فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 58، پاییز 1401)

نشریه مدیریت ورزشی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 58، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/27
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مهشید حاجی حیدری*، سید نصرالله سجادی، مهرزاد حمیدی، حسین رجبی صفحات 5-19

    مقدمه:

     کشور ما ایران، دارای نقاط قوت و پتانسیل های بسیار زیادی در زمینه محیط زیست است و حفاظت از آن ما را به انجام برنامه ریزی های زیست محیطی و بازاریابی سبز فرا می خواند. هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی رابطه بازاریابی سبز و رفتار مشتریان ورزش های زمستانی در پیست های اسکی است.

    روش پژوهش:

     این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و روش گردآوری داده ها، توصیفی - پیمایشی است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است که براساس طیف لیکرت طراحی و تهیه شد. به منظور تجزیه وتحلیل استنباطی داده ها از نرم افزارهای آماری SPSS نسخه 21 و Amos نسخه 22 به تناسب فرضیه های تحقیق، از روش آماری تحلیل رگرسیون چندگانه، مدل معادلات ساختاری، استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد ارزش شاخص ها در مدل به دست آمده از پژوهش در حد قابل قبولی بودند و برازش مدل تایید شد. در مدل ساختاری، چهار متغیر «قیمت سبز»، «محصول سبز»، «توزیع سبز» و «ترفیع سبز» که آمیخته بازاریابی سبز را تشکیل می دهد، بر رفتار مشتریان تاثیر مثبت و معناداری داشت.

    نتیجه گیری

    این پژوهش به منظور بررسی چگونگی ارتباط بازاریابی سبز با رفتار مشتریان ورزش های زمستانی صورت گرفت که علاوه بر نتایج آماری حاصله این مطلب روشن شد که با توسعه بازاریابی سبز، می توان روش هایی را اتخاذ کرد که در حفاظت از منابع طبیعی کوشا باشیم و رشته های ورزشی زمستانی را بیش از پیش توسعه دهیم و در جلب ورزشکاران و گردشگران طبیعت، حداکثر تلاش ها را داشته باشیم.

    کلیدواژگان: بازاریابی سبز رفتار مشتریان، طراحی الگو، ورزش های زمستانی
  • فاطمه اصغری، علی محمد صفانیا*، حبیب هنری، محسن باقریان فرح آبادی، حسین پورسلطانی زرندی صفحات 21-36

    مقدمه :

    بازنشستگی موضوعی بالقوه، چالش برانگیز در سالمندی است که تاثیرات متفاوتی در ابعاد مختلف زندگی افراد سالمند ایجاد می کند.

    هدف:

     پژوهش حاضر، تدوین چارچوب عدم تمایل به بازنشستگی ورزشی مدیران است.روش پژوهش: تحقیق حاضر از نظر ماهیت پژوهش، کاربردی؛ نحوه و روش پژوهش، کیفی؛ استراتژی پژوهش، تیوری داده بنیاد و منبع گردآوری داده ها شامل مطالعه مبانی نظری و مصاحبه است. جامعه آماری در گروه مدیران بازنشسته (روسای وزارت ورزش و جوانان، روسای فدراسیون، مربیان ورزش، روسای هیات های ورزشی)، استادان (گروه تربیت بدنی، گروه روانشناسی، گروه جامعه شناسی، گروه اقتصاد) و کارشناسان ورزش (وزارت ورزش، فدراسیون های ورزشی، هیات های ورزشی) است. نمونه ها هدفمند و سهمیه ای برای مصاحبه اکتشافی انتخاب شدند و مصاحبه با 25 نفر به اشباع نظری رسید. مصاحبه ها در نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیودا، ضمن کدگذاری باز، محوری و گزینشی به استخراج تم هایی انجامید.

    یافته ها

    راهبردهای بازسازی هویتی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی و اقتصادی می تواند شرایط را برای پذیرش و انتقال به دوران بازنشستگی ایمن و راحت مدیران ورزشی تسهیل کند. همچنین سازمان های ورزشی می توانند با ارایه خدماتی مفید و سازنده مانند برگزاری دوره های آموزشی و تحصیلی برای مدیران ورزشی و با ارایه خدمات مشاوره ای مدیران را برای دوران بازنشستگی ایمن و راحت آماده کنند.

    نتیجه گیری

    راهبردهای بازسازی هویتی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی و اقتصادی می تواند شرایط را برای پذیرش و انتقال به دوران بازنشستگی ایمن و راحت مدیران ورزشی تسهیل کند. همچنین سازمان های ورزشی می توانند با ارایه خدماتی مفید و سازنده مانند برگزاری دوره های آموزشی و تحصیلی برای مدیران ورزشی و با ارایه خدمات مشاوره ای مدیران را برای دوران بازنشستگی ایمن و راحت آماده کنند.

    کلیدواژگان: اشتغال مجدد، بازنشستگی، عدم بازنشستگی، مدیران ورزش، مکس کیودا
  • بتول شیخی، مهدی سلیمی*، حمید زاهدی صفحات 37-52

    مقدمه :

    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل توسعه اخلاق حرفه ای دبیران تربیت بدنی بود. این پژوهش با استفاده از روش کیفی و رویکرد نظام مند نظریه داده بنیاد به انجام رسید.

    روش پژوهش: 

    جامعه آماری شامل استادان صاحب نظر و مجرب در حوزه پژوهش بود که به منظور نمونه گیری نیز از روش گلوله برفی بهره گرفته شد. ابزار و روش گردآوری داده، مصاحبه از نوع نیمه ساختاریافته فردی بود، و اجرای مصاحبه ها تا اشباع نظری (13 مصاحبه) ادامه یافت. به منظور تحلیل داده ها از رویکرد نظام مند شامل سه گام اصلی کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی بهره گرفته شد.

    یافته ها

    طی فرایند کدگذاری باز، در مجموع 506 کد مفهومی بدون در نظر گرفتن همپوشانی ها احصا شد و در گام بعد، 74 مفهوم مشترک براساس همپوشانی ها و تشابهات، 16 مقوله را شکل دادند. در نهایت در مرحله کدگذاری محوری و انتخابی، مدل پارادایمی توسعه اخلاق حرفه ای دبیران تربیت بدنی با محوریت مقوله مرکزی توسعه فردی و سازمانی ترسیم شد.

    نتیجه گیری

    بررسی وضعیت، جایگاه و ارایه شاخص های اخلاق حرفه ای در نظام آموزش و پرورش و معلمان زیرمجموعه آن، می تواند به سیاستگذاران، مدیران و برنامه ریزان به منظور اتخاذ تصمیمات مناسب برای کاهش شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب اخلاق حرفه ای دبیران یاری رساند که در این مسیر شرایط علی، راهبردها، بسترها، شرایط مداخله گر و همچنین پیامدهای حاصل به تفکیک تبیین شده اند.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، بسترهای اخلاقی، توسعه سازمانی، توسعه فردی، دبیران تربیت بدنی
  • فرزانه حسینی*، مرتضی دوستی، سعید تابش صفحات 53-70

    مقدمه: 

    هدف کلی پژوهش حاضر برآورد ارزش اقتصادی باشگاه پرسپولیس تهران برای هواداران این باشگاه در کشور ایران است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر، به روش توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف جزء پژوهش های کاربردی است. جامعه آماری، هواداران باشگاه پرسپولیس در سطح کشور و حجم نمونه آماری نیز طبق جدول میشل و کارسون برابر با 506 نفر بود. برای این منظور پرسشنامه ای محقق ساخته طراحی شد و به وسیله آن تمایل به پرداخت هواداران باشگاه پرسپولیس تهران در سطح کشور برای کالاها و منافع تولیدشده توسط این باشگاه و عوامل موثر بر تمایل به پرداخت از آن ها پرسیده شد.

    یافته ها

    برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از مدل پروبیت رتبه ای استفاده شد. نتایج نشان داد که 3/77 درصد هواداران مایل به مشارکت در تامین بودجه برای حضور تیم پرسپولیس در سطوح رقابتی اند و تمایل به پرداخت هواداران باشگاه پرسپولیس برای حضور و قهرمانی در رقابت های لیگ برتر به ترتیب 70 و 3/72 درصد، قهرمانی در جام حذفی و رقابت های لیگ قهرمانان آسیا به ترتیب 9/71 و 1/78 درصد، تهیه بلیت تماشای مسابقات تیم فوتبال پرسپولیس از استادیوم 9/89 درصد، تماشای تلویزیونی مسابقات تیم پرسپولیس 8/83 درصد و میزان خرید محصولات این باشگاه 5/43 درصد است.

    نتیجه گیری

    تمایل به پرداخت هایی که هواداران بیان کردند، نشان می دهد حضور تیم فوتبال پرسپولیس در سطوح بالای رقابتی ورزش کشور ایران بر رفاه آنها تاثیر مثبت داشته است؛ به طوری که هواداران مایل اند حامی تیم محبوب خود شوند.

    کلیدواژگان: ارزش گذاری مشروط، تمایل به پرداخت، کالاهای عمومی، مدل پروبیت رتبه ای، هواداران
  • سهیلا صادقی نژاد، نیما ماجدی*، مهدی نادری نسب صفحات 71-88

    مقدمه:

     هدف از این پژوهش تحلیل بازاریابی راهبردی باشگاه های آمادگی جسمانی بانوان شهر تهران بود.

    روش پژوهش:

     روش تحقیق از نوع توصیفی - تحلیلی انتخاب شد. جامعه آماری شامل استادان مدیریت و بازاریابی ورزشی، مدیران و صاحب نظران باشگاه های ورزشی بود. نمونه آماری به روش قضاوتی و به تعداد 43 نفر انتخاب شد. ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای، مصاحبه، پرسشنامه و دلفی بود. روایی محتوایی ابزارها با استفاده از نظر متخصصان و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ ارزیابی و تایید شد.

    یافته ها

    از روش سوات به منظور تحلیل یافته ها استفاده شد. 57 مولفه راهبردی شناسایی شده شامل قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها بودند. این مولفه ها در هفت منظر؛ خدمات بازاریابی و اطلاعات بازار، فضای کسب وکار ورزشی، تغییرات محیط تجاری، تغییرات محیط ورزش، قابلیت مدیریت بازاریابی باشگاه، توانمندی در منابع و سیستم و تعامل با مشتریان و بازار چارچوب بندی شدند. بیشترین مولفه ها مربوط به منظر توانمندی در منابع و فرایندها و خدمات بازاریابی و اطلاعات بازار (11 مولفه) و بخش تهدیدها (15 مولفه) بود.

    نتیجه گیری

    ماتریس ارزیابی نشان داد که موقعیت راهبردی در حوزه ثبات (نزدیک به رشد) قرار گرفت. این موقعیت شناسایی نشان از این دارد که با وجود مشکلات مختلف، سیستم بازاریابی راهبردی باشگاه های آمادگی جسمانی نیازمند رسیدن به پایداری نسبی و قرار گرفتن در مسیر رشد است.

    کلیدواژگان: بازاریابی راهبردی، باشگاه آمادگی جسمانی، ورزش بانوان، محیط ورزشی، خدمات بازاریابی
  • سعید محمودی زاد آذری، محمد احسانی*، رسول نظری، رسول نوروزی سید حسینی صفحات 89-103

    مقدمه:

     هدف از پژوهش حاضر پیش بینی ارزش بازار بازیکنان حرفه ای فوتبال لیگ برتر ایران فصل 98-99 فوتبال ایران بود.

    روش پژوهش: 

    شرکت کنندگان در پژوهش بازیکنان شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران و در مجموع 409 نفر بودند. حجم نمونه مناسب برای پژوهش، براساس فرمول نمونه گیری از جامعه محدود و در سطح خطای 5 درصد، 200 نفر محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل از آمار توصیفی و به منظور تحلیل استنباطی از روش رگرسیون چندگانه استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد رابطه معنا داری در ارزش گذاری بازیکنان و متغیرهای سن، پست دروازه بان، پست هافبک، پست مهاجم، جوایز فردی، وضعیت پا و تعداد بازی وجود دارد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که هنگام ارزش گذاری باید عوامل ذکرشده را برای جذب بازیکنان موردنظر باشگاه ها در فصول نقل و انتقال مدنظر قرار داد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی ضرایب برآوردی این مدل کارایی لازم را برای مشخص کردن ارزش بازار بازیکنان حرفه ای فوتبال در لیگ ایران دارد. با توجه به بررسی به عمل آمده در این پژوهش پیشنهاد می شود عوامل اثرگذار بر ارزش گذاری بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران از جمله ملیت بازیکنان خارجی، میزان محبوبیت بازیکنان فوتبال ایران و در نهایت مهارت های فردی با ارزش گذاری مدل های مربوط بررسی شود. همچنین با توجه به تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی به ویژه اینستاگرام در ایجاد ارتباط ارزش بازیکنان و محبوبیت ایجادشده برای آنان و ارتباط آن با افزایش ارزش بازیکنان، تحقیقاتی انجام گیرد.

    کلیدواژگان: ارزش، بازار، بازیکن، تجاری سازی، فوتبال
  • محمد کشتی دار، ملیحه سادات آقائی شهری*، مهسا مرتضائیان صفحات 105-116

    مقدمه :

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر قیمت گذاری تجهیزات بدنسازی تولید ایران است.

    روش پژوهش:

     این پژوهش به روش کیفی و کمی انجام گرفت. در بخش کیفی به منظور پیشبرد اهداف پژوهش از نظریه داده بنیاد استفاده شد. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش 15 مصاحبه نیمه ساختاریافته با عمده فروشان تجهیزات بدنسازی انجام گرفت، مصاحبه به صورت نوشتار وارد نرم افزار مکس کیودا شده و تجزیه وتحلیل شد، نمونه گیری به روش گلوله برفی انجام گرفت. در بخش کمی نیز پرسشنامه ای که توسط 263 نفر از صاحبان فروشگاه ها تکمیل شده بود، با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای 23  SPSSوAmos  تجزیه وتحلیل و مشخص شد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است.

    یافته ها

    براساس کدگذاری سه مرحله ای، 46 کد باز، 16 مقوله و 4 حوزه عمده شناسایی شدند که این کدها عبارت اند از توان رقابتی محصول، رفتار مصرف کننده، رقبا و عوامل محیطی؛ و در بازار تجهیزات بدنسازی این چهار عامل توانسته اند به طور عمده تعیین کننده موفقیت سیاست های قیمت گذاری باشند.

    نتیجه گیری

    بنابراین تولیدکنندگان باید در سیاست های قیمت گذاری عوامل شناسایی شده و مقوله های مرتبط را به عنوان راهنمای کار خود در نظر بگیرند تا به فروش بالاتر و در نهایت رونق صنعت تجهیزات بدنسازی دست یابند.

    کلیدواژگان: ایران، بدنسازی، قیمت گذاری
  • عظیم صلاحی کجور*، سید محمدحسین رضوی، سعید امیر نژاد، نصرالله محمدی، محمدجواد تقی پوریان صفحات 117-132

    مقدمه :

    فراهم ساختن قابلیت دسترسی به اطلاعات جامع گردشگری یکی از چالش های عمده است. بی شک مهم ترین عامل شتاب دهنده گردشگری به کارگیری فن آوری اطلاعات، دستیابی، ذخیره و بازیابی اطلاعات در نظام توزیع گردشگری است. ازاین رو تحقیق حاضر با هدف طراحی الگوی گردشگری هوشمند در صنعت ورزش انجام گرفته است.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر براساس هدف از نوع تحقیقات بنیادی و برحسب گردآوری اطلاعات اکتشافی است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود. جامعه آماری شامل استادان دانشگاهی آشنا با موضوع گردشگری و همچنین مدیران اجرایی گردشگری بود و از روش نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی، تجزیه وتحلیل شده و الگوی نهایی استخراج گردید.

    یافته ها

    مدل نهایی از مجموع مقوله محوری، شرایط علی، بسترها و زمینه های لازم، متغیرهای مداخله گر، راهبردها و پیامدهای گردشگری هوشمند برای صنعت ورزش تشکیل شده است.

    نتیجه گیری

    استفاده از ابزارهای دیجیتالی منافع بی شماری را برای کسب وکارها و فعالان صنعت گردشگری ورزشی به دنبال خواهد داشت. از جمله توسعه گردشگری در راستای کاهش اتکا به نفت و خروج از اقتصاد تک محصولی. همچنین صنعت گردشگری ورزشی با زنجیره ارزشی منحصربه فرد خود از یک طرف با گردشگران متحول شده دیجیتالی و از طرف دیگر با فضاهای اساسی چون مبدا سفر، مسیر سفر، مقصد گردشگری و محیط بیرونی آن روبه روست.

    کلیدواژگان: صنعت ورزش، کدگذاری، گردشگری، هوشمند
  • محمدعلی زبردست، محمد سلطان حسینی* صفحات 133-147
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ارزش های تجربی در برندسازی مقصد گردشگری ورزشی اجرا شد.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. بدین منظور، 245 گردشگر که ایران را به عنوان مقصد گردشگری ورزشی انتخاب کرده بودند، پرسشنامه های ارزش های تجربی آن و همکاران (2019)، تصویر برند مقصد اندرسن و همکاران (2018) و نیت های رفتاری شارما و نایاک (2019) را تکمیل کردند. روش تحلیل داده ها، الگوسازی معادلات ساختاری بود که با استفاده از نرم افزار اسمارت پی.ال.اس نسخه 3 انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از این بود که ارزش های تجربی، شامل بازگشت سرمایه مصرف کننده، تعالی خدمت، زیبایی شناسی و سرگرم کنندگی، می توانند به طور معناداری بر تصویر مقصد تاثیر بگذارند و تصویر مقصد گردشگری ورزشی نیز به دنبال آن می تواند بر نیت های رفتاری گردشگران ورزشی درباره ایران به عنوان مقصد گردشگری ورزشی تاثیرگذار باشد.

    نتیجه گیری

    بر مبنای یافته ها می توان نتیجه گرفت که اگر ایران به عنوان مقصد گردشگری ورزشی در پی افزایش سهم خود از بازار گردشگری ورزشی جهان است، باید به چهار بعد ارزش های تجربی به منزله یکی از عوامل مهم در برندسازی مقصد گردشگری ورزشی توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: ارزش های تجربی، برندسازی مقصد، تصویر مقصد، گردشگری ورزشی، مقصد گردشگری
  • فاطمه نگهداری*، کوروش قهرمان تبریزی، اسماعیل شریفیان، حسن بیابانی صفحات 149-163
    مقدمه

    اخیرا رویکرد اکوسیستم کارآفرینی جهت درک زمینه کارآفرینی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. عناصر مختلفی برای ایجاد اکوسیستم های کارآفرینی برای توسعه صنعت ورزش وجود دارد لذا هدف مقاله حاضر دسته بندی عناصر قلمرو زیست بوم کارآفرینی ورزشی بود.

    روش پژوهش: 

    تجزیه وتحلیل داده های پژوهش کمی با انجام تحلیل عاملی اکتشافی نوع کیو با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت جامعه مورد مطالعه به صورت هدفمند و متمرکز 20 نفر خبره انتخاب شد. در بخش کیفی پژوهش 58 عبارت استخراج شد که در قالب پرسشنامه ای از خبرگان خواسته شد اهمیت خود را از 1 تا 9 مشخص کنند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که الگوهای ذهنی خبرگان از زیست بوم کارآفرینی ورزشی دارای پنج بعد شامل سیاست، حمایت، فرهنگ، سرمایه و بازار یا مشتریان است. تحلیل توزیع آماری نشان داد که می توان پنج الگوی ذهنی متمایز را میان مشارکت کنندگان تحقیق درباره قلمرو زیست بوم کارآفرینی ورزشی شناسایی کرد که در مجموع حدود 61/86 درصد از واریانس کل را تبیین می کند.

    نتیجه گیری

    صنعت ورزش شبکه ای پیچیده از افراد، گروه ها و سازمان ها است که زیست بوم کارآفرینی ورزشی را تحت تاثیر قرار می دهد. براساس ذهنیت مشارکت کنندگان در قلمرو حکمرانی ورزشی مولفه هایی چون حمایت صریح دولت، مشوق های قانونی، امتیازهای مالیاتی و ایجاد زیرساخت های ورزشی نقش مهمی در توسعه قلمرو زیست بوم کارآفرینی ورزشی دارند.روش پژوهش: تجزیه وتحلیل داده های پژوهش کمی با انجام تحلیل عاملی اکتشافی نوع کیو با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت جامعه مورد مطالعه به صورت هدفمند و متمرکز 20 نفر خبره انتخاب شد. در بخش کیفی پژوهش 58 عبارت استخراج شد که در قالب پرسشنامه ای از خبرگان خواسته شد اهمیت خود را از 1 تا 9 مشخص کنند.

    کلیدواژگان: زیست بوم کارآفرینی، زیست بوم کارآفرینی ورزشی روش شناسی کیو، صنعت ورزش
  • وحید ساعت چیان*، زهرا سیدی، امین دهقان قهفرخی، بهادر عزیزی صفحات 165-182

    مقدمه:

     هدف از پژوهش حاضر، تحلیل شاخص های موثر بر قیمت گذاری خدمات در باشگاه های ایروبیک و آمادگی جسمانی شهر مشهد بود.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش، از نوع همبستگی و به لحاظ زمانی حال نگر بود و داده های آن به صورت میدانی جمع آوری شد. در ادامه، از پرسشنامه مبتنی بر تحقیقات نظری و دستار (1397) و پژوهش های زیلک (2009-2012) با هدف تعیین عوامل موثر بر قیمت گذاری در قالب 31 سوال استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای آماری در دو بخش توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس. 22، اکسل 2010 و آموس تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که هشت عامل ویژگی ها و ساختار باشگاه، کارکردهای اجتماعی، ویژگی های شخصی فروش، کیفیت خدمات، سیاست های فروش، راهبردهای قیمت و تبلیغات، مدیریت مشتریان و عوامل وابسته به رقبا، تعیین و تایید شدند. عوامل شناسایی شده، در مجموع، 96/65 درصد از واریانس را تبیین کردند، همچنین نمره میانگین تمامی مولفه های قیمت گذاری، بیانگر وضعیت نسبی مطلوبی می باشد. با توجه به سهم واریانس برای هر یک از عوامل مستخرج، ویژگی ها و ساختار باشگاه، کارکردهای اجتماعی، ویژگی های شخصی مشتری و کیفیت خدمات، به ترتیب بالاترین اولویت را دارا بودند.

    نتیجه گیری

    با عنایت به یافته ها، توجه به عوامل تعیین کننده قیمت گذاری، نظیر ویژگی ها و ساختار باشگاه می تواند تاثیر مثبتی بر جذب مشتری در باشگاه های آمادگی جسمانی و ایروبیک بگذارد و از این طریق علاوه بر توسعه سیاست های فروش، موجب مدیریت مطلوب نیازهای مشتریان شود.

    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی و ایروبیک، آمیخته بازاریابی، باشگاه های ورزشی، قیمت گذاری، وفاداری
  • شهرام عبدی، مهدی طالب پور*، زهرا سادات میرزازاده، محمد قربانی صفحات 183-200

    مقدمه:

     امروزه ارزش گذاری رویدادهای ورزشی به یکی از حوزه های پژوهشی محبوب در جهان تبدیل شده است و هدف این پژوهش ارزش گذاری رویداد ورزشی کشتی با چوخه است.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی، از نظر روش پژوهش پیمایشی-توصیفی است و به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری در بخش آزمون انتخاب تمامی ساکنان شهر اسفراین، مدیران، معاونان و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان شمالی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان شمالی، ادارات ورزش و جوانان در استان خراسان شمالی، هیات کشتی استان خراسان شمالی و هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی استان خراسان شمالی بودند که 270 نفر به عنوان نمونه و به روش تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه آزمون انتخاب استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل ویژگی های جمعیت شناختی از آمار توصیفی و برای تحلیل داده ها از مدل لاجیت شرطی و همچنین برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار STATA15 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون انتخاب نشان داد که بیشترین تمایل به پرداخت به ترتیب برای مشکلات زیست محیطی (50726 تومان)، بهبود تصویر مقصد گردشگری (49889 تومان)، تقویت ارزش های اخلاقی و معنوی (48082 تومان)، معضلات اجتماعی (34480 تومان)، پیوند سیاسی-نهادی (10902 تومان)، رشد و توسعه گردشگری (9804 تومان) و رشد و توسعه اقتصادی و زیرساختی (6259 تومان) بود.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان می دهد که ویژگی های زیادی در تعیین ارزش اقتصادی رویداد ورزشی کشتی با چوخه نقش دارند که لازم است مسیولان، متولیان و برگزارکنندگان این رویداد توجه ویژه ای را نسبت به این موارد داشته باشند.

    کلیدواژگان: ارزش گذاری، آزمون انتخاب، کشتی با چوخه
  • زینب نقی لو*، فرشته کتبی، مجید نامور صفحات 201-216

    مقدمه:

     هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل برای بررسی نقش صفات شخصیتی در قصد خرید مصرف کننده ورزشی بود.

    روش پژوهش:

     این پژوهش کاربردی، حال نگر و از نوع تحقیقات توصیفی است. براساس فرمول کوکران و به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، 350 نفر از دانشجویان تربیت بدنی استان های مرکز کشور (اصفهان، یزد، سمنان و چهارمحال و بختیاری) انتخاب شدند و به چهار پرسشنامه گشودگی به تجربه، استعداد خیال پردازی، سبک بصری پردازش و قصد خرید (استاندارد با روایی و پایایی قابل قبول) پاسخ دادند. داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی با روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل و مدل پیشنهادی تحقیق ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد رابطه بین صفت گشودگی به تجربه با قصد خرید و رابطه سبک بصری پردازش با قصد خرید معنادار است، اما صفت استعداد خیال پردازی رابطه معناداری با قصد خرید نداشت.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان داد متغیرهای شخصیت، عاملی مهم در تحقیقات مصرف کننده بوده و نقش بالقوه آن نیاز به توجه بیشتر محققان و بازاریابان ورزشی است. ازاین رو مدیران و دست اندرکاران بازارهای ورزشی می توانند با بررسی و شناخت ماهیت شخصیتی مخاطبان خود، در پیش بینی رفتار مصرف کنندگان، نحوه هدایت و تسلط بر بازار گام بردارند.

    کلیدواژگان: استعداد خیال پردازی، سبک پردازش بصری، قصد خرید، گشودگی به تجربه، مصرف کننده ورزش
  • شهناز کریمیان، اسرا عسکری*، زین العابدین فلاح، طاهر بهلکه صفحات 217-227

    مقدمه :

    هدف از این پژوهش، تدوین راهبردهای توسعه اقتصاد دیجیتال در ورزش ایران بود.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش به لحاظ روش گردآوری داده ها از نوع پژوهش های کیفی بود که با روش گراندد تیوری و رویکرد نظام مند استراوس و کوربین انجام گرفت و از مصاحبه کیفی نیمه ساختاریافته برای جمع آوری داده ها استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل نخبگان علمی و اجرایی ورزش کشور بود که در حوزه های اقتصاد، فناوری، IT، تجارت الکترونیک، کسب وکارهای دیجیتال و اقتصاد دیجیتال تجربه داشتند و در مجموع 21 مصاحبه انجام گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد که در بخش راهبردها، 31 کد باز در 5 مقوله شناسایی شد.

    یافته ها

    به کارگیری رسانه های نوین و دیجیتالی در ورزش، حمایت از هوشمندسازی خدمات و فرایندهای ورزشی، آموزش و به کارگیری نیروی انسانی ماهر در حوزه فناوری اطلاعات در ورزش، حمایت از طراحی پلتفرم ها و اپلیکشن های ورزشی و حمایت از کارآفرینان و استارتاپ های ورزشی از راهبردهای توسعه اقتصاد دیجیتال در ورزش ایران بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه امروزه فضای بازار از شکل سنتی خود به سمت دیجیتالی شدن تغییر یافته است، ازاین رو سازمان ها، فدراسیون ها، باشگاه ها و مشاغل ورزشی باید ضمن سازگاری با این تغییرات، راهبردهای پیشنهادی را مطابق با شرایط خود عملیاتی کنند.

    کلیدواژگان: دیجیتالی سازی، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد ورزش، فناوری اطلاعات در ورزش
  • مهرداد احمدی*، ماریا ذوالفقاری صفحات 229-249

    مقدمه:

     در روند پرشتاب جهانی، رسانه ها و فناوری های ارتباطی با سرعتی تصورناپذیر پیشرفت کرده و تمام سطوح فعالیت های بشری را تحت سیطره خود قرار داده است. بر این مبنا، در این  تحقیق شناسایی نقش رسانه ها در توسعه ورزش با تکنیک فراترکیب از انواع روش های فرا مطالعه به عنوان هدف پژوهش مدنظر قرار گرفت.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر با به کارگیری رویکرد مرور سیستماتیک و فراترکیب، به تحلیل نتایج و یافته های محققان قبلی پرداخته و با انجام گام های هفت گانه روش ساندوسکی و روسو، مدل مفهومی نقش رسانه ها بر توسعه ورزش را  ارایه داده است. جامعه آماری تمامی تحقیقات انجام گرفته در بازه زمانی 2002 تا 2020 بود که در این خصوص 196 مقاله در زمینه موردنظر ارزیابی و در نهایت 45 مقاله به صورت هدفمند انتخاب شد.

    یافته ها

    با استفاده از تحلیل محتوا و براساس کدگذاری سه مرحله ای در مجموع 138 کد، 28 مفهوم و 9 مقوله کلیدی شناسایی و اعتبار آنها از طریق آزمون کاپای کافمن تایید شد.

    نتیجه گیری

    تحلیل ها نشان داد که مقوله های تعلق اجتماعی، تعامل گرایی، نوگرایی و توسعه، روابط عمومی پویا، نهادینه سازی ورزش، برجسته سازی ورزش، توسعه جامعه اطلاعاتی، اطلاع رسانی و آموزش رسانه ای و سرگرمی و تبلیغات در توسعه ورزش نقش دارند.

    کلیدواژگان: توسعه، رسانه، رسانه اجتماعی، فراترکیب، ورزش
  • حسن اسحاقی کناری، محمد حامی* صفحات 251-271

    مقدمه :

    هدف از تحقیق حاضر تعیین کارایی هیات های ورزشی فعال در استان مازندران با استفاده از مدل BCC است.

    روش پژوهش: 

    تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات فرااثبات، رویکرد کمی، از لحاظ هدف کاربردی و تکنیک مورد استفاده در تحقیق تحلیل پوششی داده هاست. جامعه آماری این پژوهش شامل 30 هیات ورزشی فعال در استان مازندران بود. ابزار مورد استفاده پرسشنامه پنج ارزشی و در قالب روش فازی ارزیابی شد. روایی محتوا و صوری پرسشنامه توسط گروه کانونی تحقیق شامل استادان راهنما و مشاور و دو تن از خبرگان حوزه مدیریت ورزشی در قالب فرم های CVR و CVI تایید شد.

    یافته ها

    در نهایت کارشناسان و خبرگان شامل 30 تن از روسای هیات های ورزشی استان مازندران، مربیان بین المللی استان و قهرمانان ورزشی کشور، در خصوص اهمیت هر کدام از شاخص های ورودی و خروجی اظهارنظر کردند. در سال های 1394 تا 1398 در الگوی BCC ورودی «بودجه»، نقش بیشتری در تعیین میزان کارایی هیات ها داشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاکی از آن بود در سال های 1394، 1395 و 1396 خروجی «ورزش قهرمانی» نقش بیشتری در تعیین میزان کارایی هیات ها داشته است. در سال های 1397 و 1398 نیز خروجی «ورزش همگانی» نقش بیشتری در میزان کارایی هیات ها داشت. با حذف این خروجی ها میانگین کارایی هیات ها با کاهش بیشتری مواجه شده است. همچنین نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین خروجی های هیات ها با میزان کارایی BCC هیات ها ارتباط معنا دار وجود داشت.

    کلیدواژگان: الگوی BCC، بودجه، تحلیل پوششی داده ها، کارایی، ورزش قهرمانی
  • مریم خارکن*، رضا اندام، حسن بحرالعلوم، حسین زارعیان صفحات 273-291

    مقدمه :

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل اقتصاد مقاومتی در ورزش دانشگاهی ایران بود.

    روش پژوهش:

     روش تحقیق حاضر توصیفی و به لحاظ نوع کاربردی و به لحاظ اجرا پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق تمامی اعضای هیات علمی رشته علوم ورزشی و رشته اقتصاد دانشگاه ها، مدیران تربیت بدنی دانشگاه ها و اداره کل وزارت علوم، کارشناسان تربیت بدنی دانشگاه ها و افراد متخصص در حوزه اقتصاد و آشنا به موضوع پژوهش بودند که براساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 364 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن را گروهی از استادان صاحب نظر دانشگاهی تایید کردند. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده شد (98/0=α). برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار لیزرل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که شاخص های کلی برازش مدل ساختاری در وضعیت مطلوبی قرار دارند، بنابراین پرسشنامه 68 سوالی به دست آمده، مقیاس مناسبی برای سنجش اقتصاد مقاومتی در ورزش دانشگاهی است.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، مدلی طراحی شد که می توان با استفاده از آن موجب توسعه ورزش دانشگاهی کشور شد.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، برنامه ریزی، تحلیل عاملی، مدیریت مصرف، ورزش دانشگاهی
  • محمدحسن فردوسی، جواد شهولی کوه شوری* صفحات 293-310
    مقدمه

    همه گیری جهانی ویروس جدید کرونا (کووید-19) و شیوع آن، در قالب یک شگفتی ساز، یکی از بحرانی ترین شرایط را پیش روی متولیان ورزش در دنیا قرار داده است.

    روش پژوهش: 

    از آنجا که ورزش دانشگاهی، دارای متولیان، بازیگران کلیدی و ذی نفعان متعددی است، در این پژوهش با استفاده از نرم افزار آینده پژوهی مک تور، میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری بازیگران کلیدی بر یکدیگر و همچنین شناسایی موضع هریک از بازیگران نسبت به اهداف، در مسیله همه گیری کووید-19 بررسی و سناریوها و راهبرد های مناسب ارایه شد. 12 نفر از خبرگان مدیریت ورزشی که کاملا هدفمند انتخاب شده بودند، ماتریس های بازیگر - بازیگر و بازیگر - اهداف را تکمیل کردند.

    یافته ها

    شخص شد که در این مسیله، بیشترین همگرایی نسبت به اهداف تعیین شده، بین فدراسیون بین المللی ورزش های دانشگاهی، وزارت علوم و فناوری و وزارت ورزش و جوانان وجود دارد.

    نتیجه گیری

    ایجاد پلتفرم های مجازی رفتارهای عادت ساز حرکتی و همچنین بهره گرفتن از فناوری نسبتا جدید پادکست ها برای فعالیت بدنی پایدار و توسعه از طریق آموزش ورزش، در دوران پاندمی کووید-19 برای دانشجویان به عنوان راهبرد های کاربردی، پیشنهاد شد

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، بازیگران کلیدی، راهبرد، کووید-19، ورزش دانشگاهی
  • روح الله عسگری گندمانی*، قدرت الله باقری، ابراهیم علی دوست، محمدحسین رحمتی صفحات 311-330

    مقدمه:

     پژوهش پیش رو با هدف شناسایی مولفه های حکمرانی مطلوب و ارایه الگوی مفهومی در فدراسیون دو و میدانی انجام گرفته است.

    روش پژوهش: 

    این تحقیق کیفی با رویکرد نوخاسته (گلیزری) در پی شناسایی مولفه های حکمرانی، کشف نگرانی عمده مشارکت کنندگان، به منظور حل مشکلات اساسی و در نهایت ارایه یک الگوی بومی برای رشته ورزشی دو و میدانی است. جامعه پژوهش شامل تمامی ذی نفعان فدراسیون است که به این منظور، 23 نفر از خبرگان آشنا به حوزه حکمرانی به صورت هدفمند و گلوله برفی برای مصاحبه های عمیق ساختارنیافته انتخاب شدند و داده ها به صورت همزمان با استفاده از مجموعه ای از کدگذاری های باز، محوری، انتخابی و یادنوشت نگاری تحلیل شدند. 14 تن از مشارکت کنندگان با تایید یافته های پژوهش، روایی و پایایی آن را ارزیابی و تایید کردند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد مهم ترین نگرانی های مشارکت کنندگان در چهار طبقه؛ عوامل زمینه ای، پدیده، راهبرد و پیامدها دسته بندی شدند. در پژوهش «نقش قانون و حاکمیت قانون» که از مولفه های حکمرانی مطلوب محسوب شد، مقوله محوری پژوهش را به خود اختصاص داد و در محدوده این مولفه، فرایند اجتماعی پایه با راهبرد حرکت به سمت قانون مداری شکل گرفته است.

    نتیجه گیری

    از دیدگاه مشارکت کنندگان، رعایت مولفه های حکمرانی در فدراسیون دو و میدانی، اثربخشی، کارامدی و مسیولیت پذیری را در پی خواهد داشت

    کلیدواژگان: حکمرانی مطلوب، دو و میدانی، رویکرد نوخاسته، نظریه داده بنیاد
  • عفت جهاندیده، سید جلیل میریوسفی*، سید احمد نژادسجادی صفحات 331-345

    مقدمه :

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سبک های رهبری مربیان بر توسعه فرهنگ اجتماعی در لیگ برتر فوتسال بانوان استان کرمان بود.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است که به روش میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری شامل همه بازیکنان تیم های شرکت کننده در مسابقات لیگ برتر فوتسال بانوان کشور و لیگ فوتسال بانوان استان در سال 99-1398 به تعداد 126 نفر بود. تمام اعضای جامعه به عنوان نمونه آماری در تحقیق شرکت کردند. از مجموع پرسشنامه ها، 103 پرسشنامه قابل استفاده بود که تجزیه وتحلیل شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد مقیاس رهبری در ورزش (چلادورای، 1980) و توسعه فرهنگ اجتماعی میریوسفی و همکاران (1394) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد که از بین پنج سبک مربیگری، فقط سبک رهبری حمایت اجتماعی و آمرانه قابلیت پیش بینی توسعه فرهنگ اجتماعی بازیکنان را دارد.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج پژوهش پیشنهاد می شود مربیان با توجه به ویژگی های شخصی ورزشکاران و شرایط تیمی، سبک رهبری مناسب را برگزینند تا از این طریق توسعه فرهنگ اجتماعی بازیکنان را بهتر کنترل کنند. همچنین توصیه می شود علاوه بر توجه به آمادگی های جسمانی و فنی بازیکنان، به عامل اجتماعی و اخلاقی بازیکنان نیز توجه کنند و هیچ ورزشکاری بدون داشتن مربی آگاه و شایسته نمی تواند به موفقیت دست یابد.

    کلیدواژگان: استان کرمان، سبک های رهبری، توسعه فرهنگ اجتماعی، فوتسال بانوان
|
  • Mahshid Haji Heidari *, Seyed Nasrolah Sajjadi, Mehrzad Hamidi, Hossein Rajabi Pages 5-19
    Introduction

    The aim of this Research was to design a model for relationship between green marketing mix and Customer behavior of winter sports.

    Methods

    The research method was survey and descriptive. The statistical population included 240 persons who were athletes and employees in ski center office, and sport tourisms in Ski slopes. Sampling method was random classification and for data analyzing SEM method using AMOS 22 and SPSS 21 software were utilized. Index values in model were in acceptable range and model was confirmed.

    Results

    In this structural model, the findings showed that the appropriate indices of the measurement models and the structural model are at an optimal level, so the collected data was suitable for the research model.The four variables consisted of "green price", "green product", "green place" and "promotion" for green marketing: considering that these four variables have a positive and significant effect on customer behavior, so green marketing also affects customer behavior and the main hypothesis was confirmed.

    Conclusion

    Iran has a lot of strengths and potentials in natural sources and environment. Environmental protection is done by people who are eager to implement green marketing   and environmental programs. Therefore, it is necessary to get more information and knowledge in the field of environmental protection development and green marketing. we need to get information and awareness and provide grounds for the participation of the general public in these matters. The present paper has implications for managers of service and ski industrial corporations and marketing and sport management researchers.

    Keywords: customer behavior, Green marketing, modeling, Winter Sports
  • Fatemeh Asghari, Ali Mohammad Safania *, Habib Honari, Mohsen Bagherian, Hossein Poursoltani Zarandi Pages 21-36
    Introduction

    retirement is a potentially challenging issue in aging that has different effects on different aspects of elderly peoples lives. The purpose of this research was to develop a framework for sports managers' unwillingness to retirement.

    Methods

    The research is of an applied nature, and the method covered is qualitative. In terms of strategy, this research is supported by a data-based theory, and the study of theoretical foundations, as well as interviews, were sources required for its data collection. The statistical population includes retired managers (heads of Ministry of Sports and Youth, federation presidents, coaches, heads of sport teams), professors (Physical Education, Psychology, Sociology, Economics), and sports specialists (Ministry of Sports, sports federations, sports boards). Samples were chosen considering the target and quota for in-depth and exploratory interviews, and interviews with 25 people reached theoretical saturation point. The implementation of the interviews on Maxqda qualitative data analysis software, while performing open, axial and selective coding, led to extraction of some codes.

    Results

    Based on the results from 224 open codes with 20 main categories and 58 sub-categories provided a paradigmatic model.

    Conclusion

    the factors of unwillingness to retirement were divided into political, social, managerial and economic conditions, and identity crisis.The results indicate that identity, social, political, managerial and economic recovery strategies can facilitate the acceptance and transition to safe and comfortable retirement age for sport managers. Moreover, sports organizations can provide useful services such as training courses and consulting services for sports managers to prepare them for safe and comfortable retirement.The implementation of the interviews on Maxqda qualitative data analysis software, while performing open, axial and selective coding, led to extraction of some codes. Based on the results from 224 open codes with 20 main categories and 58 sub-categories, providing a paradigmatic model, the factors of unwillingness to retirement were divided into political, social, individual, managerial and economic.The results indicate that individual, social, political, managerial and economic strategies can facilitate the acceptance and transition to safe and comfortable retirement age for sport managers.

    Keywords: MAXQDA, retirement, Sports Managers, unretirement, unwillingness to retirement
  • Batool Sheikhi, Mehdi Salimi *, Hamid Zahedi Pages 37-52
    Introduction

    The aim of research was to present a paradigm model to develop the professional ethics of schools’ physical education teachers. 

    Methods

    This research was executed by qualitative method with systematic grounded theory (GT) approach. The population included the experienced professors in the field of study research who wereselected by using the snowball sampling method. The tools and methods for collecting the data were personal semi-structured interviews; and the interviews continued till the theoretical saturation point (13 interviews). To analyze the data, the systematic approach with three main steps of open coding, axial coding and selective coding was applied. 

    Results

    During the open coding process, in total, 506 conceptual codes were obtained without considering the overlaps. In the next step, 74 common concepts formed 16 categories on the basis of overlaps and similarities. At last, in the axial and selective coding stages, the paradigm model of professional ethics among the physical education teachers was explained and outlines focusing on the central category of personal and organizational development were drawn. 

    Conclusions

    Investigating the situation, status and offering of professional ethics indicators in education system and its teachers can help the policy-makers, managers and planners to make the appropriate decisions for filling the gap between the current status and desired status of teachers’ professional ethics. Within this path and in the present study, causative conditions, strategies, grounds, intervening conditions and the consequences were explained separately.

    Keywords: Ethical Backgrounds, Organizational development, personal development, physical education teachers professional ethics
  • Farzaneh Hoseini *, Morteza Dousti, Saeid Tabesh Pages 53-70
    Introduction

    The overall objective of the present study was to estimate the economic value of Persepolis football club from its fans point of view in Iran.

    Methods

    The present study is a descriptive-analytic one that is applied research. The statistical population included Persepolis football club fans all over Iran. The sample size was 506  people according to the table of Mitchell and Carson. To this end, a researcher-made questionnaire was designed to determine the fans’ willingness to pay for Persepolis Club for the goods and benefits produced by the club and also identify the factors affecting their willingness to pay. Then, The rank ordered probit (ROP) model  was used for data analysis.

    Results

    The results showed that 77.3% of the fans are willing to participate in funding for Persepolis at competitive levels; and for willingness to pay for Persepolis fans to attend and win the Premier League the values were 70% and 72.3% respectively. The values for Iranian Hazfi Cup and the AFC Champions League were 71.9% and 78.1%, respectively. 89.9 percent of Persepolis football club intended to buy the match tickets and attend the stadiums, 83.8 percent wanted to watch  their favorite team matches on TV  and 43.5 percent  purchase  the club's products/kits.

    Conclusion

    the fans willingness to pay indicated that the presence of Persepolis football team in the high competitive levels of Iran's domestic Premier League has had a positive impact on their well-being, in other words the intend to support their favorite team.

    Keywords: Contingent Valuation, fans, General goods, Ranked Probit Model, Willingness to Pay
  • Soheila Sadeghinejad, Nima Majedi *, Mahdi Naderi Nasab Pages 71-88
    Introduction

    The purpose of this study was to analyze the strategical marketing of women's fitness clubs in Tehran

    Methods

    The research method was descriptive-analytical. The statistical population consisted of sport management and marketing professors, sport club managers and experts. The sample was selected by convenience sampling method; so, 43 persons were selected. Research tools included library study, interview, questionnaires and Delphi method. Content validity of the instruments was evaluated by experts and its reliability was assessed by Cronbach's alpha method.

    Results

    SWOT method was used to analyze the findings. Then, 57 strategic components identified under the terms of strengths, weaknesses, opportunities, and threats. These components were categorized into seven perspectives: marketing services and market information, sports business environment, business environment changes, sports environment changes, club marketing management capability, resource and system capability and customer and market interaction. Most components were related to empowerment perspectives in marketing information, resources, processes and services (11 components) and threats (15 components). The evaluation matrix showed that the strategic position was in the area of stability (close to growth).

    Conclusion

    This identifying position indicates that despite the various problems, the strategic marketing system of fitness clubs needs to achieve relative stability and be on the growth path.

    Keywords: Strategic Marketing, Fitness Club, Women's Sports, Marketing services sports environment
  • Saeid Mahmodizad Azari, Mohammad Ehsani *, Rasool Nazari, Rasoul Norouzi Pages 89-103
    Introduction

    The purpose of this study was to predict the market value of professional football players in the Iranian Premier League in the 2020-2021 season of Iranian football.

    Methods

    The present research method was descriptive-survey. The statistical population of the present study included all Iranian and foreign players working in the Premier Football League of Iran, which was a total of 409 people. The appropriate sample size for the research was calculated to be 200 people based on the sampling formula from the limited population. Descriptive statistics were used for analysis and multiple regression method was used for inferential analysis. 

    Results

    The findings showed that there is a significant relationship between player valuation and age variables, goalkeeper position, midfielder position, striker position, individual awards, foot position and his appearances for a team.

    Conclusion

    Therefore, it can be concluded that when evaluating, the mentioned factors should be considered to attract the desired players of the clubs in the transfer seasons. In general, it can be acknowledged that the estimated coefficients of this model have the necessary efficiency to determine the market value of professional football players in the Iranian Premier League. According to this study, it is suggested that the factors affecting the evaluation of Iranian Premier League players, including the nationality of foreign players, the popularity of Iranian football players and finally individual skills, by relevant evaluating models, the necessary research be conducted.

    Keywords: commercialization, Football Market Player Value
  • Mohammad Kashtidar, Malihe Sadat Aghaei Shahri *, Mahsa Mortezaeean Pages 105-116
    Introduction

    The purpose of this study was to identify the factors affecting the pricing of Iranian fitness equipment.

    Methods

    Accordingly, the research was carried out qualitatively and in order to advance the research objectives, the data of the foundation theory was used. The method is based on a different approach, exploratory research, and conducted a continuous comparative analysis approach in the framework of three stages open coding, axial coding, and selective coding. In order to achieve the research goals, 15 semi-structured interviews were conducted with the fitness equipment wholesalers. Then, the text of the interviews was entered into MaxQDA software and analyzed. Also, snowball sampling was used. In the quantitative section of the questionnaire, which was completed by 263 owners of the store, it was analyzed using structural equation modeling in Amos and SPSS 23, and it was found that the research model has a suitable fit.

    Results

    Using three stages of coding, at first, 46 extension codes were extracted, and then these concepts were categorized into 16; finally, in the selective coding stage, four major domains were identified in the pricing of fitness equipment including: Competitive product capability, consumer behavior, competitors and environmental factors. As can be seen, in the market for fitness equipment, these four factors have been able to decisively determine the success of pricing policies.

    Conclusion

    Therefore, manufacturers should consider these factors and related categories in their pricing policies as their guideline to achieve higher sales and ultimately the boom in the equipment industry.

    Keywords: Iran, bodybuilding, pricing
  • Azim Salahi Kojour *, Seyed MohammadHossein Razavi, Saeed Amirnejad, Nasrollah Mohammadi, MohammadJavad Taghipouryan Pages 117-132
    Introduction

    Providing access to comprehensive tourism information is one of the major challenges. Undoubtedly, the most important factor accelerating tourism is the use of information technology, access, storage, and retrieval of information in the tourism distribution system. Therefore, the present study aimed to design a smart tourism model in the sports industry.

    Methods

    The present study is based on the purpose of basic research and is exploratory in terms of data collection. The data collection tool was a semi-structured in-depth interview. The statistical population included university professors who were familiar with the subject of tourism as well as tourism executives, and a targeted sampling method with the snowball technique was used. The collected data were analyzed using open, axial, and selective coding, and the final pattern was extracted.

    Results

    The final model consists of a set of central categories, causal conditions, necessary contexts, intervening variables, strategies, and consequences of smart tourism for the sports industry.

    Conclusion

    In general, it can be said that the use of digital tools will bring countless benefits to businesses and activists in the sports tourism industry. Including the development of tourism to reduce reliance on oil and exit the mono-product economy. Also, the sports tourism industry with its unique value chain on the one hand is faced with digitally transformed tourists and on the other hand with basic spaces such as the origin of travel, travel route, tourist destination, and its external environment.

    Keywords: Coding, smart, sports industry, Tourism
  • MohammadAli Zebardast, Mohammad Soltan Hosseini * Pages 133-147
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the role of experiential values in sports tourism destination branding.

    Methods

    The research method was descriptive-correlational. To this end, 245 sports tourists who had chosen Iran as a sports tourism destination, completed questionnaires of Ahn et al. (2019) about experimental value, Andersen et al. (2018) about destination brand image, and Sharma and Nayak (2019) about behavioral intentions. The data analysis method was the modeling of structural equations using Smart PLS software version 3.

    Results

    The findings indicated that experiential values, including consumer return on investment, service excellence, aesthetic and entertainment, can significantly affect the destination image and that the image of the sports tourism destination can subsequently affect the behavioral intentions of sports tourists about Iran as a sports tourism destination.

    Conclusion

    Based on the findings, it can be concluded that if Iran, as a sports tourism destination, seeks to increase its share of the global sports tourism market, four dimensions of experimental values should be considered as one of the important factors in sports tourism destination branding.

    Keywords: Experiential Values, Destination branding, Destination image, Sports Tourism, tourism destination
  • Fateme Negahdari *, Kourosh Ghahreman Tabrizi, Ismaeil Sharifian, Hasan Biabani Pages 149-163
    Introduction

    Recently, the entrepreneurial ecosystem approach to understand the field of entrepreneurship has received Introduction Recently, the entrepreneurial ecosystem approach to understand the field of entrepreneurship has received much attention. There are various elements to create entrepreneurial ecosystems for the development of the sports industry, so the purpose of this article was to classify the elements of the ecosystem of sports entrepreneurship.

    Methods

    quantitative research data analysis was done by performing Q-type exploratory factor analysis using SPSS software. In the qualitative part of the research, 58 expressions were extracted, and the experts were asked to specify their importance from 1 to 9 in the form of a questionnaire.

    Results

    The results showed that the mental patterns of experts from the ecosystem of sports entrepreneurship have five dimensions including politics, support, culture, capital and market or customers. The statistical distribution analysis showed that five distinct mental patterns can be identified among the research participants about the realm of sports entrepreneurship ecosystem, which explains about 86.61% of the total variance.

    Conclusion

    The sports industry is a complex network of people, groups and organizations that affects the ecosystem of sports entrepreneurship. Based on the mentality of the participants in the realm of sports governance, components such as explicit government support, legal incentives, tax concessions, and the creation of sports infrastructure play important roles in development of the realm of sports entrepreneurship ecosystem.

    Keywords: Entrepreneurial Ecosystem, Q methodology, Ecosystem of Sports Sports Industry
  • Vahid Saatchian *, Zahra Seyyedi, Amin Dehghan Ghahfarokhi, Bahador Azizi Pages 165-182
    Introduction

    The aim of this study was to analyze the effective indicators on service pricing in fitness and aerobic sports clubs in Mashhad.

    Methods

    The research method was correlational and chronological and its data were collected by a questionnaire. The questionnaire based on the research of Nazari and Dastar (2018) and Zilk (2009-2012) was used to determine the factors affecting pricing in the form of 31 questions. The obtained data were analyzed using statistical software in two parts: descriptive and inferential. For this SPSS 22, Excel 2010 and Amos software were used.

    Results

    The results of exploratory factor analysis showed that eight factors, characteristics and structure of the club, social functions, personal characteristics of sales, service quality, sales policies, pricing and advertising strategies, customer management and competitors' affiliates were identified and approved. The identified factors, in total, explained 65.96% of the variance, and the average score of all pricing components indicates a favorable relative status. According to the share of variance for each of the extracted factors, the characteristics and structure of the club, social functions, personal characteristics of the customer and the service quality, respectively, had the highest priority.

    Conclusion

    Considering the findings, paying attention to pricing determinants, such as the characteristics and structure of the club can have a positive effect on customer attraction in fitness and aerobics clubs, and in addition to developing sales policies, lead to optimal management of customer needs.

    Keywords: Fitness, aerobics, Loyalty, Marketing Mix, pricing, Sports clubs
  • Shahram Abdi, Mahdi Talebpour *, Zahrasadat Mirzazadeh, Mohammad Ghorbani Pages 183-200
    Introduction

    Today, the valuation of sport events has become one of the most popular fields of research in the world and the purpose of this study was economic valuation of with Chookheh wrestling sport event.

    Methods

    This study was applied in terms of objectives and a descriptive survey in terms of data collection which was conducted as a field study. The research population in choice experiment section consisted of all residents of the city of Esfarayen, directors, deputies and experts from the Sports and Youth General Directorates of Northern Khorasan Province, The Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism General Directorates of Northern Khorasan Province, Sports and Youth Offices in Northern Khorasan Province, Wrestling Committees of Northern Khorasan Province, Rural Sports and Local Native Games Committees in Northern Khorasan Province, totally 270 person were randomly selected as the sample. Descriptive statistics was used to analyze the demographic characteristics and conditional logit model was used to analyze the data and STATA15 software was used to analyze the data.

    Results

    The results of the choice experiment showed that the highest willingness to pay for environmental problems (50726 Tomans), improving the image of the tourist destination (49889 Tomans), strengthening moral and spiritual values (48082 Tomans), social problems (34480 Tomans), Political-institutional linkage (10902 Tomans), growth and development of tourism (9804 Tomans) and economic growth and development and infrastructure (6259 Tomans).

    Conclusion

    The findings showed that many attributes play different roles in determining the economic valuation of a with Chookheh wrestling sport event that the officials and organizers of this event need to pay special attention to these items.

    Keywords: Choice Experiment, Chokheh Wrestling, intangible cultural heritage, Valuation
  • Zeinab Naghiloo *, Fereshte Kotobi, Majid Namvar Pages 201-216
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the role of personality in the purchase intention of sport consumers.

    Methods

    This is an applied, descriptive research and contemporary in terms of time. Based on Cochran's formula, 350 people were selected by multi-stage cluster sampling method among the physical education students in the central provinces of Iran (Isfahan, Yazd, Semnan and Chaharmahal and Bakhtiari) who answered four questionnaires: Openness to Experience, Fantasy-Proneness, Visual Processing Style and Purchase Intention (with approved validity and acceptable reliability). The data were analyzed at two levels of descriptive and inferential with the method of structural equation modeling and the proposed research model.

    Results

    The results showed that the relationship between openness to experience and visual processing style with the purchase intention was significant, but there was no significant relationship with the fantasy-proneness

    Conclusion

    This study showed that personality variables are important factors for consumer research and their potential roles need more attention of researchers and sport marketers. Therefore, managers and those involved in sports markets can take steps to predict the behavior of consumers, how to lead and dominate the market by examining and understanding the personality nature of their customers.Keywords:Fantasy-Proneness, Openness to Experience, Purchase Intention, Sport Consumer, Visual Processing Style,

    Keywords: Fantasy-Proneness, openness to experience, Purchase intention, Sport Consumer, Visual Processing Style
  • Shahnaz Karimian, Asra Askari *, Zynalabedin Fallah, Taher Bahlekeh Pages 217-227
    Introduction

    The purpose of this study was to determine development strategies of sport digital economy in Iran.

    Methods

    This research was a qualitative research in terms of data collection method, which was conducted by grounded theory method and systematic approach of Strauss and Corbin, and a semi-structured qualitative interview was used to collect data. The statistical population of the study included the scientific and executive elites who had experience in the fields of economics, technology, IT, e-commerce, digital businesses and digital economy and a total of 21 interviews were conducted. For data analysis, three stages of open, axial and selective coding were used as 31 open codes were obtained in five categories.

    Results

    Using new digital media in sport, smartening of sports services and processes, employing skilled staff in the field of information technology in sports, designing sport platforms and applications, supporting sports entrepreneurs and startups were strategies for developing digital economy of sports in Iran.

    Conclusion

    Due to the fact that today the market environment has changed from its traditional form to digitalization, therefore, organizations, federations, clubs and sports-related jobs must implement the proposed strategies according to their circumstances

    Keywords: digitalization, Digital Economics, sports economics, Information Technology in sport
  • Mehrdad Ahmadi *, Mariya Zolfaghari Pages 229-249
    Introduction

    In the fast-paced global process, media and communication technologies have progressed at an unimaginable speed and have brought all levels of human activities under their control. Based on this the aim of current research was identification of the roles of the media on development of sports with the meta synthesis method.

    Methods

    In this study the researchers analyzed the results and findings of previous studies by applying the systematic and meta-senthesis method and performing the seven steps of the Sandusky and Rousseau method a conceptual model of the role of the media on the development of sports has been presented. The statistical population was all the studies conducted in the period from 2002 to 2020; in this regard, 196 articles were evaluated in the desired field and finally 45 articles were selected purposefully.

    Results

    Using content analysis and based on three-stage coding, a total of 138 codes, 28 concepts and 9 key categories were identified and their validity was confirmed through Kaufman's Kappa test.

    Conclusion

    Data analysis showed that the categories of social belonging, interactivity, innovation and development, dynamic public relations, institutionalization of sports, highlighting of sports, development of information society, media information and education, and entertainment and advertising have roles on development of sports.

    Keywords: Development, Media, Social media, Ultra Combination, Sports
  • Hasan Eshaghi Kenari, Mohammad Hami * Pages 251-271
    Introduction

    The purpose of this study was to determine the efficiency of active spots boards in Mazandaran province using the BCC model.

    Methods

    From the paradigm perspective, the present study is a meta-proof research, quantitative approach, in terms of applied purpose and technique used in data envelopment analysis. The statistical population of this study included 30 active boards in Mazandaran province. The instrument used was a five-valued questionnaire and evaluated in the form of a fuzzy method. The content and face validity of the questionnaire were approved by the focus group of the research, including supervisors and consultants and two experts in the field of sports management in the form of CVR and CVI.

    Results

    Finally, experts including 30 heads of sports delegations of Mazandaran province, international coaches of the province and sports champions of the country commented on the importance of each of the input and output indicators. In the years 2016 to 2020 in the BCC model of "budget" input, played a greater role in determining the efficiency of staffs.

    Conclusion

    The results showed that in 2016, 2017 and 2018, the output of "championship sports" played a greater role in determining the efficiency of the staffs. In 2019 and 1398, the output of "public sports" had a greater role in the efficiency of the staffs. By eliminating these outputs, the average efficiency of staffs had been further reduced. Also, the results of Pearson correlation test showed that there was a significant relationship between staffs outputs and staffs BCC efficiency

    Keywords: BCC Pattern, Budget Data Envelopment Analysis, Performance, championship sports
  • Maryam Kharkan *, Reza Andam, Hasan Bahrololoum, Hossein Zareian Pages 273-291
    Introduction

    The purpose of the present study was ddesigning a model for Resistive Economy in Collegiate Sports of Iran.

    Methods

    This descriptive research method was in terms of practical type and in terms of survey implementation. The statistical population of the present study included all members of sport scientific committee, economics departments of the universities, the directors of the physical education of the universities, the general administration of the “Ministry of Science”, university physical education experts, experts in the field of economics who are familiar with the research topic that was based on the random stratified sampling method. 364 people were selected as the sample. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose formal validity and content were confirmed by a group of professional professors. Cronbach's alpha method was used to calculate the reliability of the instrument (α=0.98). In order to analyze the data, the confirmatory factor analysis method and LISREL software were used.

    Results

    Also, the results of confirmatory factor analysis showed that overall indices of structural model were in good condition, thus obtained 68 questions questionnaire was an appropriate scale for measuring resistive economy in collegiate Sport.

    Conclusion

    According to the research findings, a model was designed that can be used to develop the country's college sport

    Keywords: College sport, consumption management, factor analysis, Planning, resistive economy
  • MohammadHassan Ferdosi, Javad Shahvali Kohshouri * Pages 293-310
    Introduction

    The outbreak of Covid-19 pandemic, in the form of a wild card, has led sports authorities in the world to face with the most critical conditions.

    Methods

    Since college sports have multiple trustees, key actors and beneficiaries, this study aimed to investigate the extent of the susceptibility and effectiveness of the key actors on each other, as well as identifying the position of each actor towards the goals related to the Covid -19 pandemic. MACTOR futures studies software, was used to achieve the objective of the present research, appropriate scenarios and strategies were reported. To do this, 12 sports management experts were selected purposefully, they completed the actor-actor and actor-goal matrices.

    Results

    The findings of the present study revealed that, there is the greatest convergence towards the set goals between FISU, MSRT, and MSY.

    Conclusion

    Finally, it was suggested to create virtual platforms as basic solutions, for motor habituation behaviors as well as the use of relatively new podcast technology for sustainable physical activity and development through sports education during the Covid-19 pandemic period for students as practical strategies

    Keywords: Covid-19, Futures Studies, Key actors, Strategy, University Sports
  • Rohollah Asgarigandomani *, Ghodratollah Bagheri, Ebrahim Alidoust, Mohammd Hosein Rahmati Pages 311-330
    Introduction

    The current research aimed at identifying the principles of good governance and providing a conceptual model in the Athletics Federation of Iran.

    Methods

    This qualitative research, with emergent approach (Glaserian), sought to identify the principles of governance, discover contributors' concerns, solve basic problems and finally present a conceptual model in the athletics society of Iran. The research sample included all the stakeholders in the Athletics Federation, for this purpose, 23 well-known experts in the field of governance selected by targeted and snowball selection for deep and unstructured interviews. The data were analyzed simultaneously using a set of encodings. 14 of the participants assessed and confirmed the validity and reliability of the research findings.

    Results

    The results showed that the most important concerns of the participants are classified in four categories: underlying factors, phenomenon, strategy and consequences. In this study, "The role of law and rule of law", one of the priciples of good governance, was the central issue of the research. Within the framework of this principle, the basic social process has been shaped by the strategy of moving toward the “rule of law’’.

    Conclusion

    The observance of good governance principles in the Athletics Federation will have consequences such as effectiveness, efficiency and accountability.

    Keywords: athletics, federation, Emergent Approach Good Governance, Grounded Theory method
  • Effat Jahandida, Sayyedjalil Miryousefi *, Sayyed Ahmad Nejhad Sajadi Pages 331-345
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the Role of coaches' leadership styles and development of social culture in Kerman province women's futsal Super League.

    Methods

    Research method was descriptive- correlation and was carried out based on a field study approach. The statistical population consisted of all players who contributed in women`s Futsal Super League and kerman provincial league in the season 2019-2020 (N=126). The whole population members contributed as a statistical sample in the current research. 103 Questionnaires were returned and data were analyzed from total  of 120. To collect data, a questionnaire leadership scale in Cheladori (1980), and miryousefi et al development of social culture questionnaire (2015) were utilized.

    Results

    The results of multiple regression analysis indicated that only the leadership styles of the social support behavior and autocratic were capable of anticipating development of social culture within the five-leadership styles.

    Conclusion

    Based on the underlying results of the current research, it is suggested that the women`s Futsal coaches of the country choose the appropriate leadership styles with respect to the players` personal characteristics as well as team conditions in order to properly control the development of social culture. Further, it is recommended that the coaches pay attention not only to the players` physical preparation, but also to the player’s social and moral factors and no athlete could be successful when he/she has not a cognizant and competent coach.

    Keywords: Kerman province, Leadership Styles, development of social culture, Women’s Futsal