فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال بیستم شماره 5 (پیاپی 154، امرداد 1401)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیستم شماره 5 (پیاپی 154، امرداد 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه ایمانی پور، مصطفی طاهری* صفحات 359-369
    پیش زمینه و هدف

    به دنبال بستری شدن فرد بیمار در بخش مراقبت های ویژه، خانواده وی در معرض مجموعه ای از واکنش های جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی می گیرد. در این مرحله یکی از عوامل کمک کننده به خانواده ها جهت سازش با بحران پیش آمده برقراری ارتباط کارکنان درمانی شاغل در بخش های ویژه با خانواده ها هست. به راین اساس، این مطالعه باهدف بررسی کیفیت ارتباط کارکنان درمانی با خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شده است.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه مروری در سال 1401 با جستجوی مقالات مرتبط در پایگاه های علمی Science Direct, Web of Science, PubMed, Irandoc, Magiran, SID, انجام شد. کلیه مقالات به دو زبان فارسی و انگلیسی در بازه زمانی 2005- 2022 و 1384- 1401 بررسی شدند که در پایان مراحل غربالگری 14 مقاله مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     با توجه به مطالعات مرور شده، کیفیت ارتباط بین خانواده های بیماران و کارکنان درمانی شاغل در بخش مراقبت های ویژه ضعیف و نامطلوب گزارش شده است. عوامل مختلفی در بروز این وضعیت نقش دارند که در دو حیطه عوامل فردی و عوامل شغلی-محیطی قابل تقسیم بندی بوده و منجر به تضعیف کیفیت ارتباط می شوند.

    بحث و نتیجه گیری:

     کلیه کارکنان بخش مراقبت های ویژه اعم از پزشکان و پرستاران به عنوان اعضای اصلی تیم مراقبت و درمان باید به خانواده بیماران به عنوان جزیی موثر در فرایند درمان بیمار توجه ویژه نموده و با تلاش بر اجرای رویکردهایی مانند مراقبت خانواده محور، سعی در افزایش کیفیت ارتباطات که عنصر و هسته مرکزی حمایت از خانواده بیمار بشمار می آید، داشته باشند.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، خانواده بیمار، ارتباط
  • فاطمه حسینی، نگین مسعودی*، عیسی محمدی صفحات 370-378

    اهمیت آن برخی از بیماران در انجام آن سهل انگاری می کنند. هدف این مطالعه بررسی تجربه بیماران از موانع شرکت در شیمی درمانی بود.

    مواد و روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی است که با استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند با 44 مشارکت کننده انجام شد. داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه 10 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    با تجزیه وتحلیل یافته ها نه زیر طبقه مشتمل بر 1_عدم دریافت حمایت از محیط اطراف، 2_ تنگناهای فرهنگی و اجتماعی در مقابل شیمی درمانی، 3_ درماندگی های شخصی بیمار، 4_ باورهای شخصی بیمار، 5_ عدم تطابق با شرایط بیماری و درمان، 6_شرایط اقتصادی بیمار، 7-فراهم نبودن امکانات درمانی مناسب، 8_ مهارت حرفه ای ضعیف کادر درمان، و 9_ پیامد بد باوجود درمان بود. این زیر طبقات درنهایت در سه طبقه اصلی 1- عدم دریافت حمایت از محیط اطراف، 2- موانع مربوط به شخص بیمار، و 3- موانع مربوط به درمان قرار گرفتند.

    بحث و نتیجه گیری:

     تجربه بیماران نشان داد سه مانع اصلی در برابر شیمی درمانی وجود دارد. مقابله با برخی از این موانع به آموزش به بیمار و خانواده و همچنین به تغییرات خرد و کلان در سطح مراکز درمانی نیاز دارد. برخی دیگر به تغییرات ساختاری در فرهنگ جامعه و سیاست گذاری های وزارت بهداشت و درمان نیاز دارد.

    کلیدواژگان: سرطان، شیمی درمانی، تحلیل محتوا، تمایل برای شرکت در درمان
  • نسرین ترابیان، محسن ادیب حاج باقری* صفحات 379-387
    پیش زمینه و هدف

    افزایش امید به زندگی، پیر شدن جمعیت، و تغییر ساختار خانواده منجر به کاهش روابط بین نسلها شده و بر سلامت روان همگان و به ویژه سالمندان تاثیر گذاشته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه تعامل بین نسلی بر سلامت روانی سالمندان انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 20 سالمند بالای 60 سال همراه با نوه های خود در یکی از مدارس ابتدایی دخترانه قم در یک برنامه تعامل بین نسلی در قالب یک بازی در 6 جلسه 90 دقیقه ای به مدت 6 هفته شرکت کردند. داده ها قبل، بلافاصله بعد، و 4 هفته بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه سلامت عمومی کلدبرگ جمع آوری شده و با آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری، t زوجی، مربع کای، و دقیق فیشر آنالیز شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد در گروه مداخله میانگین نمره سلامت روان بلافاصله بعد و یک ماه بعد از مداخله تفاوت معنی داری با ابتدای مطالعه داشت، و از نمره 67/10 ±10/21 در ابتدای مطالعه به 4/45 (15/7 بعد از مطالعه و سپس به 31/6 (10/13 یک ماه بعد از مطالعه تغییر یافت. در نمرات سلامت روان گروه کنترل در طول مطالعه تغییر معنی داری ایجاد نشد.

    نتیجه گیری: 

    برنامه های بین نسلی می توانند به عنوان روشی موثر برای تقویت سلامت روان سالمندان بکار برده شوند و باید زمینه های ارتباط بین نسلی سالمندان با نوه های خود فراهم گردد.

    کلیدواژگان: سالمند، تعامل بین نسلی، سلامت روان
  • محمد سلطانی دلگشا، شهرام وزیری*، فاطمه شهابی زاده، قاسم آهی، احمد منصوری صفحات 388-397
    پیش زمینه و هدف

    با شیوع ویروس کرونا در دنیا، کارکنان فوریت های پزشکی دچار مشکلات جسمی و روانی شده اند که نیاز به مداخلات درمانی داشتند. پژوهش حاضر باهدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر فشارخون، ضربان قلب و شاخص توده بدنی کارکنان فوریت های پزشکی مبتلا به بیماری کووید 19 انجام شد.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با استفاده از تحلیل های آماری پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارکنان فوریت های پزشکی مبتلا به کرونا شهر مشهد در سال 1400 بود. از بین این جمعیت، 40 نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی با روش قرعه کشی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. درمان مبتنی بر شفقت در قالب 8 جلسه 90 دقیقه ای و هفته ای یک بار برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. ابزار اندازه گیری فشارسنج جیوه ای ریشتر آلمان با کاف بازویی بود. شرکت کنندگان در مرحله پیش آزمون و پس آزمون ازنظر فشارخون، ضربان قلب و شاخص توده بدنی موردسنجش قرار گرفتند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس تک متغیری با نرم افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد.

    یافته ها:

     طبق نتایج این پژوهش، درمان مبتنی بر شفقت بر میزان فشارخون، ضربان قلب و شاخص توده بدنی کارکنان فوریت های پزشکی مبتلا به بیماری کووید 19 تاثیر داشت (01/0 >P). میزان این تاثیر بر اساس مقدار مجذور اتا بر روی فشارخون سیستولیک برابر 32/0، بر روی فشارخون دیاستولیک برابر 51/0، بر روی ضربان قلب برابر 41/0، و بر روی شاخص توده بدنی برابر 35/0 بود.

    بحث نتیجه گیری: 

    با توجه به تاثیر درمان مبتنی بر شفقت بر میزان فشارخون، ضربان قلب و شاخص توده بدنی کارکنان فوریت های پزشکی مبتلا به بیماری کووید 19، پیشنهاد می گردد مشاوران و درمانگران از رویکرد درمان مبتنی بر شفقت در کاهش مشکلات کارکنان فوریت های پزشکی بهره ببرند.

    کلیدواژگان: فشارخون، شاخص توده بدنی، درمان مبتنی بر شفقت، بیماری کووید 19، کارکنان فوریت های پزشکی، ضربان قلب
  • فاطمه کشمیری، خدیجه نصیریانی* صفحات 398-407
    پیش زمینه و هدف

    آموزش بالینی یکی از اجزاء اساسی برنامه درسی رشته پرستاری است. روشن کردن نقش و مسیولیت های حرفه ای دانشجویان پرستاری از راهکارهای توسعه آموزش بالینی است که با ارتقاء عملکرد دانشجویان و تضمین حیات حرفه ای پرستاری، ارایه مراقبت با کیفیت و ایمن را به دنبال خواهد شد. این مطالعه باهدف تعیین مسیولیت های حرفه ای دانشجویان پرستاری در فرآیند آموزش بالینی دانشجویان پرستاری انجام شده است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه از نوع دلفی تعدیل یافته است که طی دو راند صورت گرفت. مشارکت کنندگان 30 نفر از مدرسان رشته پرستاری بودند که به صورت مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل یک پرسشنامه بود. تحلیل داده ها با آمار توصیفی و آنالیز محتوی و به کمک نرم افزار SPSS نسخه 17 صورت گرفت.

    یافته ها:

     بر اساس داده ها، مسیولیت حرفه ای دانشجویان پرستاری در آموزش بالینی دارای شش طبقه بود شامل: انجام وظایف آموزشی با هشت مولفه، مراقبت کل نگر بیمار با چهار مولفه، ارتباط، تعامل و تبادل اطلاعات با شش مولفه، کسب شایستگی حرفه ای با شش مولفه، تقویت توانمندی های فردی با پنج مولفه و رعایت اصول اخلاق حرفه ای با هشت مولفه است.

    بحث و نتیجه گیری: 

    دانشجویان پرستاری برای یادگیری اثربخش در محیط بالینی لازم است از مسیولیت های حرفه ای خود آگاه باشند، چراکه شناخت و درک مسیولیت های حرفه ای می تواند ضمن تسهیل فرآیند آموزش، منجر به ارایه مراقبت ایمن و باکیفیت به مددجویان و ارتقاء فردی دانشجو و حرفه پرستاری گردد. همچنین می تواند زمینه ساز ارزیابی دانشجویان توسط مربیان و توسعه مداخلات مناسب برای ارتقاء مسیولیت حرفه ای دانشجویان شود.

    کلیدواژگان: مسئولیت، حرفه ای، آموزش بالینی، دانشجو، پرستاری
  • سید جواد حسینی، محبوبه فیروز، عباس حیدری* صفحات 408-422
    پیش زمینه و هدف

    مراقبت مفهومی پیچیده و ذهنی است و اکثر نظریه پردازان پرستاری آن را مهم ترین اقدام پرستاران در برخورد با بیماران تلقی می نمایند. بااین حال، عدم دقت در ارایه مراقبت جامع توسط کادر درمان، باعث ازهم گسیختگی مراقبت شده و بدین ترتیب مفهوم مراقبت ازهم گسیخته شکل می گیرد.گرچه این مفهوم به کرات توسط پژوهشگران بکار می رود، ولی ابعاد آن به طور کامل شناسایی نشده است. این مطالعه باهدف تحلیل مفهوم مراقبت ازهم گسیخته انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    آنالیز مفهوم مراقبت ازهم گسیخته، بر اساس مدل واکر و آوانت (2019) در هشت گام با جست وجو و تحلیل مطالعات از پایگاه های معتبر اطلاعاتی همانند Scopus، Pubmed، Web of sciences و موتور جستجوگر گوگل اسکالر انجام شد. از کلیدواژه های Fragmentation، Fragmented و Care و بدون محدودیت زمانی تا می 2022 استفاده شد. درنهایت 26 مرتبط با مفهوم، مورد آنالیز قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    مراقبت ازهم گسیخته دارای ابعاد مختلفی است. نبود هماهنگی، برنامه ریزی، کار تیمی و دید کل گرایانه، مهم ترین ابعاد آن را تشکیل می دهند. این نوع مراقبت در سطوح مختلف ارتباطی پرستار- بیمار، درون و بین بخشی و بین مراکز مختلف درمانی، می تواند بروز یابد.

    نتیجه گیری: 

    مطالعه حاضر ابعاد مختلف مفهوم مراقبت ازهم گسیخته را مشخص نمود. مطالعات آتی می توانند از نتایج این مطالعه در ایجاد ابزار و هم چنین طراحی مداخلات موثر بر کاهش بروز آن، استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: مراقبت، مراقبت ازهم گسیخته، مراقبت غیرمستمر، مراقبت ناپیوسته، رویکرد واکر و آوانت
  • فاطمه آیت اللهی، زهرا پورموحد، بهزاد روزبه* صفحات 423-431
    پیش زمینه و هدف

    در طول همه گیری ویروس کووید-19 اضطراب دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری در بخش های بیمارستان و محیط دندان پزشکی افزایش می یابد. مطالعه حاضر باهدف مقایسه اضطراب دانشجویان دندان پزشکی و پرستاری در زمان پاندمی کووید-19 در سال 1399 انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 369 نفر از دانشجویان ترم دو به بعد دندان پزشکی و پرستاری به روش سرشماری موردمطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) با 18 سوال استفاده شد. پرسشنامه از طریق اپلیکیشن واتساپ در اختیار دانشجویان قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آمارهای توصیفی و استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. مقادیر p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شدند.

    یافته ها:

     اضطراب دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری در حد خفیف بوده و اختلاف معناداری ازنظر نمره اضطراب کرونا بین آن ها وجود نداشت. در هر دو گروه دانشجویان، میزان اضطراب در دانشجویان مونث بیشتر از دانشجویان مذکر بود (پرستاری 049/0 p= و دندانپزشکی 001/0 p=). در بین دانشجویان متاهل و غیربومی، بین دو گروه دانشجویان پرستاری و دندانپزشکی ازنظر نمره اضطراب اختلاف معنادار مشاهده شد (01/0p=)، که در دانشجویان دندانپزشکی بیشتر بود.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج این پژوهش، شواهد تازه ای را در مورد اضطراب دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری در همه گیری کووید-19 مشخص ساخت. پیشنهاد می گردد برای کاهش اضطراب و کمک به دانشجویان دندانپزشکی و پرستاری به ویژه دانشجویان دختر، متاهل و غیربومی اقدامات مداخله ای و راهکارهای مناسب توسط مسیولین دانشگاه و مدرسین در دوران همه گیری انجام شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، کووید-19، دندانپزشکی، پرستاری، پاندمی، دانشجویان
  • ناصر پریزاد، مولود رادفر، وحید علینژاد، سیما راهدانه زاده سابق* صفحات 432-455
    پیش زمینه و هدف

    نوجوانی یکی از مهم ترین و پر ارزش ترین دوران زندگی هر فرد محسوب می شود، زیرا سر آغاز دگرگونی های جسمی و روانی است. با اینحال، جدایی از یک والد به هر طریقی می تواند چهارچوب خانواده را به هم بریزد و التهاب این دوران را بیشتر کند. از طرفی از طریق خانواده است که نوجوان یاد می گیرد چگونه به جامعه پیرامون خود سامان دهد و مسیولیت اعمال خویش را به عهده بگیرد و به نظر می رسد تک والد بودن می تواند موجب بروز اختلال در روند مسیولیت پذیری نوجوانان شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر مسیولیت پذیری نوجوانان دختر تک والد انجام شد.

    مواد و روش کار

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود که در سال 1400 بر روی 100 نوجوان دختر تک والد 18-15 سال صورت گرفت. در این مطالعه، نمونه‎گیری چند مرحله ای و تخصیص دو گروه به روش کنترل و مداخله به روش تصادفی انجام شد. مشارکت کنندگان واجد شرایط ورود به مطالعه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه مسیولیت پذیری نوجوانان را در دو گروه کنترل و مداخله در شروع مطالعه، پس از مداخله و 6-4 هفته بعد از پایان مداخله تکمیل کردند. جلسات آموزش به شکل مجازی و به صورت گروهی در بستر اسکای روم به مدت 90-60 دقیقه انجام شد. تعداد افراد هر گروه شامل 10-6 نفر و تعداد جلسات آموزش گروهی، 10 جلسه و فاصله برگزاری جلسات یک هفته بود. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل وآنالیز واریانس با آزمون های تکراری و به کمک نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری 05/0 P< در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    نتایج، بیانگر تفاوت آماری معناداری بین میانگین نمره مسیولیت پذیری نوجوانان دختر در دو گروه مداخله و کنترل، پس از پایان مداخله بود (001/0<p).

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، آموزش مهارت های زندگی می تواند باعث افزایش مسیولیت پذیری آنان گردد. با توجه به اهمیت مسیولیت پذیری برای رشد و سلامت فردی، تحصیلی و اجتماعی دانش آموزان و نهایتا پیشرفت جامعه، آموزش مهارت های زندگی در نوجوانان دختر تک والد توصیه می شود.

    کلیدواژگان: نوجوانان، مهارت های زندگی، مسئولیت پذیری، تک والدی
|
  • Masoomeh Imanipour, Mostafa Taheri* Pages 359-369
    Background & Aim

    Following the hospitalization of a patient in intensive care unit, his/her family is exposed to a series of physical, psychological, social and spiritual reactions. At this stage, one of the factors that help families to deal with the crisis is communication with staff working in critical care units. Therefore, this study was conducted aimed investigating the quality of communication between the staff and the families of patients admitted to the intensive care units.

    Materials & Methods

    This review study was conducted in 2022 through searching related articles in scientific databases including Science Direct, Web of Science, PubMed, Irandoc, Magiran, SID. All articles in Persian and English that were published during 2005-2022, reviewed. After screening process, fourteen articles were analyzed.

    Results

    According to the studies, the quality of communication between patients' families and ICU staff has been reported to be weak and undesirable. Several factors that have a role in this condition dividing in personal and occupational-environmental factors and cause weakness of communication.

    Conclusion

    All ICU staff including doctors and nurses, as the main members of medical team, should pay special attention to families as effective elements of patients’ treatment process. They must try to implement some approaches such as family-centered care and try to boost quality of communication that is considered as the core element of patients’ families support.

    Keywords: Critical, Intensive Care Unit, Patient’s Family, Communication
  • Fatemeh Hosseini, Negin Masudi*, Eesa Mohamadi Pages 370-378
    Background & Aims

    Cancer is one of the main causes of death and disability in the world. One of the main ways to treat this disease is chemotherapy. Despite its importance, some patients neglect to do it. This study aimed to investigate the patient's experience of the obstacles to participating in chemotherapy.

    Materials & Methods

    The present study is a qualitative study that was conducted using in-depth and semi-structured interviews with 44 participants. The data were analyzed by conventional content analysis using MAXQDA version 10 software.

    Results

    By analyzing the findings, there are nine subcategories including 1- lack of support from the surrounding environment, 2- cultural and social bottlenecks in front of chemotherapy, 3- personal helplessness of the patient, 4- personal beliefs of the patient, 5- non-compliance with the conditions of the disease and treatment, 6- economic conditions of the patient, 7- non-availability of appropriate treatment facilities, 8- Poor professional skills of the treatment staff, and 9- bad outcome despite the treatment. These subclasses were finally formed into three main classes: 1- lack of support from the surrounding environment, 2- Obstacles related to the patient, and 3- Obstacles related to treatment.

    Conclusion

    The experience of patients showed that there are three main obstacles against chemotherapy. Dealing with some of these obstacles requires education to the patient and family, as well as micro and macro changes at the level of medical centers. Others require structural changes in the culture of the society and the policies of the Ministry of Health.

    Keywords: Cancer, Chemotherapy, Content Analysis, Willingness to Participate in Treatment
  • Nasrin Torabian, Mohsen Adib-Hajbaghery* Pages 379-387
    Background & Aims

    Iincrement in life expectancy, aging of the population, and changes in the family structure has led to a decrease in intergenerational relationships and have affected the mental health of everyone, especially the elderly. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of an intergenerational interaction program on the mental health of the elderly.

    Materials & Methods

    In this randomized clinical trial, 20 elderly people over 60 years old participated in an intergenerational interaction program along with their grandchildren in One of the primary schools for girls in Qom in the form of a game in 6 sessions of 90 minutes for 6 weeks. Data were collected before, immediately after, and 4 weeks after the intervention using a demographic questionnaire and Goldberg general health questionnaire, and analyzed by independent t-test, repeated measures analysis of variance, paired t-test, chi-square, and Fisher's exact. test.

    Results

    The results showed that in the intervention group, the mean score of mental health immediately after and one month after the intervention was significantly different from the beginning of the study, and changed from 21.10 ± 10.67 at the beginning of the study to 7.15 ± 45.4 immediately after the study and to 13.10 ± 6.31 one month after the study. In addition, there was not a significant difference in the mental health score of the elderly in the control group.

    Conclusion

    Intergenerational programs can be used as an effective way to enhance the mental health of the elderly, and the fields of intergenerational communication between the elderly and their grandchildren should be provided.

    Keywords: Elderly, Intergenerational Interaction Program, Mental Health
  • Mohammad Soltani, Shahram Vaziri*, Fatemeh Shahabizadeh, Ghasem Ahi, Ahmad Mansouri Pages 388-397
    Background & Aims

    With the spread of the SARS‑CoV‑2 virus in the world, emergency medical services (EMS) workers have suffered physical and mental problems, which required therapeutic interventions. The present study was conducted with the aim of determining the effectiveness of compassion-based treatment on blood pressure, heart rate, and body mass index of emergency medical workers infected with the Covid-19

    Materials & Methods

    The current research was of semi-experimental study using pre-test and post-test statistical analyzes along with the control group. The statistical population in this research included all emergency medical staff of Mashhad city, Iran infected with Corona in 2021. From this population, 40 people were selected by purposeful sampling method and were randomly selected by lottery method in two experimental groups (20 people) and control group (20 people). The treatment was based on compassion and implemented in the form of 8 sessions of 90 minutes and once a week for the experimental group, and the control group did not receive any intervention. The measuring tool was a German Richter mercury sphygmomanometer with an arm cuff. The participants were measured in terms of blood pressure, heart rate, and body mass index in the pre-test and post-test stages. For data analysis, univariate covariance analysis was used with SPSS version 26 software.

    Results

    According to the results of this research, compassion-based treatment had an effect on blood pressure, heart rate, and body mass index of emergency medical workers infected with the SARS‑CoV‑2 (P < 0.01). The extent of this effect was 0.32 on systolic blood pressure, 0.51 on diastolic blood pressure, 0.41 on heart rate, and 0.35 body mass index, based on Eta-squared measure.

    Conclusion

    Considering the effect of compassion-based treatment on blood pressure, heart rate, and body mass index of emergency medical workers infected with the SARS‑CoV‑2 virus, it is suggested that counselors and therapists use the approach of compassion-based treatment in reducing the problems of emergency medical workers.

    Keywords: Blood Pressure, Body Mass Index, Compassion-Based Treatment, Covid-19, Emergency Medical Staff, Heart Rate
  • Fatemeh Keshmiri, Khadijeh Nasiriani* Pages 398-407
    Background & Aims

    Clinical education is an essential part of the nursing curriculum. Clarifying the professional role and responsibilities of nursing students is one of the strategies for the developing clinical education, which will cause the provision of quality and safe care by improving the performance of students and ensuring the professional life of nursing. This study was conducted with the aim of determining the professional responsibilities of the nursing students in the process of clinical education of nursing students.

    Materials & Methods

    This study is a modified Delphi one, which was conducted in two rounds. The participants were 30 nursing instructors who were selected based on the purposive sampling. The data collection tool was a questionnaire. Data analysis was done with descriptive statistics and conventional content analysis using SPSS version 17 software.

    Results

    Based on the results, the professional responsibility of nursing students in clinical education had six dimensions including: performing educational tasks with eight components, holistic patient care with four components, communication, interaction and information exchange with six components, acquiring professional competence with six components, strengthening individual capabilities with five components, and observing the principles of professional ethics with eight components.

    Conclusion

    Nursing students need to be informed of their professional responsibilities for effective learning in the clinical environment, because knowledge and understanding of professional responsibilities can facilitate the education process and provide safe and high-quality care to clients and improve the student's personality. It can also be a basis for the evaluation of students by instructors and development of appropriate interventions to promote the professional responsibility of the students.

    Keywords: Responsibility, Professional, Clinical Education, Student, Nursing
  • Seyed Javad Hosseini, Mahbobeh Firooz, Abbas Heydari* Pages 408-422
    Background & Aims

    Care is a complex and subjective concept, and most nursing theorists consider it the most important action of nurses in dealing with patients. However, inaccuracy in providing comprehensive care by the medical staff has caused disintegration of care and thus the concept of fragmented care (FC) is formed. Although this concept is often used by researchers, its dimensions have not been fully identified. The aim of this study was to analyze the concept of FC.

    Materials & Methods

    Concept Analysis of FC based on the Walker and Avant's method (2019) was carried out in eight steps by searching and analyzing studies from reliable information databases such as Scopus, Pubmed, Web of Sciences, and Google Scholar search engine. We used the keywords: Fragmentation, Fragmented, and Care without time limit until May 2022. Finally, 26 articles related to the concept were analyzed.

    Results

    FC had different dimensions. Lack of coordination, planning, teamwork, and holistic view were the most important dimensions. This type of care can occur at different relationship levels of nurse-patient, both within and between wards and different medical centers.

    Conclusions

    The present study identified different dimensions of the concept of FC. Future studies can use the results of this study to develop a scale as well as to design interventions effective in reducing its incidence.

    Keywords: Care, fragmented care, fragmentation of care, walker, Avant’s Model
  • Fateme Ayatollahi, Zahra Pourmovahed, Behzad Roozbeh* Pages 423-431
    Background & Aims

    The anxiety level of dentistry and nursing students increase in hospital wards and dental environment during the Covid-19 pandemic. This study aimed to compare the anxiety level of dentistry and nursing students during the Covid-19 pandemic.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 369 second semester and above students of dentistry and nursing were selected by convenience sampling method. A demographic information questionnaire and the Corona Disease Anxiety Scale (CDAS) with 18 statements were used for gathering data. The questionnaires were given to the students through WhatsApp application. The data was analyzed using SPSS v.21 software and descriptive and inferential statistics. P values less than 0.05 were considered significant.

    Results

    The anxiety level of dentistry and nursing students was mild, and there was no significant difference between them in terms of corona anxiety score. In both groups of students, the level of anxiety in females was higher than males (p=0.049 for nursing and p=0.001 for dentistry students). There was a significant difference in anxiety scores between nursing and dentistry students in married and non-native students (p=0.01), which was higher in dentistry students.

    Conclusion

    The results of this study revealed new evidence about the anxiety of dentistry and nursing students in the Covid-19 pandemic. It is recommended that interventions and appropriate strategies be applied by university officials and teachers during the Covid-19 pandemic to reduce anxiety level of dentistry and nursing students, especially females, married and non-native students.

    Keywords: Anxiety, Covid-19, Dentistry, Nursing, Pandemic, Students
  • Naser Parizad, Moloud Radfar, Vahid Alinejad, Sima Rahdaneh Zade Sabegh* Pages 432-455
    Background & Aims

    Adolescence is one of the most important and valuable periods of every person's life, because it is the beginning of physical and psychological changes. Separation from a parent, however, can disrupt the family framework and extend the tension of this period. On the other hand, the adolescent learns how to organize the society around him and take responsibility for his actions through the family. It seems that being a single parent can disrupt the process of adolescents' commitment. This study aimed to determine the effect of life skills education on the responsibility of adolescent girls with a single parent.

    Materials & Method

    This research was a quasi-experimental study with a pre-test-post-test design and a control group. It was conducted in 2021 on 100 adolescent girls with a single parent aged 15-18 years. In this study, multistage sampling was performed to select participants; then they were randomly allocated to control and intervention groups. Eligible participants completed the demographic characteristic and adolescent responsibility questionnaire before and after the intervention and 4-6 weeks after the intervention. Virtual group education sessions were implemented on Sky room for 60-90 minutes. Each group included 6-10 people, and ten group training sessions with one-week interval were conducted. Data were analyzed using an independent t-test and analysis of variance with repeated measures by SPSS software version 22. P-values less than 0.05 were considered significant.

    Result

    The results showed a statistically significant difference between the mean score of responsibility of female adolescents in the intervention and control groups after the intervention (P <0.001).

    Conclusion

    According to the results of this study, life skills educations could increase their responsibility. Considering the responsibility for the growth and personal, academic and social health of students and ultimately the progress of society, life skill programs are recommended for adolescent girls with a single parent.

    Keywords: Adolescents, life skills, responsibility, single parenting