فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و سوم شماره 4 (تیر 1401)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و سوم شماره 4 (تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه ازلگینی، امیرحسین افتخاری، محسن فیروزرای* صفحات 234-243
    پیش زمینه و هدف

    دیابت به عنوان شایع ترین اختلال متابولیت شیوع گسترده ای را در چند دهه اخیر داشته است. استرس اکسیداتیو و عوامل مربوط به آن نقش مهمی در شروع و ایجاد عوارض دیابتی دارند. در این مطالعه فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و میزان شاخص های استرس اکسیداتیو در پلاسمای بیماران دیابت تیپ 2 و همبستگی آن ها با سطح خونی گلوکز و پارامترهای لیپیدی ارزیابی شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه از نوع موردی- شاهدی بود. 50 فرد سالم (نفر (24 مرد و 26 زن) و 50 فرد دیابتی (نفر (25 مرد و 25 زن) به طور تصادفی انتخاب شدند. پس از 12 ساعت ناشتا، نمونه های خون گرفته شد و سرم جدا شد. میزان سطح سرمی قند ناشتا، پروفایل لیپیدی، پراکسیداسیون لیپیدی، وضعیت آنتی اکسیدانی تام و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز توسط پروتکل های مربوطه اندازه گیری شد. با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تمام اطلاعات تجزیه وتحلیل شد. سطح معنی داری p ≤0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    فعالیت سرمی آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز  و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در گروه بیمار کاهش معناداری در مقایسه با گروه شاهد داشت. سطح سرمی مالون دآلدهید، FBS، TG، VLDL-C و HbA1c در گروه بیمار افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل داشت. آنالیز آماری ارتباط معنادار و مستقیمی بین فعالیت آنزیمی گلوتاتیون پراکسیداز و سطوح  TAC و HDL-C و ارتباط معکوس و معناداری بین فعالیت آنزیمی گلوتاتیون پراکسیداز با میزان سرمی MDA، HbA1C و FBS را نشان داد. همچنین نشان داده شد که ارتباط معنادار و مستقیمی بین غلظت سرمی MDA و سطوح HbA1C، TG، FBS و VLDL-C وجود داشت. این در حالی بود که ارتباط معنادار و معکوسی بین غلظت سرمی TAC و سطوح HbA1C، TG، FBS و VLDL-C مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری:

     استرس اکسیداتیو عامل مهمی در ایجاد دیابت و پیشرفت عوارض آن است، به طوری که کاهش سطح عوامل آنتی اکسیدانی و افزایش سطح اکسیدان ها رابطه بسیار نزدیکی با اختلالت متابولیسمی کربوهیدرات ها و لیپیدها دارد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، استرس اکسیداتیو، گلوتاتیون پراکسیداز، پارامترهای لیپیدی
  • محسن محمد رحیمی، سعید آبخیز، صنم فکور، سامان فرشید* صفحات 244-255
    پیش زمینه و هدف

    بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال غالب با شیوع 1 در 1000 نفر شایع ترین بیماری ارثی کلیوی است. پیامد این بیماری، بزرگ شدن و بدشکلی کلیه ها است که موجب اختلال در گردش خون و از بین رفتن پارانشیم و درنتیجه، اختلال در فانکشن کلیه ها می شود. نارسایی کلیه در 50 درصد بیماران دیده می شود که این بیماران را نیازمند به پیوند کلیه می کند. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان بقای پیوند در پیوند کلیه بیماران مبتلا به کلیه پلی کیستیک اتوزومال غالب بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه کوهورت گذشته نگر، 149 بیمار ADPKD که طی سال های 1376 تا 1395 در بیمارستان امام خمینی ارومیه پیوند کلیه شده بودند، وارد مطالعه شد ند. بیماران طی بازه های زمانی 1 ماه، 6 ماه، 12 ماه، 24 ماه، 36 ماه، 48 ماه و 60 ماه پس از پیوند، ازنظر بقای بافت موردبررسی قرار گرفته و علل مورتالیتی بیماران و عوامل خطرساز رد پیوند بیماران بررسی شد. برای بررسی بقای گرافت از آزمون Kaplan Meier و برای بررسی خطر رجکشن hazard ratio در بیماران از مدل cox regression استفاده شد.

    یافته ها: 

    درمجموع 149 بیمار (7/60 درصد مرد و 3/38 درصد زن) با میانگین سنی 19/10 ± 42/47 سال وارد مطالعه شدند. میزان بقای گرافت در زنان و مردان به ترتیب در ماه اول 98 درصد و 97 درصد، ماه ششم 90 درصد و 97 درصد، ماه دوازدهم 87 درصد و 93 درصد، ماه بیست وچهارم 87 درصد و 90 درصد، ماه سی وششم 87 درصد و 83 درصد، ماه چهل وهشتم 83 درصد و 83 درصد و در ماه شصتم 78 درصد و 80 درصد بود. میانگین بقای گرافت به صورت کلی 96/52 ماه، در مردان 187/54 ماه و در زنان 05/51 ماه بود که این اختلاف معنی داری بود (001/0=P). همچنین بررسی خطر رجکشن hazard ratio)) نشان داد که تنها BMI فرد گیرنده ارتباط معنی داری با خطر رد پیوند داشت. (OR = 1.68, CI95% (1.34-4.22), P=0.001).

    بحث و نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که میزان بقای 1 ماهه، 6 ماهه، 12 ماهه، 24 ماهه، 36 ماهه، 48 ماهه و 60 ماهه گرافت در بیماران ADPKD تحت پیوند کلیه در بیمارستان مناسب بوده ولی نسبت به میزان بقا در سال های گذشته و بیشتر مراکز دیگر مقداری پایین تری بود. اگرچه تفاوت هایی از قبیل طرح و محیط مطالعه اجتناب ناپذیر است، اما بااین حال نتایج این مطالعه می تواند شواهد اساسی برای بازنگری استراتژی های درمانی ارایه دهد. همچنین شاخص توده بدنی فرد گیرنده در احتمال رد پیوند تاثیر داشته و با در نظر گرفتن این عامل می توان به افزایش میزان بقا پیوند کلیه در این بیماران کمک کرد.

    کلیدواژگان: بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال غالب، پیوند کلیه، میزان بقا، رد پیوند
  • لیدا سبکتکین* صفحات 256-264
    پیش زمینه و هدف

    تمرینات استقامتی به طور موثری بیشتر از تمرینات مقاومتی سطح هورمون رشد را در کودکان و نوجوانان چاق کاهش می دهد. بااین حال اثرات این تمرینات بر کودکان و نوجوانان غیر چاق در هاله ای از ابهام است. مطالعه حاضر باهدف تعیین اثرات تمرینات استقامتی بر روی هورمون رشد و فاکتور رشد شبه انسولین-1 کودکان و نوجوانان به صورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام شد.

    مواد و روش کار: 

    مطالعه حاضر از نوع مرور سیستماتیک و متاآنالیز (بر اساس بیانیه PRISMA) است. جستجوی مقالات منتشرشده تا ابتدای سال 2022 در پایگاه های داده ای PubMed، Web of Science و EBSCO، CINAHL، MEDLINE، SPORTDiscu، اسکاپوس، مگ ایران و SID انجام شد. استراتژی جستجو به کمک عملگرهای بولین با کلیدواژه های (جوانان یا جوان یا کودکان یا نوجوانان یا نوجوان یا پسران یا دختران یا کودک یا جوان یا خردسال) و (هورمون یا هورمون رشد یا فاکتور رشد شبه انسولین-1 یا غدد درون ریز یا سیتوکین) و (ورزش یا تمرین) و (استقامتی یا مقاومتی) انجام شد

    یافته ها: 

    نتایج متاآنالیز نشان داد که تمرین ورزشی استقامتی با افزایش معنی داری در میزان هورمون رشد در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه همراه نیست (تفاوت میانگین ها: 48 نانوگرم/میلی لیتر، (99/0-02/0-: CI95%، 0%=I2، 06/0=P). همچنین نتایج متاآنالیز در قسمت دیگر نتایج حاکی از آن بود که ورزش استقامتی منجر به تغییر معنادار در فاکتور رشد شبه انسولین-1 در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه نمی شود (تفاوت میانگین ها 90/22 نانوگرم/میلی لیتر، (12/2-92/47-: CI95%، 0%=I2، 92/0=P بود).

    بحث و نتیجه گیری:

     تمرینات استقامتی اثری بر هورمون رشد و هورمون رشد شبه انسولینی 1 در کودکان و نوجوانان غیر بیمار ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، کودک، نوجوان، هورمون رشد، فاکتور رشد شبه انسولین-1
  • فرهاد بهزادی، میثم رستگارنیا، یوسف روستا* صفحات 265-273
    پیش زمینه و هدف

    مالتیپل میلوما به نوعی دیس کرازی خونی در پلاسماسل ها اطلاق می شود که تقریبا 10 درصد از کل بدخیمی های هماتولوژیک را دربر می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی بروز نارسایی کلیه در بیماران مالتیپل میلومایی بستری شده در بیمارستان امام خمینی ارومیه بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، پرونده بیماران مبتلا به مالتیپل میلوما از ابتدای سال 1394 تا انتهای سال 1398 مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، بیماری های زمینه ای دخیل در بروز نارسایی کلیوی به همراه ریسک فاکتورهای مربوطه مانند هایپرکلسمی و عفونت نیز مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت، داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    طبق نتایج به دست آمده، فراوانی نارسایی کلیوی در بیماران مبتلا به مالتیپل میلوما 2/42 درصد گزارش شد. میانگین سنی بیماران 10/13 ± 7/63 سال بود، و از نظر جنسیت، مردان درصد بیشتری از بیماران را تشکیل می دادند. طبق نتایج اندازه گیری پارامترهای آزمایشگاهی، میانگین سطح هموگلوبین سرم (Hb) در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی به طور معنی داری کمتر بود (001/0 = P). همچنین میزان هایپرکلسمی به طور معنی داری در افراد با نارسایی کلیوی بیشتر بود (001/0>p). هایپرتانسیون نیز در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی به عنوان یک ریسک فاکتور مهم، به طور معنی داری بیشتر دیده شد (01/ 0= p). شکستگی های پاتولوژیک در ستون فقرات و استخوان جمجمه نیز به طور عمده در این بیماران مشاهده گردید. تفاوت معنی داری در شیوع عفونت، سطح سرمی گاما گلوبولین، آلبومین و سلول های پلاسما بین بیماران با و بدون نارسایی کلیوی وجود نداشت.

    نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه نشان داد که میزان شیوع نارسایی کلیوی در بیماران مبتلا به مالتیپل میلوما بیشتر بوده، و در نتیجه آن را به عنوان یکی از عوامل آسیب رسان بافتی مهم با پروگنوز ضعیف می توان در نظر گرفت. هایپرتانسیون، آنمی و هایپرکلسمی نیز از عوامل پیش آگهی دهنده مهم در بروز این عارضه مطرح بودند.

    کلیدواژگان: هایپرکلسمی، نارسایی کلیه، مالتیپل میلوما، ضایعه کلیوی
  • مریم باقری محمودی، امیر لطافت کار* صفحات 274-282
    پیش زمینه و هدف

    درد پتلوفمورال (PfP)، اختلال شایعی است و برنامه توان بخشی به منظور مدیریت و یا درمان آن اهمیت دارد. اثربخشی روش های فیدبک در ترکیب با ورزش ممکن است در درمان یا مدیریت PfP در مقایسه با ورزش به تنهایی مفیدتر باشند.

    موارد و روش ها: 

    جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال ها و در بانک های اطلاعاتی PEDRO، PubMed، Google Scholar، noormags، magiran و sid به عمل آمد. مطالعاتی که بررسی کننده تاثیر انواع فیدبک بر درد، راستای اندام تحتانی و فعال سازی عضله پهن داخلی در افراد با PfP بودند، وارد مطالعه شدند. جهت بررسی کیفیت مقالات واردشده از مقیاس PEDro استفاده گردید.

    یافته ها: 

    51 مطالعه موردبررسی قرار گرفت که از این تعداد، هفت مطالعه که دارای معیار ورود (نمره بالاتر از 5 در مقیاس پدرو) بودند، برای بررسی انتخاب شدند. تفاوت هایی در نوع فیدبک داده شده، شاخص اصلی مورد ارزیابی، تعداد نمونه، روش اجرا، شیوه ارزیابی متغیرها و غیره در مطالعات وجود داشت. در افراد دارای PfP انجام تمرین های اصلاحی با فیدبک نسبت به تمرین های اصلاحی بدون فیدبک باعث بهبود معنادارتر متغیرهای درد، راستای اندام تحتانی و فعالیت عضله پهن داخلی شده است.

    بحث و نتیجه گیری:

     یافته ها نشان می دهند که فیدبک یک مکمل مفید در برنامه توان بخشی در بیماران مبتلا به PFP است. چنین برنامه ای به جلوگیری از صدمات بیشتر و حفظ عملکرد مناسب همراه با قدرت کمک می کند. همچنین این نتایج در افراد با وضعیت والگوس پویای زانو نیز هم راستا است.

    کلیدواژگان: تمرین اصلاحی، ولگوس داینامیک زانو، فیدبک، راستای اندام تحتانی، سندروم درد پتلوفمورال
  • سیامک ناجی حدادی، زهرا جعفرپور، شبنم وظیفه خواه* صفحات 283-290
    پیش زمینه و هدف

    از آنجایی که کلامیدیا تراکوماتیس باعث عفونت مزمن مجاری ادراری-تناسلی زن می گردد، می تواند در بروز سقط های مکرر نقش موثری داشته باشد. هدف از این مطالعه، تعیین سطح سرمی آنتی بادی علیه کلامیدیا تراکوماتیس در زنان با سقط مکرر می باشد.

    مواد و روش کار

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی می باشد. 76 بیمار با تشخیص سقط مکرر مراجعه کننده به درمانگاه پریناتولوژی بیمارستان شهید مطهری ارومیه وارد مطالعه شدند. گردآوری داده ها با استفاده از یک چک لیست محقق ساخته انجام شد که روایی آن به تایید اساتید گروه زنان رسید و پایایی آن با استفاده از ضریب الفای کرونباخ برابر 88/0 بدست آمد. برای متغیرهای کیفی از آزمون کای-دو و برای داده های کمی از آزمون t مستقل استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 انجام شده است. سطح معنی داری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    تمامی76 فرد مورد مطالعه مقادیر مثبت برای آنتی بادی های IgG و IgM و 48/89 % بیماران آنتی بادی IgA مثبت علیه کلامیدیا تراکوماتیس داشتند. رابطه معناداری میان تعداد سقط، مدت زمان ازدواج، سن حاملگی، مصرف قرص های پیشگیری از بارداری و سطح سرمی آنتی بادی های علیه کلامیدیا تراکوماتیس وجود نداشت (05/0 >p). IgA علیه این ارگانیسم در زنان با سابقه قبلی حاملگی موفق به طور معناداری بالاتر از افراد بدون سابقه حاملگی موفق بود (01/0 =P).

    بحث و نتیجه گیری

    مثبت بودن تمام بیماران با سابقه سقط مکرر از نظر سطح سرمی IgG و IgM و نیز مثبت بودن غالب آنان از نظر IgA حاکی از تاثیر ابتلاء به این عفونت در فرآیند سقط در بیماران دارد.

    کلیدواژگان: آنتی بادی ضد کلامیدیا، عفونت کلامیدیایی، سقط عفونی، سقط مکرر
  • هلیا ساربانی، سید عبدالحمید انگجی*، بهناز بیک زاده، هنگامه علی بیک، راحله رودی، بهزاد نارویی صفحات 291-305
    پیش زمینه و هدف

     سرطان پروستات یکی از پنجمین سرطان شایع در بین مردان و دومین سرطان ازلحاظ نرخ بروز استانداردشده سنی (6/16 =ASR) در جمعیت ایران است. هدف از این مطالعه بررسی همراهی rs2107301 و rs198977 با استعداد ابتلا به آدنوکارسینومای پروستات در جمعیت ایران است. تا بتوان از آن هایی که همراهی شان تایید می گردد به عنوان فاکتورهای غربالگری استفاده کرد.

    مواد و روش کار:

     در این مطالعه مورد -شاهدی 178 نمونه موردبررسی قرار گرفت که به دو گروه تقسیم شدند، یک گروه افراد مبتلا به سرطان پروستات و گروه دیگر افراد فاقد سرطان پروستات است که به عنوان مورد و شاهد شناخته شدند. از روش Tetra Primer ARMS PCR، به منظور تعیین ژنوتایپ هر یک از افراد شرکت کننده استفاده گردید.

    یافته ها:

      فراوانی ژنوتیپی پلی مورفیسم های rs2107301 و rs198977  با استفاده از نرم افزار25 SPSS در گروه آدنوکارسینومای پروستات نسبت به گروه شاهد (دارای هایپر پلازی خوش خیم پروستات) در جمعیت ایران مورد ارزیابی قرار گرفت. بین توزیع ژنوتیپی rs2107301 (521/0 P-value=) و rs198977  (181/0 P-value=) در گروه مورد و شاهد ازنظر آماری اختلاف معناداری مشاهده نشد. اما می توانیم با استفاده از rs2107301 در گروه مبتلا به آدنوکارسینومای پروستات افرادی که ازنظر  Invasion Preneural  مثبت هستند را از افرادی که منفی می باشند تشخیص دهیم.

    بحث و نتیجه گیری:

     با توجه به آنالیزهای صورت گرفته در rs2107301 و rs198977 برای گروه آدنوکارسینوما در مقایسه با هایپر پلازی خوش خیم پروستات (BPH) نشان دهنده این است که این دو SNP (چندشکلی تک نوکلیوتیدی)، با سرطان پروستات همراهی ندارند.

    کلیدواژگان: آدنوکارسینومای پروستات، هایپر پلازی خوش خیم پروستات، چندشکلی تک نوکلئوتیدی
  • میلاد علیپور ساری نصیرلو، آیدین ولی زاده اورنج، امیرعلی جعفرنژادگرو*، معرفت سیاهکوهیان صفحات 306-314
    پیش زمینه و هدف

    دیابت با نقص عملکرد و آسیب ارگان های مختلف، به ویژه رگ های خونی، اعصاب و قلب مرتبط است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات راه رفتن بر هم انقباضی مفصل مچ پا در بیماران دیابتی بدون نروپاتی بود. روش پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود.

    مواد و روش کار: 

    نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 24 نفر (12 نفر گروه تجربی و 12 نفر گروه کنترل) بود. گروه تجربی به مدت 8 هفته تمرینات راه رفتن را انجام دادند و گروه کنترل در این مدت هیچ گونه فعالیتی را انجام ندادند. برای محاسبه هم انقباضی عمومی و جهت دار، ابتدا فعالیت الکترومایوگرافی عضلات دوقلو و درشت نیی قدامی توسط دستگاه الکترومایوگرافی (Bio System, UK) 8 کاناله و با الکترود سطحی ثبت شد. برای نرمال سپس سیگنال های الکترومایوگرافی، اطلاعات Root mean square) RMS) بر حداکثر انقباض ارادی ایزومتریک هر عضله نرمال شدند. برای تجزیه وتحلیل آماری از آزمون آنالیز واریانس دوسویه استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد هم انقباضی عمومی طی فاز بارگذاری در گروه تجربی در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشت.  میانگین هم انقباضی جهت دار طی فاز بارگذاری (001/0=p)، اتکا (001/0>p)، بلند شدن پنجه پا (008/0=p) و نوسان (001/0=p) در گروه تجربی در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون کاهش معنی داری داشت و به صفر نزدیک تر شد.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج حاضر نشان داد تمرینات راه رفتن بر هم انقباضی عمومی و جهت دار مفصل مچ پا در بیماران دیابتی بدون نوروپاتی موثر است و باعث افزایش هم انقباضی در مفصل مچ پا می شود که می تواند اثرات مفیدی بر ثبات مفصل طی راه رفتن به دنبال داشته باشد.

    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، تمرینات راه رفتن، هم انقباضی، دیابت
|
  • Fateme Ezlegini, Amirhossein Eftekhari, Mohsen Firoozray* Pages 234-243
    Background & Aims

    Diabetes has been the most common metabolic disorder in recent decades. Oxidative stress and its related factors play an important role in the onset and complications of diabetes. In this study, glutathione peroxidase activity and oxidative stress indices in serum of type 2 diabetes patients and their correlation with blood glucose and lipid parameters were evaluated.

    Materials & Methods

    This is a case-control study. 50 healthy people (24 men and 26 women) and 50 diabetic people (25 men and 25 women) were randomly selected. Following a 12-hour fasting condition, the blood samples were taken and the sera were isolated. Fasting blood sugar, lipid profiles, lipid peroxidation, total antioxidant status, and glutathione peroxidase activity were measured by relevant protocols. All information was analyzed using SPSS software version 16. A significance level of p ≤0.05 was considered.

    Results

    Serum glutathione peroxidase activity and total antioxidant status in the patient group had a significant decrease in comparison with the control group. Serum levels of malondialdehyde, FBS, TG, VLDL-C, and HbA1c increased significantly in the patient group than in the control group. Statistical analysis showed a significant and direct correlation between glutathione peroxidase activity and TAC and HDL-C levels, and a significant and inverse correlation between glutathione peroxidase activity and serum MDA, HbA1C, and FBS levels. It was also shown that there was a significant and direct correlation between MDA serum concentration and levels of HbA1C, TG, FBS, and VLDL-C. However, there was a significant and inverse correlation between serum TAC concentration and HbA1C, TG, FBS, TC, and VLDL-C levels.

    Conclusion

    Oxidative stress is a major contributor in the development of diabetes and its complications, so that the decrease in the level of antioxidative factors and the increase in the level of oxidants are closely related to the metabolic disorder of carbohydrates and lipids.

    Keywords: Diabetes Mellitus, Glutathione Peroxidase, MDA, TAC, Oxidative Stress, Lipid Profiles
  • Mohsen Mohammadrahii, Saeed Abkhiz, Sanam Fakour, Saman Farshid* Pages 244-255
    Background & Aims

    Autosomal dominant polycystic kidney disease (ADPKD) is the most common hereditary kidney disease with a prevalence of 1 in 1000 people. The consequence of this disease is enlargement and deformity of the kidneys, which causes disruption of blood circulation and destruction of the parenchyma, and finally, impaired kidney function. Kidney failure is seen in 50% of the patients which makes the need of kidney transplantation in these patients. The aim of present study was to determine the graft survival rate in kidney transplantation of patients with autosomal dominant polycystic kidneys.

    Materials & Methods

    In this retrospective cohort study, 149 ADPKD patients who underwent kidney transplantation at Imam Khomeini Hospital in Urmia, Iran, between 1998 and 2016 were included in the study. Patients were evaluated for graft survival at intervals of one, six, twelve, twenty-four, thirty-six, forty-eight, and sixty months after transplantation and the causes of patient mortality and the risk factors of transplant rejection were investigated. Kaplan-Meier test was used to check graft survival and cox regression model was used to check rejection (hazard ratio) in the patients.

    Results

    Totally 149 patients (60.7% male and 38.3% female) with a mean age of 47.42 ±10.19 years were included. The rate of graft survival in men and women was respectively 98% and 97% in the first month, 90% and 97% in the sixth month, 87% and 93% in the twelfth month, 87% and 90% in the twenty-fourth month, 87% and 83% in the thirty-sixth month, 83% and 83% in the 48th month, and 78% and 80% in the 60th month. The mean overall graft survival was 52.96 months, 54.187 months in men, and 51.05 months in women, and this difference was significant (P=0.001). Also, evaluation of the risk of rejection (hazard ratio) showed that only the recipient's BMI had a significant relationship with the risk of transplant rejection. (OR=1.68, CI95% (1.34-4.22), P=0.001).

    Conclusion

    Based on the obtained results, it can be concluded that the 1-month, 6-month, 12-month, 24-month, 36-month, 48-month, and 60-month graft survival rate in ADPKD patients undergoing kidney transplantation in Hospital was appropriate, but it was a little low compared to the survival rate in previous years and most of the other centers. Although differences such as study design and environment are inevitable, but the results of this study can provide essential evidence for revising treatment strategies. Also, the recipient's body mass index has an effect on the probability of transplant rejection, and by considering this factor, it is possible to help increase the survival rate of kidney transplants in these patients.

    Keywords: Autosomal Dominant Polycystic Kidney Disease, Kidney Transplantation, Survival Rate, Transplant Rejection
  • Lida Saboktakin* Pages 256-264
    Background & Aims

    Endurance training effectively reduces growth hormone levels in obese children and adolescents more than resistance training. However, the effects of these exercises on non-obese children and teenagers are in an aura of ambiguity. The present study was conducted with the aim of determining the effects of endurance training on growth factor and insulin-like growth factor-1 in children and adolescents in the form of a systematic review and meta-analysis.

    Materials & Methods

    The current study is a systematic review and meta-analysis (based on the PRISMA statement). Articles published till the beginning of 2022 were searched in PubMed, Web of Science and EBSCO, CINAHL, MEDLINE, SPORTDiscus), Scopus, Mag Iran and SID databases. Search strategy was done with the help of Boolean operators with the keywords (young people or children or adolescents or teenagers or boys or girls or minors) and (hormone or growth hormone or insulin-like growth factor-1 or endocrine glands or cytokine) and (exercise or training) and (endurance or resistance).

    Results

    The results of this meta-analysis showed that endurance exercise training is not associated with a significant increase in the amount of growth hormone at the end of the study compared to the beginning of the study (Means difference: 48 ng/ml, (0.02-0.99: CI95%, I2=0%, P=0.06). Also, the results of the meta-analysis in the other part of the results indicated that endurance exercise does not lead to a significant change in insulin-like growth factor-1 at the end of the study compared to the beginning of the study (The difference in means was 22.90 ng/ml, (2.12-47.92: CI95%, I=0%, P=0.92).

    Conclusion

    Endurance training has no effect on growth hormone and insulin-like growth factor-1 in non-diseased children and adolescents.

    Keywords: Endurance Training, Child, Adolescent, Growth Hormone, Insulin-Like Growth Factor-1
  • Farhad Behzadi, Meysam Rastegarnia, Yousef Roosta* Pages 265-273
    Background & Aims

    Multiple myeloma (MM) is defined as a plasma cell dyscrasia, accounting for approximately 10% of all hematologic malignancies. The aim of this study was to evaluate renal failure occurrence in MM patients admitted to Imam Khomeini Hospital in Urmia, Iran.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, the files of patients with multiple myeloma were examined from March 2015 to March 2020. Also, the underlying diseases involved in the occurrence of kidney failure along with related risk factors such as hypercalcemia and infection were also investigated. Finally, the study data were analyzed using SPSS version 16.

    Results

    According to the obtained results, the frequency of renal failure in the patients was 42.2%. The mean age of patients was 63.7±13.10 years, with a higher rate among men. Based on paraclinical assessments, the mean serum hemoglobin level (Hb) was significantly lower in patients with renal failure (P = 0.001). Also, the amount of hypercalcemia was significantly higher in the people with kidney failure (p<0.001). Hypertension was also seen significantly more in the patients with kidney failure as an important risk factor (p=0.01). Pathological fractures in the spine and skull bones were mainly observed in these patients. There was no significant difference in the prevalence of infection, serum levels of gamma globulin, albumin, and plasma cells between patients with and without renal insufficiency.

    Conclusion

    The results of this study showed that the prevalence of renal failure was higher in the patients with multiple myeloma, and as a result, it can be considered as one of the important tissue-damaging factors with a poor prognosis. Hypertension, anemia, and hypercalcemia were important prognostic factors in the occurrence of this complication.

    Keywords: Hypercalcemia, Kidney failure, Multiple myeloma, Renal Insufficiency
  • Maryam Bagheri Mahmudi, Amir Letafatkar* Pages 274-282
    Background & Aims

    Patellofemoral pain (PfP) is a prevalent disorder and a rehabilitation program to manage or treat it is important. The effectiveness of feedback methods in combination with exercise may be more useful in the treatment or management of PfP compared to exercise alone.

    Materials & Methods

    Search with related keywords was done in all years and in PEDRO, PubMed, Google Scholar, Noormags, Magiran, and sid databases. Studies that investigated the effect of feedback types on pain, alignment of the lower limb, and activation of the vastus medialis muscle in people with PfP were included in the study. The PEDro scale was used to evaluate the quality of selected articles.

    Results

    51 peer-reviewed articles were studied, and from them seven studies with inclusion criteria (score higher than 5 on the Pedro scale) were selected for review. There were some differences in the studies included the types of feedback, the main index being evaluated, the number of samples, the method of implementation, the method of evaluating the variables, etc. In people with PfP, performing exercise therapy along with feedback has significantly improved the variables of pain, lower limb alignment, and Vastus medialis (VMO) muscle activity as compared to exercise therapy without feedback.

    Conclusion

    These findings show that feedback is a beneficial addition to a rehabilitation program for the patients with PfP. Such a program will aid in preventing further injuries and maintaining proper function along with strength. Also, these results are consistent in the people with dynamic knee valgus condition.

    Keywords: Corrective Exercise, Dynamic Knee Valgus, Feedback, Lower Extremity Alignment, Patellofemoral Pain Syndrome
  • Siamak Naji, Zahra Jafarpour, Shabnam Vazifekhah* Pages 283-290
    Background & Aims

    Since chlamydia trachomatis causes chronic infection of female urinary-genital tracts, it may play an effective role in in the occurrence of recurrent miscarriages. This study aims to determine the serum level of antibodies against Chlamydia trachomatis in women with recurrent miscarriages.

    Materials & Methods

    The present study is descriptive-analytical and cross-sectional. 76 patients diagnosed with recurrent miscarriages referred to the perinatology clinic of Shahid Motahari Hospital in Urmia, Iran were included in the study. The data was collected using a researcher-made checklist which its validity was approved by the women's group's professors and its reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient of 0.88. Chi-square test was used for analysis of qualitative and independent t-test for analysis quantitative variables. Data analysis was done using SPSS20 software. The significance level was considered less than 0.05.

    Results

    All 76 patients had positive values for IgG and IgM, and 89.48% of them had positive values of IgA antibodies against Chlamydia trachomatis. There was no significant relationship between the number of abortions, duration of the marriage, gestational age, use of contraceptive pills, and the serum level of antibodies against Chlamydia trachomatis (P>0.05). IgA against this organism in the women with a previous history of successful pregnancy was significantly higher than the women without it (P=0.01).

    Conclusion

    The positivity of all patients with a history of recurrent miscarriage in terms of serum IgG and IgM levels as well as their predominant positivity in terms of IgA indicates the impact of this infection on the abortion process in the patients.

    Keywords: Anti-Chlamydia Antibody, Chlamydial Infection, Infectious Abortion, Recurrent Miscarriage
  • Helia Sarebani, Seyed Abdolhamid Angaji*, Behnaz Beikzadeh, Hengameh Alibeik, Raheleh Roudi, Behzad Narouie Pages 291-305
    Background & Aims

    Prostate cancer is the fifth most common cancers in men and the second most common cancer in terms of standardized age incidence (ASR 16.6) in Iranian population. The aim of this study was to evaluate the association of rs2107301 and rs198977 polymorphisms with susceptibility to prostate adenocarcinoma in Iranian population to use them as screening factors.

    Materials & Methods

    In this case-control study, a total of 178 people were studied in two groups of people with prostate cancer as case group and people without prostate cancer as control group. Tetra Primer ARMS PCR method was used to determine the genotype of each participant. By using SPSS v.25 software, statistical analyzes such as calculating the frequency of genotypes and examining the Hardy-Weirenberg equilibrium in two groups of cases and controls, examining the relationship between genotype and phenotype with a significant level (P-value < 0.05), evaluating dominant, recessive, incremental, and multiplicative models, and calculation of odds ratio and CI95% were calculated with logistic regression.

    Results

    There was no statistically significant difference between the genotypic distribution of rs2107301 (P-value = 0.521) and rs198977 (P-value = 0.181) in the case and control groups. However, we can use rs2107301 in the group with prostate adenocarcinoma to distinguish between positive and negative preneural Invasion forms.

    Conclusion

    The analyzes performed on rs2107301 and rs198977 polymorphisms for adenocarcinoma group in comparison with benign prostatic hyperplasia (BPH) showed that these two polymorphisms are not associated with prostate cancer.

    Keywords: Benign Prostatic Hyperplasia, Prostate Adenocarcinoma, Single Nucleotide Polymorphism
  • Milad Alipour Sari Nasirloo, Aydin Valizadeh Orang, Amirali Jafarnezhadgero*, Marefat Siahkohian Pages 306-314
    Background & Aims

    Diabetes is related to dysfunction and damage of various organs, especially blood vessels, nerves, and heart. The aim of this study was to evaluate the effect of gait training on ankle joint co-contraction in diabetic patients with without neuropathy.

    Materials & Methods

    The method of the present study was quasi-experimental. The statistical population of the present study included 24 people who were randomly and equally divided into experimental and control groups, 12 in each. The experimental group performed walking exercises for 8 weeks and the control group did not do any activity during this period. To calculate the general and directed co-contraction, first the electromyography activity of the Gastrocnemius and tibialis anterior muscles was recorded by an 8-channel electromyography device (Bio System, UK) with a surface electrode. Biometrics Data LITE software and a filter pass between 10 and 450 Hz was used to record. To normalize the electromyography signals, the root mean square (RMS) information of each muscle was divided by the maximum isometric maximum co-contraction of that muscle to normalize the data and then multiplied by one hundred. Then, the data of the two groups were statistically analyzed by two-way analysis of variance using SPSS software version 24.

    Results

    The results showed that the general co-contraction during the loading phase in the experimental group in the post-test phase increased significantly compared to the pre-test. There was a significant decrease in the experimental group compared to the pre-test group in mean directed co-contraction during loading phase (p = 0.001), support (p <0.001), toe off (p = 0.008) and swing (p = 0.001) and was close to zero.

    Conclusion

    The results of the present study showed that gait Trainings are effective on general and directional ankle joint co-contraction in diabetic patients without neuropathy, and increased co-contraction in the ankle joint, which can have beneficial effects on joint stability during walking.

    Keywords: Co-contraction, Diabetes, Electromyography, Gait Training