فهرست مطالب

Journal of Alternative Veterinary Medicine
Volume:4 Issue: 11, 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/09/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ابراهیم رحیمی*، نجمه واحد دهکردی، محمدامین حیدرزادی صفحات 609-616
    زمینه و هدف

    شیر بز و گوسفند به دلیل دارا بودن میزان املاح، پروتیین و چربی بیشتر نسبت به گاو، بسیار مورد توجه قرار گرفته و بر همین اساس سنجش کیفیت آن ها از لحاظ آلودگی های شیمیایی نیز حایز اهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی شیر خام در بز و گوسفند به کادمیوم با روش اسپکترومتر جذب اتمی در استان چهارمحال و بختیاری بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 74 نمونه از شیرهای خام بز و گوسفند به صورت تصادفی از شهرستان های لردگان، سامان، کیار، کوهرنگ و اردل جمع آوری و به آزمایشگاه تخصصی بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد جهت انجام آزمایش منتقل شدند. آزمایش مطابق با استاندارد AOAC انجام شد. غلظت کادمیوم بر اساس روش اسپکترومتر جذب اتمی کوره (GFAAS) اندازه گیری شد.

    یافته ها

    میانگین غلظت کادمیوم در نمونه شیر خام گوسفند 1/53±3/31 و در شیر خام بز 1/23±2/33 نانوگرم در گرم به دست آمد که این میانگین در محدوده طبیعی است. نتایج مطالعه نشان داد که غلظت کادمیوم در تمام نمونه های شیر خام گوسفند و بز کمتر از حداکثر مجاز گزارش شده توسط کدکس (500 نانوگرم در گرم) بوده است.

    نتیجه گیری

    بنابر نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، غلظت کادمیوم در نمونه های شیر گوسفند و بز پایین و خطری برای مصرف کنندگان به همراه نداشته با این وجود غلظت کادمیوم در نمونه های شیر گوسفند و بز اخذ شده از مناطق صنعتی همچون لردگان به مراتب بالاتر از سایر مناطق بوده است. لذا بهتر است از چرای دامها در این مناطق و نزدیک شدن به اتوبان های پر تردد و کارخانجات با آلودگی بالا همچون پتروشیمی خودداری شود.

    کلیدواژگان: شیر خام، بز، گوسفند، کادمیوم، اسپکترومتر جذب اتمی
  • آرش پایه دار*، مهرداد شریعتی، الهام شهرزاد صفحات 617-630
    زمینه و هدف

    آکریل آمید یک ماده سمی و سرطان‏زاست که در مواد غذایی نشاسته‏دار در حرارت بالا تولید می‏شود و اثرات منفی بر سیستم تولید مثلی دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر ان-استیل سیستیین بعنوان یک آنتی اکسیدان بر تغییرات بیان ژنهای FAS و ERK بعنوان ژنهای درگیر در آپاپتوزیس در بیضه موشهای صحرایی تیمار شده با آکریل آمید بود.

    مواد و روش ‏ها: 

    موشهای صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به صورت تصادفی در 6 گروه 6تایی گروه‏بندی شدند.گروه کنترل هیچگونه تیمار دارویی دریافت نکرد در حالیکه حیوانات گروه تجربی 1 mg/kg 50 آکریل آمید به صورت گاواژ و گروه تجربی 2 mg/kg 40 ان-استیل سیستیین به صورت تزریق درون صفاقی دریافت نمودند. حیوانات گروه‏های  تجربی 3، 4 و 5 ابتدا mg/kg 50 آکریل آمید به صورت گاواژ و سپس به ترتیب 10، 20 و 40 mg/kg ان-استیل سیستیین به صورت تزریق درون صفاقی به مدت 28 روز دریافت نمودند. در پایان مطالعه، سطح بیان mRNAی FAS و ERK با روش real-time PCR اندازه ‏گیری شد.

    یافته‏ ها: 

    در گروه تجربی 1 افزایش معنادار سطح بیان ژن FAS (p˂0/05) و کاهش معنادار سطح بیان ژن ERK (p˂0/05) در مقایسه با گروه کنترل و تجربی 2 مشاهده گردید. در گروه‏های  تجربی 3 و 4 افزایش معنادار سطح بیان ژن FAS (p˂0/05) و کاهش معنادار سطح بیان ژن ERK (p˂0/05) در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید. در گروه تجربی 5، تفاوت معناداری در بیان ژنهای FAS و ERK در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نشد (p˃0/05).

    نتیجه‏ گیری: 

    آکریل آمید می تواند با تغییر در بیان ژنهای FAS و ERK آپاپوزیس را در بافت بیضه القا کند. در مقابل، ان-استیل سیستیین می تواند در دوز حداکثر (mg/kg 40) با اثرات آنتی اکسیدانی موجب بهبود بیان ژنهای FAS و ERK شود و آپاپتوزیس القا شده توسط آکریل آمید را در بافت بیضه مهار کند.

    کلیدواژگان: آکریل آمید، ان-استیل سیستئین، بیضه، آپاپتوزیس، ژن FAS، ژن ERK
  • مرتضی جعفری، محمدحسین مرحمتی زاده*، آمنه خوشوقتی صفحات 631-640
    زمینه و هدف

    امروزه امنیت غذایی یکی از مسایل مهم دنیا می باشد وآلودگی مواد غذایی به فلزات سنگین یک خطر جدی برای کیفیت و امنیت مواد غذایی انسان و همچنین دام به شمار می رود. فلزات سنگین قابل تجزیه زیستی نیستند لذا می توانند وارد زنجیره غذایی شده و در ایجاد بیماری های کلیوی، عصبی، استخوانی و همچنین سرطان مشارکت کنند. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی میزان آلودگی بازیافت ضایعات حاصل از کشتارگاه های طیور  به سرب و کادمیوم در شهرستان شیراز بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 30 نمونه از 6 کشتارگاه طیور شهر شیراز جمع آوری شد. هضم اسیدی نمونه ها مطابق با روش AOAC انجام شد. سپس غلظت سرب و کادمیوم مطابق با روش اسپکترومتری جذب اتمی کوره اندازه گیری شد. برای پردازش آماری نتایج نیز از نرم افزار SPSS استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که با توجه به استاندارد ملی ایران و معیارهای بین المللی (Codex)، میانگین غلظت سرب (1/15 میلی گرم در کیلوگرم) و کادمیوم (0/25>کادمیوم، میلی گرم در کیلوگرم) در نمونه های هر 6 کشتارگاه طیور شهر شیراز در محدوده طبیعی قرار دارد و در هیچ یک از نمونه های مورد مطالعه بیشتر از حد مجاز نبود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثرات مخرب فلزات سنگین بر سلامت دام و انسان، پایش مستمر آلودگی به این فلزات در آلایشات دامی و خوراک دام و طیور توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ضایعات کشتارگاهی، طیور، فلزات سنگین، سرب، کادمیوم، شیراز
  • سیده مرجان عصائی، ابوذر دهقان* صفحات 641-653
    زمینه و هدف

     بیماری کلیه ی پلی کیستیک یک بیماری ارثی شایع در بین گربه ها می باشد و تشخیص بیماری و عدم جفت گیری از حیوانات مبتلا حایز اهمیت است. در این تحقیق میزان شیوع بیماری در گربه ها با سن، جنس و نژاد مختلف بررسی شد.

    مواد و روش ها

    صد و نود و چهار گربه ارجاع شده جهت انجام اولتراسونوگرافی طی یکسال بررسی شد و از صاحبان گربه های دارای بیماری کلیه ی پلی کیستیک برای بررسی مجدد کلیه گربه ها، دعوت به همکاری گردید.  پس از بررسی، داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS و آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شد.

    یافته ها

    از بین 194 گربه، 19گربه (9/8%) دارای بیماری کلیه پلی کیستیک بودند و نتایج نشان داد که بیماری کلیه پلی کیستیک در گربه های نژاد مو بلند پرشین و گربه هایی که رگه ای از این نژاد را دارند بیشتر رخ می دهد و با افزایش سن، اندازه کیست ها نیز افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    با توجه به بررسی انجام شده نتیجه گرفته شد که بیماری کلیه ی پلی کیستیک در گربه های پرشین و گربه های موبلند در شهرستان شیراز به میزان 24/7  درصد رخ می دهد.

    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، کلیه، پلی کیستیک، گربه، نژاد پرشین
  • مسعود حسینی، محمدحسین مرحمتی زاده*، آرش پایه دار صفحات 654-667
    زمینه و هدف

    گیاه مخلصه یک گیاه دارویی است که در طیف وسیعی از بیماریها کاربرد دارد. با این حال تاکنون تاثیر این گیاه بر روی رشد باکتریهای پروبیوتیک برررسی نشده است. در این تحقیق امکان تولید ماده غذایی بر پایه شیر و ماست پروبیوتیکی با عصاره آبی گیاه مخلصه (Tanacetum parthenium L.) مورد ارزیابی قرارگرفت.

    مواد و روش ها

    جهت تعیین تاثیر  دوزهای مختلف عصاره آبی گیاه مخلصه بر رشد باکتری های پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در مرحله اول (شیر) و در مرحله دوم (ماست)، 0/33 گرم از باکتری لیوفیلیزه ی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به طور جداگانه به یک لیتر شیر کم چرب استریلیزه افزوده گردید. اسیدیته،pH و رشد میکروب ها در دوران گرمخانه گذاری و ماندگاری مورد بررسی قرار گرفت و در روز هفتم پس از تولید محصولات مورد ارزیابی حسی قرار گرفتند.همچنین، در انتهای مطالعه میزان کلسترول و تری گلیسرید موشهای صحرایی اندازه گیری شد.

    یافته ها

    در نمونه های حاوی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم مشاهده شد که افزایش غلظت عصاره آبی گیاه مخلصه طعم مطلوبی به ماست داد ودر تمامی نمونه ها ماست دارای قوام بسیارخوبی بود و ماست 0/1% مخلصه بهترین طعم را داشت. در ارزیابی کشت میکروبی، باکتری های پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم نسبت به لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس روی محیط MRS Agar رشد خوبی نداشتند. با بررسی نتایج مشخص شد که افزایش غلظت عصاره آبی گیاه مخلصه اثر مثبت بر روی رشد باکتری های پروبیوتیک لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدم در شیر وماست پروبیوتیکی داشت. در ادامه جهت ارزیابی اثر بخشی تولیدات شیر پروبیوتیکی بیفیدوباکتریوم بیفیدم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس با غلظتهای مختلف عصاره آبی گیاه مخلصه بر میزان کلسترول و تری گلیسرید موشهای صحرایی، بررسی ها و آزمایشهای تجربی صورت گرفت که شیر پروبیوتیکی حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و همچنین شیرپروبیوتیکی حاوی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم حاوی عصاره مخلصه 0/1% بیشترین تاثیر را در کاهش کلسترول داشتند. شیر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس حاوی 0/1% عصاره آبی مخلصه و شیر بیفیدوباکتریوم بیفیدوم حاوی عصاره 0/3% مخلصه بیشترین تاثیر را در کاهش تری گلیسرید در موشهای صحرایی داشتند.

    نتیجه گیری

    عصاره آبی گیاه مخلصه دارای اثر مثبت بر روی رشد باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدم  در شیر و ماست پروبیوتیکی است. همچنین، شیر پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدم  حاوی عصاره آبی مخلصه تاثیر مثبتی در کاهش کلسترول و تری گلیسرید  در موشهای صحرایی دارد.

    کلیدواژگان: عصاره آبی گیاه مخلصه، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، تری گلیسیرید، کلسترول، پروبیوتیک
  • محمدرضا اوجاقلو* صفحات 668-680
    زمینه و هدف

    شکستگی استخوان بینی، یکی از مهمترین شکستگی های ناشی از ضربه در دام های کوچک است .معاینات بالینی، روش اصلی تشخیص این قبیل شکستگی ها است. هدف از این مطالعه، بررسی دقت تصویربرداری تشخیصی (رادیوگرافی و اولتراسونوگرافی) بینی در سگ های مشکوک به شکستگی استخوان بینی ناشی از ضربه و ارتباط آن با یافته های بالینی و جراحی است.

    مواد و روش‏ ها:

     این مطالعه بر روی 20 قلاده سگ از نژادهای بزرگ، شامل 14 قلاده سگ نر و شش قلاده سگ ماده مبتلا به آسیب استخوان بینی و موارد مشکوک به شکستگی استخوان بینی انجام گردید. نتایج معاینه بالینی، اولتراسونوگرافی و رادیوگرافی ثبت و با یافته های حین جراحی مقایسه گردید. داده های مطالعه، با آزمون آماری کای دو chi-square و با استفاده از نرم افزارهای SPSS 25 و Excel 2016 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند (P=0.05).

    یافته‏ ها:

     ارزیابی های آماری نشان داد که دقت و حساسیت اولتراسونوگرافی در تشخیص شکستگی های پل بینی و دیواره جانبی استخوان بینی، از رادیوگرافی ساده بالاتر است. اولتراسونوگرافی در مقایسه با معاینه بالینی، جهت تشخیص شکستگی پل بینی و دیواره جانبی استخوان بینی، دقت و حساسیت بالاتری داشت. در مورد شکستگی های دیواره میانی استخوان بینی نیز دقت و ویژگی اولتراسونوگرافی از رادیوگرافی ساده بالاتر بوده و حساسیت هر دو روش یکسان بود. در تشخیص شکستگی پل بینی و دیواره جانبی استخوان بینی، دقت تشخیص در دو روش جراحی و اولتراسونوگرافی بالاتر بود و در تشخیص شکستگی دیواره میانی استخوان بینی نیز دقت تشخیص در دو روش جراحی و معاینه بالینی نسبت به بقیه روش ها بیش تر بود.

    نتیجه‏ گیری:

     بر اساس این مطالعه، اولتراسونوگرافی با داشتن حساسیت بالاتر در تشخیص شکستگی های پل بینی و دیواره جانبی آن و نیز ویژگی بالاتر در تشخیص شکستگی های دیواره میانی استخوان بینی نسبت به رادیوگرافی، یک روش مفید در تشخیص شکستگی های استخوان بینی محسوب می شود؛ بنابراین در مقایسه با رادیوگرافی، می توان از اولتراسونوگرافی به عنوان یک روش غیرتهاجمی در تشخیص شکستگی استخوان بینی در سگ ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: رادیوگرافی، سگ، اولتراسونوگرافی، آسیب های بینی
|
  • Ebrahim Rahimi*, Najmeh Vahrd Dehkordi, MohammadAmin Heidarzadi Pages 609-616
    Background and aim

    Goat and sheep milk has received much attention due to the amount of salts, breeding and increase compared to cow's milk, and based on this, it is important to evaluate their quality in terms of chemical consumption. The purpose of this study was to investigate the consumption of raw milk in goats and sheep to cadmium by atomic absorption spectrometer method in Chaharmahal and Bakhtiari province.

    Materials and Methods

    In this study, 74 samples of raw goat and sheep milk from Lordegan, Saman, Kiar, Kohrang and Ardel cities were randomly collected and transported to the specialized food hygiene laboratory of Shahrekord Azad University for testing. This test was performed according to the AOAC standard. This cadmium was measured based on the furnace atomic absorption spectrometer (GFAAS) method.

    Results

    The raw amount of cadmium in sheep milk sample was 3.31±1.53 and in goat milk was 2.33±1.23 ng/g. This range is within the normal range. The results of the study showed that raw cadmium in all sheep and goat milk samples was lower than the allowed amount reported by Codex (500 ng/g).

    Conclusion

    According to the results obtained from the present study, cadmium in sheep and goat milk samples is low and there is a risk of consuming consumables with the sample, but the consumables of sheep and goat milk obtained from industrial areas such as Lordegan are high compared to other areas. So, it is better to avoid in these areas and near busy highways and the aforementioned factories, including petrochemicals.

    Keywords: raw milk, goat, sheep, cadmium, atomic absorption spectrometer
  • Arash Payehdar*, Mehrdad Shariati, Elham Shahrzad Pages 617-630
    Background and aim

    Acrylamide is a toxic and carcinogenic substance that is produced in starchy foods at high heat and has negative effects on the reproductive system. The purpose of this study was to investigate the effect of N-acetylcysteine ​​as an antioxidant on changes in the expression of FAS and ERK genes as genes involved in apoptosis in the testes of rats treated with acrylamide.

    Materials and Methods

    Adult male Wistar rats were randomly grouped into 6 groups of 6. The control group did not receive any drug treatment, while the animals of the experimental group 1 received  50 mg/kg acrylamide by gavage and experimental group 2 received 40 mg/kg N-acetylcysteine intraperitoneally injection. The animals of experimental groups 3, 4 and 5 first received 50 mg/kg acrylamide by gavage and then received 10, 20 and 40 mg/kg N-acetylcysteine ​​intraperitoneally respectively, for 28 days. At the end of the study, FAS and ERK mRNA expression levels were measured by real-time PCR method.

    Results

    In experimental group 1, there was a significant increase in FAS gene expression level (p˂0.05) and a significant decrease in ERK gene expression level (p˂0.05) compared to control and experimental group 2. In experimental groups 3 and 4, there was a significant increase in FAS gene expression level (p˂0.05) and a significant decrease in ERK gene expression level (p˂0.05) compared to the control group. In experimental group 5, there was no significant difference in the expression of FAS and ERK genes compared to the control group (p<0.05).

    Conclusion

    Acrylamide can induce apoptosis in testicular tissue by changing the expression of FAS and ERK genes. On the other hand, N-acetylcysteine ​​can improve the expression of FAS and ERK genes in the maximum dose (40 mg/kg) with antioxidant effects and inhibit acrylamide-induced apoptosis in testicular tissue.

    Keywords: Acrylamide, N-acetylcysteine, Testis, Apoptosis, FAS gene, ERK gene
  • Morteza Jaafari, MohammadHossein Marhematizadeh*, Ameneh Khoshvaghti Pages 631-640
    Background and aim

    Today, food safety is one of the most important issues in the world, and food contamination with heavy metals is considered a serious risk for the quality and safety of human and livestock food. Heavy metals are not biodegradable, so they can enter the food chain and contribute to the development of kidney, nervous, and bone diseases as well as cancer. The purpose of this study was to investigate the amount of lead and cadmium contamination of waste recycling from poultry slaughterhouses in Shiraz city.

    Materials and Methods

    For this purpose, 30 samples were collected from 6 poultry slaughterhouses in Shiraz. Acidic digestion of the samples was performed according to AOAC method. Then, the concentration of lead and cadmium was measured according to the furnace atomic absorption spectrometry method. SPSS software was used for statistical processing of the results.

    Results

    The results showed that according to the Iranian national standard and international standards (Codex), the average concentration of lead (1.15 mg/kg) and cadmium (cadmium <0.25 mg/kg) in the samples of all 6 poultry slaughterhouses in Shiraz city are within the natural range, and none of the studied samples exceeded the limitation.

    Conclusion

    Considering the harmful effects of heavy metals on animal and human health, continuous monitoring of contamination with these metals in animal waste and animal and poultry feed is recommended.

    Keywords: Slaughterhouse waste, Poultry, Heavy metals, Lead, Cadmium, Shiraz
  • Seyedeh Marjan Assaee, Aboozar Dehghan* Pages 641-653
    Background and aim

    Polycystic kidney is a common hereditary disease among cats, and it is important to diagnose this disease and prevent mating of the affected animals. In this research, the prevalence of the disease in cats of different ages, sexes and breeds was investigated.

    Materials and Methods

    One hundred and ninety-four cats referred for ultrasonography were examined during one year, and the owners of cats with polycystic kidney disease were invited to cooperate to re-examine all the cases. After the investigation, the data was analyzed using SPSS statistical software and one-way variance analysis.

    Results

    Among 194 cats, 19 cats (9.8%) had polycystic kidney disease and the results showed that polycystic kidney disease is more common in Persian longhair cats and cats that have a streak of this breed and aging also increases the size of the cysts.  

    Conclusion

    According to the study, it was concluded that polycystic kidney disease occurs in Persian cats and longhair cats in Shiraz city at a rate of 24.7%.

    Keywords: Ultrasonography, Kidney, Polycyclic, Cat, Persian cat
  • Masoud Hosseini, MohammadHosein Marhamatizadeh*, Arash Payehdar Pages 654-667
    Background and aim

    Feverfew (Tanacetum parthenium L.) is a medicinal plant used in a wide range of diseases. However, the effect of this plant on the growth of probiotic bacteria has not been investigated yet. In this research, the possibility of producing food based on milk and probiotic yogurt with aqueous extract of feverfew plant was evaluated.

    Material and Methods

    In order to determine the effect of different doses of aqueous extract of feverfew plant on the growth of probiotic bacteria Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus in the first stage (milk) and in the second stage (yogurt), 0.33 grams of lyophilized bacteria Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus were added separately to one liter of sterilized low-fat milk. Acidity, pH and microbial growth during greenhouse storage and shelf life were investigated and sensory evaluation was performed at the seventh day after the production of the products. Also, at the end of the study, cholesterol and triglyceride levels of rats were measured.

    Results

    In the samples containing Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum bacteria was observed that increasing the concentration of aqueous extract of feverfew plant gave a favorable taste to the yogurt, and in all the samples, the yogurt had a very good consistency, and the yogurt with 0.1% feverfew plant had the best taste. In the evaluation of microbial culture, Bifidobacterium bifidum probiotic bacteria did not grow well on MRS Agar medium compared to Lactobacillus acidophilus. By examining the results, it was found that increasing the concentration of aqueous extract of Feverfew plant had a positive effect on the growth of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum in probiotic milk and yogurt. Further, in order to evaluate the effectiveness of Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus probiotic milk products with different concentrations of aqueous extract of feverfew plant on the cholesterol and triglyceride levels of rats, investigations and experimental tests were carried out that the probiotic milk containing Lactobacillus acidophilus and also the probiotic milk containing Bifidobacterium bifidum containing 0.1% aqueous extract of feverfew plant had the greatest effect in reducing cholesterol. Lactobacillus acidophilus milk containing 0.1% aqueous extract of feverfew and Bifidobacterium bifidum milk containing 0.3% extract of feverfew plant had the greatest effect in reducing triglycerides in rats.

    Conclusion

    Aqueous extract of feverfew plant has a positive effect on the growth of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum in probiotic milk and yogurt. Also, Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum probiotic milk containing aqueous extract of feverfew has a positive effect on reducing cholesterol and triglyceride in rats.

    Keywords: Aqueous extract of feverfew plant, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Triglyceride, Cholesterol, Probiotic
  • MohammadReza Ojaghloo* Pages 668-680
    Background and aim

    Nasal fracture is one of the most important disorders as a result of trauma in small animals. Clinical examination is the main method of diagnosis of nasal bone fracture. The aim of this study was to evaluate diagnostic accuracy of nasal diagnostic imaging (ultrasound and radiography) in dogs suspected of traumatic nasal bone disorders and its relationship with clinical and surgical findings.

    Materials and Methods

    This study was performed on 20 large breed dogs including 14 males and six females with nasal disorders and suspected cases of nasal bone fracture. The results of clinical examination, ultrasound and radiography were recorded and compared with the findings during surgery. Study data were statistically analyzed with chi-squared test and using SPSS 25 and Excel 2016 softwares (p=0.05).

    Results

    Evaluation of these dogs and their ultrasound showed that the accuracy and sensitivity of ultrasound in diagnosing fractures of bridge and lateral wall of the nose are higher than plain radiography. Ultrasound was more accurate and sensitive than clinical examination to detect fractures of the bridge and the lateral wall of the nose. In the case of nasal septal fractures, the accuracy and specificity of ultrasound were higher than plain radiography, and the sensitivity of both methods was the same. In the diagnosis of the bridge and the lateral wall fractures, the diagnostic accuracy in both the surgical and ultrasound methods and in the diagnosis of nasal septal fracture, the diagnostic accuracy in both the surgical and clinical examination methods, were higher than the other methods.

    Conclusion

    According to this study, ultrasound with higher sensitivity and specificity is a useful method in the diagnosis of nasal fractures; therefore, compared to radiography, ultrasound could be useful as a non-invasive method in the diagnosis of nasal bone fractures in dogs.

    Keywords: Radiography, Dog, Ultrasonography, Nasal disorders