فهرست مطالب

پژوهش نامه زنان - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1401)

فصلنامه پژوهش نامه زنان
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام ابراهیمی* صفحات 1-19
    نشانگان ملکه زنبور عسل به پدیده ای اشاره دارد که طی آن مدیران زن در سازمان هایی که اکثر پست های بالای سازمانی را مردان تصدی کرده اند، خود را از زنان دیگر جدا کرده و مانع پیشرفت آنان می شوند. در این پژوهش به واکاوی عمیق تر این مفهوم در دانشگاه ها پرداخته شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تبعیض جنسیتی ادراک شده توسط زنان بر باور آنان به وجود نشانگان ملکه زنبور عسل در رفتارهای زنان متصدی پست های مدیریتی است. در این رابطه، نقش تعدیلگر هویت یابی جنسیتی و سطح آکادمیک نیز بررسی شد. پرسشنامه تحقیق میان اعضای هیات علمی زن پنج دانشگاه مطرح کشور توزیع شد و از روش مدل سازی معادلات ساختاری برای آزمون فرضیه های تحقیق استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد تبعیض جنسیتی ادراک شده توسط زنان بر ادراک رفتارهای ناشی از نشانگان ملکه زنبور عسل توسط آنان تاثیر مثبت معناداری دارد. این رابطه توسط متغیر هویت یابی جنسیتی تعدیل شد؛ به گونه ای که رابطه مذکور در زنانی که هویت یابی جنسیتی بیشتری داشتند، کاهش می یافت. اما متغیر درجه آکادمیک تاثیر تعدیلگری معناداری در این رابطه نداشت.
    کلیدواژگان: نشانگان ملکه زنبور عسل، تبعیض جنسیتی، هویت یابی جنسیتی، اعضای هیات علمی
  • هادی افرا*، علی ایار، مجید الیاسی، یونس دانش صفحات 21-43

    جوامع امروزی در حال تجربه افول ارزش های فرزندآوری هستند. به طوری که باروری زیر سطح جانشینی ویژگی مسلط جمعیت این جوامع شده است. به نظر می رسد نقش اصلی روند این تغییرات را عوامل فرهنگی بر عهده دارند. به عبارتی، غلبه تمایلات و خواسته های فرد بر جامعه و گسترش روزافزون فردگرایی، منجر به کاهش اهمیت فرزندآوری شده است. از اینرو، هدف این مقاله توصیف و تبیین فرزندآوری از طریق فردگرایی است. پژوهش حاضر از نوع پیمایشی است که در سال 1398 با استفاده از تکنیک پرسشنامه و با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای با حجم نمونه 754 زن و مرد متاهل ساکن در شهر بجنورد انجام شده است. نتایج توصیفی نشان دهنده گسترش فردگرایی و کاهش اهمیت فرزندآوری در جامعه است. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان می دهد رابطه معنادار و معکوسی بین فردگرایی و اهمیت فرزندآوری وجود دارد. یعنی با افزایش فردگرایی اهمیت فرزندآوری کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: فردگرایی، فرزندآوری، باروری زیر سطح جانشینی، مدرنیته متاخر، خانواده
  • ریحانه باعزم، خدیجه سفیری*، خلیل میرزایی، عبدالحسین کلانتری صفحات 45-83
    زنان به عنوان بخشی از نیروهای اجتماعی جامعه همواره بر اساس ایستارهای حاکم در جامعه در حاشیه قرار گرفته اند. با پیدایش و گسترش شهرنشینی در ایران این مسیله (طرد زنان) مورد توجه قرار می گیرد. بدین ترتیب این پژوهش تلاش کرده است به مطالعه طرد اجتماعی زنان در فضای شهری بپردازد. این پژوهش از روش نظریه زمینه ای استفاده و از طریق نرم افزار مکس کیو دی ای اقدام به کدگذاری کرده است و بر اساس روش نمونه گیری هدفمند 29 نفر از زنان تهران در فاصله سنی 20 تا 45 سال انتخاب شدند و با آنها مصاحبه انجام گرفت. یافته های این پژوهش حاکی از این است که بی پناهی اجتماعی زنان ناشی از ساختار مردسالارانه پدیده مرکزی است و در این پدیده شرایط ساختاری، زمینه ای و علی دخیل بوده اند. استراتژی این امر شامل مقولاتی نظیر عدم حضور یا حضور کمرنگ زنان ناشی از حس ناامنی در شهر، کمرنگ شدن ارتباطات اجتماعی ناشی از داغ ننگ اجتماعی و خودمراقبتی در زنان ناشی از شکسته شدن حریم زنانه گردیده است و پیامدهای این پدیده به مقولاتی نظیر آسیب دیدن زنان، بی تفاوتی و عادی انگاری و بروز احساسات ناخوشایند منتهی گردیده است.
    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: طرد اجتماعی، زنان، فضای شهری
  • نسرین جبار خلجی بناب*، عزیز حجاجی کهجوق، آرش مشفقی صفحات 85-111

    یکی از حلقه های آموزش در ایران  مکتب خانه است. متون مکتب خانه ای، خود، گونه ای خاص از ادبیات است که «ادبیات مکتب خانه» نامیده می شود و شامل قصه های عامیانه ای است که بر مبنای ادبیات شفاهی بوده، بعدها به صورت مکتوب در آمده و در مکتب خانه ها به آموزش داده می شد. مسیله اصلی در این پژوهش که به روش مطالعه کتابخانه ای و بر اساس رویکرد توصیفی- تحلیلی صورت گرفته، بررسی نحوه شکل گیری، تکوین و بیان جنبه های غنایی سیمای زن در ادبیات مکتب خانه ای در دوره قاجار می باشد. یافته های پژوهش نشان می دهد که پر بسامدترین جنبه غنایی سیمای زن ستایش زیبایی های جسمانی اوست. عشق نیز اصلی ترین درون مایه  غنایی می باشد. توبه، مرثیه سرایی، تفاخر، عشوه گری، شادخواری و نفرین از جنبه هایی هستند که با بسامد کم تر، سیمای غنایی زن را تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: ادبیات عامیانه، ادبیات مکتب خانه ای، ادبیات غنایی، جنبه های غنایی، زن
  • فاطمه جمالی، محمدجواد پورعابد*، خداد بحری، رسول بلاوی صفحات 113-143

    فمینیسم، واژه ای فرانسوی به معنی طرفداری از حقوق زن است ، قدمتی به اندازه تاریخ دارد. به دنبال آن، نقد زن محور بر روی آثار ادبی، نیز شکل گرفت. جوخه حارثی، نویسنده سرشناس عمانی با رمان "دختران ماه" خود که موضوع محوری آن، سه خواهر در روستای عوافی هستند، با رویکردی واقع گرایانه از تجربه های زنانه و مشکلات آن ها در جامعه کوچک و تازه مدرنیته شده روستای عوافی در عمان می نویسد. نگارندگان در این پژوهش با تکیه بر روش توصیفی-تحلیلی، سعی می کنند تا با توجه به مفاهیم فمینیستی به کار رفته در رمان به تحلیل نگاه حارثی به زنان و شیوه توصیف او از وضعیت آنان پرداخته و ما در این تحقیق، به مسایل مهمی همچون: سرکوب احساس عشق، ازدواج، زایمان و مادری، تجاوز، طلاق، مردسالاری و رفتار متفاوت با دختران و پسران از بدو تولد، بررسی کنند. بیشترین مفاهیم فمنیستی در این رمان، مربوط به ازدواج ومادر شدن و عشق در میان دختران و حق انتخاب آن ها در مسایل مهم و غیر مهم زندگی شان و خشونت بر زنان و مردان است. در ضمن از تحلیل شخصیت های زنان این رمان چنین به نظر می آید که می توان آن ها را بر اساس دیدگاهشان به سه دسته؛ سنتی، کمی مدرن و مدرن تر تقسیم بندی کرد.

    کلیدواژگان: فمینیسم، مفاهیم تربیتی، جوخه حارثی، رمان سیدات القمر
  • صادق جهانبخش گنجه*، سید سلیمان حسینی نیک، سحر جهانبخش گنجه، نشمین خضری صفحات 145-185

    درواقع این پژوهش درصدد پاسخگویی به این پرسش است که زنان درگیر در فرایند اعتیاد چه درک و تفسیری از فرایند اعتیاددارند. به همین خاطر از روش تحقیق کیفی و به طور خاص از نظریه زمینه ای برای تحلیل داده ها استفاده شده است. در این پژوهش 15 نفر از زنان معتاد مستقر در کمپ های ترک اعتیاد استان با مصاحبه عمیق جمع آوری و با استفاده از تکنیک های تقلیل و کدگذاری مصاحبه ها در تیوری زمینه ای داده ها تفسیر و تحلیل شدند. مصاحبه شوندگان در وهله اول با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند چراکه محققان سعی در مراجعه به زنانی داشته اند که مبتلابه اعتیاد بودند و در کمپ های ترک اعتیاد مستقر بودند و در مرحله دوم با استفاده از نمونه گیری نظری با زنان مصاحبه گردید تا اینکه تحقیق به اشباع رسید. یافته های به دست آمده در قالب مدل زمینهای مورد تحلیل و تفسیر قرارگرفته و درنهایت این مدل در قالب یک مدل نهایی زمینه ای در 15 مقوله ارایه شده است. انتشار نسبی- سببی، دوقطبی سبک های فرزند پروری مستبدان سهلانگارانه، شرایط ایجابی، کنش متقابل بزهکارانه، کمبودهای روانشناختی، فقدان آگاهی و شناخت از مواد مخدر، کنش/ پیامداجتماعی، واکنش های درون خانوادگی جهت ترک، ناهنجاری رفتاری، اهرم های تجدید همنوایی، هزینه های اعتیاد، پیامدهای نگرشی- کنشی، عملکرد شبه ویروس، احساس نیاز به حمایت اجتماعی و بی تعهدی ناخواسته.

    کلیدواژگان: اعتیاد، اعتیاد زنان، کمپ ترک اعتیاد، نظریه زمینه ای، مدل پارادایمی
  • محمدرضا حسینی*، غلامرضا تاج بخش، پرستو سرلک صفحات 187-210

    پژوهش حاضر با هدف تحلیل کیفی خشونت علیه زنان در فضاهای عمومی شهری به روش نظریه مبنایی انجام گرفته است. جامعه مورد مطالعه زنان 50-20 ساله شهر بندرعباس و نمونه ها هدفمند تا مرحله اشباع نظری به تعداد 24 نمونه انتخاب شده اند و روش گردآوری داده ها نیز مصاحبه عمیق بوده است. بر اساس کدگذاری داده ها پدیده «خشونت جنسی علیه زنان» به عنوان پدیده محوری در نظر گرفته شده است. شرایط علی بروز این پدیده عبارتند از: 1) کلیشه های جنسیتی، 2) امنیت کالبدی و اجتماعی فضاهای عمومی، 3) نوع پوشش و رفتار زنان و 4) شبکه ارتباطی زنان. راهبردهای که زنان در مقابل این پدیده اتخاذ نموده اند عبارتند از: 1) اجتناب اجتماعی (منفعل)، 2) بی تفاوتی اجتماعی (منفعل) و 3) مقابله اجتماعی (فعال). این راهبردها از دو گروه عوامل تاثیر پذیرفته اند؛ بستر حاکم عبارتند از: 1) متغیرهای زمینه ای (سن، تاهل، تحصیلات، شغل، و...)، 2) پایگاه اقتصادی-اجتماعی و3) اندازه شهر (وسعت، جمعیت). و شرایط مداخله گر عبارتند از: 1) توانمندسازی زنان در حفاظت شخصی و 2) نظارت و حمایت اجتماعی. پیامدهای حاصل از راهبردهای مذکور نیز عبارتند از: 1) تهدید روانی، 2) تهدید اجتماعی و3) توانمندی.

    کلیدواژگان: خشونت، فضاهای عمومی شهری، زنان، نظریه مبنایی، بندرعباس
  • سمیه سادات شفیعی* صفحات 211-243
    پژوهش حاضر با کاووش اطلاعات موجود از حضور نمایندگان زن در تقسیمات افقی و عمودی مناصب (متناظر با احراز کرسی در هییت رییسه و نیز عضویت در کمیسیون ها) و در نتیجه دسترسی به منابع قدرت در جایگاه های تقنینی، نظارتی نمایندگی مجلس، ابعاد کمتر بحث شده از مشارکت سیاسی زنان را مطرح می سازد. داده پردازی اطلاعات نشان می دهد با وجود تعداد اندک نمایندگان زن در چهار دهه، آنان توانستند به تعداد یک نفر تجربه عضویت در همه کمیسیون ها را به ثبت رسانند. بالاترین نرخ حضور آنان در کمیسیون بهداشت و درمان، فرهنگی، اجتماعی و آموزش و تحقیقات بوده است. در مقابل در کمیسیون های انرژی، صنایع، برنامه و بودجه و عمران بسیار قلیل بوده اند. این تقسیم بندی با تمایزات جاری در ارزش های پدرسالارانه متناظر و تداعی گر امتداد کلیشه های جنسیتی و ارجحیت زنان در عهده-داری نقش های مراقبتی، تربیتی است. درحالیکه به هییت رییسه مجلس در این چهار دهه راه نیافته اند، توانسته اند در کمیسیون های امور دفاعی، آموزش و تحقیقات و فرهنگی نایب رییس شوند. مقاله با تحلیل این وضعیت و ذکر نکاتی به تغییر آن نظر داشته و به طرح نقاط مثبتی چون حضور زنان در کمیسیون نظارتی اصل نود قانون اساسی از دوره اول مجلس می پردازد.
    کلیدواژگان: پارلمان، نماینده مجلس، کمیسیون، زنان، مشارکت سیاسی
  • منصور فتحی*، احمد غیاثوند، معصومه شاکرم صفحات 245-282
    امروزه شبکه های مجازی مختلف، بستری برای رابطه با جنس مخالف، در بین جوانان و نوجوانان ایجاد نموده است. پژوهش حاضر با هدف فهم «تجربه زیسته دختران نوجوان از رابطه با جنس مخالف در فضای مجازی» در شهر بروجرد انجام گرفته است. این پژوهش از نوع کیفی و به روش پدیدارشناسی انجام شده است. با استفاده از شیوه نمونه گیری هدفمند با 24 نفر از دختران نوجوان که تجربه رابطه با جنس مخالف را در فضای مجازی داشتند، مصاحبه نیمه ساخت یافته به عمل آمد. با استفاده از شیوه تحلیل تماتیک، داده های گردآوری شده مقوله بندی و تفسیر شدند. در نهایت شش مضمون اصلی و پانزده مضمون فرعی به دست آمد. مضامین اصلی عبارتند از:" تنگی آشیانه زندگی روزمره"، " فضای مجازی زمینه ساز تسهیل روابط جدید ارتباطی" که در بخش آغاز رابطه دیده می شود، "ستایش دخترانه- پرستش پسرانه" و " باز اندیشی در قواعد و هنجارها " در بخش تجارب از رابطه ، "رل بی شناخت و کات با شناخت" و "احساس بازی و بازندگی" که در بخش پایان رابطه جای گرفته است. نتایج بیانگر آن است که فضای مجازی رابطه با جنس مخالف در بین نوجوانان را تسهیل نموده است.
    کلیدواژگان: دختران نوجوان، رابطه با جنس مخالف، فضای مجازی، تجربه زیسته
  • رضا کیانی* صفحات 283-304

    ازدواج و مسایل مربوط به آن از موضوعات مهم و اساسی در ادیان کهن و باستانیبه حساب می آ ی. با مطالعه و بررسی متون دینی که سوای از ارزش های معنوی و انسانی از نظر تاریخی نیز واجد اعتبارتند این مفهوم به شکل گسترده و در ابعاد گوناگون بیان شده است. در کتاب های آسمانی عهد عتیق (تورات) و عهد جدید (انجیل) که از مهم ترین متون دینی محسوب می شوند، با آیات فراوانی روبرو هستیم که ضمن توجه و ترغیب به امر ازدواج و تشکیل خانواده، در انتخاب همسر قایل به رعایت حد و مرزها و قوانینو احکام دینی است و به طور طبیعی پیروانملزم به رعایت آن محدوده مورد نظر در موضوع ازدواج و انتخاب همسر هستند.هدف از این بررسی مطالعه تطبیقی در مورد محدوده و حدود همسر گزینی و تشکیل خانواده در ادیان یهود و مسیحیت بر اساس آموزه های مکتوب آنها (کتب مقدس) می باشد.یافته های این پژوهش به ما نشان می دهد اگر چه امروزه در انتخاب همسر علاقه و محبت زوجین نسبت به هم واجد اعتبار است اما بر اساس آموزه ها و احکام ذکر شده در دو کتاب تاریخی و دینی عهدعتیق وعهدجدید، پیروان ملزم به رعایت حدود و محدوده خاصی در انتخاب همسر بودهاند

    کلیدواژگان: ازدواج، دایره همسر گزینی، تاریخ دین، متون دینی، عهد عتیق(تورات)، عهد جدید(انجیل)
|
  • Elham Ebrahimi * Pages 1-19
    The queen bee syndrome refers to a phenomenon in which female executives in organizations that males occupy most of the senior positions, are separated themselves from other women and impede their progress. This research explores the concept deeper in universities. The purpose of the present study is to investigate the effect of perceived gender discrimination on the queen bee syndrome perception about the behaviors of women in managerial positions. In this regard, the moderating role of gender identity and academic level were also examined. The research questionnaires were distributed among female faculty members of five top universities in the country and structural equation modeling method was used to test the research hypotheses. The results showed that perceived gender discrimination by women had a significant positive effect on their perceptions of queen bee syndrome. This relationship was moderated by the gender identity so that the relationship decreased in women with more gender identity. But academic degree had no significant moderating effect in this regard.
    Keywords: Queen bee syndrome, gender discrimination, Gender identity, Faculty members
  • Hadi Afra *, Ali Ayar, Majid Elyasi, Younes Danesh Pages 21-43

    Today's societies are experiencing the decline of childbearing values. So that Sub-replacement fertility has become the dominant feature of the population of these societies. Cultural factors appear to be the main drivers of these changes. the prevalence of one's desires and desires over society and the increasing individualism of the individual has led to a decline in the importance of childbearing. Therefore, the purpose of this article is to describe and explain childbearing through individualism. The present study was a survey using a questionnaire technique with multistage cluster sampling method with sample size of 754 married men and women. Descriptive results show the expansion of individualism and the decline of the importance of childbearing in society. The results of Pearson correlation coefficient show that there is a significant, strong and inverse relationship (-0.444) between individualism and the importance of childbearing. The importance of childbearing decreases with increasing individualism.

    Keywords: individualism, childbearing, Sub-replacement fertility, late modernity, family
  • Reyhaneh Baazm, Khadijeh Safiri *, Khalil Mirzaei, Abdolhossein Kalantari Pages 45-83
    This study investigated the social exclusion of women in urban areas. 29 women in Tehran between the ages of 20 and 45 were selected based on the purposeful sampling method and the collected information was coded using the grounded theory method and through the Maxqda software. According to the finding of this study, Women's social homelessness is caused by the patriarchal structure of the central phenomenon, as well as structural, contextual, and causal conditions. The strategy includes concepts such as the diminishing presence of women due to insecurity in the city, the crumbling of social relations due to social stigma, and the violation of privacy in women, and the consequences of this phenomenon such as harm.
    Keywords: Social exclusion, women, urban space
  • Nasrin Jabar Khalaji Bonab *, Aziz Hojjaji Kahajoogh, Arash Moshfeghi Pages 85-111

    One of the ways to access popular literature in Iran is home based literatureOral literature, written and taught to old school studentsWas given. Because woman is one of the most important subjects of literature and art throughout the universeIt is important to examine the richness of female simplicity in home schooling.Be it.The purpose of this study is to conduct a library study based on a descriptive-analytical approachThe purpose of this study is to investigate the richness of female simplicity in home school literature.On thisThe basis of the 27 home-school tales in which female enrichment is evident, as a communityStatistically selected and studied.The research findings show that feathersThe most frequently enriched aspect of female simplicity in home school literature is her praise of physical beauty.Love is also the main theme of the richness of the female character in the romantic poems.Repentance, reignNarration, hypocrisy, cowardice, cheerfulness and cursing are aspects that are less frequent.Woman's riches make up.Key

    Keywords: Folk literature, home school literature, rich literature, rich aspects, woman
  • Fatemeh Jamali, MuhammadJavad Pourabed *, Khodadad Bahri, Rasoul Balavi Pages 113-143

    Feminism is a French word means to advocate for women’s rights. It was followed by feminine criticism on literary works that feminism is a modern word, which although it has a long story. Johah Harithi, a well-known Omani writer in her novel “moon women” writes about three sisters who live in the village of Awafi in the central theme. A realistic approach to women’s experiences and their problems in a small and newly modernized society of Awafi village in Oman. Authors in this research try to analyze Harithi’s view of women and describe their situation by descriptive-analytical method according to the feminist concepts used in the novel. In this study, we deal with Important issues like; suppression of love, marriage, childbirth, motherhood, aggression, divorce, patriarchy, different behavior among girls and boys from birth. In addition, by analyzing the characters of women in this novel we find that we can divide them into three categories based on their perspective: traditional, a little modern, modern.

    Keywords: feminism, Educational Concepts, Jokha Harithi, Sayyedat Al-Ghamar Novel
  • Sadegh Jahanbakhshganjeh *, Seyed Suleiman Hosseini Nik, Sahar Jahanbakhshganjeh, Nashmin Khezri Pages 145-185

    The purpose of this study was to identify the viewpoints and actions taken from this viewpoint on the phenomenon of women addiction from the perspective of drug addicts residing in the Kohgiluyeh and Boyerahmad province addiction camps, and to identify the conditions, interactions and consequences of the condition and interactions on the phenomenon. Survey based on interviewee opinion .In fact, this study seeks to answer the question of what factors and conditions women have become addicted to and who are addicted to. Research Method This research is a qualitative method and in particular the field theory method has been used for data analysis. Relative propagation - causality, bipolar despotic parenting styles - negligence, Positive Conditions, Infectious Interactions, Psychological Deficiencies, Lack of Awareness and Recognition of Drugs, Social Exclusion, Family Outreach Reactions, Social Isolation, Behavioral Abnormalities, Stigma, Subcultured Addiction, Pseudo-Virus Function, Conjunctival Leverage, Addiction Costs Attitude - Action, feeling of need for social support and unwanted commitment. In the next step, these extracted categories were presented under a core category called Addiction of Women as Unhealthy Naming and Storyline Socialization, and finally a paradigm model with a section on conditions, interactions and consequences.

    Keywords: addiction, addiction women, drug disposa, grounded theory, paradigm model
  • MohammadReza Hosseini *, Golamreza Tajbakhsh, Parastoo Sarlak Pages 187-210

    the present study has been conducted using the qualitative method of Grounded Theory with the aim of analyzing sexual violence against women in urban public spaces in Bandar Abbas.The study population consisted of women aged 20-50 years who had experienced violence in public spaces of the city.The sample size with the theoretical saturation criterion was 24 people who were selected by purposive sampling.The method of data collection,in-depth interview and the method of their analysis has been the basic theory.The results of the study,considering the phenomenon of"sexual violence against women"as a central phenomenon,showed that the causal conditions and background for the occurrence of this phenomenon are:1) gender stereotypes,2) physical and social security of public spaces,3Type of women's clothing and behavior and 4) women's communication network. Women's strategies after facing this phenomenon are:1) social avoidance (passive), 2) social indifference (passive) and3) social coping (active). These strategies are influenced by two groups of factors. The first group, ie the ruling context, are:1) contextual variables(age, marriage, education, occupation, etc.),2) socio-economic status and 3) city size(size, population).And the second group,the interventionist conditions,are:1)empowerment of women in personal protection and 2)social supervision and support.The consequences of the adopted strategies are:1)women's psychological threat,2)women's social threat and3) women's empowerment.

    Keywords: Qualitative Analysis, grounded theory, Sexual violence against women, Urban public spaces, Bandar Abbas
  • Somaye Sadat Shafiei * Pages 211-243
    The present study explores the available information on the presence of female representatives in the horizontal and vertical divisions of positions and as a result access to sources of power in legislative positions. Regarding this, the information about the female representatives in the eleven terms of the parliament is observed and collected separately each year and after validation, it is analyzed. The results show that despite the small number of female representatives in the last four decades, they have been able to record the experience of membership in all commissions, even if only one seat. Their highest participation rates were in the Health, Cultural, Social, Education and Research Commissions. In contrast, there have been very few in the energy, industry, program, budget and development commissions. This division corresponds to the gender distinctions in patriarchal values and is associated with the extension of gender stereotypes and the preference of women in caring for educational roles. While they have not been elected to the board in the last four decades, they have been able to serve as deputy chairmen in the defense, education and research, and cultural commissions, and hold subsequent positions in others.
    Keywords: parliament, Member of Parliament, Commission, women, political participation
  • Mansour Fathi *, Ahmad Ghyasvand, Masoume Shakaram Pages 245-282
    Recently, the evidences suggest that the relationship with the opposite sex has extended among teenagers in Iran. In this study, we aimed to understand “lived experience of teenage girls in the relationship with the opposite sex through cyberspace." A phenomenological approach was applied and targeted sampling method was used to achieve theoretical saturation in the study. The semi-structured deep interviews were conducted with 24 teenage girls who had experienced relationship with the opposite sex. Finally, the data collected were categorized and interpreted through using a thematic analysis. The findings of this study were divided into six main themes and 15 sub-themes. The main themes are: "The narrow nest of everyday life", "wideness of space", " girly praise-worshiping boys," "Revising rules and norms," " Unknowable relation and cutting with knowledge," and "feeling play with and loser". The results of this study showed that the relationship with the opposite sex is extended to adolescents. Since the specific characteristics of cyberspace, this space facilitates relationships with the opposite sex. Teen girls are redefining gender norms and adherence to traditional norms has fallen, due to the relatively traditional atmosphere that indicates that relations are formed secretly and without education.
    Keywords: Relationship with the opposite sex, qualitative research, teenager, experience, cyberspace
  • Reza Kiani * Pages 283-304

    Marriage and related issues are considered to be important and fundamental issues in the ancient religions. By studying religious texts that are historically valid in addition to spiritual and human values, this concept has been expressed extensively and in various dimensions. In the heavenly books of the Old Testament (Torah) and the New Testament (Gospel), which are considered to be the most important religious texts, we encounter many verses that, while paying attention and encouraging marriage and starting a family, consider observing the hadd in choosing a spouse. And are the boundaries and rules and rules of religion, and naturally the followers are required to observe the desired range in the matter of marriage and choosing a spouse. The purpose of this study is a comparative study of the limits of marriage and family formation in Judaism and Christianity based on doctrine. The findings of this research show us that although today the couple's love and affection for each other is valid in choosing a spouse, but based on the teachings and rules mentioned in the two books Historical and Religious of the Old and New Testaments, followers were required to observe certain limits and limits in choosing a spouse

    Keywords: Marriage, Circle of Marriage, History of Religion, Religious texts, Old Testament, New Testament