فهرست مطالب

نشریه مطالعات دفاع مقدس
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین شکوهی*، مهرداد اسکندری صفحات 9-34

    سینمای دفاع مقدس از پرمخاطب ترین ژانرهای سینمایی است که به سبب اهمیتی که داشته و دارد، توجهات جامعه دانشگاهی را نیز به خود جلب نموده و مقالات علمی در دو سطح پژوهشی و ترویجی در این زمینه نگارش شده است. هدف این مقاله مرور نظام مند آثار علمی موجود در رابطه با سینمای دفاع مقدس است و سوال اصلی مقاله ازاین قرار است؛ تحقیقات علمی چه دستاوردهایی در زمینه انعکاس کارکردهای سینمای دفاع مقدس داشته اند؟ برای پاسخ به این سوال از روش مرور نظام مند بر ادبیات)منطبق بر بازبینه پریزما(استفاده و ضرورت، سیر تطور، چالش ها و موانع، انعکاس عملکرد آثار سینمایی دفاع مقدس در مقالات علمی بررسی شده است. بر اساس نتایج این پژوهش، روش جمع آوری داده ها در مقاله های انتخابی اسنادی است. اگرچه این روش تا حدودی جوابگوی نیازهای پژوهشی است، اما، حوزه ی سینمای دفاع مقدس نیازمند ابزار مصاحبه، نیز هست. همچنین، بیشتر مقالات ازنظر هدف پژوهش، توصیفی بود که ساده ترین و سطحی ترین روش پژوهش به شمار می آید. در خصوص راهبردهای تحقیق، مطالعه موردی و تاریخی زیاد استفاده شده است و از راهبرد همبستگی کمتر. عمده پژوهش ها از نوع پیمایشی است. همچنین ازنظر محیط پژوهش، بیشتر مقالات به صورت کتابخانه ای ارایه شده است؛ ازاین رو، عمده مقالات فاقد یافته های مبتنی بر آمار هستند. بنابراین «انعکاس عملکرد سینمای دفاع مقدس در ادبیات علمی » موضوعی است که نیاز به بررسی علمی بیشتری دارد. درحالی که سرعت تولید منابع علمی درباره دفاع مقدس علی رغم ظرفیتی که دارد در حد مطلوبی نیست و ادبیات کمی درباره عملکرد سینمای دفاع مقدس در ادبیات علمی وجود دارد.

    کلیدواژگان: سینمای دفاع مقدس، ادبیات علمی، مرور نظام مند، عملکرد
  • جواد خضرایی راد*، محمدباقر قالیباف، علی محمد احمدوند، علی اصغر محکی صفحات 35-56

    آموزه های فرهنگی دفاع مقدس، مولفه ی محوری و استمرار بخش انقلاب اسلامی است که باید حفظ و بازتولید شود و به نسل های بعد انتقال یابد، تا مبنای ارتقاء قدرت ملی، بازدارندگی ملی، پایداری ملی، توسعه بالندگی و از همه مهمتر تجهیز و طی نمودن نقشه راه بلند مدت انقلاب اسلامی باشد. مقاله حاضر، برگرفته از یک پژوهش گسترده با عنوان «طرح راهبردی انتقال آموزه های فرهنگی دفاع مقدس به نسل های آینده»، از مطالعات گسترده اسنادی و میدانی بهره برده است. در این مقاله، مطلوبیت های راهبردی و نیز اولویت های اساسی و راهبردی انتقال آموزه های فرهنگی دفاع مقدس شناسایی شده، اهداف و راهبردهای انتقال این آموزه ها تعیین و نگاشت نهادی انتقال آنها تدوین، و الزامات تحقق طرح راهبردی آنها مشخص شده است. این دستاورد، از راه مطالعه اسناد بالادستی؛ فرامین و تدابیر امامین انقلاب اسلامی؛ سندهای راهبردی ایثار، جهاد و شهادت، مطالعه ادبیات نظری و پیشینه پژوهشی موجود، مطالعات تطبیقی، انجام مصاحبه های عمیق با 56 نفر از خبرگان (در مرحله اول) و دریافت 40 پرسشنامه از خبرگان برای وزن دهی و سنجش پایای و روایی (در مرحله دوم) حاصل شده است. پاسخ های مصاحبه شوندگان و جواب های پاسخگویان به پرسشنامه ها، طی چند مرحله، همراه با برگزاری جلسات «گروه کانونی» متعدد، از سوی تیم داوران خبره، تحلیل مضمون، محوربندی و دسته بندی شد.

    کلیدواژگان: دفاع مقدس، آموزه های فرهنگی، راهبرد انتقال، اصول و ارزش ها، نگاشت نهادی
  • اسماعیل احمدی مقدم، محمد جعفری، غلامرضا سلیمی، عبدالجبار الحسینی* صفحات 57-79
    این جستار به موضوع عراق و ماهیت نگاه آمریکا به آن از رهگذر تکیه بر مولفه های قدرت این کشور در جهت تحقق اهداف خود در منطقه غرب آسیا به ویژه منطقه خلیج فارس، می پردازد؛ تا بر این اساس بتوان راهکارهایی برای تغییر این نگاه آمریکا به عراق و عدم پذیرش خواسته های توسعه طلبانه آن ارایه گردد. اهمیت تحقیق در بررسی و تبیین ماهیت روابط عراق و آمریکا و به تبع آن بحران ها و تنش های حاصل از آن است که دو طرف موفق به حل آن نبوده اند. هدف اصلی جستار بررسی و شناخت دلایل و نقاط ضعفی می باشد که منجر به این وضعیت گشته است. نظر به وسعت موضوع ابتدا از روش تاریخی جهت بررسی زمینه ها و ریشه های تاریخی روابط عراق و آمریکا، بهره بردیم. سپس با تکیه بر روش تطبیقی به مقایسه و بررسی تطبیقی این روابط در دو دوره قبل از سال 2003م و بعد از آن پرداختیم. همچنین با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی به توصیف و تحلیل این روابط اقدام نموده تا در نهایت با تکیه بر روش پیش بینی و آینده نگاری احتمالی به ارایه سناریوهای احتمالی برای روابط عراق و آمریکا در پرتو تحولات منطقه و آینده وضعیت عراق در سایه نگاه آمریکا به آن می پردازیم. یافته های تحقیق حاکی از ارایه سه سناریو احتمالی در روابط عراق و آمریکا در زمینه های سیاسی، اقتصادی و نظامی است. این سه سناریو عبارتند از: نخست: احتمال استمرار سلطه و هژمونی آمریکا، دوم ایجاد تغییر و قطع روابط و سوم: ایجاد شرایطی جهت سازگاری و توازن در این روابط.
    کلیدواژگان: روابط عراق و آمریکا، منطقه غرب آسیا، خلیج فارس، سناریوهای احتمالی
  • عظیم علیزاده* صفحات 81-114

    امروزه با توجه به روند شتابان تغییرات محیطی با ویژگی های چون ابهام، پیچیدگی، عدم قطعیت و پویایی، بدیهی است تصمیمات در امور دفاعی کشور باید با دقت و در قالب یک فرایند عقلانی و به صورتی هم افزا و هماهنگ با یکدیگر اتخاذ شوند. که این امر اهمیت آینده پژوهی در حوزه دفاعی را روزافزون می نماید تا در محیط های مختلف امنیت ملی اعم از همکاری ، رقابت و منازعه و تخاصم ، به بهترین شکل و موثرترین راه از اهداف و آرمان ملی پشتیبانی نماید. در این پژوهش از روش های کمی و کیفی (آمیخته) جهت تحقق اهداف پژوهش، بهره جسته ایم. در بخش کیفی، بر اساس مطالعه دقیق تمامی اسناد خارجی و داخلی و مرور نظام مند منابع عوامل موثر بر آینده پژوهی دفاعی و همچنین انجام مصاحبه های عمیق با 12نفر از صاحب نظران و خبرگان، تمامی عوامل موثر بر آینده پژوهی دفاعی، استخراج شده اند. در فاز بعد، به اعتباریابی عوامل موثر بر آینده پژوهی دفاعی و تعیین اهمیت آنها به کمک میانگین رتبه ی با آزمون فریدمن و با اخذ نظرات 31 نفر از خبرگان مجرب پرداخته شده است. میزان آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تحقیق به ترتیب معادل 776/. و 787/. می باشد. در یافته های تحقیق، به رتبه بندی عوامل از دیدگاه خبرگان در عامل شناخت محیط بین الملل، محیط ملی، حوزه دفاعی و حوزه تخصصی آینده پژوهی دفاعی پرداخته شد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، راهبردی، دفاع
  • مجید عباسی*، فاطمه محمودزاده صفحات 115-134
    از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا شکل دادن به هویتی در هم تنیده و تحت عنوان محور مقاومت اسلامی است. قدرت گیری شیعیان در عراق، رشد حزب الله در لبنان، قدرت یافتن انصارالله در یمن، گسترش مبارزات شیعیان بحرین و افزایش قدرت و توانایی گروه های مقاومت فلسطینی از جمله مهمترین آثار تاثیرگذار ایدیولوژی انقلاب اسلامی در این منطقه می باشد. هدف اصلی این پژوهش مطالعه دلایل حمایت ایدیولوژیک ایران از محور مقاومت اسلامی در غرب آسیا است. برای تحقق هدف اصلی پژوهش، سوال اصلی عبارت از این است که دلایل حمایت ایدیولوژیک جمهوری اسلامی ایران از محور مقاومت اسلامی چیست؟ چارچوب نظری پژوهش سازه انگاری و روش تحقیق نیز توصیفی-تبیینی است. یافته های پژوهش نیز نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران به علت هویت اسلامی، رعایت و اجرای اصول و آرمان های انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت دینی از مسلمانان، ایجاد ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا، باورها، انگاره ها و ایستارهای مشترک با گروه های مقاومت و همچنین حفظ امنیت و منافع ملی خویش، اقدام به حمایت از محور مقاومت در چارچوب ایدیولوژی انقلاب اسلامی نموده است.
    کلیدواژگان: مقاومت اسلامی، غرب آسیا، ایدئولوژی، سازه انگاری، هویت اسلامی
  • کیانوش کیاکجوری*، الماس اسلامی صفحات 135-161
    ایتلاف سازی در سیاست خارجی محوری ترین بخش دیپلماسی کشورها است. منافع مشترک، تهدید مشترک و ارزش های مشترک زمینه ساز ایتلاف ها هستند. جمهوری اسلامی با آگاهی از تهدیدها، به ایتلاف سازی در سیاست خارجی در دوران دفاع مقدس و محور مقاومت روی آورده است. هدف اصلی درک مولفه های ایتلاف ساز برپایه شاخص های هویتی و ایدیولوژیکی برای مقابله با اقتدار قدرتهای بزرگ است. اهمیت موضوع مورد بررسی به درک جدید از توان جمهوری اسلامی برای ایتلاف سازی و ثمرات آن اشاره دارد. پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی به دنبال پاسخ به این پرسش است که ایتلاف سازی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس و شکل گیری محور مقاومت چگونه بوده است؟ فرضیه مقاله این است که جمهوری اسلامی ایران با درک منبع تهدیدها به ایتلاف سازی در سیاست خارجی مبادرت نموده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس از طریق ایتلاف با جنبش های آزادیبخش و کشورهای جهان سوم و باشکل گیری محور مقاومت از طریق ایتلاف سازی با کشورهای عراق، سوریه و بازیگران غیر دولتی توانسته است به گسترش قدرت منطقه ای خود مبادرت ورزد.
    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، ائتلاف سازی، سیاست خارجی دفاع مقدس، محور مقاومت
  • حسین سوری*، قاسم رنجبر، محمدرضا محمدی صفحات 163-183

    بازدارندگی، مجموعه اقداماتی است که یک دولت یا گروهی از دولت ها انجام می دهند تا تهدیدهای بالقوه یا بالفعل آن ها، از انجام عملیات خصمانه علیه منافع ملی آن ها یا متحدانشان و یا تشدید جنگ، خنثی شوند. وجود دشمنان منطقه ای و فرامنطقه ای در اطراف جمهوری اسلامی ایران، باعث شده تا ایران با استفاده از منابع قدرت خود در راستای تحقق سیاست بازدارندگی دفاعی سرمایه گذاری نماید. استفاده از منابع قدرت سخت در راستای تحقق سیاست بازدارندگی تا حدود زیادی برای افراد شناخته شده است اما اینکه قدرت نرم می تواند چه نقشی در بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران داشته باشد کمتر مورد توجه و مداغه قرار گرفته است. ازاین رو با هدف بررسی نقش قدرت نرم در بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران، و با این فرضیه که قدرت نرم ایران باعث تثبیت و ارتقاء بازدارندگی دفاعی این کشور می گردد، محقق در راستای پاسخ به این سوال برآمده است که «نقش قدرت نرم در بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران چیست؟». برای پاسخ به این با استفاده از منابع کتابخانه ای و روش موردی - زمینه ای، ابتدا به بیان مفهوم قدرت نرم و منابع آن در جمهوری اسلامی ایران پرداخته شده است و سپس به مفهوم بازدارندگی و مولفه های مرتبط با آن و مشخصه های بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران اشاره گردیده است. درنهایت نتایج بررسی موضوع نقش قدرت نرم در بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران ما را به این امر رهنمون می سازد که قدرت نرم از طریق نقش ایفا کردن در تحقق بازدارندگی نرم جمهوری اسلامی ایران، تحقق بازدارندگی همه جانبه جمهوری اسلامی ایران، ایجاد شرایط ذهنی بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران، تحقق راهبردهای بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران، تحقق اقدامات بازدارنده و تحقق مشخصه های بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران باعث تثبیت و ارتقاء بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران می گردد.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، بازدارندگی، بازدارندگی دفاعی
  • سید امین حجازی* صفحات 185-209

    جنگ هشت ساله رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، از بزرگ ترین افتخارات تاریخ ملت ایران و نماد ایستادگی و فداکاری عمومی مردم است. آیت الله خامنه ای از نخستین ساعات شروع جنگ تحمیلی تا پایان آن، در سطوح گوناگون سیاستگذاری، راهبردی و تاکتیکی، نقش های مهمی را در آن ایفا کردند. نقش آیت الله خامنه ای در دفاع مقدس را می توان به دو مقطع «سال اول جنگ» و «دوران ریاست جمهوری» تقسیم کرد. در سال اول جنگ، ایشان به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع در جبهه ها حضور یافتند. در دوره دوم که مقارن با دوران ریاست جمهوری ایشان است، به دلیل منع امام خمینی (ره)، امکان حضور ایشان در جبهه ها وجود نداشت؛ اما به عنوان دومین مقام رسمی کشور، در تصمیم گیری های مرتبط با دفاع مقدس نقش داشتند. سوال مقاله این است که نقش های عمده آیت الله خامنه ای در دفاع مقدس در دوران ریاست جمهوری چه بوده است؟ فرضیه این است که نقش های عمده ایشان، شامل اداره امور کشور به عنوان رییس جمهور، ریاست شورای عالی دفاع، ریاست شورای عالی پشتیبانی جنگ، تمشیت امور ارتش و سپاه و هدایت سیاست خارجی بوده است. تحقیق بر مبنای نتایج، از نوع کاربردی است و اسناد و اطلاعات از منابع معتبر به روش کتابخانه ای گردآوری شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش توصیفی تاریخی استفاده شده است.

    کلیدواژگان: آیت الله خامنه ای، دفاع مقدس، شورای عالی دفاع، شورای عالی پشتیبانی جنگ
  • هدایت الله تقی زاده*، هوشیار نادرپور صفحات 211-232
    انسان مدرن برای گذر از پوچی و کاستن از اضطراب وجودی و دلهره بی معنایی، تلاش زیادی را برای معنادهی به زندگی و به تبع آن ارایه الگویی مناسب برای سبک زندگی انجام داده است. در این میان نوع زندگی شهدای دفاع مقدس می تواند الگویی اصیل برای یک زیست معنادار باشد. هدف این پژوهش تحلیل معنا و سبک زندگی شهدای دفاع مقدس از طریق بررسی موردی سه شهید شاخص دفاع مقدس یعنی؛ شهید مصطفی چمران، شهید علی صیاد شیرازی و شهید حسن باقری است. روش بکار گرفته شده در این تحقیق استفاده از نظریه پردازی داده بنیاد بوده است. در این روش با استفاده از کنش های عملی شهدا در زندگی، الگوی معنابخش وکیفیت سبک زندگی آنها ترسیم شده است. شیوه کار به این صورت بوده است که گردآوری داده های مورد نیاز از زندگی این سه شهید و طبقه بندی و مفهوم سازی داده ها و مراحل مختلف کدگذاری انجام گرفته و در نتیجه مشخص شده است که آنها در بحث معنای زندگی نگاهی فراطبیعت گرایانه داشته اند و در مقوله سبک زندگی، سبک زندگی اسلامی را محور زندگی خویش قرار داده اند.
    کلیدواژگان: معنای وسبک زندگی، شهید مصطفی چمران، شهید علی صیاد شیرازی، شهید حسن باقری، نظریه پردازی داده بنیاد
|
  • Hossein Shokohi *, Mehrdad Eskandari Pages 9-34

    Holy Defense cinema is one of the most popular cinematic genres, which due to its importance, has also attracted the attention of the academic community and scientific articles have been written in this field. The purpose of this article is to systematically review the existing scientific works related to the sacred defense cinema and the main question of the article is this; How is the performance of sacred defense cinema reflected in the scientific literature? To answer this question, the method of systematic review of literature according to Prisma review was used and 20 scientific articles were reviewed using the mentioned method. The results show that the method of data collection in research in this field is documentary. Although this approach meets some research needs, the field of sacred defense cinema also requires interviewing tools. Also, most of the researches were descriptive in terms of purpose, which is the simplest and most superficial research method. Regarding research strategies, case and historical study has been used a lot and the correlation strategy is less and most of the research is survey. In terms of research environment, most articles are presented as libraries; Hence, most articles lack statistical findings; Therefore, "reflecting the performance of sacred defense cinema in the scientific literature" is a topic that needs further study. As a result, the pace of production of scientific resources on sacred defense, despite its capacity, is not good, and there is little literature on the performance of sacred defense cinema.

    Keywords: Holy Defense Cinema, Scientific Literature, Systematic Review, performance
  • Javad Khazraie Rad *, MohammadBagher Ghalibaf, Ali Mohammad Ahmadvand, AliAsghar Mahaki Pages 35-56

    The cultural teachings of the Holy Defense are a central component and continuation of the Islamic Revolution that must be preserved and reproduced and passed on to future generations, as the basis for the promotion of national power, national deterrence, national stability, development and all. It is important to equip and carry out the long-term roadmap of the Islamic Revolution. The present article, based on an extensive research entitled "Strategic Plan for Transmitting the Cultural Teachings of Sacred Defense to Future Generations", has benefited from extensive documentary and field studies. In this article, the strategic desirability as well as the basic and strategic priorities for the transfer of cultural teachings of the Holy Defense are identified, the goals and strategies for the transfer of these teachings are determined and the institutional mapping of their transfer is formulated, and the requirements for their strategic plan are specified. Is.This achievement, through the study of upstream documents; Commands and measures of the Imams of the Islamic Revolution; Strategic documents of self-sacrifice, jihad and martyrdom, study of theoretical literature and existing research background, comparative studies, conducting in-depth interviews with 56 experts (in the first stage) and receiving 40 questionnaires from experts to weigh and measure reliability and validity ( In the second stage) is obtained. Respondents 'responses and respondents' responses to the questionnaires were structured, categorized, and categorized in several stages, along with several "focus group" sessions, by a team of expert judges

    Keywords: Sacred Defense, Cultural Teachings, Transfer Strategy, Principles, Values, Institutional Mapping
  • Esmaeel Ahmadimoghaddam, Mohammad Jafari, Gholamreza Salimi, Abdoljabar Alhosaini * Pages 57-79
    This research addresses concentration on Iraq and what the American outlook to it by employing the elements of power that Iraq possesses, through which the United States realizes that it can achieve its future goals in the Middle East in general and the Persian Gulf in particular, but this does not mean that there are no obstacles that prevent this outlook to Iraq which changes the role that the United States wants Iraq to carry out. The importance of the research is also represented in revealing the nature of Iraqi-American relations, and the crises and tensions accompanied them, which the two parties failed to address. The purpose also lies in revealing these weaknesses and the reasons that led to them, at a time when there were alternatives that could replace them through which these weaknesses could be addressed.Because of the breadth, comprehensiveness and diversity of the topic of research, we adopted the (historical approach), which was necessary to identify the background and historical roots of Iraqi-American relations, and the (comparative approach) was also used to compare between Iraqi-American relations before and after 2003, and (the analytical descriptive approach) in describing and analyzing that relationship and determining its scope, as well as using the (Probabilistic predictability approach), to embody a framework for vision and future scenarios for Iraqi-American relations in light of the changes taking place in the region, and to know what the future of Iraq could be through the American outlook to Iraq.
    Keywords: USIraqi relations, Persian Gulf region, Possible scenarios, alhosaini
  • Azim Alizadeh * Pages 81-114

    At present, as a result of the rapid process of environmental changes with features such as uncertainty, complexity, uncertainty and dynamics, obviously decision-makings in country’s defensive affairs must be based on a rational and harmonious process that in its turn, increasing the importance of foresight in defensive field.The decision-making on defensive issues regarded as one of the most important concerns for policy-makers and the administrators of countries that usually a major part of national resources have been allocated to it so that in different environments of national security ranging from Cooperative , Competition and conflict , in the best and the most effective way to supported national purposes and ideals.In the study, qualitative and qualitative methods (mixed methods) are used to realize the objectives of the research. In the qualitative part, based on the exact study of all external and internal documents and systematic literature review of strategic-defensive Futures Studies and some of the systems of other countries as well as profound interviews with experts, have been extracted all Effective Factors in the Defensive Strategic futures studies. In the next level, we have dealt with the validity of Effective Factors by means of mean rank, with collecting the ideas of 31 experienced experts. Cronbach Alpha and composite reliability of the research are equivalent to 0/776 and 0/787 respectively. The findings of the research from the perspective of experts show that the ranking of international environmental, national environmental, field of defense and Futures Studies Factors.

    Keywords: Futures Studies, Strategic, Defensive
  • Majid Abbasi *, Fatemeh Mahmoudzadeh Pages 115-134
    The formation of the Axis of Resistance in West Asia is one of the important achievements of the Islamic revolution. Forming Shiite government in Iraq, the rise of Hezbollah in Lebanon and Ansarullah in Yemen, and the growing ability of Palestinian groups are the most important ideological impacts of the Islamic Revolution in the West Asian region. The main purpose of this research is to study the reasons of Iran's ideological support for the axis of Islamic resistance in West Asia. To achieve the main goal of the research, the important question is what are the reasons for the ideological support of the Islamic Republic of Iran from the axis of Islamic resistance? The theoretical framework of this research is constructivist and the research method is descriptive-explanatory.The research findings show that the Islamic Republic of Iran, due to its Islamic identity, observes and implements the principles and ideals of the Islamic Revolution based on religious support for Muslims, creating stability and security in West Asian region, common beliefs, ideas and attitudes with groups supported the axis of resistance within the ideology of the Islamic Revolution.
    Keywords: Islamic Resistance, West Asia, ideology, Constructivism, Islamic Identity
  • Kianoush Kiakojouri *, Almas Islami Pages 135-161
    Coalition building in foreign policy is the most central part of countries' diplomacy. Common interests, common threats and common values are the foundation of coalitions. Aware of the threats, the Islamic Republic has turned to coalition building in foreign policy in the era of sacred defense and axis of resistance. The main goal is to understand the coalition-building components based on identity and ideological indicators to confront the authority of the great powers. The importance of the subject under investigation refers to the new understanding of the ability of the Islamic Republic to build a coalition and its fruits. The current research, using the descriptive-analytical method, seeks to answer the question, how was coalition building in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran during the period of holy defense and the formation of the axis of resistance? The hypothesis of the article is that the Islamic Republic of Iran, understanding the source of threats, has begun to build coalitions in foreign policy. The findings of the research show that the Islamic Republic has been able to expand its regional power during the holy defense period through alliances with liberation movements and third world countries and forming the axis of resistance through alliances with the countries of Iraq, Syria and non-state actors. take the initiative
    Keywords: Islamic Republic of Iran, coalition building, foreign policy of sacred defense, Axis of Resistance
  • Hossein Souri *, Ghasem Ranjbar, MohammadReza Mohammadi Pages 163-183

    The existence of regional and trans-regional enemies around Iran has led Iran to invest its resources in the implementation of defense deterrence policy, Therefore, with the aim of investigating the role of soft power in the defense deterrence of the Islamic Republic of Iran, and with the hypothesis that Iran's soft power stabilizes and enhances the country's defense deterrence, the researcher has come to answer the question that "the role of soft power in the defense deterrence of the Republic "What is the Islamic Republic of Iran?" To answer this, using library resources and case-context method, first the concept of soft power and its resources in the Islamic Republic of Iran has been discussed, and then the concept of deterrence and its related components and deterrent characteristics of the Islamic Republic of Iran. Has been mentioned. Finally, the results of the study of the role of soft power in the defense deterrence of the Islamic Republic of Iran lead us to the fact that soft power, through playing a role in the realization of soft deterrence of the Islamic Republic of Iran, the realization of comprehensive deterrence of the Islamic Republic of Iran, The mental conditions of the IAF defense deterrence, the realization of the IAA defense deterrence strategies, the realization of the deterrent actions and the realization of the characteristics of the IAA defense deterrence cause the establishment and promotion of the IAA defense deterrence. It should be noted that in this research, the analytical-field research method is used.

    Keywords: soft power, Deterrence, defensive deterrence, Iran
  • Sayed Amin Hejazi * Pages 185-209

    The eight-year war of the Ba'ath regime in Iraq against the Islamic Republic of Iran, is one of the greatest honors in the history of the Iranian nation. Ayatollah Khamenei played important roles in policymaking, strategic and tactical levels from the early hours of the imposed war to its end. In the first year of the war, he appeared on the fronts as a representative of the Imam in the Supreme Council of Defense and in military uniform. In the second period, it is related to his presidency that due to the prohibition of Imam Khomeini, it was not possible for him to be on the fronts, but as the second official of the country, he played a role in decisions related to the holy defense. The present study seeks to answer the question of what were Ayatollah Khamenei's major roles in the holy defense during the presidency? The hypothesis is that his main roles include managing the affairs of the country as president, presiding over the Supreme Defense Council, presiding over the Supreme Council for The Support of War, respecting the affairs of the army and the Irgc, and leading foreign policy. Research based on the results is an applied type and documents and information from reliable sources have been collected by library method. Historical descriptive method has been used to analyze the data.

    Keywords: Ayatollah Khamenei, holy defense, Supreme Defense Council, High Council for War Support
  • Hedayatallah Taghizadeh *, Hoshyar Naderpor Pages 211-232
    The modern man has made a great effort to make life meaningful and thus provide a suitable role model for life in order to overcome the absurdity and alleviate the existential anxiety and nonsense. Meanwhile, the sacred defense martyrs' lifestyle can be a genuine role model for a meaningful life. The purpose of this study is to analyze the meaning and life style of holy martyrs martyrs through case study of three martyrs of holy defense namely martyr Mustafa Chamran, martyr Ali Sayyad Shirazi and martyr Hasan Bagheri. The method used in this research has been the use of fundamental data theory. In this method, using the practical actions of martyrs in life, a meaningful pattern and quality of their life style is drawn. The method has been to gather the required data from the lives of these three martyrs and to classify and conceptualize the data and the various coding steps, and it has therefore become clear that they have taken a supernatural approach to the meaning of life in terms of lifestyle, style. Islamic life has been the center of their lives.
    Keywords: Meaning, Life Style, Martyr Mostafa Chamran, Martyr Ali Sayyad Shirazi, Martyr Hassan Bagheri, Foundation Data Theory