فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و سوم شماره 5 (امرداد 1401)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و سوم شماره 5 (امرداد 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه خادمی مقدم، طیبه محمدی*، الهام حویزی، محمدرضا دایر صفحات 315-321

    پیش زمینه و هدف:

     مهندسی بافت استخوان یک رویکرد پیش رونده در ترمیم بافت استخوان در علم پزشکی می باشد. القا تمایز استخوانی یک پروسه بسیار مهم برای ترمیم استخوان است. فیبرین به عنوان یک پلیمر طبیعی در مطالعات مهندسی بافت استخوان به عنوان داربست سه بعدی کشت سلول استفاده می شود. در این مطالعه اثرات تمایز استخوانی داربست هیدروژل فیبرین بر سلول های بنیادی مزانشمی جدا شده از ژله وارتون انسانی مورد بررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش کار

    پاساژ سوم سلول های بنیادی مزانشیمی ژله وارتون بند ناف انسانی (WJ-MSCs) در دو گروه کشت دوبعدی و کشت سه بعدی داربست هیدروژل فیبرین کشت داده شدند. محیط DMEM Low Glucose حاوی ده درصد FBS و یک درصد آنتی بیوتیک به هر دو گروه اضافه شد. این سلول ها به مدت 21 روز در شرایط دمای 37 درجه S سانتی گراد و CO2 5% نگهداری شدند و محیط آن ها هر سه روز یک بار تعویض می شد. در پایان دوره، پتانسیل تمایز استیوژنیکی آن ها با بررسی فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز و رنگ آمیزی آلیزارین رد انجام شد.

    یافته ها

    معدنی شدن در گروه کشت سه بعدی مشاهده شد و با رنگ آمیزی آلیزارین رد به طور چشمگیری به رنگ قرمز درآمد. و در گروه کشت دوبعدی نقاط قرمزرنگ بسیار کمی مشاهده شد. فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در گروه کشت سه بعدی برابر 2/4±64/140 و در گروه کشت دوبعدی برابر 46/0±85/6 اندازه گیری شد، که اختلاف بین آن ها معنی دار بود P≤0/001.

    بحث و نتیجه گیری

    هیدروژل فیبرین می تواند باعث تمایز WJ-MSCs به سلول های استخوانی در غیاب فاکتورهای استیوژنیک شود.

    کلیدواژگان: فیبرین، داربست، تمایز استخوان، آلکالین فسفاتاز
  • محمدابراهیم بهرام، رقیه افرونده*، محمدجواد پوروقار، فرناز سیفی، لیلا کاتبی صفحات 322-335
    پیش زمینه و هدف

    آدیپوکاین ها نقش مهمی در التهاب و پاتوژنز دیابت ایفا می کنند. هدف از مطالعه حاضر، مطالعه اثر هم زمان تمرینات ترکیبی (هوازی + مقاومتی) و مصرف عصاره برگ شاتوت بر سطوح سرمی گالکتین 3، آپلین و HbA1C در مردان سالمند مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

    مواد و روش کار

    در این پژوهش نیمه تجربی و یک سوکور، تعداد 40 نفر از مردان سالمند با محدوده سنی 48/7±07/67 سال به صورت هدفمند به عنوان نمونه انتخاب و به طور تصادفی، در پنج گروه مساوی (تمرین، مکمل، مکمل+تمرین، دارونما و کنترل)، قرار گرفتند. دوز روزانه 1000 میلی گرم (دو عدد کپسول 500 میلی گرمی) عصاره برگ شاتوت در 3 نوبت در روز به مدت 2 ماه استفاده شد. گروه تمرین و تمرین+مکمل به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه به مدت 90 دقیقه به تمرین پرداختند. متغیرهای موردمطالعه 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از دوره مداخله اندازه گیری شدند.

    یافته ها:

     میزان گالکتین 3، آپلین و HbA1C در پس آزمون گروه تمرین، تمرین+مکمل و مکمل نسبت به پیش آزمون کاهش معنی داری داشت (05/0<p). همچنین، نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد، میزان گالکتین 3، آپلین و HbA1C در گروه تمرین، تمرین+مکمل و مکمل نسبت به گروه دارونما و کنترل کاهش معنی داری داشت (05/0<p).

    بحث و نتیجه گیری:

     به نظر می رسد تمرینات ترکیبی و مصرف عصاره برگ شاتوت می تواند در کاهش بیومارکرهای التهابی موثر در پاتوژنز دیابت در سالمندان دارای دیابت نوع 2 موثر واقع شود. باوجوداین، مصرف مکمل همراه با تمرین ترکیبی بیشترین تاثیر را بر کنترل این شاخص های التهابی دارد.

    کلیدواژگان: آپلین، سالمند، گالکتین 3، HbA1C، عصاره برگ شاتوت
  • اکرم شریعتی، درسا کاوندی، رضا حاجی زاده* صفحات 336-341

    دایسکشن حاد آیورت یک بیماری نادر ولی بالقوه کشنده در دوران بارداری است. شیوع تقریبی آن 14 درصد از کل مرگ و میر قلبی-عروقی دوران بارداری است. نجات همزمان جان مادر و نوزاد یک شرایط اورژانسی است که نیازمند تصمیم گیری دقیق توسط گروه پزشکی با تجربه است. از سویی، به کار بردن روش تشخیصی استاندارد نظیر سی تی آنژیوگرافی میتواند با عقب انداختن زمان مداخله موثر جان مادر و نوزاد را به خطر اندازد. در این گزارش موردی به معرفی مادر 25 ساله میپردازیم که با استفاده از اکوکاردیوگرافی مورد تشخیص قرار گرفت و عمل جراحی به موقع توانست جان مادر و نوزاد را نجات بدهد.

    کلیدواژگان: دایسکشن حاد آئورت، بارداری، اکوکاردیوگرافی
  • مرتضی امستجانی، محبوبه مرادی، کژال مبارکی، جمال احمدزاده، محمد پاینده، آرش علی اصغری، مریم سلامتبخش، آوات یوسفی آذر* صفحات 342-349
    پیش زمینه و هدف

    پنوموپریتوین با وجود هوا در داخل حفره صفاق مشخص می شود که ممکن است در نتیجه سوراخ شدن اندام توخالی در دستگاه گوارش (معده و روده) باشد که نیاز به مداخله جراحی اورژانسی دارد. با این حال، پنوموپریتوین به صورت خودبه خود، غیر جراحی یا در برخی موارد بدون سوراخ شناخته شده است. مطالعه حاضر یک سری موارد است که به معرفی دو مورد پنوموپریتوین در بیماران مبتلا به کووید-19 می پردازد.

    معرفی مورد:

     اولین مورد، خانمی 70 ساله مبتلا به کووید-19 بود که تحت عمل لاپاراتومی قرار گرفت و هیچ سوراخی به عنوان منبع پنوموپریتونیوم تحت نظر مستقیم در وی مشاهده نشد. مورد دوم دختر چهار ساله ای بود که پس از تصادف رانندگی به عنوان عابر پیاده به بیمارستان مراجعه کرد. پس از انجام سی تی اسکن، COVID-19 به طور تصادفی و بدون هیچ علامت قبلی تشخیص داده شد. پس از تشخیص پنوموپریتوین، از آنجایی که هیچ علامتی از سوراخ شدن یا پریتونیت وجود نداشت، بیمار در طول مدت بستری به طور فعال تحت نظر قرار گرفت و در روز هشتم بستری با وضعیت عمومی خوب مرخص شد.

    بحث و نتیجه گیری:

     شواهد یک مطالعه قبلی نشان می دهد که کروناویروس تمایل بالایی به دستگاه گوارش دارد. ویروس های انتروپاتیک می توانند به طور مستقیم به مخاط روده آسیب برسانند و باعث ایجاد شکایات گوارشی در بیماران شوند.تهاجم ویروس به دیواره روده می تواند نفوذپذیری دیواره روده را افزایش دهد و با کاهش عملکرد سد روده منجر به تهاجم آسان تر پاتوژن ها به مجرای روده بزرگ و شکایات روده (از جمله پنوماتوز) شود. افزایش نفوذپذیری دیواره روده ممکن است یکی از عوامل پنوموپریتونوم باشد.

    کلیدواژگان: ویروس کرونا، کووید-19، پنوموپریتونئوم، خود به خود
  • ملیحه منفرد، علی نعمتی*، مسعود همایونی صفحات 350-360

    پیش زمینه و هدف:

     نانو ذرات به دلیل توانایی ایجاد سمیت و القاء آپوپتوز و خواص آنتی باکتریایی، بر روی سلول های سرطانی و نیز درمان بیماری ها موثر هستند. دانه های گیاه اسپند غنی از کربوهیدرات، لیپید، پروتیین، املاح معدنی، الکالویید و اسیدهای آمینه است. ازجمله آلکالوییدهای مهم آن می توان به هارمالین، هارمین، هارمالول و وازیسین اشاره کرد که در صنعت و پزشکی کاربردهای فراوانی دارند. هدف این تحقیق بررسی اثرات دود گیاه اسپند بارگذاری شده توسط نانو کیتوسان بر روی سمیت سلولی، القاء آپوپتوز و نیز اثرات آنتی باکتریایی آن است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی که به صورت in vitro انجام شده است. جهت بررسی اثر سمیت نانوذرات کیتوسان بارگذاری شده با دود گیاه اسپند بر روی رده سلولی سرطان تخمدان A2780 و سلول نرمال فیبروبلاست HFF از آزمون MTT استفاده شد. همچنین جهت بررسی القاء آپوپتوز از روش تعیین بیان ژن کاسپاز 3 و نیز جهت بررسی خاصیت آنتی باکتریایی از روش دیسک دیفیوژن بر روی باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس و میکروکوکوس لوتیوس و باکتری های گرم منفی اشرشیا کلی و سودوموناس آیروژینوزا استفاده شد. آنالیز آماری توسط نرم افزار SPSS و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. P<0.05 به عنوان معیار معنی داری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتیجه آزمون MTT، مقدار IC50 را برای سلول سرطان تخمدان در 48 ساعت بعد از تیمار برابر 155/17 میکروگرم بر میلی لیتر نشان داد. درحالی که در غلظت مشابه برای رده سلولی نرمال میزان زنده مانی 98 درصد بود. همچنین القاء آپوپتوز سلول های سرطانی A2780 بر اساس افزایش معنی داری در بیان ژن کاسپاز 3 مشاهده شد. علاوه بر آن، این نانو ذرات دارای اثر مهاری بر روی رشد باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس و میکروکوکوس لوتیوس بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    نانوذرات کیتوسان بارگذاری شده توسط دود گیاه اسپند دارای فعالیت ضد سرطانی، القاء آپوپتوز و آنتی باکتریایی بودند.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، ضد سرطان، کیتوسان، نانوذره، سرطان تخمدان، گیاه اسپند
  • رضا قاسمی اوزان الیا، حسن متین همایی*، فرشاد غزالیان صفحات 361-371
    پیش زمینه و هدف

    بافت چربی علاوه بر ذخیره انرژی، به عنوان یک بافت درون ریز نیز عمل می کند و با ترشح هومورن ها و سایتوکاین های اختصاصی، در حفظ متابولیسم بدن نقش مهمی را ایفا می کند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره گرده خرما و تمرینات مقاومتی بر تنظیم بیان لپتین و فاکتور رشد شبه انسولینی 1 (IGF-1) در بافت چربی موش های صحرایی نر است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه به صورت تجربی و در گروه های کنترل و آزمون انجام گرفت. سی سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگو-داولی به 6 گروه کنترل، تمرین مقاومتی، تیمار با عصاره گرده خرما، تیمار با تستوسترون، تیمار با عصاره گرده خرما + انجام تمرین مقاومتی، تیمار با تستوسترون + انجام تمرین مقاومتی تقسیم شدند. عصاره گرده خرما تهیه و با دوز 100 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن به مدت چهار هفته به موش ها خورانده شد. تستوسترون انانتات نیز با دوز 2 میلی گرم/کیلوگرم روزانه به صورت زیرجلدی به گروه های موردنظر تزریق شد. همچنین پروتکل تمرین مقاومتی شامل تمرین نردبان با وزنه ای معادل 65 درصد وزن بدن به مدت چهار هفته اجرا گردید. ارزیابی های بافت شناسی و بررسی بیان دو ژن لپتین و IGF-1 به روش Real-time PCR انجام شدند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های ANOVA یک طرفه و Tukey با معنی داری 05/0<P مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج حاصل نشان دادند که مصرف عصاره گرده خرما و انجام تمرینات مقاومتی به طور هم زمان، باعث کاهش معنی دار بیان ژن لپتین (p<0.05) گردید. همچنین تیمار با تستوسترون + تمرینات مقاومتی، منجر به کاهش معنادار بیان ژن های IGF-1 (p<0.05) و لپتین (p<0.05) شد.

    بحث و نتیجه گیری:

     به نظر می رسد انجام تمرینات مقاومتی به همراه مصرف عصاره گرده خرما می تواند باعث کاهش معنادار بیان ژن لپتین و کاهش تعداد سلول های بافت چربی شود.

    کلیدواژگان: بافت چربی، گرده خرما، فاکتور رشد شبه انسولینی 1، لپتین، تمرین مقاومتی
  • مینا جوادی، رسول شکری*، حسین سلطانی صفحات 372-378

    پیش زمینه و هدف:

     سالمونلا یک باسیل گرم منفی با خصوصیات باکتری های انتروباکتریاسه است. سالمونلا تیفی در طبیعت و در دستگاه گوارش انسان و حیوانات مشاهده می شود که می تواند موجب بیماری زایی انسان و حیوان و نیز آلودگی محیط زیست گردد. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد باکتریایی نانو ذرات مس و ترکیب آن با آنتی بیوتیک کوتریموکسازول در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی به منظور تولید یک داروی ضد میکروبی موثرتر علیه سالمونلا تیفی بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، تعداد مشخصی محیط تهیه شده و تحت اثر دارو قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) برای نانو ذرات مس و ترکیب با کوتریموکسازول بر اساس روش مایکرودیلوشن انجام شد. سپس اثر ضد میکروبی آن ها در شرایط آزمایشگاهی و مدل موش آلوده بررسی شد. نرم افزار SPSS نسخه 18 به منظور تجزیه وتحلیل آماری نتایج حاصل مورداستفاده قرار گرفت. مقادیر 05/0 P< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    MIC و MBC برای سالمونلا تیفی در مورد نانو ذرات مس به تنهایی به ترتیب برابر ppm 2000 و ppm 4000، برای ترکیب نانو ذرات مس با کوتریموکسازول برابر ppm 125 و ppm 250 و برای کوتریموکسازول به تنهایی برابر ppm 500 و ppm 1000 بودند. مدل موشی برای بررسی اثر ضد میکروبی نانو ذرات مس و ترکیب با کوتریموکسازول علیه عفونت سالمونلا تیفی تایید شد. برای سالمونلا تیفی، ترکیب نانو ذرات مس با کوتریموکسازول بیشترین اثر ضد میکروبی را نسبت به سایر گروه ها داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    ترکیب نانو ذرات مس با کوتریموکسازول در مقایسه با سایر گروه ها به ویژه کوتریموکسازول اثر آنتی باکتریایی بیشتری دارد و بنابراین می تواند در بالینی کاربرد داشته باشد.

    کلیدواژگان: نانو ذرات مس، کوتریموکسازول، سالمونلا تیفی
  • گلناز مجدی زاده، فاطمه کاظمی، شهریار اقتصادی، ملیکه مهاجرانی، زهرا میرالی، آریو موحدی* صفحات 379-391
    پیش زمینه و هدف

    سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال آندوکرینی و علت عمده ناباروری در خانم های سنین باروری است. با توجه به اهمیت این بیماری بر روی سلامت و کیفیت زندگی زنان، پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه بین گروه های غذایی و وضعیت تغذیه ای بر افزایش ریسک PCOS در زنان 20-40 ساله مراجعه کننده به بیمارستان صارم شهر تهران انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 57 فرد بیمار مبتلا به  PCOSو 58 فرد سالم انجام گرفت. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک بیماران، فعالیت فیزیکی و بسامد خوراک استفاده شد. همچنین نمایه های تن سنجی اندازه گیری گردید. جهت محاسبه گروه های غذایی دریافتی در این تحقیق اقلام غذایی به 16 گروه تقسیم گردید. سپس اقلام به دست آمده بر اساس وضعیت نرمال بودن یا نبودن اطلاعات به دست آمده در دو گروه امن و ناامن غذایی با استفاده از آزمون های آماری مناسب برای هریک از حالت های فوق موردبررسی قرار گرفتند. درنهایت داده ها با استفاده از نرم افزار آماری  SPSSنسخه 24 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    میانگین سن افراد مبتلا به PCOS 29/86±5/01 و افراد سالم 32/12±4/92 سال بود. نتایج نشان داد، میزان وزن، دور کمر، دور باسن، نسبت دور کمر به دور باسن، دور مچ، قد به دور مچ و درصد چربی در بیماران مبتلا به  PCOSبا افراد سالم تفاوت معنی دار داشت (P<0.05).  همچنین میزان انرژی مصرفی، پروتیین، EPA، DHA، سدیم، پتاسیم، ویتامین ب 1، ب 2، ب 3، ب 6، ب 12، فسفر، منیزیم، روی، مس، سلنیوم، فیبر تام، فیبر خام و گلوکز نیز در بیماران مبتلا بهPCOS  نسبت به افراد سالم تفاوت معنی داری داشت (P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری:

     نمایه های تن سنجی در بیماران مبتلا به  PCOSبیشتر از افراد سالم بود. همچنین دریافت برخی از درشت و ریزمغذی ها در بیماران مبتلا به  PCOSنسبت به افراد سالم بیشتر بود. بااین حال، در میزان دریافت هیچ یک از اقلام 16 گانه مواد غذایی روزانه بین دو گروه و با ابتلا به PCOS ازلحاظ آماری تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.

    کلیدواژگان: غذا، درشت مغذی ها، ریزمغذی ها، سندرم تخمدان پلی کیستیک
|
  • Fatemeh Khademi Moghadam, Tayebeh Mohammadi*, Elham Hoveizi, MohammadReza Dayer Pages 315-321
    Background & Aims

    Bone tissue engineering is a progressive approach in bone tissue repair in medical science. Induction of osteogenic differentiation is a very important process for bone repair. Fibrin as a natural polymer is used in bone tissue engineering studies as a 3D cell culture scaffold. In this study, the osteogenic differentiation effects of fibrin hydrogel scaffold on mesenchymal stem cells isolated from human Wharton's jelly have been investigated.

    Materials & Methods

    The third passage of Wharton jelly human umbilical cord mesenchymal stem cells (WJ-MSCs) were cultured in two groups of two-dimensional culture and three-dimensional culture of fibrin hydrogel scaffold. DMEM Low-Glucose medium containing 10% FBS and 1% antibiotic was added to both groups. These cells were kept for 21 days at 37°C and 5% CO2, and their medium was changed every three days. At the end of the culture period, their osteogenic differentiation potential was evaluated by alkaline phosphatase (ALP) assay and alizarin red staining.

    Results

    Mineralization was observed in the 3D culture group and was significantly reddened by alizarin red staining. Nevertheless, very few red dots were observed in the two-dimensional culture group. The activity of alkaline phosphatase enzyme was measured as 140.64±4.2 in the three-dimensional culture group and 6.85±0.46 in the two-dimensional culture group, and the difference between them was significant (P≤0.001).

    Conclusion

    Fibrin hydrogel can induce differentiation of WJ-MSCs into bone cells in the absence of osteogenic factors.

    Keywords: Fibrin, Scaffold, Osteogenic, ALP
  • MohammadEbrahim Bahram, Roghayeh Afroundeh*, MohammadJavad Pourvaghar, Farnaz Seyfi, Leila Katebi Pages 322-335
    Background and  Aims

    Adipokines play an important role in inflammation and pathogenesis of diabetes. The aim of this study was to study the simultaneous effect of combined exercises (aerobic + resistance) and the consumption of mulberry leaf extract on the serum levels of galectin-3, apelin, and HbA1C in elderly men with type 2 diabetes

    Materials and Methods

    In this semi-experimental and single-blind research, 40 elderly men with the age range of 67.07 ± 7.48 years were purposefully selected and randomly divided into five equal groups (exercise, supplement, Supplement+exercise, placebo, and control). A daily dose of 1000 mg (two 500 mg capsules) of Mulberry leaf extract was used 3 times a day for 2 months. The exercise and exercise + supplement groups practiced for 8 weeks in 3 sessions, each week for 90 minutes. The studied variables were measured 24 hours before and 48 hours after the intervention period.

    Results

    Galectin-3, apelin, and HbA1C levels in the post-test of the exercise, exercise+supplement, and supplement groups were significantly reduced compared to the pre-test (P<0.05). Also, the results of covariance analysis showed that the levels of galectin-3, apelin, and HbA1C in the exercise, exercise+supplement and supplement groups were significantly reduced compared to the placebo and control groups (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that combined exercises and consumption of Mulberry leaf extract can be effective in reducing inflammatory biomarkers effective in the pathogenesis of diabetes in the elderly with type 2 diabetes. However, supplementing with combined exercise has the greatest effect on controlling these inflammatory markers.

    Keywords: Apelin, Elder, Galectin 3, HbA1C, Mulberry Leaf Extract
  • Akram Shariati, Dorsa Kavandi, Reza Hajizadeh* Pages 336-341

    Acute aortic dissection is a rare but fatal event in pregnancy with a reported incidence of 14% of all cardiac-related maternal mortality. Saving a mother and her baby together in an emergent situation which needs proper decision-making and good teamwork. On the other hand, using standard diagnostic tools such as computed tomography (CT) angiography may not be a good decision as it postpones necessary intervention and causes encounter of the mother and her fetus to a more harmful situation. Here we present a 25-year-old pregnant woman with acute aortic dissection who was diagnosed by echocardiography data. On-time surgical intervention saved a mother and her baby’s life. One-year follow-up showed no complication.

    Keywords: Aortic Dissection, Aortic Rupture, Echocardiography, Pregnancy
  • Morteza Amestejani, Mahbubeh Moradi, Kazhal Mobaraki, Jamal Ahmadzadeh, Mohammad Payandeh, Arash Aliasghari, Maryam Salamatbakhsh, Awat Yousefiazar* Pages 342-349
    Background & Aims

    Pneumoperitoneum is characterized by the presence of air inside the peritoneal cavity, which may be the result of a perforated hollow organ in GI (Gastrointestinal) tract, requiring emergency surgical intervention. However, pneumoperitoneum is known to be spontaneous, nonsurgical, or unexplained in some cases without perforation. The present study is a case series study, introducing two cases of pneumoperitoneum in the patients with COVID-19.

    Case presentation

    The first case was a 70-year-old woman with COVID-19 who underwent laparotomy, and no perforation was detected in her as the source of pneumoperitoneum under direct observation. The second case was a four-year-old girl who was referred to hospital after a car accident as pedestrian. After taking a CT scan, COVID-19 was diagnosed accidentally without any previous sign. After diagnosing pneumoperitoneum, since there was no symptom of perforation or peritonitis, the patient was actively monitored during the hospitalization period and discharged on day 8 of hospitalization in a general good condition.

    Discussion & Conclusion

    Evidence from a previous study suggests that coronavirus has a high propensity to gastrointestinal tract. Enteropathic viruses can directly damage the intestinal mucosa and cause gastrointestinal complaints in the patients. Invasion of the virus into the intestinal wall can increase the permeability of the intestinal wall, leading to easier invasion of pathogens over the large intestine tract and intestinal complaints (including pneumatosis) by reducing the function of intestinal barrier. Increasing permeability of the intestinal wall may be a factor of pneumoperitoneum.

    Keywords: Coronavirus, COVID-19, Pneumoperitoneum, Spontaneous
  • Maliheh Monfared, Ali Neamati*, Masoud Homayouni Pages 350-360
    Background & Aims

    Nanoparticles are effective in cancer cells and in the treatment of diseases due to their ability to induce toxicity and induce apoptosis and antibacterial properties. Pecan seeds are rich in carbohydrates, lipids, proteins, mineral salts, alkaloids, and amino acids; among its important alkaloids are harmaline, harmine, harmalol and vazisine can be mentioned, which have many uses in industry and medicine. The aim of this research is to investigate the effects of pecan smoke loaded with nano-chitosan on cytotoxicity, apoptosis induction and its antibacterial effects.

    Materials & Methods

    In this experimental study which was conducted in vitro, MTT test was used to investigate the toxicity effect of chitosan nanoparticles loaded with pecan smoke on ovarian cancer cell line A2780 and HFF normal fibroblast cell. Also, to investigate the induction of apoptosis, the method of determining the expression of the caspase 3 gene was used, and to investigate the antibacterial properties, the disk diffusion method was used on the gram-positive bacteria Staphylococcus aureus and Micrococcus luteus and the gram-negative bacteria Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa. Statistical analysis was performed by SPSS software and one-way analysis of variance. P<0.05 was considered as significant.

    Results

    The result of the MTT test showed the value of IC50 for ovarian cancer cells in 48 hours after treatment as 17.155 μg/ml; while at the same concentration for the normal cell line, the survival rate was 98%. Also, the induction of apoptosis of A2780 cancer cells was observed based on a significant increase in the expression of caspase 3 gene. In addition, these nanoparticles had an inhibitory effect on the growth of Staphylococcus aureus and Micrococcus luteus bacteria.

    Conclusion

    Chitosan nanoparticles synthesized by Peganum harmalla smoke had anti-cancer, apoptotic, and antibacterial activity.

    Keywords: Apoptosis, Anti-cancer, Chitosan, Nanoparticles, Ovarian cancer, Pecan
  • Reza Ghasemi Ouzan Olia, Hassan Matin Homaee*, Farshad Ghazalian Pages 361-371
    Background & Aim

    Besides a source of energy storage, adipose tissue acts as an endogenous tissue and plays an important role in maintaining the balance of the body's metabolism through secreting specific hormones and cytokines. The aim of this study was to evaluate the effect of date palm pollen extract and resistance training on adipose tissue metabolism and expression of secretory factors in male rats.

    Materials & Methods

    This experimental study was conducted on control and test groups. Thirty male Sprago-Dawley rats were divided into 6 groups of: control, resistance training, date pollen extract treatment, testosterone treatment, date pollen extract treatment + resistance training, testosterone treatment + resistance training. Date pollen extract was prepared and fed to rats at a dose of 100 mg/kg for four weeks. Testosterone enanthate at a dose of 2 mg/kg was injected into the target groups every day. The resistance training protocol, including ladder climbing with weights equivalent to 65% of the body weight of rats was performed for four weeks. Histopathological assessments were performed by H&E staining and the expression levels of leptin and IGF-1 genes were evaluated by real-time PCR. The resulting data were statistically analyzed using one-way ANOVA and Tukey's tests at a significance of p<0.05.

    Results

    The results showed that taking date pollen extract and doing resistance exercises at the same time caused a significant decrease in leptin gene expression (p<0.05). Also, treatment with testosterone + resistance training led to a significant decrease in the expression of IGF-1 (p<0.05) and leptin (p<0.05) genes.

    Conclusion

    It could be concluded that resistance training combined with treatment with date pollen extract may be effective in the reduction of IGF-1 and Leptin gene expression as well as decrease in the number of adipocytes in the adipose tissue.

    Keywords: Adipose Tissue, Date Palm Pollen, Insulin-Like Growth Factor 1, Leptin, Resistance Training
  • Mina Javadi, Rasoul Shokri*, Hossein Soltani Pages 372-378
    Background & Aims

    Salmonella is a gram-negative bacillus with characterizations of Enterobacteriaceae bacteria. Salmonella typhi is living in the nature as well as digestive system of the humans and animals, which can cause human and animal disease and environmental pollution. The purpose of this research was to investigate the antibacterial effect of copper nanoparticles and its combination with cotrimoxazole antibiotic in laboratory conditions and animal model in order to produce a more effective antimicrobial drug against Salmonella typhi.

    Materials & Methods

    In this clinical trial study, certain amounts of medium were prepared and subjected to the effect of the drug. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) for copper nanoparticles and its combination with cotrimoxazole was mesured using microdilution method. Then, their antibacterial effect was investigated in vitro and in infected mouse model. SPSS version 18 software was used for statistical analysis of the results. In P< 0.05 was considered as a significant level.

    Results

    MIC and MFC for Salmonella typhi were 2000 ppm and 4000 ppm for copper nanoparticles alone, were 125 ppm and 250 ppm for the combination of copper nanoparticles with cotrimoxazole, and were 500 ppm and 1000 ppm for cotrimoxazole alone, respectively. The mouse model was confirmed to investigate the antibacterial effect of copper nanoparticles and its combination with cotrimoxazole against Salmonella typhi infection. The combination of copper nanoparticles with cotrimoxazole has the most antibacterial effect compared to others groups for Salmonella typhi.

    Conclusion

    The combination of copper nanoparticles with cotrimoxazole is very effective in comparison with other groups, especially antibacterial cotrimoxazol, and therefore could be used clinically.

    Keywords: Copper nanoparticles, Cotrimoxazole, Salmonella typhi
  • Golnaz Majdizadeh, Fatemeh Kazami, Shahriyar Eghtesad, Malikeh Mohajerani, Zahra Mirali, Ariou Movahhedi Pages 379-391
    Background & Aims

    Polycystic ovary syndrome is the most common endocrine disorder and the leading cause of infertility in the women of childbearing age. Considering the importance of this disease on women's health and their quality of life, this study was conducted with the aim of investigation of the relationship between dietary patterns and nutritional status on increasing the risk of PCOS in the women aged 20-40 years referred to Sarem Hospital, Tehran, Iran.

    Materials & Methods

    This case-control study was performed on 57 patients with PCOS and 58 healthy individuals. This study used demographic Information of the pationts, Physical Activity (IPAQ), and food frequency (FFQ) questionnaires to collect data. Anthropometric indices were also measured. In order to calculate the food groups received in this research, the food items were divided into 16 groups. Then, the obtained items were analyzed based on the normality or absence of the obtained information in two safe and unsafe food groups using appropriate statistical tests for each of the above states. The results were analyzed using SPSS version 24 statistical software.

    Results

    The average age of people with PCOS was 29.86±5.01 and healthy people was 32.12±4.92 years. The results showed that weight, waist circumference, hip circumference, waist-to-hip ratio, waist circumference, waist height, and fat percentage were significantly different in the patients with PCOS from healthy individuals (P<0.05). Also, energy consumption, protein, EPA, DHA, sodium, potassium, vitamins B1, B2, B3, B6, B12, phosphorus, magnesium, zinc, copper, selenium, total fiber, crude fiber, and glucose were significantly different in the patients with PCOS from healthy individuals (P<0.05).

    Conclusion

    Anthropometric indices were higher in the patients with PCOS compared to healthy individuals. Also, intake of some macronutrients and micronutrients was higher in patients with PCOS compared to healthy people. However, there was no statistically significant difference in the amount of intake of any of the 16 daily food items between the two groups with PCOS.

    Keywords: Food, Macronutrients, Micronutrients, Polycystic Ovary Syndrome