فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و سوم شماره 3 (خرداد 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناصر مسعودی، سالار صادقی، محمدرضا پاشایی، محمدامین ولی زاد حسنلویی* صفحات 152-159
    پیش‌ زمینه و هدف

     سرطان کولورکتال یکی از سرطان‌های شایع و از علل اصلی موبیدیتی و مورتالیتی در سراسر جهان است. با توجه به اینکه خطر ابتلا به سرطان کولورکتال با شاخص‌های قندخون مرتبط بوده و هم‌چنین نقش CEA در پیش‌آگهی بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال مهم است، مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط بین سطح سرمی CEA و HOMA2-IR در بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال انجام شد.

    مواد و روش‌ها:

     در این مطالعه مورد- شاهدی، 40 نفر بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال و 40 نفر فرد سالم به‌عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. سطح سرمی CEA، انسولین و قندخون ناشتا در تمام شرکت‌کنندگان اندازه‌گیری شد. شاخص HOMA2-IR بر اساس نرم‌افزار استاندارد محاسبه شد. درنهایت داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته‌ ها: 

    میانگین CEA در گروه بیمار 9/1±08/7 و در گروه کنترل 5/1±21/2 اختلاف معنی‌داری داشت (003/0=p). به‌طورکلی، میانگین انسولین در افراد با CEA کمتر از 3 و افراد با CEA برابر یا بیشتر از 3 به ترتیب برابر 9/6±06/11 و 28/8±34/14 بود (026/0=p). همچنین میانگین FBS نیز در دو گروه یادشده به ترتیب، 7/42±67/110 و 5/52±9/135 (01/0=p) و نیز میانگین HOMA2-IR در دو گروه یادشده به ترتیب، 98/0 ± 49/1 و 25/1 ± 04/2 (011/0= P) بود. همه این تفاوت‌ها بین دو گروه معنی‌دار بود.

    بحث و نتیجه‌گیری: 

    بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال مقادیر بالاتری از CEA را نسبت به گروه کنترل داشتند. مقادیر میانگین هر سه شاخص انسولین، FBS و HOMA2-IR در بین بیماران مبتلا به سرطان کولون هم در افراد با CEA کمتر از 3 و افراد با CEA برابر یا بیشتر از 3 بالاتر از گروه کنترل بود. همبستگی مثبت و قوی بین CEA با شاخص‌های انسولین، FBS و HOMA2-IR در بیماران نسبت به گروه کنترل وجود داشت.

    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، آنتی ژن کارسینوامبرونیک، انسولین، قندخون، HOMA2-IR
  • ابوالفضل اکرمی، تاجماه ممبینی، مهرداد روغنی* صفحات 160-170
    پیش زمینه و هدف

    دی آلیل سولفید یکی از ترکیبات ارگانوسولفور گرفته شده از سیر است که اثرات آنتی اکسیدانی و محافظتی متعددی دارد. لیپوپلی ساکارید جزء غشای بیرونی باکتری های گرم منفی است که برای ایجاد مدل حیوانی آسیب حاد کلیه استفاده می شود. لیپوپلی ساکارید با القای واکنش های استرس اکسیداتیو موجب آسیب کلیوی می گردد. با توجه به نقش استرس اکسیداتیو در بروز آسیب حاد کلیه ناشی از سپتی سمی، هدف از این مطالعه تعیین اثر دی آلیل سولفید بر اختلال حاد کلیه ناشی از لیپوپلی ساکارید بود.

    مواد و روش کار: 

    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش نر نژاد C57BL/6 به طور تصادفی به 4 گروه کنترل، لیپوپلی ساکارید و دو گروه لیپوپلی ساکارید تحت درمان با دی آلیل سولفید (دوز های 50 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. در مورد دو گروه تحت درمان با دی آلیل سولفید، تجویز دی آلیل سولفید، تک دوز و به صورت خوراکی یک ساعت قبل تزریق لیپوپلی ساکارید بود. آسیب حاد کلیه با تزریق تک دوز داخل صفاقی لیپوپلی ساکارید 10 میلی گرم بر کیلوگرم ایجاد شد. 24 ساعت پس از تزریق لیپوپلی ساکارید، نمونه های خون از قلب برای آنالیز نیتروژن اوره خون و کراتینین جمع آوری شدند. همچنین هموژنه بافت کلیه برای اندازه گیری شاخص های استرس اکسیداتیو شامل مالون دی آلدیید (MDA)، نیتریت و کاتالاز تهیه شد.

    یافته ها:

     در مقایسه با گروه لیپوپلی ساکارید، تزریق دی آلیل سولفید در دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم باعث کاهش معنی دار MDA شد ولی کاهش نیتریت و افزایش کاتالاز معنی دار نبودند. همچنین در راستای بهبود عملکرد کلیه، میزان اوره و کراتینین را در مقایسه با گروه لیپوپلی ساکارید به طور معناداری کاهش داد.

    نتیجه گیری: 

    دی آلیل سولفید می تواند اختلال حاد کلیه ناشی از لیپوپلی ساکارید را بهبود بخشد که اثرات سودمند آن بواسطه کاهش استرس اکسیداتیو و احتمالا افزایش سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی است.

    کلیدواژگان: دی آلیل سولفید، لیپوپلی ساکارید، اختلال حادکلیه، استرس اکسیداتیو
  • سحر اکبری زاده خواجه، علی فرهادی بیرگانی، عباس دوستی* صفحات 171-182

    پیش زمینه و هدف :

    در چند سال گذشته واکسن های بر پایه mRNA برای درمان سرطان و بیماری های ویروسی و اتوایمنی موردتوجه قرار گرفته اند. چندین mRNA واکسن در مراحل پیش بالینی و بالینی مورد ارزیابی قرار گرفته اند. این آزمایش ها نشان داده اند که mRNA واکسن ها یک پاسخ ایمنی طولانی مدت را هم در مدل های حیوانی و هم انسان ایجاد می کنند. توجه به پاسخ های ایمنی قابل توجهی که ایجاد می کنند، اثربخشی واکسن های mRNA در برابر سرطان ها و عوامل بیماری زا بسیار بالاتر از سایر واکسن هایی است که پاسخ ایمنی قابل توجهی را القا نمی کنند. نتایج پیشرفت های اخیر در زمینه های مختلف، زمینه را برای تولید mRNA واکسن های با کارایی و اثربخشی بالا فراهم کرده است . هدف از این مقاله مروری بررسی مهم ترین پیشرفت ها در زمینه تولید واکسن های mRNA و همچنین چالش های پیش رو این زمینه بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که مقالات متعدد نمایه شده در پایگاه های PubMed، Scopus، Science Direct و Google scholar با کلیدواژه های mRNA vaccine و viral infections موردبررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج مطالعات متعدد نشان داد که واکسن های مبتنی بر mRNA توانایی القای پاسخ سیستم ایمنی همورال و سلولی بر طیف وسیعی از بیماری های عفونی و غیر عفونی را دارند. با پیشرفت روش های انتقال mRNA و افزایش پایداری آن ها، این واکسن ها به عنوان روشی امیدبخش، موثر و ایمن در درمان و پیشگیری از بیماری های عفونی و غیر عفونی و نیز سرطان ها معرفی شده اند.

    نتیجه گیری

    پاسخ های ایمنی قوی، طولانی مدت و ایمن مشاهده شده در مدل های حیوانی، و همچنین داده های امیدوارکننده از آزمایش های بالینی اولیه انسانی، واکسیناسیون مبتنی بر mRNA را به یک جایگزین مطمین برای واکسن های مرسوم تبدیل کرده است.

    کلیدواژگان: واکسن mRNA، عفونت های ویروسی، پیشرفت ها، چالش ها
  • روژان مدرسی*، حسین تاجیک، کریم مردانی صفحات 183-193
    پیش زمینه و هدف

    استافیلوکوکوس اوریوس (S. aureus) از مهم ترین پاتوژن های بیماری زا با خواستگاه مواد غذایی است که در ایجاد مسمومیت استافیلوکوکوسی در انسان نقش دارد. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اوریوس و استافیلوکوکوس اوریوس های مقاوم به متی سیلین (MRSA) در شیر خام گاو، شناسایی فنوتیپی و ژنوتیپی و تعیین الگوی مقاومتی جدایه ها در شهرستان ارومیه انجام گردید.

    مواد و روش کار

    تعداد 290 نمونه شیر خام گاو از اردیبهشت تا دی ماه 1395 از تانک های نگهداری شیر در گاوداری ها و محل های عرضه شیر در سطح شهرستان ارومیه جمع آوری و در شرایط استریل و سرد به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی جهت جداسازی استافیلوکوکوس اوریوس با استفاده از روش های میکروبیولوژی و بیوشیمیایی معمول منتقل گردید. برای تایید جدایه های کوآگولاز مثبت، از روش شناسایی ژن nuc استفاده گردید. جهت شناسایی فنوتیپی جدایه های مقاوم به متی سیلین از روش انتشار دیسک Kirby-Bauer و شناسایی ژنوتیپی وجود ژن mecA استفاده شد.

    یافته ها: 

    از 290 نمونه شیر (144 نمونه از تانک های نگهداری شیر و 146 نمونه از محل های عرضه شیر) جمع آوری شده، 44 جدایه جمع آوری شد که 14 جدایه (9/7درصد) از تانک های نگهداری شیر و 30 جدایه (20/5 درصد) از محل های عرضه شیر بود. وجود استافیلوکوکوس اوریوس در نمونه ها توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز تایید شد. از مجموع 44 جدایه 7 جدایه (16 درصد) نسبت به اگزاسیلین مقاوم بودند که یک جدایه (7/1 درصد) مربوط به تانک و 6 جدایه (20 درصد) مربوط به مراکز عرضه شیر خام بودند و به عنوان جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین شناسایی شدند. بیش ترین میزان مقاومت جدایه ها متعلق به پنی سیلین (59/1 درصد) بود. هیچ کدام از جدایه ها نسبت به دو آنتی بیوتیک توبرامایسین و جنتامایسین مقاومت نشان ندادند. پنج جدایه (4/1 درصد) دارای ژن mecA بودند که 4 جدایه (13/3 درصد) مربوط به مراکز عرضه شیر و یک جدایه (7/1 درصد) مربوط به تانک های شیر بودند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    طبق نتایج به دست آمده شیوع استافیلوکوکوس اوریوس و MRSA در مراکز عرضه شیر نسبت به تانک های ذخیره شیر بیشتر است. این نتایج نشان دهنده آلودگی ثانویه و عدم رعایت اصول بهداشتی حین حمل ونقل و عرضه شیر است.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، شیر خام گاو، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین
  • پیمان عینی*، مجتبی هدایت یعقوبی، سیده مهسا طهایی، احمد تحملی رودسری، محمدعلی سیف ربیعی صفحات 194-199

    پیش زمینه و هدف:

     آنتی CCP و فاکتور روماتویید جزء مارکرهایی هستند که می توانند در بیماران مبتلا به بروسلوز مثبت شده و حتی در بیماران با و بدون علایم استخوانی-مفصلی سطوح متفاوتی داشته باشند. این مطالعه با هدف بررسی شیوع سطوح سرمی آنتی CCP و فاکتور روماتویید در بیماران مبتلا به تب مالت با و بدون علایم استخوانی-مفصلی طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 106 بیمار مبتلا به تب مالت موردبررسی قرار گرفتند. سطوح آنتی CCP و RF در بیماران با و بدون علایم استخوانی-مفصلی به روش ELISA موردبررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شد. سطح معنی داری برابر با 05/0 منظور گردید.

    یافته ها

    از بین 106 بیمار انتخاب شده، 68 نفر (2/64 درصد) مرد و 38 نفر (8/35 درصد) زن بودند. میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 5/33 سال با دامنه سنی 20 تا 55 سال بود. 2/64 درصد بیماران را مردان و 8/35 درصد را زنان به خود اختصاص دادند. 69 نفر (1/65درصد) از بیماران دارای علایم استخوانی-مفصلی بودند که از این تعداد، 5/72 درصد دارای درگیری آرترالژی و 19 نفر (5/27درصد) دارای درگیری آرتریتی بودند. محل درگیری حدود 60 درصد از بیماران دارای علایم استخوانی-مفصلی، مهره بود، و کمترین محل درگیری را شانه به خود اختصاص می داد. میانگین سطح آنتی CCP در بیماران با و بدون علایم استیوآرتیکول به ترتیب 9/4 ± 9/7 و 93/2 ± 4/5 واحد بر میلی لیتر بود (02/0 = P). میانگین سطح فاکتور روماتویید و ESR در بیماران با علایم استخوانی-مفصلی بیشتر از بیماران بدون این علایم بود، اما اختلاف مشاهده شده معنی دار نبود.

    نتیجه‏ گیری: 

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر سطح آنتی CCP در بیماران بروسلوز با درگیری سیستم اسکلتی-حرکتی بالاتر از بیماران بدون درگیری این سیستم است که ممکن است با بیماری های روماتولوژیک اشتباه تشخیص داده شوند.

    کلیدواژگان: تب مالت، آنتی بادی پپتید حلقوی سیترولینه، فاکتور روماتوئی
  • جابر جعفرزاده، ولی موسی زاده*، پرویز شهابی صفحات 200-211

    آسیب تروماتیک مغزی (TBI) به صورت تغییر در عملکرد مغز مثل گیجی، تغییرات هوشیاری، کما، حملات صرعی یا آسیب کانون های احساسی یا حرکتی ناشی از اصابت ضربه به سر یا عوامل افزاینده فشار داخل جمجمه ای تعریف می شود. شایع ترین علل بروز TBI تصادفات جاده ای، سقوط از ارتفاع و آسیب های حین ورزش است. مکانیسم های دقیق و شناخته شده ای برای پاتوژنز TBI هنوز تعیین نشده است. برخی مکانیسم های پیشنهادی برای آن ارایه شده اند، نظیر آسیب آکسون ها در اثر ضربه، جدا شدن پروتیین تایو از میکروتوبول ها، افزایش سایتوکین های پیش-التهابی (IL-1ẞ و IL-6)، و تغییر سنتز انتقال دهنده های عصبی. هنوز درمان خاصی برای این بیماری توسط FDA ارایه نشده است. هدف از مطالعه حاضر، تحلیل مکانیسم های دخیل در پاتوژنز ترومای مغزی و نقش ویتامین D در جلوگیری و کنترل آسیب های ناشی از آن بود. در این پژوهش مروری، از پایگاه های الکترونیکی نظیر PubMed،  Google Scholar، Scopus و SID برای استخراج اطلاعات جستجو گردید. ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که به راحتی از سد خونی-مغزی عبور می کند و از طریق گیرنده های هسته ای و غشایی اعمال نقش می کند. ویتامین D به خاطر نقشی که در کنترل فرایندهای التهابی و بهبود رشد و تعمیر سلول های عصبی و همچنین جلوگیری از پیشرفت مسیرهای القای تحلیل نورونی (تایوپاتی و غیره) دارد، می تواند برای درمان این بیماری توصیه شود. نتایج مشاهدات تا به امروز نشان داده اند که ویتامین D می تواند در جلوگیری از پیشرفت آسیب های تروماتیک مغزی موثر باشد.

    کلیدواژگان: TBI، التهاب، پروتئین تائو، ویتامین D، گیرنده ویتامین D
  • افسانه امیرآبی، صدیقه قاسمیان*، سیما ملا صفحات 212-219
    پیش زمینه و هدف

    بی اختیاری ادراری یکی از مشکلات شایع بهداشتی زنان است که دارای تاثیر منفی بر کیفیت زندگی زنان ازلحاظ فیزیکی، روانی و اجتماعی است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثربخشی و ایمنی جراحی بی اختیاری استرسی ادرار با روش نوار ترانس اوبتوراتور (با حداقل تهاجم) بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه مقطعی، 30 زن مبتلا به بی اختیاری استرسی ادرار که در فاصله مرداد 1395 تا آذر 1396 تحت عمل TOT در بخش زنان و زایمان بیمارستان مطهری ارومیه قرار گرفتند، وارد مطالعه شدند. بیماران قبل از عمل مورد معاینه بالینی، تست سرفه در وضعیت لیتوتومی با مثانه پر و ارزیابی حجم باقیمانده ادراری با سونوگرافی قرار گرفته بودند.

    یافته ها:

     میانگین ± انحراف معیار سن بیماران 62/7±7/43 سال بود که بین 30 تا 58 سال متغیر بود. بیماران در ماه های 1 و 6 پس از جراحی پیگیری شدند. میانگین مدت زمان جراحی حدود 20 دقیقه بود. میزان بهبودی بیماران 100 درصد بود و هیچ یک از بیماران دچار شکست درمان یا عوارض جراحی نشدند..

    نتیجه گیری: 

    در این مطالعه، جایگذاری نوار ترانس ابتوراتور روش بی خطر، موثر و کم عارضه شناخته شد. همه بیماران از نتایج جراحی رضایت مندی داشتند. با توجه به تعداد نسبتا کم افراد موردمطالعه، توصیه می شود مطالعات بیشتر به ویژه با تمرکز بر ارزیابی کیفیت زندگی با پرسش نامه های استاندارد در زمینه مشکلات ادراری زنان انجام شود. همچنین مطالعات کارازمایی بالینی در زمینه مقایسه TOT با روش های جراحی استاندارد موجود در درمان بی اختیاری زنان طراحی و اجرا شود.

    کلیدواژگان: بی اختیاری ادراری، بی اختیاری استرسی ادراری، نوار ترانس- ابتوراتور
  • محمد شکرزاده*، فرزانه السادات متفقی، شقایق شکرزاده، صفورا پوراسدالله صفحات 220-233
    پیش زمینه و هدف

    در جامعه امروزی مواد شیمیایی منافع و کاربردهای زیادی دارند. یکی از این مواد شیمیایی درابکین است که در آزمایشگاه هماتولوژی مورداستفاده قرار می گیرد. محلول درابکین سمی بوده و برای سلامت پوست مضر است. در این مطالعه با توجه به ترکیبات شیمیایی ویتامین C و خواص فیتو شیمیایی گیاه زنجبیل بر آن شدیم تا اثرات محلول هیدروالکلی این گیاه را بر زنده مانی سلول های نرمال پوست و لثه در مواجه با محلول درابکین بررسی نماییم.

    مواد و روش کار

    اثرات محافظتی عصاره زنجبیل و ویتامین C (دوز 1/0، 10، 50، 100، 500 و 1000 ماکرومولار) بر سمیت ناشی از درابکین توسط تست سنجش رنگ سنجی (MTT) برای بررسی بقا و زنده مانی سلول های نرمال لثه و پوست اندازه گیری شد. از نرم افزار آماری Prism نسخه 8 و تست های آماری one way ANOVA و تست Tukey برای بررسی آماری استفاده شد. حد معنی داری P<0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت های بالای ویتامین C و زنجبیل باعث مهار سمیت محلول درابکین می شود، بطوریکه افزایش معنی دار در رشد سلول های نرمال شده وجود داشت. محلول درابکین در غلظت های بالاتر از 50 میکرومولار بر رده های سلولی موردمطالعه سمیت داشته است.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف عصاره زنجبیل و ویتامین C در غلظت های مختلف سبب افزایش رشد سلول های نرمال لثه و پوست و درنتیجه موجب حفاظت سلولی از آسیب ناشی از درابکین شده است.

    کلیدواژگان: محلول درابکین، عصاره هیدروالکلی زنجبیل، ویتامین C، سلول نرمال لثه، سلول نرمال پوست
|
  • Naser Masoudi, Sardar Sadeghi, MohammadReza Pashaei, MohammadAmin Valizad Hasanloei* Pages 152-159
    Background & Aims

     Colorectal cancer is one of the most common cancers and one of the leading cause of morbidity and mortality worldwide. Accounting that the risk of colorectal cancer is associated with blood sugar indices as well as the role of CEA in the prognosis of patients with colorectal cancer, this study was fulfilled to determine the relationship between serum level of CEA and HOMA2-IR in colorectal patients.

    Materials & Methods

     In this case-control study, 40 colorectal cancer patients and 40 healthy subjects, as the control group, were included. Serum levels of CEA, insulin, and fasting blood sugar were measured in all participants. The HOMA2-IR index was calculated based on the standard formula. Data were analyzed using SPSS version 26 software.

    Results

    The mean of CEA was 7.08±1.9 in colorectal patients and 2.21±1.5 in control group, and difference between them was significant (p = 0.003). Totally, the mean insulin among patients with CEA below 3 and CEA equal or more than 3 was 11.06±6.9 and 14.34±8.28, respectively (p = 0.026). Also, mean FBS for two groups were 110.67±42.7 and 135.9±52.5 (p = 0.01) and mean of HOMA2-IR for two groups were 1.49±0.98 and 2.04±1.25, (P = 0.011), respectively. All these differences between two groups were significant.

    Conclusion

     colorectal patients had higher levels of CEA than the control group. The mean values of all three indices of insulin, FBS و and HOMA2-IR among patients with colorectal cancer were higher in both groups of patients with CEA below 3 and patients with CEA equal or more than 3 than control group. There was strong positive correlations between CEA with insulin, FBS, and HOMA2-IR indices in colorectal patients compared to the control group.

    Keywords: Colorectal cancer, Carcinoembryonic antigen, Insulin, Blood sugar, HOMA-IR2
  • Abolfazl Akrami, Tajmah Mombeini, Mehrdad Roghani* Pages 160-170
    Background & Aims

    Diallyl sulfide (DAS) is an organosulfur compound derived from garlic with antioxidative and multiple protective effects. Lipopolysaccharide (LPS) is a component of the outer membrane of Gram-negative bacteria that is commonly used to create an animal models of Acute Kidney Dysfunction (AKI). LPS can cause renal injury by induction of oxidative stress reactions. According to the role of oxidative stress in the incidence of AKI caused by sepsis, the purpose of this study was to determine the effect of DAS on acute kidney dysfunction due to LPS.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 32 male C57BL / 6 mice were divided randomly into 4 groups of control, LPS, and two LPS under treatment with DAS (50, and 200 mg/kg) groups. In two DAS treatment groups, oral administration of diallyl sulfide was performed at a single dose and one hour before injection of LPS. AKI was induced by a single dose intraperitoneal injection of 10 mg/kg of LPS. Twenty-four hours after LPS injection, blood samples were collected via heart for BUN and creatinine analysis. Also, homogenization of kidney tissue was prepared to measure oxidative stress markers including malondialdehyde (MDA), nitrite, and catalase.

    Results

    As compared with LPS group, DAS administered at 200 mg/kg significantly reduced MDA, but reduce in nitrite and increase in catalase activity were not significant. Also, in order to improve kidney function, it significantly reduced serum BUN and creatinine levels as compared with LPS group.

    Conclusion

    DAS can improve renal dysfunction following LPS, and its beneficial effect is through reducing oxidative stress and possible enhancement of antioxidant defence system.

    Keywords: Diallyl Sulfide, Lipopolysaccharide, Acute Kidney Dysfunction, Oxidative Stress
  • Sahar Akbarizadeh-Khajeh, Ali Farhadi Biregani, Abbas Doosti* Pages 171-182
    Background & Aims

    In the last few years, mRNA vaccines have been considered for the treatment of cancer and viral and autoimmune diseases. Several mRNA vaccine have been evaluated in the preclinical and clinical stages; these experiments have shown that mRNA vaccines elicit a long-term immune response in both animal models and humans. Due to their significant immune responses, the effectiveness of mRNA vaccines against cancers and pathogens are much higher than other vaccines that do not induce significant immune responses. The results of recent developments in various fields have provided the basis for the production of mRNA vaccines with high efficiency and effectiveness. The aim of this review article was to examine the most important developments in the field of mRNA vaccines production as well as the challenges facing this field.

    Materials & Methods

    The present study is a review article in which, numerous articles indexed in PubMed, Scopus, Science Direct, and Google Scholar search engines were analyzed with the mRNA vaccine and viral infections keywords.

    Results

    The results of several studies indicated that mRNA-based vaccines have the ability to induce humoral and cellular immune system responses against a wide range of infectious and non-infectious diseases. With the advances in mRNA transfer methods and increased their stability, these vaccines have been introduced as a promising, effective, and safe methods in the treatment and prevention of infectious and non-infectious diseases and cancers.

    Conclusion

    The robust, long-lasting and safe immune responses observed in animal models, as well as promising data from early human clinical trials, make mRNA-based vaccination as an appropriate alternative to conventional vaccine approaches.

    Keywords: mRNA Vaccine, Viral Infections, Progresses, Challenges
  • Rojan Modaresi*, Hossein Tajik, Karim Mardani Pages 183-193
    Background & Aims

    Staphylococcus aureus (S. aureus) is one of the most important food-borne pathogens that causes staphylococcal poisoning in humans. This study aimed to isolate and identify Staphylococcus aureus and methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in raw cow milk, phenotypic and genotypic identification of them, and determination of the resistance pattern of isolates in Urmia city, Iran.

    Materials & Methods

    290 samples of raw cow's milk from May to December 2016 were collected from milk storage tanks in cattle farms and milk supply places in Urmia city, Iran, and were transferred to the food hygiene laboratory under sterile and cold conditions for their isolation process. Staphylococcus aureus was transferred using the usual microbiological and biochemical methods. To confirm coagulase positive isolates, nuc gene identification method was used. In order to identify the phenotypic isolates resistant to methicillin, Kirby-Bauer disk diffusion method and genotypic identification of mecA gene were used.

    Results

    44 isolates were collected from 290 milk samples (144 samples from milk storage tanks and 146 samples from milk supply places), which from them, 14 isolates (7.9%) were from milk storage tanks and 30 isolates (20.5%) were from the milk supply places. The presence of Staphylococcus aureus in the samples was confirmed by polymerase chain reaction. Out of a total of 44 isolates, 7 isolates (16%) were resistant to Oxacillin, which from them, one isolate (7.1%) was from the tanks and 6 isolates (20%) were from the raw milk supply centers. They were detected as Staphylococcus aureus isolates which were resistant to Methicillin. The highest level of resistance of the isolates belonged to Penicillin (59.1%). None of the isolates showed resistance to Vancomycin, Tobramycin, and Gentamicin. From five isolates (4.1%) which had mecA gene, 4 isolates (13.3%) were related to milk supply centers and one isolate (7.1%) were related to milk tanks.

    Discussion & Conclusion

    According to the obtained results, the prevalence of Staphylococcus aureus and MRSA in milk supply centers is higher than that in the milk storage tanks. These results indicate secondary contamination and non-observance of hygienic principles during transportation and supply of milk.

    Keywords: Staphylococcus Aureus, Antibiotic Resistance, Raw Cow's Milk, Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus (MRSA)
  • Peyman Eini*, Mojtaba Hedayat Yaghoobi, Seyede Mahsa Tahai, Ahmad Tahamoli Roudsari, MohammadAli Seif-Rabiei Pages 194-199
    Background & Aim

    Anti-CCP and rheumatoid factor are among the markers that can be positive in brucellosis patients and even have different levels in the patients with and without osteoarticular symptoms. This study was designed and implemented with the aim of comparison of anti-cyclic citrullinated peptide antibody and rheumatoid factor levels in brucellosis patients with and without osteoarticular symptoms.

    Materials & methods

    In this analytical-descriptive study, 106 brucellosis patients were examined. Anti-CCP antibody and RF levels were measured in patients with and without osteoarticular problems using ELISA method. The results were analyzed using SPSS version 16 software. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Among 106 patients, 68 (64.2%) were male and 38 (35.8%) were female. The mean age of the participants in the study was 33.5 years, with the age range of 20 to 55 years. 69 people (65.1%) had bone-joint symptoms, of which 72.5% had arthralgia and 19 (27.5%) had arthritis. About 60% of the patients with osteoarticular symptoms had spondylitis and the least involvement was observed in shoulder. Mean anti-CCP level in the patients with and without osteoarticular symptoms was 7.9 ± 4.9 and 5.4 ± 2.93 U/ml, respectively (P = 0.02). Although the mean rheumatoid factor and ESR levels in the patients with osteoarticular symptoms was higher than those without these problems, but the difference was not significant.

    Conclusion

    According to the results of the present study, the level of anti-CCP in brucellosis patients with involvement of the skeletal-motor system is higher than the patients without involvement of this system, which may be misdiagnosed with rheumatological diseases.

    Keywords: Brucellosis, Anti-Cyclic Citrullinated Peptide, Rheumatoid Factor
  • Jaber Jafarzadeh, Vali Musazadeh*, Parviz Shahabi Pages 200-211

    Traumatic brain injury (TBI) is defined as a change in brain function such as confusion, changes in consciousness, coma, epileptic seizures, or damage to emotional or motor centers caused by any blow to the head or factors that increase intracranial pressure. The most common causes of TBI are road accidents, falls from heights, and injuries during exercise. A precise and well-known mechanism for the pathogenesis of TBI has not yet been determined. Some suggested mechanisms for it included axon damage due to trauma, separation of tau protein from microtubules, increased pro-inflammatory cytokines (IL-1ẞ and IL-6), and altered neurotransmitter synthesis. There is no specific treatment recommendation for the disease by the FDA. The aim of this study was to analyze the mechanisms involved in the pathogenesis of brain trauma and the role of vitamin D in preventing and controlling the resulting injuries.  In this review research, electronic databases such as PubMed, Google Scholar, Scopus, and SID were searched to extract information.Vitamin D is a fat-soluble vitamin that easily crosses the blood-brain barrier (BBB) and acts through nuclear and membrane receptors. Because of its role in controlling inflammatory processes, improving the growth, repairing the nerve cells, and preventing the progression of neuronal induction pathways (Taupathy, etc.), vitamin D could be recommended for the treatment of this disease. The results of observations to date have shown that vitamin D can be effective in preventing the progression of traumatic brain injuries.

    Keywords: TBI, Inflammation, Tao Protein, Vitamin D, Vitamin D Receiver
  • Afsaneh Amirabi, Sedigheh Ghasemian Dizajmehr*, Sima Molla Pages 212-219
    Background & Aims

    Urinary incontinence is one of the prevalent hygienic problems of women that is negatively affecting physically, psycho- socially on quality of women’s life. The aim of this study was to evaluate the effectiveness and safety of stress urinary incontinence surgery by the trans-obturator tape method (minimally invasive).

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, 30 women with stress urinary incontinence who underwent the TOT procedure in the in the Gynecology Department of Motaharri hospital, Urmia, Iran between August 2016- December 2017 were included. All patients underwent pre-operative clinical examination, cough-stress test in lithotomy position with full bladder, bladder sonography and post-voiding residual volume assessment.

    Results

    The Mean ± SD age of patients was 43.7±7.62 years, ranging from 30 to 58 years. Patient were followed at the months of 1and 6 after surgery. The average duration of the surgery was about 20 minutes. 100% of patients were completely cured and none of patients have failure of treatment or surgery complications.

    Conclusion

    In this study, trans-obturator tape placement was found to be a safe, effective and low-complication method. All patients were satisfied with the surgical results. Considering the relatively small number of people studied, it is recommended to conduct more studies, especially focusing on evaluating the quality of life with standard questionnaires in the field of women's urinary problems. Also, clinical trial studies should be designed and implemented in the field of comparison of TOT with existing standard surgical methods in the treatment of female incontinence.

    Keywords: Urinary Incontinence, Stress Urinary Incontinence, Trans-obturator Tape
  • Mohammad Shokrzadeh*, Farzaneh Motafeghi, Shaghayegh Shokrzadeh, Safoura Pourasadollah Pages 220-233
    Background & Aims

    In today's society, chemicals have many benefits and applications. One of these chemicals is Drabkin’s solution which is used in the hematology laboratory. Drabkin’s solution is toxic and is harmful to skin health. In this study, considering the chemical composition of vitamin C and the phytochemical properties of ginger plant, we decided to investigate the effects of the hydroalcoholic solution of this plant on the survival of normal skin and gum cells in the presence of Drabkin solution.

    Materials & Methods

    Protective effects of ginger extract and vitamin C (doses 0.1, 10, 50, 100, 500, and 1000 μM) on the toxicity caused by Drabkin’s solution was measured by colorimetric assay (MTT) to investigate the survival and viability of normal gingival and skin cells. Prism statistical software version 8 and one-way ANOVA and Tukey tests were used for statistical analysis. A significance level of P<0.05 was considered.

    Results

    The results of this study showed that high concentrations of vitamin C and ginger inhibit the toxicity of Drabkin’s solution, so that there was a significant increase in the growth of normalized cells. Drabkin’s solution in concentrations higher than 50 μM has toxicity on the studied cell lines.

    Conclusion

    The results of this study showed that the consumption of ginger extract and vitamin C in different concentrations increased the growth of normal cells of the gums and skin, and as a result, caused cell protection from the damage caused by Drabkin’s solution.

    Keywords: Drabkin’s Solution, Hydroalcoholic Extract of Ginger, Vitamin C, Normal Gum Cells, Normal Skin Cells