فهرست مطالب

بهره برداری و پرورش آبزیان - سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1401)

نشریه بهره برداری و پرورش آبزیان
سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نقی محمدخانی، سید علی اکبر هدایتی*، محمد مازندرانی، سراج بیتا، سید صمد حسینی صفحات 1-11
    بررسی میانگین میزان سرب مزارع مختلف پرورش ماهی قزل آلا بر اساس منبع تامین آب نشان داد که میزان سرب در عضله ماهیان پرورشی مزارع با منبع آب روخانه بسیار بیشتر از سایر مناطق بوده (mg/l 967/0) و مزارع پرورش در قفس دریا (mg/l 013/0) از همه پایین تر بود. میانگین میزان سرب کل ماهیان استان 279/0 میلی گرم بر کیلوگرم بوده است که کمتر از حد مجاز استانداردهای ملی و بین المللی می باشددر خصوص کادمیوم نیز مقادیر در آب و عضله بسیار ناچیز بوده و خارج از محدوده تشخیص دستگاه جذب اتمی بود که بیانگر سلامت آب و ماهی از نظر کادمیوم می باشد. مقایسه غلظت فلزات سنگین در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان گلستان با سایر مناطق کشور نشان دادکه این میزان از پایین ترین مقادیر گزارش شده در کشور بوده که بیانگر سلامت کامل ماهی قزل آلا در استان گلستان دارد. مقادیر سرب و کادمیوم در آب و عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان پایین تر از تمامی استانداردهای ملی و بین المللی بوده و از حداکثر مجاز پیشنهادی کمتر بود.
    کلیدواژگان: قزل آلا، آلودگی، فلز سنگین، تجمع زیستی
  • زینب حاجیانی، رسول قربانی، سید علی اکبر هدایتی، پرویز زارع*، مجتبی نادری صفحات 13-28

    هدف از مطالعه حاضر بررسی برخی پارامترهای پویایی جمعیت خرچنگ Austruca iranica در سواحل شمالی جزیره قشم از بهمن 1397 تا دی 1398 بود. از مجموع 551 نمونه خرچنگ گرفته شده (327 عدد نر و 224 عدد ماده) نسبت جنسی 5/1:1 به دست آمد (01/0 <p). حداقل، حداکثر و میانگین عرض کاراپاس (±انحراف معیار) برای جنس نر 89/1، 04/17 و 34/2 ± 9/10 میلی متر و برای جنس ماده 56/3، 59/16 و 36/2 ± 61/10 میلی متر بدست آمد. همچنین میانگین وزنی (±انحراف معیار) خرچنگ های نر و ماده به ترتیب 65/0 ± 86/0 (با دامنه 72/2-009/0) و 32/0 ± 58/0 (با دامنه 97/1-02/0) گرم محاسبه شد. رابطه عرض کاراپاس-وزن بدن برای جنس نر W=0.0005CW^2.98 و برای جنس ماده W=0.0009CW^2.69 به دست آمد. خرچنگ های نر و ماده به ترتیب دارای الگوی رشد ایزومتریک و آلومتریک منفی بودند. پارامترهای معادله رشد وان برتالنفی به صورت 58/22= CW∞ میلی متر، 79/0=k در سال و 22/0-= t0 سال برآورد شد. نرخ مرگ و میر کل و حداکثر طول عمر به ترتیب 64/3 در سال و 6/3 سال به دست آمد. کمترین، بیشترین و میانگین (±انحراف معیار) میزان هم آوری به ترتیب 2953، 15038 و 3515 ± 7946 عدد تخم شمارش گردید. اندازه عرض کاراپاس ماده ها در زمان بلوغ جنسی 7/9 میلیمتر برآورد شد. نتایج بدست آمده به شناخت بهتر ویژگی های زیستی این گونه در جهت حفظ آن کمک خواهد کرد. همچنین با توجه به ارزش اکولوژیک بالای این گونه و نقش آن در زنجیره غذایی، از اطلاعات پایه بدست آمده می-توان در مدیریت ماهیگیری با رویکرد اکوسیستم محور استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خرچنگ Austruca iranica، جزیره قشم، پارامترهای پویایی جمعیت
  • مهسا صالحی*، غلامرضا رفیعی، محمدعلی نعمت اللهی صفحات 29-40

    استفاده از ریزجلبک‏ها توسط انسان به 2000 هزار سال پیش در کشور چین باز می گردد، که از آن به عنوان غذا برای ادامه ی زندگی در زمان قحطی استفاده میشد. ریزجلبک‏ها دارای منابع خوبی از طیف گسترده‏ای از ترکیبات مفید مانند پروتیین، چربی و رنگدانه‎ها هستند که قرن‏هاست به عنوان غذا توسط انسان استفاده می‏شود. هدف این پژوهش این است که با استفاده از پرورش جلبک دونالیلا سالینا (Dunaliella salina) در محیط کشت‏هایModified Johansson(DUM) وGuillard(f/2) تحت استرس شوری 100،200،300ppt میزان پروتیین، چربی، خاکستر و کاروتنویید کل و رشد سلولی مورد بررسی قرارگرفت. نتایج حاصل نشان داد که بیشترین میزان تولید پروتیین 0/34± 14/06 درصد در شوری پایین 100ppt بود و بیشترین میزان چربی 1/64± 35/81 درصد در لیتر در شوری 300ppt بود. همچنین، بیشترین میزان کاروتنوییدکل μg/mg 1/79 ± 0/30 تحت استرس شوری 300ppt در محیط کشت f/2 تولید شده بود. بیشترین رشد سلولی نیز 52041/6 ± 7808333 سلول در میلی لیتر در شوری 100ppt در محیط کشت گیلارد بود. با افزایش شوری 300ppt، میزان ذخیره خاکستر 76± 7/18 درصد کاهش یافت.به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که جلبک D. salina وقتی تحت استرس شوری قرار بگیرد منبع خوبی برای تولید رنگدانه ها و چربی خواهد بود.

    کلیدواژگان: جلبک Dunaliella salina، رنگدانه، پروتئین، چربی
  • عباس زمانی*، مسعود رضائی، رسول مدنی صفحات 41-56

    در این تحقیق، ویژگی های بیوشیمیایی آنزیم تریپسین تخلیص شده از روده ماهی کیلکای معمولی(Clupeonella cultriventris caspia) شامل دما و pH بهینه، دما و pH پایداری، اثر بازدارنده های آنزیمی، یون های فلزی، سورفاکتانت ها و عوامل اکسیدکننده مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد دما و pH بهینه آنزیم تریپسین به ترتیب °C60 و 8 و پایداری دمایی و pH آن به ترتیب تا °C50 و 10-7 تعیین گردید. بازدارنده های SBTI و TLCK، به عنوان دو بازدارنده اختصاصی آنزیم تریپسین، اثر مهارکنندگی کاملی بر فعالیت آنزیم تریپسین داشتند (05/0>P). یون هایCa2+ وMg2+ سبب افزایش معنی دار و یون هایCu2+،Ba2+،Co2+،Zn2+،Fe2+ وAl3+ باعث کاهش معنی دار فعالیت آنزیم تریپسین گردیدند (05/0>P). یون هایK+ و Na+اثر معنی داری بر فعالیت آنزیم تریپسین نشان ندادند (05/0>p). فعالیت آنزیم تریپسین در حضور سورفاکتانت های ساپونین و سدیم کولات افزایش معنی دار (05/0>P) و در حضور سدیم دودسیل سولفات و عوامل اکسیدکننده (سدیم پربورات و پراکسید هیدروژن) کاهش معنی داری (05/0>P) را نشان داد. ویژگی های بیوشیمیایی آنزیم تریپسین نشان داد که این آنزیم می تواند در آینده برای استفاده در صنایع مخلتف مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تریپسین، روده، کیلکای معمولی، ویژگی های بیوشیمیایی
  • عبدالوهاب علیجان زاده*، محمدرضا ایمانپور، محمد مازندرانی، رقیه صفری صفحات 57-67

    هدف مطالعه حاضر، مقایسه عملکرد تولید مثلی و رشد نتاج حاصل از مولدین ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) وارداتی از چین (نسل اول) و پرورشی متداول بود. بدین منظور قبل از رسیدگی نهایی مولدین، بصورت تصادفی تعداد 10 مولد ماده که هم سن بوده و جیره غذایی یکسانی را دریافت کرده اند، از هر گروه انتخاب و ازجدا شد تا امکان تخمریزی درون مخزن پرورشی را از بین ببریم. پس از حصول رسیدگی، هورمون LHRH به همراه متوکلرامید جهت تزریق دو مرحله ای مولد ماده و یک مرحله ای مولد نر استفاده شد. سپس عملکرد تولید مثلی شامل درصد هم آوری، درصد تخم گشایی، درصد لقاح، درصد بازماندگی لارو و همچنین عملکرد رشد نتاج شامل ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه برای هر گروه مورد بررسی قرار گرفت. در نتایج عملکرد تولید مثلی میزان وزن مولد در کپور معمولی متداول بیشتر بوده و نسبت به کپور نسل F1 اختلاف معناداری را نشان داد (05/0<p). میزان تخم، درصد هماوری، تعداد تخم، تعداد تخم در گرم، درصد لقاح، تعداد تخم های لقاح یافته، درصد هچ، تعداد لارو هچ شده، تعداد لارو استحصالی و بازماندگی انکوباسیون در گروه کپور نسل F1 نسبت به گروه کپور معمولی متداول بیشتر بود و دارای اختلاف معنی دار بود (05/0<P). ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه در کپور ماهیان نسل F1 نسبت به کپور ماهیان پرورشی متداول افزایش داشت و اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0<P). لذا استفاده از کپورماهیا نسل F1 جهت بهبود فاکتورهای رشد و بهبود شرایط تولید مثلی در جهت افزایش بهره وری اقتصادی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: کپور نسل F1، کپور پرورشی متداول، رشد، عملکرد تولید مثل
  • محبوبه میرزایی، آرش جوانشیرخوئی*، کیادخت رضایی، سهیل ایگدری صفحات 69-83

    در دنیای امروزه استفاده گسترده بشر از آفت کشها جهت کنترل آفات کشاورزی و ورود آنهابه منابع آبی یک عامل تهدیدکننده برای اکوسیستم های آبی محسوب می شود. در این مطالعه کاهش آفت کش ارگانوفسفره کلریپریفوس ازمحیط آبی باروش تصفیه زیستی به وسیله صدف Anodonta cygnea به عنوان یک فیلترکننده زیستی بررسی گردید. درطی یک بازه زمانی 12 روزه، سه تیمار با سه تکرار درمواجهه با سه غلظت متفاوت آفت کش 30، 20 و 15 میلی گرم در لیتر قرار گرفتند. شاخص های میزان غلظت سم، میزان جذب نور، pH آب و نرخ فیلتراسیون صدف جهت تعیین کاهش غلظت سم اندازه گیری شدند. در پایان دوره آزمایش میزان غلظت آفت کش به ترتیب برای تیمارهای با غلظت 30، 20 و 15 میلی گرم در لیتر آفت کش 1/019 ± ،153/0 ± 6/4 ،3 ± 0/133 با درصد راندمان کاهش 67/36 درصد، 83/76 درصد، 100 درصد، میزان جذب نور 001/00/44 ± ، ± 0/002 011/0، 000/0 ± 000/0 با درصد راندمان کاهش 04/38 درصد، 75/77 درصد، 100 درصد و میزان pH، 53/7، 99/7، 6/8 برآرود گردید. نرخ فیلتراسیون برای تیمارهای با غلظت 30 و 20 میلی گرم در لیتر آفت کش روندی کاهشی و برای تیمار با غلظت 15 میلی گرم در لیتر آفت کش روندی افزایشی داشت. بین تغییرات غلظت سم، میران جذب نور و نرخ فیلتراسیون در آغاز و پایان آزمایش تفاوت معنی داری یافت شد (0/05 ˂p). گونه Anodonta cygnea به عنوان یک پالایشگر زیستی مناسب جهت حذف آفتکش کلرپیریفوس در سیستمهای تصفیه ی پساب های کشاورزی یا محیط های آبی طبیعی آلوده شده پیشنهاد می گردد با این وجود مطالعات بیشتری در این زمینه لازم می باشد.

    کلیدواژگان: آلودگی، آفت کش، کلریپریفوس، Anodonta cygnea، تصفیه زیستی
  • مهدی آل بو فتیله*، سمیرا جدی صفحات 85-108

    جلبک ها منبع مهمی برای استخراج ترکیبات زیست فعال می باشند. تاکنون ترکیبات متعددی در این منابع شناسایی، استخراج و در نهایت در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند. مطالعه حاضر، مروری بر محصولات تجاری شده جلبک ها و ترکیبات مشتق شده آنها و همچنین کاربردهای این محصولات در صنایع مختلف می باشد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که خوراک حیوانات، محصولات غذایی و غذا/داروها عمده ترین محصولات تجاری شده جلبک ها می باشند. ماکرو جلبک های Nori، Wakame، Kombu و Dulse رایج ترین گونه ها برای مصرف بعنوان غذای انسان هستند. میکروجلبک های Spirulina و Chlorella به طور گسترده ای به عنوان مکمل های غذایی برای انسان و حیوانات مورد استفاده قرار می گیرند. آگار، آلژینات، کاراگینان و فوکوییدان مهمترین پلی ساکاریدهای تجاری شده از ماکروجلبک ها بوده و در فرمولاسیون محصولات غذایی، آرایشی-بهداشتی و مکمل ها کاربرد دارند. فوکوزانتین، آستاگزانتین، بتاکاروتن و فیکو بیلی پروتیین ها، رنگدانه های استخراج شده از جلبک ها می باشند که بعنوان رنگ طبیعی در محصولات غذایی، آرایشی-بهداشتی و خوراک حیوانات استفاده می شوند. اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه یکی دیگر از محصولات با ارزش بالا استخراج شده از جلبک ها بوده که دارای ویژگی های ارتقاء دهنده سلامتی و کاربردهای بالقوه در صنایع مختلف هستند. علاوه بر اینها، جلبک ها در صنعت آبزی پروری و کودهای کشاورزی نیز کاربرد دارند.

    کلیدواژگان: جلبک، ترکیبات زیست فعال، ویژگی های زیست فعالی، محصولات تجاری شده، صنایع مختلف
|
  • Naghi Mohammadkhani, Seyyed Aliakbar Hedayati *, Mohammad Mazandarani, Seraj Bita, Seyyed Samad Hoseini Pages 1-11
    Monitoring and tracing of heavy metals is necessary to compare with existing standards, regarding the input of various pollutant sources, including heavy metals into water resources and eventually accumulation in aquatic organisms. Lead and Cadmium in the fish of various sources of water supply (springs, rivers, wells, rivers and sea cages) in the east and west of the province. After drying and digestion of muscle samples in acidic solutions, the amount of lead and cadmium heavy metals was read using standard atomic absorption spectrometers in different lamps. A study on the mean amount of lead in different fields of salmon farming on the basis of water supply source showed that the amount of lead in the fish muscle of farmed farms with a source of water was much higher than other areas (967 mg/l) and farms in the cage the lowest 0.013 mg/l. The average of total fish lead in the province was 279 mg/kg, which is lower than the national and international standards. The amount of lead in the water supply sources of the studied farms was less than the virtual limit referred to in various sources. In the case of cadmium, the amounts in water and muscle were also negligible and were outside the detection range of the atomic absorption system, which indicates the health of water and fish in terms of cadmium. Comparison of heavy metal concentrations in Golestan province with other parts of the country showed that this amount was the lowest reported in the country, which indicates the health of Golestan province. Also, comparing the levels of Pb and Cd in salmon in the cages of Golestan province with similar values to other fish in the Golestan province showed that the amount of trout heavy metals was much lower and had a better health. The levels of lead and cadmium in water and fish was lower than all national and international standards and were below the maximum authorized limit, so no risk to these end-users is noticed by the final consumer.
    Keywords: trout, Pollution, Heavy metal, bioaccumulation
  • Zainab Hajiyani Nazhad, Rasoul Ghorbani, Seyed Aliakbar Hedayati, Parviz Zare *, Mojtaba Naderi Pages 13-28

    The present study aimed to investigate some population dynamics parameters of Austruca iranica on northern beaches of Qeshm Island from February 2019 to January 2020. Of the 551 specimens examined (327 males and 224 females), the overall sex ratio (m/f=1.5 obtained. ( p<0.01). The minimum, maximum, average carapace width (±SD) obtained 1.89, 17.04 and 10.9 ± 2.34 mm for males and 3.56, 16.59 and 10.61 ± 2.36 mm for the females. The average weight (±SD) of male and female crabs was calculated 0.86 ± 0.65 g (with a range of 0.009-2.72 g) and 0.58 ± 0.32 g (with a range of 0.02-1.97 g), respectively. The carapace width-body mass relationship was estimated W=0.0005CW^2.98 for males and W=0.0009CW^2.69 for females. The male and females crabs showed isometric growth pattern and negative allometric pattern, respectively. The estimated growth parameters were 〖CW〗_∞=22.58 mm, k=0.79 year-1 and t_0=-0.22 year-1. Total mortality rate and maximum life span were calculated 3.64 year-1 and 3.6 years, respectively. The minimum, maximum and average (±SD) fecundity were 7946, 2953 and 15038 eggs, respectively. Size at the onset of maturity was 9.7 mm based on carapace width in females. The results will help to better understand the biological characteristics of this species in order to conserve it. Additionally, due to the high ecological value of this species and its role in the food chain, the basic information obtained can be used in ecosystem-based fisheries management.

    Keywords: Austruca iranica, Qeshm Island, Population dynamics parameters
  • Mahsa Salehi *, Gholamreza Rafiee, MohammadAli Nematollahi Pages 29-40

    The use of microalgae by human dates back to 2000 years ago in China, where it was used as food to survive famine. Microalgae are good sources of a wide range of beneficial compounds such as proteins, fats and pigments that have been used as food by humans for centuries. The aim of this study was examined to investigate amount of protein, fat, ash and cell growth and the total carotenoids by cultivating Dunaliella salina in Modified Johansson (DUM) and Guillard (f/2) medium under salinity stress of 100, 200, 300 ppt. The results showed that the highest protein production was 14/06 ± 0/34 % at low salinity of 100 ppt and the highest fat content was 35/81±1/64 % at salinity of 300 ppt. Also, the highest amount of carotenoids was produced 1/79 ± 0/30μg/mg under 300 ppt salinity stress in f/2 medium. The highest cell growth was 7808333±52041/6 cells/ml at 100 ppt salinity in Gillard culture medium. With increasing salinity of 300 ppt, the ash storage decreased by 7/18±76 %. In general, the results of this study showed that D. salina algae is a good source of pigments and fats when exposed to salinity stress.

    Keywords: Algae Dunaliella salina, Pigment, Protein, Fat
  • Abbas Zamani *, Masoud Rezaei, Rasool Madani Pages 41-56

    In this work, the biochemical properties of the purified trypsin from common kilka (Clupeonella cultriventris caspia) intestine including optimum temperature and pH, thermal and pH stability, effect of inhibitors, metal ions, oxidizing agents and surfactants were assayed. According to the obtained results, optimum temperature and pH of the trypsin were recorded at 60°C and 8 respectively. The stability of the trypsin was well preserved at temperatures of up to 50°C and pH from 7.0 to10.0. SBTI and TLCK, two specific trypsin inhibitors, had a completely inhibition effect on the enzymatic activity (P<0.05). The enzyme activity was significantly increased in the presence of Ca+2 and Mg+2 and decreased by Cu+2, Ba+2, Co+2 , Zn+2 , Fe+2 and Al+3 (P<0.05). Na+and K+ did not show any significant effect on the activity of trypsin (P>0.05). The enzymatic activity was significantly increased in presence of surfactants including saponin and sodium cholate and showed a significant decrease in presence of SDS and oxidizing agents like sodium perborate and hydrogen peroxide (P<0.05). Therefore, the results of our study can contribute to the clear understanding of the purified trypsin from common kilka intestine for application in different industries in future.

    Keywords: trypsin, Intestine, Common Kilka, biochemical properties
  • Abdvahab Alijanzadeh *, Mohamadreza Imanpour, Mohamad Mazandarani, Roghaie Safary Pages 57-67

    The necessity of the present study was to compare the reproductive performance and growth of offspring of common carp (Cyprinus carpio) breeders imported from China (first generation) and conventional breeding. For this purpose, before the final mating of breeders, 10 male and female breeders who were the same age and received the same diet were randomly selected from each group and separated to reduce the probability of spawning in the breeding tank to zero. After maturation, LHRH along with metoclramide was used for two-stage injector in female and one in inducer in male. Then, reproductive performance including yield percentage, hatching percentage, fertilization percentage, larval survival percentage and also progeny growth performance including feed conversion ratio and specific growth rate for each group were examined. In the results of reproductive yield, the amount of productive weight in common carp was higher and showed a significant difference compared to F1 generation carp (P <0.05). Egg rate, yield percentage, number of eggs, number of eggs per gram, percentage of fertilization, number of fertilized eggs, hatching percentage, number of hatched larvae, number of hatched larvae and incubation survival in F1 generation carp group more than common carp group Was and had a significant difference (P <0.05). Feed conversion ratio and specific growth rate of F1 generation carp increased compared to conventional farmed carp and showed a significant difference (P <0.05). Therefore, the use of F1 generation carp to improve growth factors and reproductive conditions is recommended to increase economic productivity.Keywords: F1 generation carp, common farmed carp, growth, reproductive performance

    Keywords: F1 generation carp, common farmed carp, growth, Reproductive performance
  • Mahboobeh Mirzaei, Arash Javanshir Khoei *, Kiadokht Rezaei, Soheil Eagderi Pages 69-83

    In today's world, the extensive human use of pesticides to control agricultural pests and their entry into water resources is a threat to aquatic ecosystems. In this study, Reduction of Chloriprifos organophosphate pesticide from aqueous environment was investigated by bioremediation method by Anodonta cygnea oyster as a bio filter. During a period of twelve days, three treatments with three replications were exposed to three different concentrations of pesticide, 30, 20, 15 mg / l. And indices of toxin concentration, light absorption, water pH and oyster filtration rate were measured to determine the reduction of toxin concentration. At the end of the experiment, the amount of pesticide concentration for treatments with concentrations of 30, 20 and 15 mg/L pesticides were 19 ± 0.1, 4.6 ± 0.153, 3 ± 0.133, with a reduction efficiency of 36.67%, 76.83%, 100% respectively. Percent, Light absorption rate 0.44 ± 0.001, 0.011 ± 0.002, 0.000 ± 0.000 with a reduction efficiency of 38.04%, 77.75%, 100% and a pH of 7.53, 99/7, 6/8 were estimated. Filtration rate for treatments with concentrations of 30 and 20 mg/L pesticides decreased and for treatment with 15 mg/L pesticide concentration had an increasing trend. There was a significant difference between changes in toxin concentration, light absorption miran and filtration rate at the beginning and end of the experiment (P˂0.05). Anodonta cygnea species as a suitable bioremediator for the removal of chlorpyrifos pesticides in agricultural wastewater treatment systems or contaminated natural water environments is recommended, however, further studies are needed in this area.

    Keywords: Contamination, Pesticide, chlorophyll, Anodonta cygnea, Bioremediation
  • Mehdi Alboofetileh *, Samira Jeddi Pages 85-108

    Algae are an important source of bioactive compounds extraction. To date, several compounds have been identified and extracted from algae and finally used in the different industries. The present study reviews the commercialized algae products and their derivatives, as well as applications of these products in the different industries. This study showed that animal feed, food products and nutraceuticals are the major commercialized algae products. Nori, Wakame, Kombu and Dulse are the most common macroalgae species for human consumption. Spirulina and Chlorella are widely used as food supplements for humans and animals. Agar, Alginate, Carrageenan and Fucoidan are the most important polysaccharides extracted and commercialized from macroalgae and they are used in the formulation of food products, cosmetics and nutraceuticals. Fucosantine, astaxanthin, beta-carotene, and phycobiliproteins are algae-derived pigments which used as natural dyes in food products, cosmetics, and animal feed. Polyunsaturated fatty acids are another high value product extracted from algae that has health-promoting properties and a potential applications in different industrial. In addition, algae are used in aquaculture and agricultural fertilizers.

    Keywords: Algae, Bioactive compounds, Biological Properties, Commercialized products, Different industries