

     براساس یافته‌های تحلیل کیفی وکمی، برنامه‌درسی موردنظر قابل تدوین است که جهت اثربخش نمودن آن، لحاظ نمودن 187مولفه در طراحی، تولید، اجرا و ارزشیابی ضروری است. مدل برازش داشته و به بهبود عملکرد کمک می‌کند و پیاده‌سازی آن، جهت آموزش بهینه کودکان بیش‌فعال/ کم‌توجه اجتناب‌ناپذیر است و اجرای آن مستلزم تدوین سیاست‌ها، برنامه‌ها و راهبردهای اثربخش است

    کلیدواژگان: برنامهمکمل، مغزمحور، کم توجه، فزون کنشی
  • سهند اکبری، آرین قلی پور، عباس نرگسیان صفحات 151-189
    زمینه و هدف

     امروزه، نسل های مختلفی از کارکنان در محیط های کاری وجود دارد. از آن جا که هر نسل تاریخ، فرهنگ، اقتصاد و جغرافیای متفاوتی را تجربه کرده است، دارای ویژگی ها، ارزش ها و رفتارهای خاص خود بوده و مدیریت موثر این تفاوت ها چالشی اساسی برای سازمان هاست. از این رو، شناخت و فهم این ویژگی ها، ارزش ها و رفتارها به منظور نگهداشت این نسل ها ضروری است. نگهداشت دارای زیرمجموعه‌های متفاوتی است که در این پژوهش تمرکز بر نظام آموزش است. بنابراین، هدف این تحقیق، شناسایی عوامل موثر بر نگهداشت کارکنان نسل Z در نظام آموزش در بازار سرمایه است.

    روش

     بدین منظور از روش تحلیل مضمون، به عنوان یکی از روش های تحقیق کیفی استفاده شده است. پارادایم تحقیق تفسیری بوده و از مصاحبه های نیمه ساختاریافته به عنوان ابزار تحقیق جهت جمع آوری داده های اولیه از 26 نفر از کارکنان نسل Z در بازار سرمایه استفاده شد. این کارکنان به وسیله نمونه گیری هدفمند از نوع حداکثر تنوع انتخاب شدند.

    یافته ها

     مجموع 26 مصاحبه پس از تحلیل، منجر به شناسایی مضمون اصلی چرایی و چگونگی آموزش، 5 مضمون فرعی و 73 مضمون پایه گردید.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که یک نظام آموزش موثر برای نسل Z لازم است بایسته هایی را در حوزه های انتخاب مدرس، مطلوبیت سنجی فراگیر، انعطاف پذیری آموزش، سبک یادگیری و اقدامات پسادوره مدنظر قرار داده و اجرایی نمایند.

    کلیدواژگان: نگهداشت، نسل Z، آموزش، یادگیری، بازار سرمایه
  • محمد پوردیان، حسین عبداللهی، عباس عباس پور، علی خورسندی صفحات 191-223
    زمینه و هدف

     هدف این پژوهش شناسایی مولفه های سیاست گذاری چندفرهنگی در آموزش و پرورش عمومی ایران است تا از این راه زمینه و چشم انداز مناسب تری برای تدوین این شیوه از سیاست گذاری فراهم شود.

    روش

     بر این اساس داده ها با طرح پژوهش کیفی از نوع سنتزپژوهی و به کمک گام های هفت گانه سندلوسکی و باروسو [1] (2007) گردآوری شد. جامعه پژوهش بیش از 790 سند علمی بود که در 10 پایگاه علمی خارجی جستجو شد. از این تعداد در نهایت پس از بررسی موضوعی، چکیده و محتوایی و با استفاده از معیارهای پذیرش و عدم پذیرش و برنامه مهارت های ارزیابی حیاتی [1] 25 مقاله انتخاب و تحلیل شد.

    یافته ها

     یافته ها شامل مضامین اصلی حاصل از سنتز مقالات منتخب شامل 7 مورد چند فرهنگ گرایی، عدالت اجتماعی، آگاهی فرهنگی، هویت اجتماعی، همسان سازی، سیاست‌گذاری و انسجام اجتماعی می‌باشد.

    بحث و نتیجه‌گیری: 

    نتایج حاکی از این است که سیاست گذاری همسان ساز آموزشی در جوامع متنوع فرهنگی موفقیت لازم را به دست نخواهد آورد و جامعه ایران نیز با برخورداری از ویژگی های چند فرهنگی نیازمند نوعی سیاستگذاری است که تنوع و تکثر را در عرصه های مختلف به ویژه در آموزش و پرورش به رسمیت شناخته و بسترهای لازم را برای توجه بدان فراهم نماید، که در این زمینه اقدام لازم صورت نگرفته است و بیشتر کشورهایی به نتایج مطلوب رسیده اند که تنوع را به رسمیت شناخته و جهت غنای آن سیاست گذاری های مناسبی در آموزش و پرورش عمومی خود انجام داده اند

    کلیدواژگان: سیاست گذاری چندفرهنگی، مولفه های سیاست گذاری چندفرهنگی، چندفرهنگی، سیاست-گذاری، آموزش و پرورش عمومی
|
  • hasan nodehi, morteza badri Pages 11-40
    Background and Aim

    To understand educational policies, one must consider the larger social, economic and political conditions in which this phenomenon is formed. Therefore, the present study was formed with the aim of analyzing the dominant themes of educational policy in Iran.

    Method

    For this purpose, a study with a qualitative approach was conducted. The participants of this study were 17 people consisting of professors, administrators, experts and specialists in the field of education were studied by purposive sampling. Semi-structured interviews were used to collect data and data were processed by content analysis.

    Findings

    Based on the findings, the dominant themes of educational policy-making included 74 minor themes that were divided into 6 general themes: social, individual, cultural, economic, religious and structural.

    Conclusion

    Summarizing the results of this study, it can be said that educational policy is a capacity to implement socio-political themes of society that dominate educational policy. Findings of the research By identifying these dominant themes in educational policy, there are important implications for education stakeholders and policy makers.

    Keywords: education, educational policy, educational policies, Thematic analysis
  • Omran Shabanali, mohammad mirzai Pages 41-69
    Background and Aim

    Investigation is important as a prelude to crime detection in the criminal justice process, and therefore discipline and accurate training of principles in accordance with the law of enforcement and interference of officers in privacy, is essential and the main purpose of writing this article.

    Research Method

     The present study is descriptive-analytical in terms of qualitative type and applied purpose in terms of implementation method and data collection has been done through documentary review and filing and using the available library resources and research documents.

    Findings

    The basic principle that should be considered as the basic duty of officers is to protect the privacy of individuals and prohibit any interference and conduct of inspections and inspections on the one hand and to preserve the dignity and individual and social affairs of civil society on the other. According to this fundamental consideration, the police can conduct inspections and inspections in compliance with legal criteria only when there is an important interest or justifiable legal necessity.

    Results

    Teaching the basic principles of this criminal procedure in order to increase the security of individuals' privacy and prevent illegal interference by the executive actors of the criminal justice system through inspection and inspection is considered necessary and can be formulated and implemented in formal and substantive dimensions. In this direction, formulating general policies for legal education, reviewing educational resources and texts in accordance with legislative developments, especially in matters related to the privacy of individuals and its continuous implementation during the service periods of officers and based on the existing capacities in criminal procedure will be helpful.

    Keywords: education, search, police, privacy
  • Rasoul Bakhtiari, Farhad Seraji, ayatollah fathi Pages 71-121
    Background and objective

     In recent decades, along with the growth of the quantity of "serious game", its quality has also been considered by investors, researchers, developers. The purpose of this research is to design a framework and validation tool for evaluating the educational quality of serious police games as modern e-social learning environments.

    Methods

     This research was conducted with a mixed approach and meta-synthesis method. Based on this, 5805 documents were identified during the years 1995-2022, and finally 29 articles were selected for analysis. By analyzing these articles, the dimensions, indicators and basic components were extracted, which became an evaluation tool by thematic analysis. First, the content validity of this tool was obtained by purposive sampling with the participation of 30 experts. Then, for the validity of the structures, a sample equal to the community was assumed, and the tool was sent to the members of the National Computer Games Foundation, and 331 people participated in completing the tool. Finally, the data were analyzed using confirmatory factor analysis.

    Findings

     The findings of first and second order factor analysis confirmed all dimensions, indicators and components of the tool with a factor load (above 0.3) and a significant coefficient (above 1.96). Therefore, this meta-synthesis led to the design of the framework and the validation of the educational quality evaluation tool of serious police games as modern e-social learning environments with 4 dimensions, 25 indicators and 138 components.

    Results

     As a result, the proposed framework and tool can be used by investors, researchers and developers of serious police games and other areas to develop serious games with the desired educational quality.

    Keywords: Serious police games, Educational quality evaluation
  • ASHRAF ASILIAN, hossein momeni mahmouei, AliAkbar Ajam Pages 121-149
    Background and Aim

    Brain-based learning is student-oriented and uses the whole brain. The aim of the research was to design a supplementary curriculum compatible with the brains of inattentive/hyperactive students.

    Method

    The research was applied in terms of purpose and exploratory mixed method. The qualitative part consisted of documents, databases, and curriculum planning and brain science experts, 17 of whom were selected using the purposeful sampling method and theoretical saturation, and the quantitative part included educational experts and elementary teachers of Mashhad, 2013, who were selected using the multi-stage cluster sampling method, 419 people. The qualitative tool was a semi-structured interview, which was validated by content validity and reliability by coding agreement coefficient. Quantitative part, researcher-made questionnaire, content validity with the opinion of curriculum experts and reliability with Cronbach's alpha of 83%. The analysis of the qualitative part was done with the method of thematic analysis and coding and a small part of descriptive statistics (SPSS23) and EMOS26.

    Findings

    It indicated that the elements considered for the supplementary curriculum are valid from the point of view of teachers and experts, and it is necessary to prioritize brain characteristics and special needs, remove time limits, reduce the amount of assignments and assessments, and present them in a diverse and attractive manner. . The results of the confirmatory factor analysis showed that the model has ten basic elements that are formed in the form of four philosophical, social, neurological and psychological dimensions.

    Conclusion

    Based on the findings of qualitative and quantitative analysis, the desired curriculum can be compiled, and in order to make it effective, it is necessary to include 187 components in design, production, implementation and evaluation. The model is suitable and helps to improve performance, and its implementation is inevitable for the optimal education of hyperactive/inattentive children, and its implementation requires the formulation of effective policies, programs and strategie

    Keywords: Complementary program, brain centered, Attention deficit, hyperactivity disorder
  • Sahand Akbari, Aryan Gholipour, Abbas Nargesian Pages 151-189
    Background & Purpose

     Nowadays, there are different generations of employees in the workplaces. Because of each generation has experienced different histories, cultures, economics, and geographies, it has its own characteristics, values, and behaviors, and effective management of these differences is a major challenge for organizations. Therefore, recognizing and understanding these characteristics, values ​​and behaviors is essential in order to retention of these generations. Retention has different subsets that in this study the focus is on the training system. Therefore, the purpose of this study is to identify the factors affecting retention of generation Z employees in the training system in the capital market.

    Methodology

    For this purpose, the thematic analysis method has been used as one of the qualitative research methods. The research paradigm was interpretive and semi-structured interviews were used as a research tool to collect raw data from 26 persons of generation Z employees in the capital market. These employees were selected by purposive sampling of the type of maximum diversity.

    Findings

    Total of 26 interviews after analysis led to the identification why and how of training as main theme, 5 secondary themes and 73 basic themes, which is based on why the training system exists and how it is implemented from the perspective of Generation Z.

    Conclusion

     The results showed that an effective training system for Generation Z needs to consider and implement requirements in the areas of lecturer selection, utility measurement of learner, training flexibility, learning style and post-course activities.

    Keywords: Retention, Generation Z, Training, Learning, Capital market
  • Mohammad Pourdian, hosein Abdollahi, Abbas Abbaspour, ali khorsandi Pages 191-223
    Background and purpose

     The purpose of this research is to identify the components of multicultural policy making in Iran's public education in order to provide a more suitable background and perspective for formulating this way of policy making.

    Method

     Based on this, the data was collected with a qualitative research design of the synthesis type and with the help of the seven steps of Sandelowski and Barroso (2007). The research population was more than 790 scientific documents that were searched in 10 foreign scientific databases. From this number, after examining the topic, abstract and content, and using acceptance and non-acceptance criteria and vital evaluation skills program, 25 articles were selected and analyzed.

    Findings

     The findings include the main themes resulting from the synthesis of the selected articles, including 7 cases of multiculturalism, social justice, cultural awareness, social identity, assimilation, policy making, and social cohesion.

    Discussion and conclusion

     The results indicate that educational policy making in culturally diverse societies will not achieve the necessary success, and Iran's society, with its multi-cultural characteristics, needs a kind of policy making that diversity and Recognize diversity in various fields, especially in education, and provide the necessary platforms to pay attention to it, which has not been done in this field, and most of the countries that have recognized diversity have achieved favorable results. And in order to enrich it, they have made appropriate policies in their public education.

    Keywords: Multicultural Policy, Multicultural Policy Components, Multicultural, Policy, Iranian Public Education