فهرست مطالب

جنگل و فرآورده های چوب - سال هفتاد و پنجم شماره 3 (پاییز 1401)

فصلنامه جنگل و فرآورده های چوب
سال هفتاد و پنجم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا گودرزی*، فاطمه احمدلو صفحات 201-216

    تحقیق حاضر با هدف شناسایی ویژگی صنوبرکاری های سنتی استان مرکزی و تعیین میزان سطح، رویش و تولید چوب آنها طی سال های 98-1397 اجرا شد. بدین منظور، تعداد 47 قطعه نمونه به صورت انتخابی تصادفی در 6 شهرستان (منطقه) از استان انتخاب و ویژگی های رویشگاهی و متغیرهای کمی و کیفی درختان اندازه گیری و ثبت شد. برای متغیرهای رویشی درختان، تعداد 30 درخت در هر قطعه به صورت تصادفی اندازه گیری و داده ها بر اساس طرح آشیانه ای با عوامل شهرستان و صنوبرکاری های درون شهرستان تجزیه واریانس و برای صفات کیفی، درصد فراوانی آنها محاسبه شد. نتایج نشان داد که 21/70 درصد صنوبرکاری های استان از گونه تبریزی (Populus nigra L.) و 79/29 درصد مربوط به کبوده (P. alba L.) بود. حدود 83/63 درصد درختان دارای شکل تاج هرمی باریک، خیلی کشیده و کشیده، 96/65 درصد درختان دارای فرم تنه خیلی راست و راست، روش کاشت 98/82 درصد درختان از طریق قلمه، روش آبیاری 34/72 درصد درختان به صورت غرقابی، نوع کاشت 7/61 درصد درختان به صورت متراکم گروهی (توده) و نوع ساختار 47/74 درصد درختان به صورت اصلی بود. متوسط رویش حجمی سالانه صنوبرکاری های استان مرکزی به مقدار 13/29 مترمکعب در هکتار در سال و محدوده رویش حجمی سالانه استان بین 6/4 تا 67/74 مترمکعب در هکتار بود. بیشترین تعداد درختان، قطعات و مساحت صنوبرکاری ها برای شهرستان شازند (38064 درخت، 19 قطعه و 156959 مترمربع) به دست آمد و شهرستان ساوه از لحاظ این مشخصه ها در رتبه دوم قرارگرفت. توزیع جغرافیایی قطعه نمونه ها بیانگر آن بود که صنوبرکاری ها در قسمت شمال شرقی و غربی و جنوب غربی استان گسترش دارد.

    کلیدواژگان: زراعت چوب، طبقات قطری، فراوانی، مشخصه های کمی و کیفی، وضعیت موجود
  • حسین توکلی نکو*، عباس پورمیدانی صفحات 217-226
    پده (Populus euphratica Olive.) از درختان بومی ایران است که نسبت به شرایط اکولوژیکی مناطق خشک و بیابانی سازگاری زیادی دارد. در این تحقیق قلمه های پده از رویشگاه های اصلی شامل معصومیه، حمیدیه، مرنجاب و منجیل جمع آوری و پس از ریشه دهی و رشد کافی به سه مزرعه آزمایشی با شوری متفاوت منتقل گردید. آزمایش در قالب طرح کرت های خردشده در زمان و مکان اجرا شد. نتایج نشان داد اثر کلیه عوامل به جز اثر بلوک و اثر متقابل سه گانه بر شاخص های رویشی نهال های پده معنی دار بود (01/0p≤). در مزارع آزمایشی غیرشور، لب شور و شور، نهال های تولیدی از جمعیت منجیل و مرنجاب به ترتیب بیش-ترین و کم ترین زنده مانی را داشتند. در مزرعه غیرشور نهال های تولیدشده از جمعیت های منجیل و معصومیه بیش ترین ارتفاع را داشتند. شاخص های رویشی در مزرعه غیرشور مقادیر بالاتری نسبت به مزارع لب شور و شور داشت. در مزرعه لب شور جمعیت منجیل و پس از آن جمعیت معصومیه بیش ترین قطر یقه را داشته و جمعیت های مرنجاب و حمیدیه کمترین قطر یقه را داشتند. گرچه در مزرعه شور نیز جمعیت های معصومیه و منجیل بیش ترین ارتفاع نهال را به خود اختصاص دادند، اما با دو جمعیت دیگر اختلاف معنی داری نداشتند. در مزرعه شور از نظر میزان قطر نهال نیز جمعیت های معصومیه و منجیل برتر از سایرین بودند. نتایج کلی تحقیق نشان داد به دلیل پتانسیل ژنتیکی بالاتر در رویشگاه منجیل و شرایط مناسب درختان مادری از نظر خاک و به خصوص فراهمی آب در رویشگاه های منجیل و معصومیه، زنده مانی و رشد قطر و ارتفاع نهال در این جمعیت ها بیشتر است.
    کلیدواژگان: اکوفیزیولوژی، تنوع، زنده مانی، شوری
  • بهمن زمانی کبرآبادی*، مسعود اسماعیلی شریف صفحات 227-238

    به منظور بررسی اثر تلقیح نونهال گونه محلب در ده پروونانس جنگل های شهرستان فریدونشهر استان اصفهان با مهم ترین باکتری های ریزوسفری محرک رشد گیاه بر شاخص های مورفولوژیکی گونه محلب، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه صورت گرفت، تلقیح نونهال ها با پنج سطح شامل عدم تلقیح باکتریایی (به عنوان شاهد)، تلقیح با باکتری های Bacillus sp.، Azotobacter sp.، fluorescens Pseudomonas و تیمار ترکیبی از سه باکتری محرک رشد (MIX) و محاسبه ویژگی های مورفولوژیکی نونهال های گونه محلب انجام گرفت. در بررسی صفات مورفولوژیکی نونهال ها تیمار ترکیبی (MIX) از باکتری ها در صفات طول ساقه (66/27 سانتی متر)، طول ریشه (61/70 سانتی متر)، قطر یقه (07/9 میلی متر)، وزن خشک اندام هوایی (62/21 گرم) و ریشه (45/28 گرم) و تعداد برگ (22 عدد) بهترین عملکرد را داشت و تنها در صفت سطح برگ (82/23 سانتی متر مربع) تیمار باکتری (fluorescens Pseudomonas) عملکرد بهتری از تیمار ترکیبی (MIX) نشان داد. نتایج نشان داد که ضعیف ترین عملکرد در بین تیمارهای باکتری محرک رشد مربوط به باکتری (Bacillus sp.) است. از بین ده منطقه بررسی شده، مناطق ذخیره گاه جنگلی چال خلیل 1 و 2 و همچنین پشتکوه سوم دورک 2 صفات مورفولوژیکی بهتری نسبت به مناطق دیگر در تلقیح با باکتری ها نشان دادند. در حقیقت تلقیح نونهال ها توسط باکتری های محرک رشد می تواند راهکاری مناسب به منظور تولید نهال سالم و قوی و همچنین استقرار بهتر و افزایش موفقیت نهالکاری در رویشگاه های آشفته و تخریب یافته این گونه محلب در جنگل های زاگرس باشد.

    کلیدواژگان: باکتری محرک رشد، پروونانس، صفات مورفولوژیکی، محلب
  • ستوده بابایی، پرویز فاتحی*، فاطمه موسوی صفحات 239-253
    خت مقاومت خاک برای احداث و نگهداری جاده های جنگلی بسیار ضروری است. تعیین مقاومت خاک های جنگلی که بیشر از نوع ریزدانه و خمیری اند با استفاده از روش آزمایش مقاومت فشاری تک محوری انجام می گیرد. طیف سنجی روشی سریع و غیرمخرب است که به شناخت خصوصیات خاک کمک می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی توانایی داده های طیف سنجی برای برآورد مقاومت تک محوری خاک انجام گرفته است. بدین منظور از روش حذف پیوستار، شاخص های ابرطیفی و ترکیب هر دو روش استفاده شد. در طیف خاک سه محدوده جذبی با مرکزیت طول موج های 1400، 1900 و 2200 نانومتر وجود دارد که در برآورد مقاومت تک محوری خاک موثرند. پس از جدا کردن محدوده های مورد نظر از طیف کامل خاک، روش حذف پیوستار بر روی این محدوده ها اعمال و شاخص های جذب پیوستار برای 45 نمونه خاک محاسبه شد. مدلسازی برآورد مقاومت تک محوری خاک با استفاده از رگرسیون گام به گام انجام گرفت. روش ارزیابی متقابل و آماره های ضریب تعیین (R2)، درصد جذر میانگین مربعات خطا (rRMSE) برای انتخاب بهترین مدل به کار برده شد. نتایج مدلسازی نشان داد که شاخص های NINSON و NSMI با 75/0R2 = و 29/11 = rRMSE% و شاخص NBDI حذف پیوستار با 78/0R2 = و 16/10 = rRMSE% نتایج بهتری را ارایه دادند. خطای به نسبت کم مدل حاصل از روش حذف پیوستار نشان داد که از داده های طیف سنجی و روش حذف پیوستار می توان برای برآورد مقاومت خاک استفاده کرد.
    کلیدواژگان: شاخص های ابرطیفی، طیف سنجی زمینی، حذف پیوستار، رگرسیون گام به گام، مقاومت فشاری خاک
  • ساسان کمالپور، حمید جلیل مصیر، رقیه ذوالفقاری*، پیام فیاض صفحات 255-265
    مقاومت سیستمیک یکی از راه های افزایش مقاومت به آفات و بیماری ها در گیاهان است. سازوکارهای دفاعی گیاهان را می توان با برخی محرک های شیمیایی در برابر تنش های محیطی تقویت کرد. بدین منظور در این تحقیق از غلظت های مختلف محرک هایی مانند اسید سالیسیلیک، فسفیت پتاسیم، عصاره گیاه چریش، دو سویه باکتری محرک رشد و سم آفت کش ایمیداکلوپراید استفاده گردید و میزان بازدارندگی آنها در شرایط آزمایشگاهی بر روی دو عامل بیماری زای قارچ زغالی بلوط و باکتری Breneria sp. در محیط کشت بررسی شد. همچنین تاثیر این محرک ها بر درختان بلوط ایرانی با خشکیدگی تاج در شرایط عرصه جنگلی نیز بررسی شد و پس از سه هفته برخی ویژگی های فیزیولوژیکی درختان مانند محتوای نسبی آب و نرخ نشت الکترولیت برگ، کلروفیل و عملکرد فتوسیستم اندازه گیری شد. نتایج مقایسه میانگین دانکن نشان داد که با افزایش غلظت محرک های یادشده، بازدارندگی آنها در برابر قارچ و باکتری بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی به طور معنی داری افزایش یافت و کمترین تاثیر بازدارندگی را دو سویه باکتری محرک رشد نشان داد. همچنین درختان تیمارشده با عصاره چریش، فسفیت پتاسیم و ایمیداکلوپراید توانستند آسیب غشای سیتوپلاسمی خود را به طور معنی داری نسبت به کنترل (آب مقطر) کاهش دهند و همچنین عملکرد بیشینه فتوسیستم در این تیمارها و اسید سالیسیلیک افزایش نشان داد. نتایج بیانگر تاثیرات مثبت همه ترکیبات طبیعی به کار رفته در تحقیق برای کنترل خشکیدگی درختان بلوط ایرانی است و می توان از آنها برای مبارزه با آفات و بیماری ها و به جای سموم شیمیایی مانند ایمیداکلوپراید استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسید سالیسیلیک، باکتری محرک رشد، زوال بلوط، فسفیت پتاسیم، قارچ زغالی بلوط
  • زینب آقاجمالی*، محمود شعبانپور، اکبر فرقانی، احسان کهنه صفحات 267-279
    گیاهان نمک و عناصر خاک را از طریق ریشه های خود جذب و بخشی از آن را در برگ ها و اندام های هوایی خود ذخیره می کنند. این املاح در هنگام ریزش اندام های هوایی گیاه بر سطح خاک تجمع می یابند و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک را تحت تاثیر قرار می دهند. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر جنگلکاری گونه های مختلف بر خصوصیات خاک صورت گرفت. برای این منظور دو منطقه جنگلکاری شده با سوزنی برگان (ارس، کاج تدا، دارتالاب) و پهن برگان (سفید پلت ، توسکای قشلاقی، بلوط بلندمازو) به صورت خالص و یک منطقه درختکاری نشده (شاهد) در مجاورت آن در ایستگاه تحقیقات نهال و بذر گونه های جنگلی شلمان شهرستان لنگرود انتخاب شد. تحقیق به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در هفت تیمار و سه تکرار انجام گرفت. هر نمونه خاک، از عمق 25-0 و 50-25 سانتی متر به صورت نمونه مرکب و با فاصله 150 تا 50 سانتی متر از تنه درخت برداشت شد. برخی خصوصیات خاک شامل pH، EC، ماده آلی، نیتروژن کل، CEC، پایداری خاکدانه ها، بافت خاک و جرم مخصوص ظاهری و حقیقی اندازه گیری شد. بررسی ها نشان داد کربن آلی، نیتروژن کل، EC، pH و CEC در سطح 1 درصد، و درصد رس و شن در سطح 5 درصد اختلاف معنی داری دارند؛ بلوط بلندمازو با 05/2 درصد در مقایسه با گونه های دیگر بیشترین و شاهد با 81/0 درصد کمترین مقدار ماده آلی را دارند و نوع پوشش گیاهی تاثیر معنی داری بر ذخیره ماده آلی و کربن آلی در خاک دارد و از این طریق خصوصیات کیفی خاک را کنترل می کند.
    کلیدواژگان: جنگلکاری، خصوصیات خاک، گونه های درختی، ماده آلی
  • صالح قهرمانی، سحاب حجازی*، سهیلا ایزدیار، اشتفن فیشر، علی عبدالخانی صفحات 281-293
    در این پژوهش، تولید نانوکریستال های لیگنوسلولزی (LCNCs) و نانوفیبریل های لیگنوسلولزی (LCNFs) با استفاده از استخراج قلیایی سرد (CCE) به عنوان پیش تیمار قلیایی بر خمیرکاغذ مونواتانول آمین (MEA) باگاس بررسی شد. تیمار استخراج قلیایی سرد با خالص سازی سلولز، استخراج همی سلولزها و همچنین تورم الیاف می تواند کارایی تولید و ویژگی های حرارتی و مورفولوژیکی LCNCs و LCNFs را بهبود بخشد. تیمار بهینه استخراج قلیایی سرد با استفاده از هیدروکسید سدیم 10 درصد، دمای 20 درجه سانتی گراد و زمان 1 ساعت روی خمیرکاغذ انجام گرفت. تولید LCNCs با فرایند هیدرولیز اسیدی با استفاده از اسیدسولفوریک 64 درصد، زمان 45 دقیقه، دمای 45 درجه سانتی گراد و تولید LCNFs با استفاده از دستگاه میکروسیال ساز با عبور از سه تیغه با قطرهای 50، 100 و 200 میکرومتر به ترتیب به مدت دو، چهار و شش ساعت انجام گرفت. براساس تصاویر SEM، تیمار استخراج قلیایی سرد، میانگین قطر LCNCs را از 91/66 نانومتر به 63/34 نانومتر و میانگین قطرLCNFs را از 13/27 به 35/17 کاهش داد. همچنین نتایج اندازه گیریXRD نشان داد که تیمار استخراج قلیایی سرد، بلورینگی LCNCs را از 31/87 به 84/93 و بلورینگی LCNFs را از 68/81 به 47/83 افزایش داد. براساس نتایج آنالیز گرماسنجی حرارتیTGA و DTG نیز استخراج قلیایی سرد، پایداری حرارتی نانولیگنوسلولزها را افزایش می دهد. همچنین نتایج FTIR کاهش مقدار همی سلولزها و لیگنین را از سطح الیاف در اثر استخراج قلیایی سرد تایید می کنند. در کل نتایج نشان دهنده بهبود و اصلاح خواص نانولیگنوسلولزها با استفاده از پیش تیمار ساده و سریع است.
    کلیدواژگان: استخراج قلیائی سرد (CCE)، باگاس، خمیرکاغذ مونواتانول آمین (MEA)، نانوفیبریل لیگنوسلولزی (LCNF)، نانوکریستال لیگنوسلولزی (LCNC)
  • سید محمدجواد موسوی حسینی، حمید زارع حسین آبادی، مسیب دالوند*، پیام مرادپور صفحات 295-307

    اتصالات از اجزای مهم هر سازه هستند و استحکام آنها تضمین کننده استحکام سازه است. روش های متفاوتی برای تقویت اتصالات مبلمان وجود دارد که با توجه به موقعیت و شکل اتصال از آنها استفاده می شود. یکی از روش های تقویت اتصالات گوشه ای، استفاده از نبشی چوبی است. در این پژوهش تاثیر جنس و حالت فیزیکی نبشی چوبی بر ظرفیت لنگر خمشی اتصال L شکل زیر بار کشش قطری بررسی شده است. به این منظور اتصال های L شکل با گونه راش با اتصال کام و زبانه ساخته شدند. برای تقویت اتصال ها از نبشی با گونه راش و صنوبر استفاده شد. نبشی برای گونه راش در سه سطح (بدون شیار، با شیار 5/0 و 1 سانتی متر) و برای گونه صنوبر در دو سطح (بدون شیار و شیار 1 سانتی متر) به عنوان متغیر انتخاب شد. از اتصال بدون نبشی برای مقایسه استفاده شد. براساس نتایج تجربی، استفاده از نبشی تاثیر معنی داری بر ظرفیت تحمل تنش اتصال داشته است. اختلاف معنی داری بین جنس گونه نبشی مشاهده نشد. بیشترین ظرفیت تحمل تنش اتصال مربوط به اتصال تقویت شده با نبشی از گونه صنوبر و شیار 1 سانتی متر به میزان 3/30 مگاپاسکال و کمترین ظرفیت تحمل تنش مربوط به تیمار شاهد به میزان 06/6 مگاپاسکال بود. نتایج تحلیل عددی نشان داد که بیشینه تنش در اتصال های تقویت شده با نبشی در ناحیه شیار اعضای اتصال و همچنین خط چسب نبشی بوده است که این تمرکز تنش سبب شکست اتصال در این نقاط شده است.

    کلیدواژگان: اتصال گوشه ای، بررسی تجربی، تحلیل عددی، ظرفیت تحمل تنش، کام و زبانه، نبشی
|
  • GholamReza Goodarzi *, Fatemeh Ahmadloo Pages 201-216

    The present project was implemented with the aim of identifying the characteristics of local poplar plantations in Markazi province and determining their area, growth and wood production during 2018-2019. , 47 sample plots were selected by random sampling in 6 cities of the province and site characteristics and quantitative and qualitative variables of trees were measured and recorded. For the vegetative variables of trees, 30 trees in each plot were randomly measured and the data were analyzed based on nested design with city factors and poplar plantations within the city and for qualitative traits, their frequency percentage was calculated. 70.21% of poplar plantations in Markazi province were black poplar (Populus nigra L.) and 29.79% were white poplar (P. alba L.). About 63.83% of trees had narrow pyramidal crown, very elongated and elongated, 65.96% of trees had very right and right trunk shape, 82.98% of trees planted through cutting, 72.34% of trees irrigated by flooding, 61.7% of the trees planted in a dense group (stand) and 74.47% of the trees had the main structure (single trunk). The mean annual volume increment of poplar plantations in Markazi province was 29.13 m3ha-1y-1and the mean annual volume increment range of the province was between 4.6 to 74.67 m3/ha due to stands different age and differences among vegetative state. The highest number of trees, plots and poplar plantations area was obtained for Shazand (38064 trees, 19 plots and 156959 m2) and Saveh region was in the second place in terms of these characteristics.

    Keywords: wood farming, Diameter classes, frequency, quantitative, qualitative characteristics, current situation
  • Hossein Tavakoli Neko *, Abbas Pourmeidani Pages 217-226
    Euphrat Poplar (Populus euphratica Olive.) is a native tree of Iran with high adaptation to the ecological conditions of arid and desert areas. In this research, the plant cuttings were collected from main habitats including Masoumiyah, Hamidiyeh, Maranjab and Manjil. Traits such as survival and establishment percentage, diameter and height growth and the rate of disease and pest damage were measured. The results of split plot at the time and place of vegetative indices of seedlings showed significant effects of the studied factors on the diameter and height of seedlings (p≤0.01). In non-saline, Semi-salineand saline experimental farms, the population of Manjil had the highest and Marnjab the lowest survival. The populations of Manjil and Masoumiyah had the highest height in the non-saline farm. Vegetation indices in non-saline farms had higher values than semi-saline and saline farms. In the semi-saline farm, the population of Manjil and Masoumiyah had the largest and Marnjab and Hamidiyeh had the smallest collar diameters. Although in the saline farm, the populations of Masoumiyah and Manjil had the highest seedling height, but they were not significantly different from the other two populations. In the saline farm, in terms of seedling diameter, the populations of Masoumiyah and Manjil were superior to the others. The overall results showed that due to the higher genetic potential in Manjil habitat and suitable conditions of mother trees in terms of soil and especially water availability in Manjil and Masoumiyah habitats, survival and diameter and of height cutting are higher in these populations.
    Keywords: Ecophysiology, Diversity, Survival, salinity
  • Bahman Zamani Kebrabadi *, Masoud Esmaeili Sharif Pages 227-238

    In order to investigate the effect of inoculation of Cerasus mahaleb provenances in Fereydunshahr city of Isfahan with the most important rhizosphere bacteria stimulating plant growth on morphological indices of Cerasus mahaleb, a factorial experiment was planned in a completely randomized block design with three replications in a greenhouse. Inoculation of seedling with five levels including non-bacterial inoculation (as a control), inoculation with bacteria (Bacillus sp.), (Azotobacter sp.), (Pseudomonas fluorescens) and combination treatment of three growth-promoting bacteria (MIX) and calculation of characteristics morphological analysis of Cerasus mahaleb was performed. In the study of morphological traits of seedlings, combined treatment (MIX) of bacteria showed the best performance in stem length (27.66 cm), root length (70.61 cm), basal diameter (9.07 mm), shoot (21.62 g) and root (28.45 g) dry weight, and number of leaves (22). Only in leaf area (23.82 cm), bacterial treatment (Pseudomonas fluorescens) had better performance than MIX. The results showed that the weakest performance among bacterial growth stimulant treatments was related to bacteria (Bacillus sp.). Among the 10 study areas, Chal Khalil 1 and 2 forest reserve areas as well as Poshtkuh Durak 2 showed the best morphological traits compared with other areas in bacterial inoculation. In fact, inoculation of seedlings with growth-promoting bacteria can be a good way to produce healthy and strong seedlings as well as better establishment and increase the success of seedlings in disturbed and degraded habitats of this important species of Zagros forests.

    Keywords: Growth promoting bacteria, Cerasus mahaleb, provenances, morphological traits
  • Sotoudeh Babai, Parviz Fatehi *, Fatemeh Mousavi Pages 239-253
    Understanding the soil resistance and soil strength are essential for the construction and maintenance of forest roads. Unconfined compressive strength (UCS) test approach is used to determine the strength of fine-grained and cohesive forest soils. Spectroscopy is a fast and non-destructive method that can be used to understand, analysis, and assessment of the soil properties. The present study was aimed to investigate the capability of spectroscopy data to estimate UCS. To do so, a continuum removal technique, narrow band (i.e., hyperspectral) indices, and a combination of both methods were used. Three absorption ranges with wavelengths of 1400, 1900, and 2200 nm are effective in estimating the unconfined strength of the soil. The continuum removal technique was applied on the selected absorption regions and its indices were calculated for 45 soil sample plots. In addition, NINSON and NSMI hyperspectral indices were calculated. The capability of these data to estimate unconfined soil strength was evaluated using multiple stepwise regression analysis. The results of this study showed that NINSON and NSMI indices had an R2 = 0.75 and an rRMSE% of 11.29%. Continuum removal index (i.e. NBDI) gained an R2 = 0.78 and an rRMSE% = 10.16 which shows a better result compared to the individual index. The results of the present study (i.e., a reasonable rRMSE%) showed that the spectroscopy data and continuum removal techniques can be used to estimate soil strength.
    Keywords: continuum removal, field spectroscopy, hyperspectral indices, Stepwise regression, UCS
  • Sasan Kamalpour, Hamid Jalil Masir, Roghayeh Zolfaghari *, Payam Fayyaz Pages 255-265
    Systemic induce resistance (SIR) is one of the mechanisms for increasing resistance to pests and pathogens in plants. The plant defense system against environmental stress can increase by some chemical elicitors. For this purpose, we used different concentrations of elicitors including salicylic acid, phosphite potassium, leaf extract of neem, two isolates of plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR), imidacloprid pesticide. Then, growth inhibition of all treatments were investigated on both fungal (Biscogniauxia mediterranea) and bacterial (Brenneria sp.) pathogens under in vitro conditions. Also, the effect of these elicitors was examined on Quercus brantii trees with declined crown in the forest. After three weeks, some physiological traits of trees such as relative water content and membrane leakage of leaf, chlorophyll and photosystem efficiency were measured. Results of Duncan's mean comparison showed that by increasing elicitors’ concentration, their growth inhibition against fungal and bacterial pathogens was significantly increased. The lowest effect of the growth inhibition was observed for two isolates of plant growth-promoting rhizobacteria. Trees treated with neem extract, phosphite potassium, and imidacloprid pesticides could significantly reduce membrane leakage compared with the control (treated with water), and also the maximum photosystem efficiency of these treatments and salicylic acid were increased. The results indicate that the positive effects of all used natural chemicals in this study in controlling oak decline which can be used against pest and pathogen instead of chemical pesticides such as imidacloprid.
    Keywords: oak charcoal disease, Oak decline, phosphit potassium, plant growth-promoting rhizobacteria (PGPR), Salicylic Acid
  • Zainab Aghajamali *, Mahmoud Shabanpour, Akbar Forghani, Ehsan Kahneh Pages 267-279
    When aerial parts of the plants, capable of storing and absorbing mineral salts in their leaves, fall, these dissolved materials are transferred to the soil surface, changing its physical and chemical properties. Plants have special effects on their habitat and study of these effects can be useful in planning projects. This study aimed to investigate the effect of different tree species on soil quality in 0-25 and 25-50 cm depths in Shalman poplar research station, Guilan province. The experimental design was as completely Randomized Block with seven treatments and three replicates. Two different plantations of hardwoods including Populus caspica, Alnus glutinosa, and Quercus castaneifolia) and softwoods (Taxidium disticum, Juniperus excelsa, Pinus taeda), and non-planted site as a control were selected. These sites have same physiography and parent material. Vegetation’s age is 37 years old. Totally 42 soil samples were taken from the distance 50-150 cm of three sites. Some soil properties including organic matter, total nitrogen, soil pH, cation exchange capacity (CEC), C/N ratio, electrical conductivity (EC), mean weight diameter, texture, bulk density and particle density of soil sample were measured. the results showed that, soil pH, organic matter, total nitrogen, CEC, EC, and C/N ratio (P<0.01) and percentage of clay and percentage of sand (p<0.05) were significantly different between the two plantations. The findings of this research indicate that the plantation has major impact on carbon sequestration and thereby controls quality indicators of soils. It is concluded that plantation could increase the soil quality.
    Keywords: Chemical Properties, organic matter, plantation, Physical properties
  • Saleh Ghahramani, Sahab Hedjazi *, Soheila Izadyar, Steffen Fischer, Ali Abdolkhani Pages 281-293
    In this study, the production of lignocellulosic nanocrystal (LCNC) and lignocellulosic nanofibril (LCNF) was investigated using cold caustic extraction (CCE) as an alkaline pre-treatment on monoethanolamine (MEA) pulp of bagasse. CCE treatment can improve the production efficiency, and thermal and morphological properties of LCNCs and LCNFs with cellulose purification, hemicelluloses extraction as well as fiber swelling. The optimum cold caustic extraction treatment on the pulp was obtained using 10 % sodium hydroxide at 20 ° C for 1 hour. LCNCs were produced by acid hydrolysis method using 64 % sulfuric acid, a retention time of 45 min. at 45 ° C. LCNFs were prepared by a microfluidizer passing through three chambers with diameters of 50, 100, and 200 μm for 2, 4, and 6 hours, respectively. SEM images showed that cold caustic extraction reduced the average diameters of LCNCs from 66.91 nm to 34.63 nm and the average diameter of LCNFs from 27.13 to 17.35 nm. The results of XRD also showed that after CCE treatment, the crystallinity index of LCNCs and LCNFs increased from 87.31 to 93.84 % and from 81.68 to 83.47 %, respectively. The results obtained from TGA and DTG thermal analyses show that cold caustic extraction treatment increases the thermal stability of the nanolignocelluloses. FTIR results confirmed that the amount of hemicelluloses and lignin was reduced from the fiber surface after cold caustic extraction treatment. Generally, the results show the improvement and modification of the properties of nanolignocelluloses using a simple and fast pretreatment method.
    Keywords: Lignocellulosic nanocrystal (LCNC), Lignocellulosic nanofibril (LCNF), Cold Caustic Extraction (CCE), monoethanolamine pulp, Bagasse
  • Seyed MohammadJavad Mousavi Hoseyni, Hamid Zarea Hosseinabadi, Mosayeb Dalvand *, Payam Moradpour Pages 295-307

    Joints are important components of any structure that can be a warranty for the strength of structures. There are different methods for reinforcement of furniture joints that are used according to position and shape of joint. One of the reinforcement methods of corner joints is using wooden corner blocks. Therefore, in this study, the effect of species types and physical situation of wooden corner block on stress carrying capacity of L-shape joint under diagonal tension was investigated numerically and experimentally. For this purpose, L-shape mortise and tenon joints of beech were constructed.. The corner blocks of beech and poplar species were applied to reinforce the joints. The physical situation for beech in three levels (without groove and with grooves 5, and 10 mm) were selected as variables. Also, a control sample (without corner block) was used for comparing. Experimental results have shown that using corner block had a significant effect on stress carrying capacity. There was no significant difference between the species. The maximum stress carrying capacity was obtained of joints that were reinforced with poplar corner block with 10 mm groove depth (30.3 MPa) and the minimum stress carrying capacity was obtained of control sample (6.06 Mpa). Results of numerical analysis have shown that maximum stress of reinforced joints with corner block are in the groove zone of joint members and corner block glue line which this stress concentration caused the failure of members in these zones.

    Keywords: Corner joints, Experimental Investigation, Numerical analysis, Stress Carrying Capacity, Mortise, tenon, Corner block