فهرست مطالب

راهبردهای آموزش در علوم پزشکی - سال پانزدهم شماره 5 (پیاپی 75، آذر و دی 1401)

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال پانزدهم شماره 5 (پیاپی 75، آذر و دی 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیرحسین محمودی*، فاطمه سیگارچیان تقی زاده، مجید اکبری، فاطمه حمیدی فر صفحات 423-434
    مقدمه

    یکی از اهداف آموزش دندانپزشکی تربیت دندانپزشکانی توانمند است لذا برای ارتقا بهره وری نظام آموزشی به سمت این هدف، تغییرات نظام آموزشی ضروری است. پژوهش حاضر با هدف  راحی مدل آموزش دندان پزشکی بیمار محور انجام شده است.

    روش کار

    در این مطالعه که به روش کیفی با رویکرد نظریه داده بنیاد انجام شده، مصاحبه های نیمه ساختار یافته  با نمونه گیری هدفمند و از نوع گلوله برفی با مشارکت 21 نفر از خبرگان آموزش دندانپزشکی انجام پذیرفت. مراحل کدگذاری به روش تجزیه و تحلیل به روایت اشتراوس و کوربین بوده است. روایی پژوهش مورد اعتبارپذیری، انتقال پذیری و تایید پذیری قرار گرفت.

    نتایج

    داده های حاصل از تحلیل مصاحبه ها به صورت کدگذاری به صورت 50 طبقه فرعی، 17طبقه اصلی و8 مقوله به عنوان کد محوری قرار گرفتند. مقوله های استخراج شده تحت عناوین "تحلیل وضعیت موجود"، "کارآمدن نمودن دانشجو" ، "ارزشیابی" ، "راهبردهای آموزشی"، "قدرت مشارکت"، "خدمت گیرنده (بیمار)"، "برنامه ریزی و مدیریت" و "آماده سازی بستر" شکل گرفت.

    نتیجه گیری

     برای تربیت فارغ التحصیلانی توانمند، نیاز است با آماده سازی بستر و برنامه ریزی صحیح و بهره گیری از تجارب صاحب نظران و مشارکت های برون بخشی و درون بخشی، در راهبردهای آموزشی و شیوه های ارزشیابی تغییراتی ایجاد کنیم و نهایتا شیوه ای از آموزش را پیدا سازی کنیم که زمینه های کارآمدی هر چه بیشتر فارغ التحصیل برای ارایه خدمات مناسب به بیمار فراهم گردد.

    کلیدواژگان: مدل، آموزش دندانپزشکی، بیمار محور، نظریه داده بنیاد
  • سمیه پاپی، سید جلال هاشمی*، پروانه ولوی، مسعود صفایی مقدم صفحات 435-446
    مقدمه

    از مسایل مهم در امر آموزش و پرورش اصلاح باورها، احساسات و خواسته های افراد است؛ زیرا برای نیل به رشد، توسعه و پیشرفت جامعه و فرد  بیش و پیش از ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، باید به درون انسان ها بازگشت و تغییرات درونی را در آن ها رقم زد. هدف پژوهش حاضر، بررسی جایگاه تغییر درونی مطلوب (تغییر در باورها، احساسات و خواست ها) در اسناد بالادستی نظام آموزش و پرورش ایران است.

    روش ها: 

    این پژوهش، توصیفی از نوع تحلیل محتوا با به کارگیری روش «آنتروپی شانون» است. جامعه ی تحلیلی شامل کلیه اسناد بالادستی نظام آموزش و پرورش و نمونه ی آماری آن شامل سندهای تحول بنیادین و سند برنامه درسی ملی است. ابزار انجام پژوهش، چک لیست محقق ساخته متشکل از 37 مولفه ی فرعی که در ذیل سه مولفه اصلی به عنوان ابعاد سه گانه ی عمل تغییر درونی مطلوب قرار گرفته اند، می باشد و روایی محتوایی آن به تایید تعدادی از متخصصان علوم تربیتی و روان شناسی رسید.

    نتایج

    در اسناد بالادستی در مجموع 1168 مرتبه به ابعاد سه گانه ی تغییر درونی مطلوب در انسان توجه شده، که بیشترین ضریب اهمیت (Wj)  به بعد گرایشی تغییر درونی مطلوب با ضریب 341/0 تعلق داشته و پس از آن بعد معرفتی با ضریب اهمیت 334/0 و بعد ارادی با ضریب اهمیت 325/0 قرار دارد. هم چنین، میزان بار اطلاعاتی (Ej) در ابعاد سه گانه به ترتیب مربوط به بعد گرایشی با (257/1)، بعد معرفتی (230/1) و بعد ارادی (149/1) است.

    نتیجه گیری: 

    نگارندگان اسناد آموزش و پرورش در تنظیم محتوای اسناد مذکور، برای بعد گرایشی اهمیت بیشتر نسبت به بعد معرفتی و بعد ارادی قایل شده اند؛ زیرا تا فرد از نظر عاطفی برانگیخته نشود تغییر انجام نمی شود و تحقق دیگر ابعاد با دشواری روبروست.

    کلیدواژگان: اسناد بالادستی، تغییر باورها، تغییر خواست ها، تغییر احساسات، تغییر درونی مطلوب
  • فاطمه جهانگرد، طاهره جاویدی کلاته جعفرآبادی* صفحات 447-458
    مقدمه

    هدف این پژوهش بررسی ادراک معلمان علوم تجربی و دانش آموزان در مورد ارتباط این درس با تربیت دانش آموز پژوهنده و عوامل و موانع آن می باشد.

    روش ها

    روش پژوهش از نوع کیفی و رویکرد پدیدار شناسی می باشد. میدان پژوهش، ناحیه یک آموزش و پرورش شهر مشهد در سال تحصیلی 98-1397 بود. مطلعان کلیدی بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و حجم نمونه مطابق با رویکرد اشباع نظری با ده معلم علوم تجربی و ده دانش آموز مقطع متوسطه اول به اشباع رسید. سپس جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق و تحلیل آن به روش فرو کاهش استعلایی در پدیدارشناسی صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته های نهایی پژوهش شامل7 مفهوم می باشد که مفهوم «ماهیت پژوهش محور درس علوم تجربی» ادراک پژوهیده ها را نسبت به این درس نشان می دهد. مفهوم های «تعاملات موثر معلم و دانش آموزان، شیوه های جذاب و متنوع معلم و روحیه پژوهشی بالای برخی دانش آموزان» جزء عوامل موثر در تربیت دانش آموز پژوهنده و مفاهیم « شرایط آموزشی نامناسب، ضعف های آموزشی معلم و ناسازگاری برخی دانش آموزان با فضای پژوهش» از موانع تربیت دانش آموز پژوهنده در کلاس های درس علوم تجربی به شمار آمده است.

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از پژوهش می تواند در تربیت دانش آموزانی پژوهشگر در سیستم آموزش و پرورش موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: درس علوم تجربی، دانش آموز پژوهنده، تربیت پژوهشگر
  • معصومه کاظمی، شهرام رنجدوست*، محمدعلی مجلل چوبقلو صفحات 459-470
    مقدمه

    امروزه دانش افزایی و بررسی تاثیر نقش آموزش ها بر مسوولیت پذیری و کارآمدی در سازمان های یادگیرنده یک ضرورت تلقی می شود، لذا تحقیق حاضر بر اساس مدل کرک پاتریک به ارزیابی میزان  مسوولیت پذیری و اثربخشی دوره های آموزشی ژورنال کلاب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1396 پرداخته است.

    روش ها: 

    پژوهش حاضر در زمره پژوهش کاربردی به صورت شبه آزمایشی است. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تبریز به تعداد 175 نفر که 120 نفر از آنها بر اساس جدول مورگان و به صورت تصادفی در دسترس در دو گروه آزمایش (آموزش دیده، 60نفر) و گروه کنترل (آموزش ندیده،60 نفر) مورد مطالعه قرار گرفته اند. ابزار اصلی گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر مدل کرک پاتریک بوده است. اطلاعات با استفاده از آزمون های t یک نمونه ای، t زوجی و تحلیل کواریانس و نرم افزار spss ارزیابی شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد سطح واکنش فراگیران نسبت به دوره های آموزشی ژورنال کلاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز بطور معنی داری بالاتر از حد متوسط و رضایت بخش می باشد. مقایسه دانش دانشجویان آموزش دیده در قبل و بعد از آموزش حاکی از افزایش معنی داری در دانش دانشجویان می باشد. مقایسه دانشجویان آموزش دیده و آموزش ندیده از طریق آزمون کواریانس در دو سطح رفتار و نتایج حاکی از اثربخشی دوره های آموزشی در تغییر رفتار و افزایش نتایج عملکردی می باشد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به مسوولیت پذیری و  اثربخش بودن آموزش های ژورنال کلاب دانشجویان آموزش دیده در چهار سطح واکنش، یادگیری، رفتار و نتایج نسبت به دانشجویان آموزش ندیده پیشنهاد می شود این دوره ها به طور منظم در بازه های زمانی مشخص با حضور دانشجویان و اساتید در دانشگاه برگزار شود.

    کلیدواژگان: : کرک پاتریک، واکنش، یادگیری، رفتار، نتایج
  • سید محمدرضا حسینی نژاد ماهانی* صفحات 471-481
    مقدمه

    به همان اندازه که برنامه ریزی برای تربیت دینی مهم است شناخت مسایل و آسیب شناسی آن نیز از اهمیت برخوردار است . آسیب های احتمالی در تربیت دینی، کوشش های مربیان را بی حاصل خواهد نمود ؛ بنابراین شناخت جنبه های منفی تربیتی، کم اهمیت تر از شناخت جنبه های مثبت آن نیست؛ از این رو تحقیق حاضر با هدف بررسی وضعیت موجود تربیت دینی و آسیب شناسی آن در کانون نخبگان سلمان فارسی به عنوان یکی از موفق ترین کانون های فرهنگی تربیتی دانش آموزی کشور انجام شده است.

    روش

    در این تحقیق مربیان و متربیان کانون به صورت تمام شماری با روش توصیفی- پیمایشی و ابزار پرسشنامه با روایی 81% و پایایی 2/81% از سه منظر «روش های تربیتی» و «محتوای آموزشی» و «رابطه مربی با متربی»مورد بررسی قرارگرفته اند.

    یافته ها

    نتایج آمار توصیفی نشان می دهد که رابطه مربی با متربی با آسیب هایی از قبیل بدبینی نسبت به مربی، ایجاد روحیه خودبزرگ بینی و ایجاد بی میلی و نفرت نسبت مربی روبرو شده است. روش های تربیتی نیز با بروز لجاجت، دشمنی، از بین رفتن آبرو و ایجاد نفاق و دورویی در متربی همراه بوده است. همچنین محتوای آموزشی نیز با نگرش منفی و بدبینی نسبت به محتوای دینی، یادگیری سوگیری در موضع قضاوت، ایجاد تزلزل در باورهای دینی مواجه شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به آسیب های شناسایی شده، کانون های فرهنگی تربیتی دانش آموزی باید نسبت به اصلاح محتوای آموزشی، روابط بین مربی و متربی و روش های تربیتی خود اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: تربیت، تربیت دینی، آسیب شناسی، کانون های فرهنگی تربیتی دانش آموزی
  • محمدرضا رئیسون، علیرضا مرادی، حسن امیرآبادی زاده، یحیی محمدی* صفحات 482-488
    مقدمه

    پیشرفت، توسعه و تامین منابع انسانی مناسب و کارآمد جامعه، وابسته به نظام آموزشی است.خدمات آموزشی که از طریق دانشگاه ها ارایه می شود، از مهم ترین حوزه های خدماتی در هر جامعه محسوب می شود. هدف مطالعه حاضر ارتباط بین کیفیت خدمات آموزشی با رضایت از تحصیل و پیشرفت تحصیلی از دیدگاه دانشجویان علوم پزشکی بیرجند بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی -تحلیلی بود. جامعه آماری ،1891 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 320 نفر برآورد و به شیوه نمونه گیری تصادفی  طبقه ای (نسبتی) بر اساس تعداد دانشجویان در هر دانشکده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه 27 سوالی سروکوال ، پرسشنامه استاندارد 14 سوالی رضایت از تحصیل و معدل کل دانشجویان استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها  با نرم افزارSPSS18،وآزمون های توصیفی و استنباطی در سطح معناداری α=0.05 استفاده شد.

    نتایج

    بین میانگین وضعیت موجود با وضعیت مطلوب کیفیت خدمات آموزشی و ابعاد آن از دیدگاه دانشجویان تفاوت معنی داری وجود داشت (p<0/05).همچنین بین وضعیت موجود کیفیت خدمات آموزشی و ابعاد آن با متغیرهای رضایت از تحصیل و پیشرفت تحصیلی دانشجویان ارتباط مثبت وجود داشت (p<0/05).

    نتیجه گیری:

     با توجه به وجود شکاف منفی در تمامی ابعاد کیفیت خدمات آموزشی پیشنهاد می شود به صورت مداوم از نظرات دانشجویان که در بهبود کیفیت خدمات آموزشی نقش دارند، استفاده شود و برای از بین بردن شکاف بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب متناسب با نظرات دانشجویان برنامه ریزی جامع انجام شود.

    کلیدواژگان: کیفیت، خدمات آموزشی، رضایت از تحصیل، پیشرفت تحصیلی
  • حمیدرضا یوسفی*، روح الله سمیعی، فریدون آزما، محمدرضا صفاریان صفحات 489-497
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر  آموزش کارآفرینی و پیشرفت با تاکید بر  تیوری آموزشی پنج ذهن و با استفاده ازدیدگاه نخبگان دانشگاهی بود.

    روش ها

    روش پژوهش حاضر کیفی و با استفاده از روش دلفی بود. براساس بررسی مقالات، متون و منابع مرتبط با الگوهای آموزشی و نظر خبرگان از طریق تکنیک دلفی عناصر الگوی آموزش کارآفرینی بر مبنای تیوری پنج ذهن از میان 24 شاخص الگوهای آموزشی 6 شاخص مرتبط شناسایی شد. خبرگان مشارکت کننده در این پژوهش 32 نفر از اساتید و آگاهان به آموزش کارآفرینی دانشگاهی و مسلط به تیوری آموزشی پنج ذهن بودند [m1] . یافته ها با استفاده از روش PLS و تکنینک ISM تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    تحلیل مدل ساختاری نشان داد که در الگوی آموزش کارآفرینی مبتنی بر تیوری پنج ذهن تدوین هدف های آموزشی به عنوان سنگ بنای الگوی آموزشی عمل می کند و همچنین عوامل تحلیل ویژگی های یادگیرنده و طراحی محیط یادگیری به عنوان عوامل پایه ای و اساسی در طراحی الگوی آموزش کارآفرینی مبتنی بر تیوری پنج ذهن مطرح می شود، از طرفی تدوین هدف های آموزشی در طراحی الگوی آموزش از قدرت نفوذ بالا با حداقل وابستگی برخوردار است و هر نوع تغییر در آن می تواند سایر عوامل را تحت تاثیر قرار دهد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می شود که در مطالعات آینده به طور حتمی و اساسی بر متغیرهایی مانند تدوین هدف های آموزشی، ازشیابی مرحله ای، تحلیل تکالیف یادگیری، تعیین مواد و وسایل آموزشی، طراحی محیط یادگیری و تحلیل ویژگی های یادگیرنده تاکید شود و از این متغیرها با هدف توسعه و پیشرفت کارآفرینی آموزشی استفاده شود.

    کلیدواژگان: طراحی آموزشی، کارآفرینی، تئوری آموزشی پنج ذهن، نخبگان دانشگاهی
  • علیرضا عصاره*، اسماعیل رحیمی، قدسی احقر صفحات 498-512
    مقدمه

    دانش و مهارت های کسب شده در موسسات آموزش عالی نقش مهمی در توسعه ی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشورها دارد. پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتباربخشی الگوی برنامه درسی کارورزی دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه فرهنگیان انجام شده است.

    روش کار

    روش پژوهش، ترکیبی (آمیخته) و جامعه مورد مطالعه شامل متخصصان برنامه ریزی درسی، اساتید دانشگاه های تهران شهر تهران در سال تحصیلی  98-1397 و کارشناسان گروه های درسی دفتر تالیف بودند. برای نمونه گیری از پژوهش های مرتبط با کارورزی از روش نمونه گیری هدفمند، و جهت نمونه گیری از متخصصان از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد. جهت گردآوری داده های حاصل از بررسی اسناد، از چک لیست تحلیل اسناد و برای جمع آوری داده های مربوط به اعتبارسنجی الگو، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های مرتبط با طراحی الگو از تحلیل و استنباط و برای تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه و اعتبارسنجی از آمار توصیفی و در برآورد روایی و پایایی ابزار، از روایی محتوایی و نیز از آلفای کرونباخ بهره گرفته شد.

    نتایج

    نتیجه پژوهش، ارایه الگوی پیشنهادی متشکل از مبانی، عناصر برنامه درسی کارورزی است که از نظر متخصصان معتبر می باشد.

    نتیجه گیری: 

    برای هر بخش از الگو مولفه هایی ارایه گردید که توجه به آن ها بستر مناسبی برای برنامه ریزان در طراحی و تدوین برنامه درسی کارورزی دوره کارشناسی دانشجومعلمان فراهم می نماید.

    کلیدواژگان: طراحی الگو، برنامه درسی کارورزی، دانشگاه فرهنگیان، اعتباربخشی
  • زهرا طاهری، رحیم مرادی* صفحات 513-522
    مقدمه

    داشتن مهارت های مناسب و صحیح مطالعه، گامی اساسی برای مداخلات آموزشی بخصوص در حوزه علوم پزشکی است پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش راهبردهای مطالعه بر میزان خودکارآمدی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد.

    روش ها: 

    روش این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانشجویان رشته دندانپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال تحصیلی  98-97  تشکیل می دادند که به روش نمونه گیری تصادفی هدفمند تعداد 30 نفر انتخاب و در دوگروه 15 نفره آزمایش و کنترل قرار داده شدند. در این پژوهش به منظور اجرای مداخله، از پکیج آموزش مهارت های مطالعه متولی (1392) و برای سنجش میزان خودکارآمدی از پرسشنامه خودکارآمدی موریس (2001) استفاده شد.  به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان داد آموزش مهارت های مطالعه بر افزایش خودکارآمدی دانشجویان رشته دندانپزشکی در مولفه های اجتماعی، تحصیلی و هیجانی تاثیر معناداری دارد (0001/0=p). در نتیجه براساس نتایج بدست آمده می توان گفت استفاده از مهارت ها و روش های صحیح مطالعه می تواند در رشد خودکارآمدی دانشجویان تاثیرگذار باشد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به اهمیت راهبردهای مطالعه برای دانشجویان رشته دندانپزشکی، برگزاری دوره های آموزشی در این خصوص می تواند در بهبود و اصلاح فرایند یادگیری و همچنین خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان موثر باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، راهبردهای مطالعه، خودکارآمدی، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی
  • شهرام رنجدوست*، خدیجه احمدی، محمد عظیمی صفحات 523-535
    مقدمه

    برنامه درسی آموزش زبان انگلیسی در آموزش و یادگیری موثر دانش آموزان اهمیت بسیاری دارد. برای توجه به اهمیت آموزش زبان انگلیسی به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای ارتباطی لازم است یک برنامه درسی که بتواند کلیه نیازهای ضروری آموزش زبان انگلیسی را در خود جای دهد بایستی تدوین شود. لذا هدف از پژوهش حاضر تحلیل محتوای کتب زبان انگلیسی برنامه درسی دوره متوسطه اول بر اساس مولفه های مطلوب آموزش زبان انگلیسی به روش آنتروپی شانون است.

    روش کار

    روش تحقیق ،  تحلیل محتوا  "آنتروپی شانون" می باشد که پردازش داده ها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی مطرح می کند. آنتروپی در تیوری اطلاعات ، شاخصی است برای اندازه گیری عدم اطمینان که به وسیله ، یک توزیع احتمال بیان می شود. محتوای طرح از نظر پاسخگو (کتب زبان انگلیسی متوسطه اول) و هفت مولفه اصلی و 45 مولفه فرعی آموزش زبان انگلیسی  مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که بررسی کتابهای زبان انگلیسی دوره اول متوسطه ، مولفه مربوط به راهکارهای یادگیری انگلیسی با 1391 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده ، و کمترین مقدار مربوط به چالش ها و آسیب های یادگیری زبان انگلیسی  با صفر فروانی است.

    نتیجه گیری

     در محتوای کتاب های درسی رسمی به برخی مولفه های آموزش زبان انگلیسی کمتر و یا اصلا توجهی نشده است ، در حالی که طراحی ، اجرا و اداره برنامه های  آموزش زبان انگلیسی در عرصه تعلیم و تربیت از اولویت خاصی برخوردار است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی آموزش زبان انگلیسی، تحلیل محتوا، کتب زبان انگلیسی، دوره اول متوسطه، آنتروپی شانون
|
  • AmirHossein Mahmoodi*, Fatemeh Sigrchian Taghizadeh, Majid Akbari, Fatemeh Hamidifar Pages 423-434
    Introduction

    One of the goals of dental education is to train capable dentists, so to improve the efficiency of the educational system towards this goal, changes in the educational system are necessary. The aim of this study was to design a patient-centered dental education model.

    Methods

    In this study, which was performed by qualitative method (Grounded theory approach), semi-structured interviews were conducted with purposeful snowball sampling with the participation of 21 dental education experts. The coding steps were analyzed by Strauss and Corbin. The validity of the research was validated, transferable and verifiable.

    Results

    The data obtained from the analysis of the interviews were coded in 66 categories into 50 sub-categories, 17 main categories and 8 categories as the central code. The extracted categories were formed under the headings of "Current Situation Analysis", "Student Efficiency", "Evaluation", "Educational Strategies", "Participation Power", "Patient", "Planning and Management" and " Structure Preparation ".

    Conclusion

    In order to train capable graduates, we need to make changes in educational strategies and evaluation methods by preparing the ground and proper planning and using the experiences of experts and external and internal partnerships, and finally find a way of education. Make sure that more efficient graduates are ready to provide appropriate services to the patient.

    Keywords: model, dental education, patient-centered, Grounded theory
  • SOMAYYEH PAPI, Sayyed Jalal HASHEMI*, PARVANEH VALAVI, Masoud Safaei Moghaddam Pages 435-446

     The purpose of this study is to investigate the position of the desired internal chang  (change in beliefs, feelings and desires) in the upstream documents of the educational system of Iran.

    Method

    In this study, Shannon entropy method is employed to provide a descriptive content analysis. The high level documents of the education system and its statistical samples including the documents of fundamental change and the document of the national curriculum were considered. The research tool was a checklist consisting of 37 sub-components involved in three main components as the triple acts of the desired internal change. Content validity of this checklist was approved by seven professors of educational sciences.

    Results

    In upstream documents A total of 1168 times Attention has been paid to the 3 dimensions of the desired inner change in man, which is the most coefficient of importance (wj) belonged to the dimension of the desired internal change tendency with a coefficient of (0.341) And then there is The epistemological dimension with a coefficient of importance  (0.334) and  the voluntary dimension with a coefficient of importance (0.325).  Also, the amount of information load (Ej) in3dimensions, respectively is related to the tendency dimension (1.257), the epistemological dimension (1.230) and the voluntary dimension (1.149).

    Conclusion

    The authors of education documents, in regulating the content of the mentioned documents, have paid more attention to the orientation dimension than the Epistemological Dimension and the Voluntary Dimension; Because no change takes place until the person is emotionally aroused, and the realization of other dimensions is difficult.

    Keywords: Upstream documents, Change Beliefs, Change Whishes, Change Emotions, Optimal internal change
  • Fatemeh Jahangard, Tahereh Javidi Kalatehjafarabadi* Pages 447-458
    Described Introduction

    The purpose of this study was to investigate the perceptions of teachers of experimental sciences and students about the relationship between this course and student-teacher training and its factors and obstacles.

    Research method

    The research method can be qualitative and phenomenological approach. Research Square was an education district of Mashhad in the academic year 2018-2019. Using a key based on sampling to select the sample and sample size according to the theoretical saturation approach was saturated with ten experimental science teachers and ten junior high school students. After collecting information through in-depth interviews and analyzing it in a transcendental collapse method in phenomenology.

    Findings

    The final findings of the research include 7 concepts that the concept of "research-oriented nature of experimental science course" shows the perception of research towards this course. The concepts of "effective teacher-student interactions, attractive and diverse teacher methods and high research spirit of some students" are among the effective factors in educating the student-researcher and the concepts of "inappropriate educational conditions, teacher educational weaknesses and incompatibility of some students with the atmosphere" Research »is one of the obstacles to educating student researchers in experimental science classrooms.

    Conclusion

    The findings of the research can be effective in training research students in the education system.

    Keywords: : Experimental science course, research student, researcher training
  • Masoumeh Kazemi, Shahram Ranjdoust*, Mohammali Mojallal Choboghloo Pages 459-470
    Background and Aims

    The main purpose of this study was to examine the evaluation of effectiveness in short–term training courses of the students of Tabriz University of Medical Sciences in 1390 according to Kirkpatrick model.                                                     

    Methods

    A quasi-experimental, the sample in this study consisted of students serving in the Education Unit, Faculties of Medical Sciences University in the two groups (trained, 60) control group (untrained, n = 60) have been studied. Members of the matched sample of job experience, job duties, hours of training, course selection have been studied. The main tool for data collection was a questionnaire based on Kirkpatrick Model.

    Results

    The results showed that the implementation of short - term training courses on the increase of knowledge, improvement of attitude and increase of skills of the students of the students of Tabriz University of Medical Sciences was effective.

    Conclusions

    The results of this study showed that trained students in four levels of reaction, learning, behavior, and outcomes than non-trained staff has positive result

    Keywords: Kirk Patrick, REACTION, LEARNING, Behaviour, RESULTS
  • Seyed MohammadReza Hoseini Nejad Mahani* Pages 471-481
    Introduction

    As important as planning is for religious education, it is important to know the issues and its pathology. Possible harms in religious education will frustrate the efforts of educators; Therefore, recognizing the negative aspects of education is no less important than recognizing its positive aspects; Therefore, the present study was conducted with the aim of examining the current situation of religious education and its pathology in Salman Farsi Nokhbeghan Center as one of the most successful cultural and educational centers for students in the country.

    Method

    In this study, the students and educators of Center with a descriptive-survey method and a questionnaire with 81% validity and 81.2% reliability from three perspectives: "Educational methods" and " "Educational Content" and "Teacher-Teacher Relationship" are examined.

    Results

    The results of descriptive statistics show that the coach's relationship with the coach has been affected by injuries such as pessimism towards the coach, creating a spirit of self-aggrandizement and creating mistrust and hatred towards the coach. Educational methods have also been associated with stubbornness, hostility, loss of prestige, and hypocrisy in the educator. Also, educational content has been confronted with a negative attitude and pessimism towards religious content, learning to be biased in judging, creating instability in religious beliefs.

    Conclusion

    According to the identified harms, training-oriented collections should take action to correct the educational content, the relationship between the trainer and the trainer and their training methods.

    Keywords: Education, Religious education, pathology, Student cultural, educational centers
  • Mohammareza Raeisoon, Alireza Moradi, Hasan Amirabadizadeh, Yahya Mohammadi* Pages 482-488
    Introduction

    The enhancement, development, and provision of appropriate and efficient human resources in society depend on the educational system. Educational services provided through universities are one of the most important service areas in a given society. This study aimed to investigate the relationship between the quality of educational services, satisfaction with education, and academic achievement from the perspective of students at Birjand University of medical sciences.

    Methods

    The research was a descriptive-analytical study. The statistical population included all 1891 students of Birjand University of Medical Sciences. The sample size was estimated n = 320 using Krejcie and Morgan’s table, and the sample was selected via stratified random (relative) sampling method based on the number of students in each faculty. The 27-item SERVQUAL questionnaire, a standard 14-item education satisfaction questionnaire, and the total average of the students were employed for data collection. Data were analyzed in SPSS-18 software using descriptive and inferential tests. The level of significance was set at α = 0.05.

    Results

    There was a significant difference between the average of the current situation and the desired situation of the quality of educational services and its dimensions from the studentschr('39') perspective (p <0.05). The current quality of educational services and its dimensions were positively associated with the variables of satisfaction with education and academic achievement (p <0.05).

    Conclusion

    Given the negative gap in all dimensions of the quality of educational services, it is recommended to continuously draw upon the opinions of students who are involved in improving the quality of educational services, and to plan comprehensively for the elimination of the gap between the current situation and the desired situation in accordance with studentschr('39') opinions.

    Keywords: quality, educational services, satisfaction with education, academic achievement
  • Hamidreza Yousefi*, Roohoallah Samiee, Fereydoon Azma, Mohammadreza Saffarian Pages 489-497
    Introduction

    The aim of this study was to identify the factors affecting entrepreneurship education and achievement by emphasizing the educational theory of the five minds and using the perspective of academic elites.

    Methods

    The method of the present study was qualitative and using the Delphi method. Based on the review of articles, texts and resources related to educational models and experts' opinions, through Delphi technique, the elements of entrepreneurship education model based on the theory of five minds were identified among the 24 indicators of educational models and 6 related indicators. Experts participating in this study were 32 professors and experts in academic entrepreneurship education and fluent in the educational theory of the five minds. Findings were analyzed using PLS method and ISM technique.

    Results

    Structural model analysis showed that in the model of entrepreneurship education based on the theory of five minds, formulating educational goals acts as the cornerstone of the educational model and also factors analyzing learner characteristics and learning environment design as basic factors in designing an entrepreneurial education model. It is based on the theory of five minds. On the other hand, the formulation of educational goals in designing an educational model has a high degree of influence with minimal dependence, and any change in it can affect other factors.

    Conclusion

    According to the results of the present study, it is suggested that in future studies, variables such as formulation of educational objectives, stepwise retrieval, analysis of learning assignments, determination of teaching materials and tools, design of learning environment and analysis of learner characteristics Emphasize and use these variables with the aim of developing and advancing educational entrepreneurship.

    Keywords: educational design, entrepreneurship, educational theory of five minds, academic elite
  • Alireza Assareh*, Esmael Rahimi, Ghodsi Ahghar Pages 498-512
    Introduction

    Knowledge and skills acquired in higher education institutions have an important role in the cultural, social and economic development of the country. The aim of this study was to design and validate the internship curriculum model for undergraduate students of Farhangian University.

    Methods

    The research method was mixed (mixed) and the study population included curriculum planning specialists, professors of Tehran universities in the 1397-98 academic year, and study research departments of the author's office. Target sampling method was used to sample internship-related research, and snowball sampling method was used to sample specialists. A researcher-made questionnaire was used to collect data from document review, list analysis of documents and data collection related to validation model. Descriptive statistics were used to analyze the data related to the design of the analysis and inference model, descriptive statistics were used to analyze the data obtained from the questionnaire and validation, and validity and Cronbach's alpha were taken to assess the validity and reliability tools.

    Results

    The result of the research is to provide a proposed model consisting of the basics, elements of the internship curriculum that are in the opinion of experts.

    Conclusion

    For each of the models, components are presented, according to which suitable contexts are provided for planners in designing and compiling the internship curriculum for undergraduate students and teachers.

    Keywords: template design, internship curriculum, Farhangian University, accreditation
  • Zahra Taheri, Rahim Moradi* Pages 513-522
    Introduction

    Having appropriate and correct study skills is an essential step for educational interventions, especially in the field of medical sciences. The present study was conducted with the aim of the effectiveness of teaching study strategies on the self-efficacy of Alborz University of Medical Sciences students.

    Method

    The method of this research was semi-experimental with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population of the present study consisted of all dental students in Alborz University of Medical Sciences in the academic year 2017-2018, 30 people were selected by targeted random sampling and placed in two groups of 15 people, experimental and control. In this research, in order to implement the intervention, Tutoli's study skills training package (2012) was used, and Morris' self-efficacy questionnaire (2001) was used to measure self-efficacy. In order to analyze the data, univariate analysis of covariance test was used.

    Results

    The research results showed that teaching study skills has a significant effect on increasing the self-efficacy of dental students in social, academic and emotional components (p=0.0001). As a result, based on the obtained results, it can be said that the use of correct study skills and methods can be effective in the development of students' self-efficacy.

    Conclusion

    Considering the importance of study strategies for dentistry students, holding training courses in this regard can be effective in improving and improving the learning process as well as students' academic self-efficacy.

    Keywords: Education, Study Strategies, Self-efficacy, Students, Dentistry
  • Shahram Ranjdoust*, Khadijeh Ahmadi, Mohamad Azimi Pages 523-535
    Introduction

    English language teaching curriculum is very important in effective teaching and learning of students. In order to pay attention to the importance of teaching English as one of the most important communication tools, it is necessary to develop a curriculum that can accommodate all the necessary English language teaching needs. Therefore, the purpose of this study is to analyze the content of the first high school English Language curriculum textbooks based on the desired components of teaching English by Shannon Entropy method.                                                                                                                                              

    Methods

    The research method is content analysis "Shannon entropy" that presents data processing in the context of content analysis with a new, quantitative and qualitative look. Entropy in information theory is an indicator for measuring uncertainty, which is represented by a probability distribution. The content of the layout was responsive (first-language English textbooks) and seven major components and 45 sub-components of English language teaching.                                        

    Results

    Shannon Enthropy Content Analysis Results showed that the study of English language books in the first part of high school, the component of English learning strategies with the 1391 cases was the most frequent, and the least amount related to the challenges and damage of learning English with Zero is ferocious.                                                                                                          

    Conclusion

    In the content of official textbooks, some of the components of English language education are less or less attentive, while the design, implementation and administration of English language education programs in the field of education are of particular importance

    Keywords: English Language Education Curriculum, Content Analysis, English Language Books, First High School, Shannon Entropy