فهرست مطالب

Journal of Medicinal Plants
Volume:21 Issue: 83, Sep 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نجمه ده پرور، فاطمه علیجانیها، سید علی مظفرپور، امیر نیاسری نسلجی، زهرا بهاءالدین، احیاء گرشاسبی، محمد غلامی فشارکی، محسن ناصری* صفحات 1-10
    مقدمه

    بر اساس روش داروش ناسی معکوس، طب سنتی منبع اطلاعاتی خوبی برای کشف کاندیداهای دارویی جدید است. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، شایع ترین علت اختلال غدد درون ریز و ناباروری در بین زنان سنین باروری است. این سندرم معمولا با قرص های ضد بارداری خوراکی درمان می شود که با این حال، خود می توانند با عوارض جانبی همراه باشند.

    هدف

    هدف از این مطالعه شناسایی و اولویت بندی گیاهان دارویی پیشنهادی طب سنتی ایرانی برای درمان PCOS است.

    روش بررسی

    اولین قدم، یافتن مرتبط ترین کلمات کلیدی با علایم PCOS در بین پنج نسخه خطی معتبر طب ایرانی بود. زیرا هیچ اصطلاح پزشکی با عنوان سندرم تخمدان پلی کیستیک در متون طب ایرانی وجود نداشت. با توجه به این کلیدواژه ها، تمام مواردی که در کتاب های منتخب شرح داده شده بودند، ثبت شد. هر گیاه دارویی بر اساس معیارهای خاصی امتیاز گرفت. از مجموع امتیازات برای اولویت بندی داروها استفاده شد.

    نتایج

    آنغوزه، اقحوان، حضض، اذخر،حرف، فراسیون، شش ماده دارویی برتر شناسایی شده در این مطالعه بودند.

    نتیجه گیری: 

    شناسایی اصطلاحات مرتبط نزدیک برای PCOS در متون پزشکی سنتی و اولویت بندی داروهای گیاهی می تواند رویکردی مناسب برای کشف داروهای جدید باشد. بر این اساس آنغوزه با بالاترین امتیاز، به عنوان بهترین کاندیدا برای درمان PCOS در طب ایرانی در نظر گرفته شد.

    کلیدواژگان: تخمدان پلی کیستیک، داروشناسی معکوس، طب ایرانی، طب سنتی، کشف دارو
  • زهرا بشیری، مسعود یوسفی، سیمون رویس، محمد فریدونی* صفحات 11-18
    مقدمه

    بخش های مختلف گیاهان منابع غنی از مواد فعال زیستی هستند و در دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفته اند.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی فعالیت ضدباکتریایی عصاره های پنج گرده آلرژیزا شایع انجام شد.

    روش بررسی

    عصاره های آبی و لیپیدی گرده گیاهان آلرژی زا شامل تاج خروس، سلمک، برنجاسف، سرو سیمین و درخت عرعر تهیه شد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره ها با استفاده از روش میکرودایلوشن براث برای سویه های استاندارد باکتریایی تعیین گردید.

    نتایج

    میزان پروتیین تام عصاره های آبی از 453 تا 2772 میکروگرم بر میلی لیتر متغیر بود. پروتیین تام همه عصاره های لیپیدی کمتر از 0/2 میکروگرم بر میلی لیتر بود. عصاره آبی گرده سلمک، سرو سیمین و درخت عرعر (MIC بین 38/8 تا 562 میکروگرم در میلی لیتر) و همچنین عصاره لیپیدی گرده سلمک، سرو سیمین، درخت عرعر، تاجخروس و برنجاسف (MIC بین 0/89 تا 21/9 میکروگرم در میلی لیتر) فعالیت ضدباکتریایی قابل توجهی بر روی انتروکوکوس فکالیس داشت. علاوه بر این، عصاره آبی گرده درخت عرعر با MIC برابر با 8/7 میکروگرم در میلی لیتر و عصاره لیپیدی گرده سرو سیمین، درخت عرعر، تاج خروس و برنجاسف (MIC بین 1/78 تا 21/9 میکروگرم در میلی لیتر) فعالیت ضدباکتریایی قابل توجهی را علیه استافیلوکوکوس اوریوس نشان دادند. تنها عصاره با اثر ضدباکتریایی روی کلبسیال نومونیه عصاره لیپیدی گرده برنجاسف با MIC برابر با 3/72 میکروگرم در میلی لیتر بود.

    نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره گرده برخی از گیاهان دارای فعالیت ضدباکتریایی قابل توجهی هستند. مطالعات بیشتری برای ارزیابی ترکیبات فعال در عصاره گرده و اثرات سیتوتوکسیک آنها مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: فعالیت ضدباکتریایی، برنجاسف، تاج خروس، درخت عرعر، سرو سیمین، سلمک، گرده گیاهان
  • مصطفی سلیمانی شادور، شیرین مرادخانی* صفحات 19-34
    مقدمه

    گیاهان پاغازه (Falcaria vulgaris) و خوشاریزه (Echinophora platyloba)،دو عضو از خانواده چتریان (Apiaceae) در میان فلور طبیعی ایران بوده و حاوی خواص فراوانی هستند.

    هدف

    هدف مطالعه ی حاضر بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات آنتی اکسیدانی عصاره ی گیاهان پاغازه و خوشاریزه می باشد.

    روش بررسی

    اسانس گیاهان با استفاده از روش تقطیر با آب و دستگاه کلونجر به دست آمد و ترکیبات شیمیایی آن توسط کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی بررسی گردید. عصاره های متانولی این دو گیاه نیز به روش استخراج با سوکسله تهیه شدند و تست های آنتی اکسیدانی DPPH ،FRAP ،بتاکاروتن- لینولییک اسید و شلاته کنندگی آهن بر روی آنها صورت گرفتند.

    نتایج

    تعیین پروفایل ترکیبات شیمیایی توسط کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی نشان داد که اجزای اصلی تشکیل دهنده ی اسانس گیاه پاغازه اسپاتولنول و پالمیتیک اسید هستند. ترکیبات اصلی گیاه خوشاریزه گاما- دکاالکتون و ای- سزکویی لاواندولول میباشند. عصاره ی اندام های هوایی گیاه پاغازه در تمامی تست ها قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به سایرین از خود نشان داد و در رتبه ی بعد عصاره ی اندام های هوایی خوشاریزه قرار داشت. نتایج تست های DPPH ،FRAP و بتاکاروتن- لینولییک اسید به خوبی با یکدیگر همبستگی داشتند اما با نتایج تست شلات کنندگی آهن تاحدودی متفاوت بودند.

    نتیجه گیری:

     نتایج این تحقیق نشان داد که گیاهان پاغازه و خوشاریزه حاوی خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی هستند؛ لذا استفاده از آنها در صنایع غذایی و دارویی به عنوان عوامل نگهدارنده، مثمر ثمر خواهد بود.

    کلیدواژگان: پاغازه، خوشاریزه، فعالیت آنتی‎اکسیدانی، اسانس، DPPH، FRAP
  • سبحان غفوریان، احسان غفوریان، سید محمد زارعی*، فرشته جلیلیان، لیلا حسین زاده، ذوالفقار علی، یان‎هونگ وانگ، یلدا شکوهی نیا صفحات 35-46
    مقدمه

    سرطان پدیده پیچیده ای است که عوامل طبیعی القا کننده آپوپتوز مانند ترکیب های فنولی می توانند در پیشگیری و درمان آن نقش موثری داشته باشند. از این رو اثر القا کنندگی آپوپتوز توسط میوه های گیاه زرشک که منبعی غنی از ترکیبات طبیعی فنولی هستند مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است.

    هدف

    این مطالعه با هدف ارزیابی اثر میوه گیاه زرشک بر القای آپوپتوز در سلول های سالم و سرطانی و میزان بیان ژن های p53 ،Bax و 2-Bcl ، بررسی مکانیسم احتمالی اثر ضد سرطان و شناسایی ترکیب موثر ضد سرطان صورت گرفت.

    روش بررسی

    عصاره اتانولی میوه های گیاه زرشک به روش خیساندن تهیه گردید که با استفاده از روش کروماتوگرافی به فراکسیون های مختلف تقسیم و ساختار ترکیب موثر خالص شده بوسیله تشدید مناطیسی هسته ای تعیین گردید. همچنین تاثیر فراکسیون های منتخب بر علیه رده های سلولی 3T3 و 7-MCF و نیز mRNA ژنهای تنظیم کننده آپوپتوز مانند p53 ،Bax و 2-Bcl متعاقبا بررسی گردید.

    نتایج

    عصاره اتانولی میوه گیاه زرشک در سلول های سرطانی سطح mRNA ژن های p53 و Bax را افزایش و سطح mRNA ژن 2-Bcl را کاهش داد و ساختار ترکیب خالص شده نیز 3کافوییل کینیک اسید (کلروژنیک اسید) تشخیص داده شد.

    نتیجه گیری: 

    میوه های گیاه زرشک در محیط برون تنی دارای اثر ضد نیوپالسم هستند که با تحریک آپوپتوز سلولی بواسطه افزایش پروتیین های p53 و Bax و کاهش پروتیین 2-Bcl اعمال می شود. همچنین این میوه ها حاوی کلروژنیک اسید هستند که یک ترکیب طبیعی فنولی بوده و می تواند در اثر ضد سرطان مشاهده شده نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، زرشک، سرطان، کلروژنیک اسید، تشدید مغناطیسی هسته ای
  • زینب شریعتمداری، مجید قربانی نهوجی، حسین ریاحی*، فاطمه حیدری صفحات 47-59
    مقدمه

    عوامل زیستی نظیر سیانوباکتری های خاکزی می توانند به عنوان عوامل تحریک کننده زیستی موجب افزایش رشد و محصول گیاهان دارویی شوند.

    هدف

    هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر سیانوباکتری ها بر تولید و محتوای اسانس گیاه دارویی . Mentha longifolia L است.

    روش بررسی

    در این مطالعه دو گونه از سیانوباکتری های دارای هتروسیست شامل   ISB42 Anabaena vaginicola و Nostoc spongiaeforme ISB65 ،به منظور بهینه سازی رشد، و نیز افزایش کارآیی تولید اسانس گیاه دارویی L  M. longifolia  انتخاب شدند. در مجموع پنج گلدان به ازای هر تیمار و نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. گیاهان تیمار به مدت 100 روز و در فواصل 21 روزه با 200 میلی لیتر سوسپانسیون 0/2 درصد سیانوباکتریایی آبیاری شدند. سپس ارزیابی و مقایسه صفات رویشی شامل طول ریشه و بخش هوایی، سطح برگی، و نیز وزن تر و خشک گیاهان تیمار و شاهد صورت گرفت. علاوه بر صفات رویشی، آنالیز اسانس و ارزیابی کمی و کیفی اسانس گیاهان نیز انجام شد.

    نتایج

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده افزایش معنی دار مقادیر مربوط به پارامترهای رویشی گیاهان تیمار در مقایسه با گیاهان شاهد بود. همچنین، برخی متابولیت های اقتصادی و دارویی این گیاه نظیر منتول، اوکالیپتول و فیتول در اسانس گیاهان تیمار افزایش نشان داد. در این مطالعه همچنین افزایش معنیدار سزکوییترپن های هیدروکربنه و دیترپن های اکسیژنه در گیاهان تیمار شده با سیانوباکتری ها مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج به دست آمده، به نظر می رسد استفاده از تیمارهای سیانوباکتریایی به عنوان عوامل تحریک کننده زیستی می تواند جهت افزایش محصول و نیز بهبود ارزش دارویی و اقتصادی این گیاه دارویی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: عامل تحریک کننده زیستی، سیانوباکتری، اسانس، منتول، Mentha longifolia L
  • داود کاظمی، صمد نژادابراهیمی*، رضا محسنیان کوچکسرایی صفحات 60-71
    مقدمه

    پوست انار، منبع غنی از ترکیبات فنلی نظیر پونیکالاجین و الاژیک اسید است و بخش عمده ای از میوه انار و ضایعات کشاورزی را در کشورهای آسیایی و به ویژه ایران تشکیل می دهد.

    هدف

    هدف از این مطالعه طراحی محصولی از پوست انار دارای ارزش افزوده می باشد.

    روش بررسی

    برای این منظور، جهت غنی سازی عصاره هیدروالکلی پوست انار از پونیکالاجین، از روش ایمن و دوستدار محیط زیست کروماتوگرافی ستونی رزینی استفاده گردید. شرایط غنی سازی از نظر وضعیت ستون و مقدار عصاره مورد استفاده بهینه سازی شد. نتایج توسط HPLC-PDA پایش و تایید شد. به منظور بهبود خواص فیزیکوشیمیایی عصاره غنی شده، عصاره به دست آمده به روش هیدراتاسیون لایه نازک بر روی نانو فیتوزوم بارگذاری شد. ساختار نانوفیتوزوم توسط FT-IR تایید شد.

    نتایج

    ستون رزین با نسبت 3 به 1 رزین به عصاره به مدت زمان تماس 30 دقیقه بهینه شد که منجر به بازده 80/50 درصدی و افزایش 2/63 برابری ترکیبات فنلی در مقایسه با عصاره خام شد. نتایج حاکی از راندمان کپسولاسیون برابر با 58 درصد و اندازه ذرات برابر با 154/0 تا 216/5 نانومتر بود و پایداری یک ساله با شاخص چندپراکندگی بهینه 0/215 تا 2870 از نظر اندازه ذرات حاصل گردید.

    نتیجه گیری:

     غنی سازی عصاره خام قبل از فرمولاسیون و ساخت عصاره غنی شده پلی فنلی یک استراتژی امیدوار کننده برای تبدیل پوست انار به یک محصول با ارزش می باشد.

    کلیدواژگان: بهینه سازی، غنی‎سازی، پوست میوه انار، Diaion® HP-20، ترکیبات پلی فنلی، نانوفیتوزم
  • سعید توکلی، فرحناز خلیقی سیگارودی، نفیسه خسروی دهقی، مهدی یعقوبی، رضا حاجی آقایی، احمد غلامی، رضا غفارزادگان* صفحات 72-86
    مقدمه

    فلاونوییدها، گروهی از ترکیبات طبیعی، در گل ها، میوه ها، ریشه ها و ساقه ها یافت می شوند. این دسته از ترکیبات طبیعی به دلیل اثرات دارویی مفید شناخته شده اند، از این جهت، جداسازی و شناسایی فلاونوییدها از گیاهان ارزشمند است. فلاونوییدها در حال حاضر کاربردهای گسترده ای در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی دارند. آپیژنین، کویرستین و آپیژنین-7-O-گلیکوزید دو گروه از فلاونوییدها هستند که دارای خواص درمانی نیز هستند.

    هدف

    هدف از این مقاله خالص سازی سه ترکیب آپیژنین، کویرستین و آپیژنین-7-O-گلیکوزید از گیاهان و شناسایی آنها با کمک NMR, HPLC UV-visible  است.

    روش بررسی

    در این مطالعه عصاره تام سه گیاه کرفس، جعفری و پیاز با کمک حلال هایی با قطبیت مختلف به بخش های مختلف حلالی تقسیم شدند. برای خالص سازی این فراکسیون ها از کروماتوگرافی ستونی استفاده شد. در نهایت از تکنیک های 1H-NMR، 13C-NMR و طیف سنجی جرمی برای شناسایی استفاده شد. همچنین برای شناسایی این ترکیبات از تکنیک HPLC و استانداردسازی استفاده شد.

    نتایج

    در کار حاضر، آپیژنین از فراکسیون اتیل استات دانه کرفس استخراج شد. آپیژنین-7-O-گلیکوزید با خلوص بالا از عصاره بوتانولی قسمت های هوایی جعفری خالص سازی شد. همچنین، کویرستین از فراکسیون اتیل استاتی پیاز جدا شد. آنالیز داده های به دست آمده از 1H-NMR، 13C-NMR و مقایسه این داده ها با منابع خلوص ترکیبات اثبات شد.

    نتیجه گیری:

     روش های به کار رفته در این پژوهش توانسته اند این سه ترکیب را با درصد خلوص بالا، جهت استفاده در صنعت به عنوان استاندارد تولید کنند.

    کلیدواژگان: کوئرستین، آپیژنین، آپیژنین گلیکوزید، کروماتوگرافی ستونی، کرفس، جعفری، سیر
  • لیلا قاسمی فرد، سعید سرداری، هاجر صفری، هاجر رمضانی‎خواه، نرجس خواصی* صفحات 87-98
    مقدمه

    گیاه کبر (Capparis spinosa) به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خود نقش اساسی در پیشگیری از سرطان و همچنین کاهش سرعت رشد سلول های سرطانی دارد. این گیاه را می توان به روش های مختلف در ترکیبات دارویی، غذایی و... به عنوان عصاره، روغن و یا اسانس استفاده کرد.

    هدف

    در مطالعه حاضر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره و روغن های (روغن های پرس سرد و ان-هگزان) دانه کبر و همچنین تاثیر دانه بر روی رده سلولی سرطانی SY5Y-SH بررسی شده است.

    روش بررسی

    ابتدا عصاره و روغن های پرس سرد و ان هگزان تهیه شد. سپس آنها به غلظت های 50 ،100 و 200 میلی گرم بر میلی لیتر رسیدند و ظرفیت آنتی اکسیدانی آنها با روش 2 ،2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) ارزیابی شد. سپس تعداد ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در عصاره اندازه گیری شد و در نهایت سمیت عصاره ها به روش MTT بر روی سلول های سرطانی SY5Y-SH ارزیابی شد.

    نتایج

    داده های IC50 نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره دانه کبر به ترتیب نسبت به روغن های پرس سرد و هگزان به طور معنی داری (0/001 < P) افزایش یافته است. تجزیه و تحلیل ترکیبات آنتی اکسیدانی عصاره دانه کبر نشان داد که عصاره حاوی میزان بالایی از فنول کل، فلاونویید، روتین و کویرستین است. سنجش MTT نیز نشان می دهد که CSSE در غلظت 1000 میکروگرم بر میلی لیتر به طور قابل توجهی (0/001 < P) زنده مانی رده های سلولی سرطانی SY5Y-SH را در مقایسه با سلول های هک کاهش داد.

    نتیجه گیری: 

    عصاره دانه کبر احتماال به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالا از رشد سلول های سرطانی SY5Y-SH جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: سمیت سلولی، سرطان، کبر، آنتی اکسیدان، SH-SY5Y، DPPH، MTT
|
  • Najmeh Dehparvar, Fatemeh Alijaniha, Seyyed Ali Mozaffarpur, Amir Niasari-Naslaji, Zahra Bahaedin, Ahia Garshasbi, Mohammad Gholami-Fesharak, Mohsen Naseri* Pages 1-10
    Background

    According to the reverse pharmacological method, traditional medicine has a good source of information for discovering new drug candidates. Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is the most common cause of endocrine disorder and infertility among women of reproductive age. This syndrome is commonly treated by oral contraceptive pills; however, it could be associated with side effects.

    Objective

    The purpose of this study was to identify and prioritize medicinal plants proposed by Persian medicine (PM) for the treatment of PCOS.

    Methods

    The first step was to find out the most relevant keywords to the symptoms of PCOS among five authentic PM manuscripts because there was no medical term called PCOS in PM texts. According to those keywords, all materia medicas that was described in the selected books were recorded. Each materia medica received scores based on specific criteria.  The scores were used to prioritize medicaments.

    Results

    Ferula assa-foetida L., Tanacetum parthenium L., Lycium barbarum, Cymbopogon schoenanthus L., Lepidium sativum L. and Marrubium vulgare were six top materia medica identified in this study.

    Conclusion

    Identification of closely related terminology for PCOS in traditional medical texts and prioritization of herbal remedies could be a sound approach to discover new drugs. Accordingly, Ferula assa-foetida L. with the highest score was considered the best candidate for the treatment of PCOS in PM.

    Keywords: Drug discovery, Persian medicine, Polycystic ovarian syndrome, Reverse pharmacology, Traditional medicine
  • Zahra Bashiri, Masoud Yousefi, Simon G Royce, Mohammad Fereidouni* Pages 11-18
    Background

    Different parts of plants are rich sources of bioactive ingredients and have received much attention during recent decades.

    Objective

    The aim of this study was to assess the antibacterial properties of five common allergenic pollens extracts.

    Methods

    The aqueous and lipid extracts were prepared from allergenic plant pollens including Amaranthus retroflexus, Chenopodium album, Artemisia vulgaris, Cupressus arizonica, and Ailanthus altissima. Antibacterial activity of the extracts was determined using the broth microdilution method against ATCC bacteria strains.

    Results

    Total protein content of aqueous extracts was form 453 to 2772 μg/ml, but for all lipid extracts it was less than 0.2 μg/ml. Aqueous pollen extracts of C. album, C. arizonica and A. altissima (MIC between 38.8 to 562 μg/ml), and the lipid pollen extracts of C. album, C. arizonica, A. altissima, A. retroflexus, and A. vulgaris (MIC between 0.89 to 21.9 μg/ml) had a significant antibacterial activity on E. faecalis. Moreover, the aqueous pollen extract of A. altissima (MIC = 8.7 μg/ml), and the lipid pollen extracts of C. arizonica, A. altissima, A. retroflexus, and A. vulgaris (MIC between 1.78 to 21.9 μg/ml) showed a significant antibacterial activity against S. aureus. The only extract with antibacterial effect on K. pneumoniae was the lipid pollen extract of A. vulgaris (MIC value of 3.72 μg/ml).

    Conclusion

    The results of this study showed the significant antibacterial activity of some plants pollen extracts. More studies are needed to further assess the active compounds in the pollen extracts and their cytotoxic effects.

    Keywords: Antibacterial activity, Amaranthus retroflexus, Ailanthus altissima, Artemisia vulgaris, Chenopodium album, Cupressus arizonica, Pollen
  • Mostafa Soleimani Shadvar, Shirin Moradkhani* Pages 19-34
    Background

    Falcaria vulgaris and Echinophora platyloba, two members of Apiaceae family, are native flora of Iran and have numerous ethnobotanical applications.

    Objectives

    The present study focuses on the chemical composition of the essential oils and the evaluation of the antioxidant capacity of F. vulgaris and E. platyloba growing in Hamadan province.

    Methods

    Hydrodistillated essential oil from aerial parts of F. vulgaris and E. platyloba were obtained using clevenger apparatus. The chemical composition of the essential oils was determined using GC-MS analysis. Methanol extracts from aerial parts and seeds of F. vulgaris and E. platyloba were obtained by Soxhlet extractor. The antioxidant properties of the extracts were determined through use of several antioxidant assays (DPPH, FRAP, β-carotene-linoleic acid and iron-chelating test).

    Results

    GC-MS analysis revealed that the major components of F. vulgaris essential oil were spathulenol, and palmitic acid. The main components of E. platyloba were γ-decalactone and (E)-sesquilavandulol. The extract from aerial parts of F. vulgaris consistently exhibited more antioxidative power than the rest of the extracts, followed by the extracts from aerial parts of E. platyloba. The results of DPPH, FRAP and β-carotene-linoleic tests were well correlated with each other, but they were somewhat different from the results of the iron-chelating test.

    Conclusion

    The results of this research showed that F. vulgaris and E. platyloba contain significant antioxidant properties; therefore, their use in food and pharmaceutical industries as preservatives will be fruitful.

    Keywords: Falcaria vulgaris, Echinophora platyloba, Antioxidant activity, Essential oil, DPPH, FRAP
  • Sobhan Ghafourian, Ehsan Ghafourian, Seyed Mohammad Zarei*, Fereshteh Jalilian, Leila Hosseinzadeh, Zulfiqar Ali, Yan-Hong Wang, Yalda Shokoohinia Pages 35-46
    Background

    Cancer development is a multi-stage process in which apoptosis plays an important role. Apoptotic agents from natural products like phenolic compounds can be used effectively in the treatment of cancer. Berberis vulgaris L. fruits are a rich source of natural phenolic compounds and have been evaluated for their apoptotic effects.

    Objective

    this study was carried out to evaluate the apoptotic effect of B. vulgaris fruits in normal and cancerous cells by investigating p53, Bax, and Bcl-2 genes expression and identifying an active compound.

    Methods

    B. vulgaris fruits were extracted with ethanol using maceration method. To yield an active compound, the extract was divided into fractions and subfractions that could be evaluated using chromatography techniques, and the purified compound structure was determined by nuclear magnetic resonance (NMR). The cytotoxic activity of the selected fraction against 3T3 and MCF-7 cell lines along with its effect on the mRNA apoptosis regulating genes like p53, Bax, and Bcl-2 were investigated subsequently.

    Results

    Results showed that B. vulgaris extract increased the mRNA level of p53 and Bax and decreased Bcl-2 mRNA level in cancer cell lines. The structure of the purified compound was determined as the 3-caffeoylquinic acid (chlorogenic acid).

    Conclusion

    B. vulgaris fruit has in vitro antineoplastic activity by stimulating cellular apoptosis via increasing the levels of p53 and Bax proteins and decreasing Bcl-2 and comprises chlorogenic acid as one of its phenolic phytochemicals.

    Keywords: Apoptosis, Berberis vulgaris, Cancer, Chlorogenic acid, NMR
  • Zeinab Shariatmadari, Majid Ghorbani Nohooji, Hossein Riahi*, Fatemeh Heidary Pages 47-59
    Background

    The cyanobacteria isolated and purified from soil can increase plant growth and productivity as bioelicitors.

    Objective

    This study aimed was to investigate the effect of cyanobacteria as a bioelicitor on the production efficiency and essential oil composition of Mentha longifolia L.

    Methods

    Two species of heterocystous cyanobacteria, Anabaena vaginicola ISB42 and Nostoc spongiaeforme ISB65, were used as bioelicitors to optimize the growth and productivity of Mentha longifolia L. Five pots were considered for each treatment and five others for the control plants. Treatment lasted for 100 days, and the treated plants were irrigated with 200 ml of cyanobacterial suspensions (0.2 %) every 21 days intervals. The experiment was performed in a randomized complete block design in an experimental greenhouse condition. After inoculation of treated plants with cyanobacterial bioelicitors, the vegetative factors, including shoot and root length, leaf area, as well as fresh and dry weight of plants were evaluated. In addition to growth factors, analyses of essential oils in studied plants were performed.

    Results

    The results showed significant improvement in vegetative growth indices of the treated plants. Also, some economic and medicinal metabolites such as menthol, eucalyptol and phytol were increased in the essential oil of treated plants. The results also showed a significant increase in sesquiterpene hydrocarbons and oxygenated diterpenes in plants treated with cyanobacteria compared to controls.

    Conclusion

    So, the use of cyanobacterial bioelicitors can be suitable to increase the yield as well as the economic and medicinal value of this medicinal plant.

    Keywords: Bioelicitor, Cyanobacteria, Essential oil, Menthol, Mentha longifolia L
  • Davoud Kazemi, Samad Nejad Ebrahimi*, Reza Mohsenian Kouchaksaraee Pages 60-71
    Background

    Punica granatum L. peel is a rich source of phenolic compounds such as punicalagin and ellagic acid that represent a major part of the fruit and many fruit by-products in Asian countries, mainly Iran.

    Objective

    The purpose of this study is to design a value-added pomegranate peel product.

    Methods

    For this purpose, a safe and environmentally friendly method of resin column chromatography was used to enrich the hydroalcoholic extract of pomegranate peel with punicalagin. The enrichment conditions were optimized in terms of column condition and the amount of extract used. The results were monitored and confirmed by HPLC-PDA. In order to improve the physicochemical properties of the enriched extract, the obtained extract was loaded onto nano-phytosome by thin-film hydration method. FT-IR confirmed the nano-phytosome structure.

    Results

    The resin column was optimized at a 3:1 resin-to-extract ratio in an optimum contact time duration of 30 minutes (80.50 %) and a 2.63-fold increase in the phenolic compounds compared to the crude extract. The results indicated that encapsulation efficiency was equal to 58 %, the particle size was equal to 154.0 to 216.5 nm, and one-year stability was achieved with an optimal polydispersity index of 0.215-0.287 in terms of particle size.

    Conclusion

    The enrichment of the crude extract before formulation and fabrication polyphenol enriched extract is a promising strategy to transform of pomegranate peel into a valuable product.

    Keywords: Enrichment Optimization, Punica granatum L. Peels, Diaion® HP-20, Phenol compounds, Nano-phytosome
  • Saeed Tavakoli, Farahnaz Khalighi-Sigaroodi, Nafiseh Khosravi Dehaghi, Mahdi Yaghoobi, Reza Hajiaghaee, Ahmad Gholami, Reza Ghafarzadegan* Pages 72-86
    Background

    Flavonoids, a group of natural substances, are found in flowers, fruits, roots and stems. These natural products are well known for their health-beneficial effects. Hence, isolation and purifying of flavonoids from the ingredients is worthwhile. Flavonoids are now considered indispensable in various nutraceutical, pharmaceutical, medicinal and cosmetic applications. Apigenin, quercetin, and apigenin-7-O-glycoside have therapeutic properties that these two are in the flavonoid group.

    Objectives

    In this study, apigenin, quercetin, and apigenin 7-O-glycoside were purified by column chromatography and identified by NMR and HPLC UV-visible techniques.

    Methods

    Total extracts of three plants (Apium graveolens, Petroselinum crispum, Allium cepa) were divided into different solvent fractions. Column chromatography is used to purify these fractions. Finally, 1H-NMR, 13C-NMR, and mass spectrometry techniques were used for identification. Also, the HPLC technique was used for identifying these compounds and standardized.

    Results

    In the present work, apigenin was extracted from ethyl acetate fraction of Apium graveolens seeds. High purity of apigenin 7-O-glycoside isolated from the butanol fraction of Petroselinum crispum aerial parts. Also, ethyl acetate fraction isolated quercetin from the Allium cepa. Identification of the data obtained from 1H-NMR and 13C-NMR, which were proofed by comparison with the sources of purified compounds.

    Conclusion

    The methods used in this research were able to produce these three compounds with a high percentage of purity to be used in industry as standards.

    Keywords: Quercetin, Apigenin, Apigenin glycoside, Column chromatography, Apium graveolens, Petroselinum crispum, Allium cepa
  • Leila Ghassemifard, Saeed Sardari, Hajar Safari, Hajar Ramezanikhah, Narjes Khavasi* Pages 87-98
    Background

    Capparis spinosa L. due to its anti-inflammatory and antioxidant properties plays a key role in preventing and treatment of cancer, also reduces the growth rate of cancer cells. This plant can be used in various ways in medicinal compounds, food, etc. as an extract, oil, or essential oil.

    Objective

    In the current study, the rate of antioxidant activity extracts and oils (cold press and n-hexane oils) of Capparis seeds and also the effect of the seeds on the SH-SY5Y cell line have been investigated.

    Methods

    First, extract, cold press, and n-hexane oils were prepared; then all reached concentrations of 50, 100, and 200 mg/ml, and their antioxidant capacity was evaluated by the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) method. After that, the number of antioxidant compounds in the extract was measured, and finally, the toxicity of the extracts was evaluated by the (3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) method on SH-SY5Y cancer cells.

    Results

    The IC50 data showed that the antioxidant activity of the Capparis seeds extracts was significantly (P < 0.001) increased compared to cold press and n-hexane. Antioxidant compounds analysis of Capparis seeds extract indicated high rate of total phenolic, flavonoid as rutin, and quercetin. MTT assay demonstrates that Capparis seeds extracts in a concentration of 1000 μg/ml decreased the viability of the SH-SY5Y cancer cell lines in comparison with hacked cells (P < 0.001).

    Conclusion

    The seed extract of Capparis seeds at high concentrations, probably due to its high antioxidant content, inhibits the growth of SH-SY5Y cancer cells.

    Keywords: Cytotoxicity, Cancer, Capparis spinosa, Antioxidant, SH-SY5Y, DPPH, MTT